Vad gäller här?

Sindy Niklasson:

star2

Sindy gör reklam för ett spelföretag som heter Big Betting och reklammarkerar precis som man ska så där finns ingenting att anmärka på. 
Däremot det här? Att länka till spelföretaget i sin Instagramprofil – vad gäller här?
Jag är faktiskt osäker..

star

Är min stjärna Antonia här?
Du brukar ju ha mer än stenkoll på sånt här!
Får man göra så här utan att indikera att länken är reklam?

Vad tror ni?

11 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon gör verkligen reklam för precis vad som helst utan urskiljning. Inte direkt så man tror att använder/gillar det hon gör reklam för, mer att gratis är gott.

    Håller med, Antonia är grym!

    Det måste markeras uppe i biografin också. Bilden med markeringen kommer att försvinna i flödet väldigt snart, och då står reklamen helt ensam utan någon indikation på att det är ett samarbeta. /jurist

      OBS. Det är min hållning till problemställningen. Jag är dock inte specialiserat inom marknadsföringsrätt, så kan inte garantera att det stämmer överens med rättspraxis, men hade absolut kunnat argumentera för min hållning i rätten. /jurist

      Jag håller med dig Anya, främst för att läsaren inte uppfattar vad det är för länk utan att klicka sin in bland bilderna och läsa. I detta fallet är det väl tämligen harmlöst (Sindy får ju inte betalt per klick på en sådan länk??), men ofta handlar det ju om betalt-per-klick när man länkar någonting i sin instagram-bio, och då är det ju extra viktigt att läsaren vet att det är reklam.

      /en annan jurist

        Om mqn då bloggar på en portal som betalar per sidvisning vilket ju oftast borde ske i samband med klick…. får man länka sin blogg utan indikation på att man tjänar pengar på den? Är nyfiken då man i detaljerna kan dra det där hur långt som helst.

    Varför envisas om att göra HELA 3 inlägg efter varandra om dessa två komplett-idioter?

    Det här börjar bli löjligt med alla inlägg om bloggarnas reklammarkering. När blev den här bloggen reklamombudsmannen?

    JAA JAG KAN SKROLLA FÖRBIII! Men vafan, det är typ 15 inlägg i veckan om samma tråk-ämne. Jag läser hellre om Gabjoss tuttar och vem som nyss pillat på sin sko än det här!

      fast det är väl lite delvis det som den här bloggen går ut på?

        Det är i princip samma inlägg om och om igen. Att folk dessutom engagerar sig i det är för mig en gåta. ”Xx skrev bara #samarbete, Camcam det äääär väl inte okeeeej. Ska det inte stå reeeklaaaam högst upp också”.

        Bloggläsare har plötsligt blivit diktatoriska paragrafryttare när det kommer till reklam. Ser jag en bloggare marknadsföra något så utgår jag ifrån att det är reklam oavsett hur de markeras.

        För vems skull är det folk engagerar sig? Tror tyvärr att det handlar om avundsjuka på att bloggarna tjänar pengar.

    Nu har jag inte testklickat på länken men det är kanske en affiliate link. Dvs hon tjänar ca en viss % (runt 25-30% oftast) på vad spelaren förlorar för all framtid. Möjligen ska det då märkas ut?

    Jag kan affiliate utan och innan men inte sveriges lagar. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.