Stay in school, kids!!

Pdotter:

ellinor

Det här blogginlägget av Ellinor Löfgren (som är en storbloggare på nouw.se) är verkligen en salig blandning av okunskap, ignorans och smygrasism – all packed into one cute li’l package.
Jag bara skakar på huvudet när jag läser det.

Ellinor har varit på semester i Warsawa och beskriver polackerna som ogästvänliga vilket förvånar henne med tanke på Förintelsen.
Hängde ni med där?
Japp, ni läste rätt…
Hon tycker alltså att polackerna borde vara mer inbjudande och gästvänliga mot turister eftersom deras land var ockuperade under Andra världskriget och att många av de som avhumaniserades och avrättades av nazisterna kom just från Polen.
Den logiken går fan inte av för hackor!

Är detta vad som händer när man lägger mer tid på selfies och snapchat än på läxläsning?
Det här är nästa generation, ladies and gentlemen! Visst känns det tryggt?
Lägg ner mobilen och läs en bok!

ellinor2

Som tur väl är så finns det ett par personer bland kommentarerna som inger en gnutta hopp i alla fall…
Framtidens ledare utkristalliserar sig redan…

 

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Verkar som att det behövs en utbildning för bloggare i allmänhet och en om tio guds bud till Catrin Hedlund. Oj sorry, nu var det förtal igen. ?

  Och om man åker till Italien så ska alla kunna göra pizza, i Frankrike ska alla vara jätte trevliga för att de har varit med om Franska Revolutionen och de vet mycket om broderskap. Fy, så äcklad jag blir av den här tjejens resonemang. Men så blir det när man inte bygger sin kunskap och förmåga för att resonera i skolan utan använder sig av stereotyper.

  När man för en gångs skull blir mållös. Inskränkta och generaliserande åsikter kommer med en bitter eftersmak.

  Ignorans och okunskap är samma sak.

  Får man generalisera så tycker jag inte alls att det skulle vara konstigt att ett folk som varit utsatt för något som andra världskriget skulle vara restriktiva mot främmande folk. Klart man automatiskt är lite rädd och försiktig efter något sådant.

  Jag har varit flera gånger i Polen och aldrig upplevt nån ogästvänlighet.

   Samma här! Alla har varit hur trevliga som helst.

    Samma här, gillade verkligen Polen. Förutom att det var svinkallt, men det är det ju hemma i Sverige också på vintern :p
    Kanske beror det på hur man beter sig mot andra? Är själv trevligare mot trevliga kunder än mot otrevliga, även om jag såklart försöker vara proffesionell och inte vara otrevlig tillbaka.

     Haha åk dit i juli. Mysigt att gå runt i 30+ hetta och vara blöt från topp till tå hela dagarna 🙂

  Lite roligt att hon som är så mån om att verka överklass skrev ett inlägg som är allt annat än klass. Hon låter som en ignorant, korkad och smygrasistisk bimbo. Fyfan. Känns som att jag läser ett inlägg från Kissie eller Dessie under deras fjortisår..

   Gick in på hennes blogg efter det inlägget – för att kolla in människan – och fy f*n vilken tråkig blogg. Hon leker äldre och överklass.

    Ja det är verkligen pinsamt. Men även om det är pinsamt så är det ok att hon leker överklass trots att hon uppenbarligen inte är det (och kommer inte bli insläppt i de innersta kretsarna) – men det är inte ok att hon skriver sådana där inlägg. Det är bara skrämmande. Önskar att kunskap och allmänbildning blir på modet snart ?

   Här måste jag ändå försvara Ellinor, hon är väl en av de i bloggvärlden som inte köper dyra Chanelväskor och designbags bara för att som 90 procent gör. Hon tycker att hon inte kan bära upp det då hon inte är ”rik nog”. T ex tycker hon att ska man ha en väska som kostar över 20k så ska man första ha en kappa och och andra plagg som går hand i hand i väskan.

  Polen är ett av dem bättre länderna jag besökt. Aldrig varit med om sådan gästfrihet och öppenhet någon annanstans. Polen är lätt ett av mina favoritresemål, har nästan tappat räkningen på hur många gånger jag varit där.

  Bra att anta att ”alla” är otrevliga för att en stöter på en som personen kanske upplevt som otrevlig. Som att en otrevlig svensk representerar hela Sverige, en otrevlig spanjor representerar Spanien etc.

  I ärlighetens namn, hatar inte alla turister?

   Nej 🙂

   Hatar inte direkt, men är en störningsmoment i kollektivtrafiken i Göteborg.

    Eller när alla förbaskade fjällfarare kör igenom byn, med noll kunskap hur man parkerar eller beter sig i en affär.. SUCK 😛
    Ännu större suck när man ser alla takboxar kommande på rad och en annan får vänta ”en evighet ” innan man kommer ut på ”stora vägen”.. x`D

  I Polen har vi alltid mött vänliga rara människor, håller inte alls med henne! Brittiska turister på en Kanarieö, där har ni otrevligt folk 😉

  Den där tjejen tycks leka vuxen och överklass, inte med så stor framgång, dock…
  Så oerhört korkat och ignorant av henne att skriva så, hoppas hon läser på och tar bort inlägget.

  Kan inte direkt säga att jag är förvånad, hon är en riktig bimbo. Vill-så-jävla-gärna-vara-överklass – BIMBO!

  Skämskudden fram för ”PDotter”.
  Det är inte mycket som faller fröken i smaken längre.
  Jag försöker verkligen att tycka om henne, men så fort hon ger en gnutta av hopp, så lyckas hon komma med en ny groda.

  Aha! Var inne och läste hennes blogg för några dagar sen, tyckte det var svårt att avgöra om den var på riktig eller nån som drev med ”livsstilsbloggaren”? Men det är alltså på riktigt, fantastiskt! Ger ju ännu mer guldkant åt detta fantastiska citat jag var tvungen att spara:

  ”Hela det här året har klädmässigt varit en bergochdalbana…”

  Mind <– blown

   Haha, underbart imbecillt med den klädmässiga bergochdalbanan ??
   Håller med dig om att det är/var svårt att avgöra om bloggen är på riktigt eller ett skämt! Men nu vet vi…?

   Haha! Jag fattar varför du sparade citatet, när kommer man nånsin höra det igen liksom… men VAD betyder det? För mig är det lika flummigt som information om människors lika värde verkar vara för henne….

    Att hon inte varit nöjd med hur hon klätt sig… uppfattar jag det som ?

  Skriv om Pdotter!!!! Hysteriskt kul att följa hennes leka-äldre-livsstil!

  Hon och ”Hannalicious” hade en podd ihop tidigare, där pratade de ju bland annat om att inte plugga vidare och vad bra de gjort dem.. hehe

  http://podtail.com/podcast/mandagspepp-med-hanna-och-ellinor/s02e12-plugga-inte-vidare/

   Hon måste vara antingen världens mest blåögda tjej eller så väljer hon att medvetet titta bort. Hennes ”P” är en av Stureplans största fuckboys och jag har personligen sett honom vara otrogen – ungefär samtidigt som hon var hemma i Göteborg och bloggade om att hon längtade efter att få gifta sig med honom.. riktigt sorgligt, men eftersom att han är allt annat än diskret så tänker jag att hon måste veta om det men typ göra bedömningen att det är värt det för att få köpa lägenhet ihop och åka sportbil och ha ett rosaskimrande samboliv osv…

    På riktigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.