Så mycket tjänar bloggarna..

pic

Tidningen Chic har gjort en sammanställning av bloggarnas inkomster under 2015 och det är faktiskt inte Dessies som får mig att höja på ögonbrynen – utan Nicole Falcianis inkomst. Över 70 000 kr i månaden?
Vad tjänar hon sin pengar på?

nickys2
Enligt Bloggportalen snittar hon runt 20 000 läsare i veckan och då vet vi ju att deras statistik är extremt mycket högre än exempelvis Google Analytics. Så enligt GA har hon kanske 5-10 000 unika besökare i veckan. Det kan inte generera några stora inkomster så var kommer kosingen ifrån?

Den måste komma från Instagram där hon har över 350 000 följare för bloggen KAN inte inbringa många tusenlappar i månaden – hur känt varumärke hon än må ha, eller vad tror ni?

nickys

Men egentligen visar den här listan ingenting. Den visar vad bloggarna valt att ta ut i lön från sina företag – inte hur mycket företaget i sig dragit in.
Att Kissie inte tar ut mer än hon gör betyder inte att hon inte tjänar bra på sin blogg, det betyder att hon väljer att låta majoriteten av sina intjänade pengar stanna i företaget.

 

Tack för tips!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nicole har väl ändå sysslat med ganska många sidoprojekt till bloggen, ex klädkollektionen hon gjorde med Bikbok.

  Kan faktiskt erkänna att jag är avundsjuk på deras löner, men jag skulle aldrig vilja ha deras jobb med tanke på all hat som finns på sociala medier

   Tänkte samma sak xD

  De som tjänar tillräckligt för att låta pengar stå kvar i bolaget kan ju, beroende på omsättning, ta ut lite pengar i utdelning också.

  Och det är ju hela deras verksamhet som räknas in i bolaget (youtube, insta, bloggen, reklamintäkter, intäkter från annat) så – med ref till Nicole F, självklart inte bara bloggen.

  Mest förvånad över Dessie… som väl inte ens har ett bolag utan det är väl lön från flera bolag som är hennes inkomst?

  Vad gäller Kissie, så vet vi ju sedan tidigare att hon älskar att framstå som ”rik”. Det är ju även skatt på de 26.000/mån så inte blir det kvar tillräckligt för resor till Dubai, desingerväskor, etc. utan klart man förstår att mycket sponsras. De blir ju även bjudna på så många events så kostnaderna för att gå på krogen blir mindre. Har svårt att se hur Kissie ska kunna köpa en lägenhet i innerstaden om det nu är så att pojkvännen flyttar/har flyttat…

   Läs om den sista delen i inlägget, bara för att hon inte tar ut så mycket i lön betyder det inte att hon tjänar en hel del mer men låter dem pengarna stanna kvar i företaget. Dem pengarna syns ju inte här. Kissie har ju själv skrivit nån gång om jag inte minns fel att hon låter det mesta ligga kvar i företaget och endast tar ut det som hon behöver 🙂

    Jag såg det och skriver därför att hon förmodligen tar utdelning i stället. Att låta en massa pengar stå kvar i företaget per årsskiftet är ju ingen bra idé… Jag är ekonom som även har eget konsultbolag så jag har rätt bra koll… Alla siffror finns fö på nätet, bla allabolag. se så vem som helst kan gå in och analysera siffrorna. ”Pengarna syns alltså inte här” som du så riktigt skriver, här visas bara bruttolönerna, men alltså enkelt att kolla själv.
    Sen kan du kanske hålla med om att Kissie under de senaste åren skrutit väldigt mycket om hur mycket pengar hon har – ända tills hon förstod att det är officiella siffror när man har AB. Man kan även gnm att betala en liten avgift på vissa sajter även komma åt den privata deklarationen.

     Absolut sånt kan man hitta på andra sidor! 🙂 och som du skriver så är mycket helt klart sponsrat och en hel del skryt om pengar bland en del bloggare överlag! Ville bara påpeka att hon antagligen tjänar mer än det hon tar ut speciellt nu i och med boken och nu satsar på både blogg och youtube! hur man ska göra med pengar inom företag har jag ingen koll på så där låter jag er kunniga ta över! 🙂

      Vilket trevligt svar. Tack!

  Nicole har väl köpt majoriteten av sina IG följare? Hon har ca. 4-5k likes på sina foton.

   Så verkar det dock vara för många efter att Instagram uppdaterades för nått halvår sen, vet flera konton med runt 300k följare som bara får 3-4k likes. Har roat mig med att GP igenom följare nån timme ibland också och det har inte varit massa ghosts.

   Dessie verkar också ha gjort det. Av flera tusentals följare så har hon i snitt 400-600 likes på sina bilder? Sjukt märkligt.

  No way att Dessie tjänar mer än Kissie? ALexandra har instagram, youtube, en mer välbesökt och väluppdaterad blogg medan Dessie har… snapchat?

   Det handlar inte om att Dessie tjänar mer för det har vi ju faktiskt ingen aning om. Dessie tar ut mer i lön än vad Kissie gör. Det är faktiskt smartare att låta pengarna ligga kvar i bolaget så länge man inte ha en enskildfirma

    Så mycket smartare vet jag inte om det är… Klart man måste ha en buffert, men att skatta bort största delen av vinsten är väl inte så smart? Se ”Elaines” kommentar ovan.

     Fast det är smart att ta en aktieutdelning, det är lägre skatt än att du tar ut en större län varje månad. Och klarar sig på 22.000 ungefär efter skatt klarar hon nog sig ganska bra på eftersom hon lever själv=)

      Man kan inte ta hur mycket aktieutdelning som helst – det baserar på omsättning/vinst. Självklart bäst att ta ut det man kan i utdelning framför att skatta bort vinsten. Tycker det ser ut som att Kissie tagit ut ungefär det hon har rätt till för 2015.

      Däremot ser jag nog det som att det är svårare att klara sig på ca 22.000 när man lever ensam… Är man 2 personer i lägenheten så delar man ju på alla kostnader.

    Dessie tjänar definitivt mer. Hon har ingen firma så detta är hennes bruttolön. Kissie skulle inte kunnat ta ut den bruttolönen baserat på siffrorna i hennes bokslut.

  Enligt bokslut 2015 så tog Kissie ut 175.000 i lön = brutto 14.580 per månad SAMT en utdelning på 180.000 = 15.000/mån (mindre skatt på utdelning) = TOTAL MÅNADSLÖN BRUTTO 29.850, efter skatt kanske 20.000. Det får man inga resor till Dubai, etc. för. Hennes omsättning var drygt 1,5 miljoner och resultatet 643.000.

  Jag undrar vart Catrin Hedlund är någonstans? Hon driver ju en sveriges största blogg och inte tjänar pengar?

   ???

  Hur fungerar det, kan deras bolag betala en resa och de dra av det som ”jobbgrej”? Kass på ekonomigrejer, hoppas någon förstår min fråga.

   Absolut – OM det är en jobbresa. Eftersom Skatteverket lätt kan kolla deras blogg så måste de vara väldigt försiktiga med vad de drar av som kostnad i företaget.

   Carolina Gynning fick ju ett ordentligt bakslag för några år sedan, tex. Hon hade dragit av en resa som hon dokumenterade i bloggen men SKV tyckte att det i inläggen mer såg ut som semester. Hon drog också av en soffa mm till sin ateljé och SKV kom förbi och kollade och undrade var soffan fanns…. Så man ska nog vara ärlig med sina avdrag i företaget.

    Så Kenzas resa till Paris, när hon hela tiden påpekade att de var där för att ”skapa content” borde hon kunnat ha dragit av? Tack för ett bra svar för övrigt!

     Man kan även välja att dra av delar av resan ifall det är både nöjesresa och har anknytning till jobbet/bloggandet. Du skriver ”de” var där – om det är någon som är anställd i hennes bolag så OK, då kan de även ha konferens, men om pojkvän eller kompis så är det lite mer trixigt. Man får använda sitt sunda förnuft och gärna ta hjälp av sin bokföringsfirma och eller revisor. Inte så att man åker i fängelse eller så (vi ser ju inte Gynning i finkan tex – ref till mitt svar ovan) men man får betala tillbaka samt kanske böter. Samt att det även blir kringkostnader i form av ytterligare timmar att betala till revisor….
     Hoppas detta hjälper dig förstå.
     Alltid bra att kolla med folk som kan. Kissie ska ju tex upp i rätten (eller till förhandlingsmöte iaf) för att inte ha följt lagen vad gäller sponsring/marknadsföring på bloggen. Hennes revisor borde ha kollat på hennes blogg och gett henne råd – men självklart måste hon ha bett hen om det först och självklart måste hen få betalt.

  De har räknat ut allting på taxerad inkomst (du kan ringa Skatteverket och se det fjolårets inkomst, så länge du har personnummer på den du vill kolla upp). Detta speglar alltså inte bara ”blogglönen” utan är ALLA likvida medel de fått in under året på Instagram, extern reklam och samarbeten/spons, osv.

  Tack för världens bästa blogg, kompis ?

  Jag tvivlar på att Dessie drar in några 700’000 kr på bloggen. Särskilt inte i år medtanke på hur lite hon producerar inlägg och samarbeten. Min gissning är att hon är eller har varit ”anställd” hos någon som kan betala henne med pengar som någon annan kanske inte ska se.

   Det är riktiga siffror så jo, hon har tjänat dessa pengar. ”Pengar som ingen ska se” syns inte i officiella siffror. Hon har ingen firma så givetvis kommer pengarna = bruttolönen från en anställning. Men, hon kan ha haft någon anställning utanför sociala medier som vi inte har en aning om…

    Ja, det var det jag tänkte på. Hon kanske varit anställd hos Simon och plockat pengar ur hans företag, pengar som de inte vill att Kronofogden eller Skatteverket ska tro är Simons. De har ju varit skrivna på olika adresser sedan i februari då Dessie först hävdade att de ”gjort slut” så pengar hon tjänat har inte kunnats utmätas av Kronofogden för hans räkning.

  Bara jag som funderar på gabjoss ekonomi? Kan absolut tänka mig att de har de okej ekonomiskt just nu med hennes lön och hans pappapenning, men att de ska köpa/bygga hus redan innan någon av de har pluggat (som de säger att de vill)? Aldrig att de kommer dra in både handpenning och iallafall Fjodors uteblivna inkomst vid studier..

  Förvånad över att kissie tjänar minst av alla som finns med på listan

  Ja Gabriella Joss i Umeå verkar ha bra inkomst eftersom hon får ett bostadslån på 4.5 miljoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *