Rätt eller fel?

Clara Henry:

clara

clara2

Melodifestivalens programledare Clara henry väljer att raka armhålorna inför Mello eftersom hon vill bli bedömd för sin prestation istället för sitt utseende. 
Är detta stunden hon borde slå ett slag för feminismen och visa att man inte behöver raka armhålorna för att duga eller gör hon rätt som undviker den garanterade hatstorm som ett par håriga armhålor skulle orsaka och som med största sannolikhet skulle överskugga hennes hela prestation som programledare?
Jag skrev på Instagram att jag tyckte hon skulle raka en och behålla en hårig.
Lite som Ebony and Ivory fast med armhålor..

När ska Hasse Andersson (edit) gå ut med huruvida kan kommer raka av sig skägget eller inte?  

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag förstår henne. Det fanns ju en bild på en tjej som dansade till vinnarlåten tror jag (i mello?) och hon fick ju både våldtäkts- och dödshot. Fattar att man inte pallar, och tycker inte man kan kräva det av någon. Det är en sjuk värld vi lever i.

   Minns det, den tjejen var bara en i publiken, inte ens offentlig… Med tanke på hur rubbade vissa individer verkar vara tycker jag inte man ska klandra eller skuldbelägga de som inte orkar eller vill ta den fighten.

  Andersson. Hasse Andersson.
  Viktiga saker om en är från bygden.

   Tack! ?

  Jag är man som är 30+. Jag föredrar rakat under under armarna på kvinnor men skulle aldrig falla mig in att bedöma hennes programledarroll efter om hon har hår eller inte. Sen ser jag inte logiken i att det finns människor som ser sig rätten i att hota en annan människa för detta? Finns detta på riktigt eller är det mer myt? nä jag vill inte förnärma någon med att det inte skulle existera men jag skulle mer än gärna träffa en sådan person som anser att det är helt rätt väg i att hota någon med döden eller våldtäkt pga av detta. jag skulle så gärna vilja sitta ner och försöka förstå hur man tänker. Men för mig själv så skiter jag faktiskt fullständigt i om någon har hår på armarna, fittan, kuken eller under armarna och skulle verkligen inte bli förnärmad av det om någon tycker helt tvärt om mot vad jag tycker är fräscht.

   Jag tror de är typ Andreas på jobbet eller Maria från plugget. Ja det finns de som säger såna saker out loud också, men en del är människor vi aldrig skulle trott skulle skriva sånt.

   För att de är anonyma. För att det närmsta de låter sig bli ertappade är när de är fulla och säger typ ”Amen, egentligen så…”.

  Vad lustigt att jag igår fick efter ett besök hos vänner utanför Veberöd, fick reda på orsaken till att Nellie flyttade från Tobbes anläggning. Givetvis var det inte av samma anledning som Nellie skrev i bloggen. Är nog mycket tveksamt om det blir några mer turnéer där ?. Som sagt familjen klarar inte av att behålla några vänner

   Berätta meeeeer!!!! ?

   Berättaaaa!! Behövs nån som kan gräva lite i Nellie med familj nu när camcam inte vågar längre. Finns SÅ mycket skumt där!

    Tack men jag vill heller inte ha dom i hälarna och vill inte heller utsätta min vän som är hästföretagare för familjen heller. Man att de skiljdes som vänner och pg av storleken på manegen var inte orsaken

     Hatar när folk säger A men inte B.

     Men varför ens skriva något om man ändå inte tänker berätta? 🙁

      Haha, exakt.

     Jag tänkte redan från start, att det kändes som en dålig kombination, Nellie och Tobbe. Bägge är drivna, bägge har tydliga egna mål och ”program”, jag tror det är svårt att kombinera två så speciella personlighetert. Jag tyckte t.ex. det var mycket märkligt att släpa iväg Nellie med häst på turné till Norrland, en helt meningslös aktivitet för hennes del. När hon har så otroligt mycket att fokusera på själv.
     Så, det är nog skönt för Nellie att kunna fokusera helt på sina egna mål.

      Snarare skönt för Tobbe att kunna fokusera på sin miljonindustri utan att ha familjen Crazy B rännande på gården.

      Tobbe är into Showbusiness. Det är en egen värld. Nellie vill utvecklas som tävlingsryttare. De två världarna kan man inte kombinera, om Tobbe kanske rentav ville att Nellie skulle ställa upp på vissa evanemang i utbyte mot att hon fick stå i hans stall osv. HUR fick han t.ex. med henne på Norrlandsresan, som tog tid, energi och fokus från det Nellie vill och behöver koncentrera sig på?? Redan där kände jag att nåt var lite galet.

      Men men. Vad vet vi.

      Anonym, vadå miljonindustri??

      http://www.allabolag.se/5568428238/bastion-international-group-ab
      Hans ena företag omsätter 1,6 miljoner per år bara?

      Sjörup hästgård, hans enskilda firma, omsätter mindre än 699k
      http://www.allabolag.se/750522LJOG/sjorup-prastgard

   Något mer kan du väl nämna om detta utan att outa någon?

    Ja att anonym en bit upp har helt rätt, det funkade inte att ha crazy qeen B m cirkus på gården då de anser sig ej behöva följa vanliga regler. Allt måste vara special för de då de är så speciella. Men att outa vänner gör jag ej

     Det råkar inte vara så att dina vänner är dom som hade Donnia hos sig och som lät henne dö utan att få ringa sin mamma?

     Dom som ville tjäna lite snabba cash på ett fosterbarn?

     https://www.flashback.org/t1860596

      ??? Vad yrar du om

     Är informationen så specifik att man genast vet vart den kommer ifrån då?
     Och om du inte vill ofta kanske du inte borde skrivit Veberöd? ?

      Outa* såklart, inte ofta

  Självklart är det synd att hon måste raka armhålorna för att ej generera hatkommentarer och hot men det är tyvärr sådan värld vi lever i…. Jag hade offrat håret under mina armar för att inte bli misshandlad, hotad eller vara rädd för att något dåligt ska hända mig.

  Hur kan feminism höra ihop med orakat eller rakat?

   Det behöver ju inte hänga ihop alls. Och det är ingenting som avgör om man är feminist eller inte. Men naturligtvis kan en orakad armhåla vara en del av feminismen. På samma sätt som en rakad kan vara det! Till exempel som en symbol för att låta kvinnor göra vad fan dom vill med sina kroppar.

  Anonym, vadå miljonindustri??

  http://www.allabolag.se/5568428238/bastion-international-group-ab
  Hans ena företag omsätter 1,6 miljoner per år bara?

  Sjörup hästgård, hans enskilda firma, omsätter mindre än 699k
  http://www.allabolag.se/750522LJOG/sjorup-prastgard

  exakt Kattis, men varför hör alltid utseende ihop med feminism? Om man inte vågar visa hår i rutan om man anser det vara feministiskt…att ha zz hår…o ändock rakar bort det pga populism i ett populistiskt program på vänstervriden TV så fattar jag inte! Feminism handlar ju om att vägra vara t lags o att våga vara dvs äkta….o så rakar man armhålan f att vara till lags…nä det går inte hem hos mig….

   Nej, okej. Då hoppas jag att du alltid står för alla dina ideal och aldrig sviker dem. Men jag förstår Claras val att raka inför melodifestivalen. Hon är naturligtvis redan nervös som det är, har säkert en hel hög prestationsångest. Hon vet redan att hon kommer få höra att hon är kass av ena eller andra anledningen. Hon vill inte höra att hon är äcklig också. Det må vara ett steg tillbaks vad gäller frågan om att låta kvinnan göra vad hon vill med sin kropp – men det är för mig helt förståeligt att man väljer sin egen hälsa framför sina ideal emellanåt.

   Jag tror att du med hade valt att raka armhålorna om det fanns risken att du skulle bli mordhotad för att du har hår under armarna som kvinna i direktsändning framför hela svenska folket. Som Clara skrev så handlar detta inte om att hon rakar armhålorna för det svenska folket utan hon gör det för sin egna skull. Detta gör inte henne direkt till en mindre feminist.
   Sist jag kollade så är feminism ”en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter”. Ingenstans står det om att man ska ha håriga armhålor eller att man ska ”vägra vara till lags o att vara äkta”, whatever that means.

  Hoppas hon vågar gå emot detta ideal i ett senare offentligt tillfälle.

   Hon har ju i ett flertal videos på sin youtubekanal med 420+ tusen tittare pratat om och visat upp det (där hon också t.ex blivit dödshotad, kallad vidriga saker osv) dock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.