Hahahahaha…..

Catrin Hedlund:

bakis

På bloggen skyller Catten af Tälje sin baksmälla på att hon inte tål en viss sorts vin.
Kanske det möjligtvis vara det där vinet som innehåller alkohol?

Jag var ute en sväng igår och det känns idag. Jag blev upphämtad fr min morbror kl 10 imorse av mamma, sen dess har jag spytt och sovit nonstop fram tills typ nyss.
Jag drack inte alls mycket men ändå mår jag skit idag! Förmodligen är det de vita vinet jag drack igår, typ att jag inte tål det / en viss sorts druva.//Catrin

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men finns det inte nåt ämne i vissa viner som gör att man kan må kasst? Eller det kanske bara är i röda viner? Eller så skippar man sista glaset ?

    Fast det är inte helt ovanligt att man tål olika viner olika, Alltifrån att vissa inte tål vitt till att andra inte tål rött till att man kan reagera på vilken bekämpning de har använt från druvan. Det kan yttra sig alltifrån vanliga allergiska inslag som snuvig näsa, huvudvärk till att faktiskt kräkas.

    Har hon druckt boxvin som har fått stå för länge så har det utvecklat bakterier.

    Kommer aldrig glömma den dagen jag insåg att även rött på box behöver förvaras kallt för att inte bli dåligt.

    Fyyy vad dåligt jag mådde. Spydde som en gris och det efter ett glas vin. ?

      Fast märkte du inget på vinet? Sen när jag tänker efter är jag nog lite skeptisk till bakterierna ändå, det oxiderar absolut, men borde det inte vara förpackat på så vis att bakterietillväxt inte frodas? Tänker annars att det kan bli tillväxt i en försluten box också?
      Som Bengt fritiofsson säger, en sån här box ska drickas på en vecka eller två, annars är det ingen idé.

        Nu var den äldre än 2 veckor då jag normalt varken dricker eller gillar boxvin, men det var så jag fick det förklarat för mig på systemet när jag berättade att jag först (precis är det var nyöppnat) inte blev sjuk på det och sedan blev det.

        Att det var vinet är jag tvärsäker på då jag först (andra gången jag drack det) drack ett glas och mådde lite smådåligt och sedan ett glas till några dagar senare och blev då rejält sjuk. Det enda gemensamma som jag gjort eller ätit var vinet.

        Sedan så är det så klart inte perfekt hermetiskt förslutit för då skulle det hålla i en evighet. Så ätt mikroorganismer kan fordas där är inte alls otroligt. Framförallt inte som boxen endast var halvfull. 🙂

          Där ser man. Påsen är ju inte 100% lufttät på samma sätt som en glasflaska (även om den också, speciellt med naturkork, släpper in lite syre) därför är det vanligtvis ett års bäst före datum på boxar. Men har aldrig hört om den sortens kontaminerimg tidigare.

            Ha ha, inte jag heller uppenbarligen. Kan ju tillägga att det hände under varmaset augusti. 😎

            Jag har en annan historia att berätta ang sprit och saker som du aldrig trodde skulle vara kontantiminerat, men då risker jag att outa mig då jag vet att den här historien är välkänd inom bolaget. 😉 🙂

    Jag kanske är gammaldags men jag tycker inte #baksmällanfrånhelvetet och #mamma går ihop så bra. Visst får man gärna dricka lite grann ibland om man är förälder, men att dricka så man har ”baksmällan från helvetet”? Har man inte lämnat det bakom sig när man skaffar barn?

      Men seriöst!
      JA.. du är gammaldags/fördomsfull/elak/självgod.. vad man nu vill kalla det.

      Man dricker inte kalasmycket MED sina barn, men om man nu råkar ha barnvakt och dricker så att man blir bakis så måste det få lov att vara så. Det är absolut inte optimalt, men att du väljer att göra på ett sätt betyder inte att andra är dåliga för att man gör på annat sätt. Det betyder bara att ni inte gör lika.

        Kan köpa gammaldags, men inte elak eller självgod?? Jag har vuxit upp med en förälder som är smygalkoholist och det har varit ett jävla helvete. Därav mina väldigt starka åsikter angående att föräldrar inte ska dricka så de blir berusade. Säg vad du vill om saken, men jag tänker inte skämmas för jag tycker att barn och alkohol inte hör hemma i samma värld. Sen om man har barnvakt eller ej, det vet inte jag. Jag personligen tycker ändå man kan lämna alkoholen bakom sig när man skaffar barn. Det finns ingen anledning för dig att kalla mig för diverse saker för det.

          Jag år på din sida Anonym!

            Åh tack!! Skönt att höra att jag inte är en hemsk person trots allt haha.. 🙂

        Är man bakis ska man kanske låta barnvakten ha koll på barnen o den som är bakis sova borta o bli vettig innan man har hand om sina barn igen. Rimligtvis.

          Edit: Anonym 2

        Så har man barn får man aldrig mer bli full? För full = baksmälla. Vad spelar det för roll om barnet är hos någon denne känner? Om man nu dricker eller ser en film nykter när barnet inte är hemma, vad spelar det för roll?

        Jag fick barn när jag var 18. Jag får alltså aldrig mer bli full? 🙂 Jag dricker kanske 1 gång varannat år iofs, men tycker hela påståendet är rätt nedlåtande…

          Självklart får du bli full- när nån annan har tillfälligt ansvar för ditt barn. Inte SÅ svårt.

          Jag är inte ett dugg nedlåtande, eller jag menar åtminstone inte att vara det. Som jag skrev så pratar jag helt utifrån min erfarenhet. Det är ju givetvis skillnad på att låta barnet sova hos mor/farföräldrar eller liknande, och att gå ut med vänner någon gång IBLAND. Att, som folk jag känner, lämna bort barnen varenda helg och supa sig redlös, då tycker åtminstone jag att man prioriterar helsnett. Att dricka i närheten av barn tycker jag dock ALDRIG, någonsin (!!!) ska vara okej. Jag kan inte minnas en enda jul när jag växte upp då min ena förälder inte hade däckat innan Kalle Anka började. Som sagt – jag tänker inte ursäkta mig för att jag tycker att alkohol och föräldrarskapet inte hör ihop. Aldrig i livet.

    Micahs senaste inlägg (10.01.2017) handlade om nyårslöften, där ett löfte var att minst blogga 5 ggr/vecka. Det är snart 2 veckor sen, och inget nytt har kommit efter det. ?

    Märker att hon inte har kompletterat sin besticksamling ännu….

    ”Förmodligen är det de vita vinet jag drack igår, typ att jag inte tål det / en viss sorts druva”

    Det är när jag läser en sådan kommentar som jag förstår varför det finns skor med kardborrband till vuxna!

      Vad menar du med det haha? Går absolut att inte tåla vissa viner

        Ja det är jag väldigt medveten om då jag själv inte kan dricka vin men problemet är att ingenting som kommer ifrån denna fröken kan tas på allvar. inte en enda punkt!

        Det här handlar om att hon söp sig dyngrak men nu skyller på att hon inte tålde det hon drack som i sin tur ger ringar på vattnet. Såsom, barnen kan inte träffa sina pappor, hon kan inte nu heller betala tillbaka några pengar, inte infinna sig på rättegång eller vad som nu kan tänkas finnas i frökens kallelser bland oöppnad post.

          Men hallå.. Jag förstår hatet emot henne men att ifrågasätta exakt allt, påstå att hon ljuger om att hon inte tål utan det bara är en lögn för att hata ännu mer? Gå köp ett par knytskor så har du något annat att göra en stund 🙂

            Tror du det handlar om hat så har du helt missat hela historien om fröken. Hat/näthat/kränkt är något som överanvänds något överjävligt så snälla dra inte det kortet till mig.

            Mår man så fruktansvärt dåligt så lägger man inte ut det på nätet, då försöker man kurera sig istället men allt för the show…

    Min f.d svägerska tålde inte ett visst rödvin (själv kan jag inget om viner), men hon blev sjuk som tusan.

    Jag tål inte vissa viner. Det gäller särskilt vissa billigare röda viner, inte säker på vilka druvor det handlar om, men har märkt ett visst mönster. Förra gången när jag drack fyra glas rödvin under en kväll spydde jag från kl. 10 till kl. 21 nästa dag, det vill säga över 12 timmar!!! Så jag tror nog Catrin när hon säger att hon inte tål vissa vin.

    Som vissa påpekat finns det absolut personer som inte tål vissa druvor eller annat krafs som stoppas i billigt vin. Ek kan också vara en utlösande faktor för en del.

    Med anledning av kommentarer på hennes blogg om att hon lämnar barnen på förskolan och sen åker och tränar.
    Det här inlägget skrev hon för länge sen.
    http://finest.se/catrinhedlund/2013/12/06/langa-dagar-pa-forskolan/

    Jag tror inte ens att hon studerar. Så mycket fritid den människan har. Äter ruccola och chevré ost varannan dag, lägger alltid upp bilder på det. Aldrig när hon studerar. Det är ju så hon fungerar. Samma sak när hon började åka med pendeln för att bevisa att hon verkligen gjorde det, hon kom väl på att hon körde bil olovligt tillslut.

    Absolut har barn rätt att vara på förskolan, men det verkar vara utifrån hennes mammas arbetstider så catten kan träna och ha det gött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.