Catten critiseras…

Catrin Hedlund:

Kevin har egentligen skridskoåkning imorgon med förskoleklassen på förmiddagen, men han tyckte det var tråkigt förra veckan, och de som inte vill åka får sitta och kolla på – i en iskall ishall – det känns sådär.Så jag bokade in ett läkarbesök på förmiddagen då Kevin har en körtel på sidan av halsen som gör ont, så den ska vi kolla upp och sen drar vi och badar någon timme eller två.
Tror nog att hälften av hans ”klass” är borta imorgon, så vad passar inte bättre med lite nytta och nöje i ett? :)//Catten

Catten af Täljde kritiseras i sitt kommentarsfält för att hon låter sin äldsta son vara hemma från förskolan i tid och otid.
Hon resonerar som så att det ”bara” är förskolan medan kommentarerna tycker att man inte ska låta barn få som de vill.

Okej? Inte okej?

catten

25 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Passa på att vara hemma nu och umgås med varandra. Sen är det inte möjligt på samma vis då skolplikten börjar… Då hinner barnet säkert lära sig att man inte kan ”välja” längre. Men det är ju bara min åsikt 🙂

      Håller med dig. Och hinna umgås innan hon åker in i finkan!

      Precis min tanke, passa på!

    Haha åh kommentaren om att det är pinsamt att inte kunna åka skridskor i ett vinterland. Jag har aldrig kunnat åka skridskor, jag försökte lära mig men det lossnade aldrig och jag hatade det. Har inte stått på ett par skridskor sen jag var 12 år och har aldrig behövt skämmas för det.

      Same, har aldrig kunnat åka skridskor och har inget intresse av att lära mig heller. När skulle man som vuxen människa behöva (?) kunna åka skridskor liksom? Och varför skulle det vara pinsamt att inte kunna? Haha

    Tack för ett bra inlägg!

      Det man inte prövar vet man inget om. Självklart vill ett barn göra vad det alltid gör (oerhört rutinstyrda) det är förälderns skyldighet att blotta världen för barnen. Men med tanke på kriistins personlighetsstörning förstår man ju att de bara är intresserade av shopping och charter (flykt)

        Jag tycker att du ska sluta med att diagnosticera andra människor via nätet. Kan absolut finnas psykisk ohälsa med i bilden men det har du ingen som helst aning om. Sluta spä på fördomar och fokusera på ditt ist.

    Förskola och förskoleklass är inte samma sak

    Bättre det än att barnen ska förknippa skolan med ångest. Jag var sällan med på skridskolektionerna heller och det blev människa av mig ändå!

    Gillar att du har börjat skriva tre punkter istället för två (då och då ;-))!

      ..

    Jag skulle inte tvinga mitt barn att åka skridskor om han absolut inte ville. Fixeringen som skolor har runt vissa idrottsgrejor är sjuk.

    Fast man bör inte lära sitt barn att allt man tycker är tråkigt slipper man göra… hon tar honom alltid ur skolan. Tror att det kommer slå tillbaka

    Förskola och förskoleklass är olika saker. Jag kan tycka det beror på hur hon pratar om det med barnet. Om det år okej att slippa saker man tycker är tråkiga, typ vi skiter i skolan och gör något roligt istället. Det sätter ju ganska tidigt bilden att skolan är tråkig. Inte så bra inför framtiden…

    ”Att inte kunna åka skridskor är pinsamt när man bor i ett vinterland”, lol, är denna person på riktigt?
    Jag har åkt skridskor typ 2 gånger sedan jag gick ut skolan. Att inte kunna åka skridskor när man bor i Sverige, som i sig inte ens har några bra vintrar längre där man kan åka skridskor på t.ex. sjön om man ej bor i Norrland. Vilka sjuka prioriteringar vissa har i livet.
    Jag badade knappt med klassen när jag gick i skolan och åkte skridskor några gånger men ändå har jag 2 högskoleutbildningar i bakfickan och har ett bra jobb. Bara för att man tillåter sitt barn att ej vara med på idrotten eller liknande skolaktiviteter så betyder det ej att hen inte kommer bli något bra i framtiden. Lilla o verkar tappad.

      Kan hålla med om att kunna åka skridskor är ”onödig” kunskap. Men att lära sig simma och hur man ska bete sig vid olyckor med vatten(flyta, Livbojar osv) kan rädda liv. Så det är viktigt att man lär sig det. Och ju tidigare man vänjer sig vid vatten, desto mindre otäckt och svårt tycker man att det är.

    Min grabb som hade väldigt svårt med motoriken gillade ju inte sånt heller, han behövde inte åka skridskor men fick naturligtvis följa med till hallen och sitta och vänta där om han ville åka, han hoppade över sexårsverksamheten som det hette då, det här var när han började skolan, han gick ett år extra i förskolan istället.
    Det handlar, i mitt tycke, inte om att det inte är riktig skola, utan att barn inte ska få bestämma vad dom vill göra eller inte, han kommer att få en chock sen när han ” tvingas” göra saker när riktiga skolan börjar, börjar förstå hur Catrin blivit den hon blivit…. Ingen styrning, ingen struktur eller konsekvens av sitt handlande…. Hon har förmodligen uppfostrats i samma anda…. Och hennes mamma är ju lika feg när det gäller att säga ifrån nu när hon är vuxen, att fjäska för sina barn har väl varit deras livsparoll.

      Fast det tycker jag inte riktigt stämmer heller, när jag gick i förskoleklass och även lågstadiet till viss del (gick aldrig på dagis) så kunde jag få ledigt en dag eller halvdag för att åka och shoppa eller en långhelg i stan ett par timmar bort.

      Men detta förutsätter ju att barnet i fråga inte ligger efter i skolarbete och hänger med ordentligt. Jag har haft extremt hög ”skolmoral” ändå!

        Precis, det funkade för dig och dina föräldrar just för att du hade hög skolmoral. Något som du mest troligen har en hel del att tacka dina föräldrar för.

        En viss skillnad på att ”slippa” vara med på det man som barn tycker är tråkigt, eller att få vara ledig en dag för att en förälder bestämt att ni ska åka iväg på en dagstrip till stan.

    Skridskor är ju för fan jävulens påfund. Haha men nä, varför skulle man behöva kunna åka skridskor bara för att man är svensk?

    Nu får hon istället umgås med sig son, hinna med läkarbesök och tar dessutom honom och badar (dvs motion istället för skridskor).

    Det jobbigaste på idrotten var inte skridskor men att åka skidor i -15 och sen ha typ ingen tid på sig att byta om till nästa lektion för att spåren var for långa för den ”korta” idrotts lektionen haha

    Som blivande lärare känns det trist att föräldrarna låter sina barn skippa det som är tråkigt, även om det ”bara” handlar om idrott. Själv anser jag att det sänder fel signaler till barnet, särskilt om det skippas bara för att det är tråkigt.. Kanske matte känns också riktigt omotiverande? Nu kan man väl skippa EN timme nu som då…
    Idrott, konst, musik osv sällan ges samma status som andra ”riktiga ämnen” men likaså hör de till läroplanen och är obligatoriska. Åtminstone då i grundskolan. Och jag tycker att förskolan och lärarna där gör ett viktigt jobb som ska respekteras. De är inte där för att leka med dina barn utan förbereder dem för skolgången.
    Nu är jag dock osäker om förskola är obligatorik i Sverige?

      Personligen tycker jag det är VANSINNE att idrott är ett skolämne! Klart det är bra att låta barnen röra sig på skoltid och uppmuntra till hälsa och ett aktivt liv, men det ska inte vara obligatoriskt och tas med i betygen! Finns det NÅGOT annat ämne som är grund till lika mycket mobbing och ångest som idrott?? Nä fy fan!

        Jag kan hålla med i det att idrott är ett ämne som tyvärr ofta förknippas med mobbning och ångest. Men jag tror att det va värre förr, när jag själv gick i grundskolan. Då var det mera tävlingsinriktat och man bryddes inte om elevers personliga förutsättningar/bakgrund. Alla elever under samma mått. Nuförtiden (åtminstone här i Finland) ska idrotten också differentieras. Det är viktigt att vi rör på oss, att vi lär oss att samarbeta och leka. Samtidigt som vi lär oss hur man är en bra vinnare/förlorare får vi bekanta oss med olika grenar. Det tycker jag att är viktigt för då kan eleverna hitta nya hobbyer och intressen som de aldrig hade bekantat sig med (utan skolidrott).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.