Dessie vill börja plugga..

Dessie:

Dessie har kommit på att hon vill studera och det hon vill rikta in sig på är försäljning.

Bloggen har gett mig grymma kunskaper och arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, sälj, kundbemötande och mycket mer. Att ha kunnat få möjligheten att lära mig på egen hand något som kan ta flera år att plugga till har varit fantastiskt och en sån grym möjlighet.//Dessie

Läsarna är mycket skeptiska till Dessies blogginlägg där hon hyllar sina färdigheter som säljare och all erfarenhet hon samlat på sig och slänger återigen fram den där miljonen hon påstår sig ha tjänat på bloggen.
Det hon inte nämner är den skatt och moms som ska betalas och den upptaxering som drabbat henne och hennes miljon. Frågan är hur mycket pengar som blir kvar efter det? Inte är det en miljon i alla fall.

Det är fascinerade hur Dessie kan skriva om ett ämne som borde leda till idel jubel och ändå på nått sätt lyckas provocera läsarna och vända dem emot sig.

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 10.11.02

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 10.11.12

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 10.14.32

Skärmavbild 2017-01-22 kl. 10.11.30

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gillar inte att folk börjar prata om skatt så fort man är glad över att man fått in pengar för ett jobb. Dryper av avundsjuka enl mig att slänga det i ansiktet på någon som är stolt. Har själv fått höra det. En miljon är en miljon oavsett vilken skatt man får betala. Det är väldigt mycket mer än många andra får in. Småsint och otrevligt av folk.

      Det är stor skillnad på att ha en miljon och tjäna en miljon. Precis som att det är skillnad på att ha en kuk och vara en kuk.

        Håller helt med dig Susawoo, och tycker dessutom att du är lite rolig! ?

          Haha, men tack 😀 🙂

        I rest my case! Med tanke på din kommentar… avundsjuka it’s a bitch.

          Jag har faktiskt haft över en miljon på kontot – innan jag köpte min lägenhet. Skattade och allt, hade alltså TJÄNAT mer än en miljon. Men tack för omtanken! Kan du nu vara snäll och berätta vad det är jag är så avundsjuk på? Jag missar ju tydligen det själv, men det verkar du veta?

      Lite enkelt beräknat, har väl Dessie kvar strax under 400.000:- cash och det är ju inte kattskit. Hoppas hon sparar undan en massa.

        Det roligaste är att hon inte ens tjänade en miljon. Vet inte ens vart hon fått den siffran ifrån? Det stod att hon tjänade 700 000. Alltså en lång väg till 1 miljon. Förstår inte Dessies hybris om detta?

      Jag tycker det är stor skillnad på att vara stolt än att skryta om hur mycket bättre man är än andra. Pengar är inte allt. Jag är inte ett dugg avundsjuk på någon som inte kan ta någon form av kritik och besvarar folk med ”bro”, medan hon skryter om hur kundvänlig hon är tack vare sin ”feta erfarenhet”.

      Saken är ju den att hon inte tjänade en miljon – hon tjänade sjuhundratusennågonting, och upptaxerades till niohundratusennågonting pga tidigare skattefusk. Därför blir det väldigt märkligt när hon gång på gång nämner sin intjänade miljon.

    Jag är inte direkt hennes största fan men att först såga henne för att hon inte gör något med sitt liv och sen i bua åt henne för sin idé om att börja plugga..? Hur tänker hennes läsare egentligen? Kul för henne om hon faktiskt tar tag i sitt liv nu och roligt om hon har hittat något som hon tycker kan vara roligt också ?

      Camilla, svaret på din fråga hittar du i kommentaren nedanför din hos ”Susawoo”.

      Jag håller med ”Susawoo”, hon är ingen bra säljare, man ska lyssna till kundens behov & det gör hon inte.
      Försäljare har dessutom sällan utbildning, bara personlighet, det hon visar upp i bloggen är… Nja. Hon har redan lyckats ”smutskasta” sitt varumärke med sitt förflutna. Jag har heller aldrig köpt något ut av det Dessie marknadsför på hennes blogg. Hon lyssnar inte ett dugg på kundens behov. Hon vet ju inte ens efter 8-10 år (hur länge har hon hållit på med sin ”marknadsföring” på bloggen?), hur man ska markera ut sin reklam.

    Åh, jag har längtat så efter dagen då Dessie ”vaknar upp”. Vi är lika gamla, så jag känner lite ”men kom igen, du ska titta ditåt” med henne. Jag är glad för hennes skull om hon vill börja plugga, och jag hoppas att hon kommer in på det hon vill, även om det kan ta ett tag med tanke på en del andra bristande kunskaper. Dock håller jag med om att hon inte är en bra säljare och hon besitter inte den kompetens hon tror att hon gör. Jag har aldrig velat köpa någonting av det hon marknadsför, och hennes varumärke är tyvärr redan skadat och nedsmutsat. Men som sagt, jag hoppas att det går vägen.

    Jag tycker inte det är konstigt alls att det vänds emot henne. Så har det varit länge.

    Vad hon än gjort även när hon försökt lyssna på sina läsare och göra inlägg som de bett om så klagas klagas klagas det. Om det är någon gång som ordet som jag blivit smått allergisk mot, gnälla ska användas så är det om dem som inte gillar Dessie.

    Att de lämnas EN och annan konstruktiv kritik kommentar hos henne och att hon inte längre kan se skillnaden på dem och hennes belackare är verkligen inte konstigt. Folk vill inte ge henne en chans. Och det behöver de väl inte heller, men lämna henne då också till sitt öde.

    Folk agerar precis som att de har en personlig beef med henne när de förmodligen inte ens sett henne promenerar förbi dem på trottoaren. Hon har garanterart inte gjort någon av dem illa. De bara stör sig på henne. Jag kan lova dem att det finns folk som stör sig på dem också, de har bara inte samlat en hel mobb som gaddat ihop sig för att sitta och störa sig tillsammans.

    Att Dessie så gott som dagligen fått negativ ”press” skrivet både här och på svenskabloggare gör att folk inte längre läser vad hon skriver välvilligt och inte ens neutralt objektivt, utan de läser för att finna fel och få lov att fortsätta störa sig. Och den som söker finner. Sant eller inte.

    En tanke.

    Blondinbella hade mestadels folk som störde sig på henne och t o m hatade henne för inte så länge sedan. Sedan så började hon moderate bort de värsta kommentarerna. Nu gillar majoriteten av folk henne istället.

    Det är om något ett tydligt exempel på grupppsykologi och dess makt att influerar oss hur vi ska se på bl.a. en personlighet.

      Det är faktiskt lite läskigt hur snabbt det kan svänga dessutom. Har sett det i detta kommentarsfält och hos andra bloggare. Räcker med att det är några drivande och sedan är bollen i rullning. Du har ju till och med själv fått känna på det och då är du endast en som kommentrrar ANDRAS bloggar. Riktigt obehagligt och när jag insåg detta så fick jag mer förståelse för att vissa hårdmodererar sina kommentarer. Tror inte alltid det handlar om att de bara vill ha ”ja-sägare”, utan just för det du tog upp.

        Ville bara kommentera på tiden 13.37 också ?

    Bra kundbemötande?
    Sen i en kommentar drar hon upp den rena kritiken hon fått och svarar att hon inte bryr sig om sånt. Men all den konstruktiva kritiken från sina hängivna läsare då? Där de åter och åter igen skrivit vad hon skulle kunna förbättra – varpå Dessie kallat dem bittra haters och avslutat med ett ”puss på dig gumman :)”

    Det där med att hon skulle ”känna sig själv grymt bra” är ju uppenbarligen inte sant, för hade hon gjort det så hade hon förstått att säljare inte var hennes grej..

    Hennes tjat om en miljon visar tydligt att hon har nollkoll…. jag har ensam som Key Account Manager ansvar för en årsbudget på ca £ 700’000 (vad det nu är i SEK). Och hela mitt yrke bygger på att bygga upp och vårda varumärket gentemot kunden samt ge dem bästa möjliga kundservice. Gör Dessie något av det? Hon bråkar med läsarna, lämnar bloggen tom i flera dygn, har inte haft ett reklaminlägg på flera veckor (var är hennes berömda säljförmåga?) och ljuger (dåligt) för att försök skapa content. En blogg är inte bara läsarantal, om hon ska göra reklam för något gentemot läsarna måste de ha förtroende för henne och de har de inte i nuläget.

    ”It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so.” Dessie borde verkligen bli mer ödmjuk om hon vill utvecklas.

    Det är väl asbra att hon ska börja plugga? Förstår verkligen inte varför hon får så mycket kritik för det? Skitsamma egentligen om hon är en bra säljare tänker jag, att hon börjar plugga och måste förhålla sig till andra personer och deadlines och lär sig struktur osv tror jag kommer vara otroligt bra för henne. Det är väl det här alla har tjatat om att hon borde göra? Och nu när hon tar tag i något så blir hon ändå mest kritiserad.. Känns lite orättvist. Speciellt när vi alla vet att bloggen inte direkt kommer hålla som en inkomstkälla.

      Hon får faktiskt inte kritik för studierna främst. Läsarna kritiserar henne för att hon påstår att hon har ”fet erfarenhet” av försäljning och marknadsföring tack vare sitt jobb med bloggen. Folk har lite svårt att se vad i den ganska illa skötta blogg hon har som skulle ge henne sådan enorm erfarenhet av försäljning och marknadsföring…

    Hon borde läsa inredning 🙂 Det om något verkar hon brinna för!

      På riktigt? Med Ellos-style? Det krävs en utbildning på högskolenivå för att bli inredare. Och det för att man ska lära sig om materia, tekniker etc.

      Skämtar du? Själv är jag utbildad både arkitekt och inredningsdesigner. Hittills så har Dessie inte visat upp någon talag för inredning. Att tycka om att kopiera inredning från alla andra som i sin tur kopierat från andra, gör en inte till skicklig på något vis.

        Hej! Jag tror ni båda har missförstått någonting. Särskild du, den sista, som kallar dig utbildat inom det. Jag har aldrig sagt hon är ”bra”, men att hon däremot verkar brinna för det. Hon har flera gångar skrivit hur kul hon tycker det är. En utbildning kan alltså hjälpa henne att bli bra på något hon brinner för. Varför väljer man annars att utbilda sig? För att man redan är bäst och kan allt? Lite löjlig anledning.. 🙂

        ”Choose something you love, and you will never ever for a single day of your life work”

          Det du inte verksr förstå med mitt svar är att någon som har inredning i sig och en naturlig fallenhet för det aldrig skulle kopiera på det sättet Dessie gör. Hennes inredning är lika unik som att hon skulle vara den enda med blonda extesions och en YSL-väska…

    Jag tycker det är jättekul att Dessie känner att hon vill börja plugga och har ett mål. Verkligen jättekul !

    Dock skulle jag aldrig anställa henne med tanke på hur hon agerar mot läsare.
    Av det Dessie har visst i sin blogg skulle hon inte ens få komma på en intervju hos mig.
    Ja, jag kanske låter hård men så är det.

    Jag hoppas att hon har kvalite’er som hon inte har visat i sin blogg och jag hoppas att hon hittar en arbetsgivare som hon passar hos. Hoppas det går bra för henne.

    Camilla- Snälla detta börjar bli fånigt. Jag tycker synd om Dessie som är så jäkla påhoppad vad hon än beslutar eller funderar på. Hon är SÅ ung. Låt henne göra sina misstag ifred/på hennes blogg. Sprid inte varenda sak vidare… Jag har kommenterat massor på din blogg så är ingen gnällspik i varje sak- bara ibland! Kolla IP, orkar sällan skriva namnet utan kommenterar oftast ”anonymt” o ibland med mitt namn. Om nån tror att jag är Dessie.

      Camilla kritiserar faktiskt inte Dessie i det här inlägget, hon återger bara vad läsarna sagt samt ifrågasatt den där miljonen Dessie alltid nämner.

        Hon ger läsarna möjligheten!

      Sprid inte vidare? Hennes blogg är öppen för alla. Hennes varumärke bygger på att folk ska besöka hennes blogg. Om folk väljer att undvika läsa den direkt gör hon ett dåligt jobb. Och det är ju därför folk är kritiska och ifrågasätter hennes kundbemötande som hon själv anser är bra.

      ”Hon är ung, låt henne göra misstag ifred!”. Jag tycker inte det är schysst att uppmuntra någon med ett dåligt beteende att fortsätta sabotera för sig själv eller att bara se på när dom förstör sitt varumärke. I detta fall hennes attityd emot läsare som ska vara hennes kunder. Hon behöver konstruktiv kritik. Inget företag kommer jobba med någon som attackerar sina kunder med spydigheter.

        Okej..

    Tror inte att det är någon som tycker att är dum idé att hon ska plugga. Tvärtom. Det jag själv upplever som provocerande är hur hon uttrycker sig. Lite hybris lixom.

    Framför allt så motbevisar hon ju det där med ”goda kunskaper inom kundbemötande” genom hur hon svarar i sitt eget kommentarsfält.

    Men all lycka till henne oavsett. Studier är alltid nyttigt och lärorikt!

    Men alltså är 1miljon så mkt?
    BB sa i Framgångspodden att hennes reklaminlägg började på en kostnad av 80.000kr….hon gör två i veckan och är ju därmed upp i 1miljon ändå ganska snabbt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.