Att bli utskriven mot sin vilja..

My Martens:

 

Myggis har spenderat mellandagarna på sjukhus med fruktansvärda magsmärtor som slutade med en operation och en expressutskrivning på grund av platsbrist på sjukhusen.

Det är fan min skräck! Att tvingas lämna ett sjukhus i typ taxi innan man känner sig helt okej för att åka hem till ett tomt hus där man är alldeles ensam.
Visst, tur i oturen att hon inte blev dålig medan hon hade sin son hos sig men ändå.. att inte ha någon hos sig när man är nyopererad. Huuu!

Men.. det är ju ändå ingenting jämfört med den lilla 7 månaders babys som skickades hem eftersom ”sjukhuset inte var något hotell” enligt läkaren och som dog några timmar senare – som My själv skriver om.
Man blir ju alldeles kall när man hör sådant. Händer sånt i Sverige verkligen? Hur är det möjligt?

Fy fan vad ledsen man blir.. =(

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vården är så katastrofalt nedmonterad, det är inte klokt. Jag har vänner som jobbar på sjukhus och de vittnar om precis samma sak: de har inte tid att knappt prata med patienterna, de ligger ständigt ”efter”, de tvingas jobba nattpass direkt efter dagpass på grund av personalbrist… och ingen hinner repa sig ordentligt innan de skjutsas iväg hem igen, för sängplatserna behövs till andra patienter. Sverige behöver en ordentlig jävla uppsträckning på det området, och har behövt länge. Skäliga löner till vårdpersonalen hade ju heller inte varit fel…

    Jag minns när min mamma hade en tumör i bröstet. Det var en hemsk operation men hon blev hemskickad direkt efteråt med en påse hängandes från bröstet fylld med blod. Jag har aldrig varit så chockad och bara jag blundar ser jag det framför mig.

    Det är så fruktansvärt att se hur illa det blivit med den svenska sjukvården :-/
    Även om jag själv har taskiga erfarenheter från den senaste tiden så lider jag ännu mer med vårdpersonalen. Ni är verkligen mina hjältar!

    Dagens Dessie:
    Två inlägg sedan i går. Ett om kvällens middag då hennes kompis var på besök (tillsammans med en killkompis, ska vi gissa på Simon?) och ytterligare en utläggning om hur ”galen” och inte stel hon är. Hon skrev ju nästan exakt samma sak i förra veckan, eller hur?

    Sedan ett långt typiskt Dessie inlägg där hon lägger ut texten om hur hon hatar män (men inte alla män men sedan fortsätter hon kategoriskt dra alla män över en kam) och att hon sedan hon blev ”singel” tycker att ingen man är god nog åt henne, att svenska män inte uppskattar kvinnor och förstår att kvinnorn ska ”höjas” och köpas diamanter till (ja, hon skriver faktiskt så). Enligt Dessie så tycker män i Sverige att att det är männen som ska uppskattas och att de är bättre än kvinnorna och därför behandlar kvinnorna därefter.

    Så nu lär det blir krig i kommentarsfältet precis som hon ville så slipper hon blogga över nyårshelgen….

      Om jag vill ha diamanter köper jag mina egna diamanter, inte förväntar mig att en man ska göra det åt mig. Tids nog kanske Dessie också förstår att man inte ska bedöma en man efter hans plånbok… Men om det är de här värderingarna som är viktiga för henne så förstår jag att hon haft svårt att hitta en vettig kille.

      Nu vill jag inte vara petig, men var ser du att hon skrivit ”svenska män”? Hon använder sig av ”speciellt killarna i Sverige”.

      Läser jag så illa verkligen, för jag kan inte hitta det!

        Jag använder de två uttrycket som synonymer.

      Tack för sammanfattningen. Det är en sådan frihetskänsla att slippa ge henne klick för dravlet ??

        Tack 🙂

      Har hon ändrat i efterhand eller läser du så dåligt? Hon skriver att vi ÄR diamanter, citat ”det är vi kvinnor som är diamanterna och att det är oss dom ska uppskatta- inte tvärtom”.

      Och det är inte bara henne själv de inte duger åt, ”jag vet att ingen är bra nog någonsin för mig eller för någon annan kvinna för den delen”

      Hela poängen med din bevakning sabbas ju när du förvränger hennes ord såhär. Sen är hela din idé larvig och pinsam, att vägra henne de klick hon har förtjänat genom att skapa en produkt folk har intresse för. Det finns olika sätt att locka läsare, att uppdatera regelbundet med grammatiskt korrekta inlägg är inte det enda. Det är något annat folk kommer till hennes blogg för, men det betyder inte att hon inte förtjänar trafiken. Hon har uppenbarligen skapat något folk vill ha, en typ av underhållning. Ingen måste klicka in men de som känner att de vill göra det måste ju ändå erkänna att hon levererar någon typ av värde för dem, annars skulle de aldrig återkomma. Att du inte kan låta henne få de klick hon förtjänar är så jäkla missunnsamt, du har säkert själv ett jobb och stabil inkomst och hyfsat trygg tillvaro och ändå tycker du det är roligt att trampa på Dessie som uppenbarligen inte alls mår bra, hon har problem på många områden i sitt liv och nu vill du döda hennes inkomst också, något du inte har något att vinna på överhuvudtaget.

      Ni som säger att hon inte ”sköter sitt jobb”, hennes jobb är att få folk intresserade att klicka sig in och det har hon uppenbarligen lyckats med även om hon har en annan approach än t ex BB och Kissie. Tänk om hon trivs med att bara jobba lite lagom mycket, är det så hemskt då? När BB använder den motsatta strategin att maxa inlägg och innehåll för att maxa sin inkomst blir folk också förbannade. Men faktum kvarstår att man inte får många tusentals läsare av en slump, det kanske inte är för att Dessan har arbetat hårdast av alla bloggerskor men hon kanske hade tur då, för hon leverade en story som folk var/är intresserade av. Och ni kan låta bli att klicka er in och ta del av den men det är så jäkla sniket att liksom fuska er till den när det inte kostar er ett öre att gå in, bara för att ni vill sabba för henne än mer.

        Huvudet på spiken ang. att det är en produkt folk vill ha även om den inte är kvalitetsmässig såsom t.ex. Blondinbellas blogg. Den ändå är efterfrågad trots sin låga kvalité gör den ändå värdefull och Dessie är välförtjänt av det.

          Ni har rätt till er åsikt men jag håller inte med så jag kommer att fortsätta skriva mina sammanfattningar. Jag tycker inte hon förtjänar några av mina klick.

          Dessutom vill jag tillägga att ”Dagens Dessie” kom till när Dessie hade en av sina senaste pauser och folk efter några dagar tröttnade på att klicka sig in på en tom blogg för att kolla om hon uppdaterat.

          Jag går in en gång om dagen och kollar om hon uppdaterat. Har hon det skriver jag en sammanfattning om vad hon skrivit. Har hon inte det slipper andra (och jag) känna att man ger henne massa klick utan motprestation. Vill man gå in och läsa efter min sammanfattning står det en fritt men tycker man att ytterligare ett inlägg om hennes utseende är ointressant så slipper man lägga tid och klick på hennes sida.

            Jag sporras snarare av att gå in och läsa Dessies blogg är jag läst det du skrivit. Detta eftersom jag vill bilda mig en egen bild av hennes inlägg och inte av dina personliga åsikter då det så tydligt märks att du inte gillar henne.

            Fortsätt med dina sammanfattningar! Vill man inte läsa dem så kan man helt enkelt läsa vidare bland kommentarerna. Inte svårare än så.

            Tack från mig ??

    Jag skulle också fått åka hem och vara alldeles ensam, och jag var helt ensam hemma när jag en gång opererades och åkte då hem samma dag, så det är inte särskilt ovanligt. Sjukhusen skickar även hem cancersjuka som ligger för döden, min pappa skulle tvunget skickas hem fastän de visste hur dålig han var i dödlig cancer, och samma dag han skulle tvingas hem så dog han på sjukhuset. Hemskt med den lilla 7månaders bebisen, så fruktansvärt! Fascinerade att myggis orkade blogga så flitigt ifrån sjukhussängen, jag skulle inte orka skriva en rad med svår huvudvärk eller svår magsmärta, så det var fascinerande måste jag säga.

      Samma sak med min mamma som också hade cancer. De ville att hon skulle ”vårdas” hemma tills hon skulle gå bort eftersom de (enligt läkarna) ändå inte fanns något mer de kunde göra för henne. Från att de hade sagt att hon antagligen skulle leva i några månader till så blev hon jättedålig och gick bort på ett par dagar. Jag är helt säker på att det gick så fort eftersom hon förstod att de hade gett upp och att hon inte skulle få mer hjälp. Då fanns det liksom inget för henne att kämpa för längre. En perentes men som hör till ämnet är att vårdcentralen missbedömde hennes cancer för att vara urinvägsinfektion fyra (4!) gånger. När de äntligen tog henne på allvar och hon skulle få en remiss till sjukhuset, så glömde de att skicka iväg remissen, vilket inte märktes på flera veckor fören min mamma gick och frågade varför en kallelse aldrig kom. Vid första undersökningen på sjukhuset såg de direkt att det var cancer och opererade snabbt men den hade då hunnit spridit sig (ytterst lite) till skelettet. Mindre än fyra månader senare var hon borta. Så, händer det att misstag sker även i svensk sjukvård? svar ja!

        Åh gud… beklagar verkligen ?

        Min mamma låg inne för sin cancer, men skulle få åka hem, när hon hastigt blev sämre och okontaktbar. Hon låg i en sal med fyra bäddar och de hade inte ens ett privat rum att flytta henne till, en döende patient. Överläkaren flyttade in hennes säng på sitt kontor så vi vakade över henne, vår döende mamma, i nästan ett dygn inne på hans kontor. Tur att kontoret var stort nog men att de inte ens kan ha ett privat rum för döende patienter….

        Jag beklagar verkligen och vill inte låta okänslig men hur gammal var din mamma?
        Är själv inne på tredje peniciinkuren mot UVI (helt utan att de hittat bakterier osv) och det hjälper inte alls….jag nämnde att jag ville röntgas men då sa de bara ”tumörer i urinblåsan får ingen under 60år och du behöver inte oroa dig för 80% av alla som får det överlever”…..alltså det är ju det enda jag kan tänka på….

          C: hon var 53 år, så inte speciellt gammal.

          Ush, stå på dig och se till att få röntgen! Eller iaf att du får en remiss till kvinnokliniken på sjukhuset. När mamma väl kom till sjukhuset (akut) så såg de direkt vid en gynundersökning att det antagligen var cancer, så de behöver inte alltid röntga för att kunna se det. Sen om de tror att de är cancer kommer de såklart röntga också. Jag är ju rätt säker att min mamma dog pga att de under så lång tid inte tog henne på allvar vilket gav cancern chans att växa. Jag har anmält henne fall till ivo och hoppas att de kommer utreda det vidare.

          Nu vill jag verkligen inte skrämma dig. Men jag var 21 när de upptäckte den sorts cancer i urinblåsan som ”bara” äldre får. Så stå på dig! Be om remiss till urolog eller gynekolog. (tumörer kan synas på ultraljud) På mig hittade en gynekolog den när jag var på sjukhus för en infektion som till slut satt sig på njurbäcken och njurarna. Och du en sak till – om du får till en undersökning av urinblåsan, en cystoskopi – se till att någon hämtar dig efteråt, ha ordentligt med smärtstillande förberett, räkna inte med att kunna jobba efteråt, och har du minsta gynekologisk-rädsla be om lugnande medicin och ska tumörer tas bort – se till att de gör det under narkos- inte en jäkel borde få uppleva hur det är att göra det i vaket tillstånd… Hoppas det ordnar sig!

      ”Fascinerade att myggis orkade blogga så flitigt ifrån sjukhussängen, jag skulle inte orka skriva en rad med svår huvudvärk eller svår magsmärta, så det var fascinerande måste jag säga.”

      1. Ja du är väl inte lika smärttålig helt enkelt, vissa är lite vekare än andra. 2. Rimligen har hon dessutom fått smärtlindring från det att hon åkt in.

    Tur att hon har orkat blogga och uppdatera insta ?

      Så korkad kommentar!

      Håller med, om man är så dålig, hur kan man då orka Instagramma, blogga, maila tidningarna och berätta hur man mår? Dessutom fota och lägga upp?
      Kan man inte ens vara sjuk utan att behöva meddela alla detta? Hur intressant tror hon är? Tycker inte att du ska ge henne utrymme på din blogg.

        Trollet Eva.Hur kan DU veta om det var HON som kontakta tidningen?? Och hänger du med i bloggvärlden så upptaterar dem frisk eller sjuk.

          Kicki varför kallar du Eva troll? Inte alla som uppdaterar så flitigt när de är sjuka, inte så ofta alltid när de är friska heller. Men var ju smart att blogga och instagramma om det när hon nu hade ork till det. Inte säkert hon själv mailade tidningarna men att visa bild med dropp på IG brukar ju ge medial uppmärksamhet, och dessutom så har ju myggan kompisar på tidningarna. Kul att hon fick vara med i Expressen igen, som en riktig kändis, och på Stoppa pressarna. Inget ont som inte har något gott med sig 😉

            Jo hon hade visst sms:at Aftonbladet, så där var hon också med. Det var säkert en jobbig pärs men hon är säkert rosenglad o sjukt nöjd över att ha fått uppmärksamhet och fått synas på massa bilder i pressen och att det fördubblade läsare på bloggen, money money…som sagt inget ont som inte har något gott med sig 😉

        Du har tydligen något personligt emot My? Jag gillar henne. Utan tvivel har hon haft en svår uppväxt och gör vilket hon själv skriver om en del misstag men hon kämpar på att utvecklas. Hon ÅR ett sk maskrosbarn som ”alla” ömmar för när de är små men få har förståelse för när de blir vuxna. Nu kommer säkert protester att My inte haft en svår barndom men socialtjänsten går inte in och placerar barn på instutition om det inte finns starka skäl.
        Jag tycker absolut att CamCam ska ge henne utrymme på sin blogg men inte för att förminska henne.
        Och du, trollet Eva… man blir inte opererad utan anledning…

          # ÄR

          Hehehe smart My! Krya på dig efter blindtarmsoperationen!

    Vilket jobb alla läkare och sjukskötare gör i denna hemska situation. Jag hade gladeligen betalat 1500 mer i skatt varje månad för att de ska för göra sitt arbete med rätt förutsättningar. Jag väntar själv på en ögonoperation som hittills gått 1 år över tiden men så blev det när min läkare skälv fick cancer, då föll ögonkirurgin ihop i hela länet. Mina ryggproblem har jag tagit upp med vården i ett år nu och varje läkarbesök där ligger med 90 dagars uppehåll, alltså precis inom vårdgarantin, så fram och tillbaka mellan olika läkare osv. tog det ett år innan jag röntgades. Specialistläkare vill helst inte att man ska få tid alls, de har inte tid för fler patienter så det kommer ta minst ett halvår innan jag får behandling för min nu diagnostiserade skolios. Men jag har inte ett ont ord att säga om den vårdpersonal jag mött, alla är så bra på sitt jobb!

    När jag låg inne två dygn för gallsten (som de opererade ut efter ett dygn) böt jag rum 6 gånger och då räknar jag inte med uppvaket. Tillslut hamnade jag i något som såg ut som ett förråd, utan larmknapp eller sänglampa. De missade att ge mig lunch så jag fick en macka och en kopp te.
    Jag skyller ingenting på personalen, de gjorde verkligen sitt bästa.
    När jag kom hem fick jag en infektion och skyhög feber, så jag fick åka in igen.
    Efter ett tag hemma fick jag en påse med posten. De ville ha ett avföringsprov eftersom det, på någon av alla avdelningar jag varit på fanns någon farlig bakterie. Klarade mig från det iaf. Alltid nåt, I guess.

    Ja det är bara att konstatera att man ska inte bli sjuk i dagens Sverige 🙁

    Jag rekommenderar inte att få en neurologisk sjukdom heller. Fick höra i höstas att det skulle ta ungefär 7-8 månader att få en kallelse i mitt landsting, efter remissen skickats iväg (och bara det tog nästan två år). Är tydligen allvarlig neurologbrist på många håll.

    Vissa delar av vårt samhälle måste få kosta, däribland sjukvård, tycker jag.

    Visst är det jobbigt att bli hemskickad så snabbt men det är ju ”bara” en titthålsoperation som gjorts, några små hål i magen. Skulle hon varit allmänpåverkad med tex feber hade hon antagligen fått vara kvar.

      Vet du hur en ”titthålsoperation” går till? Det är inte antalet stygn i huden som man påverkas av.
      Har gjort både titthål och ”vanlig” op och titthål var klart jobbigast. Man blåser ju upp hela buken med koldioxid för att se något och patienten är intuberad så det är faktiskt inte så lättsamt som du vill framställa det.

        Jajamensan, jag har gjort operation genom titthål, tror det var fem el sex stycken hål.
        Och jo de blåste upp buken också…

        Åkte dessutom på dubbelsidig lunginflammation efter op, kan lova att det kändes när jag hostade…
        Men det jag ville få fram var att det inte är ovanligt att man blir hemskickad såpass tidigt om det är rätt eller inte det får ju läkare bedöma.

    Att få vård i Sverige kommer bli ett lotteri alt. som i USA, den som kan betala får vård. Svenskar är de folk som betalar mest skatt i hela världen och vi lånar pengar i högkonjuktur, hur ska det bli i lågkonjuktur? Nä fy en får hoppas att man har hälsan med sig

      Jag håller verkligen med om att sjukvården måste bli bättre, och att regeringen borde kunna hushålla bättre med sina resurser. MEN det slentrianmässiga ”i Sverige betalar vi mest skatt” stör mig. Just nu ligger vi på plats 7 (delas med Italien) i OECD. Över snittet, ja. Men inte mest.

    Jag har bara bra saker att säga om vården. Väntar nu på operation för att diagnostera endometrios. Tog bara 4 månader och en del läkarbesök så fick jag en operationstid. Är så positivt överraskad att det gick så pass fort ändå 🙂

      Fy stackars dig.. Jag lever med endo och önskar inte ens min värsta fiende att få det, jag fick det diagnosernat via titthålsop & även om det är ett helvete ibland och jag ligger inlagd enbart för smärtlindring och jag vill riva ut hela maskineriet så är det också så skönt att få det ”bekräftat” och ha det på papper..

      Så jag ville mest bara säga att livet går vidare ändå trots man har så jävla ont ibland, och ge dig en styrkekram ❤

      Vad bra att du fick hjälp så fort Emelie! Själv fick jag inte ens komma på ett läkarbesök (misstänkt endo här med). Kön var minst 6 månader lång så de föreslog att jag skulle söka mig till en privatklinik eller till något sjukhus i någon närliggande stad.

        Efter mitt missfall i september har jag tillbringat mer tid på gynakuten än hemma pga smärtorna så kanske är därför jag fick en tid såfort för operation.

        Men ge inte upp! Hitta en läkare som lyssnar på dig som patient och som ser till ditt bästa!
        Det är fruktansvärt jobbigt ja men hoppas verkligen du får hjälp! ❤

    Sjukvården i Finland är på väg åt samma håll som i Sverige.. Min pappa dog i cancer augusti 2015 tack vare att ingen tog honom på allvar innan det var försent.

    I dagens läge så håller de även på med en reform som gör så att de som bor på kusten i Österbotten hamnar att åka till Seinäjokis sjukhus om de har någon värre åkomma istället för Vasas sjukhus. Seinäjoki är enspråkigt så alla finlandssvenskar lär få det jobbigt där uppe.. Så det här med platsbrist och personalbrist lär ju inte bli bättre här heller. 🙁 Har en kompis som jobbar inom vården och hon älskar sitt yrke men mår himla dåligt över att inte ha tid att se personerna bakom sjukdomarna. Bara springa ut och in utan desto mer kontakt med patienterna..

    Mådde så otroligt dåligt när jag låste om den lilla flickan som gick bort. Mitt hjärta brast verkligen

    Sjukvården är sjuk. Hela vårdteamet försöker trolla men till vår hjälp har vi landstingen som ständigt försämrar våra möjligheter att hjälpa. Världens bästa jobb blir världens sämsta pga arbesmiljön.
    Vissa månader har jag haft en matrast på hela månaden. Jag har stuvat in patienter på expeditioner och i matsalar. Hängt dropp-påsar på anslagstavlor istället för droppställningar. Jag vill vekligen inte byta jobb, att ta emot en svårt sjuk patient och vara med i kedjan som gör denne frisk/habitual är så peppande och roligt. Men jag kan inte stå bakom en vård som är patientfarlig..
    Jag klarar mig med lönen, men arbetsmiljön är rena skämtet. Nåt måste vi göra! Sexstrejka? Bilda mänsklig mur runt landstingshusen?!

    Min syster skulle göra leverbiopsi när hon i princip hade akut leversvikt och de dubbelbokade hennes tid och klantade sig. Man behövde fasta innan så hon åt inget på två dagar ungefär. Misstag kan ske men sjukhuspersonalen behöver mer resurser. Min morfar var jättedålig och fick i samma veva ta sig ensam till toaletten. Han ramlade och bröt lårbenet. Ett par dagar senare dog han. :/

    Fruktansvärt.. Jag jobbar förvisso i äldreomsorgen och tar hand om sjuka och gamla hemma. Vi får bråka med sjukhus varje dag för att dem skickar hem människor som fortfarande är så dåliga alldeles för tidigt. Många gånger jag har fått ringa och tjata på sjukhus, läkare för våra patienter. Tyvärr måste man bråka och slåss för att få vård. Har egen erfarenhet också, att få få fighta och slåss och vara den jobbiga ”patienten” för att få rätt hjälp. Tycker så synd om dem äldre som inte har den orken. Jag försöker göra så gott jag kan för dem trots tiden inte finns. Vi får stressa ihjäl oss. Jag hoppar över raster, jobbar över för att hjälpa dem äldre. Innan hade jag intresse att utbilda mig vidare och jobba på sjukhus. Men nej, nu orkar inte min kropp mer av all stress och då är jag ändå ung. Men 6år i vården har slitit på kroppen. Synd, jag älskar jobba med människor men systemet är kastateof. Nu ska jag skola om mig.

    Jag har ”bara” haft kontakt med psykiatrin (tror jag det heter… herregud bott utomlands för länge svenskan är på g att försvinna) och den var under all kritik. Fick vänta 1 år på hjälp och hade då gått in i en djup depression… men när jag väl fått en psykolog så var hjälpen där hela tiden vilket jag tyckte var intressant. Skickade ett argt brev till min kommun och klagade över hur de hanterar folks psykiska hälsa och fick typ 6 månader senare ett svar som bara bekräftade hur dålig psykiatrin var i min kommun.. kände mig bara ännu argare.
    Har en vän som jobbade på sjukhusets geriatrikavdelning i samma kommun och hen var tvungen att sluta pga dåliga arbetsförhållanden. En sommar, som också var den varmaste på länge, gick ACn sönder och den fixades aldrig… under hela sommaren…. på en avdelning med sköra äldre människor. Helt sinnessjukt hur regeringen missköter sjukhus! Och som tidigare vårdbiträde så är äldreboendena inte mycket bättre.

      Har kassa erfarenheter av psykiatrin jag också.
      Begärde ut min journal för något år sedan, förutom att den var full av lögner så hade de flertalet gånger gjort bedömningen att jag har PTSD och självmordsrisken är väldigt hög men ändå valt att låta mig gå hem. Sinnes

        Fyfan…. att psykiatrin kan få en att må sämre istället för bättre 🙁

    En är ju extremt glad över att ha en privatvårdsförsäkring – enklare besök inom max 24tim och specialistbesök inom 3dagar och operationer inom 5dagar! Kan visserligen bli ngn resa ibland om läkare inte finns på orten men då är resa, förlorad arbetsinkomst och boende samt mat och medicin betalt redan! Väldigt väl investerade pengar inser jag nu efter att ha läst här inne!

    Sjukvården och då särskit cancervåden är under all kritik och särskilt när det gäller äldre människor. Finns alldeles för många inkompetenta läkare tyvärr som missar cancerdiagnoser som är så uppenbara och självklara att vem som helst kan förstå det men inte läkare. När patienten själv misstänker cancer så har hen oftast det, det känner man, man vet det! Blir så förbannad på all inkompetens hos läkare, det är fan inte klokt, och allför många litar för blint på det läkare säger tyvärr fastän vanliga människor kan ha mer och viktigare kunskap. Så många vårdmissar jämt och ständigt på sjukhus och vårdcentraler, skandal!! Och platsbristen som råder nuförtiden…skrämmande och tragiskt.

    Jag fick en stor inbördes knöl precis där man absolut inte vill ha den (mellan hål och hål, kan man säga), och sökte efter ett tag till VC då den växte och började göra ont. Efter 5 dagar på penicillin ”för det skulle ta bort promblemet i ett kick” bokstavligen talat ramlade jag in på akuten. Akutoperation för något de kallade abcess. Kom hem tre dagar senare men kände fortfarande att något var fel. Akut in efter en månad igen: ”oj, det var visst en tumör här, det hade vi missat”. Då det var brist på operationstider fick jag vänta extremt länge vilket resulterade i en otroligt stor infektion som satt sig i både ringmuskel och livmoder och nu har jag precis gjort operation nummer 7 (5 av dessa akut då jag aldrig fick tider) – ett år senare. Det finns stor risk för både inkontines och sterilitet inför nästa op då de kommer att behöva operera bort de muskler infektionen sitter i. Pratade med min bror (som jag inte har kontakt med annars) om detta som är läkare och han sa ”hade du fått hjälp direkt och blivit tagen på allvar och inte blivit hemskickad gång på gång hade du varit helt frisk idag och inte riskerat mer än ett litet fult ärr.

    Det känns så härligt att sjukvården som jag upplevt den det senaste, bidrar till att försämra ett hälsotillstånd istället för att förbättra det.

      Kärlek till dig! Vill du snacka har Camcam min mail

      Usch, så fruktansvärt illa det kan bli.. men ”patientsäkerheten är inte hotad” är politikernas standardsvar när vi klagar.
      Snälla du, anmäl! Det måste synas på papper att människor far illa. Nån måste stå till svars.
      Kram!

    Jag låg i två timmar väntandes på ambulans utan att kunna andas ordentligt. Väl på akuten fick jag vänta 6-7 timmar på röntgen. Jag hade starka misstankar om vad som hänt och det hade läkarna också, hade rätt, låg döende men röntgen var ”inte öppen nattetid” så jag fick ligga skrikandes, döende med andnöd fram till det att röntgen öppnade. Kopplades till diverse maskiner och skickades hem ett par dagar senare, trots långt ifrån OK mående, för att planera min begravning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.