SKA MAN BEHÖVA BÖRJA MÅ DÅLIGT REDAN PÅ SÖNDAGEN ÖVER ATT DET ÄR DAGS ATT ÅTERGÅ TILL JOBBET PÅ MÅNDAGEN? – DEL 2

johanna
Saxat från del 1.

I måndags skrev jag om min kompis Johanna som skrivit så bra om hur hennes liv varit som förskolepedagog och nu har hon skrivit ett del 2 av sitt inlägg.
Läs gärna del 1 först för att hänga med i diskussionen.

Del 2 handlar mer om synen på föräldraledigheten och hur den används. Bland annat skriver Johanna så här:

Det som även stör mig är synen på att vara föräldraledig! Varför får du betalt av ”våra skattepengar” för att stanna hemma från ditt jobb för att ta hand om ditt/dina barn? Är det för att du skall hinna städa/tvätta/shoppa/diska/träna/jobba på datorn? Eller är det för att ta hand om just bebisen och om lite hushållsarbete hinns med är det ett plus?

För innan du fick barn så jobbade du (de flesta jobbade innan) och skötte sånt efter jobbet. I de flesta familjer är det även två vuxna. Dvs sånt kan fortfarande göras som vanligt efter den andra kommer från jobbet.

Jag tycker för övrigt att ”föräldraledig” är ett dåligt ord, det borde heta ”föräldrajobb”//Johanna

Håller ni med henne?
Har nyblivna föräldrar generellt för höga krav på sig gällande vad som ska hinnas med utöver att ta hand om sina barn? Har vi blivit prestationsprinsessor och prinsar även här?

Återigen – läs gärna båda inläggen innan ni kommenterar. Det blir trevligare och roligare då.

 

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    vet inte om jag förstår hennes poäng

    ”För innan du fick barn så jobbade du (de flesta jobbade innan) och skötte sånt efter jobbet. I de flesta familjer är det även två vuxna. Dvs sånt kan fortfarande göras som vanligt efter den andra kommer från jobbet.”

    städa/tvätta/shoppa/diska/träna/jobba på datorn kan man göra när den andre föräldern kommer hem (om man är två)? för bebisen ska vara prio ett? förstår jag rätt?

      Så tolkar jag det.

    Fattar inte vad hon menar. Hur är det relevant för ”hennes skattepengar” (även mina skattepengar) vad jag gör när jag är hemma med bebisen? Varför stör det henne om jag tvättar eller går på stan och shoppar eller lämnar lillen på mini-sats för att träna 40 minuter? Är ju kanske skönt att få detta avklarat tills maken kommer hem på kvällen för att hela familjen ska kunna umgås tillsammans?

    ”Jobba på datorn” får man inte göra samtidigt som man tar ut föräldrapenning så det är ju irrelevant.

    Jag kanske missförstod helt?

    Jag tycker det verkar väldigt vettigt att den här kvinnan valt att bytta karriär, för barnomsorg är nog inte för henne.

    Självklart tycker jag att både barn och personal på en förskola skall må bra, grupperna skall inte vara för stora osv. Men varför skulle man inte få lämna sina barn på dagis även under föräldraledigheten? Alla kanske inte behöver det, men man kan ha väldigt krävande barn. Det äldre barnet får istället gå på förskolan och lära sig nya saker, utvecklas och leka med kompisar. Jag tror förskolan är otroligt viktig för barnets sociala kompetens och anser att det är upp till föräldrarna att själva sätta upp regler för hur länge barnen skall vara på förskolan.

    Och ursäkta mig, vadå dina skattepengar? Mina skattepengar då? Varför ska mina skattepengar gå till dig som skall studera? Varför skall mina skattepengar gå till att bygga vägar jag aldrig kommer köra på? Osv osv. Så kan man inte tänka. Våra skattepengar skall gå till en bra och välmående befolkning. Väl fungerande barnomsorg tycker jag är en del av det.

      Håller med, hon verkar oerhört dömande och svårt att se saken från andra synvinklar. Hade inte velat ha en sån pedagog på mitt barna förskola.

        Har ni läst det första inlägget? =)

          Ja, sympatiserar ändå inte med skribenten.

        Tycker att ni Agnes och Alexa är väldigt dömande ni också. Vadå att man inte passar att jobba inom barnomsorg? Såklart, det finns vissa pedagoger som sedan start valt helt fel bana. Men inte alla. Det är ni Agnes och Alexa som har svårt att se saker från andra synvinklar. Jag jobbar på förskola och känner precis som Matilda, om inte starkare, mrn jag skulle aldrig vara bitter eller prata så inför barnen. Jag älskar ”mina” barn och de är tack vare dem som jag håller mitt humör uppe.

        Men nu börjar jag känna av hur dålig situationen är. Jag som annars är stresstålig, börjar nästan gråta om vi ligger 5 minuter efter med planeringen. Ibland blir jag själv kl 15 med 17 barn, då mina kollegor slutar för dagen. 6 av de barnen har förälrar hemma med syskon och ska bli hämtade kl 15. Blir dem det? Nej.

        Jag skulle faktiskt vilja påstå att vi som jobbar heltid har ett starkare band till vissa barn än detas föräldrar.

        Jag kommer säga upp mig till sommaren tyvärr. Jag älskar mitt jobb, kollegorna och barnen. Och det gör ont i mig och ger mig världens sämsta samvete att behöva lämna dem.

        Jag säger upp mig pga situationen ser ut som den gör och pga föräldrarna, inte alla men många, som är krävande, respektlösa och anser att de endast har rättigheter men inga skyldigheter.

        Jag kommer lämna i vetskap om hur jag ska vara som förälder, både mot mina blivande barn och mot mina blivande barns pedagoger.

          Ja det är hemskt hur situationen ser ut på många förskolor! Men varför skulle det hjälpa om föräldralediga avstod från att gå på stan, eller träna, eller ens sköta tvätt och hushåll som hon skriver att man inte borde göra? Jag förstår debatten att föräldralediga inte borde ha sina äldre barn heltid på förskolan (och det vet jag INGEN som har, känns som man skulle ha väldigt starka skäl till det i så fall). Jag förstår helt enkelt inte hennes poäng förutom att döma föräldralediga som inte gör som hon skriver att hon gör i inlägget – lägger all fokus på bebisen och struntar helt i sina egna intressen tills ”efter arbetstid”. Vill inte bli dömd av en sån pedagog om jag lämnar mitt äldre barn på förskolan några timmar om dagen (hypotetisk situation för jag har bara ett barn).

            Är man föräldraledig med syskon – gör vilka fan aktiviteter du vill. Gå på stan, fika, shoppa, I don’t give a damn. MEN, lämna inte då äldsta barnet på förskola. Ta med hen.

            Jag är helt emot att barn till föräldralediga ska gå på förskola medan en förälder är hemma med lillasyskon. Sedan finns det ju som du säger Alexa, de som har det behovet att lämna sina äldsta på förskolan pga olika anledningar.

            Otroligt utåtagerande barn, barn med grava funktionsnedsättningat m.fl.

            Om jag bara få ge ett exempel på vad som hände idag på förskolan jag jobbar på. Verksamheten börjar 9, alltså ska alla barn vara lämnade senast kl 9 då vi lämnar gården för diverse aktiviteter. Alls barnen är där förutom ett vars förälder är hemma med nyfödda lillasyskonet.

            Vi går, för att vi tänker inte stanna och vänta men även för att Markera att kom i tid framöver. Förväntningen var ju att när de kom till förskolan och insåg att vi inte var där, så skulle de vända om och gå hem istället. Men nej, vi kom tillbaka från vår aktivitet och såg att hen blivit lämnad på en annan avdelning.

            Detta har hänt varenda dag i två månader; kommit sent och om vi gått från gården – lämnat på en avdelning.

            Förstå vilken pressad situation den andra avdelningen får då, då de måste avbryta pågående eller planerad aktivitet för att ta emot barn från andra avdelningar. De blir begränsade i sin verksamhet och projekttid.

            Den här föräldern kunde då alltså, inte för en endaste dsg, låta sitt barn stanna hemma. Fan är det för förälder? Respektlös och väldigt lat.

            Vill be om ursäkt Alexa, för min ton. Detta ämne får igång mig som bara den, men jag vill bara att du och andra ska förstå hur hemsk situationen egentligen är. Ingenting är riktat personligt mot dig.

      Om det nu ska kallas ”föräldrarjobb” är det ju rimligt. Är det ett heltidsjobb att ta hand om en bebis och man inte hinner tvätta samtidigt borde det vara högst orimligt att samtidigt ta hand om exempelvis en 3 åring som är betydligt mer krävande än en tvättmaskin ?

      Nu skrev hon ju iofs inte mina skattepengar utan våra. Och sen talar du om att ”man kan ha väldigt krävande barn”, då kan man ansöka om fler timmar på förskola. Själv tycker jag det är orimligt att ha barn 40h på förskola vid förädrarledighet, 15 känns däremot bra för de flesta inblandade. Sen finns ju argumentet att barn på förskola under föräldrarledighet är dubbel skatteutgift, om det ska spela in i diskussionen.

        Både hennes och mina skattepengar ingår väl? Varför skall hon ha företräde på att bestämma var ”våra” skattepengar skall gå?

        Jag upprepar mig om jag skall svara på resten av inlägget. Svarade vad jag tycker i ett annat inlägg.

        Man har också olika kapacitet, jag tror man skall vara försiktig och döma och direkt hoppa till slutsatsen att folk inte vill umgås med sina barn. Men jag kanske helt enkelt tror för gott om människor 😉

          Folk har olika kapacitet, absolut, men man kanske ska veta vad man ger sig in i innan man skaffar sig levande saker, i mängder också.

            HUR ska man veta vad man ger sig in på innan man provat det? Du kan läsa på, prata med andra osv och tro att du vet men du kan aldrig veta hur det verkligen blir.

            Det är sant, men efter två barn borde man rimligtvis veta om det är bättre med fler eller färre barn.
            Och sen om man inte klarar av att typ ta hand om en hund eller katt så får man en liten ledtråd, känner jag.

            Så man ska sova 3h osammanhängande sömn per dygn i 3 månade innan man skaffar barn eller vad vill du komma fram till? Du kan läsa på hur mycket du vill innan du skaffar barn men de är individer och det är helt omöjligt att förbereda sig på eller förutse hur det kommer bli. Sen ska vi inte tala om den hormonella omställningen och eventuella komplikationer från förlossningen och den inverkan som det har på situationen.

            Så om man kommer fram till att det är bättre med färre barn vad föreslår du att man gör då? Gör sig av med ett? ?

            Tja, varför inte. Då får man väl ett hum på hur sömnlösheten påverkar ens mående. Jag personligen känner att det är väl ett bra experiment.
            Komplikationer vid förlossning är inte det jag pratar om här, utan överlag det här med att man skaffar sig levande saker man inte mäktar med.
            Min kusin är ett sådant praktexempel.
            Jag själv har bestämt att inte skaffa barn, då det här med att köpa en gris i säcken inte är min grej.

            Grattis till ditt beslut Henrietta! Du kan ju tacka oss som skaffar barn för att du kommer kunna gå o pension och har någon som tar hand om sig när du är gammal och sluta vara så fruktansvärt dömande.

            Nu tror jag iofs att pensionssystemet kommer vara urholkad när det blir dags för mig, och äldrevården kommer inte att existera på någon vettig nivå. Så…om jag har ren luft att andas och rent vatten att dricka i framtiden så är jag tacksam.
            Jag lägger inte mitt öde i händerna på dom kommande generationerna direkt. Det vore lite dumt.

            Det där med att det behövs en befolkningsökning för att klara våra pensioner mm är en politisk myt.

            Intressant Hm. Tycker dock Henrietta kan sluta yttra sig i frågan eftersom hon uppenbarligen inte har barn (att jämför föräldraskap med att ha husdjur, allvar?). För övrigt glad att du valt att inte skaffa barn. Trångsyntare och mer dömande resonemang har jag aldrig varit med om.

            Jahap. Jag gav ju liksom en lätt match när jag jämför en lättare uppgift (husdjur) med en svårare uppgift (barn).
            Logiken säger väl att om man inte klarar av en lättare uppgift för whatever reason (tidsbrist, jobbigt osv.) så borde man väl rimligtvis inte klara en svårare heller.
            Nu är det sån himla känslostorm här igen så det inte är sant.
            Era barn, ni som skaffar några, kommer inte att frälsa den här planeten eller gamlingarna i framtiden. Ni skaffar inte barn för att ni är solidariska och tänker på 50år i framtiden. Come on! Ni skaffar ungar för att ni vill ha dom, av helt själviska anledningar. Inget fel med det, men påstå inte annat.
            Sanningen är att Jorden inte behöver fler invånare, och typ alla vet det. Så jag kommer inte att tacka er, föräldrar.
            Man kan väl diskutera sakfrågor och fakta även när man blivit mamma/pappa. Bara kom ihåg att ta med hjärnan hem också när det är dags att lämna BB.

            The real Hmm, vilken info refererar du till? Det lät nämligen intressant, på riktigt. Jag skulle gärna läsa/se. Alltid trevligt med en ny topic att diskutera tillsammans med vänner.

            Henrietta: Är långtifrån datorn just nu. Tar några dagar innan jag är vid den igen. Får se om jag kan hitta info via googel senare ikväll.

            Henrietta: Jag hittade ingen klockren länk att ge dig och jag orkar inte skriva alltför långt på mobilen. Jag ska hålla utkik efter dig och försöka komma ihåg att ge dig info när jag ”ser” dig nästa gång och jag förhoppningsvis sitter vid datorn då.

            Helt kort har det med att göra att vi utvecklat bättre tekniker, att det är viktigare och bättre att vi ökar våra intäkter genom global handel istället för inhemsk marknad samt att vi är friskare långt högre upp i åldern och kommer då inte behöva belasta skattepengarna utan hellre jobba längre upp i åldern då vi bl.a. pga studier idag går senare ut i arbetslivet.

          Det är väl det våra betyder och det hon menade. Du raljerade sedan över dina skattepengar, man kan ju ändå dra slutsatsen att barnomsorgen vore mer välmående om barnen gick färre timmar. Om det är ett pris vi är villiga att betala eller ej är den stora diskussionen.

      Poängen är väl att idag har vi inte en väl fungerande barnomsorg. Visst, det ska inte gå ut över hur föräldrar och barn har det men det gör ju det. Hur kan man välja att fokusera på att ge föräldralediga 40 h barnomsorg / vecka istället för att hjälpa en verksamhet som går på knäna? Utan att ge pedagoger och förskollärare mer tid i barngrupp? Hur kan vi så totalt ignorera den yrkesgrupp som tar hand om och jobbar med det viktigaste vi har?

        Jag håller helt med dig, barnomsorgen måste absolut fungera bättre. Tack för att fokuserar på rätt sak.

        Grupperna skall inte vara för stora och personalen skall må bra, det skall finnas tid och ork att se barnen!

      Tycker att ni Agnes och Alexa är väldigt dömande ni också. Vadå att man inte passar att jobba inom barnomsorg? Såklart, det finns vissa pedagoger som sedan start valt helt fel bana. Men inte alla. Det är ni Agnes och Alexa som har svårt att se saker från andra synvinklar. Jag jobbar på förskola och känner precis som Matilda, om inte starkare, mrn jag skulle aldrig vara bitter eller prata så inför barnen. Jag älskar ”mina” barn och de är tack vare dem som jag håller mitt humör uppe.

      Men nu börjar jag känna av hur dålig situationen är. Jag som annars är stresstålig, börjar nästan gråta om vi ligger 5 minuter efter med planeringen. Ibland blir jag själv kl 15 med 17 barn, då mina kollegor slutar för dagen. 6 av de barnen har förälrar hemma med syskon och ska bli hämtade kl 15. Blir dem det? Nej.

      Jag skulle faktiskt vilja påstå att vi som jobbar heltid har ett starkare band till vissa barn än detas föräldrar.

      Jag kommer säga upp mig till sommaren tyvärr. Jag älskar mitt jobb, kollegorna och barnen. Och det gör ont i mig och ger mig världens sämsta samvete att behöva lämna dem.

      Jag säger upp mig pga situationen ser ut som den gör och pga föräldrarna, inte alla men många, som är krävande, respektlösa och anser att de endast har rättigheter men inga skyldigheter.

      Jag kommer lämna i vetskap om hur jag ska vara som förälder, både mot mina blivande barn och mot mina blivande barns pedagoger.

    Så jäkla hobbigt är det inte oftast att ha en bebis dock. De jag känner tillbringar halva dagarna som föräldralediga med att fika och powerwalka innan de går till förskolan och hämtar syskonen gör att sedan åka hem och laga middag. Att vara mammaledig är superlyxigt och skönt alla de dagar bebisen är frisk

      Jag tycker just detta är det som är så fantastiskt med vår föräldraledighet! Du kan må bra och ägna mycket tid tillsammans med din bebis och dina barn under flera månader och få betalt för det! Det är verkligen något vi skall vara glada för och vårda.

      Det är också fint att dina vänner får det att fungera så bra. Jag har också de exemplen du nämner i min omgivning. Jag har också motsatsen. Några vänner som har en väldigt krävande bebisar med allergier, magont, sömnproblem osv. Där föräldrarna till de här barnen slår knut på sig själva för att hinna med. Läkarbesök, aktiviteter, sömn, mat, hämta och lämna på förskolan, få skäll av pedagoger när man är en kvart sen pga att yngsta kräktes överallt precis innan de skulle gå, tvätta, osv. Träna, slösurfa eller social kontakt finns inte tid för.

      Jag tycker vi skall vara rädda om vår möjlighet att vara hemma, visst är det ren semester för många. Men absolut inte för alla. Vi ska vara försiktiga med att döma.

      Jag önskar jag hade din bebis ? Det enda som får mig att orka är att min man snart går på föräldraledighet.

        Samma här. Är helt utmattad. När min man kommer hem är jag en blöt jävla fläck. Har tack och lov utökade timmar för mina stora barn (pga ADHD).
        De går varje dag 9-14 istället för bara mån-ons 9-14 som vår kommun annars erbjuder.

          I feel you! Keep up the good work ❤️

    Haha tjejen är ju helt ute och cyklar. Fattar inte att du länkar skiten.

      Det första inlägget var väldigt uppskattat så givetvis länkar jag då även till inlägg 2.

      Ute och cyklar, enligt dig. Men det är ju som tur är inte bara dina åsikter som representeras här.

    Tycker allting med förskolan är ångestframkallande. När jag jobbade fick jag dåligt samvete, när jag var sjukskriven fick jag höra av pedagogerna att barnen borde vara hemma. Är jag sen på grund av att spädbarnet skrikit och spytt ner sig i bilen får jag skäll.
    Vår förskola stänger 16.30. När jag jobbade var mina barn sist kvar JÄMT. Fick otroligt dåligt samvete och kände mig stressad
    Har sedan fått reda på att det typ är far och morföräldrar som hämtar de andra. Sedan kan dom andra föräldrarna skryta med att jobba heltid och ändå bara ha barnen till typ 14 på fsk… men mina föräldrar har också jobb. Är så less på att varje dag i media se en pedagog spy galla över föräldrar som är så egoistiska och dåliga. Man gör så jävla gott man KAN.
    Våran förskola försökte säga emot att vi hade läkarintyg och kommunbeslut på utökade tider… så less.

      Haha alltså fattar inte det där med mor- och farföräldrar? Min mamma är 50. Hon går i pension om 15 år. Ska hon hämta en 16-åring från dagis då ? Hur gamla är folks föräldrar? Obs jag är inte supermegaung, fick barn som 27-åring.

        Nej jag vet! Mina föräldrar är inte äldre än 52, min äldsta är sju. Så när min mamma går i pension om 13 år är min dotter 20 ??

        Vad är det du inte förstår? Vissa har föräldrar som hunnit gå i pension och bland annnat därför har tid att hjälpa till med hämtning, vissa inte.

        Vissa är 25 år när de skaffar och har då därför kanske inte någon mor eller farförälder som kan hjälpa till vid hämtning om de själva fortfarande jobbar. Vissa är 37 när de skaffar barn och har kanske av den naturliga förklaringen äldre föräldrar som hunnit gå i pension och kan därför hjälpa till med hämtning. Om de ens bor i samma stad…

        Vad är konstigt med att olika föräldrar har olika gamla mor och farföräldrar?

          Jag tycker att ALLA (Obs överdrift ta det med en nypa salt) hänvisar till eller har morföräldrar som hjälper till med hämtningen. Det är det jag inte fattar, hur kan det vara så vanligt? Känns ju jättesent att få (första) barnbarn när man är 65?

            Vadå jättesent? Om en kvinna skaffar barn när hon är 32 och hennes dotter när hon är 33 så kommer mamman vara 65 när dottern får sitt första barn. Inget konstigt med det.

    Så man ska sova 3h osammanhängande sömn per dygn i 3 månade innan man får barn eller vad vill du komma till? Du kan läsa på hur mycket du vill innan du skaffar barn men de är individer och det är helt omöjligt att förbereda sig på. Sen ska vi inte tala om den hormonella omställningen och eventuella komplikationer från förlossningen.

      Denna kommentaren hamnade ju helt fel! Bortse från den tack 🙂

    Var hittar man denna tjejens blogg så man kan läsa hela inläggen? Såg inte länken.

    Har ar hennes instagram: https://www.instagram.com/eklundamanda/

    Ser sjukt annorlunda ut!

      Vem instagram är det? Inte min iallafall

    Förskolan som den ser ut nu funkar inte men det handlar väll mest om att varje pedagog bara jobbar ca 8h om dagen vid 4 varje dag blir det kaos då barnen oftast blir hämtade senare än pedagigerna slutar. Dagtid brukar allt gå bra. Men på just min förskola jobbar bara 4st heltid då alla är utbrända.

    Tycker att ni Agnes och Alexa är väldigt dömande ni också. Vadå att man inte passar att jobba inom barnomsorg? Såklart, det finns vissa pedagoger som sedan start valt helt fel bana. Men inte alla. Det är ni Agnes och Alexa som har svårt att se saker från andra synvinklar. Jag jobbar på förskola och känner precis som Matilda, om inte starkare, mrn jag skulle aldrig vara bitter eller prata så inför barnen. Jag älskar ”mina” barn och de är tack vare dem som jag håller mitt humör uppe.

    Men nu börjar jag känna av hur dålig situationen är. Jag som annars är stresstålig, börjar nästan gråta om vi ligger 5 minuter efter med planeringen. Ibland blir jag själv kl 15 med 17 barn, då mina kollegor slutar för dagen. 6 av de barnen har förälrar hemma med syskon och ska bli hämtade kl 15. Blir dem det? Nej.

    Jag skulle faktiskt vilja påstå att vi som jobbar heltid har ett starkare band till vissa barn än detas föräldrar.

    Jag kommer säga upp mig till sommaren tyvärr. Jag älskar mitt jobb, kollegorna och barnen. Och det gör ont i mig och ger mig världens sämsta samvete att behöva lämna dem.

    Jag säger upp mig pga situationen ser ut som den gör och pga föräldrarna, inte alla men många, som är krävande, respektlösa och anser att de endast har rättigheter men inga skyldigheter.

    Jag kommer lämna i vetskap om hur jag ska vara som förälder, både mot mina blivande barn och mot mina blivande barns pedagoger.

    Jag har arbetat som barnskötare i nio år, började studera till förskollärare nu efter sommaren.
    Nu skriver jag utifrån pedagog men även som mamma.
    Vill föräldrar ha sina barn på heltid, fine jag kan ha åsikt om de men håller de för mig själv.
    Men för att verkligen se varje barn, uppmärksamma deras framgångar och stödja dem på vägen krävs de mer resurser till förskolan. Mer pengar, mer personal, mindre grupper.
    De som upprör så många som arbetar i förskolan är att man inte ens kan garantera barnens säkerhet nu, att vara själv med 8 st 1-3 åringar går inte, man finns inte till för varje barn (en kan bajsa, en ramla, en saknar mamma och pappa etc).
    Hade förskolan funkar som många verkar tro så hade ingen ifrågasatt de här beslutet, men nu funkar de inte.
    Sen att vissa barn går längre om dagarna, där föräldrarna verkligen har behov så behöver de barnen få en lugn stund, få synas och höras. Men nu kommer de bli konkursens om pedagogernas uppmärksamhet, då dem inte räcker till i dagläget.
    Som sagt, hade förskolan vart som den egentligen ska vara så hade aldrig de här problemet uppståt.

    Tänker inte kommentera tillbaka till någon speciell här. För uppenbart har många av er inte ens läst hela inlägget utan fokuserar enbart på det som står här!
    Läs hela inlägget i min blogg som du enklast hittar genom att skriva http://Johannasweden.com
    Jag tycker även att det är roligt/intressant att så många som aldrig jobbat inom förskola (speciellt i Sthlm) vet hur det ser ut i dagsläget?!
    Hur kan man försvara ALLA föräldralediga skall ha rätt att lämna bort sina syskon på heltid till förskolan när man är föräldraledig? Dvs 30-60 timmar i veckan?!
    Jag har själv tvillingar. Dvs jag VET vad sömnbrist är! De fyller snart 4år och har aldrig sovit en gel natt samma natt i hela sina liv!
    Missa även inte att läsa i slutet på inlägget i min blogg <3

    Jag förstår precis hennes poäng. Jag är lärare och ser samma saker dagligen. Nu är mina elever äldre (6-7 år) visserligen. Jag är även en nybliven mamma och vet nu exakt hur jobbigt det kan vara med spädbarn. Barn behöver anknytningspersoner i sin närhet för att vara trygga och må bra. Och det de viktigaste personerna bör vara deras föräldrar, och då bör barnen vara så mycket som möjligt med sin föräldrar. Nu har förskolan ofta väldigt mycket bra aktiviteter som lite större barn också behöver därför är det bra att syskon får gå vissa timmar i förskolan när man är föräldraledig. Men låt de då gå när aktiviteterna är och inte så mycket mer. Det behöver inte barnen.

    Letar du efter ett företag lån? personliga lån, hus lån, billån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, riskkapital, etc. .. Eller har du nekats ett lån från en bank eller ett finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till företag och privatpersoner i en låg och prisvärd ränta på 2% ränta. Om du är intresserad? Kontakta oss idag på (danieljohnhome@gmail.com) och få ditt lån idag
    Hälsningar,
    Daniel john investeringsteam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.