Isabelle Strömberg fälld av RO.

Isabelles:

isa isa2

Min läsare G – som anmält Isabelle Strömberg till RO – fick svar idag att hon fällt för två inlägg där hon gör reklam för hårföretaget Swedish Naturals.

OUCH!
Det kännas surt att dömas för blogginlägg när hon knappt bloggar länge.
Men det spelar ju ingen roll.

Fuckar du upp så fuckar du upp, oavsett om det är ditt första eller 1000:e inlägg.

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad betyder en dom från RO? Böter? Varning?

      Undrar också!

    Hoppas Dessie också blir fälld, då kommer jag dansa på bordet!

      Varför? Vad finner ni för glädje i att andra åker på en smäll? Skadeglädje? Tragiskt.

        Hade du inte blivit glad om en av dina t.ex arbetskollegor hade skattefuskat och åkte fast för detta? Eller tycker du det är ok med sånt? 🙂

          Jävligt stor skillnad men ah

            Vart är denna ”jävla stora skillnaden?”. Folk skall inte begå brott, att inte betala skatt är ett grovt ett. Eller du tycker det är rättvist att du skall behöva betala skatt men inte andra som fuskar med det? Hm..

          Jag skulle inte vara glad om en kollega åkte dit. Tycker inte det är nån stor grej alls.

    Snälla camcam, kan du på riktigt fixa tillbaka gilla-knappt ???

      Kommer så fort de fixat den.

    Hej

    Vad händer med de som blir dömds av RO? Böter?

    Får bloggaren reda på vem det är som anmält?

      Ja, jag tror att den som blivit anmäld har rätt att veta av vem 🙂

        På deras sida står det att de inte ger ut namnet. Men RO vill ha kontkatuppgifterna så de kan säkerhetsställa och sånt. Så nej, bloggaren får inte veta.

    Länken går till Johanna Toftbys blogg inte till Isabelle Strömbergs.

    Knappt en kvart kvar till Anna Book i fångarna på fortet !!!

    Kolla hur många gånger JT nämnt ordet n- bollar på sin blogg. Fy sjutton!!

      Vem är JT??

      Det måste väl vara några år sedan isåfall!? Finns väl ingen som vågar använda/använder det ordet idag MEN det hette så för ett antal år sedan, de flesta som använde ordet n-boll hade inte en endaste tanke på eller association till mörkhyade personer.

        Ursäkta inte folks dåliga och i det här fallet rasistiska ordval. Bloggar har inte funnits så jättelänge, så jag tvivlar på att denne ”JT” skrev ett inlägg år 1960..
        Det finns alltför många idag som väljer att använda ordet, och de vet mycket väl hur illa n-ordet är men skiter i det.

    Jag är lite nyfiken. Hur vet reklamombudsmannen att det är sponsrat eller i samarbete om bloggaren inte säger det rakt ut? Klart man kan ha höga misstankar, men det krävs väl mer för att kunna fälla någon. Hur bevisas det om det går till högre instans? Då tänker jag främst på de mindre tjänsterna ex frisörbesök, naglar etc som faktiskt skulle kunna vara betalt av dem själva. Måste kvitton sparas bara för att de rekommenderas/länkas i bloggen?

      Dom kontaktar företaget som reklamen är för.

        Aha, så det var så enkelt.
        Tack för svar.

    Matplatsen har inte reklammärkt någonstans på sitt nyaste inlägg ang Odd Molly kläder. Ett liknande inlägg hittas hos bääääästisen 56kilo men där är det tydligt utmärkt.

    Kan inte låta bli att känna att det är lite patetiskt av er människor som letar igenom bloggar för att hitta inlägg att anmäla till RO. Liksom, vad får ni ut av det? Och tyvärr, ni som hoppats på att Isabelle ska få en böter av nått slag kan bli besvikna direkt. Fälls man av RO så händer inte mycket mer än att det skrivs ut på deras hemsida. Men grattis till dig ”G” som åstakommit något så stort i livet som att få en bloggare fälld. Hoppas dina päron är stolta 😉 Gillar verkligen inte människor som lägger ner tid på att försöka förstöra för någon annan och sedan gottar sig i det. Näe.

      Rätt ska vara rätt. de som inte följer lagen ska straffas, så enkelt är det.

        Utveckla. Dem straffas inte?

        Haha okej, då hoppas jag att du själv aldrig ens laddat ner en film på datorn, eftersom det också är ett brott.

          Eller gått mot röd gubbe

            Haha exakt

            Man tjänar inga pengar på att gå mot röd gubbe iaf 😉 Förstår att bloggare själva blir irriterade på när folk anmäler, de gottar sig ju i att tjäna pengar.

            Det är inte olagligt att gå mot röd gubbe.

            Det är olagligt att gå mot röd gubbe, men det är inte straffbart. Dock kan man dömas för vårdslöshet i trafik, om man genom att gå mot röd gubbe framkallar en farlig trafiksituation. Man kan också bli skadeståndsansvarig om någon blir skadad. – See more at: http://lawline.se/answers/3979#sthash.tudHpJ1A.dpuf

      Varför är det fel att påpeka för bloggare att dom måste vara ärliga? Det är ju inte direkt svårt att skriva SAMARBETE/REKLAM tydligt. Tänk va skönt de skulle vara om de gick in i alla bloggare och företags huvuden att om dom reklammärker korrekt slipper dom ta itu sånt här otroligt onödigt jobb som att bli anmälda.

      ”Stackars” bloggare som medvetet försöker dölja att det är reklam, så att dom kan skattefuska. Tragiskt att du ifrågasätter andras föräldrar när du uppmuntrar folk att inte anmäla brott. Dina föräldrar måste vara stolta över dig som tycker skattefusk är okej.

        +1 på den ?

        Fast de flesta bloggare har ju inte varit medvetna om dessa nya regler förrän bara några månader sedan? Ni är ju uppenbart bara missunsamma och skadeglada. Det äcklar mig.

          Nya regler?!

          Haha, har du levt under samma sten som vissa bloggare eller?

          Kolla upp marknadsföringslagen 9§ Reklamidentifiering och återkom sen…. 😉

          Fast väljer man att ”arbeta” som bloggare så har man även som uppgift att kolla upp vad som gäller på marknaden. Detta är ändå vuxna människor.
          Jag kan inte komma till ett arbete, göra en massa grova fel som och sedan skylla på att jag minsann inget visste.
          Det är ju min skyldighet att ta reda på vad som förväntas av mig på jobbet.
          Yeeeeees

        Det behöver ju inte vara skattefusk bara för att man inte markerar ut rätt att det är reklam. Jag jobbar med sociala medier själv och skattar för alla mina betalda samarbeten när jag fakturerar företagen jag jobbar med, eller blir utbetald en lön.

          Det handlar inte om skattefusk utan om om att inte följa marknadsföringslagen som är framtagen för sociala medier.
          Det är två HELT skilda saker – skatteverket och reklamombudsmannen – något som du borde ha koll på om arbetar med sociala medier.
          Lite som Mys fascinerande story som fick henne fälld av just Reklamombudsmannen.

          Läs på och gör om, gör rätt innan du också blir fälld eller släpas till tingsrätten som Kissie.

          http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2016/10/ar-martens-sa-har-dum-pa-riktigt

            Varför snackar alla här inne om att Isabelle skulle skattefuskat då? Du kanske kan markera ut tydligare i ditt inlägg vad det gäller exakt.

              Det vet jag inte men det har ingenting med korrekt reklammarkering att göra..

      ”patetiskt av er människor som letar igenom bloggar”. Jag läser bloggar på samma sätt som jag läser dagstidningar. Det vill säga – Flera gånger om dagen.om jag blir förbannad eller irriterad över att bloggare inte märker ut sina inlägg som innehåller reklam. Har jag då inte rätt att säga ifrån? Om jag väljer att låta CamCam publicera detta bara för att jag tycker hon för en rättvis kamp mot bloggreklam. Det är mitt val och det står jag för. fler anmälningar ligger i pipan. Ha en underbar helg

        Men VARFÖR blir du förbannad? Går det inte det sjukt mycket onödig energi på att bli FÖRBANNAD? Och tid? Vem fan har tid? och ork? Haha alltså, det går verkligen inte ihop för mig. Du måste ju inte ha så myckete annat att göra, tänker jag?

          Ida.
          på ditt tangentbord finns det en knapp som heter ”caps lock” Använd inte den. Ser inte bra ut. Mer som ett desperat skrik. Läs texten igen och försök att förstå. Allt annat du skriver är bara nonsens.Ett försök till diskussion som inte läder någon vart. Ha d

            HAHAH SKAFFA ETT LIIIIV

            capslock fungerar som en betoning på ordet precis som fetstil eller kursivt, ser inget problem med hennes sätt att skriva, hon använder versaler för att betona de punkter hon lägger vikt vid. Kanske du som borde lära dig användningen och inte tro allt är depserat eller skrik bara för någon använder caps lock som funktion.

            Du som anmälde måste ju fan må dåligt xD

            Till Miss Investigation (”Bara jag som anmälde”) Avoiding my question…. JAG ÄLSKAR DOCK CAPS LOCK. HA D!!!! 🙂

      Att göra letandet till ett fritidsintresse må vara lite överkurs. Men – jag är egen företagare och jag betalar skatt så det står härliga till. När all skatt och alla egenavgifter är betalda, finns det inte mycket kvar. Jag betalar ”gärna” skatt eftersom jag också har erfarenhet av hur t.ex. otroligt effektiv och bra sjukvården kan vara, inte minst akutsjukvården vid olyckor.

      Därför, inte minst, blir jag irriterad och arg när unga sk Bloggerskor lever lyxliv och drar in pengar under bordet, pengar som de inte betalar ett korvöre för i skatt eller sociala avgifter. Samtidigt som alla vi andra betalar och betalar – inbetalningar som bloggarna sen drar fördel av.

      Så – fortsätt anmäla!

      Håller med. Så typiskt svenskt präktigt också att jaga ”regelbrytare”. Töntigt.

    Så här tycker och känner iaf Jag om att bloggare anmäls.

    Det är bra! De vill kalla bloggen för sitt jobb och då får dem stå sitt kast.

    Ett jobb, ett arbete, någonting dem tjänar pengar på, betalar skatt m.m m.m.

    Stjäl du från en arbetsplats, fuskar med papper, eller fuskar runt med pengar, vad som helt så kommer du antagligen få kicken och bli polisanmäld. Det finns lagar och regler som gäller för alla arbetsplatser, företag, de med egna företag spela om det är ett AB eller ensklid firma, handelsbolg. Gör du inte rätt så kommer du med störta sannorlighet att staffas.

    För att dra en ganska stor jämförelse varför är det okej att kolla närmare på hur tex H&M sköter sina affärer, samarbeten, arbetsvillkor?

    Har dessa bloggare sina bloggar som inkomst så måste dessa också granskas. Deras blogg är ju Oftast deras ”företag”. De är dessutom väldigt publika – alla kan se och läsa vad som händer.

    Så tycker att det inte är mer än rätt man man granskar dem och ser till så att går rätt till. Varför ska dem kunna slippa undan lagen bara för att dem bloggar?

    Sen kan bloggarna absolut välja att INTE ha några som helst samarbeten, reklam m.m. men då kommer de ju obviously inte tjäna några pengar på det heller.

    Vill de tjäna pengar på sin blogg genom sina bloggläsare (kunder?) Så får dem som sagt stå sittt kast genom att sjävla se till att allt går rätt till enligt den svenska lagen.

    Så nu gör VI bloggläsare egentligen dem en tjänst(?) Att vi ser vad dem håller på dem, och det här; vem vet, kanske leder till ett yrke i framtiden iom att vi blir mer och mer internetbaserade så då får vi se till att allt går rätt till från början.

    I tråden undrar några vilken glädje det ger att anmäla någon och andra svarar varför de tycker det är rätt att göra anmälningar.

    Man kan tycka att de som är ivriga anmälare är envisa, har ett pedantiskt regeltänkande, har skriftlig/verbal begåvning och aldrig slutar,utan driver ihärdigt en fråga. – Rättshaverister!

    Men jag fattar fortfarande inte. Vad händer när en bloggare blivit dömd? Böter, varning..? Ingenting..? Om inget händer, vad tjänar det då till att bli dömd av T
    RO?

      Någon liten brud får känna sig duktig och skadeglad. Inte mycket mer än så. Att Isabelle missat att markera ut reklam tillräckligt tydligt någon enstaka gång (trots att det oftast framgår tydligt ändå när det rör sig om samarbeten i bloggar) betyder inte att hon skattefuskar som folk försöker få det till här? Hon tjänar väl inte ens sina pengar via ett eget företag? Tycker det bara är fult att försöka vrida på detta och smutskasta henne för en sån fjantig sak. Gillar att någon jämförde det med fildelning här ovan haha, ungefär på samma nivå av ”brott” enligt mig.

        ”Enligt dig”.. Många spm inte håller med dig. Företag som systematiskt fuskar och inte följer marknadsföringslagen bör enligt många granskas. Det är många företag som köper omärkt reklam och enda sättet att komma till rätta med det är att anmäla.

        Fildelning sker av privatpersoner och stora företag får en liten del av vinsten utebliven.

        Att fuska med marknadsföring görs av bolag som tjänar pengar på att lurar påverkbara privatpersoner.

        Två väldigt olika saker…

    ”Med omkring 160 000 unika besökare i veckan (enligt Bloggportalen) så är detta Sveriges största blogg om bloggar & sociala media.”

    Hur går detta ihop med att bloggportalen EJ räknar unika besökare utan besök per timme?

    Klicka HÄR för att anmäla CamCam för falsk marknadsföring. 😉

      Jag rekommenderar dig att läsa igenom marknadsföringslagen innan du postar dylika påståenden.

      Det är ju så onödigt att skriva saker som får en att se dum ut menar jag.

      Så om du gör lite bättre research nästa gång så undviker du det. 😉

      Du ser vad som står (inom parantes va)? 🙂

    Jag älskar Lucas Simonsson men är hans senaste ”insta snap” verkligen ok? Måste vara reklam?

    På tal om smygreklam – bevis på att Hanna och Mollys Dubairesa är spons:

    (Läs Moas svar i kommentarerna) http://nouw.com/moamattsson/godmorgon-torsdag-28891061

    Om denna kommentar inte hör hit för att det inte är en skvallerblogg så ta bort den… men hatar när bloggare skriver A men inte B, och särskilt när det är bloggare jag älskar haha. Nu har Sandy Beijer skrivit att hon fått reda på ngt som högt svinigheten till en ny nivå, antar att det har med hennes ex att göra. Så nyfiken men så privat, ändå skriver hon ju ut det. Vaaaad är/kan det vara

    Kan du granska frida fahrmans blogg? Hon märker inte ut reklamsamarbeten öht! Och hon kan ju knappas skylla på att hon är ung & dum.

    Att göra letandet till ett fritidsintresse må vara lite överkurs. Men – jag är egen företagare och jag betalar skatt så det står härliga till. När all skatt och alla egenavgifter är betalda, finns det inte mycket kvar. Jag betalar ”gärna” skatt eftersom jag också har erfarenhet av hur t.ex. otroligt effektiv och bra sjukvården kan vara, inte minst akutsjukvården vid olyckor.
    Därför, inte minst, blir jag irriterad och arg när unga sk Bloggerskor lever lyxliv och drar in pengar under bordet, pengar som de inte betalar ett korvöre för i skatt eller sociala avgifter. Samtidigt som alla vi andra betalar och betalar – inbetalningar som bloggarna sen drar fördel av.
    Så – fortsätt anmäla!

    Om någon nisse som tycker om att hobbbyleta felaktigt markerad reklam, kolla in Jessica Lauren, då lär ni bli flyyyy förbannade som Miss som anmälde Isabelle 🙂

    Hon har skrivit ett inlägg om det nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.