Elaine… ”Årets viktigaste mama”!

Jag skulle nog ha skrivit ”En av årets viktigaste personer” istället. Hon en viktig talesperson för människor som har blivit utsatta… fortfarande blir utsatta för pedofiler. Vi kan inte prata nog mycket om det, för det är vanligare än vi i vår vildaste fantasi kan/vill ana. Ibland har Elaine uttryckt sig lite klumpigt, men jag kan förstå att hon emellanåt skriver i affekt… och hon är förlåten… iallafall av mig.

Camcams morfar var lärare i hela sitt liv. Faktiskt var det hans kall i livet. Han lämnade ingen unge som behövde stöd och hjälp. När andra lärare ”stängde in sig i lärarrummet” på rasterna, satte han sig i uppehållsrummet och rättade prov… och vissa ungdomar satt alltid hos honom… och fick skydd och kunde prata privat.

Urmorfar, som vi alla kallade honom, sa alltid att det är minst en unge i varje klass som blir sexuellt utnyttjad av någon. Ofta någon närstående. Det hände att han vände upp och ner på hela världen, om han fick reda på att något inte stod rätt till. (Han var rätt ensam om det).

Så det är otroligt viktigt att prata om… vara medveten om… och även agera vid misstanke. För det är mycket vanligare med sexuella utnyttjanden av barn, än vad gemene man förstår.

Grattis Elaine till ditt pris och ditt jobb! Du gör skillnad!

elaine-1

elaine-2

http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/

 

Over and out/Camimami

 

 

 

 

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grattis till Elaine!

  Tycker verkligen hon förtjänar detta. Sen hennes bok kom ut och hon aktivt började skriva om sexuella övergrepp så tycker jag att det har blivit någon form av förändring. För folk diskuterar det. Det tas upp. Det är inte bara ännu ett ämne som får stå i sin skamvrå och gud nådeeee den som tar upp ämnet!

  Och camcams morfar lät också som en fin människa. Vi behöver fler såna. Kan vi ha ett bästa-morfar-pris?

   Absolut, men han kan ha lite svårt att komma till prisutdelningen. Han gick bort för snart tre år sedan. 🙂

    Tråkigt att höra, men han verkade vara en stor inspirationskälla och hjälpte många barn – och det är ju ett pris i sig!

  Blir galen på alla punkterna (…).

   Det är där du ska dra ett djupt andetag. 🙂

    Nej, det är där jag suckar högt eftersom det är så störande.

    Den här bloggen håller vanligtvis hög kvalitet vad det gäller svenskan. Synd om såna här gästspel ska vara så mycket sämre skrivna.

     ånej………………världen………..går…………….under

     Så hög kvalité håller faktiskt inte svenskan annars, mer underhållande. Du står nog ut.

     Åh… Vad synd… Hoppas det blir bättre snart…

  Asså gud vad du/ni tjatar om detta. Vi fattar att pedofili är dåligt och att det borde upphöra. Men är detta verkligen rätt forum att spamma ner det med? Hade för mig att detta var en sarkastisk blogg med mycket humor. Vart tog det vägen?

   Kom tillbaka på torsdag då?

   Humorn är kvar tack vare Elaine Eksvärd och hennes utfall mot bl.a. rättsväsendet.
   *skrattar och skakar på huvudet*

  Lever hon fortfarande på gamla meriter? Tråkigt att hela hennes personlighet/karaktär handlar endast om att hon blev sexuellt utnyttjad när hon var yngre.

   Unlike och down-vote på dig.

   Så det är en ”merit” att ha utsatts för sexuella övergrepp som barn?

    Finns det bevis på om Elaine Eksvärd blivit utsatt för sexuella övergrepp? Förundersökningsprotokoll, dommar från Tingsrätt/Hovrätt osv?

     * DOMAR (med ETT m)

     Det finns sällan det! Dels för att anmälningsbenägenheten är låg, men också för att de få anmälningar som kommer in sällan leder någonstans. Tycker du verkligen att det du nämner är bevis?

      Här på Bloggbevakning skrivs ibland om bloggerskor som ljuger och skarvar friskt i sina bloggar. Hur kan utomstående veta vad som hänt i enskilda hem och vilka övergrepp som skett? Man kan slå mynt av en företeelse som alla tycker är avskyvärd. Det generar olika inkomster. Det finns mycket bedrägerier i samhället på alla möjliga andra håll, för att människor är så godtrogna. Jämför fallet Catrin Hedlund, så lätt hon kunnat ”jobba”.

      Du har blivit stött så du börjar ifrågasätta ifall Elaine verkligen har blivit sexuellt utnyttjad och insinuera att hon ljuger. Hur jävla lågt får man sjunka?

      Så du kommer bli besviken när jag berättar att det finns en dom mot hennes pappa.

      Kräk!

      Igen, förundersökningsprotokoll och domar från Tingsrätt eller Hovrätt är ovanligt när det kommer till sexualbrott. Du tror att Elaine ljuger, inget kommer att ändra på det

  Är det Bloggbevakning eller Elaines blogg numera?

  Det är SUPERVIKTIGT att det här kommer fram! Att pedofiläcklen avslöjas och kommer fram i ljuset. Vi kan aldrig prata nog mycket om det! Jag är själv ett av de där barnen som blev utsatt för en pedofil och det har förstört mitt liv. INGEN ska behöva drabbas!!!

  Tack snälla❤️

  Elaine har för övrigt ägnat ett helt inlägg år en komentar från den här bloggen.

   Men någon nytta gjorde det inte: ett lika skitnödigt inlägg som vanligt.

    EXAKT! *klappar i händerna och visslar*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *