Mitt nyårslöfte..

cam

Ja, vad fan har CamCams nyårslöfte på den här bloggen att göra, kan man ju fråga sig. 
Ingenting egentligen – men det har med sociala medier att göra och vilka är bättre att rådfråga än er, mina härliga och ärliga läsare?

Mitt nyårslöfte går ut på att vårda mina relationer bättre. Ända sen jag startade upp den här bloggen i februari så har jag drivit den parallellt med mitt heltidsjobb och eftersom att jag aldrig gör någonting halvdant så har den tagit upp mycket av min ”fritid”.
Nu som ni vet så kommer jag enbart arbete med bloggen från och med den 12:e mars vilket kommer innebära att jag helt styr över min egen tid. Vill jag göra något under dagen så kan jag tidsinställa några inlägg eller helt enkelt ta med mig datorn och jobba när det passar utan att behöva åka hem igen.

Jag har insett att jag inte varit den bästa av vän under året som gått. Jag har helt enkelt prioriterat det som nu givit mig en bra inkomst och frihet att jobba när, var och hur jag vill.
Men nu är det dags att ändra på min roll som dålig vän. Jag har många innestående luncher och fikastunder som jag tvingats boka av för att jag helt enkelt inte orkat och en annan sak som jag insåg idag är att jag är en ”lurker” på sociala medier.
Jag like’ar och kommentarer väldigt sällan vilket gör att jag aldrig visar att jag bryr mig även fast jag har stenkoll på alla – om än på Facebook och Instagram.

Jakten på likes och followers är egentligen fånig men det är ett så bra sätt att bara visa att”hej, jag finns här och jag ser dig och bryr mig om dig och ditt liv”..
Så från och med idag ska jag vara mer aktiv på mina privata sociala medier för att visa att jag faktiskt ser människorna i min omgivning som jag kanske inte träffar så ofta.

Har jag blivit bloggskadad eller är det en bra idé?

5 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så länge dina likes inte blir random och ersätter verklig kontakt och personliga kommentarer så är det nog en bra idé.

    Kanske göra klart för de dina att avsaknad av like inte betyder att du ogillar eller inte tänker på hen?

    Äsch jag är nog inte den bästa att svara. Jag har inte ens fb. ??

    Nja … helt ärligt tror jag att det kan bli ett sätt för dig att berättiga ett överdrivet användande av sociala medier, på bekostnad av interaktion afk.

    Jag tycker det är viktigare att isf slänga iväg ett meddelande. Eller träffas. Jag använder varken fb eller instagram.

    Fint nyårslöfte!! Bra att du bokar in fler riktiga möten tycker jag och får balans mellan internetlivet och livet.

    Det låter väl bra. Jag tycker det är lite tråkigt när man ser att folk läst men inte lämnat nåt ”spår” efter sig. Att trycka på gilla symbolen tar så lite tid. Sen är det väl fint att då och då skriva ett meddelande helt appropå och att ses förstås. Har för övrigt två vänner jag skickar vykort via snigelpost till ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.