Vad bråkar House of Philia om egentligen?

House of Philia:

insta

Jag vill gärna ha lite “eget” jag också här hos mig men eftersom jag driver en inredningsblogg så blir det ju liksom motsägelsefullt. Jag lever för och på att inspirera – jag är duktig på det och jag älskar det och jag älskar att ni inspireras. Tro mig. Men jag tröttnar också på allt exakt lika-lika precis som många av er också gör och att de ibland är så himla himla likriktat i blogg-instavärlden (och att det ibland går för långt och blir ganska respektlöst)//Petra

Petra – som driver bloggen House of Philia” har skrivit ett LÅÅÅÅNGT försvarsinlägg angående en Instagrambild som hon själv plockat ner.
Tydligen så handlar det här bloggkriget om att Petra anser att bloggaren ”Mitt vita hus” kopierar henne vilket ska ha gjort henne ofantligt upprörd.

Nu är ju pudelns kärna – Instagrambilden – borta så jag kan varken säga bu eller bä om vad den föreställde men rent spontant känns hennes hus allt annat än originellt. Vi hade lika gärna kunnat vara hemma hos GabJossan, Engla eller någon annan fanatisk vitmålare.

Jag ser samma lampa som den som Tunis har, samma förbannade buckliga vas som alla har, ljusstakar från Skultuna som står i var och varannan bloggares hem.
Vad har vi mer? Doftljus och coffee table-böcker. Ooooh så originellt!
Men vänta? Är det ett marmorbord jag ser? Det måste hon vara HELT ensam om!
Barnen är klädda i exakt samma typ av kläder som alla andra barn – märken som Livly och Uggs.
Kan det bli MER stereotypiskt?

Hela bloggen skriker svenne bananhem utan minsta originalitet och det är inget fel med det – det enda som egentligen är originellt är väl avsaknaden av personlighet i hemmet och Petras hybris då hon verkar tro att hon är nån typ av innovativ inredare trots att hennes hem ser ut vilket hem som helst.
Hennes inredning kan liknas vid modebloggarnas ”individuella stilar”, ni vet – En Gucciväska, en Chanelväska, skor från Giuseppe Zanotti, sponsrade kläder från Mad Lady eller Elly Pistol och solglasögon från Celiné.

Snark!

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha… f’låt. Jag har kollat in på mång s.k. intedningsbloggar… och som du skriver. SNARK!

    Vill man se ett äkta personligt och ”stajlat” hem, med en sjuhelsikes blandning av stilar… borde vårt hem visas upp.

    Inte alla som har en gigantisk tavla med en naken dam… iklädd solglasögon och svan.

    Jag köpte en jultidning i förra veckan, för att få lite nya idéer. Jag bläddrade snabbt igenom tidningen och höll på att spy på alla moderna jultips. Det enda den tidningen dög till, var att använda den när jag tände i vedspisen.

    För mig, ska inredning ha känsla, själ och minnen. Likaså är julen för mig. Den ska vara gammaldags… som den ”alltid” har varit. Allt behöver inte förändras hela tiden… och jag tror att när barn och barnbarn kommer hit, vet de vad som väntar och inget förändras. Kanske kan vara lite skönt i dessa föränderliga tider.

    Avskyr rosa granar och blå julgranskulor… BTW.

      Camcam´s mamma <3

      Ja, men snyggt är det inte!

    Konstigt att hon tror det är originellt när listan kan göras rätt så lång på bloggare och influensers som lever i det vita exklusivt drömhemmet. Jag är mest förvånad över barnrummen, och att även de ska vara i den perfekta färgskalan. Om en kompis köper nalle puh påslakan till barnen, måste det slängas bort då? får de panikångest om barnen har lite färgglatt i rummet och inte följer resten av inredningen.

      Färger i barns omgivning är väl dessutom bra för utvecklingen?

    Det är INTE första gången som House of Philia Petra ger sig på Mitt vita hus Mia. Hon har skrivit liknande saker på sin blogg med samma resultat. Det blir en hemsk stämning i hennes kommentarsfält där Petras läsare hånar Mitt vita hus. Petras fanatiska läsare följer även Mitt vita hus och ger Mia regelbundet kängor för att hon ”kopierar” Petra.
    Petra skriver något litet som bara antyder att Mia härmas och sedan verkar hon luta sig tillbaka och njuta av mobbingen som hennes läsare utsätter Mia för.
    Men Mia är inte den enda bloggare som blivit utsatt för Petras storhetsvansinne, det har drabbat ett par till vet jag. En av den heter nåt med Mitt drömhus och den andra Room of karma. Jag fattar inte hur Petra kan tro att hon har patent på inredningsstil, saker och sätt att skriva? Än sedan om Mitt vita hus härmas? De är inte bekanta, bor inte i samma stad och lever helt olika liv. Mia lever inte ens på sin blogg utan är sjuksköterska. På vilket jävla sätt blir Petra påverkad av det? Det verkar vara Petras ego som blir påverkat bara. Jag tycker att Petras beteende är vidrigt.

      OBS, jag vet inte om det är Petra personligen som gett sig på Room of karma men det har härjats fritt i Petras kommentarsfält iallafall.
      Med tanke på att Petra säger sig vara starkt emot näthat och hon tycker att kvinnor ska peppa varandra. Lite underligt då att hennes egna kommentarsfält får användas till sånt…

      Precis, jag fattar inte varför Petra ger sig på Mia. Mia skriver mest om ridning och sitt jobb, och ingen av dem har väl någon unik stil – vilket Mia heller aldrig påstått.

    Jag tycker att ett hem ska vara mysigt och ombonat. Hennes inredning är snygg på bild men om jag skulle trivas där nej. För avskalat o för mycket vit. Huvudsaken hon trivs men typ allt ligger perfekt o det Blir bara för mycket. Jag blandar gammalt o nytt o det gillar jag bäst.

    Dock har mitt vita huset kopierat HoP i åratal på ett extremt sätt, och det högst medvetet, så Mia på mvh är den som borde skämmas. Kan förstå att Petra till slut fått nog! Så fort Petra har något nytt så återfinns det strax hos Mia med.

    Ännu mer extremt för några år sedan då de till och med hade likadana headers (ja, Petra var först där med). Mia har ju tom plockat upp samma uttryck (”todeloo”, ”skatter”, mm) som Petra använde först. Som värsta galna stalkern.

      Ja, men än sen då? Vad spelar det för roll? Det är ju inte så att Mia och Petra umgås och bor i samma stad. Det handlar om två bloggerskor som inte känner varandra.
      Jag förstår VERKLIGEN inte varför Mia ska få ta all skit?
      JA!! Hon verkar härma och kopiera en hel del men hur skadar det Petra? Mia gör inget olagligt och varför göra henne så ledsen. Petras läsare ger sig på Mia på många olika sätt, hånar hennes vikt, skriver fult om hennes barn, kallar henne psykisk sjuk osv. Det spelar ingen roll hur mycket Mia härmar jag tycker ändå inte att hon förtjänar en massa näthat.

        Om du drev ett företag med ett speciellt koncept, hade uppskattat om någon kopierade dig rakt av? Härmade din hemsida in i minsta detalj, erbjöd exakt samma produkter och använde likadan marknadsföring? För både Petra o Mia tjänar pengar på sina bloggar, och det är exakt så Mia gör. Petra lever ju på sitt bolag och det hon byggt upp, och de uppdrag hon får så det känns ju rätt märkligt när någon så uppenbart försöker åka snålskjuts genom att kopiera rakt av, in i minsta detalj. Så jag tycker faktiskt inte det bara kan viftas bort med ett ” än sen”.

        Även om det inte är olagligt så är det jäkligt oetiskt och detta har ju hållt på i åratal. Jag försvarar inte att man hoppar på någons barn, vikt etc, men att folk tycker att det inte gör något förvånar mig. Jag skulle bli väldigt frustrerad och irriterad om någon gjorde så mot mig, oavsett vilken bransch det gäller. Nu har MVH ändå lugnat sig lite, det var en ren parodi för några år sen …

          Ok, jag har läst båda bloggarna länge och har koll på denna såpopera men vad är det du tycker ska göras åt situationen? Tycker du att Petra med jämna mellanrum ska hinta om att Mia härmas? Är det rätt att det härjas fritt om detta i hennes kommentarsfält och att det ”spiller över” till Mias blogg? Av det du skriver så verkar du ju inte tycka att det är trevligt att folk går till personangrepp.
          Petra vinner inget på att starta drev mot Mia så man kan undra om det är hämnd som driver Petra till det. Mia härmas så mycket hon vill ändå och det enda som sker är att Mia blir ledsen. Eller är Petras mål att Mia lägger ner sin blogg tro?

            Jag läser också båda bloggarna, så det är inte som om jag bara läser HoP. Men att som Mia nu påstå att hon aldrig gjort det för någon ekonomisk vinning är att ta det för långt(hon skrev det på insta) , för visst tusan har hon ”tjänat” på att blogga/instagramma, och hela bloggen har ju liksom byggt på att hon kopierat HoP. Så jag förstår faktiskt att Petra tröttnade, hon är ju ändå en vanlig människa med fel och brister.

            Så ja, jag tror (och förstår om det är så) att målet är att Mia ska antingen lägga ner sin blogg, eller att iaf sluta köpa (eller visa upp) allt som P visar på sin blogg. Eller rättare sagt, jag tror P fick tvärnog och inte orkade hålla nån slags god min i elakt spel längre, för lite så tycker jag att det varit. Men som sagt, det var ännu värre förr när bloggarna var i stort sett identiska i designen. Att påstå att Mia har psykiska problem och allt var det var som vissa läsare visst gjort är bara lågt, och att kommentera sådant som rör familjen är creepy, men man måste väl ändå kunna föra en diskussion när det gäller detta eviga härmandet …

          T det är materiella saker vi pratar om. Människor är viktigare änn saker. Tänk om!!

            Eh , va? Vilken konstig kommentar. Jag behöver inte ”tänka om”, jag vet att människor är viktigare. Men det var ju inte det tråden handlar om. Har man inte följt båda bloggarna länge så är det nog svårt att förstå till vilken grad detta härmande har sträckt sig, och när nu Mia så uppenbart medvetet gör detta så får hon nog finna sig i att stå för det.

            Sedan har jag nogsamt påpekat att ingen ska behöva tåla skit ang sitt utseende eller sin familj, men tex när Ica Carlsson visade sig ha plaigerat diverse kollegor och använt deras bloggtexter (trendenser, inredningshjälpen mfl) så fick hon omedelbart sparken från den aktuella tidningen och bloggvärlden var i chock. Nu har man ju knappast copyright på ett hem på samma sätt som en text, men idéen är ju detsamma; man rider på någon annans framgång. Det är inte snyggt.

      Läser inte någon av bloggarna (var dock givetvis inne och kikade nu) men tänker utifrån kommentarerna att det helt enkelt kan handla om ekonomi? MVH hade kanske redan tänkt att köpa prylen men är tvungen att spara något längre och så ser det ut som att hon ”härmar”. Det är ju inte direkt några unika loppisfynd som MVH verkar härma, så sannolikheten för ovanstående är ju inte direkt 0. Min andra tanke var att de blir sponsrade med samma inredning….hehe.

      Vad gäller uttryck sprider det sig väldigt fort bland bloggare har jag märkt, oavsett vem, så det lägger jag ingen större vikt vid. Foton kan jag inte uttala mig om då jag inte har sett några jag kan jämföra. Men, det är ju ganska ofta som liknande typer av bloggare kör samma fotostuk och så länge det inte är varenda gång så är det väl skitsamma? Det känns nämligen som att det blivit något uppförstorat och att ni som läst båda från början inte är objektiva utan endast lägger märke till när det är lika och glömmer allt annat som inte är det. Lätt hänt och helt normalt.

      Känns dock barnsligt överlag det här med att tycka att någon härmar (känns mer som det tillhör högstadieåldern) speciellt när personen själv inte har någon unik stil öht. Ser liksom identiska bilder dagligen på pinterest som HoP har.

    Jag hann se en bild som Petra lagt upp, där hon jämförde en bild hon tagit och en som den här andra tjejen tagit efter henne. Den andra tjejen härmade vinkel, detaljer och ja i princip hela bilden. Till och med samma filt hade hon fixat fram. Följer ingen av dem, men blev nyfiken när jag såg en kommentar härinne om Petra för några dagar sedan. 🙂

    http://www.hemnet.se/bostad/villa-4,5rum-furuvik-gavle-kommun-ytterharnasvagen-25-10338396

    Här har ni ett exempel på ”stilsäkert” som gör att det blir astråkigt och faktiskt fult…

      Det är fint att titta på tycker jag. Men jag hade inte kunnat bo så själv. Fruktansvärt stelt och tråkigt.

      Till och med hundarna matchade interiören!

      ”50 shades of gray” typ 😉

      Uääääck! ”Carpe diem” på väggen… ?

      Helt jävla fruktansvärt! Värst är den svartvita fondtapeten och Carpe Diem. Jag kräks!

      Fast varken Mia eller Petra skulle någonsin ha fondtapet eller carpe diem på väggen! Den här stilen var ju inne för minst 5 år sedan. Blir så trött på folk som expertkommenterar utan att ens läsa bloggarna det handlar om.

        Nu kommenterade vi länken, inte bloggarna…

      Åh jag älskar färg och hade aldrig kunnat bo så men blev lite besatt att skrivbordslampan och stolen/pallen. Försökt googla lite men no luck, ingen som vet var jag kan hitta dessa? https://static.maklarhuset .se/files/bostad/large/57b0061c-5a75-464a-85cb-96381ced0495.jpg

    Är Petra en offentlig person??!
    Hybris?

    Nu är det ju så att den sndra tjejen la upp en bild redan i april på sovrummet…

    HAha sindy la upp en snap på Mickes ”kniv”

    Och Petra var den som rippade Mias header inte tvärtom som det påstås…. p hade en fin med sin egen ritning ända tills hon tog ett snirkligt typsnitt exakt som Mvh hade haft i flera år (hon började ju tom blogga ett år innan P)!

    Off topic. Förlåt. Men. Är det ok att visa sin anhörigas sista minuter i livet på en blogg? Varför tänker man på att fota för att sedan lägga upp det på sin blogg när ens älskade anhöriga drar sina sista andetag? När man läser inlägget är det fint och rörande att läsa. Men det jag undrar är, missar man inte något när man tänker så mycket på sin blogg att verkligen allt måste med? Missar man inte något i sin närvaro IRL när allt ska upp på bloggen? Vill inte vara respektlös, undrar bara.

      Är det JT du menar?

      A jag håller med. Men han kanske ville som en hyllning till livet. Hos oss svenskar som inte drabbats på flera år av krig är döden ganska tabu. Mer prat om att vi alla sak gå vidare. Jag tycker hon gjort det fint. Men bra av dej o reagera o ta upp det det vid att du bryr dej.

      Jag reagerade också på det och tyckte det var osmakligt. Både med bilder på den avlidne men även på de sörjande. Vad var vitsen?

        Förlåt men Vem, vad pratar ni om?

    Skulle få panik av att bo i ett så stylat hem så att det blir stökigt och i oordning av en hårnål på bordet. För mig ska ett hem vara levande och jag vill se spår av liv, det är inget inredningsmagasin där tavlorna ska matcha resten av rummet. Kan jag bara för en gångs skull komma hem till någon som har hängt upp en tavla för att den var förjävla ful? Eller som kanske på riktigt menar ”orkade inte städa innan du kom”.

    OT: HUR FAN kan bingos ägare låta Booken rida Bingo på hackamore? Bara för att det inte har bett, så behöver man ändå vara rätt rutinerad för att använda hack.

    Som om det inte vore nog är hon SÅ nöjd över detta eftersom att han inte hade något bett?! Hack blir snabbt väldigt skarpt jämföres med ett milt bett om man gör hursomhelst och tänker att bara för att det inte ligger i mun, kan man göra vad som….

    Satan vad leds jag är. Frustrationen bygger upp ju mer grejee hon lägger upp på internet, måste avfölja snart för min egen hälsa ??

      Var läste du det? Kan inte hitta 😮

      Vart ser du det?

    Paows video om mobbning är ute nu …

    Jag förstår att HofP tar illa upp och väljer att pika när någon så uppenbart kopierar rakt av. Det handlar inte enbart om väggfärg och märkesprylar utan ett helt koncept, en livsstil och personlighet.

    Jag blev själv kopierad för ett antal år sedan av en ingift släkting. Det började med utbildningsval, sedan böcker jag läste, filmer jag såg, musik jag lyssnade på, fritidsaktiviteter – en stil denna person aldrig någonsin tyckt om. Jag blev oerhört illa till mods. Det känns verkligen som en identitetskapning, för det mest unika vi har är ju oss själva!

    Mitt Vita Hus försöker maskera det väl genom att länka till HofP ibland men det är för mycket. Det är obehagligt! Nej jag tror inte hon är psykiskt sjuk. Snarare att hon lider av oerhört dåligt självförtroende och att hon inte vet vem hon är.

      Inte kopierar väl Mia en livsstil och personlighet? Petra har inget ”vanligt” jobb och pengarna verkar flöda in. Mia jobbar som akutsköterska och skriver mycket om ridning och hästar, och sparar till de saker hon vill köpa.

      Dessutom, Petras stil är på inget sätt unik, varken i inredning eller kläder.

    Jag läser inga inredningsbloggar så jag kände inte till de här två tidigare. Men jag gick in och läste några inlägg. Intrycket jag fick av dem är att hon Petra framstår som den coola, populära bitchen i skolan, som har ett till ytan perfekt liv och har ett hov av tjejer runt sig som försöker imponera på henne för att få en del av hennes glans. Mia däremot framstår som den lite udda, oerfarna, snälla tjejen som inte är populär, som inte är bitchig i sin natur och som ännu inte lärt sig att populära bitchiga tjejer inte är värda att känna eller försöka imponera på.
    Jag fick känslan av att det här är ett klassiskt fall av den populära tjejen i skolan utsett en annan tjej till syndabock och utnyttjar sitt hov för att göra henne illa.

      Precis så var mitt första intryck av bloggarna och känslan består ännu.

      Mitt i prick!

    Egentligen ett ganska ”kul” fenomen. En svennebanan, fyra- barnsmorsa i Västerås, frånskild, inget vanligt jobb, lider av migrän, ångest, fobier.
    Missnöjd med sitt utseende, går på diverse salonger och fixar läppar, hår tänder osv…
    Aldrig nöjd med sitt hem, renoverar och byter inredning som andra byter strumpor.
    Semestrar som alla andra svenskar i Thailand och på Gotland.
    Pratar bebisspråk och franska fraser.
    Verkar tro att livet handlar om att vara ”först” med prylar och annat.
    Svarar sällan på frågor från bloggläsare, men går igång rejält om någon tycker annorlunda eller ger kritik.
    Spelar mysig och ”feel-good” med skrytiga bilder om sitt perfekta liv.
    Har ett hov av osäkra följare som fjäskar i kommentarsfältet.
    Och nu det senaste: Skämta och vara nedlåtande mot en av de trogna följarna.
    Som sagt, lite kul är det ju…
    Fast mest patetiskt och elakt.

      Du har så rätt! Hade det inte varit så elakt mot Mia hade det varit komiskt.

      Klockrent!!!!!!!!!

    Pudelns kärna är inte huruvida P är ”bitchig” och M är ”snäll”. Det är oförskämt att anta både det ena och andra om dessa två bloggare hur de är som personligheter. Är det nån som känner P eller M personligen här?

    Åter till fakta. Vi som läst dessa bloggar under många år sedan 2009 har sett hur det ligger till under en lång tid. Jag tror inte de flesta vet. M kopierar gång efter gång. Det är bildkoncept efter bildkoncept. Pryl efter pryl. Miljö efter miljö. Uttryck efter uttryck. Det handlar inte efter enstaka saker utan det här är helt andra proportioner. Jag skulle kunna göra långa listor på det hela. Eller hellre visa oändligt många jämförande bilder.

    I sitt bloggande slutar M ett tag med det uppenbara kopierandet och sedan är det i gång återigen. Jag undrar bara hur lång tid det tar denna gång.

      Exakt. Petras kommentar till bilden var i stil med ”Lite roligt är det ju” och det är en rätt oskyldig kommentar. Det är ju inte Hemtex-pläden eller Ikea-byrån som är grejen, hon har ju skaffat samma poster (obs inget desenio-motiv som halva inredningsmaffian på instagram har) och en hel del mer.

      Nej Petra har inte ensamrätt på grejerna, men om man inspireras så här mycket av en person så bör man ju kunna tåla en pik.

    Att kalla Petras hem för ett svenne bananhem är väl att ta i, inte många svenne bananer som har råd att inreda så dyrt som hon gör och dessutom byta inredning så ofta. Det är ju inte svårt att inreda snyggt när det enda man gör hela dagarna verkar vara att fundera på vilken extremt dyr designklassiker man ska köpa härnäst. Det är anledningen till att jag aldrig fastnat för hennes blogg, hon verkar ha pengar som gräs utan att jobba (jo bloggen klassar hon säkert som jobb men den handlar ju bara om att visa upp hemmet, grejer och kläder) samt att jag inte fixar vuxna kvinnor som skriver todeloo, sötingar, finingar (hihi, fniss är andra varianter som förekommer på andra bloggar). 100% yta och noll djup.

      Spot on!!!fniss:)

      Ha ha… jättebra skrivet!!

        Hon sammanfattar det bra själv i rubriken på ett av de senaste inläggen; shoppelishop.

        Frågan är bara om det är ironi? ?

    Jag läste högt, ett inlägg som P skrivit, för min vuxne son. Han bad mig sluta och frågade vad det var för fjortis-text jag läste. När jag berättade att det var en nästan 45-årig kvinna med 4 barn som hade skrivit det, blev sonen förskräckt och undrade vad det var med kvinnan. Skulle tro att bloggen skulle bli bättre med någon slags djup, tycker själv att det är jobbigt att följa bloggen textmässigt då den är så barnsligt skriven. Sedan gillar jag inte allt det vita som var, eller det nya vita; grått som nu. Nej, jag läser Tippbrittas Blogg istället!

    Jag tycker samtliga här som klankar ner på Petra här är otroligt barnsliga själva som ni resonerar och håller på. Är ni vuxna själva tycker ni?. Man får väl vara som man vill när man bloggar, upp till var och en att läsa om man vill. Personligen tycker jag att man blir trött på allt tjafsade i kommentarsfälten från er tjejer…som inte verkar ha annat för er. Skaffa er en hobby..för f…..

    Hahahhaha vilken jävla lekskola! är det vuxna folk som inte har nåt annat för sig elle? Det är därför jag kör mitt eget race på bloggen, skiter i massklonade trender och anser folk ska inreda efter hjärtat istället. Man tappar bort sin egen identitet när man kopierar andra hela tiden. Kan tänka HOP fick mer trafik på sitt gnällande och det var väl de som var baktanken. Btw tycker jag inte HOP är en inredningsblogg alls utan en livsstilsblogg. Sluta kopiera och mer färg åt folket! LOVE Maria på Inredningsvis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.