Nya P3 dokumentär!

Jag blev berörd ändå in i själen av den här dokumentären. Det är verkligen helt fruktansvärt hur transpersoner kränkts genom att behöva steriliseras/kastreras för att få genomgå ett könsbyte. Ett enormt brott mot de mänskliga rättigheterna! Helt sinnessjukt att denna kvarleva fått finnas kvar som en rest ifrån en otroliga mörk tid i Sverige ända till för några år sedan. 

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vill någon mer kunnig svara på hur det skulle kunna bli biologiska föräldrar efter att ett könsbyte har skett?….

      Alltså om transpersoner fått spara ägg eller spermier kunde de bli biologiska föräldrar genom en surrogatmamma till exempel

        Är det inte olagligt med surrogater i Sverige? Och att det kanske tom ska bli olagligt att skaffa utomlands med?

        Och då vet jag inte hur det skulle gå till för dem att få barn när man bytt kön.
        Men, jag är som sagt inte så påläst.
        men vill gärna lära mig, så kan någon svara Är jag tacksam 🙂

          Ett exempel:
          Du korrigerar ditt kön från manligt till kvinnligt, sparar spermier. Har senare en kvinnlig partner med livmoder. Hon kan insemineras med dina spermier. Voila.

          Man behöver ju inte vara hetero för att man genomgått en könskorrigering 😉

            Sant!
            Skäms nästan att jag inte ens tänkte på det!
            Finns det så en kan frysa ägg och spermier i Sverige förresten? Hör ju inte talas om sånt annat än på film, och vet inte ens om jag vill ha barn i framtiden så aldrig kollat upp heller.

            Älskar(oftast) kommentarsfältet här! Känns skönt att folk få ställa ”dumma” frågor och få vettiga svar, medans i andra forum kan en bli utskälld för att man vill lära sig om sånt man inte kan eller vågar fråga om irl.

            Så tack för det 🙂

            Svar till Vic: ja, man kan spara både ägg och spermier i Sverige. Exempelvis får man spara och frysa ner om man får cancer då cellgifterna kan påverka fertiliteten negativt. Inte alltid som man hinner ta ut ägg dock, beror på hur snabbt man måste starta cellgiftsbehandling och ägg tar längre tid att ta ut och frysa ned, men det går och man får 🙂

      Detta var kravet för att få ändra ditt personnummer. Du var alltså tvungen att operera ditt kön för att få byta personnummer.

      Vill tillägga att det inte är alla transpersoner som genomgår operation av könsorganen. Det finns massor av kvinnor med penis/män med snippa.

      JURIDISKT könsbyte. Måste inte betyda en operation

    Dagens Dessie: Dessie har ju inte uppdaterat sedan i onsdags men idag kom ett inlägg upp. ”Som ni märkt har jag tagit ledigt från bloggen i helgen” skriver hon. Som läsare tänker jag, nej, det märkte jag inte för du lämnad bloggen helt tom utan minsta lilla förvarning om att du inte tänkte blogga på fyra dagar. Känns skönt att jag kan skriva Dagens Dessie så att folk inte behöver klicka sig in på en tom blogg i flera dagar…

    Hon har i alla fall lämnat bort sonen fredag-söndag och dels varit ute med några kompisar och sen spenderade lördagen med sin mamma. När sonen kom hem på söndag så ”kanske ni förstår att jag ville spendera tid med honom” skriver hon. Vad hon gjorde all övrig tid torsdag, fredag, lördag och söndag morgon går hon inte in på.

    Frågan är, kan man ens kalla Dessie bloggare längre? Hon har inga samarbeten (måndagen ”modellplåtning” kan ju inte räknas, hon gjorde inte reklam för något i bloggen), hon marknadsför inte sig själv eller något annat varumärke längre. Hon producerar inget innehåll (content) och den där videon hon påstår att hon spelade in förförra veckan har fortfarande inte kommit upp.

    Dagens Blondinbella: ett kort inlägg om att de är framme i Åre och en brasklapp om att resan inte är sponsrad. Hon skriver att hon är där som vanlig betalande gäst. Kanske ger lite insikt om hur sponsrad hennes blogg är när hon måste specificera vilka evenemang som INTE är sponsrade…

    Inlägg nummer två handlar om bara om Porsche eventet och en rad om att hon tänker beställa elhybridmodellen av Panameran eftersom det är bättre för samvetet att köra på el till vardags. Personligen tänker jag att lite mindre konsumtion överlag vore bättre för den familjen och miljön istället för en ny bil…

      Gillar dina reflektioner ??

        Jag med! Tack för att du gör detta!!

      Alltså att BB ska köpa en till ny bil för att vara mer miljömedveten är dagens skämt! Trodde hon var smart? Hon är ju så verklighetsfrånvänd så det finns inte. Blir så irriterad och provocerad av henne och blir irriterad på att jag bryr mig så mycket. Tror det påverkar mig för att hon säger att hon tänker mer på miljön genom att äta mindre kött (tror tyvärr inte så mycket på det annat än att hon skriver det för att det är så man ”ska” äta nuförtiden) men samtidigt gör hon ALLT för att förstöra miljön på andra sätt genom extrem konsumtion av bilar, kläder, resor, produkter osv osv. Hur kan fler inte se igenom henne? Nä, ALLT hon gör, gör hon för att tjäna pengar så hon kan konsumera mera och folk går på det. När hon säger att hon äter mindre kött=mer klick och kommentarer=mer pengar till att köpa en ny porsche.

        Visst är det dubbelmoral men det var ju snarare så att Bella skrev såhär ”Då blir all min vardagskörning på el vilket är bättre för samvetet.”

        Att kalla Bella verklighetsfrånvänd på grund av detta känns lite väl… Sedan tror jag det är bättre att Bella gör några lite mer miljömedvetna val än inga alls.

    tips! rekommenderar att använda begreppet könskorrigering eller könsbekräftande behandling. begreppet könsbyte anses nuförtiden förlegat och kränkande då transpersoner inte byter kön.

    håller i övrigt med helt! så otroligt viktig och bra dokumentär!

      Just vad jag klickade in för att skriva, gott att du tänkte detsamma! 😀

      Och om två veckor har det kommit en ny term för att könskorrigering är kränkande. Omöjligt att hänga med i dessa svängar 🙂

        Ja men du är förmodligen inte målgruppen så du har inte tolkningsföreträde eller något att säga till om huruvida det är kränkande eller inte för dessa personer. Har du samma synsätt gällande n-ordet också?

          Jag förstår att som icke-trans har jag ingen förståelse för vad som en transperson blir sårad av. Men jag tycker de som tillhör en särskild grupp som kräver specifika tilltalssätt måste ha förståelse för att folk utanför den gruppen inte har möjlighet att hänga med i vilka ord som är accepterade. De i gruppen kanske kan utgå från att folk inte per automatik vill såra eller kränka någon när de använder ett uttryck som var tidigare var accepterat? En vänlig kommentar om att man nuförtiden använder ett annat ord räcker men tyvärr vill många gärna bita huvudet av första bästa cis-person som tabbar sig. Särskilt online!

            Håller med. Det finns många små minoritetsgrupper i samhället och vilka termer som anses vara korrekta kan ändras snabbt (jätteviktigt och bra att utvecklingen går framåt!), men det kanske inte går att ställa krav på att alla ska ha koll på precis allt. Ingen kan ha missat att n-ordet är kränkande, så en person som fortfarande använder det idag förtjänar absolut att kallas rasist, men transpersoner utgör en betydligt mindre grupp och mycket har ändrats på kort tid gällande vilka termer som bör användas (jätteviktigt och bra såklart!), men det är kanske inte rättvist att direkt anklaga för transfobi när avsikterna i övrigt tycks vara goda och det finns en möjlighet att personen har missat det korrekta begreppet utan att ha bott under en sten.

            Lite OT och kanske fel forum, men jag har i dagarna funderat mycket på det här att ”kränkt cis” ofta likställs med ”vit kränkt man”. Ofta stämmer det, t ex. när folk gnäller över hur jobbigt det är att behöva lära sig nya termer när de blir vänligt tillsagda, men funkar jämförelsen alltid?

            Det som väckte funderingarna var kritiken mot pussy hats under demonstrationerna mot Trump. Vissa menar att de inte borde ha använts då de är transexkluderande. I väldigt många fall går det säkert utmärkt att bedriva feministisk aktivism utan att använda sig av en kroppsdel som exkluderar vissa kvinnor, MEN i det här fallet användes hattarna i direkt svar på Trump’s ”grab ’em by the pussy”. Idag läste jag att organisatörerna till en anti-Trump demonstration i Brighton i England i förhand har gått ut med att ingen som vill medverka bör ha en pussy hat av denna anledning.

            Om jag som ciskvinna förlorar rätten att gå till motattack med mitt könsorgan som symbol när världens mäktigaste man använder det mot mig, är det verkligen ”cis tears” för att jag förlorar ett privilegium jag har jämfört med vissa transkvinnor? Det jag ser är att jag förlorar ett viktigt vapen i kampen mot ett maktsystem där jag är förtryckt i egenskap av kvinna. Det skrämmer mig, speciellt när jag läser nyheterna och det blir smärtsamt uppenbart hur snabbt det går för världen att spola tillbaka bandet för många förtryckta grupper.

            Jag håller med dig till 100%. Nu handlade det ju om att kvinnor med pussy vill demonstrera och det är sorgligt ifall vi inte kan få stöd av dom som vi stöttar, kvinnor utan pussy hade kunnat bära hatten för att visa solidaritet för oss som kände oss direkt träffade av trumps uttalande. Vi har alla en egen kamp också som inte får glömmas bort trots att vi är priviligierade i andra sammanhang.

          Kulturrelativister som dig bör faktiskt portas från diskussionsforum. Mage till härskartekniker och kränkningar får man ju leta efter. Genom användandet av dito härskartekniker och förnedrande attityd kväver du den du möter totalt och JO man får faktiskt ha åsikter om saker fastän man inte tillhör en ”diskriminerad” grupp, ett förlöjligande men målande exempel är att inte särskilt många har satt sin fot på månen men vi vanliga döda kan trots det ha en ganska god uppfattning och förståelse för hur det är att vara på månen. punkt

        Men är du dum i huvudet?

          Någon särskild du riktar ditt anonyma förolämpande mot?

            Ja, den vars kommentar jag svarade på?

          Just nu är det sex kommentarer ovanför din så det är inte helt glasklart vem du valde att förolämpa som en liten tjurig 4-åring….

      Denna kränkhet gör mig helt matt. Jag vågar snart inte öppna munnen – tänk ifall det står en homosexuell hen homo sapiens som är könskorrigerad och som dessutom är transvestit. Där gäller det att hålla tungan i rätt mun så man inte råkar säga ”du”. För hen kanske vill bli kallad ”ni” och tycker att det är kränkande att inte jag fattar det. Skitjobbigt.

        Ja oj vad jobbigt för DIG! Stackare!

        Ja. Exakt! Kan det kanske också vara så att denna hen känner sig exkluderad eftersom att det inte görs tillräckligt icke-binär klädreklam i dennes storlek? Buuhu. Men vem är jag att yttra mig? Jag är ju bara en vit privilegierad cis-kvinna.

        Ett litet tips är kanske att 1. läsa på och 2. lyssna på människor? Eller du kanske är helt okej med att kränka och göra människor illa?

        Min ursprungliga kommentar var menat som informativ just för att det finns många som kanske inte har 100% koll på vilka termer som används och därför ville jag bara informera om att termer som könsbyte kan göra människor illa. Men det verkar visst vara så jobbigt för dig att bry dig om medmänniskor? Buhu vad jobbigt att behöva bry sig om andras känslor och inte bara dina egna.

          Vad vet du om huruvida H är påläst eller inte? H är kanske mer påläst än vad du är men tror inte på samma förklaringsmodell över samhällets problem och hur dessa ska lösas som du gör. Att någon inte håller med eller tycker som du betyder inte att denne inte är bildad.

          Åsa, gå genast och läs på om olika bokstavsdiagnoser, sydrom och andra medfödda eller förvärvade handikapp (kommer inte på det korrekta ordet för handikapp just nu, hoppas inte någon blir kränkt) som människor har så att du tilltalar dem helt korrekt utifrån deras svårigheter.

          Man räknar med att cirka 0,3-0,6% av befolkningen är trans på något sätt.

          5% av alla barn har ADHD och 3% av vuxna t ex. March pannkaka och plugga på så du inte råkar blanda ihop ADHD med ADD. Eller ännu värre, du kanske blandar ihop de olika kombinationerna inom ADHD och tror att någon är överaktiv bara för att de springer runt och skriker när de inte alls har det med i sin diagnos. Snacka om kränkning. Hua!

            Till Malin:
            Så kan det absolut vara, men faktum kvarstår att den inställningen skadar människor och transpersoner är utsatta i samhället, därav min kommentar. Jag står fast vid att en ska lyssna på (tex) transpersoners erfarenheter av kränkningar och diskriminering och lära sig av det.

            A-K: Alltså jag förstår din poäng och jag ber om ursäkt. Anledningen till att jag brusade upp var för att jag inte uppfattade en vilja att inte kränka människor, om du är med på vad jag menar? Det var det jag reagerade på, men förstår nu att jag måste missförstått din kommentar. Det är alltid svårt med internet och när en är engagerad. Jag ber om ursäkt

            Det heter funktionshindrad, eller att man har en eller flera funktionsnedsättningar. Så nu vet du. 😉

            Åsa: Jag försöker belysa att det är helt omöjligt att veta och hänga med på hur olika minoriteter i samhället vill bli tilltalade. Jag tycker ofta det finns en ton av att alla måste lära sig detta med olika benämningar på könsidentitet, annars är man respektlös. Det vänder jag mig emot, och det blir en del raljerande från mig. Jag blandar för farao ihop mina barns namn och har svårt att sluta säga dagis.

            Jag har barn med diagnoser och själv lidit av t ex depression. Skulle jag bli kränkt varje gång någon benämner mitt barn felaktigt eller missförstår hela honom eller säger att jag ska rycka upp mig så skulle jag vara färdigt för hemmet nu.

            Jag tycker inte det är min rättighet att alla ska ha koll på hur de ska tilltala mig för att inte vara ignoranta. Ingen minoritet kan förvänta sig det. Däremot kan man förvänta sig att bli respekterad när man väl förklarat och sen bara hoppas att de har fått en kunskap de inte hade tidigare. Jag kan inte förvänta mig att de ska lära sig det innan de ens har kommit i kontakt med en ADHD-person t ex, och jag kan i ärlighetens namn inte förvänta mig det överhuvudtaget. Okunskap är inte lika med ickerespekt och man kan inte tvinga människor att skaffa kunskap om t ex minoriteter. Men man kan alltid förvänta sig att bli bemöt med respekt och vänlighet.

            Jag tror inte du missförstod mitt tidigare inlägg helt och hållet med detta sagt. Tack ändå för ett trevligt bemötande! Tjingiling!

            Till Elin: Fick i veckan reda på att man ska säga funktionsvariation istället för -nedsättning eller -hinder. Men sedan pratade jag med en i min bekantskapskrets som är rullstolsbunden och hon gillade inte den ”nya” termen. Hon tyckte att det på något sett förminskade de problem som hon stötte på i vardagen. Lite som att någon indirekt sa”Nej nej, det där är inget hinder. Bara en variation. Med rätt mindset klarar man allt, låt det inte hindra dig”. Hon ser sin rullstol som ett hinder i sin vardag vem är jag då att säga att det inte är det. Jag har ju ingen aning. Allt kring det här är klurigt. Man vill inte göra någon upprörd men om jag hade sagt ”Funktionsvariation” framför min vän hade hon nog lackat men jag menade bara väl för det va det som någon sagt till mig va det rätta sättet… Kanske man alltid borde fråga.

        Om det är synd om DIG då så bör du nog fundera över din medmänsklighet!

        Camcam, kan du snälla redera denna otroligt transfobisla kommentaren?

        Och Andrea – gå och prata med någon.

          Absolut! Jag ska sätta mig i morgon bitti! Tack för att du säger till!

          Jag har inte vart transfobisk någonstans? Vart skrev jag att man inte borde få byta kön? Nee, just det!

            Andrea.. nu räcker det!

          Caaaaaamiiii! Sorry to bother you, men den här kommentaren från Andrea ligger fortfarande kvar. Förstår att det kan vara lätt att missa; och svårt att komma ihåg allt, så tänkte bara påminna lite! ?

            Tusen tack! Hojta om du hittar fler! ?

      Jag förstår. Men man gör ju ändå ett byte av sitt fysiska kön så hur kan begreppet könsbyte vara missvisande/kränkande?

        Om du med ”fysiskt kön” menar könsorgan så är det inkorrekt. Alla transpersoner väljer inte att operera könsorganet för att få det ”motsatta”, och byter alltså inte ”fysiskt kön” mer än det som ändras i och med hormonintag/bröstoperation med mera.

      Stort tack för den infon! Det är ju trots allt så, att det ändras ”hela tiden” och jag vill gärna försöka hänga med så gott jag kan, för att slippa råka kränka någon genom att använda fel terminologi, köna fel etc etc. 🙂

    Jag tycker nästan att det är förstående att det steriliseras. Det finns två biologiska kön, antigen kvinnligt eller manligt. Allt annat är en mutation. Hur man sen identifierar sig är en annan sak.

    Är man född i fel kropp, det vill säga, en människa föds med kvinnligt kön, men känner att den tillhör det manliga hur fan ska man då kunna bära en unge/ ha mens?

    Kanske har jag svart att greppa allting runt detta men jag tycker ändå det jag skriver.

      Så du menar alltså att bara för du och andra inte kan ”greppa” allting och kallar det för mutation så ska samhället gå in och bestämma vem som ska ha rätt att skaffa barn? Ska vi tvångssterilesera alla som inte passar normen? Vilken annan grupp människor får inte skaffa barn?

        Är barn en mänsklig rättighet i Sverige? Vem som helst när som helst har rätt att kräva sin rätt till att få ett barn?
        En grupp som fick väl rätt att skaffa barn är ensamstående kvinnor. Om jag inte minns fel nu.
        Jag är helt okej med det, men inte om det sker med skattemedel.

          Att tvångsterilera människor bekostas också av skattemedel. Ser du inte skillnad med att ta ifrån någon rätten till barn och ge alla människor rätt att få ett barn?

            Jag är inte för tvångssterilisering. Jag är mer som ”alla ska få sköta sitt” -människa.
            Min tanke var mer riktat mot din sista fråga som du ställde.

            Och vad är det här: Du postar kommentarer för fort. Ta det lugnt.???? Hur lång tid ska det ta att skriva några rader?

            Ja, alla ska få sköta sitt men vi har även rätt att ta del av sjukvård om vi behöver den utan att behöva ge upp våra rättigheter, det om något är att sköta sitt. Med min sista kommentar undrade jag vilka andra människor rättigheter vi ska begränsa, inte att vi ska dela ut barn till alla.

            Alright. Ensamstående kvinnors rätt till insemination inom sjukvård i Sverige.

            Jag har inte skrivit vad jag tycker om ensamstående kvinnors rätt till befruktning med eller utan skattemedel, jag pratar om tvångssterilisering. Det är två skilda saker.

            Ah, nu förstod jag din kommentar ??

          Ska heterosexuella par som inte kan få barn själva inte heller få hjälpen betald av skattepengar heller då?

            Jag anser att om någon eller några ska få skaffa barn assisterat och betalt av staten så ska alla få det, alternativt ska ingen få det. Det gäller ensamstående eller par, oavsett kön eller sexuell läggning osv.
            Om insemination ska bekostas av staten så ska adoption också göra det. Vill en ensamstående man skaffa barn på egen hand så ska han få göra det, och då ska han få adoptera eller ha en surrogatmamma. Eller så forskar man fram en konstgjord livmoder som kan bära mannens barn tills den utvecklats färdig.
            Om syftet är att barn är en rättighet så ska den rätten då gälla alla, alternativt ingen.

            Och vill man ha ett barn, för att…man vill ha barn… så är det bara att göra som med allting annat man vill ha här i livet, betala det själv.

            Frågan är väl egentligen inte om alla människor har rätt till att skaffa barn eller inte, utan snarare om alla människor har rätt att behålla alla sina kroppsdelar och organ precis så intakta som dom vill ha dom? Fatta vilket sjukt jävla övergrepp! För att få må bra psykiskt, måste du ge upp en del av din kropp, det är ju helt sjukt! Jag gjorde ett boobjob förra året, och det är ju som att – om man ska hårddra det – som att någon skulle säga att ”ska du operera dina bröst större, så måste vi ta bort din lilltå.” (Och ja, jag vet att det handlar om att ändra sitt juridiska kön, inte sitt biologiska nödvändigtvis. Försökte bara visa det hela från ett annat håll, än det mest uppenbara; ”är barn en rättighet?”)

      What?
      Gud vilken hemsk kommentar. För att du inte fattar ska andra tvångssteriliseras?

      Fast steriliseringen av transpersoner handlar inte om att det finns två kön (vilket det för övrigt inte finns, det finns massa variationer, finns mer information här: http://www.transformering.se/vad-ar-trans/intersexuell)

      Steriliseringen av transpersoner kommer ur tanken om att vissa personer (i det här fallet transpersoner) inte anses vara lämpliga föräldrar. På samma sätt som det utfördes tvångssteriliseringar av psykiskt sjuka, asociala människor, kvinnor som ansågs för promiskuösa osv fram till 1970-talet.

      Ens längtan efter (biologiska) barn har ingenting med din könsidentitet att göra.

        Allt som nämns under de intersexuella diagnoserna är varianter av de två biologiska kön vi har. Det finns inget annat kön, bara varianter av hona eller hane.

      Det handlar inte om att bära barnet eller ha mens. Det handlar om att kunna få egna biologiska barn. Läs på om tvångssteriliseringarna i Sverige så kanske du får en bättre inblick i ämnet.

      Karro, jag rekommenderar att du först lär dig lite biologi innan du använder häftiga ord som mutation utan att fatta ett skit om vad det är eller betyder, och att du därefter investerar lite tid att lära dig vanlig hyfs innan du vräker ur dig dina åsikter. Här, jag ska ge dig en översättning av din fråga/påstående/uttrycka de av åsikt (fast jag nästan inte kan göra en trevligare version av din första mening):
      Min uppfattning är att det kanske ändå finns en mening med påtvingad sterilisering vid könsbyte. Ur min synvinkel finns det två kön, man och kvinna, och allt annat har jag svårt att förstå och skulle gärna lära mig mer om. Jag kan se att det finns en skillnad i hur man identifierar sig, men det finns kanske någon här med mer kunskap som kan förklara eller ge lästips på hur ni tänker?
      Fram för allt har jag svårt att förstå hur det biologiskt är tänkt att kunna fungera om exempelvis man fötts som kvinna men sen korrigerar det till man? Hur blir det då med mens och graviditet, eller hur ska det fungera?
      Är tacksam om någon kan förklara det för mig så jag kan förstå, tack!

      Varsågod, det var så lite så!
      / x

        ”Fram för allt har jag svårt att förstå hur det biologiskt är tänkt att kunna fungera om exempelvis man fötts som kvinna men sen korrigerar det till man? Hur blir det då med mens och graviditet, eller hur ska det fungera?”

        Jag förstår inte riktigt frågan, för jag tänker att om en person föds ”som kvinna” och sedan identifierar sig som pojke/man så kommer väl han välja själv om han vill ha kvar sin livmoder, äggstockar och yttre könsorgan som det är? Huvudsaken för någon som är transperson är väl inte att kroppen ska vara så manlig eller kvinnlig som möjligt utan att man ska känna sig bekväm i sin kropp? Många låter väl bli att göra operationer för att de inte tycker att könsorganet är det viktigaste, utan själva könsidentiteten.

        Så kan inte se varför sterilisering är relevant? Om en transman vill bli gravid och föda varför kan inte han få göra det?

        Ett tillägg:
        Till exempel jag identifierar mig som kvinna och har tilldelats kön som kvinna från födseln. Dock så är det inte främst de biologiska funktionerna som mens eller graviditet som gör att jag känner mig som en kvinna. Om det skulle visa sig att jag skulle behöva operera bort mina äggstockar och aldrig kan bli gravid hade jag fortfarande identifierat mig som kvinna. Jag hade ju fortfarande velat bli sedd som kvinna av omgivningen då det är könet jag identifierar mig med och juridiskt vara kvinna.

      Håller med dig helt men nu för tiden ska man visst få välja först att byta kön men SJÄLVKLART ska du även få skaffa barn ändå även fast det inte då kan ske naturligt. Man blir helt matt!

      Blå och gröna ögon är också mutationer, men inte fan går vi omkring och skriker att det är onormalt, onaturligt, och att blåögda inte ska få bilda familj?
      Många transpersoner kan skaffa barn alldeles utmärkt på naturlig väg eftersom de inte kirurgiskt ändrat sina fortplantningsorgan. Och (precis som cis-personer) finns det vissa som inte kan, och då kan dom få hjälp av sjukvården.
      Grejen är väl att vi måste vara öppnare för att kroppar är olika. En del män har vagina, och ja, då har dom kanske mens också. Vissa kvinnor har penis. det är väl inte konstigare än så egentligen?

        Har du träffat en man som har vagina och mens ? 🙂

          Ja, det finns män som har fötts med en kvinnlig kropp och och därför har mens. Jag känner en sådan person. Han har fortfarande mens eftersom han inte har börjat ta hormoner än. Inte konstigare än så.

          Ja flera stycken faktiskt.

    Kan du bara ta bort detta inlägg Camcam. Fattar att det är du som styr inläggen på din egna blogg osv osv men detta är ej bloggrelatetat OCH det gör att folk med tankar från 60-talet kommer fram och stör. Iofs – kanske därför det är viktigt att skriva om det. För att ”MEN alltså om JAG får säga…..”-personer ska fatta hur jävla eftrblivna dom är.
    Är nu så irriterad att jag vill välta grejer så adjö.

      Bloggen handlar om sociala medier – podd är sociala medier. Ja, det är bättre att de får säga sitt så kan ju vi andra säga emot, tycker du inte?

        Kan du i alla falla rensa bland kommentarerna? Vissa är ju verkligen inte okej och otroligt transfobiska.

          Det kommer jag absolut att göra så fort jag kan i morgon. Det är en del att läsa igenom men det hör jag i morgon när jag vaknar!
          Tusen tack för att du reagerar och säger till!

            Och snälla blocka Andrea och mareena! Har inte dom bränt tillräckligt många chanser här nu?

              Done!

          Varför får man inte vara transfobisk? (Edit by CamCam – det får du vara om du vill men inte här! Jag sätter dig på moderering nu! Nu räcker det! )

            Det du föddes till finns det nog tyvärr ingen terapi i världen som kan bota.

            Mareena: om man kallar en grupp människor för ”transfjantar” så kan jag förstå att man lätt kan uppfattas som transfobisk. Rätta mig gärna om jag har fel; men jag tror att transfobisk betyder att man är rädd för/har något emot transpersoner. Kallar man någon för ”transfjantar” och att man inte håller med dessa ”transfjantar” som icke-transfobisk skulle man nog uttrycka sig tex så här: ”jag själv begriper mig inte på begreppet transpersoner”.

            Jag är inte expert så jag tar tacksamt emot feedback på denna kommentar så att jag kan bli mer påläst.

            Raderad av CamCam

            (Edit by CamCam) Mareena – du är satt på moderering eftersom dina kommentarer är oacceptabla!

            CamCam! A här, som skriver att människor som ””är trans” är sjuka”, och jämför det med schizofreni, kan du ta bort hens kommentar också? Transpersoner är inte mer sjuka än vad tex homosexuella personer är. Sjukt trångsynt, och jag trodde verkligen att vi kommit längre!

              Självklart! Jag trodde jag hade hittat alla trollkommentarer…

      Så bara för att Anonym här ovan inte håller med om andras åsikter så är de ”efterblivna”? Det är ju verkligen inget vidare sätt att få till en vettig diskussion om ett ämne som många uppenbarligen har svårt att förstå. Dessutom är själva utrycket ”efterbliven” ungefär lika trevligt att använda som valfritt känkande ord för en person ur hbtq världen.

      Hur tror du att de som har ett förståndshandikapp (heter säkert något annat som jag inte kan, ursäkta kränkningen) känner sig när du använder ordet efterbliven nedsättande?

      Svårt att vara PK jämt va? Jag tycker du borde tänka ett par varv till om du är så fantastisk och god som du själv tror. Ett tips bara.

      Mvh
      The PK Queen (not queer dock, eller det kanske finns ett annat ord. F´låt om jag kränkte någon queerperson nu).

      Säg mig, varför ska man blanda in oskyldiga barn om någon väljer att byta kön så denne inte kan få barn naturligt? Vad är det som är så anskrämligt att man kan tycka att gör man ett val så får man helt enkelt välja bort det andra?

        Säg mig, varför är det så viktigt att transpersoner INTE får möjlighet att skaffa biologiska barn? På vilket sätt skadas barnen av att ha en förälder som är transperson?

        1) Många transpersoner kan få barn på naturlig väg.
        2) jag garanterar att inga oskyldiga barn skadas på något sätt av att ha en eller två föräldrar som är trans
        3) två cis-personer som inte kan få barn tillsammans ska alltså också nekas hjälp med ivf? De har ju valt att leva tillsammans, då får dom scceptera att välja bort barn om det inte går på naturlig väg?

      Fast det ÄR väl bättre om dessa männksko kommer fram? Det leder till diskussion bemötande av dessa vilket kan utbilda andra. Jag lärde mig massor av att läsa bemötandet av transexkluderande personer. Jag är inte insatt p.g.a. vit nöjd kvinna, det är inte min kamp och jag har aldrig varit mer intresserad än ”låt människor vara vad de vill, vad har du med det att göra?” och känt mig arg och ledsen över det drivande hat son riktats mot minoriteter rent generellt. Dock vågar jag knappt uttrycka mig mer p.g.a. lär troligtvis bli bannlyst till 60-talet om jag säger fel.

    Men va?! I den senaste säsongen sa de att den var det sista avsnittet någonsin. Jaja, har ändå övergått till Invisibilia istället.

      Eller vänta, tänkte på P3 Om.

    Men vadå mutationer hit eller dit!!! Om jag föds med penis kan jag ju spara mina spermier så min kvinnliga partner kan föda vårt barn. Att jag sen identifierar mig som kvinna och därför korrigerar mitt kön till det har ju inget med något att göra!!!!!!!!

      Har du lyssnat på dokumentären? Det får de ju inte. En sterilisering görs och de är förbjudna att spara några könsceller (ägg eller spermier) för att i framtiden kunna få egna biologiska barn.

        Fast nu får man det, lagen är ändrad.

    Usch mår så dåligt av detta. Tillhör släktet resande romer och när vi läser/släktforskar står det fruktansvärda saker. Om det ex står Anna Andersson på en vanlig svensk, så står det T, Ingela Roos för romer. T stod för tattare, då det skulle vara tydligt att vi inte var ”riktiga svenskar”. Kunde även stå S, för steriliserad. Eller L, för lobotomerad. Om ett par hade barn ihop och var märkta med T, hade barnen alltid ett ? i koppling till föräldrarna. Detta eftersom man inte kunde lita på om tattare ljög om vilka som var deras barn. Flera av mina släktingar har dessa märken i arkiven, vilket är fruktansvärt….. så fy fan ta allt som har med detta och ovanstående att göra!!

      Blir så illa berörd när jag läser detta. Det är verkligen hemskt när man gör skillnad på folk på det sättet oavsett om det är på grund av etnicitet, sexuell läggning eller vilket kön man identifierar sig med. Låt oss aldrig glömma vad vi kommer ifrån och låt oss ta bättre beslut i framtiden. Staten ska ALDRIG få tvångssterilisera någon oavsett anledning. Och det är ett tvång om man vill byta juridiskt kön.

      Ok…

    Sverige hade fram till 1976 steriliseringslagar som reglerade sterilisering av bl a psykiskt sjuka, utvecklingsstörda eller asociala människor. Avsikten var att förhindra att medlemmar av befolkningen, som ansågs vara bärare av defekta genetiska drag, skaffade barn och därmed förde sina gener vidare.

    Så de som är födda 1976 eller senare har haft tur. Före 1976 blev människor ur ovanstående kategorier förhindrade att skaffa barn.

    Har Bråding ändrat Blakkie-Bee till Lakkie-Bee? Väldigt förvirrande då hon först skrivit Blakkie och nu är det ändrat till Lakkie..
    fattar ingenting ?

      Det kan ju vara så att namnet Blakkie inte blev godkänt som namn av de som kontrollerar sådant, (kommer inte på vilka som gör det just nu) och då fick de byta…Det finns en del regler på just namn och det kan ju ha brutigt mot någon/några av de ➡️ Icke godkänt

    nouw.com/pdotter ??? Någon mer som har läst hennes senaste inlägg? Om hennes besök i Warszawa och att ”polacker generellt inte gillar turister” ?? Och sen drar hon in förintelsen?

      Eller hur! Sen svaret i kommentarerna är helknäppt, ”många blev gasade” och att polacker borde vara mer öppna mot andra eftersom dom har levt under förtryck. Seriöst? ”Polacker”? Vet hon inget om andra världskriget?

    Eftersom du är så bra på att ta emot konstruktiv kritik tycker jag också att du förtjänar beröm. Har märkt stor skillnad i kommentarsfältet den senaste veckan, börjar äntligen bli liknande känsla som när jag började följa bloggen för snart ett år sedan. Fortsätt gärna i samma spår!

      Tack snälla! Vad roligt att du tycker det! Jag har verkligen försökt få till en förändring! ???

    Varför som queer vill man bli kallad hen? Och varför vill man byta till ett mans namn som kvinna utan självs operationen? Eller tvärt om.. ?

      Sinnesförvirring antagligen. Svårt att bestämma sig och vill vara förmer än andra. Men det får man inte säga högt.

        Vad är ditt problem, egentligen? Är det någonting i vattnet, omgivningen, dåligt jobb, singel, 70årig vit man?

      Jag har inte tolkningsföreträde i denna fråga, samt är inte tillräckligt insatt så jag kan och tänker inte svara på queer VS hen. Någon mer insatt får hemskt gärna göra det!

      Varför en skulle vilja byta namn kan jag nog gissa/resonera fram ett relativt bra svar. Ditt kön sitter inte i fittan eller kuken. Det du har mellan benen säger inte vem du är. Det är hur du känner dig som avgör om du är man eller kvinna. Om jag känner mig som man skulle jag definitivt byta namn innan jag genomgår en eventuell operation. Vill du att jag ska gå in djupare, alternativt få hjälp av någon annan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.