har hela världen börjat backa bakåt i utvecklingen eller vad fan händer?

EDIT! Vi var tvungna att avaktivera like-funtktionen tillfälligt för den störde en annan funktion. Men förhoppningsvis är den tillbaka redan i morgon så ni kan lajka loss igen!

Isabelle Strömberg:

isa
Efter att ha varit inne och läst kommentarerna på det HÄR inlägget så har Isabelle valt att själv skriva ett inlägg i den abortdebatt som Paow verkar ha startat.

vi lever i 2017. hur fan kan det ovanstående ens ifrågasättas? hur fan kan det ens diskuteras om huruvida en kvinna ska få göra abort eller inte om hon vill det? och om man nu varit ”ung och dum” och slarvig med preventivmedel, och lyckats bli gravid av misstag, ska det då vara ett ”straff” att behöva föda barnet? ska man behöva sätta ett liv till världen för att ”lära sej en läxa”? vem kommer det hjälpa? vad kommer bli bättre? och ingen verkar bry sej om barnet i denna fråga. dessutom kan man bli gravid trots preventivmedel (som även ENDAST verkar vara kvinnans ansvar?). och om man blir gravid pga våldtäkt och ej vill föda våldtäktmannens barn, ska detta då vara ett undantag? och hur ska man ens kunna bevisa att man blivit gravid just pga en våldtäkt? detta är så jävla orimligt och obegripligt att jag sitter här och nästan sliter av mej håret.
(………) (Skriver man så här när man citetar två stycken som inte sitter ihop?) =)

hur många oönskade barn finns det inte redan i världen, som ingen bryr sej om eller kan ta hand om? och att förbjuda aborter kommer inte hindra kvinnor från att göra det ändå. vad som kommer hända är att fler kvinnor riskerar att dö genom osäkra och illegala aborter hemma, alternativt att de åker utomlands och gör en.

har hela världen börjat backa bakåt i utvecklingen eller vad fan händer?//Isabelle

Ja, vem är det egentligen som ”straffas” kan man ju undra?
Kvinnan? Barnet? Samhället?
Det är helt klart inte mannen – det är en sak som är jävligt säker.
Han fick ligga…och komma lite på ett sätt som fick ögonen att rulla bakåt… innan han på sin höjd fick lite klet på händerna innan han tvättade av sig i handfatet.

Tack för tips, Joanna!

21 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är på något konstigt vis sjukt impad att Isabelle konsekvent börjar varje mening med liten bokstav. Fuck the system, liksom.

      Jag har för mig att hon berättat att hon vägrar ändra det bara för att folk i åratal blivit så otroligt provocerade av det och hotat med att bland annat sluta läsa hennes blogg om hon inte börjar skriva med stor bokstav. Skön ändå att hon vägrar haha. Folk verkar bli arga och provocerade av minsta lilla nuförtiden

        Och förresten Camcam, varför kan man inte längre gilla andras kommentarer? Take it back! :'(

          Vi var tvugna att avaktivera den tillfälligt för den störde en annan funktion. Men förhoppningsvis är den tillbaka redan i morgon så ni kan lajka loss igen!

        Provocerad var att ta i men det finns en anledning till att man börjar med versal – det blir jävligt svårläst annars.

        Haha, att det finns en historia bakom detta! ?

    Försöker vara en tolerant människa men förstår inte hur anti-abort människors hjärnor fungerar.

    Förutom kvinnans rätt att själv välja hur hon vill göra med sin kropp och sitt liv tycker jag att man borde se sig om och titta på hur sjukt överbefolkad vår planet redan är.

    Är inte bara det argument nog att vara för fri abort?

    Som den allt mer populära skylten säger: ”I can’t believe I still have to protest this shit!”

    Nej, mannen straffas inte. Han kan smita undan allt ansvar, inkl det ekonomiska, om han vill. Och kan sticka när som helst under en graviditet. Hur många blir inte lämnade under en graviditet eller strax efter ett barns födsel om mannen ångrat sig

    Och det är i många fall en man som initierat påsättandet. Nu talar jag alltså inte situationen i enbart Sverige. Ett resultat av vad som händer när kvinnor blir mer oberoende och börjar tjäna egna pengar är att färre barn börjar födas. De har större möjlighet att säga nej eller vägra. I många länder hjälper inte ett nej. Inte ens i ”jämlika” Sverige. Och kvinnorna får möjlighet att köpa p-piller (synd förrresten att det inte finns för män) som de till och med kan äta i smyg om de vill det. Jag blir galen när män ska bestämma över kvinnors kroppar och liv!!! Skulle kvinnor bestämma när de ska ha sex, och inte männen, skulle mycket färre graviditeter ske! En man som orsakat oönskad graviditet, följd av abort eller födsel, skulle i princip kastreras. Hårda ord! Men jag hjälper gärna till med skalpellen!

      Självklart ska vi ha fri bort, men kvinnor är ju inga våp som inte vet hur barn kommer till, ligger lika mycket i deras intresse att skydda sig, även mot könsjukdomar, att karlar skulle vara mer kåta än kvinnor och jämt tar initiativet till ett ligg är ju bs, kvinnor är bra på att ragga i fyllan också, dessutom finns det kvinnor som bestämt sig för att skaffa barn, och struntar i skydd just därför, sen står mannen där med underhåll i arton år…. Ansvar från båda hållen men kvinnans rätt att få abort om hon vill.

        Fast Carina, om en man inte vill ha barn och vill vara på den ”säkra sidan” kan han ju faktiskt dra på en kondom? Det kan väl ändå inte bara vara kvinnans ansvar?

          Skrev jag det? Skulle inte tro det… Det är bådas ansvar skrev jag, en del kvinnor säger ju att. De käkar p- piller fast de inte gör det, och att inte kondom behövs, jag själv tycker att kondom är erotikdödande och många andra tycker så också… Men naturligtvis bör man ha kådis vid tillfälliga hopp o studslekar…. P.g.a könsjukdomar,men jag har känt kvinnor som låtsats att dom har ätit p- piller i fasta förhållanden men inte gjort det, och det är ett jävla sätt tycker jag. Kvinnor har väl mål i munnen precis som karlarna. Kommunikation kallas det.

            Fast pratar du ju om exempel på en väldigt låg nivå. Lotta pratar ju om barnafödande på makronivå, och där finns det ju tydlig statistik som talar för det Lotta beskriver. Sen att det finns individer som skiljer sig från det större mönstret är ju en sak, men mönstret finns ändå där. Barnafödandet minskar när kvinnor får mer att säga till om.

            Du skrev om kvinnor som skippar skydd och mannen står där med underhåll i 18 år, det var det jag reagerade på. Jag håller med i det Em skriver.

            Förövrigt kan man självklart tycka att kondom dödar erotiken, men skippar man som kille kondom har jag svårt att se varför det skulle vara synd om honom på något sätt faktiskt.

            Fia, om en kvinna ljuger att hon har skydd och inte vill att han ska använda kondom, hur kan det bli hans fel då?, själv skulle jag inte behålla ett barn om jag blev på smällen efter ett engångsligg, men det finns kvinnor som behåller barnet ändå…. Och jag tror ju inte att kvinnor generellt är dummare i huvudet än män, så man behöver ju inte idiotförklara kvinnor med att säga att dom stackarna är värnlösa, dom kan också ta ansvar, kådisar kan spricka också….

            1.Jag skriver inte att det är mannens fel,
            2. Jag uppfattar det som att du växlar mellan scenariot ”förhållande”/”engångsligg” efter vad som passar din poäng bäst, vilket gör det lite rörigt att förstå vad du egentligen vill komma fram till.
            3. Jag säger INTE heller att kvinnan inte har ett ansvar.
            4. JAG, alltså jag personligen, utan att säga att jag har rätt eller att alla borde tycka så, tycker att om en man har oskyddat sex med en kvinna (och nu menar jag INTE de förmodade stackars männen som blir lurade till att skippa kondomen), utan _frivilligt_ skippar kondomen, så får han liksom ta konsekvenserna. Oavsett om det är ett engångsknull eller en relation.
            5. Det är, enligt mig, kvinnans kropp och kvinnans val. Hoppas att det är tydligare för dig vad jag menar nu.

      Fia, prenumererar man så använder man väl inte kådis, då har man väl pratat om hur man skyddar sig, jag har oftast kört med avbrutet i förhållanden, utom då vi var överens att skaffa barn, p- piller hade jag när jag var ung, från 15 år, och tyvärr finns det kvinnor som vill ha barn och lurar sina pojkvänner med att dom käkar p- piller, nu finns det ju dagen efter piller också, och som tur är kan man ju ta abort, man får väl hoppas att dom killar som blir lurade av sin tjej gör slut men ändå tar sitt ansvar, både med underhållsbidrag och umgänge med sitt barn, även om han inte ville ha barn, tjejen kan han ju dra ifrån men ändå ta ansvar för sitt barn.

    (………) (Skriver man så här när man citetar två stycken som inte sitter ihop?) =)

    Nästan! ”[…]” skriver man.

      Men jag hittar inte de där symbolerna på mitt tangentbord så jag tog the next best thing.. Var finns de? 🙂

        Alt + parentes

          [ja jävlar!!]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.