Bloggbevakningspodden avsnitt 5

Edit – För den som är nyfiken så har jag även skickat ett privat meddelande till Elaine där jag förklarar tanken bakom mitt inlägg och ber om ursäkt för att det sårade henne –  eftersom min ursäkt inte riktigt uppfattades av alla i podden. =) Kram och kärlek!

podd-1-1
ÄNTLIGEN ÄR DET HÄR!
Svaret på hela Elaine-gate!!!

Klicka på länken HÄR eller hitta oss på Itunes.

 

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha alltså jag garvar så jävla mycket åt det dramatiska introt med läskig musik. Jag är fruktansvärt sjuk så jag kraxar mest och det gör galet ont i min hals, men tack för ett välbehövligt skratt 🙂

  Inget ljud!

  CammyG, har du lagt upp bild på din M nån gång? Hade varit kul att se!

  Gillar du mitt nya namn på dig ?? Lite som Kenny G hehe

  Bra podd Camilla! Woop woopie woooop, and noooow let’s move on från den här lama diskussionen…

  Tummen upp, Camcam! Förstod inte heller när detta begav sig varför det blev sådana extrema reaktioner, tycker du verkar helskön, men som du säger i podden så beror allt på i vilket tonläge man själv läser, såsom det blir med enbart text.

   ”Förstod inte heller när detta begav sig varför det blev sådana extrema reaktioner”

   Inte jag heller. Men jättebra podd och ni förklarade det väldigt pedagogiskt och bra 🙂 Tummen upp!

   Och såååå roligt att det ska bli mer poddande! Det är en fröjd att lyssna på er 🙂

  Hela din podd är baserad på historierevidering. Du bygger hela din tes på att du ”glömt” vad du skrev. Du skrev ju faktiskt mer än en ledande fråga, vilket hade varit illa nog.

  Grejen var inte VAD DU MENADE utan hur andra tolkade DET DU SKREV.

  Du ifrågasatte inte hennes syfte. Du ifrågasatte hennes kompetens.

  Du förminskar vad du insinuerade. Du frågade inte enbart..

  Vad gjorde Elaine innan hon blev Bellas nya och sedan ratade BBF?

  (By the way så misstänker jag starkt det var E som ratade B och inte tvär om men men)

  Du skrev också ordagrannt: Hur hamnade hon där? Är det tack vara Blondinbella?

  Om det inte är att ifrågasätta hennes kompetens så vet jag inte vad som är det. Är du glömsk, slarvig eller lämnade du de orden utan för medvetet? Strategi?

  Så noga…varför ska vi vara noga. Ingen av dem som skrev under ditt inlägg tolkade inlägget som du ”menade” det. Och så noga över din analys över vad du sagt är du ändå inte nu.

  Och om ändå så fanns där också en hel del underförstått om vi ska vara noga, så det hade varit trevligt om du tog ansvar för det. Och om du inte förstår att andra ser saker som underförstådda med dina texter så behöver du göra en rejäl reality check. Sluta upp med att slinka undan med att du ordagrannt inte skrivit det som folk får det till. Hur mycket du än vill låtsas om det så har du lett hästen till vattnet även om hästen drack det själv.

  Ovan gäller alla dina texter även om jag ibland predikar läsförståelse kan du inte alltid gömma dig bakom det.

  Har du svårt att se den större i bilden i rent allmänt? Jag tycker mig ha sett det vid flera tillfällen.

  Och skojar du på att ingen regerade först på ditt inlägg inan E skrev. Kaaaaan det bero på alla som kommenterar där i vanliga fall skriver hur mycket skit som helst om henne och om man försvara henne så blir man nästintill ”hatad”? VEM tror du vågar/orkar gå in och kritisera det du skrev? Fattar du ens vilket klimat du haft i kommentarsfältet?

  Du verkar inte förstå att dina inlägg och kommenterar och andars tankar inte är frikopplade ifrån varandra.

  Jag kan inte annat än uppfatta din podd som att du lägger över det du gjort på henne med ”handen i kakbruken” alt hon skrev det hon skrev som en medveten strategi för att vinna +poäng, allt för att DU ska SLIPPA säga förlåt, jag dabbade mig.

  Den 29 december skrev jag hos Elaine som svar till någon att hon trodde att du skulle be E om ursäkt…

  Hmm 29 december 2016 07:33
  Jag har aldrig sett C be om ursäkt eller erkänna i efterhand att hon hade fel. Och tro mig det borde hon gort mer än en gång.
  Det närmsta är att hon för länge sedan lät förstå att hon hört kritiken och skulle rätta sig efte det.
  Vad du kommer få se istället för en ursäkt om något kommer vara ett försvarsinlägg som förklarar hur lättkränkt E är och hur fel E har och hur rätt C har.

  Huvudet på spiken tycker du inte? Du tar noll ansvar för vad du skriver utan du spekulera ihop att det är en medveten strategi. Oh my shit. how low can we go? För att du ska slippa be om ursäkt så HITTAR DU PÅ att det var en medveten strategi istället för att tro på att hon blev genuint ledsen. Förflyttar ansvaret från dig till henne.

  Du satte sig inte i hennes knä. Du lade precis HELA ansvaret för vad som hänt där. Du tar precis NOLL ansvar.

  Du gjorde det också med att använda hennes ord om att hon blottat strupen mot henne. (Du använder ofta vad andras utryckt ordval. Har du inga egna?) Hon sade ju också att hon inte har den rustningen. Hon har inte skyllt dig enbart utan erkänner sig sårbar. Och du verkar inte ha några problem med att utnyttja det.

  Hon var i Spanien. Hon läste nog inte det förrän när hon skrev sitt inlägg. Ni hittar på att hon legat vaken i tre nätter och filat på ett inlägg. Ni knappt undrar utan presenterar det mer som ett påstående. För inte har ni frågat om det är så? Skvallerskapare är ni IGEN.

  Ni är medvetna om att hon blir ifrågasatt av sina pears och ändå förstår ni inte att hon tar illa upp. Och fattar inte att ditt inlägg potentiellt kan förstöra hela hennes karriär..,

  Hon är ung, kvinna och hon har en mörkare hy…

  Du ska anlita en retoriker till ditt företag för att hålla en kurs.

  Du kan välja en som INTE har ett rykte om sig att hen blivit anlitad förr pga Blondinbella eller du kan anlita en som HAR ryktet om sig att hon är känd pga Blondinbella. Vem tror du de kommer tro är mest kompetent? Vem får uppdraget?

  Fattar du ens hur skvaller kan förstöra för männsikor? Om inte så tänk ut det värsta som skulle kunna klistrat fast på dig och tänk dig sedan in hur din karriär skulle kunna påverkas av det. Och ja Blondinbella är värre än ett rykte om att ha gått sängvägen. Det finns nog få jämförelser som kan sänka ens förtroende för sin kompetens än det ryktet.

  Dessutom, lever du under en sten? Vet du inte hur ofta kvinnor får höra att de får ett jobb för att de är snygga?

  Och det är stor skillnad på att bli kallad bitter eller på att få sin kompetens ifrågasatt. Alla dina jämförelser med det du får höra faller platt då de inte kan ha samma inverkan på ditt liv och karriär. Det borde vara självklart att du förstår en så enkel grej.

  Oh okey. Du har inte fattat varför hon slutar. Läser du vad hon skrev?? Det var inte ditt inlägg som får henne att sluta blogga. Inte direkt iaf. Det var kommentarerna som du lockade fram.
  Hon vill sluta blogga pga Fredrika m fl i ditt kommentarsfält. Eller snarare alla Fredrikor som dina inlägg locka till sig.

  Från Elaine…

  ”Häromdagen när jag maniskt läste igenom kommentarerna hos en viss blogg som skrev om mig och ångesten som letade sig upp till halsen när jag uppdaterade sidan och fler elaka och helt grundlösa kommentarer sipprade in.”
  Hon har erkänt att hon har PTS. Dina inlägg locka fram dem som ifrågasätter hennes övergrepp. Du raderar inte ens det. DÄR har du anledningen till att hon slutar blogga. Inte ditt inlägg per se utan vad det fram bringade.
  Vidare så bestämmer ni hur hon ska bemöta något. Ni tycker att hon borde bemött det med humor. Hon skrev från hjärtat (nä just det ni anklagar henne för att hon inte kände det hon skrev utan att det var en strategi). Ni är inte LITE självgoda i hur ni anser att ert synsätt är alltid rätt och andras alltid är fel.

  Ni bestämmer också VAD det är hon ville uppnå med sitt inlägg. Har i frågat henne? Har ni hört av er till henne? Hon kanske varken ville skydda sin karriär eller någon av alla era övrig spekulationer utan visa med hela handen på en handling som hon tyckte var FEL. Det och INGET annat.

  Så om man ser något om man tycker är fel och väljer att bemöta det så skakar man i sina stövlar. Skara du i dina stövlar när du belyser skönhetshettsen i andras bloggar. Gör du det för att du är osäker på hur du ser ut?

  Anledningen till varför du startade bloggen var för att visa på den sneda världen som bloggare väljer att lägga ut. Sanningen bakom pickn mm. Det finns ingen sanning bakom varken LD, Cissi eller Elaien att belysa för din bonusdotter och andra okritiska själar. Det finns faktiskt ingen anledning alls för dig att granska dem. Och när du dessutom väljer att starta ett skvaller, för det var det du gjorde och dessutom tillåter mer spekulationer i ditt kommentarsfält så får du nog kliva ned från din höga häst och erkänna dig höra hemma i skvallerträsket. För inget gott kommer ur din granskning av dem. Bara skitsnack och elaka pikar som bäst, och ifrågasättande av ens fruktansvärda övergrepp i barndomen som värst

  Elaine är inte i den världen. Hennes blogg kan du inte jämföra med modebloggare. Just pga av Elaine inte lägger upp idiotinlägg så fick du fabricera ett elakt spekulant inlägg som kan förstöra hennes karriär.

  Hon är inte i den branschen som du säger dig ska granska. Hon vill skapa opinion. Sedan när har du tagit en journalistik vinkel på din blogg?

  Varför ska hon höra av sig till dig? Det var ju uppenbart hur alla andra tog inlägget som hon tog det fastän du hävdar att du inte menade så.

  Har du hört av dig till henne? Varför hörde du inte av dig med en förklaring? Du väntar nästan en månad innan du bemöter och då i en podd där du förlöjligar hennes känslor med dramatisk musik mm. Du kanske inte VET vad en härskarteknik är men du är förbaskat bra på att använda dig av dem.

  Att du inte förstår varför hon blev upprörd har inte med saken att göra. Hon mådde dåligt. Kläm fram ett förlåt.

  Du säger att det inte var din avsikt att göra henne ledsen men kan inte ens säga förlåt.

  Om du nu var droppen. Ta på dig det då. Be om ursäkt!

  Att du inte förstår är inte en ursäkt för att inte säga förlåt.

  Jag uppfattar dig som att du har en stolthet bortom sans och förnuft.
  Framförallt förnuft. Jag skrev till Elaine att man ska fundera två gånger innan man offentligt ber om ursäkt för det är alltid att visa sig från den svaga sidan. Folk kommer hädanefter det alltid leta fel och den som söker finner. Du tillhörde den som borde funderat men ändå bett om ursäkt. För f o m nu så kommer alla leta efter din stolthet och totala oödmjukhet. Se alla dina höga hästar.

  För till syvende och sist så även om er analys av vad som hänt varit rätt, så har någon blivit ledsen. Då säger man förlåt.
  Råkar jag ställa mig på din fot och det gör ont så ber jag om ursäkt även om det inte var med meningen.

  Du svarade heller inte på Elaines fråga om pop cornen kommer fram när de elaka kommentarerna frodas hos dig. Så jag frågar igen, gör de det?

  PS Fnisset från Magnus över att du är öppen för feed back just nu var ju också talande. Apropå strategi och spel för galleri då.

   Oj.

   Skummade igenom detta osammanhängande svammel. Sen funderade jag på vem som kokat ihop det och såg att det var ”The real Hmm”.

   Men det kan det väl ändå inte vara för hen brukar faktisk uttrycka sig väl skriftligt.

   Kan den äkta Hmm dementera att den var hen själv måhända?

   Huvudet på spiken!

   Jag läste igenom hela kommentaren, skummade inte bara, och tycker inte alls att det är osammanhängande svammel. Utan jag håller verkligen med, tycker att många viktiga poänger lyfts fram. Och då är jag inget större fan av Elaine (som ni som läst gårdagens kommentarsfält nog kan se), så jag försvarar inte henne av den anledningen.

   Däremot minns jag en gång då CamCam bett om ursäkt och erkänt fel, och det var för att hon outade Egoinas pojkvän. Jag hade önskat att det här skulle bli en andra gång.

   Jag instämmer helt och fullt.

   Så jävla bra! Så jävla sant! Camilla är en ren mobbare, och kör den klassiska mobbarstilen med ”Har du ingen humor”? Urgammalt. Fortsätta mobba någon som säger ifrån.

   Skrev du allt det här från mobilen? Mina tummar hade ramlat av

   1. Du är bara butthurt för att Cam sagt till dig att sköta dig här bland kommentarerna.
   2. Du kan inte ha lyssnat till slutet där Cam faktiskt ber om ursäkt.
   3. Skaffa dig ett liv.

    Nej? Camilla ber inte om ursäkt?
    Hon avslutar med att säga att hon tycker att det är tråkigt att hon råkade trampa på en öm nerv och att hon gillar Elaine.

    Vem inte vilken planer du bor på, men här på jorden så är inte det någon ursäkt.

     Lovis har rätt här.
     Du har fel.

     Det var fler än du som inte förstod.
     Men Camcam har förtydligat det för er nu i skriftligt format.

      Jag citerade Camilla rakt av från podden, hur fan kan jag då ha fel i vad hon sa? 😛

      Du kanske anser att det är en ursäkt att säga att något är tråkigt. Jag anser det inte. En ursäkt kräver antingen ordet förlåt eller ursäkta. Inte tråkigt.
      Att Camilla sen gjort en edit i efterhand om att hon har bett om ursäkt till Elaine personligen, ja.. bra. Men nu är det ju inte det vi kommenterar här, utan vad som sas i själva podden.

   Wow! Du måste verkligen älska ljudet av din egen stämma?

   Skitbra skrivet!! Dessvärre blir det ju att elda för kråkorna då Camcam inte kommer bemöta så välformulerad kritik.

    Kritik ja.
    Välformulerat nej.

     Inte välformulerat, men väldigt tydlig uttryckt och bra kritik.

      Jag tycker inte kritiken var bra. För att kritik ska vara bra oavsett om den är positiv, neutral eller negativ måste den framföras på ett tydligt sätt.

      Texten består av åsikter och är för spretig för att kunna användas till några vettiga vidare diskussioner. Iallafall inte i sin helhet.

      Linda: Du kan ha en poäng men det var faktiskt inte lätt att kommentera 38 minuters prat och samtidigt recapa vad som verkligen hänt.

      Jag skrev samtidigt som jag lyssnade och försökte städa lite i efterhand. Detta blev resultatet.

      Kanske lättare att förstå om du lyssnat på podden eller läser igen medan du lyssnar podden? Jag får hoppas på det iaf. 🙂

      För att förtydliga, texten är bättre än genomsnittet här klarar att formulera. Men du är vanligtvis så on point att jag faktiskt trodde att någon annan lånat ditt nickname.

   ”Har du svårt att se den större i bilden i rent allmänt? Jag tycker mig ha sett det vid flera tillfällen.”

   Jag håller med. Man försöker förklara men det kommer inte fram? Eller så driver du C bara och orkar inte föra en dialog

   Wow. Detta är ju värre än Elaines svar.

   Håller nog med i vartenda ord!

   Det stämmer att Camilla aldrig skrev rakt ut att Elaine fått sitt jobb för att hon är snygg. Eller att hennes framgång är tack vare Blondinbella osv.
   Men det insinuerades. Som du skriver så kan man inte gömma sig bakom att ”jag skrev inte så ordagrant”. För det som förmedlas med en text är ju inte bara det som står svart på vitt. Genom text kan man insinuera saker utan att skriva dem ordagrant, och det var ju vad som hände i det här inlägget. Vet man inte det närman arbetar som skribent, eller förstår när man insinuerar saker via sina texter så är det nog något man borde jobba lite på.
   Hela podden var full med dåliga bortförklaringar och oförstånd. :

   Bra jobbat the real hmm! Go, take ’em down ?

   Jag har inte lyssnat på podden och kommer heller inte att göra. Bara där tycker jag Camillas första fail ligger. Att inte bemöta alls i skrift, och när det väl bemötts är det flera veckor senare i en jävla podd. I och med att jag inte har hört försvarstalet blir det svårt att uttala sig om det, men håller ändå med om det mesta Hmm skriver. Här matas så jävla mycket hat och förakt i kommentarsfältet att det är skrämmande.

   Du äger ner henne totalt! Håller fullständigt med.

  Hur kan man inte se genom den här kommentaren? Hmm gör exakt samma sak som hen påstår att camcam gör i sin podd, snälla.

   Du kommer med ett lösryckt påstående. Nämn ett konkret exempel (om du kan 😉 )istället för att försöka misskreditera.

    Ja du påstår tex tvärsäkert att hon hittar på saker. Du fattar inte att du har en tolkning, Elaine har en och camcam har en. Hur kan du så tvärsäkert veta Camillas syften och tankar och samtidigt skriva en kommentar om att hon bestämmer hur Elaine ska ta emot inlägget. Du sitter ju och bestämmer vad Camillas podd och inlägg ”egentligen” handlade om.

     Läs min text igen. Ge mig sedan citat på det du påstår. Hela citatet.

     Faktakolla också podden först genom att lyssna på vad de verkligen säger.

     Mvh Hmm

      Huvudet på spiken tycker du inte? Du tar noll ansvar för vad du skriver utan du spekulera ihop att det är en medveten strategi. Oh my shit. how low can we go? För att du ska slippa be om ursäkt så HITTAR DU PÅ att det var en medveten strategi istället för att tro på att hon blev genuint ledsen.

      Du skriver även i första kommentaren att camcam ifrågasätter Elaines kompetens och längre i detta kommentarsfält frågar en annan person varför man inte skulle få ifrågasätta hennes kompetens och du frågar du vem som har sagt att man inte får göra det. Det är du med din första kommentar.

      ”Lyssna på vad de verkligen säger” jag lyssnar på vad dom säger och inte vad DU läser in mellan raderna. Det är något som finns i ”hmm-världen”.

      Nope, stämmer inte in.

      Ha en fin dag!

      När en annan diskuterar och kommenterar utifrån vad som insinuerats i text, brukar svaret från Hmm vara att läsa igen och att läsförståelsen är dålig. Men när hon själv gör tolkningar av en text utifrån insinuationer då är det minsann inget fel på läsförståelsen.

      Fast anonym, nu har du nog trotsa allt läst lite fel.
      TRH nämner kompetens tre gånger i sin text.
      Det står att Camilla har ifrågasatt Elaines kompetens. Det står att det nog är värre att få sin kompetens ifrågasatt än att bli kallas för bitter. Och det står att ”Det finns nog få jämförelser som kan sänka ens förtroende för sin kompetens än det ryktet.”

      THR skriver alltså ingenting om att Camilla inte får ifrågasatt Elaines kompetens, bara att hon gjort det. Medan Camilla själv nekar till saken.

      Katten S
      Jag syftade på egna kommentarer jag skrivit till Hmm och fått det svaret. Ibland så kan ju faktiskt Hmm själv insuinera saker i sina kommentarer och då får man svaret att det är fel på läsförståelsen för det inte står det ordagrant i texten.

  The real Hmm använder sig av härksartekniker som borde göra vilken retoriker som helst stolt. Bravo! ??

   Hur? Jag ser varken påhopp, giftiga kommentarer elller förlöjligande – endast ren & skär kritik. Tråkigt att du inte kan se det.

    Du är medveten om att du just nu använde en välbeprövad härskarteknik själv?

    ”Det är tråkigt att…”

    Det kallas Projiceringsmetoden.

     Du som har läst Elaines bok om härskartekniker – HUR är det projicering?

      Jag har inte läst Elaines böcker.

      Jag läser nämligen inte Blondinbella bloggen som hon är känd från.

  Önskar att CC kunde blocka TRH. Hon förpestar alltid kommentarsfältet.

   Word!

   Jag tror The real hmm gärna hade velat ha en egen blogg men inser hon inte skulle gå några egna läsare så fortsätter låtsas att detta är hennes blogg

    Haha ?? sant

  ”Elaine tog mitt inlägg och alla kommentarerna och bakade ihop det”
  Mjo, visst. Men jag tänker att.. om man skriver ett spekulativt inlägg, så förstår du väl att kommentarerna kommer fortsätta i samma anda?
  Det påtalas väl ofta att bloggaren själv skapar stämningen bland kommentarerna. Och det gäller även i den här bloggen. Och då får man väl ta ansvar för det.
  Vill man inte att folk ska börja spekulera kring tvivelaktiga anledningar till varför Elaine har blivit ”hela Sveriges retoriker”, så borde man kanske heller inte själv skriva ett inlägg där man själv spekulerar.

  ”Hon menade på att jag skrev att hon kommit dit hon är pga att hon är kvinna, ser bra ut och sina släktskap. Men om man ska va noga så skrev jag aldrig att hon ser bra ut, jag skrev att du serbra ut.”
  Fast ne du. Det där var nog den sämsta bortförklaringen. Om det inte är en bortförklaring så borde du verkligen någonstans kunna se hur otroligt klumpigt formulerat det är och att det kanske inte är så konstigt om man ”misstolkar”. Istället för att bara kalla henne för osäker.

  Anledningen till att hon ”listade hela sitt CV” i sitt inlägg borde du väl ändå kunna räkna ut?
  Du avslutade ditt inlägg med tre frågor. Hur hamnade hon där hon är, om det är tack vare Blondinbella och vad hon gjorde innan hon kände Blondinbella. Hon ger helt enkelt ett utförligt svar till dig och alla som spekulerade vidare i kommentarerna. Vem fan vill att det ska spridas rykten om att man kommit dit man är för att man råkar känna en kändis? De ryktena kanske man vill se till att dementera med råge så att folk slutar spekulera.

  Tycker att den här podden visar ganska tydligt vilken oförstående människa du är, hur svårt du har för att erkänna när du gjort något fel och framförallt hur giftig du kan vara mot andra.
  Jag tycker inte att ditt inlägg var värsta hemska inlägget i världshistorien. Men det var definitivt klumpigt skrivet och onödigt spekulativt och jag förstår absolut varför Elaine blev sur. Hade jag med blivit om någon satt och skrev spekulativa inlägg om min karriär på nätet.

  Kanske borde du be om ursäkt för att du uttryckte dig klumpigt?
  Eller är det verkligen så att du är helt oförmögen att förstå att det var klumpigt?
  Du säger att du inte bryr dig om vad andra tycker om dig. Men bryr du dig om hur det du skriver får andra att känna?
  Verkar absolut inte så.

  Ah.. ne.. den har podden var mycket svammel och en aning dassig..

   Åh där kom härskarteknikälskaren nr 2 – S. Kan inte du och The real Hmm mäta storlek nån annanstans? Ni är så jävla spammiga..

    it’s a free country 🙂
    Och väldigt många andra ser ju ut att uppskatta och hålla med TRH i det hon skriver.

    Kan du förklara var härskarteknikerna i kommentaren är?

     Man kan säkerligen hitta nån härskarteknik i inlägget. Är inte så väl insatt i ämnet, Men som Magnus själv säger i podden så använder vi oss alla av dem ibland. 😛
     Lite otrevlig kan jag skriva under på att jag låter. Men det är för att jag börjar bli lite förbannad och inte bryr mig så värst om att skräda orden helt enkelt.

    Om du nu inte håller med Katten S så kan du ju åtminstone berätta varför.

    HUR är det härskartekniker? Du är som en sån där som just har upptäkt att det förtryck den utsatts för hela sitt liv grundar sig i nåt som kallas rasism och som nu ser rasister överallt.

    Vad tyckte du om boken då? Jag tyckte den var helt ok. Skulle önska lite mer varierande scenarion att relatera till, men annars helt ok. Du älskade den va?

  Hur kan både TRH och S missa att Cam faktiskt ber om ursäkt i podden? Var ni så jävla ”trigger happy” att ni inte ens lyssnade klart innan ni började skriva på era avhandlingar?

   Hon ber inte om ursäkt?
   Att säga att det är tråkigt att man råkade trampa på en öm nerv och ”Jag gillar ju dig Elaine”. Är inte att be om ursäkt.

  men helt ärligt, Elaine var inte i något rampljus innan hon blev vän med BB, jag hade då aldrig sett till henne i denna form av sociala medier så hon fick bra hjälp av BBs blogg att visa upp sig på och bygga intresse för sig som person. sen kanske hon hade en blogg innan, jag vet faktiskt inte det, men den växte på grund av vänskapen med BB!

  hela denna diskussion är ju så snedvriden.. camcam formulerade sig kanske klumpigt och öppet för spekulationer och det högg vissa på men det handlade inte om att ifrågasätta Elaines kompetens utan jag tolkade det snarare som att hon undrade vad gjorde Elaine innan hon fick all uppmärksamhet på BBs blogg och typ ”vart kom hon ifrån?”

  och skulle det förstöra Elaines karriär, att en person ifrågasätter/undrar en sak… ja då kanske man ska fundera ett varv till.

   Nej hon framträdde enbart på lilla SVT och hade en bestseller till bok. 🙄

    förtydligande… hon blev ”känd” på sociala medier tack vare BB. vill inte förringa något av det hon gjort tidigare, hon har själv byggt sin karriär och det ska hon ha credd för, men sociala medier biten ökade tack vare exponering hos BB.

  Efter att ha läst denna bloggen i snart ett år, förstår jag att ömhudade ”kändisar” tar illa vid sig. När jag läser ser jag skojande och egna tankar om vad som sägs och skrivs på sociala medier. Jag såg direkt att hon inte ville sänka Elaine, utan bara ”skoja”till det, för alla vet ju att Elaine är en av de mest seriösa på sociala medier.
  De flesta som tar illa vid sig och blir arga/förolämpade, borde skaffa sig lite självdistans och inte alltid ta sig själva så förbannat gravallvarligt.
  Jag får också känslan av att Elaine i sitt inlägg vräker ur sig en massa frustration, som hon samlat på sig under lång tid. Frustration, från olika håll.
  Att sen Cissi Wallin gör det hela till en feministfråga, är väl ingen förvånad över. Feminism är väl hennes ”profiljobb”.
  Hade jag haft en blogg, hade jag gärna blivit omskriven här. Jag hade ju fått hur många extraläsare som helst, även om inlägget är skojande/ironiskt. Men det är jag det, för jag har SJÄLVDISTANS!

   Elaines inkomster kommer inte från bloggen så….

   Men bra att du har självdistans. Bravo!

   Öh. Ja, varför är inte fler som du Elle? Synd att du inte har en blogg så vi aldrig kommer få veta hur man ska bete sig egentligen.

   Jag såg också att inlägget inte var menat som en pik åt Elaine. Däremot såg jag inte riktigt vad syftet med inlägget var överhuvudtaget.

   Jag ser inget ”Haha” roligt i att ställa frågan om Elaines framgångar är tack vare Blondinbella. Det kan inte klassas som humor. Jag fattade att Camilla nog inte tror så själv. Men jag fattade inte syftet med att skriva det och skriva ett helt inlägg som garanterat skulle göra så att fler började spekulera vidare i kommentarerna. Var det menat som humor så gick det verkligen inte hela vägen fram. Jag fann det hela bara konstigt, klumpigt och onödigt.

  Jag känner såhär: Elaine har rätt till sina känslor och det finns ingen som kan ta dem ifrån henne och säga att de är fel. Om hon kände sig påhoppad av inlägget så gjorde hon, oavsett om du camilla inte menade det som ett påhopp. Det enklaste och vettigaste hade ju varit att antingen skriva ett inlägg där du förklarade hur du menade eller skriva till Elaine och förklara hur du menade och be om ursäkt. Ett poddinlägg känns lite överdrivet.

  Alla som inte gillar sättet CamCam skriver på, varför hänger ni fortfarande här? Om det tar sån energi från er måste ni väl känna att ni vill lägga den på något ni gillar?

   Jag ska starta en blogg om henne. Så jag samlar material

    En blogg om Camilla?

     Mhm, ska bevaka

      Vad kul.

      Unika idéer uppskattas alltid.

   Jag hänger här för att jag anser att det förekommer allt för mycket förlöjligande, nedvärderande, elaka kommentarer och liknande. Och jag tycker inte man borde bara vända andra kinden till.

   Om camcam inte gillar vad Dessie och Tyra skriver, varför hänger hon på deras bloggar och lägger energi på att blogga om dem?

    För att det är hennes jobb?

     Var hon anställd när hon startade bloggen?

    Varför skriver alla nyhetsmedier om Donald Trump? Alla som inte gillar honom borde väl låtsas som att han inte finns kan man tycka…

     Det är väll viss skillnad på dessie o Trump?dessie har inte tillgång till kärnvapen
     Eller? DET hade varit ett inlägg de! 😉

  Varför tjatar ni om att Camilla ska säga förlåt? Man säger väl förlåt om man verkligen är ledsen för det man gjort och Camilla verkar inte vara det! Sluta urvattna uttryck.

  Och förresten så tycker jag att det är en 100% rimlig fråga att ställa; hur blev hon känd? Varenda jävel som är kompetent inom något hamnar inte på tv och får massor av följare på internet. Ingen missunnar någon för det men någonstans är det ändå normalt att fråga varför. Var det verkligen ingen som förstod att Camilla i sitt inlägg försökte klura ut varför just Elaine blivit en känd retoriker? Är det inte lika rimligt som att fråga varför doktor Mikael på TV4 blivit tv-doktor? Någonstans och på något sätt har de båda fått in en fot någonstans, frågan är HUR?

   Bra Emma!✨

   CamCam ställde inte frågan hur hon blev känd. Hon ställde frågan om det berodde på Blondinbella.

   PS Om du lyssnar på podden så ifrågasätter de hennes kompetens igen. Lyssna på Magnus utläggningar om hennes utbildning. De satt och sade två sker på samma gång. Ena stunden så säger CamCaam att hon inte tvivlar på hennes kompetens nästa säger Magnus att det finns dem som är mer kompetenta än henne sett till utbildning iaf och går då igenom hennes ”lägre” utbildning samt lämnar en recension om att hennes retorik är populärvetenskapligt framställd.

   Återigen insinuanta kommentarer.

    Varför får vi inte ifrågasätta hennes kompetens?

     Vem har sagt man inte får det? Men stå för det isf. Och gör det helst snyggt.

   Hamnar på TV gör man om man är bra på det man gör och om man har någon form av karisma, charm och personlighet som folk gillar.

   Man får följare på internet genom att publicera sånt som många vill ta del av, antingen för att man är väldigt bra på det man gör eller, i vissa ovanliga fall, otroligt dålig på det.

   Det är ingen raketforskning hur sånt där funkar. Det är inget man behöver ”klura” på direkt.

    Perfekt! Då blir jag tv4s nästa expert när jag är färdig med min utbildning. Det är bara att valsa in på deras kontor och visa mitt cv…????? Tror inte det riktigt är så det går till. Kontakter+kompetens handlar det om inom tv.

     Självklart kan man inte valsa in någonstans överhuvudtaget och tro att man ska få ett jobb. Var ju inte riktigt det jag skrev heller.

     Kanske sökte Elaine själv till en tjänst som hade med tv att göra. Kanske var det någon inom tv som fick nys om hur bra hon är och därför ville erbjuda henne en tjänst. Kanske var det någon som Elaine känner som rekommenderade henne.

     Spelar det egentligen någon roll?
     Alla vet väl att det är så det funkar?

     Eller var tanken att om det nu från början var någon som rekommenderade Elaine, så skulle vi ta reda på vem denna någon var?

     Fattar inte syftet. Men men.

  Äh jag tycker att Elaine ska ta av sig offerkoftan. Vi har alla våra ok att bära och kan inte kräva att omgivningen ska behandla oss med silvervantar.

  Dessutom är Elaine själv en mobbande översittare och ibland biter karma tbx. Deal with it som den vuxna person hon låtas vara.

  Och ja, jag ogillar henne. Hon är självgod och falsk och försöker klättra på mediakarriärstegen genom att lufta ”rätt” åsikter. Slicka uppåt och trampa på alla andra.

   Okej, kan du ge exempel på när hon har varit mobbare och översittare? För jag tycker själv nämligen inte att hon någonsin har varit det. Det är många gånger jag inte har hållit med Elaine och det är många gånger jag har känt att hon skrivit inlägg med känslor utanpå, eller vad man kallar det, men jag har aldrig sett henne som mobbare.
   Hur är hon självgod? Och falsk? Och vad är ”rätt åsikter”? Slickar uppåt? Vilka är det hon ”slickar” och hur har hon trampat på andra? Jag försöker förstå.

    Jodå, Elaine har betett sig ganska illa mot sina bloggläsare i omgångar (inte nu på länge, så det är ju bra). Så fort någon har uttryckt någon form av kritik/ifrågasättande och INTE lindat in det i massa bomull så har hon gått till motangrepp, kallat folk för ”bajskorv” (det är så moget, eller hur!), eller så godkänner hon helt enkelt inte sådana kommentarer hur trevlig man än är, hängt ut de som kommenterar hennes blogg i egna inlägg så att det blir ett ännu värre drev i kommentarsfältet, osv osv.

     Jag minns tiden när hon skrev boken så kunde hon ryta ifrån många gånger. Minns att jag också började tycka det var jobbigt så där slutade jag läsa en period. Men så en dag läste jag hennes förklaring till beteendet – det var jobbigt att skriva boken för det var som att återuppleva det, vilket verkar vara en vanlig reaktion bland de som har varit med om det Elaine upplevt. Jag tycker det är modigt att våga erkänna sådant, för det krävs självrannsakan och man måste erkänna att man har så många brister, pga en vidrig anledning. Det gör nog ont i henne varje gång hon måste erkänna varför hon inte är på humör. Jag känner igen mig själv i det.
     Jag tror hon hon inte ryter till lika mycket längre idag för nu är hemligheten ute och nu försöker hon lämna det bakom sig. Men det är min teori. Man kan nog inte räkna med att Elaine alltid kommer svara sakligt, med tanke på vad hon har gått igenom och går igenom.
     Men vad är det för kritik som folk tycker att Elaine ska ta åt sig av? Är problemet hur hon bemöter kommentarer? Hur har hon hängt ut? Vad är det för slags kommentarer?

  Här tog det förstås hus i helvete med besked…

  Jag har egentligen bara en sak att anmärka på, och det är att det tog EN MÅNAD för cam att behaga klämma ut den här produkten. Anledningen har under väntan visat sig vara formatet – det ska bli en pod av svaret, och det är omständigt för Cam att producera en podcast.

  Min spekulation om varför det måste vara en pod är att det här uppblåsta tjafset kommer ge maxsiffror på just podden, och camcam vill verkligen ge poddprojektet en skjuts.

  Det är väl egentligen inte fulspel, bara väldigt väldigt dåligt utfört. Efter en vecka av att inte fått ut podcasten borde ni helt enkelt ha scrappat den, och antingen publicerat en text eller skitit i det. What’s next? 6 månaders väntan på en ulovad filmsnutt som bevisar pulversåsanvändandet efter att Anna Book rasat?

  Sorry Cam Cam, men det känns så jävla genomskinligt.

   Jag har tänkt samma som du. 😉

    Över 100 som tryckt på gilla på hmms första kommentar så tror nog det finns en del av håller med som bara inte orkar uttrycka sig själva.

   Jag tycker inte att hon går all in med podden så jag förstår inte varför hon skulle vilja ge den en ”skjuts”?
   Det är ju bra mycket enklare att förklara såhär än i skrift.

  Vet inte ens hur jag ska förklara alla er som fortsätter kommentera elakt – både angående Elaine, de som försvarar henne och de som ifrågasätter Cam.

  Ingen av er adresserar kritiken på ett sakligt vis utan istället kommer ni med påhopp i syfte att förminska den andra och i mina ögon faller det så jävla platt för det ni gör bevisar bara att det är NI som är dom som är små.

  Jag har blivit kallad allt möjligt i det här kommentarsfältet, bland annat jantelagsryttare, när jag har ifrågasatt folks elaka kommmentarer. Och ja, kanske ligger det nåt i det. Kanske var det ett enkelt begrepp att ta till för att det låg nära sanningen ur båda aspekter? För jag fattar verkligen inte vilka ni tror att ni är. Sett ur en aspekt av makt skulle man kunna tänka sig att jag och, säg The Real Hmm, är de som står i socialt underläge, men jag har ett stort nätverk av människor om mig, massa vänner, både nära och bekanta, och är ofta omtyckt och uppskattad på jobbet.

  ”Hahaha, ska du rabbla upp alla dina kompisar nu för att visa att du inte är mobbad”. Nej, det skulle jag inte ha tid med hur gärna jag än hade velat. Men jag kan inte undgå tanken om att det kanske är av just den anledningen, att jag har många vänner omkring mig och att jag känner mig uppskattad och omyckt, som jag inte känner ett sånt intensivt behov av att trycka ner andra som inte ens har gjort mig, eller någon jag känner, eller för fan inte ens världen något ont. Jag fattar verkligen inte? Det ÄR ok att vara lite syrlig och raljerande när man pratar med och om människor, men att på riktigt gå så HÅRT in för att trycka ner någon annan är helt jävla obegripligt för mig.

  Att det sker över internet gör ingen skillnad. Jag tror skadegraden är lika hög oavsett. Vad gör det med människor som får utstå personangrepp för att de uttrycker sin åsikt?

  Att det dessutom är vuxna människor som beter sig så här… ni är fan inte bättre än stollen book nån av er. Samma ödmjuka och självuppfyllda självinsikt har ni också.

  Ska bli intressant att se hur det här tas emot….

  Undrar om vi snart kan bygga en kinesisk mur även i Sverige med tanke på hur många tegelstenar hmm och s skiter ut här.

   Du bekräftar allt det jag just har sagt. Du försöker förminska oss och våra åsikter genom att göra dig lustig över oss. Att du dessutom gör det med ett uttryck som inte ens är lite relevant i sammanhanget (verkar jag skraj tycker du, eller varför skulle jag skita tegelstenar?) talar så mycket för sig självt att jag inte ens behöver bemöda mig med att försöka förolämpa dig tillbaka…

    Jag tycker att ni är lustiga eftersom ni tar i så ni spricker för att få det att verka som att ni är dom enda som har den ”rätta” synen på allting.

     Sååå… hur tycker du att jag ska göra nästa gång? ”Alltså, jag KAN ha fel nu, men är inte ni liiiiite hårda i era elaka kommentarer? Det kanske bara är jag, vad vet jag, men vi kanske skulle kunna hålla en lite bättre ton? Om ni vill alltså!”.

     Inte undra på att ni hyser sånt förakt mot retorikexperter….

      Vilka är ”ni”? Haha, så nu vet du vem jag är och vem jag hyser förakt för? Jag har inte ens brytt mig om diskussionen men tycker att det är lustigt hur folk tar det så personligt när ni inte ens är påverkade av det egentligen. Men ni menar jag såklart s, hmm och nu dig.

      Förstår du inte att det är just därför jag reagerar? Det här påverkar inte mig på ett personligt plan, nej, men det påverkar andra. Jag reagerar och står upp för människor när jag tycker att dom blir illa behandlade och det handlar inte om att jag tror mig vara någon Moder Theresa eller att jag är guds bästa barn (jag kan tvärtom vara århundradets bitch mot den som förtjänar det), utan det har nog mer med min människosyn att göra. Det gör mig varken till en bättre eller sämre människa, men det påverkar hur jag agerar i olika situationer och är förmodligen skälet till varför jag står upp för andra, för mig helt okända, människor.

      Vad är det som gör att du känner dig manad att kommentera mig, s och hmm? Är det för att du personligen påverkas av våra åsikter? Bemöt det jag har sagt på ett sakligt sätt om du nu har något att säga. Att du uttrycker din åsikt om att du ”tycker att det är lustigt” ger varken mig, samtalet, eller världen nåt.

      Man skulle kunna uppmana mig att skriva en bok nu, men då kastar man sten i glashus för har man inget konstruktivt att komma med är det nog man själv som borde börja skriva dagbok.

      Ja att bry sig om sina medmänniskor väl och ve fastän det inte rör mig personligen är hilarious. 🙄

      Vart är världen på väg? !?!

      PS Fast det rör faktiskt oss alla ändå. Vi lever alla i samma samhälle.

      nej, det påverkar mig inte personligen och därför skriver jag inte avhandlingar om ämnet heller. Jag har faktiskt varken tid eller intresse att bemöta din kommentar och min kommentar och att det är lustigt tillför aspekten att det hela är löjligt. Du bestämmer inte vem som får kommentera vad, det är ett kommentarsfält och inte blodigt allvar.

      Hmm, är du den enda som bryr sig om medmänniskor? Du vet inte vad människor gör utöver att kommentera här, alla går inte in för att analysera och knåpa ihop kommentarer om en skvallerblogg, vi kanske stänger ner och hjälper människor istället.

      Att jag ger dräpande svar på tal innebär inte att jag tror mig bestämma vem som får säga vad. Hursom har jag också annat för mig nu. Toodles!

      PS. Nu ska Booken berätta om alla necessärer hon skickat till spanien… haha

  Jag tycker att det är ganska bra analys av CamCam när hon säger att Elaine förmodligen har en del uppdämt som hon nu fick utlopp för. Men tvärtom är jag inte särskilt förvånad. Det är väl känt sedan länge att Elaine har lite svårt med andra åsikter än hennes egna. Det är ju till exempel ganska bra gjort att bli osams med forskare som tycker att hennes metoder är kontraproduktiva. Någon som har lite självdistans 1) försöker ta åt sig av konstruktiv kritik (nu tänker jag på forskarna som kaaanske vet lite mer än henne) för att det förmodligen kommer att gagna ett högre syfte och 2) svarar CamCam på ett annat (mer moget – se det återkommer!) sätt än att skriva ut hela sitt CV, här måste hon ha tagit åt sig på något sätt. Tror det ligger mycket osäkerhet här. Blir förvånad över att hon inte är en bättre retorisk förebild, känns liksom självklart att just hon skulle vara det… Som retoriker borde hon väl också ha insett att en skriven, ganska kortfattad, text kan tolkas på många olika sätt. och att hon valde den tolkningen som är mest negativ för henne själv.

   Så olika man kan uppfatta det. Eller, ja. Jag tror också hon har många känslor inom sig. Jag tycker inte heller Elaine alltid beter sig rationellt när det gäller det ämne hon engagerar sig i, men hon säger ju själv att hon inte alltid kan vara retorikern Elaine när hon pratar om det. Ibland kommer, som hon själv uttrycker det, ”4-åriga Elaine” fram och då förstår jag varför hon hanterar det irrationellt. Hon pratar utifrån en brottsoffers perspektiv och det är ju också viktigt. Jag tror hennes tålamod tog slut för längesen och ibland så ”kraschar” det för henne, då önskar hon att problemet bara kunde försvinna över en natt. Hon känner nog en stark hopplöshet ibland.
   Jag tycker hennes röst är stark o viktig och jag tror hennes viljestyrka behövs i den här debatten.
   Forskare kommer komma med sina åsikter och hon kommer med sina, forskare kommer aldrig förstå vad hon har för känslor och hon kommer väl aldrig förstå hur man kan vara så lugn inför det här.
   Men ämnet är så viktigt så fokuset borde egentligen inte ligga där, tycker jag. De kommer nog inte vara överens många gånger o det är väl okej? Jag hoppas att det iaf driver frågan framåt.

    Det blir ganska olyckligt när Elaine lyckas skymma sitt eget syfte med sig själv, allt handlar till slut om HENNE och hur HON reagerar, så hamnar fokus där istället. Hon har säkert massor som behöver bearbetas, kunde vara bra om hon kunde hålla isär saker och inte ta allt så personligt, eller vänta ett tag tills alla personliga känslor lagt sig. Tror sakfrågan skulle gagnas av det, den är för viktig för att schabblas bort i debatter som denna.

    Om forskarna kan visa att deras metoder bidrar till att färre barn drabbas, och att Elaines metoder inte bidrar till det, hur kan den frågan inte vara viktig?

     Forskare säger att mångfald är bra och får oss att utvecklas, men ändå hörs det höga röster som inte håller med i debatten.
     Elaine får kritisera hur mycket hon vill. Hennes perspektiv är också viktigt även om kanske forskarna har rätt. Det gör det hela mer nyanserat. Vilket jag tycker iaf är bra. 🙂

  Herregud så fruktansvärt kränkt du är, skyller allt på Elaines ”felaktiga” reaktion? Säger att reaktionen var ett PR-trick? Say what? Vem fan är du att bestämma hur en människa ska reagera? Det går inte riktigt att lägga skulden på att fel glasögon var på vid lässtunden, det är DIN uppgift som skribent att skriva så man förstår. Pinsamt.

  Camcam, jag håller med dig om att Elaine kan uppfattas som att hon svarar med sina känslor och inte ser det ur din synvinkel. Jag uppfattar det så men jag uppfattar även att du svarar med mycket känslor. Tror att ni båda hade tjänat på att i högre utsträckning försökt tänka er in i den andras situation. Framförallt tycker jag att det syns tydligt i kommentarsfältet hos er båda när ni kommenterar ”Elaine gate”. Jag tycker att både du och Elaine är förmögna att ta till er av kritik (Elaine använder tex inte pedofil utan förövare nu och du kommenterar fler bloggar och ”hänger inte ut” samma bloggare jämt nu) och jag hoppas att ni vid nästa kommentar av detta funderar lite på hur den andra menade vs vad ni kände när ni läste/hörde.

  Fy fan CamCam: vilken jäkla lam förklaring/ursäkt/bortförklaring av det du kallar Elaine-gate.
  I din podd gör du inget annat än att förminska hennes känslor och återigen gör du och din sambo inget annat än att sparka till henne till henne när hon erkänner att hon ligger på rygg och är sårbar.
  Ni fortsätter att sparka när hon la sig platt.
  Det är ingen ursäkt att du tycker att hon borde kunna ta det iom att hon är en sk kändis.

  Att ni tar illa upp att hon la upp sin CV som svar på ditt inlägg?
  Jaa, det är kanske för att hennes CV är mer innehållsrik än din sambos?
  Din sambo är helt enkelt inte lika framgångsrik som Elaine.

  ”Fact speaks louder than words” liksom…

  Hard to swallow?

  Så är det ibland 🙂

  The real Hmm: Jag älskar dig <3

   Fast att synas i media är väl inget mått på hur framgångsrik en person är. Om du har gått på ett universitet och träffat professorer och andra högutbildade personer så vet du nog att de flesta av dem inte syns särskilt ofta i media. Elaine har en fil kand, alltså en grundutbildning från en högskola, så att vara nyfiken på vilka andra meriter hon har är väl inget konstigt i sig.

   AnnaM ❤❤❤

  Sorry. Jag glömde att nämna några väsentliga saker angående utbildning.
  Det är inte jämförbart att ifrågasätta varför 2 personer som har samma utbildning inte får likvärdiga jobb.
  CamCams sambo gör, det är oväsentligt att han nämner att Kjell( och många fler?) tycker detsamma som han att många andra kunde göra Elaines jobb lika bra.
  Trots att de alla har samma undermåliga utbildning.

  Men gör det då!
  Kämpa på CamCams man!
  Jag hejar på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.