Det där med reklam går i vågor..

Pernilla Wahlgren:

pillan

Ett uttryck som jag använder mig av då och då här på bloggen är ”Är hon så här dum på riktigt” och nu är det dags att plocka fram det igen.
Pernilla Wahlgren KAN väl ändå inte vara så dum och outbildad som hon försöker framstå i det här inlägget, eller?

Det här är lite av en trestegsraket i dumhet.
1 – Hon gör smygreklam.
2 – Hon gör smygreklam för alkohol.
3 – Hon hänvisar läsarna till inköpsstället.

Jag blir matt!
Är det inte korsetter till barn så är det smygreklam för alkohol…

Alkoholreklam har en HEL rad extra föreskrifter som inte förekommer i annan reklam förutom tobaksreklam och liknande.
Bland annat så måste minst 20% av annonsen innehålla en varningstext likt den här nedan och alkoholreklam i Sverige får bara visa produkten och inte kopplas till personer, attribut eller livsstil.
Den får inte ens uppmuntra till konsumtion.

Vad gör Pernilla Wahlgren?
ALLT som enligt texten ovan är förbjuden!

varningalkohol

Den svenska alkoholbranschen har en egen ombudsman som de kan rådfråga – Alkoholgranskningsmannen/AGM.
Ombudsmannen ska även anmäla eventuella överträdelser till Konsumentverket, som är den officiella tillsynsmyndigheten.

knapp2
Håll ett finger på bilden och swipea den uppåt när länksidan visas..

Så här kan en anmälan se ut för den som undrar:

anmälan

Tack för tips, Malin!

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon har gått tillbaka och skrivit i samarbete med på mängder av inlägg ser jag idag. Detta har inte funnits tidigare det vet jag som trogen läsare av hennes blogg

  Ytterligare en platsannons av Blondinbella företag: http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=20769827

   Vilken oproffsig jobbansökan full med stavfel och ett rörigt upplägg. Jag hade inte velat söka jobb där.

    Överst på annonsen:

    ”LÖN: Fast månads- vecko- eller timlön”

    Under rubriken lön:

    ”Lön

    Vi erbjuder en plats i nyrenoverad lokal mitt på stureplan.

    Vi erbjuder också friskvårdsbidrag, tjänstetelefon och dator.

    I tjänsten ingår även möjlighet att närvara på roliga events och mässor som rör vår verksamhet.”

    Intressant.

     Och vad menas med den här ”En positiv person som har lätt för att sprida glädje” i praktiken? (Alltså med glädjespridaren).

     Ja, se där stog om lönen. Typ…

    Ja herregud vad mycket språkfel. Odd kanske har skrivit den själv, vad jag minns från hans blogg var språkbruket inte det bästa men någon bör ju korrläsa innan den publicerad. Kul också att under lön nämns inget om själva lönen, bara (ganska vanliga) förmåner.

     Publicerades kl 00.00, det kan vara orsaken till felen. Vem orkar göra sitt bästa och korrekturläsa den tiden på dygnet.

      Då borde man inte göra det på den tiden på dygnet.

      Jag håller med dig, earth calling. Skulle aldrig publicera/ skicka iväg något den tiden för de skulle troligtvis bli bara goja. Men vi vet inte säkert att det är Odd som skrivit, tror det lika gärna kan ha varit Blondinbella som gör lite kvällsjobb fast det står Odds namn.

   Det där är nog på riktigt den absolut sämsta jobbannons jag sett i mitt liv….snälla rara kära någon….korrekturläsning?! Och dessutom tycker jag inte riktigt att man någonsin kommer fram till vad tjänsten innebär förutom att man ska kunna 633 rader med program..

    Well. För mig som är utbildad grafiker är det tydligt vad de vill att tjänsten ska innefatta, även om jag aldrig skulle söka den, då arbetsplatsen verkar sjukt oseriös med en så dåligt formulerad platsannons.

  Är det bara jag som tycker att den där nya anmälningsknappen bara är för mycket? Känns som en polisstat härinne nu med alla anmälningar till höger och vänster och nu en stor röd knapp till råga på allt.

   Jag tycker det är kanon!

   Tycker också det är jättebra! Bra Camsi 🙂

   Jag tycker det är en kulgrej till inlägget eftersom man inte sett det förut och jag är inte lättroad.

   Ja du, det verkar inte vara helt lätt för CamCam att bedriva en blogg och samtidigt göra exakt alla läsare nöjda.

   Om hon skriver om omärkt reklam så klagas vissa på att det är ointressant. Om hon inte skriver om reklam får hon mängder av kommentarer om ATG hon borde göra det. Om hon skriver om omärkt reklam men inte skriver var man enkelt kan anmäla, då kommer det mängder med kommentarer som undrar hur man anmäler. Om hon skriver ut var man kan anmäla, då kommer det kommentarer om att det är onödigt.

   CamCam, du ska fasiken ha en stor eloge för att du klarar denna dagliga tålamodsprövning ?

   Jag älskar knappen! Tack vare cam cam har jag anmält sex inlägg idag! ?

   E: du behöver ju faktiskt inte använda den, o sen kan du också skrolla förbi den om det skulle va så. Jag själv bryr mig inte så mycket om vem som gör fel o hit o dit, o kommer antagligen heller aldrig anmäla någon, men det är ju bra att andra engagerar sig och att där då finns alternativ för det ?

   Jag vet att jag inte behöver använda den och jag inser att det inte är lätt för CamCam att göra alla till lags. Jag ville bara lyfta frågan och se om det var någon mer än jag som ogillade den. Men än så länge verkar jag vara i minoritet 🙂

  Ooouch! Det är just pga sånt här som gör det extra tydligt varför det är bra att ha en utbildning inom det man jobbar med. Att jobba med marknadsföring, som bloggare ändå gör, men inte har en susning om vad lagen säger är ju totalt galet! Och ändå kräver bloggare att deras arbete skall tas på allvar och accepteras som just ett arbete. Förstår att seriösa bloggare blir frustrerade när majoriteten av deras kollegor fullständigt drar ner hela branschen.

   Skrattade ganska gott åt kommentaren då jag kan relatera till mitt arbete. Arbetar med ekonomi och många som har företag, och skickar en felaktig faktura, vet inte vad en kreditfaktura är när man ber om en.

   Helt crazy att man inte sätter sig in i vad som krävs för att bedriva ett seriöst företag 😛

  Dags för mig att anmäla nu då! Men jag undrar över hur ” anonym ” man får vara när man anmäler. Om vi t.ex tar Pernilla Wahlgren, hon ser väl hela mitt namn i anmälan om jag gör en? Om hon då blir sur för att hon blir anmäld, kan hon skriva ut ” Ja, nu har jag då blivit anmäld för smygreklam av Britta Brittsson i Brittstad ” på sin blogg av ilska?
  Någon som vet? 🙂

   Kan kan hon såklart men oroa dig inte nämner hon någon så är det troligen mig som anmält 18 av hennes inlägg sedan igår ?

    Haha fasiken vad du legat i! Hurra ??

     Hon har retat mig i flera år så nu jäklar!! Men hon har varit och skrivit till att det är ”i samarbete med” på flera inlägg med bland annat deras barnkläder märke sedan igår

     Skrattar bäst som skrattar sist ? Kollade mailen och samtliga anmälningar underkändes för att jag endast bifogat printscreens och ej länkar ? Bryter ihop idag och gör om och gör rätt i morgon igen

   Det var jättelätt att anmäla iaf ? Klart hon kan, men det bryter säkert mot någon lag det med och hade snarare gett henne enbart negativa kommentarer

  Nu får vi hoppas Konsumentverket läser lagen för Pernilla Wahlgren.
  KO borde för övrigt hitta något bra exempel och stämma henne inför Marknadsdomstolen.
  Jag tycker det är orättvist att bara Kissie hittills råkat ut för en stämning. Hon är inte värst även om hon naturligtvis är bra för KO med tanke på uppmärksamheten ärendet får.

   Japp, de borde dom hitta för Wahlgrenskan har ALDRIG märkt ut reklam och hon har bloggat i åratal.

  Hm…. En annan bloggare som är väldigt dålig på att markera ut sina reklaminlägg är Maggan Graaf. Det flyger hej vilt därinne. Allt från hennes vänners butiker och företag, till sina egna böcker/smycken/vitaminer m.m

   Fast Maggans blogg (som jag btw älskar) är ju också ett virrvarr utan ngn som helst struktur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.