Fram med all feedback!

Nu jäklar har ni chansen! 

Jag vill veta allt ni tycker och tänker om bloggen, inlägg… ja, allt!

Konstruktiv kritik kommer mottas lite bättre än ”Du är ju dum i huvudet” men för all del, tycker ni det så får ni väl skriva det med men den är rätt svår att göra nånting med. Som jag uppfattat det så finns det inget botemedel mot dum i huvudet. Än.  ?

Jag kommer befinna mig på ett flyg mellan Stockholm och Reykjavik och på flyget hit var wifi-uppkopplingen under all kritik så jag tänker inte ens försöka blogga. 

Så – bloggen står inför ett nytt skede och jag vill ju så klart ha med mig er på den resan! Jag vill veta allt – vad är bra, vad är dåligt, vad kan förbättras? Ge gärna exempel om ni kan. Om jag är elak – ge ett exempel. Det är lättare att ta till sig nämligen. 

Hit me!

Ps. En podd om den sk ”retorik-gaten” kommer förhoppningsvis spelas in i morgon. 

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag gillar din blogg och jag tittar in flera gånger om dagen. Ofta får du mig att skratta och många gånger har du glimten i ögat. Jag tycker det är helt super att du granskar bloggarna och ifrågasätter det dom gör, däremot skulle jag önska att du ibland själv var lite mer konstruktiv, istället för att håna ett beteende. Exempelvis inläggen om Dessie. Hoppas du förstår vad jag menar. Vill dock understryka att din blogg är bra och viktig i en bloggvärld där allt är fluffigt och rosa.

    Tycker det är tråkigt att vissa bloggare bara får skit mesans andra bloggare ”skonas” från hånfullhet. Nu menar jag inte att du ska börja skriva otrevligt om alla, men du kanske ska fundera på om du skulle kunna skriva såhär omvilken bloggare som helst?
    Å så undrar jag om du har många tidsinställda blogginlägg? För isåfall vill jag ha ett till morgonkaffet!! ;)( 6.30)

      …och jag skulle vilja ha till morgonkaffet 04:15 😀

        Det funkar de med, bara vi får oss ett morgoninlägg!

      Och ett till nattamningen (valfri tid mellan 01 och 04) 😉

    Jag tycker att det kan bli enformigt ibland, det är ofta samma bloggare i flera inlägg. Typ om det händer något kring My, Sindy och Dessie ungefär samtidigt blir det nästan bara inlägg om dom ett par. Sen byts det ut till några andra ett par dagar. Det vore kul med lite mer bredd tycker jag.

      Jag håller med om det här. Tycker att tex att de större bloggarna också borde granskas, som blondinbella och att kissie och Kenza kunde få lite mer plats eftersom de har så många följare. Tror att det kan bero på bristen på blandning som gör att man kan uppfatta att du hänger ut vissa bloggare. Så tänker jag iaf. Tycker också att du kan skriva mer positiva inlägg: typ när du bad alla skicka kärlek till egoina efter operationen, för bloggare gör ju också många bra saker.

      Vill också skicka massa tack för jag gillar verkligen dig och bloggen.

    Gillar att du är skämtsam, men ibland blir det bara elakt och onödigt. Känns som att du ibland letar saker att hacka på, främst vad gäller Gabriella och Dessie t ex. Sluta vara så dömande.

    Orkar heller aldrig läsa kilometerlånga inlägg om något helt ointressant som t ex My, vet inte ens vem det är men kan vara enormt långa inlägg om henne ibland.

      Och jag tycker att Mygganinläggen är sjukt underhållande. Skulle gärna se mer av det. Du ser så olika vi läsare är ?

      Hahaha, jag förstår inte heller vem den där My är!

    Jag tycker att denna blogg är perfekt. Vi kanske är för lika, du och jag, för jag ser inte ”problemen” med spydigheterna och annat som sekundärkränkta människor ser. Jag ser å andra sidan ironi i hela min värld, hela tiden, så jag kanske är van.
    Jag vill ju självklart inte att det ska ske någon vuxenmobbning, men du tar ju endast upp sådant som F-kändisarna själva lägger ut. With a twist.
    Roligast, i mitt tycke är ju Bookens Periscope och när hon går bananas på Insta.

      Som om jag skrivit det själv ??

        ?

      Jag tycker också att denna blogg är perfekt! Älskar ironi och vassa skämt. För Guds skull, bloggare är ju ett tacksamt ”byte”! Det kryllar ju av korkade, ytliga, kändiskåta och pengahungriga människor bland bloggare.
      De är ju för tusan parodier av sig själva, skriver idiotiska saker och framställer sig själva som världsfrånvända tokstollar.

        Hear hear!

        Ja du är inte bra på att vara neutral. Dina åsikter syns rakt igenom och man vet vilka du ”gillar” och ”inte gillar” – du döper bloggen till BloggBEVAKNING men det är mer som BloggGRANSKNING. Du börjar med att din man också är retoriker tex men vad fan spelar det för roll? Hade det varit din man på tv4 hade du inte snackat skit om hur han lyckades ta sig dit, eller hur? Jag tror att man hela tiden måste referera till en själv. Kan verka lätt som avundsjuka när man bara kastar skit. Jag tyckte det var roligt i början, nu är det inte roligt längre. Du har blivit som en elak häxa, typ. Och precis som folk säger att man skapar sitt eget hat så är det precis vad du börjar göra. Du skriver om dessa människor som om du faktiskt kände dem. Du rider lite på din höga häst, som egentligen inte existerar, det får dig att framstå som lite av en översittare

          Ida: Jag gissar att ditt inlägg ska vara till CamCam, inte som svar till mig …

            JenPen: JA! Blir alltid fel när jag ska kommentera… Suck!
            Å då kan jag passa på att tillägga att jag insåg att jag lät väldigt hård och inte alls så neutral som jag önskar att du Camcam är mer 🙂 så FÖRLÅT mig, du är ingen elak häxa. Hoppas du kan läsa mellan raderna och förstå vad jag menar!

      Samma här! Älskar ironi, behöver inte ens leta efter den… Och jag är jäkligt slarvig och glömsk?

        Samma här … om glömskheten ?

          Haha, knasigt! Varenda gång så tänker man ”hur kunde jag glömma det?!” ? Det är så jobbigt, men ändå kan man inte låta bli att skratta åt det och älska det en schmula?

            Haha ??✌?

        PSA till er alla: Sarkasm och ironi är inte samma sak.

          Är det någon som påstått det? Allt kanske handlar om hur man väljer att se livet i allmänhet, sitt eget i synnerhet.

          We know?

      instämmer mer book! Hon skrämmer/fascinerar

        Like a freight train ???

      Håller med!!! Älskar den här bloggen just för alla liknelser. Fortsätt med dem, man märker ju att de kommer naturligt så varför ändra på det bara för att det ska passa alla sekundärkränkta pk-tanter? Go go Cam Cam!

    I like it. Du skriver det jag tänker. Men lite snällare ?
    Det finns en del bloggar du skulle kika närmare på, jag skulle kunna skriva ut dem här, men nej de ör så dåliga att de inte förtjänar exponering.

    Jag förstår inte poängen med hånet. Känns som billiga poäng för att få läsare. Mindre av det, tack! Jag tyckte till exempel att inlägget om Elaines kompetens gick långt över gränsen.

    Jag menar inte att ni ska skoja mindre eller sluta ha humor. Men låt det inte ske på någon annans bekostnad.

      Vad är att gå över gränsen? Vem bestämmer det? Är Kissies photoshopkunskaper från 2008 det? På bajsfronten intet nytt?

      Jag menar inte att vara otrevlig nu, men hur avgör vi det? Vem bestämmer det? Humor på någon annans bekostnad – var och hur är det okej?

      Precis, mindre hån tack! Jag har följt bloggen väldigt länge och har märkt att det de senaste månaderna har varit väldigt mycket negativitet i dina texter. Förr var det ändå med en glimt i ögat men nu börjar du gå över gränsen mer frekvent, vilket du redan borde vara medveten om eftersom du har fått kritik för det flera gånger.

      Jag tycker att du borde favorisera bloggarna mindre. Det är tydligt vilka du dyrkar och vilka du knappt kan vänta på att få spy galla över. Så fort du trycker ner någon måste du lyfta dig själv tusen gånger mer, ex i samband med Tyras olycka där du hela tiden var tvungen att inflika att när du gick på smärtstillande i samband med din olycka så återhämtade du dig 1000ggr bättre och var inte lika mesig som henne blablabla. Ett annat exempel är när Tyra la ut en bild på sig själv i baddräkt. Förutom att håna hur hon såg ut var du tvungen att kommentera ifall hennes utseende var anledningen varför Andreas flyttade ifrån henne till sthlm och syntes på tinder. Eftersom du själv säger att det här inte är en skvallerblogg, borde du inte nämnt tinder överhuvudtaget då det enbart var ett rykte.
      Du säger själv att du har bloggen för att kunna vara en förebild för din bonusdotter, men är det verkligen den här sidan av dig själv som du vill visa upp? Att det är okej att fullkomligt håna någons utseende?

      Jag förstår din humor, men ibland blir det för mycket. Senast var ju fritzl-referensen igår vilket jag påpekade i inlägget. Även här undrar jag ifall du vill visa för din bonusdotter att det är roligt att skämta om våldtäktsfall? Har du ingen spärr som säger till dig vad som är olämpligt eller ej? Jag tänker ändå att du är en vuxen människa och borde veta vart gränserna går. Jag tycker att du ska tänka till lite extra för vissa ”skämt” är rent av olämpliga.

      Nu när jag har fått ut vad jag hoppas att du i framtiden kommer att förbättra, så är det dags för lovord. Jag älskar verkligen allt annat med bloggen! Uppdateringen är fantastisk och det finns alltid minst ett nytt inlägg när jag klickar mig in. Där ska du ha cred för ett bra jobb! Jag gillar även att du inte håller dig till samma bloggare utan har utvidgat vyerna med nytt kött (Även fast vissa bloggare förekommer mer ofta än andra). Att du svarar på våra kommentarer och är aktiv är också ett plus. Jag ser i alla fall framemot ännu ett år med den här bloggen och kommentarsfältet! ;D

    Tycker om allt du skriver (för det mesta) men jag tycker du ska chilla lite med Tyra & Dessie – visst, båda kanske inte är dem bästa…, well bloggarna och JA – dem förtjänar KRITK – men kommentarer som ”Vad gör man när man tappar följare på Instagram snabbare än Tjocka Hetsätarkatten tömmer sin matskål? Man klär av sig!” och liknande, tillsammans med ANTAGANEN & SPEKULATIONER utifrån det hon skriver på Sociala Medier (detta inlägg t.ex: http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2016/12/nu-ska-tyra-fly-fran-verkligheten-igen) får du gärna skippa.

    Kritisera dåligt uppdaterande, saker dem sagt, driv skämtsamt om deras minst sagt märkliga outfits m.m…, men skippa dem utifrån dina erfarenheter antaganden osv.

      Sedan kritik till er läsare: Kan alla typ sluta hoppa på the Real Hmm? Seriöst, vissa av er har blivit CamCams små minions som likt bulldoggs så fort Hmm skriver någonting hoppar på denne. Ni har blivit dem läsare som skyddar er älskade bloggare så fort någon vågar kritisera den, samtidigt som ni sitter och skrattar åt andra bloggares”försvarspersoner” i Camillas kommentarsfält…. ?

        ”The real hmm” har fixat allt ”hat” helt på egen hand

          Har också funderat på detta. Ibland får jag känslan att det bildats en kult kring ”CamCam” och att vissa läsare tar det för långt i kommentarsfältet. Blir ironiskt att samma människor som gärna predikar om ”sekundärkränkthet” uppvisar det beteende du beskriver.

          Skriver såklart väldigt subjektivt nu och inget annat!

            jag upplever samma att man får kritisera bloggare och de som befinner sig i kommentarsfältet men gud nåde om någon säger något om Camilla ”Camcam”, då rycket försvaret in.
            Det ironiska är att det verkar vara samma människor som stör sig på när Blondinbellas fans gör detsamma i hennes kommentarsfält.
            Och just det, det är tröttsamt de som ska in och kommentera ”Hej Dessie/Tyra/My/den-inlägget-handlar-om” bara för att någon försvarar en bloggare.

            Det jag försöker säga är att man kan ju försöka hålla lite högre nivå i kommentarsfältet härinne och inte hugga direkt på varann och försöka hålla den nivå som fanns här i början när det var mer öppna diskussioner.

            Håller med om allt på denna tråden! Vettig och konstruktiv kritik till både CamCam och vissa läsare.

            Sen måste jag flika in direkt till CamCam att jag tycker verkligen om ”det händer på Instagram” inläggen, och avskyr smygreklaminläggen. Men dom kan jag ju skrolla förbi.

          Till E: Hur har Hmm fixat detta själv? Från allt jag har sett, och jag har läst Bloggbevakning ända sedan Camilla startade den, så har det snarare varit så att Hmm är en av de få som på ett sakligt sätt argumenterar, iställat för att använda sig av elaka härskartekniker. Detta leder till att den Hmm argumenterar emot blir sur (för att hen ”förlorar”) och då kommer med en & annan giftig kommentar… 🙂

        ”The Real Hmmm” har bäddat sin egen säng genom att tjafsa med allt och alla. Det har inget med CamCam att göra.

          Ja visst Lövet. Du har ju aldrig varit den som har startat våra debatter (eller vad du vill kalla för tjafs) . 😉

            Haha, enda anledningen att JAG tycker att du ”tjafsar” är för att enda gången vi pratade vann du. Älskar att läsa dina kommentarer!

            Ha ha, kul du är. 😆

            Puss på dig!

            Du är bäst att argumentera med eller emot. Diskutera och komma till konsensus ibland, eller inte. 🙂

            Du är bra, helt enkelt!

            Moa

            Moa: Det är alltid lika kul och lärorikt att diskutera med dg med även om vi långtifrån alltid häller med varandra, men även när vi gör det. ?

          Jag tycker att TRH diskuterar mer än tjafsar. Det som enligt mig blir lite irriterande är att hon alltid måste ha sista ordet, vilket resulterar i väldigt många och långa kommentarer som dessutom kan låta lite lätt självgoda. I övrigt tycker jag att huskatten TRH skapar en bra balans.

            *Argumenterar (inte diskuterar)

            Nicks: En förklaring till varför det ser ut som att jag vill ha sista ordet.

            Så här. Oftast så är det så att när någon skriver till mig så inkluderar det en fråga. Jag tycker det är arrogant , nonchalant att inte svara, så jag svarar. 🙂

            Det eller så vill jag förstå vad den andra menar och fortsätter fråga. Jag är genuint intresserad.

            Det sista alternativet är att folk försöker tolka, säga att jag sagt eller menar något som jag inte sagt. Stoppar ord i munnen på mig. Då fortsätter jag förklara.

            En liten inblick från min vinkel bara. 🙂

        Roza: ?

          Svar till The real Hmm, 9 Jan 2017 kl. 01:44:
          Vad är förklaringen till att kalla Emma på Elaine Eksvärds blogg för #bitterfitta? Emma skrev först #pk-käring (med ETT r, inte två) och var det inte felstavat så kan det uppfattas som humor, vilket Emma också förklarade. Är man inte lättkränkt om man reagerar som Hmm? Alternativt: Ska man sänka sig till samma nivå som angriparen (i det fall Emma menade #pk-kärring med 2 r)?

            Anonym: Lättkränkt är ett ord som det gått inflation i.

            Att kalla något för ett skämt utan att lägga till en emojie köper jag inte utan det var en bortförklaring i efterhand. Det borde även du förstå som läste övriga kommentarer från Emma.

            Du har läst kommentarsfältet där. Du har redan svaret på din fråga.

          Ingen ”svara”-knapp vid Hmm-inlägget kl 05:04 (för att man inte ska kunna svara?), så jag klickade på en annan knapp.

          Det har också gått inflation i begreppet lättkränkt verkar det. Andra blir hur kränkta som helst för nästan ingenting.

          I den andra delen skrattade jag, när först den ena skrev (Emma) och sedan den andra svarade (Hmm). Har kanske lite sned humor, så jag ville mest ha förklaring till om man ska ge igen med samma mynt eller inte.

          Blev kanske konstigt svar – nattpass-skit, men bättre betalt än dagtid.

            Anonym (samma eller annan)

            Vi har nu nått en punkt av väldigt OT och där om jag svarar på flera frågor då jag och mitt nick kommer då ta upp hela det här kommentarsfältet.

            Det är inte uppskatta av alla. Har du en blogg som vi kan fortsätta på? För mitt svar kommer varken vara kort eller enkelt över hur jag tänkte där. Helst när jag också sovit lite. 🙂

            Jag för min del har en sömnlös natt och är också överstrött så jag fattar absolut grejen med stav och syftingsfel. 😉

    Jag läser enbart din blogg numera! Istället för som innan 6 st andra.
    Jag tycker bäst om när du skriver om Tyra, Nellie, booken
    Du är perfekt! Inte det minsta elak men tyvärr har det kommit så mycket pk kommentarer som gnäller sista två månaderna och de bara gnäller på det mesta du skriver för att försöka tvinga dig att ändra på ditt sätt att skriva på din blogg. Hoppas du inte ändrar dig

      Vad märkligt då, att så många av dessa kritiker (?) har uppgett att de varit med sedan början och verkligen hajar Camillas bloggstil. Tycker för övrigt att det är hälsosamt att det finns läsare som ger feedback även när den inte efterfrågas.

      För så har jag faktiskt uppfattat de flesta kommentarer; som feedback från trogna läsare som vill se Camilla återvända till sin originella stil.

      Sedan att det ibland går lite väl långt och att en del klagar bara för klagandets skull är trist men oundvikligt, såna människor finns överallt och bör inte få reppa hela gruppen.

    Inlägget om Tyra i sin baddräkt är det enda inlägget som jag tycker att du verkligen gick för långt i. Vi är många som inte direkt tycker om Tyra (snällt uttryckt), men det där med pojkvännen och utseendet var lite för mycket, tycker jag. 🙂

    Det som jag har reagerat på och som jag skrivit tidigare är att det ska vara mer rättvisa när det kommer till granskning av omärkt reklam, det känns som att ifall My eller Ankpung gör det så skrivs det om det men om tex Tilda Bjärsmyr gör det så är det inget som ifrågasätts. Tog henne som exempel för hela hennes blogg är omärkt reklam med länkar och det är alltid samma företag som taggas. Förstå att du inte läser alla bloggar men känns lite skolgård över det hela och de populära får göra som de vill medans de udda som tex Ankpung, My, Dessie, Anna Book som avviker från normer om hur man ska bete sig granskas hårdare. Sen önskar jag också en större förståelse över att alla kanske inte är lika starka psykiskt som dig och man därför inte ska göra narr av ”offerkoftorna” för det är inte självvalt att vara psykiskt instabil som gråter lätt och freakar ut.

      Vem f*n är Tilda Bjärsmyr??

        Mode och inredningsbloggare på Damernas värld med ett stort instagramkonto, har tidigare bloggat på metromode. Expert på att inte märka reklam och har ett hem där allt är nyköpt och sponsrat (överdriver lite).

    Jag börjar med vad jag tycker ska förändras: mer av lika behandling, även om det har blivit bättre på senare tid.

    I övrigt tycker jag att du gör ett bra jobb. Kanske blockera de som gnäller på precis allting? Kanske be Blondinbella öppna upp sitt kommentarsfält så gnällspikarna går tillbaka dit? Jag gillar din humor, liksom att någonting är lika bra som Kissies gamla photoshop, det är ju askul! Allting passar inte alla, läs inte om det inte passar, tycker jag. Eller hoppa över det som är fel. Konstruktiv kritik är bra, men istället för 30 likadana kommentarer kanske ni kan utnyttja gilla-funktionen?

    Jag gillar även när du lägger ut vad som händer på IG och Snap. Och som sagt, humorn!

    Tycker att du alltid är snällare mot Cissi, LD och Elaine. Jag ser gärna mer ifrågasättande kring alla.

    Älskar när det är lätt parodi kring alla, och lagom elakt. Tycker det går att ha glimten i ögat utan att håna eller trycka ner. Är väl skadeglad eller något, hehe, men jag älskar när personer som är lättkränkta och tar sig själv på för stort allvar tas upp i bloggen ?

    Leta gärna upp flera bloggar att skriva om. Även små bloggar. Det blir lite tråkigt att bara läsa om de du skriver om nu eftersom det är same same hela tiden. Blondinbella tänker bara på pengar, dessie vet inte vad hon vill och bloggar dåligt m.m. hitta gärna den skämtsamma tonen mot de bloggare du ogillar. Det blir lite för ”under bältet” på de inläggen annars.

    Jag ÄLSKAR din blogg och delar din humor. Jag tycker det är tråkigt att det blir viss dålig stämning i kommentarsfältet ibland. Jag skrev en gång att det hade blivit lite mycket gnäll mot dig var på jag genast fick flera människor emot mig som var otrevliga. Det är det sämsta med denna bloggen, att folk verkligen kan gå på varann som pirayor och orsaka dålig stämning. Kanske att du kan rensa en aning mer bland kommentarerna? Visst att allas åsikter ska få komma fram, men som sagt, kan bli lite mycket.
    Men DU CamCam gör ett jättebra jobb med inläggen ☺ Det allra roligaste är ofta inläggen om Anna Book ????~~~
    Även de om Tyra är ofta mitt i prick, trots att det kan bli väldigt gnabbigt bland kommentarerna då.

    Hoppas du har det härligt på Island! Vill meeeeee ?

    Ointressant när du kopplar allt till ditt egna liv. Jag är inte här för att läsa om dig. Hade gärna sett att det blev mindre av det.

      Tänk jag tycker tvärtom.
      Mer Camcam till läsarna tack!

        Du får gärna tycka så! Men då kan ju Camilla starta en ny blogg om sitt liv för er som vill läsa det 🙂

          Du är inte här för att läsa om Camcams liv? Hitta en annan blogg att läsa om då? Vi andra gillar det iaf, ger en bra balans och humor till det hela.

            Nej, självklart är jag inte här för det????? Jag gillar att du skriver ”vi andra” – du är utsedd till officiell talesperson för alla läsare eller? ? Jag har min åsikt och du har din ???

          Men ska Camilla starta en till blogg för att du inte vill läsa om vissa saker i den hon redan har? Har du hört talas om scrollningsfunktionen? 😉

    Jag gillar dina underfinurliga, med glimten i ögat inlägg. Mera granskningar av ”våra” bloggare. När man ser sig själv som toppbloggare, media profil osv. Då måste man tåla att man blir granskad, bilder, texter osv

    Tycker det är roligt att du tar upp lite allt möjligt i bloggen! Vloggare, instagrammare och bloggare. Shapchatare också, för den delen. Anser dock som flera andra att det kan bli på gränsen till nätmobbning ibland, vilket jag inte alls gillar. Värt att tänka över innan du trycker på publicera-knappen kanske. God fortsättning!

    Skriv om fler bloggare/mediapersoner än bara de klassiska som Dessie mm. har tröttnat lite på att läsa om dem.
    Sen hade jag gärna önskat att du åtminstone kunde leta upp en ny blogg/instagramare/ twitttrare/youtuber mm en gång i veckan som du finner intressant som man borde följa eller läsa. Vill ha tips på folk man kan följa!!

    Hade gärna velat veta vad du har för spådomar och vad du tror kommer hända 2017.

      Jaaa, vad tror du kommer hända under 2017? Vore jättekul att se dina teorier.

    Mindre om My, Therese och andra Youtubare som jeg absolut inte har någon aning om vem de är. Mer om de lite större! 🙂 Tycker annars inte att din ”attityd” är tråkig utan något man får ta med en nypa salt.

      Mer om youtubare tycker jag

    Skriv gärna mer om större bloggar, känns som det den senaste tiden bara handlar om okända bloggare. Visst är det kul att läsa om de också även om jag inte läser deras bloggar, men hade hellre sett fler inlägg om större bloggare! Sen undrar jag även när inlägget om nellie kommer?

    Tycker det är mycket uppdelat. Som om du har bestämt dig att favorisera vissa och kacka på andra sen inte kunna övergå det. Typ som om det inte finns något ”negativt” eller mer fundersamt om dom du favoriserar och tvärt om. Tycker det borde vara mer jämlikt kring alla för ingen är bara eländig eller bara perfekt.

    Annars så tycker jag bloggen är bra. Jag läser och kommenterar den ju. Tycker om att det finns inlägg under hela dagen och inte bara 1 om dagen.

    Jag föredrog dina tidigare inlägg bättre. Det var mer glimten i ögat då, nu blir det ofta lite väl dömmande inlägg, tyvärr. Det är en hårfin gräns det där, men förr tyckte jag att du lyckades riktigt bra! Lägg mer fokus på kvalité före kvantitet. Många ointressanta inlägg på senaste tiden och ofta för mycket svammel. Skriv istället ett inlägg om ditt eget liv eller varför inte ett debattinlägg om intressanta saker som händer i världen. Får känslan av att många som läser din blogg är av klientelet som gillar att diskutera viktigare saker än gabjossans pincetter om du förstår vad jag menar? 😉 tack för en bra blogg, den har utbringat många skratt!

    Älskar inläggen där du ifrågasätter eller gör parodi på Myggan. Mer My Martyr om man får önska ?

    Jag älskar bloggen, camcam, kissarna, camimami… Har inte något att anmärka på. Bara mer om det jag gillar? Typ boken!

    Och! För oss som vart borta från bloggvärlden några år: En update ibland om vilka människorna är. Lite presentation! Med ironi och glimten i ögat så klart?

    Helt ot men vart kan man köpa Hermes armband för Max 500 kr? Fake gör inge 😉

      Googla, skulle vara spam att skriva namn eller på länka till counterfeit shop.

        Har men hittar inte ?

          Skriv Hermes bracelet replica. Kolla CamCams favorit ställe Ali express.

    Dagens Dessie: Inget. Och så var det med det. Tjejen gör mig arbetslös 😀

      Hahah, du är rolig du ????

    Mer Tyra????

    Tack för en bra blogg. Nurörtiden läser jag bara din och Underbara Clara. Jag tycker dina inlägg om Boken är e bästa! Och Catrin Hedlund. Gillar oxå ”Det händer på instagram/snapchat”. Dina inlägg om Gabriella Joss är kul men går lite för långt ibland, vem bryr sig om att hon rakar sin sons hår t.ex.? Och att ifrågasätta Elanies kompetens gick lite för långt. Älskar annars din blogg och tittar in flera gånger om dagen. Jag tycker också om när du blandar in grejer från ditt liv osv.

    Jag är alldeles för trött för att orka skriva en lång harang, men jag tror du behöver fundera lite på hur du själv framstår och vad som egentligen sägs med inläggen. Bloggen är ofta väldigt underhållande men som jag läst flera gånger här i bloggen var syftet med bloggen att visa dina bonusdöttrar hur bloggvärlden egentligen är?

    De senaste månaderna har inläggen varit hånfulla och tyvärr har utfallet snarare blivit att personen kritiseras och hånas än att bloggen i fråga granskas. Det kanske är dags att sluta vara så pass personliga? Jag vet inte… Nu blev det en lång text ändå men kanske hade bloggen hjälpt dina bonusdöttrar mer om syftet med bloggen var att belysa och ifrågasätta snarare än håna, som det varit mycket det senaste. Jag tror du själv behöver tänka igenom och läsa inläggen noggrannare innan de publiceras. Jag förstår att bloggen växt snabbare än vad du kanske anat och att du gärna vill göra alla läsare nöjda men jag föredrar kvalité framför kvantitet.

    Längtar efter den dag du kan skriva om Nellie igen

    Många verkar vilja att denna bloggen ska bli snällare och mer mainstream, herregud vad tråkigt det hade varit

      Förlåt men din kommentar låter helt sjuk. ”Vad tråkigt det hade varit om vi inte får fortsätt hata & säga elaka saker till valfria bloggare?” Säger inte att du skrev dem exakta orden, men innebörden är typ så…

      Lyssna inte på dem CamCam! Tycker nivån är perfekt! Snällare kan man gå till Familjeliv, elakare till Flashback.

    Nu vet jag inte om någon tagit upp detta men här kommer mitt förslag:

    -MINDRE THK!
    Det känns som att du ibland tvingar in THK i texten för att det är lite av ett ”inside joke” men det blir så jobbigt. Han är otroligt gullig (älskar djur) men det kan bli för tjatigt.
    Ja, han är tjock. Ja, han älskar mat. Vi har förstått det, han behöver inte nämnas i varje vrå och hörn.

    – Mindre Dessie-hat.

    Annars superblogg!!!! Den enda jag läser!

      Tycker det är lite jobbigt med tjocka djur på grund av hälsoriskerna ?

        Hon har matat THK för mycket anjovis.

        Tur att han har hamnat hos C som också ser problem med övervikt hos djur iom att hon bantat ner honom 🙂
        Människor som övergöder sina djur och tycker det är ”gulligt” med tjockismage är hemska 🙁

    Roar mig ibland här inne, tycker din blogg är mycket välskriven (som fd korrekturläsare klarar jag inte av meningsbyggnad- eller stavfel) och skojig!

    I alla fall, ska du ta upp någonting om Kissies lite läskiga ”inne och ute” lista. Känns som att allt hon beskriver som ”ute” är precis vad hon gör? Är det inte obehagligt när folk inte har någon som helst självkännedom?
    Hon säger att hon går sin egna väg och inte hoppar på trender hon ogillar samtidigt som hon inte alls verkar förstå att hon typ är den dödaste fisken?

    Sen det där med menskoppen… visst har hon redan bevisat sig vara den en lättlurad konsumenten iom de där trasiga skorna, men det fattar väl alla att menskoppens existens och överlägsenhet självklart är en ekonomisk mardröm för multinationella företag som OB:s och Libresse. Klart som fan att de gör allt för att tona ner och smutskasta den!

    Blir nästan ledsen i ögat och hoppas verkligen att alla som läser hennes blogg har gott öga för källkritik och inte bara sväljer allt hon skriver med hull och hår…

    Dina personliga problem med vissa bloggare lyser tyvärr för mycket i genom i vissa inlägg. Det blir ganska löjligt i längden, lågstadienivå. Kan tänka mig att dem enda som faktiskt gillar att läsa de inläggen är haters mot bloggare. Vill du ha en proffesionell blogg ska dina tidigare draman hålla sig utanför, för annars blir du inte bättre än dem du själv hackar på. Gör inte denna bloggen till en skvallerblogg när du gång på gång påpekar att det inte är en skvallerblogg, för det är precis det de blir.
    Det blir för mycket upprepning med mycket. Vi har förstått nu att du inte gillar vissa bloggare, vi har förstått nu att Anna book inte ligger högst upp på din lista, vi har förstått nu att du känner dig sviken av tidigare vänner. Ibland känns det som att du letar efter inlägg hos andra bloggare som du sen själv kan göra om till att kasta skit på bloggare du inte gillar eller andra personer som inte ens hör till kändisvärlden? Tidigare relationer som du känner dig sviken på, vad har det med din blogg, som faktiskt heter bloggbevakning att göra? Vem ens väljer att ta ut sina privata problem på en blogg inför tusentals människor? Kom igen.
    Jag tror du känner själv att du börjat gräva ett hål där du inte längre är lika omtyckt, just för att inläggen blir för privata och för elaka helt ärligt. Gillade din blogg i början, då va den faktiskt rolig. Men nu har den istället blivit en snackis om att du mobbar/hånar andra människor på nätet. Då håller det inte längre med förklaringen att du startade denna bloggen för din dotters skull. För att visa upp den riktiga verkligheten säger du? Den verkligheten du visar upp nu för yngre är att håna och skriva elaka saker om andra människor tydligen är okej? Att ta ut sina personliga frustrationer över internet? Det är ingen värld jag vill att mina dotter ska se eller växa upp i! Alla tycker såklart olika men när det faktiskt är så pass många som faktiskt börjat reagera så borde det vara en tankeställare, alla kan ju inte ha fel? Någonstans måste ju du som varit i denna branschen länge också förstå att det är just hatarna som håller till på bloggar som din, där dem sitter bakom skärmar och sprider hat, personer som nu blivit din hejarklack. Är det verkligen ”fans” du vill ha? Tyvärr har det blivit en sådan blogg nu vilket är väldigt tråkigt.

      Så HIMLA bra skrivet! Håller med i allt!

        Håller med!!!!!

      Håller också med om allt.

      Precis vad jag tänkt länge. Det märks också i kommentarerna att alla hatare har hittat hit. ”Läs inte hennes blogg om det stör då” säger de ofta och stalkar sedan [valfri bloggare] Instagram och blogg.

      Det och lite mindre Catrin Hedlund. Världens tråkigaste jävla människa och jag känner väl lite att Kronofogden/rätten/polisen får ta hand om henne inte andra bloggare.

      Maria du satte verkligen ord på vad jag försökt komma fram till flera gånger. Grymt bra formulerat och så jävla on point!

    Kanske en liten genomgång om precis hur reklam/sponsorer ska märkas och hur man går tillväga för att anmäla smygreklam skulle vara bra? Liksom en enkel post med all info för både läsare och ovetande bloggare. När det är så mkt snack om smygreklam hade det varit fint imo.

      Enda inläggen jag inte tål är när det handlar om omärkt reklam. Vem tycker det är intressant egentligen? Handlar ju bara om att sätta dit bloggarna och det finns det ju människor som får betalt för att göra.

    Jag skulle vilja att inläggen fokuserar mer på att visa på hur bloggarna skapar intresse och kommentarer. Exempelvis när Kissie häromdagen la upp flera bilder på sig själv i några nya träningskläder med urusel Photoshop och grenen uppdragen så långt i skrevet att det krävdes pincett för att plocka ut den. Det var en så uppenbar provokation och sätt att få in kommentarer. Samma sak när valfri bloggare svankar ryggen i 90 grader och drar upp trosorna för att maxa höfter och rumpa. Peka på grejerna de gör för att få till ”rätt bild”, tiden de lägger på ögonbryn, tänder, läppar, poser osv. Allt det där som en vilsen liten 14-åring inte ser när de scrollar igenom Insta.

    Älskar THK ? Fortsätt involvera kissarna!

    Jag älskar bloggen!

    Men med det sagt har jag två önskningar om vad som kan bli bättre.

    1. Ibland bygger du dina inlägg på ganska lösryckta delar av bloggarnas inlägg, vrider till dem och skapar något att göra sig lustig över (som inte riktigt finns där egentligen). Det känns som att du då inte har läst hela bloggarnas inlägg eller som att du missförstår dem med flit. Exempelvis när Myggan ”påstod” att hon inte behövde reklammarkera för att hon har AB. När jag läste samma inlägg tyckte jag inte alls att det var så hon menade, utan att det med AB hörde till en annan fråga. Det har varit flera såna inlägg på den här bloggen, men det med My var vad som dök upp i huvudet.

    2. Vore kul med lite granskning/skoj även med såna du gillar, typ Lady Dahmer.

    Tack för en grym blogg!

      Är det någonting jag ska klaga på (älskar dig CamCam) så är det nog just detta. Ibland blir klippningarna av inläggen lite fel och precis som ovan nämner känns det som att du klipper och misstolkar med flit för att få någonting att skriva om. Du har så hög kvalité på allt annat så skippa istället att skriva någonting om du inte hittar något att skriva om.

    Jag är helt nöjd med bloggen som den är nu.

    Har följt denna bloggen ända sedan den startades!
    Det jag fastnade för var nog främst att det äntligen kom någon ”vanlig”, klok människa som såg igenom alla storbloggare.

    Jag tycker dock kanske nu på senare tid att ”glöden” har avtagit lite och det är en annorlunda känsla när man läser inläggen. Förr lusläste jag allt du skrev, nu hoppar jag över vissa texter, vilket förmodligen beror på att det handlat mycket om samma (tråkiga) personer.

    Personligen har jag aldrig reagerat över att något här skulle vara på gränsen till mobbning. Detta är ju faktiskt en bevakningsblogg och tål man inte vad som skrivs så kanske man borde leta vidare efter annan blogg?… Eller som bloggare sluta att skriva dumma saker, hitta på och börja reklam-märka inlägg?…

    Man kan inte alltid vara på topp och producera bra inlägg, inspirationen går ju upp och ner!

    Jag tycker inte att du ska försöka pleasa alltför många åsikter, utan behåll DIG och din ursprungstanke för bloggen.
    Det där du skrev om att du startade för att din tonåring skulle förstå att blogg-livet/bilderna bara är en bubbla (givetvis formulerade du dig bättre), tycker jag var jäkligt fint och en underbar tanke. Jag gillade att du ville spräcka hål på deras bubblor med glimten i ögat och avslöja ”the ugly truth” bakom allt. Det behövs och det är viktigt för dagens ungdomar tror jag!

    Förslag:

    – Lite mer variation på olika bloggare, och kanske olika typer av inlägg? Så att det inte blir alltför tjatigt under perioder.

    – Jag tycker att det har blivit lite för mycket inlägg om ointressanta människor (enligt mig).
    Typ My, Anna Book, Gabriella Joss, ett tag Ankpung(?), Lady Dahmer, Cissi m.fl.
    Jag vill läsa mer om Kenza, Kissie och hela den ligan.

    – Det är skitbra att uppmärksamma bloggare som ej märker ut reklam, verkligen!
    Jag tycker dock ibland att det blivit för mycket korta inlägg om detta nära inpå varandra.
    Kanske göra ett klump-inlägg några gånger i veckan med alla och uppmana alla att anmäla då? Eller som sagt ovan, blanda upp dessa mer med andra inlägg.

    – Som någon annan skrev så gillar jag när det blir lite av parodi av bloggarna, återkoppling till dina katter etc. Glimten i ögat.
    Det är nog detta JAG tycker försvunnit lite om man jämför med i början?

    Bra idéer på inlägg (som jag mer eller mindre snott från kommentarerna här):

    – Jag vill höra vad som hände med Nellie!!!! Förstår om du kanske inte FÅR säga något, men alltså… Jag är så jävla spänd på att få höra vad för smaskigt skit de hittade på!!!…

    – Kul med tips på nya bloggare/instagramare/youtubare! Typ 1 gång i veckan.
    Så svårt att hitta nya, intressanta att följa. Storbloggarna är stundvis ganska tråkiga och dåligt uppdaterade, då önskar man att man hade hittat någon mindre, flitig bloggare!

    – Spådomar för bloggåret 2017!

    – Throwbacks på olika bloggare/händelser?

      Jag håller helg med dig!

    Tack vore din blogg behöver man inte längre gå in på andra bloggar. All ”viktig” information hittar man här!
    Det som jag ogillar och bara scrollar förbi är inläggen om:

    Anna Book, hon är väl snart 50 och jag förstår ärligt talat inte vad hon gör här? Ser inget fel med hennes matbilder och tycker det är elakt att du kommenterar hennes vikt då hon uppenbarligen inte trivs med den och försöker gå ner. 🙁

    Catrin Hedlund, det har varit alldeles för mycket inlägg om Catrin genom året. Jag är jävligt trött på det. Gillar inte heller inlägg från catrin_hedlund_bedragerskans instagram som verkar helt besatt, hon uppvisar sjukt beteende enligt mig och tror inte på att hon ska vara någon advokat. Detta är bullshit.

    En av flera saker jag gillar med din blogg och störde mig oerhört mycket på hos andra är att du inte har så mycket reklam 🙂

      Om du inte vet vad Anna Book gör här känner du inte Anna min vän.

    Jag gillar bloggen och jag tycker du verkar ha humor och glimten i ögat. Men samtidigt vet jag inte hur det känns för bloggarna det du skriver, om dom är med på det du skriver osv. Gillar att du skriver om så många . Det jag möjligtvis kan klaga lite på är när det blir många inlägg om samma bloggare på raken

    Skriv mer om Dasha, hannalicius, Margaux osv. Dem har ju både nya poddar samt dashas nya tröjföretag. Recensera lite tack 🙂

    Jag ser det som att vi alla är väldigt delaktiga i hur klimatet på internet är. Om vi i kommentarer/inlägg granskar hur bloggare arbetar eller struntar i att märka ut samarbeten – så kommer det få en konsekvens. Kanske att de börjar märka ut samarbeten eller blir anmälda och får böta.
    Men på samma sätt så bidrar vi till negativiteten. Och den behövs inte alltid. Absolut att man kan driva med Dessie när hon skriver att ångest botas genom ett besök på bibblan 😉
    Men det där hånande ”hon är ung och dum och kommer aldrig lära sig” det kan man faktiskt vara utan!

    Ibland kan jag tycka att kommentarfältet spårar också. Som här uppe där någon klagar på the real Hmm. Som absolut har tjafsat, med mig och med många andra också. Men att gå på med personangrepp är fan aldrig okej! Och hon/han har lika mycket rätt att sitta här som alla vi andra 🙂

    I övrigt tycker jag att du gör ett bra jobb.

      Tack för orden!

      Mitt PS blir nog att jag ser det som debatt för det mesta. Tjafs blir det när folk just bara slutar vara sakliga. Men men jag ska sluta besvara det. Tror jag…. 😉

        Du är alltid ihärdig, men aldrig osaklig. Förmodligen därför många tycker du tjafsar, saklighet verkar i regel inte premieras.

          Samma med dig Matilda. <3

    Jag älskar precis ALLT med den här bloggen ❤❤

    Bra:
    uppdateringarna.
    humorn.
    sarkasmen.
    Ifrågasättandet av ytlighet/värderingar/genusroller/sociala-medier-trender.
    diskussioner av ifrågasättanden.
    objektiviteten.
    förklarande av konstiga (trendiga?) ord/uttryck.
    Yttrandefriheten och respekt av andras åsikter.

    Dåligt:
    Elaka pikar och mobbningsbeteende präglat av personliga relationer.
    Inlägg om mindre kända bloggare.
    Påhopp i kommentarsfältet.
    Upprepande konstateranden kring bloggare.
    Vänner-tjat-inlägg.

    Hade velat läsa mer om:
    Realityprofiler som syns mycket i sociala medier och bloggar.
    Roligt skvaller.
    Mer variation bland bloggarna du skriver om.

    Tack för en bra blogg och jobbet du lägger ner.

    När du får kritik angående det du skriver om Tyra har du sagt att hon säger värre saker till dig över mail/sms. Men det är ju ingenting vi får se, vi får bara se hur mycket du ogillar henne. Vilket lätt kan vändas emot dig, särskilt om hon vill hämnas igen. Du bloggar ju på någon annans site, så sådana saker tycker jag är värt att tänka på

      + du borde sluta klaga på stavning/grammatik. Ingen är ofelbar och när du själv gör fel så blir det bara ännu mer onödigt att kritisera andra

    Hittade din blogg genom en vän, var ett inlägg om Tyra.
    Tycker bloggen är jättebra men tycker det kunde skrivas mer om olika bloggare och ibland öppna upp mer för oss läsare att sköta och kommentera vad som är fel/rätt. På så sätt slipper du att bli dömd av vissa läsare som är cry babies.
    Skulle vara kul att ta upp mer motsägelsefullt beteende bland bloggare och gräva mer i deras liv.;)
    Läser helst om Tyra, och Nellie.

    Jag har funderat lite på en sak. Det har varit så himla mycket om att bloggare raderar kommentarer dom inte tycker om, kör med smygreklam hela tiden, åker på sponsrade resor utan att märka ut det som spons, överkonsumtion/miljöpåverkan osv… men så kom jag på att du aldrig (vad jag har sett) har tagit upp Blicken i dessa sammanhang och hon är ju något av en drottning gällande typ allt jag nämnde nu? Lite märkligt tycker jag, hon spelar definitivt i samma liga som Kenza, Blondinbella mfl när det kommer till sånt.

    I övrigt gillar jag bloggen överlag, men tycker att du borde tänka ett eller två varv extra innan du publicerar vissa inlägg 🙂 (Och tänka på om det inlägget du tänker publicera är något som skulle gynna eller missgynna din bonusdotter osv, som någon tagit upp ovan)

      Om jag inte missminner mig så känner Camilla Blicken lite grann och tycker om henne… Så jag tror det är relaterat till det några andra skrivit om, att de personliga relationerna ibland speglas i hur inläggen skrivs.

        Det kan du absolut ha rätt om. Jäkla fult isåfall.
        Jag har för mig att Blick till och med skrev ett mejl eller nåt till Camilla och var sur för att det skrivits om henne här, och skulle bristen på Blick-kritik/-granskning bero på det är det ju ännu värre eftersom Camilla ofta gör sig lustig över att andra bloggare har skrivit sura mejl till henne och bett henne sluta skriva om dom. ”Inte min sak att göra andras konsekvensanalys”, ”gör man saker öppet får man tåla att bli kritiserad” osv.

    Hej! Kan du inte göra en poll med alla bloggare + booken mfl där vi kan rösta på vilka vi vill läsa om? Så ser du vad som föredras och vilka som kan ev skippas

    Mindre feminism-trams tack

      Varför anser du feminism vara trams?

    Jag vill veta vad som hände med Nellie? Det låter som om att du stoppades från att skriva om henne och att du väntar på nåt slags avgörande beslut från någon?

    Jag förstår absolut att alla runt Nellie vill skydda henne, då hon ju är så ung, men det vore ändå intressant att få veta vad som hände. Du har sagt att vi ska få veta snart men när är snart…? En VINK kan vi väl i alla fall få…?

      Ja iom att hon bara är just fyllda 16 och hennes föräldrar sedan hon startade bloggen är helt ok med att hon och hennes pojkvännen sover tillsammans i samma säng, delar hotellrum mm sedan hon var typ 10 år

    Som några var inne på i förra inlägget om henne: lite mer gräv om Mona vore väldigt intressant. I övrigt inga förslag 🙂

    Tycker tyvärr att man ser för mycket vem du gillar och ogillar. Det lyser igenom när det borde vara neutralt, du verkar nästan lite rädd att granska bloggare du vill hålla god nivå med.

    Lite tjatigt när du ofta refererar till vänner eller dina katter, uttjatat och ej roligt mer. Visst vore det kul att veta mer om DIG, men katterna och ditt vänner-intresse är ej kul mer. Inte heller vilka bloggare du är/varit vän med. Tror inte det är så men får nästan känslan av att du vill klamra dig fast vid något rampljus när du skriver om det.

    För övrigt gillar jag när du tex länka in till regina, superfint!
    Även när du vid något tillfälle lyfte dessie som det ibland känns som att du nätmobbar, eller ja hackar på. Gillar också när du ifrågasätter på ett neutralt sätt utan att man märker din pikning.

    Jag kommer enbart lämna en kritik för nu.

    Det är att du tycker du har högt i taket bland kommentarerna. Att var och en får skämmas för sig själv.

    Jg tycker du ska sänka ditt tak. Och jag tycker att du ska ta ansvar för vad där skrivs.

    Att låta en kommentar som hoppas på att Catrin ska gå och dränka sig själv är inte ok. Inte på något vis alls.

    Jag tycker inte heller kommentaren från tex Fredrikas som ifrågasätter Elaines övergrepp som barn är ok. Jag förstår inte hur du kunde låta de stå kvar.

    Och i all välmening då CamCam, du är juridiskt ansvarig för allt som står i ditt kommentarsfältet när du inom tidsramen rimligen kan förväntas ha sett vad där står.

    Du har ju dessutom berättat att du läser precis alla kommentarer. Och i samma stund som du gjort det så är du ansvarig för dem.

    Så även o du inte bryr dig om hur den som det skrivs om tar emot det, vilket du borde tycker jag, så bör du bry dig för din egen skull då du kan bli stämd för förtal.

    Övriga tankar väntar jag med tills efter din podd.

      Medhåll. Orkar inte kommentera innehåll längre men håller verkligen med om att det borde rensas lite i kommentarerna som ofta är långt ifrån ok. Sen kan jag tycka att inläggen sätter en viss standard på kommentarerna. Eller om det är kommentarerna som har ändrat bloggen?

    Mitt enda klagomål är att du har mer vettiga saker att göra än mig, jag klickar in hit mycket oftare än du uppdaterar 😉
    Nej men, älskar bloggbevakning och tonen i inläggen. Keep it up!

    Du är kul och jag gillar din blogg!

    Tycker emellertid att du ofta kastar sten i glashus när du anmärker på andras språk, eftersom du inte är någon mästare själv i det avseendet…

    Jag älskar den här bloggen, den enda bloggen hag läser nu för tiden!

    Jag tycker dock det var mer humor i bloggen i början. Då kunde jag verkligen brista ut i skratt till inlägg. T ex ett inlägg om Odd från 1/2 2016 om tips på skjortor att packa med, eller inlägget samma dag om Kenza och hennes nya tatuering. Eller när det va Fröken Tuttar och tropik. 6/2 2016 i ett inlägg om samir och Victor där du lagt till punkt nr. 2 om Maria Montazami och tassles. Klockrent!
    Älskar inläggen med humor, gärna ironi, det är kul!

    På sista tiden tycker jag dock att dom typer av inlägg försvunnit och det är mer ”konstaterande” inlägg som saknar den där roliga tvisten. T ex inlägget om Dessie den 8/1 2017), eller det om My Martens taggar på instagram samma dag. Förstår att det är saker att ta upp, men jag saknar ändå humorn i dessa typer av inlägg.

    Sen är det många inlägg idag med en mer seriösare underton. Visst förstår jag det, det skapar debatt. T ex inlägget precis om Madeleine och kroppsbehåring. Eller inlägget vikten kring Leif GW och Clara. Eller Kenza och hennes samarbete med Neutrogena och mikroplaster.

    Får man in liiiite mer av den gamla humorn, blandat med några seriösare inlägg för att skapa debatt, skulle det verkligen vara perfekt! Missar man humorn tycker jag det blir lite väl mycket tunga inlägg.

    Men, älskar bloggen ändå! 🙂

    Jag älskar din blogg och ditt sätt att skriva. Tror att du och jag hade haft riktigt kul i verkligheten då vi verkar ha samma sorts humor. Jag gillar hur du skriver allt med en glimt i ögat, hur du länkar till alla du skriver om och också hur du länkar tillbaka till egna inlägg när det är något du pratar om (så det är enklare att hänga med). Det enda jag hade önskat är att du skriver om fler personer (inte nödvändigtvis fler inlägg) men så att de blir lite större bredd på det. Men det kanske blir så om vi tipsar om fler personer? Var inne på fanny byxlös lyckmans blogg idag och såg en hel del bilder på weed, undrar om hon har blivit en stoner, om hon vill provocera eller om hon tycker det är en ”snygg detalj”? lol

    Förstår att många inlägg är tidsinställda (kommer upp kl 15, 16 osv.) Så jag skulle önska fler inlägg på kvällen, och inte lika många under dagen.

    Jag tillhör också de som tycker bloggen var roligare i början när du hade en annan ton. Numera får jag en bitter eftersmak av vissa inlägg, framför allt gäller det alltför hårda formuleringar (hur jävla dum får man vara, etc) men också icke konstruktiva kommentarer om folks utseenden. T ex när du pekade ut Sindys läppar som nåt att skratta åt.

    Sen tycker jag att du kan bli bättre på att lyfta positiva saker folk gör. T ex Therese Lindgren som samlade in nästan en halv miljon kronor till Djurens Rätt nu i december. Det är ju en jätteprestation och ett tydligt bevis på vilken makt bloggare/youtubers har. Vare sig de vill eller inte är de ju förebilder och kommer att påverka unga människor, och det är upp till dem om de vill göra det på ett positivt eller negativt sätt. Tycker absolut vi kan ge positiva förebilder som Therese mer utrymme.

    Mindre catrin hedlund tack ingen bryr sig om henne mer än ni som mer eller mindre stalkar henne.

    Mindre mobbing överlag och för guds skull skipa THK.

      Och jag vill läsa mer om Catrin! Please!
      Catrin och Tyra är roligast att läsa om.

      Och gräv mer om Mona, det är nåt lurt där…

        Ja please gräv om Mona! Tycker det är äckligt hur hon fläker ut sina barns privatliv och hon förstår inte ens att det är ett problem. Jag kommenterade nåt om det en gång, hon tog bort kommentaren och skickade ett mail till mig att hon minsann vet vad som är bäst för hennes barn och jag ska sköta mitt, nåt i den stilen.

        Håller också med Anonym att det räcker med THK.

    Du fjäskar waaay to mycket för Elaine och Cissi Wallin.

    Camcam, jag ser inga problem i din blogg. Jag älskar den och är inne här flera gånger om dagen. Önskar dock lite mindre uppdatering av de små bloggarna och mer av de stora.

    Förstår verkligen inte vad alla blir så upprörda över. Tror även du gjort ett inlägg om detta tidigare. Bloggarna här i Sverige förstår inte skillnaden på åsikt, kritik och mobbing.

    Jag skulle vilja ha mer bredd på bloggen! Ska jag vara helt ärlig så hade jag aldrig hört talas om Catrin, Sindy, Gabriella eller My mfl innan jag började läsa din blogg – med det kan såklart ha att göra med att jag är mycket yngre än dem, eller för att de egentligen inte har så stora bloggar (..?). Helt ärligt finner jag inläggen om dem rätt meningslösa och tråkiga (bara min personliga åsikt såklart). Jag skulle gärna se att du skrev mer om Hannalicious, Ellinor Löfgren, Dasha, Forni, Petra, Margaux, Kenza mfl – det finns så många större bloggare som du aldrig skriver om! Trist tycker jag, för jag tror det finns mycket att skriva om dem!

    Tyra och Nellie ????????

    Positivt:
    – Många inlägg
    – Kul instagram sammanfattningar
    – Att du slår hål på den idylliska bloggbubblan

    Negativt:
    – För många repetitiva inlägg: om reklammarkering (boooring), fruktfat m.m.
    – Korta inlägg om andra bloggar utan någon recap, den late bloggläsaren orkar inte öppna ett nytt fönster för att hänga med.
    – THK är också lite.. tråkig (förlåt!)

      Word!!

    MER om Lilla Nöboll och THK, och MER Vänner-referenser!

    Tycker att det är jättebra att du tar till dig det dina läsare skriver till dig, de som uttrycker sig konstruktivt dvs, och öppnar upp för diskussion.

    Jag uppskattar verkligen den här bloggen – läser i stort sett inga andra bloggar längre. Jag gillar att du har humor och intelligens, kan hantera det svenska språket, och att du bjuder på dig själv utan någon putsad fasad.

    Tycker också att det är positivt att du lämnar kommentarsfältet så pass omodererat som du gör, även om jag kan hålla med TRHmm ovan om att vid några fåtal tillfällen så finns det kommentarer som borde avlägsnas.

    I början tyckte jag att det blev lite för mycket paralleller till dig själv, men där tycker jag att du har hittat en bra balans.

    Mina favoritinlägg är samlingsinläggen om vad som händer på Snap och Instagram.

    Förbättringsområden:

    – Liksom en del andra så tycker jag att ditt sätt att skriva på har blivit lite väl hårt under resans gång. Har kommenterat tidigare att jag tycker att slutklämmen i vissa inlägg lämnar en dålig eftersmak – det är som att du eldar upp dig själv under skrivandets gång, samt att du vet att du kommer att få hejarop från vissa håll om du är lite extra elak. Här vill jag tillägga att jag själv inte är den vänligaste av personer, samt att jag har högt i tak när det kommer till att vara rak och icke-PK.

    – Att du vågar vara lika granskande och rak oavsett bloggare.

    – Att du analyserar tipsen som du får in lite bättre, dvs inte sväljer allt med hull och hår, samt att du inte vinklar dina inlägg till något som faktiskt inte stämmer överens med bloggarens originalinlägg.

    – Kvalitet framför kvantitet.

    Nu blev det en novell igen, ber om ursäkt för detta.

    Älskar din blogg! Gillar mest när du synar saker, tar upp saker man inte ser direkt och ifrågasätter, som ett sorts ”Uppdrag granskning” i blogg/sociala mediervärlden, haha.

    Önskar att du tog upp fler bloggare kanske till och med utöka bortom bloggvärlden (jag personligen ÄLSKAR dina inlägg om Stolledano-Book i sociala medier, även om hon inte bloggar).

    Gärna också mer kända personer, inte bara My Martens (som jag aldrig hört talas om innan;)) och co.

    Då skulle det inte heller kännas som om du är särkilt elak.Tycker det känns lite som om du gillar enstaka personer, som du skriver gott om, medan andra får mycket skit (och otroligt mycket spaltmeter), vilket gör att det känns lite obalanserat och hätskt ibland,

    Jag saknar inläggen som tyo ”dagens skopillare” osv. Det var kul tyckte jag!

      Neeeeej, dem var så himla tråkiga, haha!

    CC, jag älskar din blogg, följde innan NG
    keep up the good work

    Jag tror att du känner av missnöjet och kritiken från manga angående din blogg…..darfor detta inlagg. Du försöker helt enkelt slata over saker och ting. Du ar val inte sådär jattenojd med reaktionerna från Elaine och Cissi. Det marks att du ser upp till Cissi, du anvander även hennes satt att skriva ibland (tex ordet rassla). Vad jag däremot undrar (frågade även Elaine som manga andra) ar varför Elaine tyckte din blogg var helt ok tills hon själv blev utsatt for din kritik? Inte ok alls från hennes sida tycker jag. Luktar skenheligt.
    Jag tror det har sättet du skriver pa ar DU helt enkelt, din personlighet skiner igenom om och om igen. Men du skriver bra for övrigt.
    Att rota fram inlagg som exempel pa dar du ar ”elak” orkar jag inte. Kolla själv bland dina kommentarer, manga som reagerar pa ditt negativa satt.
    Dessie ar 23. Hur var DU som 23 aring? Gjorde du misstag? Andrade dig mycket? Hur sag dina relationer med killar ut? Inga misstag? Lika ”perfekt” da som nu eller?
    Jag vill även veta mer om din ”modellkarriär” i LA och mera om huset du bodde i när du var i LA. Var det i Brentwood (har for mig att du skrev det en gang)? Bodde du dar själv? Isannafall, hur hade du rad med hyran?
    Jag bodde nämligen i Long Beach (Belmont Shore) for lange sedan, sa jag känner till hyrorna i Los Angeles området.
    Ett exempel pa någon som skriver pa ett fantastiskt underhallande och riktigt bra satt ar Frans, hans Anna Book inlagg ar roliga.
    Du far också väldigt mycket tips från folk, gör din egen research. Du ar lite efter for ofta.
    Har ar mitt tips till dig…..kolla Kendall Jenners Insta. Kan du se vem som har fatt inspiration till en av hennes bilder?

      Ja Dessie är du lite väl hård mot, jag tycker det är uppenbart att hon mår dåligt och är vilsen nu och många inlägg känns som att du sparkar på någon som ligger. Jag har haft känslan att du fick en annan ton mot henne efter finest-gate, stämmer det är det lite väl långsint att fortfarande hacka. Tycker det är rent obehagligt att du drar upp småsaker var och varannan dag för att folk sen ska gå loss i kommentarsfältet om hur jävla dålig och lat hon är. Vilket i sin tur fött det där dagens dessie-påhittet som gör att hon kan hånas av folk varje dag utan att Camcam ens har skrivit om henne. Blir så ledsen för hennes skull, hon är en skör tjej och folk bara älskar att trycka ner henne. Det är du som skapar klimatet i kommentarsfälten också, Camcam.

        Här måste jag hålla med, att ”dagens dessie” får hålla på fritt känns konstigt. Dessie har inte lurat nån på pengar i Catrin stil, eller gjort nåt annat lika hemskt. Visst, hennes blogg kanske är ointressant och hon uppdaterar inte så ofta, men jag tycker att det känns riktigt konstigt att en person, som inte är den som driver den här bloggen, tar på sig rollen att helt enkelt förstöra för Dessie. För det är ju det man gör när man , enligt sig själv, avlägger rapporter så att inte folk ska ge henne mer klick.

        Det blir som en blogg i bloggen, och det känns bara fult och missunnsamt. Varför just hoppa på Dessie? Dessutom är ju själva idén med den här bloggen att granska andras bloggar, bloggar som inte lär leva länge om alla håller på så här. Det här tycker jag att du Camcam bör gå in och stävja för det känns bara fult.

    Minska gärna på tjatet om dina katter. Har verkligen tröttnat på att höra om deras övervikt/dubbelhakor/roliga beteende.

    Jag tycker också om reklaminläggen, eller ja, inläggen där du lär bloggare om reklam. Kanske ett större sådant inlägg nån gång/en gång i veckan och då inte bara om en bloggare. Och jag älskar ”Det här händer på..” MEN skulle det vara möjligt att vid större inlägg införa en ”Läs mer knapp”? Vad säger man, bädda in större delen av inlägget. Blir så mycket att scrolla

      Neeej! Jag orkar aldrig läsa såna där bloggar där man måste hålla på och klicka sig in och ut för att läsa inläggen

    Jag efterlyser fler inlägg med sammanfattningar om vad bloggarna vad bloggarna ”blivit kända för”, som de du skrev om Catrin Hedlund 🙂 även om man redan känner till allt om vissa större bloggar så har man ju glömt mycket och vore kul att läsa det med din ironiska stil

    Jag undrar varför det inte finns någon sökruta på bloggen? Typ som nu när jag vill läsa ett specifikt inlägg om boken Tok och inte kan hitta det om jag inte scrollar som om jag fick betalt. (Och OM det finns en sökruta kan väl nån vara vänlig och förklara var den sitter!) ~ ? ~

    x

    Jag gillar instagraminläggen och inläggen med klipp från snapchat för då får jag se det ”viktigaste” utan att behöva följa dem och se alla andra ointressantatt inlägg. Ja, egentligen är det väl samma sak om blogginläggen, jag följer inga bloggare (utom bloggbevakning) längre.

    Som jag förstår det vill du inte klassas som en skvallerblogg, i det stora hela lyckas du, om man jämför med andra i den genren iaf. Du är lite äldre och lyckas ofta med intressanta analyser och det är bra att du poängterar hur viktigt det är med att märka ut samarbeten osv. Den biten känns seriös, personliga vendettor mot folk som du inte tycker om (Tyra, Angelica Blick) känns dock mycket infantilt.

    Jag skulle uppskatta om du kunde vara mindre sensationslysten och bevaka bloggar av lite äldre personer. Bloggkommentatorerna gör ju det, men de är så sjukt mammafokuserade och du är så fokuserad på 20-åriga flickor med begränsad konsekvensanalys – tacksamt kanske – men tröttsamt för dina äldre läsare? Är nyfiken på om det är för att de intresserar dig mest eller om det handlar om att man lockar fler läsare på det sättet?

    Jag gillar att du vågar ta ställning, uttrycka dig och inte är konflikträdd men som så många tidigare har kommenterat känns det lite obehagligt när du är så hård, och nästan förföljer och konstant förlöljigar (alltså via din blogg) så pass unga människor, Dessie och GabJoss tex. Det skulle vara mer förståeligt om du var jämngammal med dem.

    Jag misstänker dock att du först och främst skriver om det som ger mest läsare, vilket jag kan förstå om det är det du försörjer dig på. Men här är några tips på bloggar som är seriösa och proffsiga: emmasvintage, elsa, niotillfem, nord&francke, brita zackari, therese bohman (uppdateras dock nästan aldrig), flora. Är det just pga avsaknaden av sensationsinnehåll du sällan skriver om dem och för att de sällan gör ”fel” och är proffsiga?

      En annan anledning till att hon inte skriver om dom kaaan ju bero på att det inte är jättemånga som vet vilka det där är??
      Jag känner inte till något utav dom du just rabblade upp.

    Alltså…..CamCam. Du är verkligen solen på min himmel. Oliven i min Martini. Pastejen under saltgurkan på min glutenfria smörgås. När jag läser dina inlägg både hånskrattar jag som en varghona, och fnittrar som Stolledanos små underbyxor. (Ja, jag tror trosor kan fnittra)

    Varje dag förgyller du min torftiga tillvaro med dina bitska, träffsäkra reflektioner över dagens sociala medier klimat. Du får mig att vilja göra snöänglar i gruset, supa mig full på rusdrycker, och tillbe någon högre makt som gjorde att du finns på internet. Du är verkligen drottningen av allt man kan vara drottning över (den posten är egentligen min, men du får den) Ibland får jag hålla tillbaka skratten du ger mig så att det inte droppar i underbyxan. Och det är väl ett fördjävla bra betyg?

    Om du har vägarna förbi Göteborg i Maj så får du och dina katter gärna komma till mitt bröllop. Du kan få vara någon form av gästspeaker. Eller så kan vi bara dansa till punk och schlager. Eller kanske kan jag mata dig med vodka? Lilla snöboll och hetsätarn sätter vi vid honnörsbordet.

    Hursomhelst, keep up the good work. Fortsätt med att sprida din glädje över stad och land. Du Kommer gå långt, och kom ihåg var du läste det först. Min spåkula har aldrig fel, förstår du!

    p.s Snygg är du också. D.s

      Vilken fin och rolig kommentar, skriv ut och sätt på kylskåpet CamCam!

    Kanske skriva ännu mer om Instagram? de flesta stora bloggare är ju ännu mer aktiva på Insta än på Bloggen och lite känns det som om just Bloggar är på väg ut medan Insta bara växer. Kan det vara så? Somliga (t.ex. Yogagirl som du ju näömnde) skriver mer text till sina Instabilder än vissa bloggare gör på sina inlägg.

    Många nya ”stjärnor” som t.ex. Rebecka som blev 2:a i Idol, drar stora växlar på sitt Insta OCH öser tyvärr ut helt omärkt reklam på bild efter bild. Inget ont om fantastiska Rebecka men någon borde styra upp reklaminläggen lite innan det blir trubbel…!

    Personligen läser jag knappt bloggar ALLS – din är ett undantag! – men kollar Insta flera gpåmnger om dagen och har, givetvis, eget konto 😉

    Jag ser gärna att du fortsätter precis som vanligt. Bloggarna behöver granskas då de åker på räkmackor sedan ett par år tillbaka. De hittar ett kändisskap utan utbildning och lever loppan medan de inger unga flickor hopp om att man kan bli eventlirare bara man kan stava – iaf någorlunda!

    Mer granskning till folket!

    Har länge försökt förstå syftet med din s.k blogg. Att svärta ner och hetsa verkar vara ditt motto. Jag tycker du ligger på gränsen till mobbning. Jag kan inte se nån humor i dina inlägg, utan endast få dina utpekade att kräla i din skit.

    1. Större variation av bloggare, inte fyra stycken som får ett inlägg här om dagen. Vissa går på repeat utan att det egentligen finns något nyhetsvärde. T.ex. Dessie (inlägg om utseende), Catrin (skriver något som kan kopplas till skulder), My, Gabriella. När deras egna bloggar är tråk så blir det bara dubbel-tråk när du skriver om det, hehe.

    2. De elaka (inte de spydiga) inläggen måste väck. T.ex. det om Tyra i baddräkt.

    3. Gör inlägg i lite olika former t.ex. som hur du bryter av med ”det händer på insta”! Förutspå bloggframtiden, gör någon ”såhär blev hon känd”, recap från senaste månaden o.s.v.

    4. Även mindre bloggare kan få vara med om det finns någon smaskig nyhet. Typ någon som hävdar att de köpt en lgh som de hyr eller whatever, då får de vara med även om de har Gabjoss-siffror.

    5. Granska mer! Vad omsätter deras bolag, vad kostar en annonsplats, vad ljuger de om, vad förskönar de. Allt från Paulas ”toppbetyg” till hur många bostäder Hugo egentligen äger, haha. Vad kostade Bellas specialbeställda tavla och vilka fler bloggare granskas som Kissie just nu?

    Jag har reflekterat varför jag inte reagerar lika starkt som andra kring hur du uttrycker dig, då jag brukar vara en person som ogillar påhopp på andra. Det jag kom fram till är att jag tror att du och jag har samma typ av humorjargong, då jag ibland också får folk att reagera runt omkring mig, då de tror att jag menar EXAKT det jag säger – vilket verkligen inte är fallet. Det jag har förstått är att jag kan skämta såhär med mina närmsta vänner för att de förstår att jag inte menar att jag ska sätta silvertejp på alla skrikande barn eller bränna alla bulldozerbarnvagnar på våra gator, MEN det går inte att säga sådant till vem som helst. Jag kan därför tänka mig hur vissa av dina texter kan framstå för någon som inte brukar skämta såhär/inte känner dig, dessutom i skrift då humor/ironi alltid är svår att förmedla. Lägg då till, som någon ovan skrev, att du ofta ”snöar in” på vissa bloggare och är lite mer bitskhumoristisk mot dem än mot andra, finns det då tre sådana inlägg inom en kort tidsram så kan det lätt tolkas som rent hat även ifall du inte menar så.

    Vill absolut inte att din humor ska försvinna helt, men dra ner på den lite, tänka lite mer kring var det passar och göra inläggen något mer reflekterande? För det sistnämnda tillsammans med dina personliga anekdoter är faktiskt något jag har börjat sakna. Det är liksom blandningen av allt som gör din blogg bäst.

      Jag själv har väldigt grov humor. Sarkasmen viner ganska friskt här och många gånger kan även jag få folk att bli lite förvirrade för att de inte vet riktigt om jag skämtar eller ej. Men trots det finner jag många inlägg elaka. Så jag tror inte att det handlar så mycket om att man inte förstår den typen av humor, utan andra saker 🙂

      Inlägget om Tyra i baddräkt ser jag att några har tagit som exempel, och det är ett bra sådant. Vi vet alla att Camilla och Tyra är ovänner och minst sagt ogillar varandra. Att skämta på det sätt som Camilla gjorde i det inlägget kan man göra privat tillsammans med vänner. Men när man gör det på ett öppet forum, en stor offentlig blogg, så tycker jag att det blir väldigt fel. Hänger du med?

      Jag kan skämta friskt och grovt med speciellt min sambo, men mycket av det skulle jag aldrig skriva ut. Hänger du med?

        Det håller jag med om, det var jag som var otydlig! 🙂 Jag tänkte inte riktigt på att alla inte har läst alla mina kommentarer, typiskt fel som jag brukar göra då jag av någon outgrundlig anledning tror att folk runt mig lite halvt befinner sig i min hjärna. Är därför många gånger otydlig då jag helt enkelt glömmer att förklara allt, vilket gör det svårt för andra att förstå vad jag menar. Jag har nämligen tidigare hållit med om att vissa av inläggen har varit nära gränsen eller till och med över och det var alltså inte dessa jag syftade på, utan de som är uppenbart skämtsamma men där jag märkt av att det inte riktigt går hem om en inte har samma typ av humor och då speciellt när det dessutom är i skrift.

        När jag läser kommentaren igen ser jag att det lät lite ”de andra förstår inte”, det var alltså inte menat så och uppskattar verkligen att du höll en trevlig ton trots att jag själv framstod som ganska så dryg ;(

          Edit: stryk lite, det LÄT helt enkelt som att jag menade så.

    Läser din blogg varje dag. Dock hade jag önskat att det var mer ”skaller” och kanske inte ett inlägg om hur många smileys Anna Book använder. Vissa inlägg känns bara så onödiga.

    Jag började gilla din blogg för att ditt sätt att skriva var så olikt dom andra skvallerbloggarna, men nu tycker jag att det känns som att det är typ det enda du har att komma med och att det kan bli lite överdrivet och för mycket vissa stunder. Typ ” åh jag är så rolig för jag säger dittan och dattan” men det enda man tänker är att det inte är roligt alls för det känns som att du försöker för hårt till att vara sarkastisk och rolig.
    Kollar jag på vissa inlägg och jag börjar läsa och det står att du drack rödvin när du åkte från Island, då slutar jag läsa för jag tycker det är tråkigt. Jag är inte inne här för att jag vill läsa en personlig blogg liksom.

    Sen är det kanon att du kan granska människor du gör, samt att du kan göra det med glimten i ögat. Men flera inlägg om dagen om dessie angående vad hon sagt och inte, lagt upp på insta och inte, ärligt talat, vem vad bryr sig? Har man inget intressant att skriva så är det bättre att bara strunta i det istället för att pusha ut nått mediokert.

    Mer Tyra räcker för mig

    Jag älskar bloggen precis som den är! 🙂 skrattar ibland så tårarna sprutar åt dina inlägg! Gillar det vassa ihop med en stor dos humor och hur du även driver med dej själv! Keep up the god work Camcam! Första gången jag kommenterar, fast att jag är inne varje kväll å läser både inlägg å kommentarer. Kram på er alla både Camcam å ni som kommenterar å diskuterar – ni gör en stor del på den här bloggen ni med!

    Fasen glömde ju alla smileysarna ala Booken! ?
    ❤?✌???????

    Är en trogen läsare av din blogg sedan i våras men kommenterar nästan aldrig. Nu måste jag dock ta chansen att tycka till.
    Läser bloggen löpande under dagen och njuter av den, känns som en tjejkompis i telefonen. Din ton och dina inlägg är som när man pratar med en väninna, ibland kanske jag inte håller med men usch vad tråkigt om man inte får vidga sina vyer lite….
    Det enda negativa är nog kommentarerna i bloggen, förut hade jag lika kul åt kommentarerna som dina inlägg men nu läser jag dem mer sällan. Tycker väl att var och en borde ha vett att inte skriva något man inte kan säga till personen själv men alla resonerar nog inte så.
    Får jag bestämma fortsätter du i samma anda som förut, vill gärna läsa mer om Monas universum, förstår mig inte på henne.

    Dina inlägg om Myggan är så jävla tråkiga. Vem är det ens? Totalt orelevant. Samma sak gäller den där gamla kärringen, minns inte namnet men hon la upp en bild på sin dotters använda trosor bland annat.

      Just det, GabJoss också. Varken sett eller hört något om henne någon annanstans än här. Snark! Tycker även att du är lite väl snäll mot Kissie, det märks att du gillar henne. Det har dock lättat på senare tid tycker jag så det går åt rätt håll 🙂

      Älskar din rapportering om Boken, du har introducerat mig till hennes galenskap och jag älskar det! Tack för en välbehövlig och rolig blogg. Skönt att se alla sociala medieprofiler exponeras för allt dumt dom faktiskt sysslar med.

        Sorry för så många kommentarer, tror jag är klar hela tiden men icke 🙂 Som någon annan redan skrivit så borde du verkligen göra en poll för att se vilka människor du borde skriva om, vilka det finns störst intresse för. Mindre THK har många skrivit, och som fellow crazy cat lady så trodde jag aldrig att jag skulle säga det, men jag håller med! THK, vänner-referenser, och detaljer om ditt personliga liv sänker dina inlägg rejält. Du kanske kan ta det på instagram och snapchat istället?

        Jättebra med granskning av reklam osv, men som andra sagt så varför inte göra ett samlingsinlägg med det en gång i veckan? Så slipper man så många inlägg om det.

        Inlägg jag skulle vilja ha är throwbacks. Skriva om hur bloggvärlden såg ut när den fullkomligt exploderade. Undrar ofta vad som hänt med gamla storbloggare, till exempel krilleboi eller vad han nu kallade sig. Vill gärna se inlägg där du lyfter fram det BRA som folk faktiskt gör också, så som Therese insamling till Djurens Rätt.

        Hån om folks utseende är aldrig okej. Många bloggares läppar ser förjävliga ut, ja, men vad spelar det för roll? Upp till var och en hur man vill se ut, och det finns ALDRIG något positivt i att klanka ned på någon annans utseende!

        Ber om ursäkt för röriga kommentarer, men är väldigt sjuk och har hög feber just nu så förmågan att uttrycka sig ligger inte på topp om man säger så..

        Du tycker att det går åt rätt håll? Så du menar att det är rätt att vara elak?

          Ursäkta, vad får du det ifrån? Nej, det är knappast vad jag menar. Syftade på att hennes rapportering av Kissie blivit mer objektiv och rättvis.

          Om hon varit elak mot Kissie har jag missat det, men så läser jag inte varje inlägg här supernoggrant heller.

    Jag såg en kommentar innan Elaine-inlägget, det stod typ: ”Tips, nu tror Elaine att hon är så duktig att hon kan ha kungen som kund, vem tror hon att hon är? Vem har utsett henne till Sveriges främsta retorikexpert??”. Tyckte det var urlöjlig kommentar och den blev inte heller besvarad, tror jag. Men blev chockad sen att du skrev ett eget inlägg om det och använde exakt samma ord. Utan att vara ett dugg kritisk.
    Jag har sett en liknande kommentar på flashback och andra kommentarsfält. Verkar som, åtminstone vissa av dem, verkar va skrivna av samma person. Det har varit som ett drev mot Elaine. Kanske för att hennes engagemang mot sexuella övergrepp på barn berör och väcker många känslor, kanske för att hon skriver inlägg från ett brottsoffers perspektiv eller för hon kan skriva med så starka texter med hjälp av sin utbildning.
    Jag tycker det är läskigt om vem som helst, om den känner sig på dåligt humör eller om den bara är en hater, kan sprida misstro om någon, i detta fall Elaines kompetens för hennes jobb. Och att trycka ned henne och få det till att hon är mallig, för att hon gärna skulle vilja ha kungen som kund, är bittert. Man får väl drömma? Hur högt man vill dessutom…

    En sak du kanske kan försöka tänka på när du skriver inlägg är att inte vara alltför nedlåtande mot de du skriver om samt att inte använda dig själv som måttstock allt för ofta.
    Minns ett inlägg för några månader sedan när någon bloggare skrivit ett inlägg om lyxiga hårprodukter (?) och du kommenterade något om vilka produkter du använder med en underförstådd tes att duger det åt dig så duger det åt alla. Många inlägg har just den här strukturen och syftet känns främst att håna och nedvärdera människors åsikter och val. Jag förstår att det såklart inte är meningen, och håller sällan med bloggarna på ett personligt plan, men efter att ha läst inägg efter inlägg med hånande tonfall om ex. hur ofta Gabjoss fikar blir man till slut lite illa till mods av att läsa dem.
    Jag hanterar det genom att oftast hoppa över att läsa dessa inlägg, så det är inget problem i säg. Men tänk på det i fortsättningen. Puss och kram!

      Ja just det! Som många andra kommenterat finns det några bloggare som är mer intressanta att läsa om, ex: Petra Tungården, Margaux, Forni, Dasha, Hannalicious, hela den klicken med Östermalmsbloggare. Dom här är riktigt intressanta. Victoria Törngren, Kenza, Alexandra Bring. Såna bloggar som folk faktiskt läser! Kissie, Dessie, Paow. Stora youtubers som Jocke och Jonna. Och lite wildcards som Flora Wiström och Frida Vega vore intressanta. Och Hanapee!
      Fortsätt med Booken och Catten af tälje för dom är intressanta.

    Jag är en av dem som många gånger nu har kommenterat att jag tycker att du ofta går på för hårt. Framförallt när det skrivs om Tyra och Dessie.

    Vi vet alla vid det här laget att du och Tyra inte direkt är vänner med varandra, men det blir så fel när du ska ta det bråket offentligt på en blogg. Inlägget om henne i baddräkten där du slängde in en kommentar om att det kanske inte var så konstigt att hennes kille lämnade henne, var verkligen riktigt lågt. Som jag skrev i en kommentar längre upp så är det sånt som man kan säga om man pratar med sina vänner, privat. Men inte något man ska skriva ut på en stor blogg.
    Det handlar inte om att jag inte hajar din humor eller att jag är en känslig person som aldrig drar grova skämt. Det handlar om att allt har sin plats och att det finns gränser.

    Det är precis samma sak som att man kan tycka att någon är konstig. Det gör vi alla. Man kan säga det till sig själv. Man kan säga det till sin bästa vän. Men man kanske inte ska säga det inför hela skolan?

    Tyvärr har nivån sjunkit mot högstadienivå. Jag får ofta känslan av att du har tagit rollen som den ”coola tjejen” som har ett helt tjejgäng med påhejare runt sig som står i en klunga och fnissar medan någon annan blir hånad eller trampad på. De som säger ifrån blir kallade ”tråkiga” och att de ska ”sticka härifrån”.

    Dessie är en vilsen ung tjej som försöker hitta sin plats här i livet. Hon har precis genomgått en separation, splittrat sin familj, och hon verkar känna sig fast i ett arbete som hon egentligen inte alls vill ha. Tillsammans med flera andra saker som förmodligen kan göra att livet känns lite tufft för henne just nu. Jag tycker att det är så himla trist att du ständigt måste hacka på att ”nu har hon ändrat sig igen!” eller ”nehe, ingen uppdatering idag heller!” och så vidare. Jag förstår inte riktigt vad det fyller för syfte att skriva ett helt inlägg om att Dessie inte kan bestämma sig för vad hon vill göra med sin insta, om hon vill använda den mer i sitt jobb eller ej. Förstår verkligen inte alls vad ett sånt inlägg har för vettigt syfte. Ja, hon vet inte riktigt helt enkelt. So what? Vem och hur skadar det?
    Och hur hjälper det att du sitter och ojar dig över det?

    För mig är det ett exempel på när det skrivs inlägg bara för att kunna hacka och ”oja” sig lite och ger tillfälle för andra att ställa sig i en klunga och fnissa lite åt henne tillsammans med dig. Högstadienivå.

    Kommentarerna är en historia för sig och kanske svårt att göra något åt. Men jag tror att, som någon annan skrev, många som söker sig till denna typen av blogga är de som älskar att ”kritisera”. Såna som många bloggare kallar för haters. Många verkar dock inte riktigt förstå skillnaden mellan att ge kritik och att vara taskig. Många verkar heller inte förstå att man aldrig kan rättfärdiga att man är elak med ”ja men hon är dålig på sitt jobb” och ”en gång sa hon si och så” osv. Många drar jämförelsen att alla får kritik på jobbet. Jo, visst. Så är det. Men alla kanske inte får kritik via en stor blogg av hundratals människor dagligen. Där även ens egna person och egenheter kritiseras utöver en jobb. Det är en stor, gigantiskt, skillnad där. Många verkar heller inte förstå när de faktiskt är elaka mot någon annan. Eller att man inte måste tala om precis vad man tycker om allt och alla och allt de gör och säger.

    Något du själv och många som kommenterar ser ut att ha gemensamt är att ni inte riktigt kan dra gränsen för vad man pratar om (och hur man pratar) privat och vad man säger öppet inför hundratals eller tusentals människor. Förmodligen är det datorskärmen som ställer till det. För jag tror nog att de flesta här kan skriva under på att det inte skulle vara okej att flera 100 människor grupperar sig mot ensam individ, dagligen, och fnissa eller oja sig över dens egenheter eller något den sagt som man inte förstår.

    Det är svårt med humor. Att skämta om någon utan att bli elak och kasta giftpilar omkring sig. Som jag har skrivit någon gång tidigare så är skämtandet om Miss byxlös harmlös humor. ”Skämtandet” om att Dessie är vilsen i livet eller att Tyra har blivit lämnad eller att Moa kanske ska göra abort är inte riktigt lika harmlöst.

      * För jag tror nog att de flesta här kan skriva under på att det inte skulle vara okej att flera 100 människor I VERKLIGA LIVET PÅ EN SKOLA ELLER ARBETSPLATS grupperar sig mot en ensam individ, dagligen.

    Jag tycker absolut inte att du är elak i dina inlägg. De du ”hoppar på” har varit med länge, och vet att de kan få konsekvenser för dumma saker de skriver/gör. Hade det varit en newbie hade det kanske varit annorlunda, men nu är det faktiskt inte det.

    Jag tycker du ska credda dina tipsare oftare än du redan gör, eller iallafall skriva med att du antingen fått första vädringen för vissa scoop via läsare, när nyheten kommit upp i ditt kommentarsfält innan du själv publicerat om saken.

    Jag tycker att du ska skriva MER om youtubers – de är typ de nya bloggarna, och skvallerbloggen om youtube gör ett dåligt jobb. Roligast vore såklart om du gjorde en egen youtubekanal där du uppdaterar om youtubenyheter, men det kanske är lite för mycket för en person just nu.

    Jag tycker att du ska skriva dina texter i en ordentlig ordbehandlare samt korrekturäsa själv ett par gånger innan du publicerar, om det inte finns resurser att låta någon annan göra det åt dig. Det är inte bara jag som stör mig när det blir fel, och det blir fel ganska ofta.

    Tack för att du regelbundet ger oss chansen att verkligen ge konstruktiv kritik!

    Tycker det är skönt att du har slutat håna gossips/skvallerbloggen, det saknar jag inte! kändes som tänkandet ”enda sättet för mig att komma upp är att trycka ner andra”! Men en sak som jag inte kan släppa. Kan du snälla skriva om Nellie och inte ha oss läsare ”in the dark”? Jag förstår om du har fått stämningsanmälan eller vad som helst, men om det går att du svarar i alla fall; ”Tyvärr kan jag inte svara något angående Nellie” eller att du ger förklarningen varför du slutade skriva om henne =)

    Jag tycker du ska låta bli att skriva om folk som märkbart inte verkar må bra, exempelvis Tyra och Catrin Hedlund. Anna book kanske också klassas i den kategorin med tanke på vad som kommit fram det senaste om henne?

    Jag vet att du skriver att man själv får stå för vad man skriver i kommenatrerna och det är sant: men kan tycka att det börjar bli för mycket hat och påhopp. Inga diskussioner längre utan bara mundiarre. Det skulle bli trevligare på hela bloggen om kommentarsfältet oxå var trevligare.

    Sen kan jag tycka att du triggar folk att vara nedlåtande i kommentarerna. Som när du skriver i inlägg ”vad tänker hon med” ”hennes läppar är ditten och datten” ”hur dum får man vara”. Sen fortsätter folk i kommentarerna fast grövre. Ex ”ja hon är ful, ser ut som ett missfoster” ”hon kan inte tänka för hon har inget att tänka med, stackars flicka” etc. Förstår du?

    Det är väl det. All negativitet mot folk och all verbal misshandel gör att bloggen blir en sur känsla. Vill kunna läsa både inlägg och kommentarer utan att känna att jag vill stänga ner.

    Jag har inga problem med ditt sätt att uttrycka dig, och då vi är i samma ålder och jag ääälskade vänner på den tiden så fnissar jag alltid igenkännande åt dina referenser. Gillar att du går hårt åt reklamfuskarna, många har kunnat tjäna grova pengar på denna fuling alldeles för länge.

    På minussidan är väl att du tar upp alldeles för begränsat med folk, finns ju massor: minnas universum , alla familjen annorlundabloggare, house of philia, matplatsen, med många flera. Sådana som inte bara är 20-åringar utan även äldre. Känns lite trist att läsa samma samma om dessie, tyra, catrin och my om igen. Dessutom skulle jag önska att inte den absurda ankpung fick utrymme här.

      MONAS universum ska det givetvis stå, damn you auto correct 🙂

      Lägger till ett namn till min egen kommentar: Linda blom! Där finns det ju en uppsjö … undrar fortfarande vad som hände mellan henne och Janni? Skulle även gärna se en granskning av de företag som har som krav att bloggarna inte nämner ordet samarbete/ reklam i inläggen, typ en svarta listan. Vore intressant, och dessutom svårare för företaget att fortsätta i samma stil …

    Jag skulle önska att du spred ut mer om vilka du skrev, ibland känns det som du ger oproportionenligt mycket uppmärksamhet till typ Catten, Anna Book och ”Myggan” (vet fortfarande inte vem hon är trots att jag läser här inne varje dag). Det blir lite mycket när du grnskar vissa varje dag och dessutom ibland gör dig rolig över dem. Gör dig rolig över andra också! Finns en massa ”kretsar” av bloggare och vissa blir inte alls berörda. Så mer spridning på folk hade jag önskat mig! Då skulle det inte kännas lika mycket som att du ger dig på några få och hackar på dem.

    Vill också bara flika in, förtal funkar så att man inte får ”framställa någon som klandervärd i sitt levnadssätt”, detta gäller alltså oavsett om det man skriver är sant eller inte. Så tror kanske du borde lugna dig lite med att framställa Catrin som en brottsling. Läs om det här fallet till exempel: http://www.bt.se/boras/boraskvinna-falld-for-fortal-av-sexdomd-man/

    – vissa inlägg lämnar en dålig eftersmak
    – inget mer om dina katter
    – vem är my?
    – mindre inlägg om booken
    – mer bredd på bloggarna
    – sluta hacka på dessie
    – mindre personliga referenser
    – printscreens från kommentarsfält/inlägg syns dåååligt på telefonen (iphone5s)
    – korta obetydliga konstiga onödiga inlägg om småsaker undanbedes (kvalite före kvantitet)
    – mindre återkommande inlägg
    – igen, mindre snack, bilder på dina katter. Både här och på insta.
    – bättre moderering bland kommentarerna
    – snällare ton i inläggen. Du känns allt för bitsk nu för tiden.

    Jag vill ha katterna kvar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.