Jag tror vi har hittat Fleur! 

Tyra:

Frågan som Tyra så konsekvent vägrat svara på har äntligen fått sitt svar. Tack vare min läsare E så vet vi nu att Fleur nu står på Ålberga gård där hon gått på lösdrift fram till mitten av oktober. 

En tjej som heter Sara Walther har skrivit om henne i sin blogg nämligen och lagt ut ett par bilder på henne. Inte med ett ord nämner hon att Fleur ska vara lynnig eller farlig utan istället pigg och utmärkt i beteendet vilket är lite intressant. Kanske att Tyra inte är den ”hästviskare” hon så gärna vill framstå som. 

För visst är detta ”den” Fleur?



Tack för tips, E! 

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon har ju tom starrider grimman på sig fortfarande!!!

    Åhh vad glad jag blir att hon kanske har hittar hem den stackars hästen <3

    Att hon var pigg och snäll första uppsättningen betyder nog inte så mycket dock – det är oftast när det ställs krav knepigare hästar börjar protestera 🙂 men får hon bara bli en trevlig promenadhäst tror jag det är det bästa som kan hända henne!

      Precis. Uppfattar det som att Cornelia inte kom vidare med henne – psykiskt knasig eller ej vet jag inte, men tillräckligt ostabil för att inte kunna göra ett vettigt/säkert jobb uppfattade jag det som. Gillar verkligen Cornelias ridning i övrigt, duktig tjej!

    Nu har Catrin skrivit i en kommentar på sin instagram att hon ska antingen åka till kap verde eller gran canaria, att hon bokat båda ?

      Och den som frågar var de ska åka är tilde Fröling!!!

      På bloggen blir hon irriterad över att någon frågar vem som betalar resan. Catrin tycker inte att det spelar någon roll vem som betalar och tycker inte att hon behöver förklara sig. Inte suspekt alls…

      Har skrivit till Kronofogden och tipsat om resan.

        Seriöst??? Sticker de så jävligt att du måste kontakta fogden? Vart är mänskligheten på väg? Bittra människa!!

          Ida, om du hade blivit utsatt för bedrägeri och inte fått det skadestånd du är berättigad så hade du nog inte skrivit den kommentaren. Det sticker i ögonen när hon prioriterar sig själv framför att göra rätt för sig.

    Åh hon är så himla fin ?

    Snacka om att alla som betalade för Fleur förtjänar en förklaring till vad som hände!!

    Tyra är verkligen oärlig o ful.

      Nu hänger jag inte med. Vilka har betalat för Fleur?

        Insamling på Tyras blogg så hon kunde köpa hästen. Läste själv inte bloggen då så om de är någon som har större koll får de gärna komplettera.

          Fast insamling vet jag inte riktigt om man kan kalla det. Hon sålde saker som man fick buda på och sa att man gärna fick lägga en extra slant då det skulle gå till att köpa fleur som skulle avlivas annars.
          Så man fick ju något för bidragen. Tror inte ens det var några otroliga överpriser för grejerna, men köpte inget själv..

          Däremot kan jag tycka att det är konstigt att hon inte kunde berätta var hon var och så. Inget konstigt att en häst med trasigt psyke får gå på lösdrift och så innan man börjar ”laga” den. Men hon kanske såg det som ett misslyckande?

          Hoppas att Fleur kan få gå som promenadhäst och utan större krav. Inte ut och tävla massor, bara för att hästen har kapaciteten så måste man ju se till viljan och hästens välbefinnande först!

    Blondinbella, det fega kräket (ursäkta men jag är förbannad) vägrar att publicera kommentarer om Odds fortkörning som hon la upp bild på i morse på bloggen. 129 km/h på en 80-sträcka. De sitter där i sin feta SUV (med en hand på ratten och en macka i den andra) och skiter i att om han förlorar kontrollen över bilen bara för en sekund så orsakar de högst troligt en krasch som dödar eller skadar för livet en person som sitter i en mindre bil. Vidriga, vidriga människor!

      Usch vad trist att de kör så fort med dyrbar last.. 🙁

      Camcam, kan du inte göra ett inlägg om det. För det är helt jäkla galet utav odd att gasa på så rejält över hastigheten. Och fegt utav Bella att inte godkänna kommentarer om det.

        Ja, det är dåligt att köra för fort, man ska hålla sig till den angivna hastigheten, särskilt med barn i bilen osvosv..
        MEN, det är lätt hänt att köra lite för fort ibland, tyvärr. Kan tänka mig att det inte känns så speciellt fort i en sån där stor bil. (inte för att det är en ursäkt, men kanske en förklaring) Hur som helst.. Jag är inte Bellas största fan, MEN.. att hon VÄGRAR godkänna kommentarer osv.. herregud, detta hände för ett par timmar sen? Människan är på semester, 2 ungar, det ska installera sig i stugan osvosv… Hon har kanske inte ens sett det? Nej, jävla trams. LEAVE BELLA ALONE 😉

          Absolut. Jag kör själv 5-10 över hastighet ibland, men endast på 100-110 vägar. Att ligga 129 på 80 är väl magstarkt kan jag tycka. Det här var hennes första inlägg idag, hon har efter det svarat på kommentarer och lagt ut fler inlägg. Så tid har funnits och jag är säker på att hon väljer att ignorera dom för att hon vet att det är fel. Jag blir tokig på min sambo om han gör en onödig omkörning eller gasar för fort när jag och barnen sitter i bilen. Vad är det man säger, hellre komma fram försent än att lämna förtidigt?

          Försök inte ursäkta hennes beteende. Jag skrev min kommentar vid 10-tiden i morse. Under hela dagen stod det ”din kommentar inväntar moderering” medan massa andra kommentarer om annat publicerades på bloggen. Jag kunde se min kommentar men ingen annan kunde se den. Bella har nämligen en assistent som godkänner de flesta kommentarerna men lämnar de ”känsliga” åt Bella. För några timmar sedan försvann min kommentar helt. Bella har med andra ord inte godkänt den och den har försvunnit helt.

            Nu finns det ett flertal kommentarer på inlägget stt han kör för fort!

            Men inte min som förklarar att man ser att han kör 129 på en 80 sträcka.

      Är det inte 110 där? Eller ja, spela roll egentligen för han kör ju fortfarande för fort..

        Vid trafikplatserna längs E4:an ut ur Stockholm är det 80 sedan något år eller två tillbaka. Och enligt gps:en på bilden är de exakt vid trafikplats Rotebro. Resten av vägen är det 90 eller 100, 110 blir det inte förän vid Upplands Väsby.

      Men snälla någon tagga ner. Fega kräk och vidriga människor? Vem kör inte för fort ibland och speciellt om man gör en omkörning (dom ser ut att ligga i den filen iaf). Sitter du verkligen med händerna på ratten 10-2 och puttrar på kilometer enligt hastighetsgränsen ständigt så hoppas jag verkligen du håller sig borta från den yttre filen helt och hållet. Det finns få saker som triggar fram aggressivitet i trafiken som de som ligger och blockerar eller skapar milslånga köer istället för att följa trafikrytmen anpassat efter väglag och väder. Tappar du kontrollen över bilen i 129 istället för 110 blir skadorna exakt samma så akta dig för att gasa över 70 är mitt tips om du är kroniskt rädd i trafiken.

        Du ska inte har körkort för du saknar uppenbarligen minsta lilla trafikvett. För oss alla en tjänst och spola ner dina bilnycklar i toaletten och kör aldrig mera bil.

          Nu råkar jag jobba inom ambulansen och ser bilolyckor dagligen så min erfarenhet av att behöva köra fort och vad som orsakat olyckor (samt vilken skadebilden är) är nog avsevärt större än din. Min förarutbiödning är garanterat väldigt mkt mer omfattande dessutom. Jäkla töntar som hetsar upp er över en omkörning på tvåfilig motorväg. Önskar ni kunde meddela mig nästa gång ni väntar på ambulans så ska jag puttra fram så sakta jag bara kan, bara just för er skull!

            Alltså. Jag kan hålla med dig om att man ska anpassa sig till trafikrytmen, och jag kör själv några km för fort ibland. Men hjälp! Jobbar en människa som uttrycker sig så osympatiskt som dig inom ambulanstjänsten? Eller är du ett troll? Eller den bittra sos-operatören som fick kicken?

            Lina jag hoppas innerligt inte att du jobbar som ambulansförare. Du har så otroligt fel i att ökad fart inte gör mer skada. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt att du är så bombsäker på din sak och så har du så fel. Framförallt hoppas jag att du blir anmäld när du ”skämtar” om att köra långsamt till personer i nöd- enbart för att personen har en åsikt du stör dig på?! Du har uppenbarligen valt fel yrke!

            Om du jobbar som ambulansförare är jag USA:s nästa president! Om du verkligen vore ambulansförare skulle du ha sett vad höga hastigheter gör med människors kroppar och aldrig uttrycka dig så nonchalant om trafiksäkerhet.

            Nice try. Du jobbar inte inom ambulansen din mytare. Hade du det, då hade dina svar sett ut på ett helt annat sätt.

            Du är en liten lögnare.

            Det heter inte ens ambulansförare!

            Det heter ambulanssjukvårdare om du inte är sjuksköterska med el utan spec.utb.

            Men jisses hur tröga är folk. JAG kallade aldrig mitt jobb för ”ambulansförare” utan det gjorde någon annan valfri mupp. Jag är specialistutbildad ssk (inom anestesi om någon undrar) sedan 2008 och jobbar inom ambulans sedan flera år. Har dessutom flerårig erfarenhet utav räddningstjänsten sedan innan och av arbete på en av landets största akutmottagningar (och ja, min hårda inställning till pipiga människor kommer just av att ha behövt dadda med just sådana bebisvuxna som er inom vården under en längre tid, ni är rätt tröttsamma med alla era små pekpinnar som ingen bryr sig om). Att gasa upp i 129 när man ligger i yttersta omkörningsfilen är inte att vara en vidrig människa och så länge det inte är en polis som är ute stationerad med laser för att dra in pengar hade dom inte brytt sig ett smack. Kör om flertalet polisbilar i högre hastighet än skyltarna varje år och de blinkar inte ens. Visst hade det varit bra om han haft lite lägre hastighet men att gå så upp i varv att man nästan verkar kissa ner sig som vissa gör här är bara löjligt. Hemskt underhållande dock att mitt yrke stör så många, det gav mig verkligen ett riktigt gott skratt så tackar!

            Fy vilken attityd du har till dina patienter Lina. Du borde nog fundera på att byta jobb…

        Skadorna blir inte exakt samma i 130 som i 110.
        Sluta sprida okunskap och idioti.

        Jag hoppas du aldrig mer sätter dig bakom en ratt så som du skriver.

        Hoppas verkligen inte att du har körkort (verkar inte så heller eftersom du har noll kunskap om trafikregler och säkerhet). Kör du över hastighetsbegränsningen bryter du mot lagen, så är det punkt slut end of story. Oavsett om ”alla andra” kör snabbare, du FÅR inte göra det ändå! Och ska man vara petig gäller detta även vid omkörningar. Sen behöver man ju inte ligga under hastighetsbegränsningen om vädret inte kräver det för det kan stressa andra trafikanter, men det är en HELT annan fråga! Hoppas du håller dig borta från motorvägar när du får körkort, för sånt här gör mig arg på riktigt!

        Energimängden ökar exponentiellt med hastigheten.

        Det kan alltså kännas som en hastighetsökning på 20 km/h inte är så farligt, men det ökar faktiskt energimängden drastiskt vilket vidare orsakar större skador vid krasch.

      Jag har full förståelse för att hon inte vill släppa fram kommentarerna, de är ju garanterat bara en massa fingerviftare som tycker ”ajabaja, inte köra för fort”. Varför bry sig om hur fort andra kör? Sköt dig själv och skit i andra liksom. 120-130 är standard för mig.

        På en 80/90-sträcka? Menar du verkligen det? På motorvägen köper jag 120-130 km/h om väglaget är fint men på en 80 sträcka tycker jag nog det är att ta i lite.

        Hoppas du blir stoppad, då ryker lappen!

      Hellre för fort än för långsamt. Klarar inte av när folk kör under hastighetsgränsen (vid normala förhållanden såklart.). Vågar man inte kör den utsatta hastigheten har man inget på vägarna att göra.

        Nu var inte frågan om han kör för sakta utan att han kör 49 km/h ÖVER gränsen.

      Hon har nu godkänt några kommentarer men bara de som skriver att han kör 129 km/h på 110 väg. Inte min som påpekar att han kör i 129 på 80-väg….

      Seriöst, Odd borde inte ha körkort överhuvudtaget! Nyss körde han till ett bröllop efter att han druckit en starköl. Nu kör han 130km/h med barn i bilen på en 80 sträcka?….

      Hon ska väl samtidigt ej stå till svars för vad han gjort även om de sitter i samma bil.
      De är ju upp till han eller hur?
      Sen (har ej körkort själv men min man) antar jag att de flesta med körkort har mer än 1gång i livet kört för fort? Håller med till fullo inte ok med barnen i bilen o göra så och spec inte om de var en 80?? Sträcka o hålla den hastigheten.
      Men å andra sidan så vet vi ju inte om han bara höll den hastigheten en liten bit el en lång sträcka?
      Läser aldrig varken hennes el hans blogg aldrig läst hans.
      Men snälla sluta granska varje detalj i offentliga människors liv.
      Som jag såg någon annan skrev hon hade kontaktat kronofogden för att någon bloggerska skulle ev åka utunlamds snälla nån sjukt hur vissa människor fungerar.

        Blondinbella är inte så korkad att hon inte fattar att det kommer kommentarer när hon publicerar bilder som den här.
        Den så kallade bloggerskan, Catrin Hedlund, är en dömd brottsling som prioriterar att resa utomlands framför att betala skadestånd till sina brottsoffer, eloge till den som orkar engagera sig och kontakta kronofogden.

    Det har aldrig varit problem för Fleur i ridningen vill jag påpeka igen. Det är i hanteringen på marken som problemen varit.
    Jag tror absolut inte Cornelia hade problem iheller med Fleur men Ohyran ville nog att Fleur skulle bli tävlingshäst igen vilket Cornelia (rätta mig om jag har fel) avrått ifrån eftersom (nu gissar jag) att Fleur antagligen har ett alldeles för skadat psyke.
    Jag hoppas att hon mår bra och får ett bra hästliv som pensionerad fd elithäst. Det förtjänar hon!

      Och vad förtjänar du? En tankbils innehåll med Roundup över dig? Jo, jag lutar nog alltmer åt det hållet…

        Kommentar raderad av CamCam. ?

          Men gud… Camilla, borde inte kommentarer som denna plockas bort? Usch

            Det kommer hon inte göra, den här människan har fått härja fritt sen start. Börjar fan bli riktigt obehagligt här inne, påeldat av Camillas egna inlägg.

            Jo! Den är raderad! Sånt tolereras inte!

            Du kan ju radera vederbörandes ursprungskommentar också för att markera att det inte är ok att upprepade gånger kalla en människa för ohyra.

      Att inte kunna skriva en åsikt utan en massa skällsord och nedsättande ord säger mer om dig än Tyra.!

    Kan någon göra en kort uppdatering om denna häst då jag missat vad som hänt ?

      Det är en elitklass häst men som har ett knepigt psyke och ej klarar att åka runt på tävlingar då hon blir för blockerad av transporteringen bl.a.. därför tiggde Tyra ihop pengar via bloppis till en del av summan för att köpa hästen. Tyra var säker på att hon fick ha henne hos dig så skulle hon kunna ha köpt en SM häst till sig själv för ynka 100K. Hon skulle endast hanteras och ridas av Tyra själv för att få lugn och ro. Tyra pysslade med henne en månad och släppte henne sedan på lösdrift och annonserade efter medryttare till henne då hon väl troligen tyckte det var föt tråkigt med det vardagligast Tyra enligt henne själv är en sådan tävlingsmänniska som inte har hästar bara för att rida till vardags utan vill tävla höga klasser. Hästen funkade så klart inte vilket Sveriges kända ryttare redan konstaterat men Tyra visste ju bättre och skulle minsan klara detta med sin egen hantering. Tyra lämnade bort henne till Cornelia dom rider problemhästar men Cornelia kom fram till att hästen är för skadad psykiskt för att fortsätta ha i träning och sedan stod hos en tid efter drt hos en som enbart hanterade henne från marken. Efter det skulle Tyra hämta hem henne igen men hästen gick ej att få på transporten och efter det har det ej gått att gå reda på från någon vart hästen tagit vägen. Läsarna vill veta få de bidrog till köpet men Tyra har totalt vägrat svara på några frågor alls om hästen fleur

        Hur blir en häst så psykiskt skadad? Om du vet alltså?

          Precis som människor så passar inte alla för allting.

            Tack, jag har noll koll på hästar, men det känns jättehemskt att den hästen har utsatt för något den inte klarar av så länge att det tar psykiskt skada.

          En häst kan bli skadad psykiskt av trauma eller när den blivit för hårt pressad, jämför det lite som en utmattningsdepression för en människa. Inte ovanligt att de får fysiska problem efter det som magsår etc. Det går att få tillbaka såna hästar till ”normalläge” igen, har varit med om att ta hand om ”utbrända” hästar och de har blivit friska igen. Men det krävs mkt tid, tillit och bara att ha roligt, utan prestation. Antagligen därför hästen i det här fallet har fått gå på lösdrift och bara få ha ”semester” och nu lugnt få jobba igång igen, utan press.

          Egentligen är det inte svårare än hur det funkar för människor, bara det att en häst inte kan få psykologhjälp och att de inte blir sjukskrivna från arbete på samma sätt som vi kan bli, haha. Plus den faktorn att hästar har svårt att säga till när det räcker, pga överlevnadsinstinkt, så många av de här hästarna blir helt förstörda i psyket innan den vanliga hobbyryttaren förstår att den inte mår bra.
          Hoppas det var ett tydligt svar på din fråga!

            Tack så mycket för svaret! Det låter logiskt när du skriver det, jag vet verkligen ingenting om ridsporten så hade jag ingen aning om vad hästarna får gå igenom.

    Men så skumt!
    Äger inte Tyra henne längre ? Är hon bara dumpad där? Vi lär aldrig få veta sanningen iaf …

    OT. Tror Kissan har photoshoppat dåligt med flit i sitt inlägg som heter ”stay cosy”… Väldigt skev pall bl a. Oh well

    Sindy och Micke ska ha ett barn till!!

      Gammal nyhet, hon har redan skrivit om de.

    Jag tycker det är härligt att se att hon lever och mår bra, sen om hon är hos Tyra eller någon annan spelar ingen roll för min del. 🙂 Hade det inte varit för insamlingen så hade hon kanske inte ens funnits nu för det var ju det som var huvudsaken med insamlingen att rädda en häst, vilket hon också gjorde.

      Såklart hon hade funnits även om Tyra inte köpt henne.

      Har folk ingen egen tankeförmåga??

      Hästen kostade 100 000:- och ni tror att den skulle avlivas… Nä en sån häst avlivar man inte.

        Appropå tankeförmåga, vad får man ut på försäkringen för en elithäst som döms ut och avlivas?

          En frisk häst som Fleur får du inte ut på försäkringen för.

          Försäkring får du ut på om hästen är skadad.

          De flesta elithästarna är sällan försäkrade då det blir fördyrt, så jag tror inte att F var försäkrad..

        Vad menar du med ’en sån häst avlivar man inte’?

          En fin, hel och frisk häst i prisklassen 100 000 finns det ingen orsak att avliva.

          Bara för att du inte kan tävla SM i hoppning med den så finns ingen orsak att avliva.

            Ojoj nu är du naiv, det är mååånga hästar som avlivas med något svepskäl för att de inte kan tävla. Sen är ju fler sto så om hon blir utdömd kan man ju triangelmärka istället och så får man pengarna ändå.

            Jag ser det såhär; Det är (vad jag förstått det som) en ganska speciell häst. Den är ostabil i hantering, den går inte att transportera och inte att tävla. Vet inte hur ”snäll” den är att rida men antar att man inte bara slänger upp ”vem som helst” på henne heller.

            Alla potentiella köpare som vill tävla är alltså redan borträknade. Också folk som vill åka iväg och träna då den inte går att transportera.
            Osäkra ryttare eller ryttare som vill ha en stabil och snäll häst går också bort.

            Hur många potentiella intresserade köpare finns det kvar? Någon väldigt rutinerad som inte har några som helst mål tävlingsmässigt. Hur många sådana finns där ute som letar efter en häst med Fleurs bakgrund och psyke? Inte många enligt min mening.

            Många hästar som är i Fleurs position avlivas tyvärr. Att de kan hoppa är inte allt en tävlingsryttare på och att de har potential är inte allt en hobbyryttare vill ha……

    Hihi longskera… Hon är säkert inte så gammal men tyckte ändå det var lite kul

      Då ska du kolla in Stolledanos Instagram där hon nu lärt sig ”lonchera”. Med hashtags och allt, LoL. Och hon envisas fortsätta med den stavningen även efter åtskilliga har kommenterat. Inga negativa kommentarer (dom blir ju som bekant snabbt borttagna) men det känns ändå rätt uppenbart att några diskret har försökt påpeka misstaget.

      Det svider i mina ögon nästan lika mycket som när folk (med Nellie i täten men det verkar väldigt vanligt bland yngre överhuvudtaget) använder ”han” istället för ”honom”. Något som av någon anledning verkar mer vanligt med han/honom, inte alls lika mycket med hon/henne. Suck…

        Nellie skriver gallop och inte galopp..

    @Julia

    Naiv?

    Skämtar du. Med en prislapp på 100 000 på en friskförklarad häst får du gärna berätta varför ägarna ska tacka nej till 100 000 och betala för en avlivning och inte få ut några pengar.

    Tror mer på bristande kunskap i försäkringsärenden från din sida.

    Fanns ingen som helst orsak att avliva Fleur. Ägarna hade hästen ute till försäljning.
    Tyra köpte hästen för begärt pris.
    End ofta story.

      Ja, alltså, folk verkar inte fatta att hela storyn om att hästen skulle avlivas var för att Tyra inte ville pröjsa för hästen själv.

      Jag har köpt en häst som skulle avlivas en gång. Den kostade 1 krona. Inte fan tar man 100 papp för en häst som ska avlivas, det händer ju liksom inte.

        Exakt just så 🙂

      Fast Tyra skrev ju själv att ägarna hade fått ut mycket mer än 100000:- på försäkringen om den hade avlivats http://ridingbytyra.se/2015/09/14/svar-pa-tal/#comment

        Ja för har Tyra sagt så är det ju så.

        LIAR LIAR SHES ON FIRE!

        Vem tror på något Tyra säger? Tyra skullens dessutom ha kvar corvara och fleur för resten sv livet, de skull känna sig trygga hos henne och bara få känna sig hemma. Undra jag om Tyra kommer hota tjejen till tystnad nu, hon som skrivit och lagt ut bilderna

          Fast hennes förklaring till priset tyckte jag var logisk lät inte som nå ljug.

          Sen att saker och ting med hästarna inte går som hon sagt är ju en annan sak, för jag tror säkert hon hade viljan att inte göra sig av med dem. Men i slutändan är det ju djur och det blir inte alltid som man kan tänkt sig, oavsett hur mycket vilja man än har så är det ju bra att hon tänker på hästarnas bästa och inte har dem kvar om hon känner att hon inte har tiden eller kunskapen som krävs.

          Känns lite tröttsamt att folk vägrar komma över att hon sålt corvara trots att hon ”skulle ha kvar henne för alltid”. Herregud, släpp det, hästen har det bra och de bästa möjligheterna för att utvecklas. Sen att de hade fått mer på för fleur på försäkringen ger jag inte mycket för iom att hästen räknas som frisk, och då får du inte ut några pengar på försäkringen. Så vitt jag vet, kan ha fel, döms inte fysiskt friska hästar ut pga psyke.

    Kontaktar Tyra dig och/eller din arbetsgivare varje gång du skriver om henne, eller bara ibland?

    Fast hade inte Tyresö henne på Ålberga från början? Innan hon åkte till Cornelia? Ser iaf ut så på bilder från hennes blogg sedan tidigare. http://ridingbytyra.se/page/18/?cat=-1

    Är väl bara se prov ridningen Tyra gjorde på fleaur. Hade något ridit så på mina hästar hade jag dragit ner henne från sadeln . Sen sitter vi ju antingen och gungar i sadeln eller det vanliga sågningen. Fattar inte hur hon kan hålla på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.