Idol-Rebecka gör reklam för korsetter!

Rebecka Karlsson:

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 11.24.56

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 11.21.41

Rebecka Karlsson – tvåa i Idol – mjölkar verkligen ur sitt nyfunna kändisskap och fullkomligt ÖSER ut reklam på sin Instagram. Hennes blogg har jag inte ens tittat på än …
Reklammarkerar hon? Icke.

Ett av hennes senaste ”tips” är för en produkt som heter ”TinyWaist” som hon påstår ger både bättre hållning men också bränner kalorier.
Vad den här produkten rent krasst går ut på är att snöra ihop midjorna på tjejer för att få dem att se smalare ut.
Magdalena Graaf använde en liknande produkt efter sin senaste förlossning och hyllar den till skyarna och hävdade att hon bara använde korsetten för sin smärta men fan vet..
Tittar man på vad företaget själv skriver om produkten så är det följande:

  • Du får en smalare midja
  • Du får en timglasfigur
  • Du får mindre hungerkänslor

Sen påstår Rebecka bland kommentarerna att den även renar ut gifter ur kroppen – hur det nu ska gå till?
Skärmavbild 2017-01-22 kl. 11.39.07
Saxat från Rebeckas Instagram.

Det stora skillnaden här är att medan Magdalena har en vuxen publik som kan tänka något så när själva så följs Rebecka av horder av unga tjejer som avgudar henne och som tar allt hon säger som sin lag.
Och reklam som vänder sig till barn och ungdomar är mycket hårdare reglerat än reklam som vänder sig till vuxna så här kan Rebecka råka riktigt illa ut om någon väljer att anmäla henne.

beck
Saxat från Konsumentverkets hemsida.

beck2Saxat från Rebeckas Instagram.

Rebecka påstår också bland kommentarerna att inlägget inte är sponsrat eftersom hon inte fått betalt – samtidigt som hennes hashtags säger motsatsen. Hon har fått korsetten gratis mot att skriva om den och om hon är så dum att hon inte tog betalt i pengar också får stå för henne men sponsrat är det.
Det är skrämmande att vem som helst får nå ut till mängder av barn och ungdomar utan att ha den minsta susning om vilka lagar och regler som gäller!
Och i det här fallet är Rebecka under 18 år vilket betyder att det är hennes föräldrar som åker dit om hon fälls eftersom de är ansvariga för alla hennes samarbeten. 

Sånt här gör mig så jävla förbannad!
Vad är detta för en jävla förebild för barn att ha? Det är nästan så jag är frestad att gå in och göra min första anmälan till Reklamombudsmannen för det här är SÅ över gränsen!

Tack för tips, Valentina!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hurra CamCam!

    Bra att du lyte där här tipset. Sånt här gör också mig fly förbannad. 👿

    Min egentliga enda tanke är – tror folk på riktigt att en (förlåt) jävla korsett kan få en att ”svettas ut gifter”, ge en ”timglasfigur och ”bränner kalorier”?

    Dumhet har fått en helt ny innebörd.

      ”Det är svårt att vara dum idag. Konkurrensen är för stor.” 😉

    Tragiskt! Trodde faktiskt att hon var äldre med tanke på tatueringar och piercing och frans och hårförlängning. Blev förvånad när jag insåg att hon är 16 år. Alltså måste ju föräldrarna ha gett sitt medgivande hos tatueraren. Varför?

      Ja varför tillåter nellies föräldrar att hon poserat lättklätt sedan hon var tio år? Pengar

        Väldigt konstig liknelse. Finns det pengar att tjäna på att låta sitt barn tatuera sig?

      Det finns iof ett ganska brett utbud av folk som tatuerar utan att ens tänka på att fråga om ålder… Inte någon speciellt seriös tatuerare men ändå, det finns.

    Själv blev jag blockerad för typ 3-4 (?) veckor sedan när jag påpekade att hon borde märka ut sina två instabilder som reklam, det var ett från DMretro och ett från det där svinfula bikinimärket som alla D-kändisar springer runt i.

    Trevlig chey

    Ska den minska hungerkänslorna också?? Låter ju helt hemskt. Sitter den åt så mycket att hungerkänslorna förvrängs då eller? Måste vara ganska svettigt att ha en sådan på sig dessutom??

      Efter som att hunger och törst styrs från hjärnan så antar jag att man sättet korsetten kring huvudet och så är problemet löst? Hungern borta och kaloriförbränning på max! Suck, stackars tjejer som hatar sig själva så mycket att dom går på sådant här… En tjej på 16 år gör dessutom reklam för detta, hemska samhälle som hjärntvättar så enormt…

    Hon är ett barn själv, 16 år. Hon vet inte hur man ska marknadsföra på internet. Dessutom måste hon hålla i sitt kändisskap.

    Nä, kan någon berätta för mig hur man anmäler till Reklamombudsmannen, detta är så jävla långt ifrån okej!

    Jag tror faktiskt att det kan vara som så att hon (och måååånga andra) faktiskt inte tror att det är reklam/sponsring/marknadsföring etc. om pengar inte är inblandade. Nu vet vi ju inte om hon fått betalt (alltså i pengar och inte bara i prylar) för det här. Kanske är det helt enkelt så att hon (och massvis med andra influencers) tänker att ”är inte pengar på kontot inblandat behöver det inte märkas”?

    Du får kalla det hur korkat du vill, men jag tror att många tror att det är så. (Iaf har jag gjort det tills nyligen, och jag är ingen oerfaren 16-åring, utan 20 år äldre…)

      Det stämmer att det är så, en metromodebloggare (Linn Herbertsson) skrev förut på en fråga om reklam att hon bara märkte ut om hon fick betalt annars räknade hon det som pressprov.

        Linn Herbertsson kan jag inte ta på allvar efter att hon för ett antal år sedan skrev i bloggen om det vibrerande ägget hon hade uppkört i underlivet när hon gick på krogen. Hennes dåvarande kille och hans kompisar hade fjärrkontroll till ägget och roade sig med att reglera vibrationerna. Är inte särskilt pryd av mig men det kändes så jäkla ofräscht att hon skrev om det i bloggen ?

          Say what?! ?

          Googlade ”Linn Herbertsson Ägg” fick bara träff på fb men där sas samma sak. Är ju ganska sjukt om det faktiskt stämmer.

            Hon skrev inlägget när hon var tillsammans med Jacob Ramberg. Kommer ihåg det som igår för det var så jäkla äckligt ?

            Vad är han för kille då? Känns ju inte helt normalt att skicka runt fjärrkontrollen bland sina vänner även om hela situationen är minst sagt speciell.

            Oerhört otäckt gjort av killen också, tror ingen tycker annat. Men det var HON som lade upp det i sin blogg, skrivet med en typ skrytsam underton minns jag

            ?

            På vilket sätt är det äckligt att använda sexleksaker?

            Det är ingen som har skrivit att det är äckligt att använda sexleksaker. Det är väl snarare sammanhanget som gör att folk reagerar.

            Blev de kåta av det och trivdes med det så tycker jag det är upp till dem, tycker inte det är ett dugg ofräscht att agera ut sin sexualitet så länge ingen blir skadad av det.

            Linn skriver vad hon vill i sin blogg.

            Du har helt rätt Agnes. Grejen är att herrarna som hade fjärrkontrollen har en riktigt unken kvinnosyn och blogginlägget var inte vinklat som att det var upphetsande utan det var bara tragiskt.

            Inte första gången unken kvinnosyn och fjärrkontrollernförekommer i den umgängeskretsen ?

    Hon svettas ut giftig vätska när hon sätter på sig den där korsetten.
    Vem är hon, vad är hon gjord av!!!???

    Om man får så mycket framgång som ung behöver man en bra mentor (hallå TV4 ni kan faktiskt mediaträna era idoldeltagare) som kan hjälpa en med sociala medier och liknande. Håller med att det är hemskt att hon gör reklam för det här företaget som säkert utnyttjar det faktum att hon är ung och naiv och inte förstår bättre. Hoppas det finns en vuxen i hennes närhet som kan säga till henne att ta ned annonsen och kanske att hon även kan skriva på bloggen och instagram att det var ett misstag och hon inte tycker att någon under 18 ska köpa produkten.

    Angående den resan med toppbloggare som är i Zanzibar kan det vara intressant att veta att de flögs dit för att bli fotade i solglasögonmärket Chimi. På plats vägrar Fanny Lyckman används solbrillorna med motiveringen ”jag har ju egna”. Alltså sponsrade de hennes resa men fick ingen motprestation tillbaka.

      Hahaha… hur vet du det?

      Jag reagerade på att i två av fyra inlägg från Zanzibar (när jag läste, kan va fler nu) så hade Kenza på sig Karen Miller brillor. Men blir det inte ännu svårare att motivera att det är en jobbresa om de inte ens använder produkterna?

    Jaha så var ännu ett förhållande över för Nellie, är det tionde nu? Ja ja säga vad man vill hon är ju inte rädd för att bli kallad saker i alla fall ?

      Fyfan vad äcklig du är, hon ska inte behöva bli kallad någonting oavsett hur många killar hon varit med.

        Precis! Vad kallar du en tjej för som legat med många killar? Hennes namn!

        Nä men däremot kan man ha åsikter om hur man som föräldrar bör agera, när barnen börjar ha pojkvänner/flickvänner som sover tillsammans med barnen från tio års ålder absolut!

      Tycker du tjejer bör lära sig att undvika förhållanden/sexuella relationer så inte folk ska kalla dom för saker?

        Både killar och tjejer bör ha föräldrar som går in och styr upp OM dessa börjar ha flera seriösa förhållande redan som barn!

          Fast det var ju inte det som var frågan här, eller hur? Sluta försöka byta fokus från det extrem puckade uttalandet om att hon minsann ”inte är rädd för att bli kallad saker”.

      Om nu hennes föräldrar tycker att det är ok att barnet delar hotellrum ensam med sin pojkvän när hon är tio år så kan ju ingen annan ha åsikter om det. Eller?

        Jo, det kan man. Det är faktiskt jättelätt!

      Känner du själv att du är nöjd med den kommentaren?

    PW och MM har iaf fått fart med reklammarkering. Sånt som varit omarkerat i år.

    Alltså jag brukar bli knäpp på att folk på riktigt tror att typ.. detoxdieter ”avgiftar kroppen och tar bor toxiner”…. men nu när till och med korsetter sägs ”avgifta kroppen” har jag faktiskt tappat hoppet om samhällets allmänbildning……

    TACK!! Jag trodde för ett tag att du inte fick ta upp detta heller, då även Rebecka bara är 16 år.

    Dessutom är det vidrig marknadsföring – ”bränner kalorier”????? Det är ju lögn, helt sanslös lögn! Har man ont i ryggen går man till sjukgymnast och får lära sig stärkande rörelser. En stödkorsett är absolut iunget man rekommenderar – och TINYWAIST är inte medicinsk utan helt och hållet kosmetisk. Cher nästa – vi kanske ska läsa reklam om kirurgiska ingrepp där man plockar bort lite revben – för en tiny midja?

    Michela Castellari märker inte ut samarbeten (länkar till egen butik, reklam för ansiktstatuering samt länk i senaste inlägget).

      Vem? Har du skrivit till bloggaren att hon borde märka reklamen?

      Jag tror CamCam måste dra gränsen någonstans. Hon kan omöjligt skriva om alla svenska bloggare som inte märker reklam. En bra början är väl att belysa de större iaf (och de som har stor andel barn som läsare).

      Men det är anmälningar till RO eller KO som svider mest, så du kan ju anmäl bloggaren om hon fortsätter.

        Javisst måste CamCam dra gränsen någonstans. Men det är intressant för alla som följer My-gate och jakten på henne.

      Jag påpekadedrt för henne för någon lånad sedan, att hon måste börja märka ut reklam, men fick bara ett drygt svar tillbaka…

    Suck. Nu har Rebecka tagit bort de två inläggen på sin Insta och skriver istället lessna texter om huyr hon förföljs av näthatare BARA för att hon ”köpt en waisttrainer” för sin dåliga rygg. Dubbelt suck. Det hon köpte (fick??) var inget medicinskt hjälpmedel för att träna upp rygg och midja (hur man nu tränar sin midja…??) utan en korsett för tjejjer som vill se smalare ut. Produkten heter TINY WAIST för böveln!!
    Hennes unga läsare stöttar henne till hundra procent och tycker synd om henne för allt ”näthatet”.
    Som någon skrev här – när man hypat fram en ung tjej på 16 år till den här nivån, bör man kanske fortsätta att ge henne råd och hjälp och inte bara släppa henne vind för våg i en stenhård och grym business som musikvärlden och idolvärlden. Jag tycker jättesynd om henne, som på egen hand ska försöka hålla sin berömmelse uppe, smida medan järnet är varmt, och inte sjunka ner i glömska. Det måste vara jättetufft.

      Var har hon skrivit det?

        Hon skriver om waisttrainern i sitt senaste inlägg på Insta , om nu inte även det tagits bort?

        Hoppsan! Även det långa långa inlägget om näthat pga korsetten är borttaget nu…

          Under den nästsenaste bilden hon lagt upp står en lång text med hennes förklaring!!

      Rebecka förstår hon har gjort fel, förklarar hur hon tänkte och vill väl. Ska inte det uppmuntras/uppskattas? Ge tjejen a break för guds skull. Hon är 16 och vill verkligen väl. Och hon har inte fått grejerna gratis. Hon har tyvärr inte förstått sitt värde på sociala medier och ”mjölkar” inte sin framgång även om hon kunde/borde ?

    Vad är det för giftig vätska som kommer ut? Klorin? T-röd?

    Här får jag faktiskt ge Nellie en eloge. Hon skulle aldrig göra reklam, eller skriva nåt om, en sån produkt som Tinywaist. Dessutom tror jag att Nellie är betydligt smartare än att tro att en snörd korsett får giftiga vätskor att försvinna ur kroppen. Nellie är också 16 år.

      Nellie är däremot inte särskilt smart i hästsammanhang. Hon rider och hoppar ofta sina hästar på gramantygel – samtidigt som hon är sponsrad av PS of Sweden. Hur går det ihop?
      PS of.. är ett företag som utvecklat hästutrustning för att öka hästars välbefinnande. De har tex. konstruerat bekväma, ergonomiska träns med resårvaggor etc. för att inte utsätta hästen för stumma tygeltag etc.

      Det har självklart med att göra att det ej kan betala lika mycket dom de andra företagen hon profilerar.

    Varför skriver du om Rebecka men inte Nellie? De är väl lika gamla?

      Ålder har ingenting med det att göra. Jag kommer förklara men inte just nu.. Ni kommer fatta.. =)

        Men NÄR??? En vink kan vi väl få…?

          Innan sommaren..

            Något drar ur på tiden och jag undrar vad det är ? För två månader sedan skrev du att det inte var sååååå långt bort. Jag blir galen av att inte veta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.