Too much?

Linda Blom:

ellos

How much is too much?

Jag tycker det är fantastiskt att så många kan tjäna pengar på sociala medier men allt har en gräns och så även detta fenomen.
Linda Blom är farligt nära att kliva på denna gräns – i alla fall om man kikar på hennes Instagram.
De tre senaste inläggen är sponsrade inlägg och inte ens bra gjorda om du frågar mig.
Visserligen står det ”annons” högst upp men ingenstans framgår det vilket företag som står bakom samarbetet vilket jag tycker är mycket förvirrande.

Som följare måste man alltså klicka sig in på Lindas blogg för att överhuvudtaget fatta vad reklamen handlar om och vilket företag varorna kommer ifrån. 
Ah, alla dessa pekpinnar! Är de inte magiska så säg?

Tack för tips!

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Följer henne och annonsinläggen dyker upp hela tiden. Hon lägger upp ett inlägg, sen tar hon bort det och lägger upp ett likadant några timmar senare… Likadant med alla kampanjer hon har om kavatskor, nya inlägg flera gånger om dagen som sedan tas bort! Så irriterande. Stör mig också på att det inte står något om vilket företag det handlar om!

   Ankpungen gör likadant på instagram. Lägger upp omärkt reklam, tar bort det efter några timmar och lägger upp på nytt…

   Det är anledningen till att jag slutade följa Linda, samma bild upp och ner hela tiden med reklam för kavat…………..

  Avskyr dessa clickbait reklamer! Tycker fan dom borde skämmas. Elisabeth Lindros har också Ellos samarbeten men gör det skutsnyggt och framförallt tydligt! Tycker du borde hylla dom som gör reklam bra så du slipper känna att du bara ger pekpinnar. 🙂

   Vem är det? Försökte googla men dök inte upp något resultat. Har du hennes Instagramadress? 🙂

    Tror ”Annatotti” syftade på Elisabet Lindroth, googla det namnet istället så kommer du nog rätt ?

     Haha oops pinsamt! Tack för förtydligandet!

  Jag tänkte precis skriva att det ju står Ellos på alla tre bilder men misstänkte att det var du som skrivit dit det. Kollade hennes instagram och visst var det så.

  PS. Varför står det ofta att jag kommenterar för fort? Jag har inte kommenterat något sedan igår tror jag det var. :/

   Prova att vänta några sekunder med att klicka på skicka kommentar efter att du skrivit klart, då brukar det funka 🙂

   Ja, det är jag som skrivit dit det.. =)

   För du heter ”Anonym”, alla andra med samma namn anses som dig. Prova byt namn. 🙂 funkar då.

  kollade nyss hennes instagram och nu ör det 4 bilder uppe?

  Asså, svenskabloggares senaste inlägg om hugo? kvalitet! Skrattade högt för mig själv.

   Kollade, Hugo i bikini. Inget nytt. Clickbait.

   Nej, asså jag menade att själva inlägget var så himla dåligt. Får typ panik varje gång jag tittar in där för att hon verkligen inte kan utforma inläggen så dom blir roliga att läsa.
   Inget clickbaitande här inte?

  Erina Tomasson gör likadant med de flesta av samarbeten. Man blir otroligt irriterad.

  När ska du skriva om Johanna så som du gör om alla andra ?

   Vilket av Johannas inlägg vill du att hon ska skriva om? Är det något som du tycker är knasigt/värt att lyftas fram här hos CamCam så tipsa henne isf. Så görs det med de flesta andra inlägg som kommer upp här.

   Nått speciellt inlägg/instagrambild du tänker på? Då får du gärna lämna ett tips här eftersom jag omöjligt kan ha kolla på allt. =)

  Men dra mig baklänges! Först Blondinbella och nu kommenterar Crattan av Tälje hos Booken.
  New BFF! En bedragerska och en kleptoman.

  Life is good!

  Reportaget om bortklippta My.Reportaget går ut på, en ÖVERSIKT om hur MÄNNEN är klädda. GÖR OM GÖR RÄTT Camilla.

   Kan det vara så att CamCam fick en bild mailad till sig och därför inte läst/sett det ursprungliga reportaget?

   Men vem fan bryr sig? Skaffa dig ett liv istället.

    Det där var en märklig kommentar. Uppenbarligen så bryr sig både CamCam och många av hennes läsare, annars så hade inte inlägget blivit skrivet, eller hur?

    Och det där med att skaffa sig ett liv. Så gammalt. Om du tycker hen ska skaffa sig ett liv basertat på det hen skrev så blir det ju ett råd du skälv borde följa.

    Det börjar bli många fel Cam gör nu och en efterfrågan till källgranskning ligger väl till hands att efterfråga nu tycker jag.

     Är Jenny Strömstedt som lämnade maken Niklas hemma också en ”best dressed man”? =)

      Jag vet inget om hur det ligger till med anonyms påstående. Jag reagerade på Lindas ton. Om anonym har fel så kunde Linda sagt det trevligare.

      Anonym använde för all del caps lock men var i övrigt inte otrevlig.

      Är det kommentarer typ Lindas som du tycker är ok Cam? Vidare så undrar jag över granskningen i att hon blev bortklipp. Var ville du komma? För mig ser det bara ut som ett tjuvnyp där du var skadeglad över något du antar gör ont i My.

       Jag har nästan aldrig sett någon bli just bortklippt och tyckte att det var märkligt. Du kanske borde försöka läsa in lite mindre negativitet i allting jag publicerar så ska du se att det blir desto trevligare att hänga här inne – både för dig och mig…och för alla andra..

     Att du inte sett det tidigare är märkligt CamCam. Händer hela tiden.

     Om du läst kommentarerna under ditt inlägg så hade du sett att min tolkning inte låg långt bort då många som skrev där var just skadeglada under ditt inlägg.

     Du svarade inte ang Lindas ton. Tycker du den bidrar till en trevlig läsning?

     Sedan så blir det svårt att inte läsa visst som du skriver med en negativ ton. Det ligger på dig och inte mig. Din generalisering att jag dessutom läser ALLT med en negativ ton blir ju också interesant när jag dessutom enbart för någon dag sedan berömde dig för att du tagit till dig av kritiken. Apropå förutfattade meningar då…

      Tillägg: FYI. Ditt oopsie blir svårt att tolka som något annat än skadeglädje.

      Ja, skadeglädjen över saker som gör ont i My är förfärande. Att CamCam vill förminska och förlöjliga My tar ingen miste på. Härskarteknik dessutom att genomgående kalla henne Myggan. Klart man fattar syftet. Det är så fruktansvärt utstuderat det ni gör, och när det påpekas är ni helt oförstående.

     Du är verkligen ett läskigt psycho ”the real hmm”. På riktigt, sök hjälp för din besatthet!

  Tidigare följde jag Barnrumsinspo och Frureinhold på instagram (heltidsbloggare) men det var så mycket reklam för olika reor och rabatter så det tog liksom över. Otydligt märkta reklaminlägg på instagram är verkligen vanligt och ytterst få som vet att det skall märkas tydligt i början. Jag vill verkligen lyfta Underbara Clara som gör snygga och genomarbetade samarbeten i lagom mängd. Önskar fler tänkte på kvalitet istället för kvantitet när det gäller reklam och samarbeten, annars finns en risk att förlora följare och läsare.

  Här är kanske något alla bloggare som inte vet vad som gäller borde signa upp sig på: https://www.meltwater.com/se/insight/reklam-sociala-medier-vad-galler/

  Står ju all info på bloggen… och där framgår ju allt…

  Men vem är du egentligen?

  Näthat javisst! Så tråkigt att du måste trampa på andra för att känna dig bra på något sätt.

   Näthat…? ?

  Fast Lindas text börjar ju med ”Annons för Ellos”?
  Mer märkt än så kan man väl inte begära eller?!

   NU ja! Det stod inte där när jag la upp mitt inlägg. =)

    Nu syftar jag inte på Linda (som jag ändå tycker märker sina samarbeten bra, tex med en egen kategori på bloggen) men vad är anledningen till att så många inte märker ut reklam och samarbeten?
    Alltså, vad tjänar bloggaren på att inte märka ut det? Eller är det företagen som inte vill att de ska märkas?

     När jag för x antal år sen bloggade så var många företag noga med att det inte fick förekomma ord som samarbete, spons, reklam, etc i inlägget. Nu hade jag en pytteblogg ,stora bloggare kan ju ställa andra krav så där vet jag inte.

  Jag orkar tyvärr nästan inte läsa några bloggar längre då var och vartannant inlägg bara består av annonser/reklam! 🙁 Tycker dels det är sooooo boring att läsa för jag uttnyttjar aldrig eller bryr mig aldrig om dom iaf (när jag ska shoppa så vet jag vad jag vill ha och shoppar då isf.!) och sen dels för att de ska ”låtsas” gilla produkterna/företaget såååååå mycket men man vet att de endast gör det för att kunna få betalt för att blogga….! Nja… inte riktigt ”hyggligt” tycker jag

  hon verkar ha lagt till ”…för ellos” efter att jag kommenterade på hennes blogg att jag (och säkert andra) anmält henne till reklamombudsmannen för att hon bara skriver annons och inte vem annonsen är i samarbete med ?

   Alltså anmälningen kommer du nog inte långt med då hon skrivit o villkoren att det gäller ellos, hon har lagt ut att det är en annons med affilate länk. Så hon gjort allt korrekt. Det enda är kanske att hon har gjort många inlägg om det. Men herregud annonserin handlar om att nå alla målgrupper. Och det gör hon med alla de bilder hon lägger ut. Hade hon bara ögat ut en, kanske det missats att det gällde det andra artiklarna som innefattar annonsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *