Jag hatar inte män men…

Dessie:

hate

Alltså vet ni vad som ger mig ångest? Alltså verkligen en total ångest, klump i magen, vill inte ens tänka på det, mår dåligt av tanken ångest. Män. Och nej nu kommer inget sånt där hatiskt inlägg om män, för jag hatar absolut inte män.//Dessie

Nej, Dessie vill inte skriva ett hatiskt inlägg om män och ändå förekommer uttalanden som ”Jag tycker typ de flesta män är en huvudvärk. Tjatiga, vill försöka sänka oss med deras spel, bla bla.ochDe flesta män är typ sjukt oärliga, egoister, har fel värderingar, kör spel med tjejer och vet absolut ingenting om hur man ska behandla en kvinna… Speciellt killarna i Sverige, det känns som om dom inte har någon koll alls på hur man behandlar en kvinna.. Dom vet typ inte att det är kvinnan som ska höjas, det är vi kvinnor som är diamanterna och att det är oss dom ska uppskatta- inte tvärtom.”

Slutsats: Jag får ångest av tänka på män & kärlek för jag vet att ingen är bra nog någonsin för mig eller för någon annan kvinna för den delen så jag kommer typ aldrig skaffa mig en man igen”

Okej, Dessie vill inte skriva ett hatiskt inlägg om män och ändå så generaliserar hon å det grövsta och drar alla män över en kam och avfärdar dem som oärliga egoister.

Kan det vara så att det är HON som dras till denna typ av män som då blir normen för henne när de egentligen borde vara undantagen?

Dagens visdomspärla:
En sak som jag lärt mig genom åren är att om den gemensamma nämnaren i alla mina dåliga förhållanden är JAG – då är det mitt beteende som måste förändras.
Annars kommer jag bara fortsätta dras till samma typ av män och då är det nog lätt att tro att alla män är såna.
Lite som någon skrev i ett tidigt inlägg om Tyra – om det luktar skit överallt du går kanske det är dags att kolla dina egna skor.

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tror det är lite av en generationsfråga det här, tycker det är helt ok att någon i Dessies ålder är ”gnällig” över hur killar beter sig. Utifrån vad man läst om de hon haft har de ju inte varit bra killar. Tycker unga tjejer överlag ställer för lite krav på killar och man behöver inte vara i en relation med en kille för att se att killen beter sig illa mot tjejer. Självklart ska man inte dra alla över en kam men hon skriver ju utifrån sina egna erfarenheter.

    Hur länge har hon hunnit vara singel? En kvart?

    Med tanke på hur ytlig och intellektuellt grund hon är är det inte konstigt att hon får män av samma kaliber..

    Blondinbella har nu svarat på en kommentar om Odds fortkörning, hon hävdar att de körde på 110 väg när fotot togs…

      Antagligen för att det inte finns något bra svar egentligen. Hon vet och Odd vet hur fel det är, antagligen också därför hon publicerade fotot. Då hon visste att folk skulle reagera enormt. Hon är alldeles för erfaren inom blogg och media för att göra en sådan ”miss” och inte kolla om hastigheten syntes på bilden.

      Det är ingen 110 väg där. Går från 80-100.

    Kanske är för att hon vill bli satt på en piedestal som hon träffar fel killar.

    Jag kan hålla med henne på punkten att män ska behandla kvinnor med respekt men jag skulle vilja omformulera henne till att man ska behandla alla oavsett med den respekt de förtjänar. Sen sätter jag mig på tvären som en sur åsna vad gäller att män ska höja oss kvinnor på pidestaler. Det är bara korkat och lägger inte grunden för ett jämlikt förhållande

    Var det inte Dessie som ville ha en bestämd kille som tog hand om och försörjde henne?
    För mig har det varit tvärtom, tycker alla killar jag har haft har varit mesar som har behandlat mig som en porslinsdocka. Nu har jag en fantastisk pojkvän dom ser mig för den jag är och behandlar mig som en människa inte ett objekt som ska dyrkas. Jag tycker även som Dessie att man ska se sitt egna värde tyvärr förstår inte jag riktigt vad hon menar med dyrkas osv.. Får sån cringe av den tjejen tyvärr.

      Jo jag tror hon skrev det i en av sina listor. CamCam kanske kan gräva fram vad? Jag har för mig att hon skrivit flera gånger att hon dras till män som framstår som lite farliga och som ska vara dominanta och ta hand om henne. Tror hon skulle trivas i en annan era där kvinnor skulle vara väna och svaga och inte ha så mycket eget att säga.

    Men när Cissi skriver manshatande texter får hon ingen kritik av dig?

      Fast grejen är ju att Dessie hävdar att det inte är en manshatande text… men det är ju precis vad det är.

      #ironinidet

    Jag tänker att om min sambo haft kokain i källaren till lägenheten vi bor i (inklusive barn) och vederbörande utan några som helst betänkligheter langat på parallellt med det ”lyckliga” familjelivet och därefter fått en fängelsedom så ja, jag hade också funderat två gånger på vem jag härnäst släpper in i mitt liv.

      Tror faktiskt att det var barnkammaren dessvärre, åtminstone läste jag det någonstans. Tror att det uppkom i rättsfallsdokumenten.

        FUP:en finns på Flashback, vill jag minnas.

        Jag har iaf läst den och det nämns bara källaren i FUP:en.

        Moa

    Känns som att Dessie vänder kappan efter vinden lite grann med detta inlägg. Samtidigt tycker jag att det är underbart att hon tar till sig av vad andra gör, tycker och tänker och samtidigt växer själv som person. Hon reflekterar, försöker förstå, och det är en bra början! Det känns dock lite konstigt i.o.m. Simon och allt som hände med honom (knarkpengar, tvättning av pengar, allt sådant) och att det inte var så länge sedan det tog slut som hon har velat få oss att tro.

    Tänker också att en gris kommer alltid att vara en gris, även om du sminkar och klär upp den. Jag tror personligen att hon bara har träffat fel män, även om jag håller med om att män generellt är jobbiga människor. Och då kan en ju ställa frågan: är det männen eller jag?

    Men herregud… får huvudvärk av sånt här. När ska folk inse att tjejer och killar är samma skrot och korn? Varför ska jag ”bli höjd” av en man? Jag behöver väl för fan ingen som höjer mig eller behandla mig som en satans diamant? Varför ens tänka tanken på att ge en man den makten? Eller någon annan för den delen.. Orka leva som någon speciell varelse för att som ska behandlas efter andra regler för att du är kvinna, feminism för fan! Skulle min man få för sig att behandla mig som en porslinsdocka hade jag kört honom till akuten för något allvarligt skulle ha brustit i skallen på honom.

    Det är väl bra att du slänger dina visdomar omkring dig CamCam.

    Synd att du inte hade den insikten när du var i Dessies ålder. Hade du varit så klok då, som du är nu hade du kanske sluppit ditt egna psyko, som du påtalar då och då.

    Som någon ovan skriver: Vissa får skriva precis vad som helst om män. För det mesta tycker jag de har en ”clou” i sak, så inte för det, Däremot har jag svårare att förstå din kritik mot Dessie
    10 -15 år yngre än er andra ”prövar hon sina vingar” för att förändra sina egna tankar. ”SMADANG” kommer ett gäng äldre besserwissrar och hånar henne. Känns det verkligen vettigt och sunt?

    Näe.. Vi borde ägna åt att stötta de yngre tjejerna att våga utvecklas och att sätta sina egna känslor i första rummet.

    Moa

      Dessie har uta lat ett flertal gånger att Vad hon ser i en potentiell partner är att han ska vara dominant, på som person, ta han om och försörja henne.
      I Dessies fall verkar det vara så att hon har hittat dom killarn?
      Självklart har jag sprungit på ett riktigt svin men det var bara att visa dörren och aldrig mera prata med honom.

      Jag är lika gammal som Dessie och håller med CamCam i vad hon säger. Vad är det för fel på mig?

        Varför tror du att det är något fel på dig?

        Dock är du ingen ”mall” för hur alla andra ska vara, tycka eller känna. L

        Man är olika. Inget är fel eller rätt, bara olikt.

        Moa

          Det jag reagerade på var att du skrev att CamCam är mycket äldre än Dessie, ville därför bara inflika att människor i Dessies ålder också har liknande tänk.

            Det finns massor av klokingar i din och Dessies ålder. Likaså finns det samma spridning i min ålderskategori.

            Men jag förutsätter att ju äldre man blir ju mer erfarenhet får man. Den kan man ju välja hur man vill förmedla till andra.

            Just i detta fall tycker jag CamCam satte krokben på sig själv genom att inte dra nytta av sin egna erfarenhet av sig själv i samma ålder.

            Moa

      Din kommentar gör mig illamående… du ger kvinnan skulden för att hamna i fysisk/ psykisk misshandel och destruktiva hemska förhållanden för att hon borde veta bättre/ ha lärt dig/ byta smak i killar… newsflash! Män som hatar kvinnor finns överallt. De är i regel de trevligaste för att sedan förvandlas till renodlade psykopater.. ingen vill väl vara i sådana förhållanden. Det är aldrig offrets fel! Någonsin!

        Är det mina inlägg du avser?

        Isf, läs om, läs rätt!

        Moa

        Det är aldrig (!) offrets fel. MEN Dessies tre senaste förhållanden (Jonathan, Danielle och Simon) har ju varit ”dåliga” killar. Våldsamma och/eller kriminella, vilket gör att jag tycker att man kan anta att hon dras till/drar till sig fel sorts killar. Det ÄR ett mönster som går att bryta, även om det inte innebär att det är hennes fel och att hon skulle få skylla sig själv.

        Jag diskuterar Dessie, enbart Dessie och inga andra. Vart någonstans stod det att jag tycker att allt är kvinnan/offrets fel?
        Désirée har varit i 3 väldigt skitiga förhållanden Jonathan och Daniel misshandlade henne och aldrig någonsin skulle jag säga att hon får skylla sig själv. Ingen människa förtjänar att må psykiskt eller fysiskt dåligt av sin partner!
        Att du sedan inte kan vara objektiv och läsa utan att lägga i personloga värderingar i det jag skrev är en helt annan sak.
        Som jag skrev Dessie söker och letar efter en typ av kille som hon sedan hittar och det blir problem igen. FAKTA!
        Sen tycker inte jag att kvinnor är sköra och behöver ha skydd 24/7 som du skriver (ett väldigt gammalt tankesätt om jag får säga det själv). Jag känner och bet kvinnor som skulle kunna sänka vilken man som helst så det snacket kan du ta någon annanstans.
        Jag vill även tillägga att jag har 2 vänner som jobbar inom kvinnorjouren så jag vet att det finns kvinnor som far illa och behöver ha hjälp!
        Tro det eller ej det finns till och med män som far illa.

          Inte skriver utan antyder*

    Ja jag får lite cringe feelings av hennes inlägg men… När jag var 21 hade jag också liknande tankar om killar. Jag var ett ytligt och självcentrerat stolpskott på den tiden men jag har mognat nu (åtminstone hoppas jag det!). Tycker det är fullt normalt att ha sådana tankar som dessie när man är i den åldern. Låt henne få testa sina gränser och komma fram till vad det är för typ av kille hon vill ha och passar bäst ihop med 🙂

    ”Dom vet typ inte att det är kvinnan som ska höjas, det är vi kvinnor som är diamanterna och att det är oss dom ska uppskatta- inte tvärtom.” Detta tycker jag är så himla tråkig syn på det hela. Absolut att man vill bli uppskattad av sin partner men det ska inte komma på grund av vilket kön man råkar ha. Känns nästan lite som att hon tycker att man som kvinna ska bli dyrkad oavsett vad. Har kompisar från båda kön som tycker att det är olika regler för killar och tjejer, och efter att sett min systers väldigt jämlika förhållande på nära håll vet jag vad jag strävar efter.

      Vill förtydliga att det är det där ”inte tvärtom” som gnager i mig.

    Med risk för att bli lite väl tung: MJ som slog ihjäl Lotta Rudholm i somras beskrivs som en man som iaf utåt satte sin kvinna på piedestal (står i fup) och talade som om kvinnor vore gudinnor. Han uppvakta ju Lotta massor i början, med blommor och annat och hon blev smickrad. Samtidigt som han då var sjukligt svartsjuk och kontrollerande.

    Tror att dessa drag ofta hör ihop, mannen ska beskydda och bestraffa partnern, snarare än att leva i ett jämlikt förhållande. För vad händer den dagen han anser att hon gjort något som får henne att ramla ned?Önskar att tjejer i allmänhet läste på lite om den här typen av män, kanske kan man rädda några från att gå i fällan om de lär sig att se tecken redan från början. Nu tog jag ett extremt exempel, men jag tycker att man bör lyfta detta, för visst är vi många som gärna följer ett mönster när det gäller partners, tyvärr även när det gäller dessa som man helst bör hålla sig långt ifrån. Dit hör kanske de män som sätter kvinnor på piedestal snarare än ser dem som en jämlike.

    Först läser jag Dessies inlägg och tror att det inte kan bli värre, det visade sig dock att jag hade fel….hennes svar på kommentarer till det där inlägget… ?

      ”Vadå bruh vad menar du? Jag tjänar en mille yo.
      du vet ingentiiiing. Jag har alltid varit självständig och köpt mina egna prylar tho. bruh. gurl. yo yo ”jag är en 13 årig gangster.

    Det är något med dessans inlägg (förutom hennes totala våldtäkt på det svenska språket) som får mig att undra om hon har någon form av begåvningshandikapp? Det är som att hon har fastnat i 12-13-årsåldern.

      Håller med dig litegrann för hon har en konstig syn på förhållanden. Känns så låg-högstadieaktigt. ”Jag är den populäraste tjejen i skolan – alla killar ska dyrka mig och dom ska vara sååå glada om jag svarar ja när dom frågar chans på mig.” Äh jag vet inte, men jag tycker det ska väga jämt mellan två personer i ett förhållande i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.