ÄLSKADE DET!!!!

Clara Henry:

Skärmavbild 2017-02-19 kl. 13.15.47

Men hur glad blev man inte av Clara Henrys grymma nummer i Melodifestivalen igår tillsammans med Tess och Lina från Alcazar?
Jag brukade träna med både Lina och Tess och de är världens grymmaste tjejer så att det teamade upp med Clara gjorde mig SÅ glad!!!!!
Fast om jag ska vara ärlig – roligast på träningen var ändå Linas sambo Nassim.
Kan ni fatta hur svårt det var att hålla fokus på träningen när hans skratt ekade i lokalen?

 

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem vann mobilskalen ?

  Hennes show och budskap var jättebra och uppträdandet var coolt men störde mig på en grej.
  Hon sjöng om att kvinnor skulle ha samma lön för samma arbete men det har vi redan.

  Mansdominerade yrken tjänar mer och män jobbar överlag mer än vad kvinnor gör och därför tjänar män mer enligt statistiken.

  Där är det ju faktiskt kvinnors uppgift att söka sig till mansdominerade yrken och jobba mer för att få ett mer jämställt samhälle 🙂

   Man kan ju också arbeta för att kvinnoyrken ska få högre status och högre lön 🙂

    Det beror ju helt på vilket yrke det gäller, utbildning osv. Jag är helt för att man ska få lika lön för lika arbete, men jag tycker inte att lönen ska ändras endast pga vilket kön som dominerar på arbetsplatsen.

     Nu är det ju så att yrken HAR ändrat lön efter kön, kvinnodominerade yrken har lägre lön just för att den sänkts för att kvinnor jobbade mer inom området. Exempelvis läraryrket var välbetalt förut, men när kvinnor började dominera så sänktes lönen successivt. Kvinnor dominerade inom många fysiska arbeten förr i tiden, men när industraliseringen kom tog männen över och lönen höjdes. Det är liksom inte kvinnor som väljer de lågavlönade jobben. Jobben får lön efter kön. Det är inte konstigt att sjukskötare, lärare, socionom etcetc har lägre lön än motsvarande manliga yrken. Jag går socionomutbildning och min pojkvän går jämbördig och lika lång ekonomiutbildning, gissa vem som kommer ha mkt högre ingångslön? 🙂 Det handlar inte om utbildning och längd och ”svårighet” då det finns extremt många yrken som har längre utbildning men lägre lön, EXEMPELVIS lärarutbildningen (5år) mot EXEMPELVIS ekonomiutbildning (4 år). Finns många exempel.

     SÅ NEJ, åter igen, det är inte kvinnors ansvar att söka mer högavlönade jobb. Det är samhället som ska se till att sluta sänka och höja lön pga. dominerande kön.

   ”Män har i genomsnitt högre inkomst än kvinnor. Detta gäller även när man jämför män och kvinnor med samma typ av utbildning.”

   Statistiska central byrån (2016) Olika inkomst för lika utbildningOlika inkomst för lika utbildning. Elektronisk: (Hämtad 19.2.2017)

    Ja jag är utbildad elektriker men jobbar som förskollärare pga att jag inte pallar jobba med hantverkare. Det räcker liksom med ett års sliskiga kommentarer sen måste man få paus. När man praktiserade var man åtminståne för ung så då gick det bra.

   Det är fel. Det sk oförklarade lönegapet, dvs det som syns när andra faktorer (tex yrke, utbildning, osv) är borträknade landar på 7% i privat sektor, 3% inom landsting och 1% i kommun och stat. (Källa: Ingenjören, jan -17.)

   Dessutom är det så att när kvinnor söker sig till ett tidigare mansdominerat yrke så sjunker lönerna. Detta har skett för bla läkare och veterinärer. (Källa: Vision, 2012)

    Mitt svar var till Sandra. OBS OBS!

    Ja det är väl klart att lönerna sjunker om arbetskraftutbudet Ökar. Om det plötsligt finns fler människor som slåss o samma jobb så behöver arbetsgivare inte betala lika mot för att få tag på personal.

   Ah fast nej, Sandra. Det förklarar bara en del av löneskillnaden. Finns även oförklarat könslönegap. One google a day keeps the stupidity away. Eller något.

    Vi är två som kommenterar under namnet Sandra 🙂
    Till att börja med är det inte så bra att kalla någon dum.
    Män tjänar som sagt ofta mer p.g.a. att de jobbar mer och inte tar ut lika mycket föräldraledighet.
    Att det är just könet som skiljer lönen åt vill jag jättegärna se en undersökning på för än så länge har jag inte hittat någon. Då har jag t.o.m. testat google 😉

  Nassim tycker jag är en underbar människa. Jättemysig o fin ja han gillar jag mycket.

  Tyckte deras show inte var något speciellt, de sjöng inte ens live. Så jag lyssnade inte så mycket på vad de ”sjöng”

  Jag väntade bara på att hennes blaska skulle framkomma i melodifestivalen med. Trött på att man inte ens kan ha något som melodifestivalen att bara handla om musik. Att kvinnor ska tjäna mindre än män för samma jobb är en uttjatad myt och har blivit avfärdad för länge sen.
  Kvinnor i snitt har jobb som betalar mindre än vad män har, kvinnor sjukskriver sig mer än vad män gör, kvinnor jobbar i snitt mindre än vad män gör etc. Låt melodifestivalen handla om musik!

  Några källor om just kvinnor och män och skillnader på löner:
  http://www.konj.se/download/18.42684e214e71a39d0722f9d/1436516932844/L%C3%B6nebildningsrapporten+2012.pdf
  http://www.mi.se/files/PDF-er/att_bestalla/loneskillnader/skillnaden15.pdf
  http://www.arbetsgivarverket.se/nyheter–press/fakta-om-staten/loner–kostnader/loneskillnader/
  https://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/04/miljongranskningen_etapp2_nov2008.pdf
  https://web.archive.org/web/20050310031039/http://www.ne.su.se/ed/pdf/25-1-emm.pdf
  https://www.svensktnaringsliv.se/migration_catalog/Rapporter_och_opinionsmaterial/Rapporters/fordelning-av-tid-och-inkomst_530775.html/binary/F%C3%B6rdelning%20av%20tid%20och%20inkomst
  http://www.scb.se/Statistik/LE/LE0001/2011K04/LE0001_2011K04_TI_07_A05TI1104.pdf

   Ja tänka sig att man utnyttjar ett stort program för att få fram ett bra budskap!!!! Faaaaaan vilken skandal.

    Ett budskap som inte ens stämmer. Hon kan använda sin YouTube-kanal till sånt istället för att prata om sina små bröst.

   Till killen med den lilla snoppen: har du ens läst dina ”bra källor”?! Rekommenderar att du läser igen annars.

    Jag är ingen man så vet inte riktigt vad du snackar om. Ja, jag har läst varje källa, vill du ha fler?

   De sjöng ju. Alltså handlar det om musik. För inte kan det väl vara så knas att låtar har budskap? Skandal!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *