Köra bil bakfull?

EDIT! Vi var tvungna att avaktivera like-funtktionen tillfälligt för den störde en annan funktion. Men förhoppningsvis är den tillbaka redan i morgon så ni kan lajka loss igen!

Ankung:

 

Vår muffinspanna var ute i förrgår och svängde sina lurviga (skrev först ”luriga” men det funkar kanske också) innan natten avslutades på hotell tillsammans med väninnan.

Full om en kastrull i förrgår och bakis som ett as igår och vad gör väl det?
Livin’ it up när man inte har barnen känns på något vis betydligt sundare än de som i princip ligger hemma som ett knytte och gråter så fort det inte är deras vecka.
Men.. att köra bil när man är extremt bakis – känns det som en bra idé verkligen?

Enligt Systembolaget – orsaken till allas våra bakfyllor by the way – skriver att man inte ska köra bil bakfull.
Och de skriver verkligen så: NEJ på frågan om man kan köra bil bakful.
Det står inte att det inte rekommenderas eller att det inte är lämpligt utan de skriver bara nej på frågan om man kan köra bil bakfull.

bakis

Men det finns väl inget förbud mot att köra bakfull om promillehalten i blodet är inom tillåten gräns?
Och om det nu finns det. hur testar man det i så fall?

Om man klarar alkometern och visar att man inte fortfarande är full, får man då andas på konstapeln sen för att avgöra nivån av bakfullhet?
” Jahapp, här luktar det gravöppning – garanterat bakfull som ett as!”

 

 

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl lite samma som att köra bil trött? Det är ju ditt eget ansvar att stanna och vila, alternativt inte sätta dig bakom ratten. Det finns ju inget straff för att köra trött, däremot kan du ju p.g.a. detta somna bakom ratten och dömas till vållande till annans död, grovt vållande till annans död, vårdslöshet i trafik, grov vårdslöshet i trafik osv. att köra bakfull måste ju resoneras kring på samma sätt – OM personen blåser under promillegränsen. Annars är det ju en rattfylla som alla andra.

   Alltså SÅ många gånger har jag tänkt den tanken! Har lite svårt med sömnen ibland och jobbar skift, det är fan VIDRIGT när man kommer till jobbet och tänker: Shit hur kom jag ens hit?! Har somnat till bakom ratten någon gång, men jag måste ju tyvärr ta mig till jobbet och det skulle nog inte vara någon höjdare att jag är sen bara för att jag inte vågar köra när jag är så trött. Och ibland när jag är extremt trött känns det ju som om jag är full :/

    Men Gud dig vill man inte råka möta i trafiken

    Men du- kör inte. Du låter livsfarlig

    Men herregud :/ sådär får du fan inte köra! Min kille körde trött en gång och råkade krocka, tack gode Gud så blev bara han själv skadad. Han blev dömd för vårdslöshet i trafik och fick indraget körkort i tre månader.

    Är väldigt känslig när det gäller sånt här. Kör ALDRIG när ni är trötta, bakfulla osv… har man otur så krockar man och ännu värre så kör man på en människa eller ett djur. Det är oförlåtligt… min kille får fortfarande ångest när han tänker tanken att han lika gärna hade kunnat köra på någon :/

     Det har blivit betydligt bättre på senaste tiden. Men ni har fan rätt i att det är farligt och det känner jag också men jag tror inte att mina chefer skulle uppskatta om jag inte kom in till jobbet för att jag är för trött för att köra bil.

      men du måste skoja? skulle dina chefer tycka bättre om att du dödade någon efter du somnat vid ratten?

      Du får väl hitta på nåt för att piggna till innan du börjar köra! Det är aldrig okej att köra i ett sånt tillstånd och riskera andras liv!!

      Du kanske inte borde jobba shift? Vissa har ju väldigt svårt att anpassa kroppen till de oregelbundna tiderna. Finns också vissa sovhacks som kan hjälpa. Googla lite och se om du kan hitta några tips som hjälper med sömnen. Förutom att det är farligt att köra bil så så förlorar du ju även i livskvalité, acceptera inte det bara.

      Till hej: mina chefer bryr sig om siffror, inte människor :/
      Till Matilda: jag får googla lite, och försöka byta jobb till något som jag INTE behöver ta bilen till 🙂

      Det är inte så att jag tycker att jag är smart och duktig som kör bil när jag har varit sådär trött

      om du dödar någon kanske du hamnar i fängelse och kan inte komma till jobbet över huvud taget. samma sak om du själv kör ihjäl dig. seriöst, ge fan i att köra bil. det är snarare du som inte bryr dig om människor med den där attityden. köp en cykel, åk buss, ta en taxi, gå!! SKÄRP DIG

      Smäll i dig två koffeintabletter det första du gör när du vaknar, samt ha kaffekokaren redo att starta (alternativt på timer, så den startar innan du vaknar och är klart när du ska åka) och häll upp i en termos eller take-awaymugg för att dricka på vägen. Glöm inte att ha ett par mackor med att käka när du kommer fram bara, så mycket koffein kan kaosa till det lite i magen!

  Är ju noll tolerans om en olycka skulle vara framme. Då tar de ingen hänsyn till att promillehalten är tillräckligt låg. Ansvarslöst att köra med alkohol i blodet överhuvudtaget

  Om nåt händer går det väl under oaktsamhet, att man borde förstått att man inte var lämplig att köra och därför kan få hårdare straff?

  Ren spekulation av mig dock

  Är inte helt 100 men jag är rätt säker på att det räknas som rattfylleri även om föraren blåst under gränsen (0,2), om det skett en olycka alltså och den som druckit anses vara orsaken. I sig är det inget brott att köra med promillegräns under 0,2, men kör man vårdslöst kan rattfylleri räknas som orsaken tror ja. Någon som vet?

   Min kusin har åkt dit när han hade 0,19. Är ju väldigt nära gränsen, men det ska ju inte spela någon roll? Sen att han är dum i huvudet som kör med den promillen är en annan femma.

   Gjorde Riskettan ganska nyligen och där pratande de om just detta, att man i vissa fall faktiskt kan bli dömd för rattfylla utan att man har uppnått 0,2 promille. Ovanligt men det går.

  Kan verkligen alkoholen gått ur kroppen på henne från det att hon drack det sista och sedan satt sig och körde bil ? Sista filmen som lades upp var runt 05.30, minns jag inte helt fel körde hon bil redan på fm och även hennes kompis ?
  Usch, ingen människa jag skulle vilja möta på vägarna.

  Som om ni som kommenterar här aaaldrig har kört bakfulla. 😉

  Det hände ofta när jag var 18-20 år gammal, men nu på äldre dagar händer det typ aldrig.

   Men gud vilken kommentar, jag har aldrig och kommer aldrig att köra bakfull!

   Säger mer om dig än någon annan här inne… själv tog jag inte körkort förän jag var 26 så nej, jag körde aldrig bakfull i 18-20 års åldern (och inte senare heller för den delen).

   Haha, vad ska vi säga? Grattis till att du slutat riskera ditt och andras liv i trafiken?? Jag hade i alla fall blivit tillräckligt vuxen som 18-åring när jag tog körkort så jag förstod att det var ett big no no…

   Nä aldrig kört bakis?

   Jag har aldrig kört bakfull, idiotiskt är bara förnamnet ^^

  Bakfylla bakom ratt är rattfylla. Det tar längre tid för alkoholen att gå ur kroppen. Tar ju körkort nu så denna kunskap är färsk i minnet.

   Åh, jag hoppas så att det går bra!

  Jag har aldrig kört bakfull/full men i för sig dricker jag inte heller ofta. Dricker kanske en öl eller rödvin en/två gång/er per år. Har alkoholism i släkten där t.o.m. min pappas bror dog på grund av det vilket har gjort att jag avstår från alkohol.

   Samma här, hatar alkohol, det förstör så många människors liv.

    Samma här. Hatar all alkohol och all hets och alla hyllningar kring det. Min pappa har varit alkoholist så länge jag kan minnas och jag går runt och vet att jag vilken dag som helst kommer få ett samtal om att han druckit sin sista droppe, för gott.

     Åh ?❤

     Vad ledsen jag blir :(. Jag vet precis hur det känns. Min morbror dricker en hel del och detta har smittats av på hans barn vilket i sin tur leder till att de började dricka när de var väldigt små. Min farbror drack en hel del och rökte och en dag hittade min farmor honom död i sitt rum…. min farmor dog strax därefter hon med. Det gör ont i hjärtat varje gång jag pratar om det eller skriver om det. Alkohol förstör verkligen så otroligt mycket…

  Jag har kört bil bakfull två gånger. På en grusväg på landet och i en liten stad i Norge. Det var förjävligt, hade absolut noll koll på bilen. I Norge körde jag dessutom en väns automatare och misstog bromsen för gasen vilket resulterade i tvärnit i en (lyckligtvis tom) korsning. Borde inte satt mig i bilen men skyller på ”ung och dum” och är lycklig över att jag inte skadade någon. Har iaf lärt mig min läxa och gör inte om det.

  Ungefär samma sak hon gjorde i morse mao, lade upp en snap vid tvårycket när hon festar i Sälen och körde bil till jobbet vid nio…
  Och allt detta filmande när hon kör, idiotiskt!

  Det är väl mer regel än undantag att hon kör bakis. Tycker att det händer nästan varje gång hon har festat.

  Såhär är det.
  Du får inte köra om din körförmåga är nedsatt oavsett orsak.
  Alkohol. Andra droger och trötthet tas upp i lagen. Men detta gäller även om du till exempel är sjuk.

  Dessutom kan du dömas för rattfylleri även om du är under 0.2 promille om du orsakar olycka.

  Källa

  Trafikförordningen 1998:1276 – kapitel 3 paragraf 1 står följande:
  Fordon får inte föras av den som på grund av sjukdom, uttröttning, påverkan av alkohol,
  andra stimulerande eller bedövande ämnen eller av andra skäl inte kan föra fordonet på
  ett betryggande sätt”

  Dagen efter man har supit ska bilen stå och du får gå. Inget att diskutera…

  Hon la även upp en snap för ett tag sen om att hon kört ganska ordentligt för fort och fått en fortkörningsböter på det. Filmar sig själv när hon kör, och kör bakfull. Yaaay, sådana människor man vill ha i trafiken…

  Jag kör aldrig dagen efter jag druckit. Och då snackar vi även om jag drack ett enda glas vin kl 19 och ska köra kl 12 dagen efter.

  Tänk om jag hamnar i en olycka? Då vill jag verkligen inte fundera över om det hela kunde avstyrts ifall jag skippade mitt glas vin. Det är bara inte värt det.

  Fattar att det är krångligare på landet, men vi som bor i t. ex Stockholm har fan inga ursäkter att ta bilen om det är minsta risk att man är bakis. Uber, taxi, bussar, t-bana, pendeltåg, spårvagn – man kan ta sig hem.

   Men det där låter lite väl överdrivet. Är du annars också rädd för en massa olika saker i livet?

  Man kan faktiskt bli av med körkortet om du kör när du är trött. Alltså inte lite dåsig men när man blir en fara för andra trafikanter. Skulle man hamna i en olycka och polisen får veta att man t. Ex. Reagerade för att man kanske inte sovit på ett par dygn så kan de dra in körkortet och ge böter.

   Men då är det väl mer vårdlöshet?

  download new movies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.