Camimami smyger in.

Efter en runda på främre verandan för lite ”frisk luft”, kom jag att tänka på en sak- Ja, jag är en väldigt filosoferande typ och har skaffat mig tid för det. (En annan historia.)

Jag började fundera på detta ständigt föränderliga samhälle och hur man ska klara av att leva med det att utan att stressa ihjäl sig.

Jag tror att man, oavsett ålder, måste hitta något i livet som inte förändrar sig. Något tryggt som man kan luta sig tillbaka på och alltid känner igen. Vad det är, bestämmer man själv.

När man är ung. kanske man kan hitta en sak. Jag är så himla galet gammal, så jag har ganska många saker som inte förändras. Min musiksmak, min klädsmak, min inredningssmak, min livsfilosofi, min relation till andra människor, mina traditioner och mycket, mycket mer.

Det har ju tagit mig över 60 år att bli stabil och trygg i mig själv och skiter fullkomligt i alla trender. Men jag tror att det är viktigt att hitta något i livet som är stabilt och oföränderligt, så man inte vajar runt som ett rö för vinden hela tiden.

Så… sätt dig ner och fundera på en sak som är viktig och håll fast vid det… oavsett trender.

 

Over and out/Camimami

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Camimami.
  Du är sååå lik mig. Samma värderingar.
  Känner mig liiite be att som snart 47 sitta och läsa camcams blog.

  Det är nog o hitta kärleken för dom flesta. Ja dessa tider är stressiga o osäkra men man kan hålla fast vid det man hoppas för framtiden. Tyvärr blir det nog inte så. Utan stannar vid drömmar. Men det är viktigt att ha kvar sina drömmar. Ingen vet vad som händer i morgon o ändå undrar man. Den som lever för se.

   Drömmar är drömmar är bra att ha, men de är inte stabila. De förändras ganska ofta.

   Kärlek är stabil (icke att förväxla med förälskelse)

   Jag träffade Camcams pappa den 4:e dec 1974 och vi flyttade ihop den 5:e. Vi har en stor kärlek för varandra, men den har inte varit friktionsfri. Men vi gav inte upp utan jobbade oss igenom det. Kärlek… absolut… även om den inte alltid är rosaskimrande.

    Ja camimami man får kämpa. Har man respekt o humor och värme för sin partner brukar ett förhållande hålla i sej. o det är ju toppen och ha ett kärleksfullt förhållande.man mår ju bättre och blir starkare. Min mamma har dött o vad det varit svårt. Kul o kunna skriva några rader till dej. Hon o jag reste mycket o det kommer jag sakna mest kram.

    Jag träffade min man när jag var 15.
    Nu är jag 65 och vi är fortfarande ett lyckligt par.
    Jag struntar också fullständigt i alla dessa trender, som kommer och går. Fattar inte hur man orkar hålla på med sånt.
    Lev ditt liv hur du vill istället, det är mitt motto.
    Hälsningar Skåne.

     Agda bra skrivet. Visst blir man påverkad av trender men är det livet nej. Grattis till dej och din man. Ha det fint.

  Alltså jag brukar aldrig klaga på den här bloggen. Att du skriver om en viss person för mycket/lite osv. Men nu måste jag faktiskt säga att det är inte sådant här jag vill läsa när jag klickar mig in här. Lite personligt går bra i varje inlägg om det finns en bra koppling. Men det här inlägget känns malplacerat.

  Men samtidigt vet jag att flera uppskattar Camimami, så min gissning är att jag är rätt ensam om att tycka så här. Och det känns helt ok haha

   Alla kan inte älska mig… och det är OK.
   Vet du varför?
   Det betyder att jag inte heller behöver älska alla. 🙂

   Håller med, tycker generellt inläggen som bara är videos av den där youtubesnubben, dessa och inläggen om bloggbevaknings Instagram känns väldigt onödiga. OH WELL.

    Men…jag scrollar bara förbi det som inte intresserar mej. My vet jag inte vem det är, Anna Book, om än underhållande korkad, intresserar mej inte. Om det inte var för att det sjuka i Addes inlägg gjorde det omöjligt att inte säga ifrån hade jag struntat i dom också. Paradise Hotel, ex on the beach etc. Ser inte möget så giter inte ens läsa om knäppskallarna (enligt mej) som förstör sin framtid i utskämningstv. Camcam är till och med så hygglig att hon inleder varje inlägg med vem det handlar om 😉

   Japp. Jag tycker ofta att tonen i camimamis kommentarer och inlägg är ganska präktig. Som att hon vill skriva alla ”ungdomar” på näsan och berätta hur livet VERKLIGEN är. Lite tröttsamt, speciellt när man klickar in här för lite bloggbevakning och inte en livslektion.
   Det kan vara jag som läser in för mycket också, det är fullt möjligt

    Men är inte det fint? Man blir visare med åldern och den äldre generationen har levt längre än vad vi har och det är aldrig fel att ta in och lyssna på hur andra ser på livet. Dagny är 104 år men en helt underbar människa och hennes råd är fantastiska. Vi ska värna om varandra och inte se ner på dem som kommer med goda råd.

     Det finns också många äldre som är idioter, oerfarna och inkapabla till ett konsekvenstänk så nej, alla blir inte visare med åldern. 😉

      Absolut är det så men CamCams mamma tillhör inte den kategorin. Åtminstone inte i mina ögon.

      Jag svarade på uttrycket om att alla blir visare med åldern, skrev nada om Camillas mamma.

     Till lisa underbart skrivet värna om varandra vilken fin människa du är!

      Det är jag verkligen inte men tusen tack för din fina kommentar ❤

    O jag tycker camimami är toppen jag plus 35 så det är alla åldrar här tycker inte det är ok o klaga på ett inlägg då får man hoppa över om man inte gillar. Hon menar inte o veta bäst utan delar med sej av livserfarenhet. O det är värdefullt o få. Så jag gillar dina inlägg kram.

   Jag kan verkligen inte förstå vad det är som är svårt med att scrolla förbi ett inlägg som man inte är intresserad av? Tror ni att det råder någon slags absolut demokrati gällande innehållet på CamCams blogg? Jag förstår verkligen inte.

   Flera av de bloggare som CamCam skriver om och bevakar har jag inte en susning om vilka de är, har aldrig besökt vissa omskrivna bloggar och intresserat mig inte heller. Men vem är jag att säga åt CamCam att JAG inte gillar att hon skriver om vissa personer/har en viss typ av inlägg på HENNES blogg? Vem är jag att säga åt Kenza att sluta skriva om hennes egna klädmärke bara för att jag inte gillar designen och tycker att plaggen är för dyra? Vem är jag att säga till Lady D att sluta skriva om hennes barn bara för att jag inte gillar barn och bara intresserar mig för hennes feministiska inlägg?

   Kom med kritik om ni anser att hon skriver om någon hon inte bör skriva om och som är direkt opassande eller om hon borde blurra oskyldigt ansikte mm. Men hon bestämmer väl själv vad hon vill ha för innehåll i sin egna blogg?

   Starta en skvallerblogg om ni har så mycket åsikter om innehållet här och bara vill läsa skvaller. CamCam har varit väldigt tydlig både en och tio gånger med att detta inte är en skvallerblogg och hon väljer själv sitt egna innehåll och kan inte behaga alla.

    Och till Camimami: Jag personligen tycker att dina inlägg är kloka och uppskattar dina inhopp här på bloggen. Jag tycker om att lyssna och samtala med människor som både är äldre och yngre än mig själv, det är lärorikt och ger mig insikter i bredare perspektiv. ❤️

    Jag förväntar mig inte att Camcam ska ändra sin blogg efter mina åsikter, men man kan väl ändå säga vad man tycker, tänker jag. Ja, jag kan skrolla förbi eller sluta gå in, det är jag medveten om.
    Man gör väl likadant med andra ”tjänster”? Typ säger till sin lokala icahandlare att man gärna ser ett större utbud av ekologiska ägg. Hen får göra som hen vill, men då vet hen att vissa kunder vill ha fler ägg. Tänker jag

     Men den där jämförelsen är ju jättetokig.

     Det du nyss har gjort är ju snarare att du har gått in till din lokala ICA-handlare (om vi nu ska fortsätta på den linjen) som säljer sylt från BOB, Önos, Felix och ICAs egna märke och klagat på och sagt att du inte vill att de säljer sylt från deras egna märke. En ganska stor skillnad.

     Jag tror med ganska stor säkerhets att CamCam (ICA-handlaren) skulle bli glad om hon fick konstruktiv feedback på vad du tycker SAKNAS i bloggen (ICA-butiken i din jämförelse). Men hur konstruktivt är det att bara KLAGA på befintligt utbud (sortimentet i ICA-butiken) och be om att ta bort en viss typ av inlägg (produkt i ICA-butiken)? Du har inte tänkt på att din granne/dina grannar kanske tycker om och vill läsa (köpa i ICA-butiken) just det inlägget (produkten i ICA-butiken)?

    Till anonym precis så tycker jag. Blir inget kul här inne om man ska klaga. Camcam gör ett bra jobb och det är uppskattat. Så ge feedback som det här varit mycket av. O tänk att man tycker om olika inlägg men sluta klaga det är urtrist o läsa.

   Men…alla inlägg kan väl inte passa alla alltid?
   Jag tyckte det här inlägget var fint, säkert fler som tycker det.
   Vissa inlägg (om bloggare som jag inte vet vilka de är) tycker jag är rätt ointressanta, men då bläddrar jag förbi till nästa bara.
   Förstår inte riktigt problemet.

  de där med att stressa ihjäl sig över grejs kan jag relatera med just nu, jag är 20 år och det känns som att allt är kaos ibland. Var ska jag bo? Vad vill jag jobba med? Vill jag läsa vidare? Till vad isåfall?. Ibland behöver man någon som kan greppa tag i axlarna på en och säga åt en att ”andas, sätt dig ner och andas..” jag känner ibland att jag står still i livet utan en karta att följa, och jag vet inte men jag hade gärna vilja hitta kartan, hitta tryggheten. Jag ville bara skriva av mig lite, kramar till er!

   Känner samma som dig.. 🙁 noll ork men motivation finns där ändå.. Såg serien ”no tomorrow” häromdagen och fick sjuk inspiration och ska göra en ”To du list” 🙂 Väcker nog mycket inspiration! skriv ner allt du vill nå/göra osv
   T.ex. ”Säg förlåt till en gammal vän.”
   ”Äta 10 glassar samtidigt.”
   ”Gå ut skolan”
   ”Skaffa hund/katt/grisar/kossor/höns och hus”
   ”Krama en främling”
   ”Bygga en trädkoja”
   ”Kunna alfabetet baklänges” etc.

  Jag tycker att det bästa med den här bloggen är att man aldrig vet man vad som väntar när man klickar in här. Och att man ibland blir positivt överraskad och ibland negativt – och då scrollar man bara förbi. Personligen tycker jag att det är kul med Camimami som kommer med sina inputs. Och hur gammal kan Camimami vara? 50-55??? Vilket inte alls är gammalt. 50 is the new 30.

   Med tanke på att CamCam är 36 så gissar jag mer på att hennes mamma är 60-65. Inte för att jag tycker det är gammalt heller men men ?

   Hint, hon skrev: ”Det har ju tagit mig över 60 år att bli stabil och trygg i mig själv…”
   Dvs 60+.

   Camimami är väldigt lik min kollega till många sätt, hon är 64 år och en väldigt unik och härlig människa. Mera Camimamis och mer Irenes till folket! 🙂

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article24038162.ab

  Fredrik Kempe: ”Om det hålls på så här är det ju inte roligt längre. Man kan ju inte bara kommunicera som hon gör lite nu, via tidningarna. Det är ju inte speciellt normalt.”

  #bookgate

  Vad hände med bevakningen av Nellie Berntsson? Mystiken tätnar när fler här på bloggen undrar och du säger att vi ska få vet inom snar framtid men inget händer. Jag vill veta. NU”

   På tal om Nellie. Baltic cup är ju som bäst igång i Danmark. Någon som vet hur det går för fröken Berntsson?

    Resultatlistorna finns här: http://live.rideforbund.dk/staevne.php?staevne=STV00008319

    På torsdag var hon på plats 15 av 40 (junior big tour 130 cm a).

    På fredag var hon på plats 10 av 34 (junior big tour & team competition) och 8 av 23 (team competition junior a).

    På lördag var hon på plats 17 av 21 (junior grand prix 135/140 cm a).

    Inga toppresultat alltså.

     Tack snälla! De första resultaten var bra tycker jag, det sista lär hon inte vara nöjd med. Spontant känns det som om ekipaget än så länge gör sig bäst på 130-höjd. Men övning ger ju färdighet förstås. ?

  Mycket tjat nu om saker som inte rör bloggare, børjar nästan tycker stoppapressarna är bættre nu för att den iaf uppdaterar mer

   jaaaa älskar också att läsa om Uffes saker och ting!! Och att hissa och dissa bilder på bloggarna!!! Vad mer behöver man i livet hihihihiihiih

   Men visst är det härligt att vi läsare kan bestämma helt själva vilken sida vi vill klicka in oss på och läsa ??

  Karusellen med Booken fortsätter att snurra…
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article24038162.ab

  För min del räcker det att camimami figurerar i kommentarerna. Jag är INTE intresserad av att läsa hela inlägg av mamman i Camillas blogg.
  Jag gillar denna blogg för att fokus läggs på att lyfta fram det som bör lyftas fram i social medier.
  Camillas mamma är inte rätt person för detta. Förlåt mamman till C; men om du startar en egen blogg så kommer jag att läsa. <3

   Vilken tur att det går helt utmärkt att scrolla förbi inlägg då ?

    Underbart!

  Jag förstår faktiskt inte kritiken att det här inlägget INTE skulle passa?

  Hela bloggbevakning startades för att kritisera den där rosaskimmrande, fantastiska ytan som bloggare ständigt stoltserar med. Och det är just yta, yta, yta. Dessie är väl ett utmärkt exempel på någon som hade behövt läsa det här inlägget.

  Jag tolkar det här inlägget om att hitta något som är stabilt. Något som inte handlar om ögonfransförlängningar, utseende, silikontuttar och allt annat. Camimami får oss att fundera på vad som är värt att hänga sig fast vid.

  (Och jag gillar camcams mammas skrivsätt, vishet och kunskap, hade gärna läst hennes blogg om hon skapade en)

  Spännande inlägg! Själv känner jag att livet handlar om ständig rörelse och förändring hur mycket man än försöker att klistra sig fast vid något/någon och skapa illusion om trygghet och stabilitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.