Barn och rutiner..

Catrin Hedlund:

ccc
cc

c

Catten af Tälje har sin tvååring på förskolan från 8-16 medan hon pluggar lite och hänger i omklädningsrummet på gymmet för att ta svankselfies – vilket framgår av det här inlägget.
Hon berättar också att innan hennes yngsta son föddes så hade hennes förstfödde inga rutiner att tala om för hon tyckte att livet fungerade bäst så – någon som kritiseras bland kommentarerna.

GabJossan och Fjordingen har ju inte heller några rutiner att tala om för SuperJ och när hon skriver om det så består kommentarerna till största del av idel hyllningar och utrop så som ”Åh, ni vet bäst vad som är bra för er son” mm – alltså ingen kritik.

Beror det på att Catrin blir så lycklig av alla kommentarer och släpper igenom ris som ros medan Gaby stoppar dem i grind?

Har ni haft benhårda rutiner för era barn?
Jag måste skamset medge att missarna varken har fasta läggtider eller mattider vilket resulterat i att THK varje dag tror att han håller på att svälta ihjäl? *bad mommy*

Ps. Nej Catten – jag är inte din nya bundsförvant i och med det här inlägget. Håll till godo med Yoggi!

kl

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En bekant är sjukskriven pga utmattningssyndrom och hon har sina två döttrar på förskolan 8-17 varannan vecka då det är hennes vecka. (Skilda föräldrar)
    Visst måste det vara jobbigt att vara sjuk på det viset men jag tycker att det är konstigt att man självvalt väljer att ha ungarna på förskola 9 timmar 5 dagar i veckan… måste ju vara skitjobbigt för ungarna?

    När pappan har barnen går dom där 8-15 då han gått ner i tid på jobbet för att få mer tid tillsammans.

      Det låter ju jättebra att barnen är på förskola så föräldern kan vila och fokusera på rehab för att bli friskare igen! Eller tycker du att utmattningssyndrom inte är en riktig åkomma? Låter lite så på hur du skriver.

        I detta fall vill mamman inte jobba och har varit sjukskriven i 2 år.
        Visst tror jag att man kan ha utmattningssyndrom på riktigt, men jag tror även att många lata mammor (japp jag tror det mest är mammor) kör med det som en slags ursäkt för att kunna träna, lalla runt hemma och inte behöva jobba.

        Om kvinnor (ja framförallt kvinnor igen) slutade hetsa om att hela huset ska renoveras, det ska köpas den rätta mattan, det ska tränas bort gravidkilon direkt man kommer hem från BB, det ska träffas kompisar previs som innan barnen kom och man ska vara med överallt…
        För att inte tala om att ALLT ska upp på blogg, facebook, snapchat och instagram.
        Om många la ifrån sig mobilen en stund och fokuserade på barnen och struntade i att köksluckorna just nu är bajsbruna tror jag att många skulle slippa bli utmattade.

          Asså är du helt jävla pantad??? Jag HOPPAS att du drabbas av utmattningssyndrom så får du se vad dessa personer går igenom!! Jag har lyckligtvis inte hamnat där, men jag har jag depression och fyfaaaan vad man mår. Usch för såna som dig!!

            Jag har också en depression men inte låter jag ungarna vara på dagis 9 timmar. Det hade gjort mig ännu mer deppig.

            @Anonym

            Vilken tur för dig att du orkar och klarar av att ha dina barn hemma så att de inte är på förskolan mer än 9 tim/dag.

            Men nu är ju depression väldigt individuellt finns i oilka grader och i kombination med utmattningssyndrom (som också kan visa sig på olika sätt och i olika grader) så är det oftast ingen lättsam kombination. Framförallt inte om man dessutom är ensamstående.

            Skäms på er som pratar nedsättande om personer eller föräldrar som lider av depression och/eller utmattningssyndrom!

          Ja för långtidssjukskrivning är ju verkligen högstatus… Nä jag tycker det du skriver luktar rätt unket faktiskt.

          Ett annat alternativ är att män (om en nu är i en heterorelation) tar 50/50 av hushållsarbetet. Så kan kvinnor använda den extra timmen per dag som de lägger på detta och få tid både till sig själva och till att umgås med sina barn.

          Vilken dålig syn du verkar ha på både kvinnor och på psykisk ohälsa. Är övertygad om att de allra flesta mammor gör så gott de kan!

      Utmattningssyndrom är fan inte lätt! Lyckas man ta sig ur sängen vissa dagar är det ett stordåd. Tar man dessutom en dusch eller byter kläder så har man en riktig jävla kanondag. Visst att man kanske behöver ta igen sig ett par timmar efteråt men hallå! man lyckades duscha!!
      Jag kan garantera att ungarna OCH mamman mår bättre av att dom är på förskolan under tillfrisknandet.

        Jag har varit i precis den situation som du beskriver – blev dessutom ifrågasatt av förskolechefen (Obs! Ej personalen). Räddningen för vårt barn var just förskolan med rutiner och kompisar. H*n har precis tagit sig igenom tonåren och det med bravur.
        Hade h*n tvingats vara hemma med mig kan jag garantera att det inte hade gått lika bra.
        Vår situation var att jag hade ett krävande jobb som jag till slut inte mäktade med samt en partner som var på resande fot.
        Eftersom detta var för ganska många år sedan så var inte ens diagnosen utmattningsdepression ”uppfunnen” och vården var inte heller rustad att ta hand om denna.
        Visst utnyttjas den säkert av en del idag men kom inte och snacka skit om något ni inte begriper.

        Jag väljer att skriva under med min vanliga signatur då jag hoppas att det kan hjälpa någon som är i en liknande situation idag.

        Och ni som tvivlar hur man inte ens kan klara en så simpel sak som att borsta tänderna så hoppas jag att ni kunde drabbas under en veckas tid. Längre än så önskar jag inte min värste ovän!

          Jag håller med dig att vissa oödmjuka människor/ oempatiska borde få känna på hur det är att må dåligt i en veckas tid så de kan förstå

      Och vad är bäst för barnen tror du?
      Hemma med sjuk förälder eller på förskola med kompisar att leka med?

        Exakt såhär tänker jag med, jag har inte barn själv. Men har en väninna som var sjukskriven för utmattning och hade sin son på dagis. Jag är sjukskriven för utmattning just nu och hade jag haft barn hade de mått mycket bättre på dagis än att vara hemma med en sjuk mamma som bara sover och som knappt orkar ta hand om sig själv.

        Jag hade svårt att sätta mig in i situationen som utmattad innan, det är en del av sjukdomsbilden innan man själv hamnar här. ”Det är ju bara att bita ihop” så pushar man sig lite till. Tänker att andra i den här tråden kanske också har de tendenserna.

      Som en person som genomgått en längre period av utmattning blir jag oerhört provocerad av ditt inlägg.

      När jag var som värst hade jag flera panikångestattacker om dagen, bara att t.ex. diska kunde kännas som för svårt. Var helt övertygad om att det inte skulle gå och ofta helt handlingsförlamad. Hade konstan fysiskt ont i kroppen på grund av all ångest och även om jag gjorde rehabliterande saker som t.ex. promenader/kbt-övningar så var jag tvungen att vila efter.

      När jag var liten jobbade båda mina föräldrar heltid och hade ca 45 minuter till jobbet. Jag var hos min dagmamma från strax efter 7 till 17.30. Hade jätteroligt när jag lekte med andra barn hela dagarna, led inte alls och tänker själv sätta min son på förskola när han fyller ett. Jag tror att det är utvecklande för barn att träffa andra än mamma, pappa och eventuella syskon.

    Fan vad jag stör mig på ”supergod om jag får säga det själv”. Som att hon hade nåt att göra med yoggin i fråga?

      Hon kissar väl på sig av upprymdhet och bekräftelse att Yoggi like’at hennes Insta. Som om de skulle borde göra det om de visste vad detta är för en människa…?

    Det här hör inte till just detta inlägg, men om Catten iaf.

    Jag tittade på hennes senaste live-sändning som finns på hennes FB och undrar nu i efterhand vad det var jag egentligen tittade på. En 30-åring som hanterar en kniv, skalare och rivjärn sämre än min 10-åriga gudson. Vem ”river” horisontellt på ett stående rivjärn? Vem sågar sig igenom en mos-skalad kiwi? Har människan aldrig bekantat sig med köksredskap tidigare? Flåt, men jag blev så fascinerad så jag var tvungen att skriva av mig.

      Haha åhh jag vill se! Kan du länka? ?
      Har nån annan sett att hon har en fanpage på insta? ”Cathedlundfans” har 5 följare. Är bombsäker på att hon skapat den själv hahah

        Förlåt, catrinhedlundfans hette den visst. För den nyfikne…

          Fan, hon har inte live-sändningen ”offentlig” längre.

            Den ligger öppen på Facebook. Jag är inte vän med catten

            Ja, du har rätt! Min mobil lurades 😉

        Vad gäller hennes ”fan konto” på insta så har folk som var vänner med henne när det begav sig berättat att de fick notiser av typen ”den här användaren (Catrin) som du följer har registrerat ytterligare ett konto som du kanske är intresserad av” om att kontot registrerats. Vet inte om det stämmer men enligt dem fick de någon typ av notis som kopplade samman kontot med Catrin. Kanske hade hon använt samma mailadress när hon registrerade sitt ”fan konto” som sitt privata?

          Haha jag visste väl det! ? För uppenbart!

      Hahahaha! Både cringe och underhållning på samma gång!

      Roligast idag hahaha

    Catrins”kille” verkar vara en äldre ljushyad herre enligt det lilla som syns och hörs. Det jag undrar är vad han tycker om att Catten står och gnider sig mot någon annan på templets bilder från julafton och det är inte hennes bff joa Kim?

      Släpp loss och kom igen nu! Att dansa på krogen till tex hiphop/rnb (ja det ser ungefär ut så där när man gör det) är inte likställt med att vara otrogen. Huvva, då skulle jag vara otrogen varje gång jag går på latino-club med min vännina eller när jag går på reggae-club med min killkompis.

      Och inte för att det spelar någon som helst roll, men utifrån de bilder jag har sett så är han inte speciellt ljus.

    Alltså e hon onykter varje gång hon postar inlägg?
    Och varför konstant skriva om barnen och lägga ut alla bilder?
    Sedan undrar jag hur sjutton tänker hon efter ett inlägg att hon nu idag åkt till sjukhuset för att minsta barnet inte käkat på flera dagar?
    Va fan har hon gjort alla dessa dagar? Firat nyår ändå och lämnat bort sjukt barn som inte äter till sin mamma och efter nyår sen gått hem och ändå inte åkt till akuten?
    Jisses!!!

    Det är mycket Dessie och Catrin.. såg en annan bloggerska skrev på någons instagram och påstod att du skrivit konstant om henne i månader plus lite annat överdriv och ljug suck.. Men Dessie och Catrin förekommer ju konstant, mycket Gabjoss också 😉
    Jag gillar det händer på instagram-inläggen.

    Förlåt om jag säger det, men jag blir så oerhört provocerad av henne när jag vet vad hon har gjort mot sina medmänniskor! Fy dig Catrin!

    Föräldrar har rätt att lämna på förskola så långa dagar när dom pluggar. Men om hon gör det vet jag inte hon kunde ju inte ens gå och skriva sin tenta och sköt upp den. Hon kanske var på gymmet och svankade framför spegeln?

    Jag tycker det är jättebra att Catrins barn befinner sig på förskola/skola istället för hemma med henne! Alldeles oavsett om hon faktiskt pluggar när hon är hemma eller bara skräpar runt eller går till gymet. Hur bra är det egentligen för ett barn att hänga hemma med sin mamma hela tiden? Det är väl mycket bättre att de kommer iväg och träffar andra barn, och andra vuxna, i en miljö där man arbetar medvetet med att stimulera barnets utveckling? Och hur bra inflytande har just Catrin på sina barn? Tror att de har det mycket bättre på förskola/skola.

    Har tänkt på att Catrin har inlägg märkta som ”reklam” osv – finns det verkligen företag som betalar henne för exponering på bloggen? Hur tänker dom isf?

      Nej. Inga av företagen hon gör reklam för har valt att hon ska göra det. Alla som har en blogg kan ansluta sig till ett annonsnätverk (eller vad man ska kalla det) och plocka reklamlänkar därifrån. Catrin är ansluten till Stylewish. De samarbetar med företagen som Catrin gör reklam för och Stylewish skiter i att Catrin är Catrin.

      Hon har inte ett direkt samarbete med dessa företag. Hon använder sig av reklamlänkar (adlinks) från ett annonsnätverk och vem som helst kan regga sig och använda sig av dessa.

      Mao så får hon betalt från annonsnätverket för varje gång någon nyfiken klickar på dessa länkar. Därav inga bilder i hennes reklaminlägg, för hon vill ”tvinga” så många nyfikna som möjligt att klicka på länkarna.

        Tvåa på pucken 😉

          Men din förklaring var väldigt mycket bättre! ?

        Vet någonhur mycket man tjänar på adlinks? Kan väl knappast vara mycket om man inte är typ Kenza?

    På förskola/skola har de dessutom rutiner. Och det är en rutin i sig att gå dit. Vet inte mycket om barn men tror mig veta att de diggar rutiner. Och om det är någonting Catrin inte diggar så är det rutiner. Tror jag har läst alla hennes blogginlägg någonsin och en av sakerna som är mest slående är hur flängig hon är. Hon verkar bli uttråkad extremt snabbt och vill att det ska hända nya saker hela tiden. Varje gång barnen är sjuka ska hon släpa med dem till Gröna Lund, på Finlandskryssning eller till Grekland. Tror verkligen att det handlar om att hon tycker det är för tråkigt att bara vara hemma. Varje jävla resa de varit på har skett med extremt kort framförhållning. Ofta har hon bestämt sig för att de ska åka iväg dagen innan de åker. Måste vara svinjobbigt för hennes barn att aldrig veta vad som ska hända. (Kommer jag vara på förskolan eller sitta på ett plan till USA imorgon? Ingen vet.) Flera gånger när Catrin bestämt sig hux flux för att de ska åka bort har äldste sonen sagt att han hellre skulle stanna hemma hos sin mormor. Catrin berättar om det som en rolig grej (”han har rest så mycket att han är trött på det, haha!”) trots att det borde vara en väckarklocka.

      Barn älskar ju äventyr, vad snackar du om?

      De behöver rutiner i sin vardag, men att åka på semester ett par gånger om året är rätt lugnt.

      Nu är väl förmodligen inte Catrin kungen av rutiner, men hennes brister i livet ligger inte i att hon tar med sina barn på semester..

        ”Ett par gånger om året” – om det ändå hade varit så väl. Nu är det Catrin vi pratar om och då handlar det snarare om ett par gånger i månaden när det var som värst. En sista minuten till Grekland, för att en dag efter hemkomst packa om och åka Finlandskryssning, för att vara hemma i 5 dagar och gå på förskolan, för att sedan dra på en ny resa… Det är inte rutiner och det är inte att vara sunt äventyrlig när man har barn.

        Precis som M skriver så har det funnits långa perioder då det gått i ett. Kollade in på hennes blogg på Finest, på perioden för två år sedan, häromdagen. Har läst det förut men blev ändå snurrig. Då var det resa till Kap Verde, hem, uttråkad, sista minuten till Kanarieöarna med avfärd dagen efter hemkomst, resa till Madeira dagen efter hemkomst, tillbaka till Kanarieöarna dagen efter hemkomst, till fjällen, en snabb Finlandskryssning på vilken äldste sonen (då 4 år) kaskadkräks flera gånger i taxfreen, direkt till Disney on ice när båten lagt till i Stockholm, till Polen dagen efter det, tillbaka till jagvetintevart…

    Absolut bra för barnen att vara på – föris så de får rutiner! Våra barn har haft rutiner från ca födseln, anpassade enligt ålder och vad de behöver, men rutiner! Det behöver väl alla, annars blir man ju själv också slut på livet..

    Bloggen om barns rutiner, integritet och åldersnojor.

    My god det här är verkligen familjeliv take 2!

      Härligt! Den sidan är ju minst sagt framgångsrik! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.