Diabetes-Jihde på besök..

Det kom upp ett inlägg här ovan som var menar till i morgon bitti – två av er hade redan hunnit kommentera men jag tidsinställde det ändå. Om ni undrar vart det tog vägen. =)

jihde

Jag undrar om Peter Jihde fortfarande hade besökt Nöjesguiden för ett litet snack om Trams-Frans fortfarande bloggat där. Jag menar, Jihde tar ju sin diabetes på största allvar och Frans skrev ju ner honom lite lätt småbrutalt efter att han tatuerat in ”diabetes” på sin handled.
Det är en fråga vi aldrig kommer få veta svaret på men diabetesmannen i egen hög person träffade i alla fall vår webbredakör Frans Frasse ”Instagramkändisen” Levinsson som fick den stora äran att bevittna både spruttagning och mätning av blodsocker.
Jag har en känsla av att detta kommer ge honom en högre status på Instagram än alla de köpta följare och likes gjorde.
Peter Jihde liksom!
Den okrönte konungen av diabetes.

Nöjesguiden! Din boj i bukten när det gäller smygreklam. Och diabetes.
Smygreklam för diabetes. Diabeteshjälpmedel. Smygreklam för ett särskilt märke av nålar? Finns det lyxinsulin?
Kanske Jihde borde satsa på det? Reklam för insulin på Instagram för en hög pengar!
Klart alla vill ha samma sorts insulin som Peter Jihde. DIABETES-Peter Jihde!
THE DIABETES-PETER JIHDE!!!

Jag tror jag är något på spåret här..

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha nu har inlägget försvunnit från annalisas blogg

      Camcam har hela inlägget publicerat i några inlägg längre ner.

      PS. Någon som vet vad han adde och annalisa heter på instagram? Googlade och fick upp några sökningar men det verkar som om bådas instagram är raderade eller är jag helt ute och cyklar?

        https://www.instagram.com/adinatoor.annalisah/?hl=sv

        detta är deras instagramkonto, Annalisas Instagramkonto blev borttaget så de bestämmde sig för att ha ett konto gemensamt.

          Tack, du är bäst! <3 😀

          Kikade in på deras instagram och herre min jesus på kommentarena, braindamage på hög nivå.
          "Finns de inget nej eller vill inte så kan de inte anmälas eller se det som en våldtäckt. Och låt förfan Anna-Lisa o Adde va!? Vaffan ni som hatar kan väll förfan inte ändra nått som HÄNT eller?!"

          Undra ifall den här tjejen som skrev kommentaren skulle ha lyckats säga "Nej, jag vill inte" ifall hon var i samma position som hans ex, dvs avdäckad. I believe not.

    CamCam! Som det trogna vänner-fans du är, kan inte du uttala dig om detta?

    http://www.theladbible.com/now/film-and-tv-fans-have-spotted-a-stand-in-in-friends-and-its-blowing-their-minds-20161128

    Alltså jag har ALDRIG lagt märke till detta och då har jag ändå sett alla avsnitt en massa gånger.

      Jag är i chock!!! ?

      Vasjutton?! Hela världen vänds liksom upp och ner ?

      Såg den häromdagen, blev så jäkla förvånad! Det är så kul med alla små nya detaljer som dyker upp nu när de ligger på Netflix i bredare format.

    Camcam: har du sett addes svar på insta (senaste bilden)?

    adinatoor.annalisah@elin.soder**** sluta hata ?? när någon är otrogen mot mig så är der OK ? #fuckhaters

    Vadå rättfärdigar att våldta någon?

      Och att hans nuvarande tjej skriver att de var tillsammans så då är det ok att ta på sin partner när denne sover. Alltså WTF?! Så om man är ett par så är det ok att göra vad som helst. ”vi är tillsammans så din kropp är min” ???? Blir mörkrädd av hela situationen och att så många unga följer honom och ser honom som ”king” gör mig ännu mer mörkrädd.

    ”Bella” har dubbelsvarat på kommentarer på bloggen igen. Om hon inte provocerar igen så är det uppenbart fler skriver hennes svar

      Ta en print innan hon/de upptäcker.

        Nu har hon redan hunnit ta bort det, fast jag var lite snabbare 😛
        så stört.

          Dock så räknade hon ju fel på hur många jular Odd och hon firat tillsammans, går det inte att råka svara på samma kommentar två gånger då också…? Har svårt att tro att assistenten är tvingad till att arbeta kväll.

            Det var inte på den frågan. Någon hade frågat om man kan hyra Odd, varav bella svarar ”hehe typ två gånger, med 30 minuters mellanrum.
            Jag tog en print på det.

            Åh så mysigt. Kan man hyra Odd några timmar så han kan komma och pynta hos oss med? 🙂

            Isabella Löwengrip
            49 minuter sedan
            Svara

            Hehe jag ska kolla med honom ?

            Isabella Löwengrip
            21 minuter sedan
            Svara

            Haha 🙂

            Så falsk hon är..

            Läs vad jag skrev igen. Jag vet vilken kommentar du menar för jag såg den också, men jag menar att om hon redan gjort ett misstag på bloggen idag – varför skulle hon inte kunna göra ett till…?

    Inte för att vara den som är den, men han heter frasse, inte frans

      Haha.. sant! Men brukar man inte kallas för Frasse om man heter Frans?

    Någon läsare som vet om Nellie flyttat hästarna till Tomas Hammar? Och vad hände med sista hästskötare, hon verkar redan ha slutat. Nellies mamma antydde i en kommentar på fb till någon annan att det var hopplöst med att ha hästskötare som inte kom på avtalad tid. CAM får ju inte svara men någon läsare som vet mer

    Förlåt, jag har inte läst bloggbevakning så länge, så jag tror jag missat något. Varför kan/får/vill cam inte skriva om nellie??

      Det är något som gör att hon inte får skriva om henne här just nu, men hon får skriva på insta om henne. Fast där vill ju ingen kommentera för där är man ju inte anonym

        Jag har inte så bra koll på nellie men är inte hon under 18 år? Det kan ju hända att Nöjesguiden inte tillåter att det skrivs om minderåriga så när hon blir myndig får camcam skriva om henne. På insta är väl endast camcam ansvarig.

          Nä för CAM skriver att hon snart inom några månader får skriva om henne igen så drt kan det inte vara då n just fyllt 16

    Vet inte om det skiljer sig åt på olika håll men jag som diabetiker i Sthlm har aldrig behövt betala för insulin, blodsockermätare eller något tillbehör till tidigare nämnda hjälpmedel. Tror inte det finns någon marknad att tjäna pengar på genom att agera frontfigur för en sjukdom. Med tanke på de tillfällen då jag kollapsat i offentliga miljöer, trots att jag bett människor omkring mig om hjälp för blodsockerfall så hyllar jag Jidhes uppmärksammande av diabetes. Om en tatuering på handleden underlättar för människor att förstår vad som bör göras för en diabetiker är det asbra! Nu blev jag kanske lite tråkigt seriös men ja ja…

      En fråga. Säg att någon kollapsar på stan, jag är först fram och ser att personen i fråga har en diabetes-tatuering eller annan indikation på diabetes, vad gör jag? Letar fram insulinsprutan och hoppas på att jag donerar rätt och kör? Tvåmgsmatar hen med socker? Alltså, riktig funderingar, jag hade ju stått handfallen om det skulle hända!

        Doserar*
        Auto-correct

        Ge a l d r i g insulin till en avtuppad diabetiker. Ring bara ambulans. Diabetiker som tuppar av har oftast lågt blodsocker och ger man då insulin kan personen dö.

          Ge ALLTID socker. En diabetiker som tuppat av pga högt blodsocker tar inte mer skada av lite mer socker strax innan hen får vård, men en diabetiker som tuppat av pga lågt socker kan dö om den får mer insulin, och även om hen inte snabbt får i sig socker. Så ring 112 och ge alltid socker.

        Är diabetiker och ett par ggr när jag haft lågt blodsocker (inte medvetslös) så har jag inte kunnat svälja. Min kille försökte senaste ggn mata mig med chokladbit men det blev bara stopp, kunde för mitt liv inte svälja. Hade då varit bättre om han gett mig lite honung/sirap (om jag är för dålig för att hålla i ett glas med t.ex. juice som annars är bra eftersom det går snabbt att få upp sockret genom att dricka sött.

        Men som sagt, lättflytande honung eller sirap kunde han ha smetat in min mun med- ska tillägga att jag satt upp och var inte helt väck. Är ngn medvetslös, ring som andra skrivit efter hjälp och ge ABSOLUT INTE insulin!!

        Jättebra att folk frågar. önskar att sjukdomen uppmärksammades ännu mer, genom t.ex. galor och annat. Visste ni hur svårt det kan vara att genomföra en graviditet när man är gravid som exempel? Avskyr när folk som inte är diabetiker själva (senast mitt arsel till chef) viftar bort sjukdomen med ett ”ja, bara man sköter sig så är det ingen fara”. Jo, men så enkelt är det liksom inte. Vad gör man när man åker på en infektion och värdena skenar oavsett ”om man sköter sig”? Alla sprutor man måste ta, att livet är helt förändrat. Visst, Jidhe kanske känns lite överdriven, men han fick ju t.ex. denna blogg med ett stort antal läsare att lyfta ämnet vilket troligtvis inte skulle hänt annars, så jag tycker att han gör en stor insats.

          Stort tack för info! Nu är det kanske inte varje dag en diabetiker kollapsar framför en, men iaf, då vet jag iaf OM det skulle hända! ?

      Jag har inte diabetes själv men anhöriga som har. Vid två tillfällen har jag sett folk som kollapsar och ingen gör något. Då i rusningstrafik vid pendeln i Stockholm, alltså hundratals människor som bara går runt den som ligger på perongen och glor, som om personen har pest eller nåt.
      Allt som ökar medvetenhet och medmänsklighet =tummen upp! 🙂 Jag struntar i om Mr Jihde har ett stort ego osv.
      Vore dock bra om man gick ut mer tydligt med vad omgivningen ska göra när det händer något(som någon annan skrev) 🙂

    Abc – gick ej svara högre upp.. tycker det är osannolikt att det sker så många misstag.. Detta var ju också en särskild fråga, man kollar väl vad man svarar på känner jag…

    Camcam – har skickat print 🙂

    OT MEN ALLTSÅ UGGHHHHH VAD ARG JAG BLIR:

    ”Läste ditt inlägg & vill bara säga USCH vad vidrigt beteende från din sida. Att du sedan lägger upp det och skryter om det som om det skulle vara något att vara stolt över? Det, medan 12 åriga killar sitter & kommenterar ”kung” & ”bror”. Äckligt” skrev jag under ”Adinatoors” senaste instagram inlägg.

    VET NI VAD HAN SVARADE!?!?!?!

    ”@mittinstagramnamn sluta hata ?? när någon är otrogen mot mig så är der OK ? #fuckhaters”

    ALLTSÅÅÅÅÅÅÅ…….

      Åh, såg att någon redan uppmärksammat det i kommentarerna här, haha! cx

        Alltså det är helt sjukt! Anna lisa har också svarat nu. Hon gör det hela till en bagatell och skriver att hon brukar ta på sin pojkväns kön under natten också. Hon får det att låta helt normalt????

        Till dig Elin och alla andra som sätter ner foten på hans instagram: <3

          Varför skulle man göra så när någon sover? Dessutom vräker de ur sig att det inte är våldtäkt och ber folk googla vad våldtäkt är.

          Sagt och gjort. Vi googlade. Vi hittade. Det är våldtäkt och ett sexuellt övergrepp. Jag bad de sedan att googla när våldtäkt inom äktenskap slutade vara lagligt, eftersom det enligt dem är okej att göra vad man vill i förhållanden.

    Att egoina inte bloggat sedan i söndags klockan 13 (då dessutom med ett sponsrat inlägg) och det är onsdag om 2 timmar?

      Hon uppdaterade nyss och berättade vad som hänt. Fullt förståeligt att hon inte varit på topp den senaste tiden. Vi kan väl alla gå in och visa stöd och kärlek.❤

    Helt OT men jag mejlade dig igår, men vet ej om du fått mejlet eftersom jag inte fått svar? (helt okej om du bara inte brukar svara på tipsmejl, alla kan ju inte vara obsessed mejlsvarare som jag haha…men viktigaste är om du fått det :D)

    Du har stavat hans efternamn fel, ska vara Jihde..

      Spela roll? Tror faktiskt att exakt alla här vet vem hon menar ändå….

    Kul grej angående Blondinbellas julgran som de enligt egen utsago köper från Smålandsgran varje år. Så sent som i söndags var Odd ute på Lidingös anslagstavla (privat Facebookgrupp för bosatta på Lidingö) och efterlyste ett företag på ön som kunde fixa hemleverans av gran omgående istället för att behöva vänta 1-3 dagar som alla andra firmor.

    Någon erbjöd sig att hjälp till, en annan föreslog att han tar hem granen själv medan en tredje förklarade för den andra att det inte skulle gå eftersom Odd kör sportbil.

    Efter en stund kommer Odd tillbaka in i diskussionen och förklarar att problemet nu är löst eftersom Smålandsgran.se var flexibla på denna punkt. Huruvida Smålandsgran gav vika gällande leveransvillkoren när de insåg att de höll på att missa den årliga gratisannonsen hos Blondinbella, eller om Odd helt enkelt glömt bort att familjen varje år köper gran av Smålandsgran förtäljer inte historien.

    Varför många diabetiker har ”diabetes” och liknande tatueringar på ett område som syns mycket är på grund av att folk ska veta det. Om vi tuppar av och ambulansmän eller vänliga medmänniskor drar ner tröjärmen för att mäta pulsen/tröjan uppe vid halsen och ser tatueringen med ”diabetes” fattar de att det är allvarligt och vård behövs snabbt. I min telefon samt i min plånbok har jag ett kort (i telefonen på låsskärmen) med texten ”diabetiker – om ni hittar mig medvetslös, ge något sött och ring ambulans samt ICE” på både svenska och engelska.

    Diabetes kan vara en livshotande sjukdom och det kan gå riktigt snabbt från allvarligt till jättefarligt. Snälla gör inte narr av sådant här, det kan betyda skillnad mellan liv och död för en människa.

      Åh, du är så duktig! Det ska jag tjata på sambon om!

      Jag har bara om min p-stav – var den sitter och vad det är. Kanske borde inskaffa om att min epipen ligger i handväskan…

    Blev lite förvirrad här efter att ha läst olika svar om huruvida man får ge insulin till en diabetiker som förlorat medvetandet.
    Enligt vårdguiden så är det detta som gäller: ”Insulin får inte ges av annan person om det inte sker direkt på läkarordination och först efter att blodsockerkontroll har utförts.”
    Väljer nog att lita på det som sägs där, här är länken vad man ska göra om man ska hjälpa någon: http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Mer-om/Akut-omhandertagande-vid-diabetes/
    Även här står det: http://diabetesia.se/2014/april/det-viktigaste-av-allt.html

    Svårt att hitta bra info så jättebra att detta uppmärksammas, hade ingen koll alls innan.

    Egoina berättar om sin frånvaro

    http://egoinas.se/?p=56470#respond

    Har själv en mycket labil typ 1 diabetes, med komlikationer. Har själv åktv ambulans som ingen annan för att göra en roman kort.
    kan man raljera över diabetes? svar ja. Diabetes är inte mitt efternamn precis.
    Kan ju hålla med om flera ovanstående att informationen kring sjukdomen kunde vara bättre. Men att tatuera in diabetes. Ingen läkare hade rekommenderat det. Diabetiker löper en väldigt stor infektionsrisk. Sedan att ta insulin inför publik. Jävligt barnsligt. till vilken allmännytta?
    Kanske borde skriva om saken någon gång.
    kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.