100 000 kr i parkeringsböter?!

Catrin Hedlund:

Om hon dragit på sig 100 000 kr hos Kronofogden för parkeringsböter så borde hon ju se det som en välsignelse att hon blev av med körkortet!

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså… suck på den här människan…

    #catrinsyndromet
    ?

    Min spontana tanke är att någon borde anmäla henne till lyxfällan! Pronto!

      Fast Lyxfällan är inte vad hon behöver. Hon behöver en skopa folkvett. Jag betvivlar dessutom att Lyxfällan hjälper i det långa loppet.

      Herre Gud! Då hade hon mått! Hellre ökänd än okänd är väl hennes motto?

    Låter nästan som hon är målvakt. Då skulle man förstå det hela bättre. Kanske får något som ersättning mot att stå som bilägare? Någon drog eller något läkemedel som missbrukas kanske? Det skulle också förklara hennes behov av snabba pengar och delvis även hennes avtrubbade inställning till sina brott.

      Tänkte också på målvakt. Eller p-böter kanske har superhöga förseningsavgifter..?

      Hade inte tänkt på det innan men du har rätt, det låter som ett målvaktsupplägg. Är dock ganska säker på att det inte är det. Catrin skiter bara i lagar och regler. Och i att betala sina räkningar, olika avgifter osv. Hon lyckades t.ex. bo i en lägenhet utan att betala en enda hyra i nästan ett helt år innan hyresvärden fick ut henne. Hyrorna är fortfarande inte betalda och det här var för ett gäng år sedan. Numera betalar hennes mamma hennes hyra.

        Felparkeringsavgifter behöver inte nödvändigtvis vara a-mål (prioriterade). Jag har jobbat på ett inkassobolag där vi hade parkeringsbolag som kunder och fordringar till de här bolagen behandlades som e-mål hos KFM och hade inte prioritet vid en utmätning.

          Pratade med kronofogden senast idag. Frågade. De menar att det här är prioriterade fordringar.

        Beroende/missbruk av ett läkemedel/drog gör ofta att personen blir mer och mer likgiltig inför sin omgivning. I många fall kan det dröja många år innan beroendet börjar få konsekvenser, bla gällande ekonomi, arbete och hälsa. Många lyckas upprätthålla en ”fin fasad” år efter år.

        Som påverkad är det lättare att förtränga händelser, som tex Catrins återkommande bedrägerier. Som nykter måste det vara ett ok som blir för tungt att bära. Att fortsätta direkt efter rättegången med bedrägerierna tyder starkt på att hon verkligen behöver pengar till något. Jag tror nog att hon har ett beroende som är dyrt att upprätthålla.

          jag tror på tjack pga hennes ögon och kropp, de flesta unga tjejer som håller på med det brukar få liknande ögon och kroppsform ”senig” typ.

    Vem är denna människa som orkar gräva så mkt om henne? Hallå ringa kronofogden och snoka runt? Fattar inte hur man orkar om man inte har något med det att göra. Eller har denna människa blivit bedragen som har kontot?

      Hon är jurist.

      Alma, jag skulle gissa att mitt samtal till kronofogden och författande av inlägget om det tog ungefär lika lång tid som det tog dig att läsa det här inlägget och skriva din kommentar. Menar inte att du läser eller skriver långsamt utan tvärtom att det jag gjorde gick ganska snabbt.

      Du orkar uppenbarligen också bry dig om vad andra människor, personer vars liv du inte har någonting att göra med, gör eftersom du läser och kommenterar på en blogg som bara handlar om vad andra människor gör. Du borde med andra ord inte ha några problem att förstå hur man orkar bry sig.

      Den enda skillnaden på det du gör och det jag gör är väl att jag i någon utsträckning hjälper ett ganska stort gäng brottsoffer genom att hålla dem uppdaterade på ett aktuellt rättsfall som berör dem och förklarar juridik som kan vara lite krånglig att förstå utan en juristutbildning.

        Fast det är inte samma sak att läsa en blogg och ringa till kronofogden om privatpersoner. Jag försvarar absolut inte Catrin hon förtjänar det allra sämsta med tanke på hur hon beter sig och allt hon gjort. Men att skapa ett konto om henne på instagram… nja jag vet inte. Om du hade varit den hon bedragit fine men jag förundras bara av all tid och uppmärksamhet du ger henne.

          ”Förundras” eller tycker du att det är fel att lägga lite tid på att hjälpa medmänniskor (Catrins offer) som redan haft det tufft? När jag läser det du skriver upplever jag det som att ditt budskap är det senare men att du tassar runt orden för att få det att låta som att du ”bara förundras lite”.

          Om du bara undrat utgår jag från att du bara hade frågat. ”Hej, vad är det som får just dig att lägga tid på det här” hade kunnat vara ett sätt att göra det.

          Men eftersom du slänger in värderingar i dina inlägg utgår jag från att det här handlar om mer än att du är undrande. Har jag fel?

          Och för det fall att den saken inte har framgått tillräckligt tydligt av mina tidigare inlägg; jag är inte intresserad av Catrin. Det är hur det ska gå för alla de personer som drabbats av Catrin som intresserar mig. Det och lite abstrakta resonemang om samhällskontraktet och vikten av en rättsstat som både är och upplevs som fungerande men det kan vi ta någon annan gång.

            Är det då inte bättre att du lägger din tid och energi på att ”…författa inlägg och mail till åklagaren..”? Otrevlig ton har du också (mot Alma) trots att du är en så god medmänniska. Jag tycker verkligen att bloggmänniskan ska ta konsekvenserna av allting hon har lyckats åstadkomma men det ät INTE upp till dig att vara en del av den processen. Som jurist/advokat/wannabe borde du förstå hur oetiskt du beteer dig.

            Är det då inte bättre att du lägger din tid och energi på att ”…författa inlägg och mail till åklagaren..”? Otrevlig ton har du också (mot Alma) trots att du är en så god medmänniska. Jag tycker verkligen att bloggmänniskan ska ta konsekvenserna av allting hon har lyckats åstadkomma men det ät INTE upp till dig att vara en del av den processen. Som jurist/advokat/wannabe borde du förstå hur oetiskt du beteer dig.

            Hej Andrea (inte nazisten),

            Om du hade följt mitt IG-konto hade du vetat att jag lagt och lägger en hel del av min tid på att hålla kontakt med åklagaren för att kunna uppdatera de berörda på vad som sker.

            Jag har också tipsat åklagaren om fall hon inte känt till, följt upp vad som hänt med de fall jag tipsat henne om och fört en lång diskussion med henne om huruvida det vore mest rimligt att åtala Catrin för bedrägeri eller grovt bedrägeri.

            När jag i mitt första samtal med åklagaren förklarade för henne vem jag är och vad min roll i det här är blev hon glad och bad mig fortsätta hålla kontakten. Hennes inställning till det jag gör är att det är toppen att det finns en person som tagit på sig rollen att hålla kontakt med henne, sprida informationen vidare till de som vill ta del av den och förklara den på ett sätt så att även ickejurister förstår. Alternativet hade, som hon uttryckte det, varit att alla som undrar vad som händer ringer henne hela tiden. Hennes syn på saken är att det här är mycket smidigare.

        Just det. Jag har såklart också hjälpt målsäganden praktiskt genom att författa inlagor och mail till åklagaren.

        Alla som drabbats av Catrin och vars fall inte togs med i det förra åtalet eller i det kommande har även ett stående erbjudande från min sida – jag hjälper alla som vill få deras skulder fastställda genom att i första ledet skriva deras ansökan om betalningsföreläggande och om Catrin bestrider, genom att agera juridiskt ombud åt alla som väljer att ta saken vidare till tingsrätt för avgörande. Helt kostnadsfritt för jagtycker inte att personer som redan blivit bedragna ska behöva lägga tusentals kronor på att anlita en jurist. Jag råkar vara jurist. Att jobba pro bono för ett gäng personer som verkligen förtjänar all hjälp de kan få känns som en rimlig och human sak att göra.

        Jag har avslutningsvis erbjudit mig att göra allt arbete om någon av alla Catrins borgenärer väljer att försätta henne i personlig konkurs. Jag skramlar ihop till ansökningsavgiften som är på 2800 kronor, jag skriver ansökan åt den som rent formellt är den som ansöker, jag tar alla eventuella sammanträden i rätten med anledning av ansökan. I egenskap av sökandens 100% oavlönade juridiska ombud.

        Och att jag orkar bry mig är för att det är riktiga människor som blivit bedragna av Catrin. Människor med känslor, som i hög grad tappat förtroendet för rättsväsendet och vars liv påverkats ganska jävla mycket av att ha råkat ut för Catrin. Människor som förtjänar att ha en jurist som är villig att arbeta gratis i sin ringhörna.

        Har du några fler frågor, Alma, eller upplever du att jag besvarat de du hade?

        Vad gör du förresten själv på fritiden? Förutom att läsa och kommentera här alltså.

          Du ska ha en eloge för ditt arbete och din varma själ att hjälpa till gratis. Inte så många som har det nu för tiden.

          Jag skulle skrivit för länge sedan att du gör ett bra jobb och fortsätt med det. Det är otroligt hur Catrin Hedlund kan dupera alla, även de myndigheter hon kommer i kontakt med. Myndigheterna har nog inte tid att kontrollera de uppgifter hon lämnar, så därför är det viktigt att allmänheten lämnar tips om oegentligheter som förekommer. T ex tipsa Kriminalvården. De blir tacksamma om de får upplysningar om klienter och hjälp i sin mydighetsutövning. Själva hinner de inte med några omfattande undersökningar, utan gör bara det nödvändigaste, tyvärr. Har för mig att Catrin skrivit om besök hos sin övervakare.
          Bryter Catrin Hedlund mot restriktionerna hon fått från Kriminalvården? Detta borde bli nästa sak att försöka ta reda på. Kriminalvården gör utredning inför en rättegång och domstolen utfärdar väl restriktioner i domen hur straffet ska kombineras med frivård? I brottmålsakten borde detta stå att finna.

          Tack för ditt utförliga svar. Tänk att jag inte behöver undra mer då! Så bra! Jag är mammaledig och hänger hemma, därför snokar jag runt här och läser om andras liv då jag verkar sakna ett enligt dig!

            Jag har aldrig påstått att du skulle sakna ett liv.

            Vår diskussion inleddes med att du skrev ”Vem är denna människa som orkar gräva så mkt om henne? Hallå ringa kronofogden och snoka runt? Fattar inte hur man orkar om man inte har något med det att göra.”

            Du beskrev det jag gör som att jag ”snokar runt” och skrev att du inte förstår hur man orkar gräva och snoka så mycket som jag gör om man inte har någonting med saken att göra.

            Jag svarade att du inte borde ha några problem att förstå hur man orkar ”snoka runt” med tanke på att du läser och kommenterar på en blogg som handlar om människor vars liv jag gissar att du inte har jättemycket att göra med.

            Jag läser också den här bloggen (och älskar den!) och kommenterar också. Jag skulle aldrig någonsin hävda att det är synonymt med att inte ha något eget liv.

            Så nej, jag har aldrig påstått att du inte skulle ha något eget liv. Du har däremot insinuerat att jag inte skulle ha det men det är ok.

    Hur lyckas man ens få så mycket böter? Vad gör hon med bilen liksom. Parkerar på motorvägen?

    Jag är en av dom som följer C på IG, mest bara för jag är fascinerad (kanske fel ord men, ja.. ni förstår säkert ändå) av hela hennes sett att leva i rå förnekelse och hennes fantastiska hashtags – när damen nu ifråga gjorde ny instagram ville jag följa den, blev godkänd & nu är jag blockerad?! Haha. Jag har aldrig skrivit en enda kommentar eller gillar en bild, men trots det är jag nu på blockad listan ?

      Det är nog därför du blivit blockad. Alltså, du har ju inte kommenterat hennes fantastiska rumpa eller gillat hennes bilder…?

        Hahahaha, du har en poäng där! ?

      Äsch, den är ju öppen och går att följa ändå. Ja då utom på nattetid när Catten sover och ej är på alerten att radera horden av kommentarer (*ironi*) hon får på sin IG. Likaså med hennes Facebook, fast där kommenterar hon ju själv för att få nån liten kommentar.

    TILL catrin_hedlund_bedragerskan:

    Jag skulle skrivit för länge sedan att du gör ett bra jobb och fortsätt med det. Det är otroligt hur Catrin Hedlund kan dupera alla, även de myndigheter hon kommer i kontakt med. Myndigheterna har nog inte tid att kontrollera de uppgifter hon lämnar, så därför är det viktigt att allmänheten lämnar tips om oegentligheter som förekommer. T ex tipsa Kriminalvården. De blir tacksamma om de får upplysningar om klienter och hjälp i sin mydighetsutövning. Själva hinner de inte med några omfattande undersökningar, utan gör bara det nödvändigaste, tyvärr. Har för mig att Catrin skrivit om besök hos sin övervakare.
    Bryter Catrin Hedlund mot restriktionerna hon fått från Kriminalvården? Detta borde bli nästa sak att försöka ta reda på. Kriminalvården gör utredning inför en rättegång och domstolen utfärdar väl restriktioner i domen hur straffet ska kombineras med frivård? I brottmålsakten borde detta stå att finna.

      Först och främst: TACK!!! Dina fina ord betyder mer än du kan tro.

      Precis som du skriver så arbetar myndigheter med begränsade resurser och är tacksamma för tips från allmänheten.

      Att få reda på vad som är överenskommet mellan Catrin och just frivården är dock i princip omöjligt pga den hårda sekretess som gäller för frivårdens arbete. De får inte ens berätta om en person står under deras vård eller inte.

      Innan Catrin dömdes i våras hade frivården gjort en personutredning i vilken de kommit fram till att det fanns en förhöjd risk för återfall i brottslighet och därmed ett övervakningsbehov. Frivården föreslog att Catrin därför skulle dömas till skyddstillsyn, med föreskrift om behandlingsprogrammet VINN. Tingsrätten gick på frivårdens rekommendation och dömde Catrin till skyddstillsyn med den av frivården föreslagna föreskriften.

      Föreskrifter om behandling kan vara bindande. Det rör sig då om så kallad kontraktsvård som är ett alternativ till fängelse och det ska i så fall framgå av domen hur långt fängelsestraff det är kontraktsvården ersätter. Den föreskrift om behandling som framgår av Catrins dom var dock inte ett alternativ till fängelse och var inte bindande.

      När Catrin började gå hos frivården genomgick hon en så kallad basutredning. (Det är standard.) Enligt Catrin var frivårdens bedömning efter basutredningen att hennes risk för återfall i brottslighet var låg och att hon därför inte behövde gå VINN-programmet. Huruvida det här stämmer eller inte är svårt att kontrollera då frivården inte lämnar ut den typen av information. Inte ens åklagaren i Catrins fall vet vad frivården kom fram till i basutredningen eller om det stämmer att Catrin inte går VINN-programmet. Det skulle kunna vara så att åklagaren har rätt att ta del av den här informationen men bara inte bett om den, är inte helt säker på exakt hur långt sekretessen sträcker sig men vet att allmänheten inte har rätt att ta del av informationen.

      Om det stämmer att frivården ändrat sin bedömning, från att Catrin borde genomgå ett behandlingsprogram till att hon inte behöver göra det, så är det helt i sin ordning så länge det inte rör sig om kontraktsvård vilket det alltså inte gör i Catrins fall.

      Men om Catrin inte skulle ha skött sina kontakter med frivården kommer det garanterat komma fram i samband med att nästa åtal mot henne väcks.

    Här har vi en snubbe som fick fyra och ett halvt års fängelse för att ha lurat till sig 400.000:-

    http://avpixlat.info/2016/11/19/falsk-elektriker-lurade-aldringar-doms-till-fangelse-och-utvisning/#more-191080

    Kan vi hoppas på att Catrin får åtminstone 3 år då?

      I det fall du tar upp har mannen bland annat stulit brottsoffrens kontokort, lurat till sig deras koder och sedan tagit ut pengar. Offren har dessutom sannolikt ansetts vara i en särskilt utsatt position. Hans handlingar klassades som grovt bedrägeri och grov stöld.

      Åklagarens plan vad gäller Catrin är att försöka få henne fälld för bedrägeri och inte grovt bedrägeri. Maxstraffet för bedrägeri är fängelse i 2 år. För grovt bedrägeri är straffskalan fängelse i lägst 6 månader och högst 6 år.

      Catrin kan alltså inte dömas till mer än 2 år om hon fälls för bedrägeri. Det åklagaren sagt hittills är att hon kommer yrka på mellan 6 och 12 månaders fängelse för Catrins del.

    Catrin_hedlund_bedragerskan
    Är du jurist/advokat? Skulle jag kunna få vara lite snyltig och fråga dig om en sak – helt orelaterat till CH, utan en sak jag behöver hjälp med att veta mina rättigheter i en juridisk fråga i mitt privatliv. CamCam har min mail isf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.