Paow tycker tjejer ska få göra endast en abort.

Paow:

IMG_0432

Jag vet inte om Paow råkat få några lustiga svampar i sushin där borta i Thailand för det här inlägget känns inte riktigt skrivet av en människa vid sina sinnens fulla bruk.

Visst har Paow uttryckt sympatier med SD tidigare men att tycka att Trump – en MAN – har rätt i det han anser om KVINNORS rätt till abort är helt absurt.
Efter stolliga inlägg om höstmys och julklappar så kommer det HÄR? Da fuck?

Hela inlägget är för dumt för att ens sammanfatta så här kommer det i sin helhet:

paow3 paoww

Saxat från Paows blogg.

Så tjejer UNDER 18 borde få göra EN abort enligt Paow.
Men tjejer över 18 då?
Inga?
Obegränsat?
Så många som en man beslutat att de ska få göra?

paow4

Det handlar inte om huruvida det är svårt att använda skydd eller inte – det handlar om det absurda i att en MAN ska bestämma vad en kvinna får eller inte får göra med sin kropp!

Paow tycker att befruktade ägg är människor men barn på flykt är det inte – i alla fall inte värda tillräckligt för att få komma till Sverige med tanke på sitt stöd för SD.
Vad är det för fel på den bilden tycker ni?

Tack för tips!

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför är det alltid kvinnor som ska se till att skydda sig? Männen har väl en exakt lika stor skyldighet?

   Precis!

   Och om man anmäler en våldtäkt, så slipper man föda våldtäktsmannens barn enligt Paows logik…

    Hon menar väl att blir man våldtagen så brukar man väl köpa ett dagen efter piller för att vara på den säkra sidan..

     ok det ”brukar man”. vad brukar man mer göra?

     Jahaja Gäst, spännande. Vad skulle jag mer gjort efter jag blivit våldtagen? Inte läst de regelverken eller dylikt.

   Det är inte männens kropp och framtid som förstörs? Om tjejen inte vill bli gravid så får hon antingen gå på preventivmedel eller säga till killen att ta på sig en kondom. Förstår liksom inte problemet eller komplikationen med detta.

    Fast jo, lite är det väll männens liv som berörs. Vill man inte betala för en unge i 18 år får man ta lite ansvar som man. Sterilisera sig eller använd kondom.
    Tjejen ska fan inte ha ALL ansvar.

    Synd att dom la ner p-piller för män. Det hade behövts som fan.

    Komplikationen blir att så länge endast kvinnans ansvar och del i att skydda sig påtalas så kommer ovälkomna graviditeter förbli ett kvinnoproblem och därmed kommer det fortsätta som nu – dvs det läggs inte resurser på forskning som tar fram ”p-piller” (citationstecken pga förhoppningsvis förbättrade, icke-livsförstörande versioner) för män.

    Bara för att graviditeten fysiskt bärs i kvinnan så betyder ju inte det att ett förhindrande av en graviditet endast behöver ske i kvinnan.

    Men va? Är du ett troll? Varför skulle tjejens framtid ”förstöras” men inte mannens? Blir mannen inte lika mycket förälder som kvinnan?

  Måste man dela upp allt i män och kvinnor? Kan man inte bara tycka att abort antingen är bra eller dåligt. Självklart kan en man ha en åsikt i frågan. Jag är inte emot abort men vem har bestämt att kvinnans kropp ska vara i fokus och inte fostret? Fostret kanske är en son, har trump rätt att bestämma då? Men inte om det är en dotter? Får trump bestämma något över tjejer? Får trump bestämma över svarta? Får trump bestämma över korta personer? Fan, kan vi inte bara va människor.

   Trump är ju den som är mästares mästare på att dela in folk i olika kategorier. I denna frågan så är det absurt att en man ska få bestämma över och ha sista ordet då det är kvinnan som får leva med ett beslut taget av en man. En man som inte har nån aning om hur det är att vara gravid

   För att kvinnan är en existerande person. En människa. En tänkande individ. Enligt juridiken en person.

   Ett foster är inte det. Det är, i det tidiga skede då de allra flesta aborter utförs, en klump celler.

   Därför är det kvinnan som räknas, inte något som knappt existerar.

  Finns det en enda själ kvar på jorden som fortfarande tar Paow på allvar? Det här känns som ett uppenbart ”provokativt” inlägg á la bloggvärlden år 2009.

  Men Gud. Skrämmande att en ung ~modern~ kvinna tycker (eller iallafall uttrycker) så här.

  Och ja Anna Book, jag använde ~. Du har inte ensamrätt till dom. Hihi. ~

   hahah va? skrämmande att en ung modern” kvinna tycker såhär? vad fan är det för fel dig? Vill man inte ha barn nej då får man fanimej använda kondom eller ta ett dagen efter piller om man slarvat, preventivmedel hjälper ju inte alltid men det gör kondom. du kanske tycker att det är modernt att döda sina barn? hur många aborter tycker du man ska få göra då? alla borde kanske använda abort som preventivmedel istället? det hade väl varit riktigt modernt va ?

    Ja, en modern kvinna som hatar kvinnor och vill ta ifrån dem rätten till sin kropp är vidrigt. En abort kan aldrig användas som preventivmedel då prevent betyder att förhindra, du kan inte förhindra en graviditet om du redan är gravid. Nej, en kondom ger inte 100% skydd. Det enda som ger 100% skydd är att inte ha sex alls.

     Och varför drar du in barnamord i detta? En gravid människa inom aborttiden har inget barn.

    Du förstår att abort aldrig kan vara preventivt va? Och ang kondom??

    Det är så himla typiskt att just kvinnan är den som skuldbeläggs. Jag har gjort fyra aborter och skulle inte ha några problem med att göra fyra till. Tycker generellt att detta är en ickefråga, den som inte vill göra abort behöver inte och den som inte är sugen på kiddos behöver inga föda sköt du ditt så sköter jag mitt liksom. Steget är inte särskilt långt till att följa den katolska linjen genom att förbjuda preventivmedel då en utlösning är potentiella individer att ta ett dagenefterpiller borde med samma befängda logik likställas med abort.

    Fast nej, abort skulle aldrig användas som preventivmedel. Det är både psykiskt och fysiskt krävande att göra en abort, så tror ingen gör det för ”skojs” skull utan endast när det behövs, vilket varje kvinna bör bestämma själv då det är kvinnans kropp.

  De var nog de sämsta inlägget jag har läst på evigheter,,,, man ska bevisa att man använt preventivmedel då får man göra mer än en abort då… Annars är de bara en som gäller,,, herregud vilket lågbegåvat inlägg de är så klockorna stannar. Om abort är mord är de väll mord oavsett hur barnet blev till,,, eller är de mindre mord om barnet blev till pga preventivmedel….

  Vaaaaaaa?
  Camcam, SD vill inte stoppa invandring helt. SD vill ha en begränsad invandring för folk med riktiga asylskäl och inte ekonomiska flyktingar eller anhöringsinvandring.
  Hade det inte varit för SDS press på regeringen hade vi haft en fortsatt ohållbar invandring. Men till huvudfrågan;

  Vad snackar Paow om? Vad händer när 17åringen blir gravid en andra gång. Ska hon tvingas behålla barnet? Det gynnar inte någon.
  Att Paow sedan förklätt det i att det är synd om kvinnan för att abort är skadligt för kroppen. VAD ÄR DÅ ATT FÖDA BARN?

   Nä, jag vet men jag drog den till sin spets i dessa Trumpdagar!

   Eftersom SD vill att asylsökande ska återvända till sitt hemland efter den katastrof som dom flyr från är över så är det faktiskt invandring dom är emot. För tillfälliga uppehållstillstånd men emot att dom stannar kvar (invandring)

    Jo för alla flyr ju från en katastrof. Or not.

     Vad menar du nu? Tror du att SD är mer generösa när det gäller människor som inte har asylskäl?

     Med tanke på hur den vita västvärlden (inte minst svenskar) emigrerat hit och dit för inte speciellt länge sedan, utan att det varit krig i hemländerna är det fan helt oförståeligt hur man kan vara emot invandring. Hatar dessutom att de flesta som tycker så inte ens kan stå för sin äckliga rasism. För ja, att göra skillnad på människor beroende på hudfärg och ursprung är rasism. Punkt.

      Du har aldrig tänkt på att det kanske inte handlar om hudfärg? Att du antar det bara sådär säger mer om dig

      Hur kom hudfärg in i bilden…?

      Emigrerat hit och dit? dom har väl endå inte emigrerat till mellanöstern va? och kommer förmodligen aldrig någonsin göra det heller. SD välkomnar alla Europeiska länder dock. Varför måste alla icke vita söka sig till våra länder? vi är 700 miljoner vita människor av 7 miljarder människor. Ps. Du är äcklig, vet du vilka jag skulle vilja ge asyl? dom Vita människorna som bor i afrika, som blir mördade varje dag. vanliga bönder som jobbar för afrikas välfärd, dom blir lemlästade och mördade varje dag. dom skulle jag vilja hjälpa hit. men dom får ingen hjälp.

      Vita (främst européer) har ju däremot emigrerat till Afrika. Vill tacka för att du har hittat hit och vill delta i diskussionen.

      haha att folk låtsas som att hudfärg inte spelar någon roll när det gäller rasism????? gud

      Det handlar självklart inte om hudfärg utan om kulturella skillnader. Afghanska män som är uppväxta med afghansk kultur; en så kallad våldtäktskultur. Läs gärna om våldtäktskulturer. Mycket intressant läsning.

      Det enda missM skrev var detta: ”. För ja, att göra skillnad på människor beroende på hudfärg och ursprung är rasism. Punkt.”

      Att det finns personer som gör skillnad på hudfärger går inte att förneka, varför tyckte ni det var så konstigt skrivet? Och våra svenska män är uppväxta med samma våldtäktskultur, hemskt är det

  Hurmånga kvinnor har inte lyckas blivet gravida trots prevmedel?

  hon har inte tänkt igenom detta..Hon som har haft klamydia så många ggr borde inte gapa om brevmedel.

  Kostnadsaspekten är också rimlig. Alla vet ju hur mycket dyrare det är med en tidig abort jämfört med mödravård/förlossning och allt som kommer därefter. Också helt rimligt att tvinga en sextonåring att föda barn. Osv osv

   What you said…!

  Ok, så för att spara pengar ska man alltså inte få göra abort, utan man ska föda ett barn som är oönskat? För det är ju som bekant gratis med barn. Kostar inte samhället någonting alls med förlossning, förskola, skola osv osv. För att bara dra upp en grej bland hundra som inte går ihop i resonemanget. Aja, alla vet att hon trollar för att fiska klick till den döda bloggen.

  HON ÄR SÅ JÄVLA KORKAD ATT DET GÖR ONT I MIG!!! Kan någon snälla bara gräva ner henne eller banna henne från att använda internet för gott.

  Om hon nu är EMOT abort så borde hon inte ens tillåta en enda abort. eller? Tänker jag helt fel nu? Typ, jag är emot att slå barn men en gång funkar? dålig jämförelse i know.

  Är så jäääääääääääääääääääääävla trött på ”Man kan faktiskt bli steril av abort”.

  JA, klart du kan bli, men risken är så sjukt liten. Alltså det är som att säga ”Folk borde inte få gå över vägar på vintern för folk blir faktiskt påkörda och dör”. Troligtvis är det uttalandet mer rimligt.

  De som genomgår en abort är fullt medvetna om vad de gör, de blir informerade om eventuella risker och väljer att gå igenom det trots den risken. De har de rätt att göra, precis som vi har rätt att gå över vägar på vintern.

   Nej, man blir INTE steril av att göra abort. Det är inte heller svårare att bli gravid efter en abort. Läs på 1177.
   Däremot dör några kvinnor i Sverige varje år av förlossning.

    Läste du ens vad jag skrev? Sjävklart finns det en risk med abort precis som med alla andra ingrepp, däremot är den sjukt liten och sterilitet förekommer endast då en allvarlig infektion inte behandlas. Det är däremot inte ett argument till varför abort inte ska erbjudas.

     Amanda du läste uppenbarligen inte vad jag skrev. Jag litar definitivt mer på läkarvetenskapän på vad du skriver.

      Jag med gullis. Detta är bättre än ditt ”läs på 1177”.

      http://www.nhs.uk/chq/Pages/1645.aspx?CategoryID=60

      https://www.sahlgrenska.se/w/t/tidig-medicinsk-aborthemabort/

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12748505?dopt=CitationB

      http://emedicine.medscape.com/article/795001-clinical#b4

      http://www.nhs.uk/Conditions/Abortion/Pages/Risks.aspx

      http://dhss.alaska.gov/dph/wcfh/Pages/informedconsent/abortion/risks.aspx

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16102550

      Kan hitta fler om du vill, det finns oändligt. Förstår inte varför du inte kan förstå att abort, likt alla medicinska ingrepp, för med sig en risk för komplikationer. Som tur är så är risken för detta i Sverige väldigt liten, och vid de tillfällen komplikationer uppstår så är jag säker på att svensk sjukvård behandlar de bra 🙂

      Om du har källor, förutom 1177 och UMO (dvs gärna pålitliga källor) som påstår att det inte finns någon som helst risk med abort så får du gärna länka, jag är intresserad av att läsa om det.

    jag är steril efter min abort och kan inte bli med barn så det där är lögn!

  Haha xD ”det är mord, men en gång är okej” snacka tankevurpa

   Ja och ”det är mord, men det är okej om det är väldtäkt eller man kan bevisa (hur i helvete det skulle gå till) att man använt preventivmedel”. Människan är så pantad att jag blir matt…

  Varför tror folk att kvinnor kommer sluta göra aborter bara för att det blir olagligt? På 30-talet dog en kvinna i veckan pga olaglig abort. Antingen kommer kvinnor åka till andra länder och göra abort eller göra en livsfarlig här hemma. I Sverige får man göra abort så länge fostret inte klarar sig själv utanför magen, vilket enligt mig är fullt rimligt.

   Nja, inte helt korrekt. Man får göra abort till och med 18e veckan, 21a veckan med speciellt tillstånd från socialstyrelsen, men barnet hade aldrig klarat sig utanför livmodern så tidigt. Kan hända det finns något enstaka fall det har hänt, men annars tror jag det är runt vecka 24-25 som det börjar vara möjligt att den lilla klarar sig – med hjälp av intensiv vård, självklart.

    Men det var ju det jag skrev..?

  Jag tycker alla har rätt att få behandling mot klamydia. EN gång. Om man är ung och dum.

   Haha, så jävla bra Matilda!!

   OJ då hade hela Paow varit en vandrande klamydia med tanke på hur många gånger hon haft det OCH berättat om det i bloggen. Hon är bara så genomsmutsig och korkad och jag fattar inte hur hon lyckas hålla sig kvar som ”kändis” (eller vad man nu ska kalla det). Är det pga inlägg som detta? Då är ju nästan dom som följer henne dummare än vad hon är. Om det nu ens är möjligt 🙂

  Åh herre vilken pinsam tjej hon är. Skönt att man kan läsa inlägget här istället för att ge henne klick :D.

  För det första: tycker man att abort är mord så måste detta rimligtvis gälla även vid våldtäkt – mord är ju mord, right?

  För det andra: nyfiken på hur det ska bevisas att det tillkommit via våldtäkt. Vi vet ju att antalet dömda våldtäktsmän är extremt lågt – inte ens gruppvåldtäkten i tensta för ett par år sen genererade fällande domar. Och jag antar att det kommer krävas en fällande dom för att bevisa att det varit en våldtäkt som i så fall ger en rätten till abort? Låter som en extremt kvinnofientligt ”lösning”.

  För det tredje: kan anti-abortmotståndarna snälla sluta tycka att barn är ett straff eller en läxa personer måste lära sig för att de ”varit dumma nog” att inte skydda sig? Barn förtjänar att komma till världen önskade. Inte komma till världen så att någon ska ”lära sig en läxa”.

  För det fjärde: argumenten är så fruktansvärt historielösa och verklighetsfrånvända. Kvinnor gör och har gjort abort i alla tider därför att det ses som det. enda. alternativet. Varenda abort som görs är således nödvändig. Att förbjuda abort leder inte till minskade aborter, det leder att kvinnor dör. Det hade också Paow vetat om hon brytt sig om att nån gång i sitt liv läsa en tidning eller liknande.

  Men hon gillar väl att vara sverigedemokraternas nyttiga, faktaresistenta lilla idiot.

  Det är verkligen sorgligt att det här ens debatteras på 2000-talet.

  Jag har t.ex. läst män skriva att de tycker de ska ha något slags 50/50-avgörande.
  Tänk er själva, en kille ni har sex med har plötsligt lika stor rätt att bestämma över din kropp som du. Det är samma sak som att låta Trump få som han vill.

  Paow borde läsa detta, som ingår i FN;s deklaration om de mänskliga rättigheterna;

  ”Att inneha rätten över sin egen kropp är den mest grundläggande förutsättningen för att kunna vara en fri och jämställd individ, och därmed ett villkor för demokrati och fred. När någon annan besitter makten att besluta över ens kropp, är det omöjligt att fullt ut kunna delta i samhället”.

  Abort är en förutsättning för att slippa medeltidssamhällen.

  Alltså…. Det är ju inget problem att ”MÅNGA” kvinnor ”utnyttjar systemet” och ”står i kö” för att göra abort. Det ÄR däremot ett problem att kvinnor världen över tvingas fly, ta sig utomlands och genomföra livsfarliga aborter utan rättssäkerhet för att göra abort. Blir faktiskt ledsen över det här inlägget.
  Sen undrar jag över dagen-efterpiller. Räknas det som en abort? För då stöts väl ett ev befruktat(eller obefruktat) ägg ut, eller vid exakt vilket tidpunkt menar abortmotståndare att de två(som blir flera)könscellerna får liv?

   Dagen-efter-piller hämmar ägglossningen, så att det inte ska finnas något ägg att befrukta när spermierna kommer upp i äggledaren. Det kan också hindra att ett redan befruktat ägg fäster i livmoderns slemhinna, och det är väl det som gör att hårdnackade abortmotståndare också är emot dagen-efter-piller.

  Okej, så om man har brukat sina ena aborträtt och blir våldtagen samt gravid en månad senare är det kört? #PaowLogic

  Paows inlägg var bland det dummaste jag har läst.

  Hur lyckas man bli gravid AV MISSTAG ett flertal gånger? Har aldrig förstått mig på det. Antingen får man skydda sig (detta betyder både man och kvinna), eller så får killen helt enkelt sluta spruta i lingongrottan (och ja, jag vet att det finns en minimal chans ändå, men oddsen blir betydligt mindre om detta undviks).

   Jag har blivit gravid två gånger av misstag trots att jag skyddade mig. Abort båda gångerna. Fick dessutom blodproppr i lungorna av mina P-piller och var en millimeter från att dö när jag var 20 år. Barnen jag var gravid med fick jag inte behålla pga fara för mitt liv (stor risk för nya blodproppar eftersom båda graviditeterna skedde inom ett halvår efter blodpropprna). Och jag skyddade mig. Jag kan inte förstå folk som utgår från att man inte skyddat sig bara för att man gjort abort.

   Ddet finns inget preventivmedel som har 100% säkerhet, så rent statistisktsätt är det inte konstigt att en människa kan bli gravid fler än en gång fast de äter p-piller.

   Jag blev gravid trots att jag åt p-piller efter en klocka. Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde abort. Det var det absolut bästa alternativet just då.

  Och det här med att bevisa att man använt preventivmedel, möjligtvis går det att bevisa en spiral eller hormonella preventivmedel men hur bevisar du att du använde en kondom för två månader sen?

   Spara alla använda kondomer i en liten låda med datum på? ?

    C jag gillar fina kommentarer mer än mina egna ?

  Har inte hon gjort abort själv..?
  Aaja, är egentligen skitsamma, hon skriver bara så för att få liv i sin döda blogg.

  Klicka er inte ens in där

  Man får göra vad man vill med sin kropp, var folk fortfarande inte fattat det. Tycker du att det är mord, kul för dig då. Din åsikt betyder ingenting när det är min kropp och hälsa (fysisk och psykisk) som står på spel. Vill jag inte ha ett oönskat barn så gör jag hellre abort än att behålla det och vara världens sämsta mamma.
  Sen så undrar jag om Paow har gjort abort.

  Kan vi snälla bojkotta kändisar som Paow? Ni som följer henne på Instagram/Snapchat – avfölj! Ni som läser hennes blogg – sluta klicka er in på sidan!

  Kändisar har en stor makt att påverka hur vi tänker och känner. Det gäller inte bara Paow, det gäller många andra kändisar. Medier (också sociala medier) har en enorm inverkan på den allmänna opinionen och styr därmed även politiken. Om vi ger Paow mer publicitet leder det till att allt fler hör hennes åsikter och påverkas av dem. Tänk er t.ex. att en 13-åring läser Paows blogg. Hur kritiskt tror ni att hen tänker?

  Det sjuka är att människor som resonerar såhär skiter fullständigt i barnet efter att det fötts. Det är djävligt viktigt att rädda barnet i livmodern, men så fort det kommit till världen så är det ingen som bryr sig om vad som händer med det.
  Det är ingen av de här människorna som bryr sig om alla föräldralösa och oönskade barn som redan finns.
  Och de bryr sig definitivt inte ett skit om alla barn och ungdomar som tvingas föda ett barn de inte vill ha/kan ta hand om/inte har råd med/etc.
  Men klumpen celler i livmodern som en dag kommer att bli ett barn, ’DET MÅSTE VI RÄDDA’.

  Att det sitter en djävla man och bestämmer vad en kvinna får och inte får göra med sin kropp, det är djävligt obehagligt. Och det är dessutom väldigt skevt när samma man vill tillåta vapen överallt eftersom ’vill en ha ett vapen kommer en ta reda på ett sätt att få ett, varesig det är lagligt eller inte’.
  Samma kommer ju bli sant angående aborter. Det kommer inte ske färre aborter bara för att det blir obehagligt. Det som kommer att ske är att fler kvinnor dör till följd av osäkra aborter.

  Det här är det vanliga skammande och skuldbeläggande av kvinnan. Precis samma djävla visa om och om igen. ’Ligger du runt och blir gravid får du skylla dig själv’.
  Och det är ju så många tycker. Det är inte alls konstigt att Trump vann. Människor är idioter och människor hatar kvinnor (och poc, invandrare, etc). Människor hatar varandra.

  Förlåt för skitlång kommentar, men jag blir så djävla, djävla bitter.

   …och det är också fantastiskt intressant att människor som är emot abort är samma människor som skuldbelägger familjer som har många barn/inte har råd att försörja sin familj/lever på soc etc.
   ’Varför skaffa så många barn om man inte har råd att försörja dem????’ ’Vissa borde inte få ha barn!’
   Det finns ju ingen väg ut. Har du sex och blir gravid så är du dum i huvudet, men du får absolut inte göra abort, och sen när du inte kan ta hand om barnet du aldrig ville ha så är du också dum i huvudet.
   Conclusion: ligg inte runt, kvinna.
   (Men avstår du helt från sex är du också dum i huvudet, så det finns ingen väg ut. synd, tough shit osv.)

   Och om de envist vill rädda den där lilla cellklumpen för att den en dag KAN utvecklas till ett barn.. Ja, då kan man lika gärna kämpa för alla celler som en dag KAN utvecklas till ett barn under rätt omständigheter. Dvs. även spermier. Tänk bara på alla stackars barn som aldrig får födas för att de blir bort-runkade till någon halvkass porrfilm!!!! *massor av ledsna-emojis*

   (Nää, just ja. Män har ju såklart rätt till sig egen kropp.)

    Haha jag tänker skitofta hur sorgligt det är för alla ”barn” som runkas bort varje dag. Jävla manssvin! ?

  ja det har blev ju MINST sagt lite fel. Man kan absolut fa tycka att abort ar moraliskt fel men att andra pa lagar och gora det svarare eller tom olagligt att gora abort ar helt galet. fri abort behovs. battre sexualundervisning och ansvar (fran BADE man och kvinnor) behovs ocksa saklart. men det betyder inte att man inte ska FA gora abort om det inte blev som planerat… Kan inte med ord beskriva hur mkt jag hatar Trump btw.

  Har aldrig kommenterat förut men smäller fan snart av. Är detta hennes ärliga åsikt? Tror hon/vissa här/folk i allmänhet att alla som blir ovilligt (vet ej om det är korrekt ord) gravida SKITER i skydd?

  När jag och min sambo hade träffats i 4 månader blev jag gravid TROTS P-STAV. Inget fel på p-staven, råkade vara vara en av dessa få procent som råkar bli gravida trots korrekt användande av preventivmedel.

  Varken jag, han eller vi ville, kunde eller var redo ha barn där och då – så jag gjorde en abort. Jag var inte vuxen själv nog att fostra ett barn, med hjälp av min sambo höll jag på att ta mig ur en (kortvarig, om än jobbig) depression så jag mådde inte bra psykiskt, jag hade inte bra ekonomi, en utbildning eller ens en fast bostad i den staden!

  Gjorde jag fel som tänkte att ”NEJ, jag vill ha barn men inte nu och inte såhär.” – NEJ jag gjorde jävligt rätt för jag gjorde det som kändes bäst FÖR MIG OCH FÖR OSS.

  Jag och min sambo vill ha barn inom ett par år och vi anser fortfarande att det var helt rätt beslut att göra aborten. Han hade stöttat och tagit ansvar oavsett vilket val jag hade gjort. Och det är något som ska vara självklart.

  Det värsta var att hans mamma tyckte att det var lämpligt att släppa kommentarer som ”men åh tänk så gulligt barndet skulle bli med ditt blonda svall” och ”ett barn är ALLTID passande – man ångrar aldrig ett barn.” i månader efter aborten genomförts. Alla får ha åsikter men vissa åsikter kan vara extremt opassande, olämpliga och rent av för elaka för att man ens ska yttra dem högt!

  Summan av krademumman. Jag mår dåligt över aborten ibland. Det var två hemska dygn på sjukhuset. Men jag ser mig inte som en mördare. Och jag mår bra varenda dag för att jag gjorde mitt val och det var upp till mig. Och när jag och vi väl är redo för barn kommer vi älska ungarna tills vi spricker. För vi kommer va starka själva nog att uppfostra nya liv.

  Ber om ursäkt i förväg för stavfel och liknande, orkar inte korrekturläsa allt svammel.

  1. Definitionen att ett hjärta slår gör en till människa är otroligt puckad. Hjärtat är en metafor med symbolvärde, men hjärtat är inte det som gör oss till självständiga tänkande varelser. Även en guldfisk har ett hjärta.
  2. Att staten förlorar pengar på aborter är helt felaktigt. I Maos Kina fick folk inte ens mat, men aborter var fria för att slippa att så många bar skulle födas och kosta samhället pengar. Oönskade barn som föds kostar ett samhälle som Sverige multum.
  3. Preventivmedelsrådgivning och preventivmedel är redan gratis och tillgängligt för alla i Sverige. Och det är en grundförutsättning att det finns om aborter ska vara fria.
  4. Efter de flesta våldtäkterna går det inte att fälla gärningsmannen för att det inte är ställt bortom allt rimligt tvivel att ett brott har begåtts. Ska dessa kvinnor enligt dig inte få göra abort heller?

  Fyfan jag blev så jävla ledsen när jag läste hennes inlägg. Gjorde själv en ganska sen abort förra året då läkarna sa att barnet förmodligen aldrig kommer att kunna varken stå eller prata och det var det kändes så satans bittert. Känns verkligen piss när random folk skriker att man mördat sitt eget barn. Skulle vara intressant att veta hur dessa människor skulle känna i en liknande situation.

   ♥️

  Hon är ju så ignorant. Sen finns det tjejer som mig som tagit sitt ansvar och skyddat sig men blivit gravid i alla fall. Allt är inte svart eller vitt.

  Bullshit det hon skriver. Ibland undrar man vad folk äter att de kunna tänka så. Klart att hon skrev och resonerade situationer som hon inte sitter i eller kommer att hända henne… men Allting är inte svart eller vitt. Ignorant!

  Varför är hon mot abort hon kan inte ens veta den verklig anledning själv … jesus… öhh?

  Däremot tycker jag att abort ska sänka och inte får göra mer vecka 17 (18)

  Paw, du behöver äter mer fisk det är bra för hjärnan !!

  Jag håller med Paow om några saker:

  ja, sexualkunskapen behöver tydligen in i skolan tidigare (och kanske även mer?) då hade vår köra bloggare vetat att endast celibat är 100% säkert.

  Och sen tycker jag att hon har rätt i att staten borde omprioritera sin ekonomi. Jag tycker iofs inte att man ska ta dessa från just abortvården, men nånstans måste vi TROLLA fram pengar så att högstadierna (visst har hon inte gått gymnasiet?) blir bättre på att lära ut svenska (pga syftningsfel förstår jag inte allt hon skriver) och sen behövs det tydligen ett ämne som heter ”hitta fakta och källkritik” det räcker uppenbarligen inte att ha det som kunskapskrav i flertalet ämnen. Då hade hon haft andra argument än dessa för att styrka sin åsikt…. (jag menar, vem tror på riktigt att det är dyrare att göra en abort jmfr med att föda ett barn som sedan ska ha gratis tandvård, sjukvård och gå i skolan i ca 12 år)

  Hon vill bara provocera och få fler klick till sin fruktansvärt tråkiga blogg

  jag är en av de där kvinnorna som hade riskerat att dö av en illegal abort. Jag var gravid vid 19 års ålder och levde i en destruktiv relation. När jag gjorde min abort så blödde jag så mycket att jag i 2 månader fick äta blodstoppande mediciner och järn. Läkarna sa att om min abort hade gjorts illegal hade jag antagligen dött. Jag fick den läkarvård jag behövde. de sa även i framtiden att det finns stora risker för att det kommer blöda mycket så för mig rekommenderar de definitivt att jag förlöser på BB.

  poängen är att om man förbjudet aborter så riskerar man att kvinnor gör illegala aborter med verktyg eller med läkemedel om kan riskera att man stryker med. Man ska aldrig tvingas på ett mästerskap. finns så många oönskade barn redan.

  Jag anser inte att problemet ligger i att det är en man som bestämmer detta. Är det mer ok om det vore en kvinna? En homosexuell person? En 10-barnsmamma? En hel kår av män lr kvinnor?
  Tycker inte att någon har rätt att bestämma detta åt någon annan men ser problemet i att det just är en man.

  Jag tycker att det är bättre att det blir en abort en att ett barn föds i en familj (eller en ensamstående såklart) oönskad eller utan förutsättningar för ett lyckat och hållbart liv (t.ex om det är dålig ekonomi, missbruk, psykisk ohälsa, inget boende eller liknande i familjen).
  DOCK ”tycker” jag inte abort ’ska’ användas som preventivmedel då det finns andra skydd (vilket jag hsr full förståelse för att personer t.ex kan vara allergiska mot, men de lär ju vara i klar minoritet), men jag förstår inte heller att folk väljer att genomgå den fysiska och psykiska smärtan och påfrestningen frivilligt och gärna flera gånger.
  Då det är personens kropp och då ska personen få bestämma själv så är det inte upp till politiker att beståmma över rättigheterna till MIN eller någon annans kropp, och jag förutsätter att om jag blir gravid, oavsett andledning, och vill göra abort, oavsett andledning, så ska jag få göra det.
  Vad tänkte Paow göra om hon blev våldtagen? Behålla eller göra abort? Och om hon blir gravid igen? Har hon ”sumpat” sin chans och måste då behålla barnet?
  Om jag är gravid med ett barn som inte kommer överleva? Ska jag tvingas klämma ut hen ändå?

   Jag har inte förstått det där med att använda abort som ett preventivmedel? Vilka gör det ens? Hur uttrycker sig en sådan person som använder abort som ett preventivmedel? Det känns som en myt faktiskt. De har väl aldrig ens varit ett förslag som ett preventivmedel i sexualundervisning? Då är de ju typ bara kondom och P-piller som nämns typ och sen alla sjukdommar man kan få om man har oskyddat.

   Det går väl känna en glädje över att inte fullfölja en graviditet? En lättnad? De behöver inte vara svårt och jobbigt att göra en abort de är också farligt att spä på som myt. Ingen ska dömmas för ens egna reaktioner om en abort.

  Hon vill ju provocera. Hon lyckas provocera. Hon försöker i efterhand vifta med handen och säga ”Jaja, ni fattar vad jag menar … skydda er bara så sätter vi punkt här”. Hon har INGEN aning om vad hon spottar ur sig.

  Hur svårt ska det vara. ALLA har rätt att SJÄLVA välja vad som är bäst beslut och rätt enligt en själv när de kommer till sin EGEN kropp, EGEN själ och EGET hjärta. När du spottat ur dig det Paulina, DÅ kan vi säga ”punkt”. Uscha …

  Detta är ju löjligt. Kan lova att det inte finns en enda människa med alla hjärnceller på plats, som använder abort som preventivmedel. De flesta velar nog otroligt mycket mellan ifall de ska/inte ska behålla barnet. Och de flesta av de som väljer att göra abort mår otroligt dåligt i samband/efteråt. Så himla pinsamt uttalande av paow. Det finns väl knappast en människa i hela denna värld som är glad eller helt oberörd av att göra abort??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.