Förvirringen är total..

Dessie:

ska%cc%88rmavbild-2017-01-08-kl-10-39-24

Inte många dagar har förflutit sen Dessie gjorde slut med ALLA män med ordenJag får ångest av tänka på män & kärlek för jag vet att ingen är bra nog någonsin för mig eller för någon annan kvinna för den delen så jag kommer typ aldrig skaffa mig en man igen”  men ändå så uttrycker hon nu en längtan efter att få gifta sig.
Den pendeln svängde snaaaaaaaaabbt!
Visst, möjligheten finns ju att det är en kvinna hon vill byta ringar med men jag kan inte låta bli att undra över hur förvirrad den här tjejen egentligen är.

Innerst inne tror jag att Dessie egentligen bara vill bli älskad av någon som behandlar henne väl, men det är förmodligen inte tillräckligt ”självständig independent woman” för henne så hon måste försöka låta stark,  kall och hård istället…
Det är nog inte helt enkelt att vara den personen för Dessie om hon pendlar lika mycket i det privata som på sina sociala medier. Ena dagen ”single and ready to mingle” för att nästa dag vilja gifta sig…
Vem orkar hänga med i det utan att bli galen på kuppen?

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är synd om tjejen som är så vilse i livet. Visst är 23 ungt, men hon uppvisar en hög grad av omognad. Inte ens att bli förälder fick henne att växa upp på riktigt.

    Det smartaste vore att lägga ner blogg, insta etc och göra en omstart i livet och finna vad hon egentligen vill syssla med istället för det hon gör, desperat söker idéer att blogga om. Då blir det så här. Hon hade säkert massor med energi när hon startade bloggen en gång. Nu syns inget av det. Det som syns är en person som inte vill, men som känner att hon ”måste”.

    Sen tror jag iofs att hon är för lat för att skaffa sig en utbildning eller ett jobb annat än bloggen. Hur bekvämt är det inte att skriva lite lamt om än det ena, än det andra och få en inkomst som gör att man kan göra vad man vill hela dagarna. Hon orkar ju inte ens skaffa sig en strategi för vad bloggen ska handla om.

    Jag får lite känslan idag att det är lite ”fult” att fullt hänge sig till en kille. Man ”ska” helt enkelt vara lite hård och kall och leka runt. Lite som att tjejerna absolut vill ta över den här fuckboy-rollen som killar haft. Själv har jag haft pojkvän ovanligt länge för att vara i min ålder och det är ofta jag får sneda blickar från tjejer framförallt när de hör det.

    Vem var inte lite flaxig och ombytlig i sina tidiga 20? Skillnaden är väl att inte särskilt många fick reda på vår flaxighet. Dessie är ung och har ett ungt sinne. Hon har haft det knepigt i skolan, växt upp mer eller mindre i offentligheten och aldrig haft ett yrke som kräver mognad, disciplin och har ordentliga konsekvenser. Jag tror att det är jättesvårt att vara Dessie emellanåt. Det är svårt nog att vara människa, men med hennes förutsättningar tror jag att det är extra jobbigt ibland. Klart att hon inte vet vad hon vill med livet, herregud, vem vet det, liksom?

      Exakt min tanke. Jag pendlade som fan när jag var yngre och precis som du säger ligger skillnaden i att mina tankar och känslor inte låg ute för allmän beskådan.

    Varför tror folk att man inte kan vara strong and indenpendant i ett förhållande? Ni har nog varit med fel killar då. Min fästman har dragit upp mig från botten, fått mig att inse vilken fantastisk, stark och självständig kvinna jag är samt fått mig att ta tag i min utbildning och i att starta mitt egna (numera) framgångsrika utbildning. Vi är ett riktigt power-couple, som stöttar varann i vått och torrt och som älskar att se varann växa!

      Framgångsrika företag* skulle det såklart stå. Haha!

    Jag tycker uppriktigt synd om Dessie. Hon verkar vara en härlig person irl.
    Det är synd att så många av dagens ungdomar (är liksom 2 år äldre än Dessie, haha) känner att de kan strunta i att utbilda sig och istället tjäna sina pengar genom likes och följare. Det håller inte alltid i längden, vilket de flesta är väl medvetna om. De gör det aktiva valet att fläka ut hela privatlivet samt kroppen för att få vara kvar i rampljuset en stund till.

    På ett sätt förstår jag Dessie. Hon tjänar närmre en mille på att uppdatera sin instagram, gå på ett par möten i veckan och knåda ihop ett par inlägg i veckan. Hur mycket lägger hon ned per dag? Runt 4 timmar sammanlagt? Det ger henne en timlön på ca 700 sek. (om inte mer då hon ibland inte ens uppdaterar). Samtidigt får hon fika, resa iväg så utan arbetsförbindelse, träffa vänner, leka med sonen, åka ut på landet, sova, sminka sig, gå på dejter, fixa naglarna m.m.

    Om hon istället väljer att att sluta blogga för att gå en utbildning på 2-5 år så tvingas hon leva på CSN, barnbidrag och sparade pengar. Sen när hon äntligen är fördigutbildad kanske hon snittar en lön på 230 (baserar siffrorna på min egen treårig utbildning- best case scenario typ). Dessutom får hon inte ens en tredjedel av fritiden hon idag lever. Jag hade valt att mjölka bloggen på varenda peng samtidigt som jag går en utbildning. Hon verkar ha mycket fritid ändå.

    Har hon en utbildning plus en blogg då behöver hon inte en stor och stark karl som försörjer henne men samtidigt behandlar henne som skit. Hon kan då var mer selektiv och faktist attrahera bättre män (eller kvinnor?).

    Dessie behöver någon som rycker i henne lite vett. Hon verkar lost och behöver vägledning. Latheten ahr tagit över. Tro mig, jag avr ännu latare. Valde att ta tag i mitt liv och faktist göra rätt för mig. Inget kommer gratis.

      Problemet ligger väll i att det inte är så lätt för henne att ”bara utbilda sig”. Hon har ju inte gått gymnasiet ännu, vet inte ens om hon gått ut grundskolan? Tror att hon hoppade av 9an men sen eventuellt läste upp det senare.. Men för att komma in på en universitetsutbildning så måste hon först läsa gymnasiet på komvux och då lyckas få tillräckliga betyg för att komma in på universitetet.. De flesta utbildningar (och även kurser) på Stockholms universitet kräver dessutom väldigt höga betyg med tuff konkurrens,. Om hon nu vill bo kvar i sthlm.. Så för mig (och säkert för henne med) så känns det som väldigt långt bort att utbilda sig…

        Jo, det kanske blir krångligt men hon kan knappast ta sig genom hela livet utan gymnasiekopetens?
        Nu när hon ändå mjölkar bloggen på pengar kanske hon kan ta tag i plugget. Hon klarar lätt gymnasiet på 2 år om hon verkligen ger 100. Det är en investering i ens eget intellekt som dessutom öppnar en himla massa dörrar.

          Jo, det vore ju smart att plugga samtidigt som hon har en inkomst från bloggen, på så vis slipper hon ta csn lån och kan behålla sin nuvarande livstil.. Tyvärr tror jag inte att det kommer att ske då hon i nuläget inte ens orkar att uppdatera sin blogg, svårt att se hennes motivation till att plugga då…?

            Jag tror hon levt för länge utan att ha något ordentligt att göra, utan rutiner, ansvar och krav på sig. Hon skulle ju jobba på Friends Arena som eventvärdinna för några år sedan men det höll bara en kväll. Jag tror hon har väldigt svårt den att ta den sortens ansvar som krävs när man ska jobba eller studera på riktigt. Jag tror nästan det krävs att hon får ett riktigt ”wake up call” för att hon ska styra upp sitt liv och göra något produktivt. Något måste hända som skrämmer skiten ur henne och ger henne någon slags insikt om hur lite framtidsutsikter hon har om hon inte styr upp bloggen eller sin utbildning. Som det är nu har hon tre alternativ; 1. styr upp bloggen så att den går att bygga en karriär på. 2. läs upp gymnasiet och sök in på en yrkesutbildning. 3. hitta en rik snubbe och lev lyxhustrutillvaro

            Nä, vi får hoppas. För hennes eget välmåendes skull. Bloggen lär väl knappast generera en miljonlön i all evighet. Hon ba lämnar bloggen till Theo i sitt testamenta. Han ba ”alla får ärva hus och pengar, själv får jag en blogg”.

            @Anonym:

            Dessie är världbäst på att skylla på sin ADHD. Jag ser att många med ADHD sitter på en himla massa potential. Synd att Dessie inte utnyttjar sin ”superkraft” som BB kallar det. I framtiden kanske hon kommer till insikt att hon faktist måste finna motivation och disiplin till att slutföra något hon hunnit påbörja. Som det ser ut idag hinner kappt projektet dra igång innan hon är där och har sabbat det hela.

            Skulle vilja träffa Dessie. Krama om henne och erbjuda mig som en livscoach. Jag är inte mycket äldre men vet på ett ungefär vad hon gått igenom. Allt blir bra, bara hon köpar på och faktist försöker.

        Jag kan inte läsa på universitetet pga att jag saknar så många ämnen då jag läste en praktisk linje. Just nu studerar jag dock till undersköterska. På gymnasienivå. Det kan alla göra. Finns fler utbildningar med den nivån. Jag läser fulltid på distans vilket ju skulle funka utmärkt om man är bloggare. Men klart, hellre dra in en mille med bloggen och all den fritiden än en kass lön som fulltidsarbetande undersköterska ?

    Jävlar vilka fina ringar 🙂

    Det är uppenbart att människan är riktigt sjuk. Låt henne vara nu.

      Men sluta…

      Att du gör såna bedömningar av människor du aldrig ens har träffat säger mer om dig än någon annan.

      Lathet är ingen sjukdom. Ge dig.

      Äsch vad du tar i. Hon är inte sjuk. Hon är ung och vilsen. Det kommer gå bra för henne också, vi gör alla mer eller mindre tveksamma val när vi är unga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.