Kan man vara kompis med ett ex?

Dessie:

dessie

Vi får ju tyvärr rätt mycket fördomar och frågor bara för att vi fortfarande kan umgås som en familj och för att jag säger att vi fortfarande älskar varandra men bara på ett annat sätt. Jag vet inte hur många gånger jag får svara på den tröttsamma frågan ”är ni fortfarande tillsammans?”//Dessie

Dessie skriver ett inlägg där hon berättar om sin relation till sitt ex Simon och hur de fortfarande umgås trots att de gjort slut. 
Är det konstigt verkligen? När man har barn ihop så måste man ju komma överens och om uppbrottet varit ömsesidigt så ser jag inget konstigt i det.
Däremot om en i relationen vill göra slut och den andra går sönder av brustet hjärta så är det nog ingen bra idé att försöka umgås – i alla fall inte direkt.

M har en bra relation med sitt ex och vi bor bara ett stenkast från henne och om sanningen ska fram så träffar nog jag faktiskt henne oftare än vad han gör. =)
Hon och jag har en jättebra relation vilket jag är jätteglad för. Förra helgen var vi två tillsammans med hennes killes exfru på premiären av Marcus & Martinusfilmen eftersom 13-åringen är bästa kompis (och numera bonus-syster) med sin mammas nya killes dotter. De har spelat handboll ihop sen de var små och kände alltså varandra långt innan M och hans exfru skiljde sig och hon blev tillsammans med 13-åringens kompis pappa.
Hahaha… Hängde ni med där?
Det är lite ”Tomten är far till alla barnen” men det funkar för oss. =)

Vad har ni för erfarenheter av ex och relationer?
Ankpung är ett annat exempel på detta där hon och exet verkar kunna umgås som vänner utan problem.

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dessie ljög förra året om att de gjort slut och flyttat isär, sen försökte hon skapa intresse i sin trista blogg genom att ha ”hemliga dejter” som rätt snabbt avslöjades vara Simon. Sen hävdade hon att de flyttat isär igen men han dyker ändå upp halvnaken på hennes Snapchat titt som tätt. Dessutom står hennes mamma skriven på samma adress som Dessie medan Simon inte stått skriven på hennes adress på flera år trots att han uppenbarligen bott där.
    Med tanke på allt det, är det så konstigt att folk tror att de fortfarande är ihop och inte litar på ett ord Dessie skriver?

    Jag blockerar dem från alla sociala medier, blockar deras nummer från min telefon och slänger allt jag någonsin fått av dem. Känns så mycket enklare att läka och gå vidare på det viset. Men så har jag inga barn heller.. då hade det givetvis varit annorlunda 🙂

      Hade aldrig kunnat slänga allt jag fått av min sambo. Han har pröjsat min samling mulberry väskor och smycken ? Får helt enkelt aldrig göra slut.

      Samma här! Helt sjukt hur det kan vända men det gör det. Gör även samma sak med partnerns ex samt expartnens nya, haha. Blockar skiten ur dom, är helt enkelt inte tillräckligt stark för att acceptera att det funnits någon efter och innan mig.

      Nej men seriöst så har just ex varit jobbigt för mig. Beror ju på hur ens partner pratar om dom också och vilken relation dom har men jag blir bara ledsen av att veta. Känns som man har ett förhållande med båda två plötsligt, som i sex and the city när Carrie träffar Bigs ex och på natten känns det som att hon sover mellan dom. Är det däremot barn med i leken är reglerna helt annorlunda tycker jag! Då får man skita i sina egna svartsjukekänslor och prioritera barnen så klart.

    Min mamma och pappa separerade när jag var fyra år (är 23 nu), båda har haft ”nya familjer” länge och umgås med varandra. Det är superkul och mina föräldrar älskar varandra, men inte som kärlekspar. Det är så fint att alltid ha båda sina familjer nära och att alla tycker om varandra. Min mamma och styvmamma brukar också umgås en del då dom har gemensamma intressen 🙂

    Mina föräldrar separerade dock inte pga bråk och att dom tyckte illa om varandra, dom blev tillsammans i 14-årsåldern och flyttade ihop två år senare, växte ifrån varandra och kände sig som syskon istället för par. Har aldrig någonsin lidit av att mina föräldrar varit separerade och jag tror mycket beror på att dom skött det så snyggt och tycker om varandra!

    Jag har inga behov av att vara kompis med mina ex men hade vi haft barn ihop så hade det varit annorlunda. Man måste ju (om allt är ok/normalt) för barnens skull tänker jag 🙂

    min sambos föräldrar är skilda sedan länge. Dom kan fortfarande inte vara i samma rum, trots att det var åtal sedan dom skildes. Dom delar till och med upp kalas och liknande. Hon kommer på förmiddagen och han på eftermiddagen, så dom aldrig behöver träffas. Det är ett stort steg att dom ens börjat smsa varandra.

    Mina föräldrar har varit gifta i 35 år, så jag kan inte relatera alls

    Jag är vänligt inställd till alla mina ex trots all diverse skit vi gått igenom – mer eller mindre allvarlig. Enda anledningen till varför vi inte umgås är av praktiska skäl som geografi och tid. Men har träffats dem sporadiskt och det har alltid varit kul då.

    Jag är en sån som absolut kan vara vän med mitt ex, men om vi umgås länge och tätt blir vi ju tillsammans igen! Ingen kan hålla tassarna borta, känslor finns kvar osv…

    Det beror ju som sagt på hur uppbrottet var, och hur omständigheterna är runt omkring.
    För ett antal år sedan var vi ett gäng som bodde i samma hus. Till och med i samma trappuppgång. Överst i huset fanns två små lägenheter. Min dåvarande pojkvän hade den ena, och min bästa kompis hade den andra. Det var jämt extrafolk i båda lägenheterna, folk som bodde lite tillfälligt här och där och mycket fester. Ofta stod båda dörrarna öppna och alla sprang emellan. Fantastisk tid! Sedan gjorde killen slut med mig, men vi var ju bara tvungna att få det att funka. Vi kunde ju inte splittra gemenskapen liksom. Samma morgon som vi hade haft snacket flyttade jag över alla mina grejer i bästa kompisens lägenhet, sedan reste jag bort några dagar och när jag kom hem var det bara att försöka hitta en kompisrelation istället för en kärleksrelation. Det var lite konstigt i början och mycket känslor att reda ut och stoppa i rätt fack, men det gick tillslut. Idag har alla flyttat från huset och har egna liv på varsitt håll, men jag träffar fortfarande exet ibland och det har aldrig varit några problem. Han är en bra och okomplicerad människa men vi var inte rätt för varandra. Därför kan vi vara kompisar idag och det är inte det minsta awkward.

    Mitt första ex, som är min första kärlek har vi massor av gemensamma vänner. Vi gjorde slut på väldigt dåligt sätt, men jag hatar honom inte. Har inget emot att hälsa om vi skulle gå förbi varandra. Men hans tjej hatar mig! Totalt stalker och skrivit så konstiga grejer till mig att jag ska låta honom vara blabla. Jag pratar inte änns med honom? Haha. Eftersom hon hatar mig så hatar han mig såklart. Ändå har vi båda två egna familjer och barn.
    Mina andra ex har också fått barn och familj.
    Så sammanfattat: jag vill inte vara vän med mina ex men hade absolut kunna hälsa om vi mötes på varandra på stan. Det är så pinsamt annars. Jag är 25år, jag lekar inte med den pinsamheten. Haha

    Jag har svårt att förstå hur man kan bryta upp helt med människor man älskat. Är bra vän med alla 3 av mina ex.

    Jag skulle aldrig kunna vara vän med någon jag är kär i/varit kär i och varit i ett förhållande med. Det känns konstigt att vara runt den personen man brukade ha sex med, kysste, spenderade mesta av sin tid med… riktigt konstigt enligt mig.
    Jag gör som jag alltid har gjort dvs. tar bort alla bilder som har med hen att göra, slänger/skänker alla presenter och ger tillbaka deras grejer. Om jag inte gör detta kan jag inte personligen gå vidare med mitt liv.

      Tråkigt att du känner så! Bara för att man inte är ett kärlekspar längre så kan man fortfarande vara vänner även om man inte umgås längre. Man kan ändå vara trevlig lixom. skulle aldrig få för mig att radera en person ur mitt liv som jag en gång älskat (om han nu inte varit en idiot!) men alla förhållanden behöver inte ta slut pga bråk!

    Jag och exet har världens konstigaste relation, antingen är allt bra o vi umgås o har en bra dialog eller så fullkomligt hatar vi varandra där det är taggarna utåt hela tiden. Men på något sätt så reder vi alltid ut allt och så kommer det en bra längre period. Vill ju att det alltid ska vara bra med tanke på att vi tillsammans har ett barn. Antar att vi är alldeles för lika, vi är som ett gift gammalt par som tröttnat på varandra men ändå håller ihop på.något jävla vänster. Huvudsaken är att skruttungen mår bra och inför henne bråkar vi inte 🙂

    Sämsta exemplet är ett av mina systrars mans ex. De har barn ihop och behöver därför ha kontakt, men hon beter sig gräsligt. Båda har ju nya partners och ytterligare barn med dessa så man kan ju tycka hon kunde sköta det snyggt, men hon använder de (relativt små) barnen som nån slags redskap mot sitt ex. Det är skitsnack, krångel vid hämtning/lämning mm. Känner ju inte människan men har sett några sms och sånt som hon skickat. Fattar hon inte att det är barnen som blir lidande när hon jävlas?!

    Jag har bara varit tillsammans med pojkvänner en kortare tid i mina tonår så om man träffar dom så umgås och pratar man ju som vänner. Sen träffade jag min sambo som 19 åring och flyttade ihop samma månad och idag är vi fortfarande kära. Är 26år nu och vi har en treåring och en bebis på väg.

    Skulle vi gjort slut nu så skulle vi ju självklart prata som vänner men vi skulle ju knappast fortsätta sexa och gå på dejter som dessie om det verkligen var slut… Tror inte heller vi skulle umgås och träffas så ofta det första året som de gör, hur ska man ens komma över någon då?

    Min sambos ex är sen vi träffades en av mina närmsta vänner. Deras fina kontakt är en av sakerna jag föll för. Man brukar ju inte hålla kontakten med ett rövhål om man inte måste 😀 Mina ex skulle jag inte vilja ta i med tång nu.

    Min pojkväns ex är ganska sjuk i huvudet, som aldrig kommit över honom och som gjorde falska profiler med mig för att få lite ”kärlek” av min pojkvän. Min kille är otroligt rädd för henne och hatar henne innerligt för all hon har utsatt mig för. De har SOM TUR inga barn 🙂 Men hade han en dag velat träffas med henne hade jag troligtvis gjort slut, då jag vet vad hennes enda syfte är – att förstöra mellan oss.

    Bingo och Katrin är väl levande exempel på att det fungerar bra. Dessie borde ta lite lärdom av dem 🙂

    mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.