Heja!

Dessie:

dessiekollage

Jag vet att man inte ska ropa ”hej” för tidigt men jag tycker ändå att Dessie haft en riktigt bra blogghelg med flera inlägg – trots all skit hon fick ta för sitt ”börja plugga-inlägg”.

Jag hoppas hon får lite energi från det och fortsätter i samma anda – det blir ju riktigt bra inlägg när hon lägger manken till och inte bara slänger käft med läsarna!

19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Senaste från Mogi: ”Drömmen är ju också att kunna köpa en villa här i framtiden men då gäller det att spara ihop en stabil budget så man kan köpa en villa för 17-20 miljoner inom 6-7 år.” Älskar att det låter som att hon ska spara sin veckopeng… Man SPARAR inte ihop en insats till ett hus i den prisklassen. Då har man redan kapital som investeras. Jeez.

      Japp, kontantinsatsen blir 2.55-3 miljoner på ett hus i den prisklassen.

        Jag tror inte att det går att låna mer än 8000 000:-
        Eller är jag ute och cyklar?

      20 miljoner! Jisses Amalia. Vi kollar på små treor i Eslöv och har ändå inte råd, haha. Jag tror att jag ska lägga läraryrket på hyllan och bli bloggare istället. Eller behöver jag byta föräldrar kanske…

        Eslöv är ju helt sjuka dock med tanke på vilken håla det ändå är. De nya ettorna låg väl på närmre 7000? I alla fall var det planen när jag bodde i Eslöv. De flesta som bor i ettor bor själv, med tanke på närheten till lund och att tanken med att bygga ut var för att locka människor från lund antar jag att deras målgrupp tänktes vara studenter. Vilken student har råd med 7000 kr plus x antal hundra för tågkort?!

    Jag skulle vilja ta upp en sak, jag VET att man inte bör kommentera andra tjejers kroppar och vikt vilket någon säkert kommer att kritisera mig för. Det är väl egentligen inte själva vikten i sig jag vill kommentera utan förändringen i hur hon bemöter frågor. En av våra största bloggare har ju gått ner väldigt mycket i vikt efter sina graviditeter. Inget konstigt kanske men förr var hon väldigt mån om att prata om vikt och storlekar vilket hjälpte mig som har ätstörningar sedan många år enormt mycket. Att hon kunde visa sig i bikini och vara nöjd med sig själv sporrade mig så mycket. Hon svarade alltid på frågor om vikt mm och peppade andra. Nu är hon jättesmal och VÄGRAR svara på något alls om vikt längre. Hon ser däremot ut att trivas mer ju smalare hon blir och jag får sådan ångest. Jag vill bli smalare. Varför berättar hon inte i fall hon är sjuk eller något? Jag vet att man kanske inte ska hänga upp sig på sånt här men ingen som inte har haft ätstörningar själv förstår vilken kraft sjukdomen har och hur maktlös man är. Hon är en av mina absolut största förebilder och nu känner jag inte igen henne längre i hennes beteende. 🙁

      Sluta läsa hennes blogg! Jag måste sålla stenhårt bland mina sociala medier för att inte bli triggad. Absolut inga träningskonton, eller matkonton eller vad som helst som använder #fit.
      Mår du dåligt av hennes blogg så sluta läs. Välj en annan som känns bättre, eller gör något annat helt och hållet.

      Jag har också haft ätstörningar och känner mig numer vad man kan kalla ”frisk”. Ärligt talat mår jag bäst av att inte bry mig om eller tänka på vikten över huvud taget. Jag äger ingen våg och försöker att inte lägga någon värdering i varken hur jag ser ut eller vad jag äter. Jag har gått ner i vikt sedan jag ”lämnade” sjukdomen av flera olika anledningar som inte kan härledas till sjukdomen, och mår fortfarande så mycket bättre än innan jag blev ”frisk”. Sen vill jag inte påstå att jag är helt ”frisk” eftersom jag (liksom i princip alla andra) har dagar då jag känner mig fet, ful och äcklig trots att ingen annan hade tänkt samma sak.

      Försök att släppa tankarna helt och lägg ingen värdering i ”smal” eller ”tjock”. Du är fin precis som du är!

      (Sen kan jag även tänka mig att Isabella kanske inte riktigt känner att hon har tid att lägga på att prata om vikt och sådant, utan hellre struntar i det, för varför ska man påpeka om någon är smal eller tjock när det inte spelar någon roll?).

      Jag har aldrig haft en ätstörning men alltid varit överviktigt och kämpat med alla komplex det för med sig i alla år. Jag slutade läsa hennes blogg efter hennes ”statement” om att det var stopp med diskussionerna om hennes kropp. Hon byggde sin karriär delvis på att vara kroppsaktivist och talade vitt och brett om sin överviktiga kropp och de komplex hon hade vilket även hjälpte mig i att se min kropp på ett annat sätt. Nu när hon rasat i vikt så klär hon sig annorlunda, poserar annorlunda och talar på ett helt annat sätt om sin kropp. Att hon gått ner i vikt sopar hon nästan helt under mattan. Hon får ha vilken vikt hon vill men jag skulle vilja att hon fortsätter prata öppet om den kroppshets samhället medvetet och omedvetet utsätter flickor och kvinnor för och problematiserar lite mer om sin nya smal kropp.

        BB är en människa, långt ifrån felfri. Människor ändras. Hon ska inte behöva be om ursäkt för att hon gått ner i vikt och lagt ner älska-dina-kurvor-kampanjen (Size me hette det tror jag). Man får tycka att det är fegt eller falskt eller varsomhelst men hon ska inte be om ursäkt för det. Om hon vill så får hon välja att inte nämna ett knyst om sin vikt i sin blogg, för all framtid.

      Sluta läs hennes blogg och hitta någon annan som inspirerar dig. Du kan inte begära att BB ska ändra sig efter vad folk tycker, och hon ska inte ens behöva nämna nåt om sin vikt. Det är privat. Det är nog helt enkelt så att hon inte vill prata om det – svårare är det inte! Jag tror att många som klagar på hennes nya smala (normalviktiga..) kropp är lite missunnsamma eftersom de själv skulle vilja gå ner i vikt. BB är inte med dem längre så att säga och det ska hon få skit för. Ledsamt att det har blivit en synd att säga att man skulle vilja ha en smal kropp, även om nu inte BB uttryckligen sagt att hon gillar att vara smal. Det märks dock på henne att hon trivs, hon experimenterar mer med kläder och har friare poser i sina bilder. Det är väl underbart! Hursomhelst, hitta någon annan bloggare som du får inspiration från. Men verkligen, lägg inte ett sånt ansvar på en bloggare, någon som du inte känner. Om du mådde bra av att läsa hennes blogg när hon vägde mer och sa att hon tyckte om sin kropp – och sen mår dåligt av att hon går ner massa i vikt och inte nämner viktnedgången alls – då ligger problemet i dig och det får DU jobba med. Jag är säker på att du kommer må bra så småningom och trivas med dig själv och din kropp men det hela börjar i dig. Kram!

        Förresten: jag är 24 och har haft ätstörningar sen jag var 11. I perioder så har jag ett rent helvete med mina tankar. Jag är 170 cm med klädstorlek 32-34 och är benhård med att aldrig gå över det. Det är min strid. Jag äter ganska normalt och tränar sällan men det sitter i huvudet och i mitt självförtroende eller avsaknaden av det. JAG VET HUR DET ÄR. Men jag lägger inte mina egna problem på någon annan och begär att de ska hjälpa mig. Det måste börja hos mig. Jag har vänner som på riktigt har blivit bra från sina ätstörningar. För mig så minns jag inte hur det är att äta utan att tänka, det har varit med mig så länge och även om jag tror det kommer sitta i många många år till, så tror jag att jag börjar bli lite bättre. Eller kanske inte. Men jag lägger mig inte i vad andra håller på med. Kanske nån som förstod mitt svammel.

          Det är hennes dubbelmoral som är problemet. Hon utnyttjade diskussionen när det passade henne. Nu när hon är smal blir det tydligt att hon egentligen inte brydde sig ett skit om andra tjejers mående, allt handlade om pengar. Som vanligt.

            Eller att människor utvecklas och inte alltid tycker samma sak om allt? Bella behöver inte försvara sin vikt för någon annan bara för att andra individer mår dåligt och triggas av att se henne gå ner. Varför spelar det ens någon roll om vad Bella väger?

            Hade Bella fortsatt köra på ”jag älskar min kropp” grej nu när hon här smal kan jag tänka mig att det skulle bli en riktig shit-storm i hennes kommentarsfält.

            Hon blir ju redan blivit hackad på för att hon har gått ner i vikt och därför påstås ha ljugit när hon sa att hon kände sig nöjd med sin kropp när hon var lite större.

            Så jag förstår verkligen varför hon inte vill ta den diskussionen längre. Vem orkar bli ifrågasatt och påhoppad ang sin vikt från både höger och vänster.

      Måste hålla med The real M längre ner. Jag har också haft ätstörningar, men det ger mig inte rätten att skylla någon annans kroppstyp på mitt mående. Varken hennes kropp eller hennes vikt är, sålänge hon mår bra, ingens business. Bella är inte skyldig varken dig eller mig att tala om för oss vad hon väger och varför. Eller hur hon mår i sin ”nya” kropp och hur hon kom dit heller för den delen.

      Jag tycker du är orättvis i ditt resonemang. Tänk om hon är sjuk (hoppas såklart inte, och tror faktiskt inte det heller)? Vad otroligt triggande det skulle vara för alla som lever med ätstörningar om hon gick ut med det. Du lägger sådant otroligt ansvar på en tjej bara för att hon är känd och för att hon tidigare vägde mer. Precis som att hon är skyldig dig det? Det är ju orimligt.

      Jag hoppas du kommer ur ditt tänk. Jag vet hur du har det, och kanske tycker du att jag låter hård. Men ibland är det precis det man behöver. Försök att ta hand om dig själv istället för att applicera dina känslor på någon annan.

      Och sist, du är inte ensam. Vi är fler som kämpar. Kram!

    Den typ av medicin Bb äter kan vara orsaken till viktnergången. Vanlig biverkan eftersom man tappar aptiten av den.

    Det kanske är därför det är svårt att prata om det.

    Låt hon vara ifred

      Den medicin hon äter nu började hon med för bara några veckor sedan.

    Fnissar högt åt mig själv varje gång av vetskapen om hur hennes framtid kommer se ut. Det bästa hon kan bli är ju bilförsäljare, och man säljer ju inte bilar varje dag direkt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.