Skiter hon pengar?

Mogi:

ogi

Moggan och hennes bihang ”mon amour” har tydligen skaffat lya på Östermalm – flott skare va – och skriver om hur tråkigt det ska bli att lämna föräldrahemmet i Bromma efter att ha bott där ett tag. Varför hon överhuvudtaget skaffar en lägenhet har gått mig helt förbi? Bor och lever inte hon och ”mon amour” på flygplan och hotell till 90% av tiden?
Vem ska vattna blommorna och polera guldkandelabern när hon är ute och förgiftar miljön?
Men Mogi kommer inte sakna föräldrahemmet i Bromma särskilt länge eftersom hon och ”mon amour” planerar att köpa en villa där i 17-20 miljoners klassen om 6-7 år.

Drömmen är ju också att kunna köpa en villa här i framtiden men då gäller det att spara ihop en stabil budget så man kan köpa en villa för 17-20 miljoner inom 6-7 år.//Mogi

Sparar man ihop till en kontantsats på 3 miljoner? 
Ja, kanske.. Om man sparar 10 000 kr i månaden veckan.

Och den här stackars ”mon amour”?
Vad fan gör han?
Är det han som skiter pengar eller vad jobbar han med som tillåter honom att följa med som hovfotograf när Moggan reser land och rike runt?

Så många frågor.

Tack för tips, Matilda!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    10 000 i månaden är väl helt rimligt för ett par att spara iofs men de får fan investera dem väl om det ska räcka till en kontantinsats för 17-20 mill.

      Det beror väl på vad man jobbar med? Min karl och jag skulle inte klara det

        Som allting annat är det givetvis inte applicerbart på hela befolkningen, men för två vuxna, utan barn, och med två heltidsjobb är det fullt rimligt att kunna spara 10 000/mån. Men i många fall hade det isf också varit en prioritering.

          10 000 kr i veckan är det! =)

            Ja det blir ju snabbt väldigt mycket orimligare för ett vanligt hushåll?

          Vi är två vuxna och två barn och vi spar 32k i månaden. Så det är fullt möjligt. Vi spar hela min lön och lever på min mans lön

            Gud vad bra jobbat, måste kännas riktigt bra 🙂

            Vi tjänar inte ens 32 tillsammans…

            Åh, jag hoppas så att jag kan göra så i framtiden!

          Jag tänker mig att fölk som köper hus i 20-miljonersklassen lägger mer än 15% i handpenning, dom har typ 10 schmillz att investera. Allt annat är att kasta räntepengar i sjön. Banken skulle dessutom aldrig bevilja ett så stort lån till någon som har ”sparat” ihop en handpenning. Behöver du spara ihop den klarar du aldrig löpande utgifter.

            Nä, det är ju helt sant. Vet inte hur det är i Sthlm med husmarknaden i den klassen men i Malmö handlar det mycket om att det ska finnas en köpare i den prisklassen för att kunna få ut de summorna och det är därför svårt att sätta ett verkligt värde i den prisklassen. Men det är ju verkligen inget en bara sparar ihop till, det utgår från att en är väldigt kapitalstark från början. Om mogi sitter med ett gäng investerade millar kanske det är möjligt.

            Ja så är det. Hus för 20 miljoner köps oftast av människor som redan är förmögna och har inget eller litet behov av bostadslån.
            Se vidare vad jag skrev nedan.

            Inte för att vara sån, men personer som köper fastigheter i 20M+ klassen kan absolut ofta kontantköpa husen, men ingen av dom skulle det. Vi äger många fastigheter för mycket mer pengar än så och självklart så lånar du så mycket du kan (ofta 100% eller mer) eftersom bostadsräntan är så låg och vi har mångdubbelt högre avkastning på våra pengar i andra investeringar.

            Men skillnaden är ju att ni har säkerheten. Du får inte ett lån till en fastighet på 20 mill med 15% som enda kapital. Givetvis lånar förmögna människor pengar i stor utsträckning men det beviljas ju pga säkerheten. Sen har de också private banking lån som är än mer fördelaktiga.

      Vi sparar 36 k i månaden 🙂 och vi har ändå småbarn och jag är föräldraledig. Kommer kunna spara en hel drös mer sen när jag börjar jobba också.

        Prinsessan Madelääääään?

        Hur stor är din föräldrapenning, Alexa?
        Jag funderar på att bli gravid för det verkar lönsamt…

          Eller så kan man gifta sig med en man som tjänar bra. Tycker allt skryt om bra ekonomi är löjligt och kan sparas till nästa släktträff eller parmiddag, självklart så finns det människor som kan spara mycket på grund av hög lön, det behöver inte poängteras.

          Haha nej den är kass. Får ut kanske 12000 i månaden beroende på hur många dagar jag tar. Men min man tjänar bra. Tråkigt om det framstår som ”skrytigt” enligt anonymis nedan men jag ville visst poängtera det – för det framstod i inlägget och flertalet kommentarer som att det är en helt orimlig summa.

            Okej ”kass” var fel ord men får ut kanske hälften så mycket som när jag jobbar och har heltidslön – så skillnaden känns ju ?

            Det är en orimlig summa för många av oss. Trevligt för dig att ni tjänar bra. Vi gör inte det och kan således inte spara lika mycket. Vi prioriterar inte dåligt eller slösar, vi drar inte in så mycket bara. Ergo, helt orimlig summa för oss

      Jag bor själv (och bär således alla kostnader för bostadsrätt och bil själv) och sparar 12 000 kr/mån. Med en sambo som kan spara samma så skulle det ändå ta 10 1/2 år (utan oförutsedda händelser, resor eller extravagant konsumtion) att spara till en sådan handpenning. Galet ju.

    Det finns ju hur många glidare som helst som direkt eller indirekt lever hela sina liv på sina föräldrars pengar. Många har regelbundet fått aktier sedan de var nyfödda som de nu får utdelning från och därför är ju pengarna tekniskt sett egna. Så tror jag att det är för Mogi.

    Jag känner flera stycken som lever på familjen och majoriteten (även Mogi) drar in egna pengar och tar därför oerhört illa vid sig om någon antyder att de lever på familjen eller sin man. Flera av mina vänner shoppar upp hela sin egen lön varje månad och därför är de väldigt noga med att poängtera att de minsann betalat för alla 25 000 kronors väskor med sin lön. Att de har 0 kr i andra utgifter (boende, restaurangbesök flera dagar i veckan, 8 veckor utomlands varje år osv) som möjliggör att de kan shoppa upp hela lönen är oväsentligt.

    Sparande för många av dessa är att shoppa för tiotusen under en månad istället för trettiotusen och kanske bara äta ute en gång i veckan. Då samlar man snabbt ihop till en rätt så stor kontantinsats.

    Så du tänker att 10k per månad i 6-7 år blir 3 miljoner? ;D

    men en villa för 20mil? Tror nog jag aldrig i hela livet hade betalat så mycket för ett hus, inte ens om jag hade flera miljoner på banken.. Galet.

      Haha.. i veckan ska det så klart vara!

      Speciellt inte när man kan få samma slags hus för hälften av priset på en annan ort (måste inte vara en liten stad). Skulle aldrig köpa bostad i Stockholm eller i närheten

        Skulle nog inte rimma så bra med Mogis image om hon vore tvungen att köpa hus i … låt säga, Mellerud! 🙂

    Om vi nu leker lite med siffrorna och baserar oss på dagens kända uppgifter om amortering, kontantinsats, räntenivåer, avdrag osv.
    En villa med ett inköpspris på 20 miljoner kostar till att börja med 300 000 kr i stämpelskatt (lagfart). Och dessa pengar ska betalas kontant inom tre månader efter det att köpet ägt rum.
    Pantbrev kostar 2% om man behöver ta ut nya och vi antar att det behövs nya pantbrev för 10 miljoner. Pantbrev kostar 2% i stämpelskatt vilket alltså blir 200 000 kr att betalas innan banken beviljar lån.
    Så redan här har vi 500 000 kr i utgifter som är bäst att ha redo i en kakburk redan vid visningen.
    Vi går sedan på minsta möjliga kontantinsats dvs 15%. Det betyder 3 miljoner kr som också bör ligga i sagda kakburk – alltså totalt 3,5 milj.
    Lånet blir alltså på 17 miljoner vilket innebär att det ska amorteras ned med 2% om året. Det blir en årlig amortering på nätta 340 000 kr, icke avdragsgillt.
    Räntan på lånet på 17 miljoner blir i dagsläget ungefär 300 000 kr där 200 000 kr är avdragsgillt med 30% och 100 000 kr med 21% dvs nettoränta på 219 000 kr/år.
    Boendekostnaden för ränta och amortering exkl alla driftkostnader och fastighetsavgift blir 47 000 kr netto.
    Troligen kommer banken att kräva en hushållsinkomst på minst ett par miljoner för att över huvud taget bevilja ett så stort lån för inköp av en så dyr villa. Alternativt krav på en väsentligt större egen insats och lägre lån.

      Daym! Bra jobbat!

      Anton: Och då har du inte ens räknat med stresstestet som de ska klara och det är en ränteökning upp till ca 7%. 😉

        Förtydligande: Banken gör alltså en sorts stresstest,spekulationskalkyl, på deras ekonomi om vad som skulle hända om det blev en ökning på bl a räntan till 7%

        Det skulle nog bli svårt att få ett så stort lån som 17 miljoner även utan bankens stresstest.
        Men stresstestets räntekostnad på 1,2 milj om året kräver en så hög uthållig hushållsinkomst att det är mer sannolikt att man då istället kan köpa huset kontant på grund av tidigare lyckosamma affärer (eller många år av extremt välavlönat jobb i näringslivet).
        Hur som helst, att köpa hus i 20-miljonerklassen är nog i huvudsak något man gör efter att ha blivit förmögen på något.
        Men faktum är att i Stockholmsområdet idag börjar faktiskt löntagare köpa villor och bostadsrätter i prislägen på 12-15 milj men då är det ofta efter några tidigare bostadsaffärer som möjliggjort värdestegringar som man sedan använt som kontantinsats i efterföljande köp.

          Självklart Anton!

          Men för skojs skull gör ditt räkneexempel med en ränta på 7 % så kommer du se att banken aldrig skulle bevilja lån till dem, då banken KRÄVER att DU SKA KLARA deras stresstest. 😉

            Det blir 1,2 milj brutto i räntekostnad som jag skrev.
            Men detta är bara teoretiskt för ingen som behöver låna så mycket som 85% tänker sig tanken att köpa ett hus för 20 milj. Har man inte pengarna så får man leta efter hus i den prisklass man klarar av vad gäller kontantinsats, amorteringar och räntor.

    Jo men nar det gar bra kan man val unna sig! 🙂
    http://www.allabolag.se/5568261456/richardson-pr-communications-ab

      Haha, ja det där kan ju ta ett tag

    Mogis liv är ju så konstigt det kan bli, jobb lever i en mycket märklig fantasivärld. Vad jag förstår är hennes ”Amor” tämligen normal så att han står ut med att flänga runt med henne förstår jag inte. Såklart har inte de ekonomi att leva som de gör på egen bekostnad utan allt är spons, men det framgår mycket sällan av bloggen.

    Hennes ”Amor” jobbar på Hatt et söner, hela hennes fest på en båt om ni minns var ju spons men det framgår inte alls av bloggen. Det är säkert ett bra jobb, men aldrig att det betalar för deras sätt att leva.

    Om det är någon Skatteverket skall granska så är det Mogi.

      Fast vad gör han på hat et söner? En blir ju generellt inte rik på att jobba i vinbranschen direkt, även om det är ett champagnehus. Tror ju inte han kam tjäna några större summor varken som säljare eller delägare.

    Moges bolag drar inte in några större summor, inte heller pojkvännens så man får nog anta att de bådas föräldrar betalar för deras leverne och att de har ”old money” som liksom inte sinar..

    Kollar man pappa magi så drar hans bolag in många miljoners så han kan nog betala 😀

      min dator förstod sig inte på namnet MOGI ?

        Vem fan gör?

      Vad jobbar pappa Mogi med då?
      Pappa magi funkar ju annars. Magiska pengar som bara fladdrar in till Mogi.

      Tycker också att det är spännande att de köpt en lägenhet på dyr adress i innnerstan om man får tro Mogi. Trodde de bodde typ andrahand…

      Var ser du att hennes pappas bolag drar in mycket pengar? Tycker det ser tvärtom ut. Eller var du bara sarkastisk…?

      Hans bolag drar inte in ett jota (i dessa sammanhang)?!

        Om jag förstått det rätt så tjänar inte pappan mycket pengar alls förutom på lite aktier osv. Men någonstans kommer ju pengarna ifrån… vet faktiskt inte riktigt var. De har inte pyntat för Mogis lägenhet iaf, inte en chans. Om inte annat borde de väl ha gjort det för längesen isåfall så att Mogi sluppit flytta runt i andrahand till hon är 30?

        Mamman tror jag inte jobbar alls. Och vad jag vet äger de inga fastigheter eller något annat.

        Mogi har ju en lillasyster som är riktigt normal. Lite vibbar av att vilja vara i ”rätt” kretsar men inte på långa vägar som Mogi.

        Det här blev kanske ryckig kommentar, skriver från telefonen. Får återkomma när jag har tillgång till en dator så får vi se om jag har något mer att tillägga ?

          Mogi köpte ju lgh på Karlaplan förut? Eller?
          De äger ju en villa i Bromma.

            Nej Mogi bodde i andrahand på Karlaplan, hon har aldrig ägt en lägenhet. Det är bara så hon har fått det att verka i bloggen.

            Ryktas ju också om att inredningen var lånad. Hon la upp några bilder på bloggen med länkar till allting, sen postade hon de bilderna om och om igen.

            Sen var det någon som uppmärksammade på andra bilder hon tagit att möblerna i bakgrunden saknades osv. Det måste vara så otroligt jobbigt att hela tiden försöka underhålla det där luftslottet som gång på gång riskerar att rasa.

    Ja men bra: mer fokus på denna Mogi. Läste hennes årsresume för 2016. Herregud. Resorna. De är hemma ibland och vänder. Det är så fullkomligt vidrigt ur miljösynpunkt, skrytkvot men framförallt att det är så jäkla köpt alltihop. Så sponsrat, omärkt, plastigt, ytligt och puttinuttigt. Dessa inlägg med beskrivningar av frukost, middagar som den ena är mer fantastisk än den andra. Men ni som kan: förklara gärna hur det går för hennes bolag!

      Både pappans o hennes: Typ inget ös alls! Lönerna som bet ut är i nivå med låginkomsttagare. Orimligt!

        Edit: minusresultat också..

    Det är ju uppenbart att pengarna kommer någon annanstans ifrån. Antingen är det ärvda pengar, eller så har pappan/mamman tjänat stora pengar eller gjort en exit tidigare.

    Problemet för Mogi är nog att om den eventuella bostadsbubblan inte spricker kommer inte 17 MSEK räcka om 6-7 år. Hon kommer ju inte nöja sig med ett av de mindre husen, och de på 200-300 m2 har redan de priserna.

    Det är många, framförallt kvinnor, här i Bromma som inte har något jobb eller har någon mindre hobbyverksamhet. Så på så sätt skulle hon passa bra in… Som föräldraledig ser jag de varje dag på Gateau (Mogis favorit)

    Ja hennes 2016 var ju en enda lång semester och jordenruntresa. Visst, fattar att det är jävligt frestande att leva i den fantasivärlden om man har pengarna till det. Men för fan för det ekologiska fotavtrycket.

    Det är verkligen märkligt hur vissa människor anser att deras egna liv och egna intressen går före alla andra nu levandes plus framtida generationers intressen.

    Sen undrar jag också vad det gör med det mänskliga psyket om man kan få exakt allt man vill ha. Hon måste ha ett extremt kickbehov efter all shopping och alla resor.

    Alltså vem är hon egentligen? Vad jobbar hennes föräldrar med? Vilka kapitalinkomster har hon och föräldrarna? Äger de fastigheter/företag/whatever?

    Därför man bor ute på landet och inte vid någon storstad, här får du ett slott för 2-3 miljoner, med sjöutsikt och sjötomt. 🙂

    Mogi har ingen utblidning, en liten kvällskurs efter gymnasiet, och hon tänker bli en internationell hotellkonsult!
    Och jag tänker, när jag tittar på hennes blogg, att hur är det möjligt att det ALDRIG finns en annan människa på bild, endast Mogi. Ja, ibland även hennes amour. Båda oftast photoshoppade till max. Jag har rest en hel del, och kan inte förstå att man kan ta sådana bilder som hon gjorde i t ex i Singapore. Inte en kotte någonstans!
    Mogi har ju i två år skrutit att hon bor på Karlaplan. Det gjorde hon ju, men bodde i andra hand. Därför kunde hon inte vara skriven där, hon har alltid varit skriven hos sina föräldrar.

      Jag har också reagerat på att det är så folktomt på alla bilder, dom verkar inte heller träffa vänner på några av resorna. Känns som att dom lever ett ganska ensamt liv för all lyx och flärd till trots så tror jag ändå att man mår bra med vänner och familj runt sig, någon att dela alla upplevelser med.

      Aha trodde hon hade köpt på Karlaplan! /kommenterade högre upp

      WHAT IF, hon kanske redigerar in sig i bilderna? Hon kanske inte ens reser.

    Alltså, jag tror inte att hon har särskilt mycket pengar. Vi vet ju alla att hennes resor är sponsrade, och förmodligen även kläder, möbler osv. På något sätt har de uppenbarligen fått ett lån för att köpa en ny lägenhet, men att hon skulle kunna köpa ett hus för 17-20 miljoner i framtiden är förmodligen bara en dröm (som hon ju faktiskt skriver också). Allt är självklart en fasad. Tragiskt att hon ska behöva ljuga om sitt liv, men det är ju hennes val.

    X-tra vagans! Jorå mitt soc bidrag är på 3800 (+hyran, läkemedel, sjukvård betalt) tv-licens står jag för sj. Tur att studielånen går att pausa annars hade jag väll hamnat bakom lås o bom för allt obetalt! Dock så kostar ju allt i ett samhälle. Att det finns ett tryggt nät att falla på ? (längtar till 25, idag blir det ärtsoppa o bara pasta) hushåller man så behöver man nog inte äta så den 23…

      Min pappa käkade ris, tonfisk och lök till lunch och middag varje dag i jag vill inte ens veta hur många år! Men mätt blev han, näringsvärdet var hyfsat, priset per portion snorbilligt, och på 5 år pungade han av den mille han hade i skuld (och smide planer ;).
      Numera bor han i lågt belånat hus ute i skärgården och har börjat dra in rikgtiiigt mycket cash (som han lägger på hög, så kart, det jävla trollet, haha! <3 älskar honom så jävla mycket, han är min förebild =) sorry för OT-parente!).
      Det jag ville ha sagt, innan jag tappade tråden för min familj gör mig så blödig att jag blir disträ :), var att det är slitsamt att leva så som du gör. En fest är typ en folköl och man lappar klädder som om man vore barnen från Frosmofjället, men härda! Kämpa! Det ÄR kämpigt som fan att leva med knappa margianler, men det går, och det gåe att göra det mer eller mindre "korrekt". Point being att man kan vara fattigare än en kyrkråtta idag, men ha det väl förspänt utifrån sina förutsättningar, inom bara några år! Min pappa är förvisso hälften man, hälften robot, men vi alla klarar kämpiga år, no effing doubt. Push through it ba, så ses vi på en ljusare sidan sen, aight? Aight! ? kriga vidare, du är en kämpe! ?

      P.s har du swish så kommentera nummer om du vill. så blir det en roligare middag än ärtsoppepasta ikväll i alla fall =)

    resor var och varannan månad + köp av lägenhet + låg lön?! HUR lyckas hon?

      Precis ge oss hemligheten!! :))

      Någon Borde kolla upp hennes inkomst eftersom den i proposition till alla hennes resor plus skryt om att kunna spara ihop 764 miljoner på några år skaver något enormt. Hoppas Skatteverket granskar henne.

    Det kanske är hennes kända faster som ger alla pengar? Johan Falk-filmerna är ju framgångsrika! Hehe…

      Är Marie hennes faster?

    men alltså vem är hon? hur gammal är hon? varför ser hon ut som typ 47?

    Vill inte vara debby downer nu, men är det bara jag som vet att en flygning är lika mycket strålning som en röntgen (vanlig ”slät-röntgen”) på sjukhus. Reser man långresor är det lika mycket strålning som en CT-scan. Därför sorgligt nog många piloter och flygvärdinnor får cancer. Det är verkligen inte nyttigt att utsätta sin kropp för så OTROLIGT många flygtimmar.

    Ingen fara om man åker 1-2 gånger om året men 1-2 gånger i månaden är rent ut sagt farligt :O

      källa på det tack!

        Åk till närmaste akutmottagning, be att få tala med röntgen och fråga personalen…
        En slät röntgen är mindre strålning än en flygresa.

        Jag röntgade mig senast förra veckan tyvärr och de lugnade mig med att säga att så länge jag inte reser så mycket så behöver jag inte oroa mig för röntgen bilderna, de är bara som en liten flygresa sa de till mig på akuten i Stockholm.

        http://www.livescience.com/32865-how-much-radiation-are-you-exposed-to-during-a-cross-country-flight.html

    Detta har hennes pojkvän Johan skrivit på sin Linkedin


    Brand Manager
    Företagsnamn A Fashionista’s Guide
    Anställningsdatum dec 2013–nu Anställningsperiod 3 år 2 månader Ort Stockholm, Sverige

    The largest high-end blog in Scandinavia within lifestyle for fashion, food & travel (www.afashionistasguide.com). Launched the blog international: strategy, brand position, coordinating and international relationship builder. The founder of the blog, Malin Richardson, was awarded Chicest Fashionista 2014 by Chic Magazine. ”

    han jobbar alltså med att få spons till henne.

    Jag reagerar mest på att deras resor verkar så tråkiga. De är på hotellet. Äter, dricker och hänger vid poolen. Gör de aldrig nåt? Reser jag till andra sidan jorden vill jag se och uppleva landet. Forsränna, klättra i berg, äta lokal mat osv.
    Ja ja. Alla är vi olika men hennes resor lockar inte mig.

      Vet bara att hon promenerar maaaaaaaaassor..

      Önskar också att vi kunde ta resorna utanför hotellet och hotellrestaurangen. Hennes blogg har så mycket potential. Skulle själv gärna vilja få lite behind the scene från någon som är väligt resvan som jag själv bryr mig om. Vilken flyglanslounge är bäst, hur packar man bra, hur bokar man bra prisvärda resor. Vilka är de sämsta ställena hon varit på? Hur är de up and coming ställena + de klassiska restaurangerna? Ja ni fattar.

      Reser själv väldigt mycket och särskilt med jobbet och skulle så gärna vilja se lite mer handfasta tips. Men kan tipsa om Petite Passport som en sjukt bra blogg som alltid ger de senaste tipsen på up and coming ställen.

    Den här texten om Mogi sager väl allt. http://andreasjakobsson.weebly.com/bloggtexterna.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.