You are NOT fat!!!

Nicole Falciani:

Dagens morgoninlägg!

nicky

Sen vaknar jag upp imorse och får ett mail av dom där det står att dom tycker jag är för tjock.
[…]  Jag blev såklart ledsen, jag är en ung tjej som försöker älska min kropp men i dagens samhälle är det riktigt svårt. Min kropp är stark, sexig, vacker och jag har haft reumatism sen jag var 6 år gammal. Min kropp är en SUPERKROPP!//Nicky

Nicky vaknade tydligen upp till ett mail i morse från bikiniföretaget Calzedoina (enligt hennes Instagram) som hon samarbetat med under året där de i förtäckta ordalag säger att hon är för tjock för att fronta deras märke.
Alltså vad?
Nicole är väl för ända in i helvete den bästa förebild man kan få för unga tjejer – unboxing set aside!!
Hon har kämpat sig igenom reumatism som hon haft sedan barnsben och ja, hon är inte 180 cm lång som en Victoria Secretmodell men det är väl inte därför man anlitar henne? Hon är ett varumärke – inte en kläddocka! Spela roll hur lång man är i en bikini!
Ge det ett par år och Tjocka Hetsätarkatten kommer ha blivit ett tillräckligt stort namn för att visa upp ja..i princip vad som helst!

Man anlitar inte Nickole för att få en skyltdocka – man anlitar henne för att få en influencer och en förebild som de potentiella kunderna – kidsen – kan se upp till och identifiera sig med och som redan dyrkar henne.

Jag förstår om hon inte kan skriva ut klientens namn på bloggen men samtidigt skriver hon att hon aldrig vill jobba med dem igen så jag säger ”kör”!
Om inte annat så skulle jag vilja ställa dem mot väggen och fråga hur FAN de tänker här!

Jag säger som Julia Roberts i ”Pretty woman”:
Big mistake! BIG MISTAKE!

miss

Nicky – hör av dig om du vill att Bloggbevakning ska vara så där jobbiga mot företaget!
Happy to help!

Tack för tips, Sara!

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men vadå, skrev hon företagets namn på Instagram men inte på bloggen?

   Japp

  Knivis och sindy har förlovat sig!

  Kissie är igång och kopierar inlägg från andra bloggar igen 🙂
  Hennes ”feminist” lista som hon la upp här om dagen har hon tagit rakt av från platins.se 🙂

  Som om det är något dåligt med att vara tjock… genom att försäkra henne om att hon inte är tjock bashar du också alla som är det och säger indirekt att det är något negativt att vara tjock. Det finns bättre sätt att säga det på. Visst, hon ÄR inte tjock, men om hon skulle vara det skulle hon fortfarande vara en precis lika bra förebild.

   Gud alltså, jag ryser inifrån och ut när jag läser hennes inlägg. Vår värld och samhällets normer kring hur människor (främst kvinnor) ska se ut gör mig illamående.

   Du övertolkar. CamCam skriver BARA att Nicky inte är tjock. Inget annat.

   Snacka om att övertolka. Förstår att du jättegärna ville passa på att slå ett slag för feta, fatacceptance etc. Men detta var fel inlägg. CamCam skriver bara att Nicole inte är tjock – för det är hon inte. Tror inte hon kategoriseras som mullig heller.

   Vill du att vi ska börja lägga till ”Men det är ok att vara tjock!” efter varje mening om att man försäkrar någon om att han eller hon inte är tjock? Suck.

   I min värld menas ”tjock” överviktig, vilken väl är dåligt i den mening att det är ohälsosamt..precis som att det är ohälsosamt att vara underviktig.
   Tycker faktiskt det är rätt skrämmande att folk håller på att försöka normalisera den folksjukdom övervikt faktiskt är. Visst, vad du gör med din kropp är helt upp till dig själv, men att få övervikt till något bra är lika sjukt som modellindustrins underviktshets.

    Håller med. Tycker det är jätteläskigt. Det lär bli ännu mer stigma att påpeka det också, man får sig en känga så fort man påpekar att någon är ohälsosam och man värnar om personens hälsa. Någon blir kränkt av att rådas att gå ner i vikt. Någon blir kränkt av att ett par jeans inte görs i en större storlek som passar dem. Någon blir kränkt över att en person inte tänder på övervikt (preferenser är av ondo! Nåde den stackars man som gillar vältränade och hälsosamma tjejer!)

    Säger såhär – kränkt är en åsikt. Det ger dig inte rätten till något.

     Att påpeka att någon är ohälsosam är också att framföra en åsikt. Det betyder inte att du automatiskt har rätt. Du framstår bara som ganska otrevlig som måste påpeka att du tycker att någon ser ohälsosam ut. Jag gissar att de allra flesta redan fått höra det flera gånger. Det är en konstig värld där vi verkar vara besatta av att vi ska ha rätt att tala om för alla exakt allting när vi känner för det utan att ta någon hänsyn till hur det tas emot.

      Det kan också vara en professionell bedömning, om man är en läkare. Ja, förutsatt att man sökt hjälp hos en läkare såklart.

     Så jävla trött på idioter som dig. Fyfan. Att påpeka att du bryr dig om någons hälsa? Stackars, stackars överviktiga människor som måste vistas i din närhet. Hälsa handlar inte om kilon utan om livsstil. Jag är tjock men har perfekta värden, vilken ändå inte gör mig mer värd än en tjock person med dåliga värden. Tror du att dina äckliga, fetthatande kommentarer kommer få någon att vilja banta så skulle jag vilja påstå att din hjärna har dåliga värden 🙂 Som sagt: du är en jubelidiot. Jag hoppas genuint att du blir utvald slumpmässigt av NASA att få bli en av de första 100 personerna son får försöka åka till solen.
     Till alla fellow tjockisar där ute: ni är amazing, ni är värda och ni behöver inte vistas kring äckelpäckel som människan här ovanför.

      Oj. Du ger intryck av att vara en väldigt otrevlig människa måste jag säga.

      Du kan inte räkna med att bli tagen på allvar när du uttrycker dig sådär illa.

      Anonym: Bara för att du har perfekta värden nu betyder inte det att du kommer ha det om 5-10 år. Det är bevisat att fetma leder till diverse otrevliga besvär.

      Självklart ska man inte gå och peka finger på överviktiga. Man kan bli överviktigt av såå många anledningar som man själv inte kan påverka.

      Dock tycker jag inte det är fel att man till en vän uttrycker sin oro över deras hälsa om de börjar bli ohälsosamt stora. För fetma ÄR farligt.

      Åh, tvärtom. Jag bara bemödar mig inte med att vara trevlig mot folk som inte förtjänar det. Det finns hundratals artiklar och studier likt denna: https://qz.com/550527/obesity-paradox-scientists-now-think-that-being-overweight-is-sometimes-good-for-your-health/

      Läs, ta till er och sluta för tusan att tro att ni är några allsmäktiga gudar som kan gå runt och påpeka folks vikt. Jag skiter fullständigt i vad ni tycker om mig, min attityd och mina framtida ”otrevliga besvär”. Men JAG VET att tjejer som är yngre än mig läser här inne och jag tänker INTE låta er opålästa, fetthatande och elaka människor vinna.

      MVH en väldigt glad, trevlig och TJOCK tjej som bara inte tycker om er särskilt mycket 🙂

      Oj…

      Är du säker att ditt blodtryck är OK? 🙂

      Hörn du har ju rätt Linda. Därför din kommentar fått så många likes för alla håller med dig ?

     Men det är ingen som tycker att preferenser är av ondo, skiter fullständigt i andras preferenser. Det är killar som tycker att de kan trakassera alla kvinnor som inte passar in i deras snäva ideal som är problemet. Om du inte förstår vad jag menar kan du gå in på valfritt fattactivist och bodypositive konto.

     Att påpeka att någon lever ohälsosamt är självklart bra om man är oroad för personen, däremot förstår jag inte direkt din koppling till övervikt? Jag har levt väldigt ohälsosamt (mycket höga krav, lite sömn, hoppade över måltider och kompenserade med sötsaker, massa stress och massa övertid) ett bra tag och jag hade aldrig tagit tag i det om ingen sa till mig. Min ohälsosamma livsstil syntes i form av min sinnesstämning och det var också det som nära arbetskamrater samt familj uppmärksammade mig på. Hade de kollat efter vikten hade jag varit hur hälsosam som helst, jävla tur att de inte var så trångsynta utan såg förbi den påhittade parametern.

    Att ha några kg för mycket är faktiskt inte skadligt för kroppen. Eller du kanske pratar om fetma, vilket faktiskt är en sjukdom. Att vara tjock är inte samma sak som att lida av fetma, men det kanske du inte visste? Det verkar vara en hel del du inte vet, så jag rekommenderar lite sökningar på internet och att du kommer tillbaka senare. Jag tänker inte utbilda dig, jag är ingen lärare.

  SÅ sjukt. Tänk att vara 13 och höra att det vi ser på bilderna här ovan är tjockt. Får ångest av den press tjejer som växer upp har. Jag får för tusan ångest av all träningshets och perfekta bilder, kan bara ana hur det är att vara typ 13.

  Men på hennes Instagram står det ju klart och tydligt att de INTE kallat henne tjock utan vill samarbeta med henne längre för att hon inte kan representera deras produkter på ett för dem tillfredsställande sätt.

  Kan folk inte ta ett nej länge? Det är väl ingen mänsklig rättighet att han samarbeten med någon även om man haft det tidigare.

  Tänk er: Charlotte Kalla börjar röka, leva på chips å bryter benet. Tränaren meddelar att det nu finns damer som åker bra mycket fortare än vad hon gör nu och petar henne ur landslaget. Kalla gråter ur på Instagram.

  Allt handlar inte om att få och få. Ibland måste man ge också.

   Jämför du verkligen detta med en elitidrottare som bryter benet?

   Nja ibland kan saker vara tydliga utan att sägas rätt ut. Men det är möjligt att de tyckte att hon blivit lite för kurvig och att hon gått upp lite i vikt och således var för stor för DEM SOM FÖRETAG. Det gör henne inte automatiskt tjock. Man kan vara för stor utan att för den sakens skull vara tjock. Folk läser in vad de vill läsa in och få en anledning att gasta och känna sig kränkta.

   Håller med din kommentar i övrigt. Ofattbart att vissa människor tror att hela världen ska anpassa sig efter dem och att de inte ska göra ett skit tillbaka. Och man kan inte vara lämpad för allt, folk måste fatta det utan att bli kränkta. En knubbig tjej trallar in på Mikas för att få vara bland topmodellerna och säger ”Ta mig som jag är!”. En tjej som representerar ett företag och går upp i vikt kanske inte passar deras image och det är deras j*vla rätt för att businessen ska vara lönsam.

   Företag bryr sig bara om pengar i slutändan och om du inte passar, för du vill ha särbehandling och vägrar infinna dig i just deras krav, så väljer de någon annan. Världen är orättvis – get over it.

    ”Dom sa att dom tyckte min kropp hade förändrats lite för mycket sen förra året och för att deras varumärke ska exponeras på bästa sätt så måste deras produkt synas bra och man måste ha en speciell fysisk aspekt.”

    Från Nickys blogg

     Ja de tyckte att hon gått upp för mkt i vikt, för deras produkt. Their effing choice 🙂 Det gör inte henne nödvändigtvis tjock utan bara för stor för dem.

     Tänk på plus size modeller. Varför heter de plus size? Jo för att de är större än de vanliga fotomodellerna. Gör det dem till tjocka? Är de plus size för att de är större än folk överlag? Nä inte alls, de vanliga fotomodellerna drar strl 34 och plus size 38 och uppåt. Namnet plus size kanske antyder det men det är å andra sidan en högst subjektiv åsikt.

      Men alltså hur du inte hur sjukt det låter?

      ”Ja de tyckte att hon gått upp för mkt i vikt, för deras produkt. ”

      För stor för bikini?? Vem fan är det som ska ha deras bikinis då?

      Det är skevt att de inte tycker att en tjej med Nicoles kropp kan bära upp deras bikinis, de vill alltså ha någon smalare att visa upp för kunderna. Varför inte visa upp en helt vanlig kropp istället?

      Ja, their effing choice men det påverkar ju så sjukt många. Och om inte vi ifrågasätter skeva ideal (för de är ju just det) – vem gör det då?

  Känns som att (bland annat) denna artikel + video är viktig här. Älskar Cassandra och det hon gör för kroppsaktivismen 🙂 Fantastiskt av henne!

  http://veckorevyn.com/livsstil/cassandra-klatzkow-jag-vill-ta-tillbaka-ordet-tjock/

  Hon är omöjlig att samarbeta med. Intressant att du köpte Falsknianis ord rakt av. Har du fortfande feber, CamCam?

   Berätta, när samarbetade du med henne och i vilket sammanhang?

    Berätta varför du tror att jag har förklaringsplikt inför dig.

     Det är väl ingen som tror det, men kastar man ut sig ett påstående så räknar iaf jag med att man kommer med ett belägg för det. Annars finns det ju noll anledning att tro på det, och blir således helt meningslöst att ens läsa. Men visst, tyckandet är fritt …

     Ett annat, betydligt trevligare, svar hade varit: ”jag vill inte lämna ut mig själv så jag skriver inte ut exakt var jag jobbar/vilket sammanhang jag samarbetat med NF, men ett exempel är att hon då gjorde …”

      Och när DU väl har slutat att uppfostra andra människor och bara funderar över ditt eget beteende, så kanske du har förmåga att förstå att svaret blir på samma sätt som frågan ställs!

      Men Lisa, jag HAR läst både frågan och ditt svar, och frågan är faktiskt inte otrevligt ställd. Däremot är ditt svar det. Du framstår som galet osympatisk i alla dina kommentarer kring detta hittills, och det är givetvis ditt val. Men då får man liksom ta att inte folk uppfattar en som särskilt seriös …

      @LISA

      Du skriver att svaret blir på samma sätt som frågan är ställd. Vad i mina frågor var otrevligt och spydigt? För det är faktsikt just otrevligt och spydigt som jag uppfattar ditt svar.

      Tråkig attityd och tråkig inställning om du utgår från att en vanlig neutralt ställd fråga kräver ditt mindre trevlig svar.

   Så som du beter dig LISA, förstår jag att Nicole var omöjlig att samarbeta med, hur fan ska man samarbeta med dig?

    Vilken otrolig översittarkommentar.

     Fast LISA du är alltid otrevlig och fräsig.

      Alltid? Skriver du sanning nu?

     ”Hon är omöjlig att samarbeta med. Intressant att du köpte Falsknianis ord rakt av. Har du fortfande feber, CamCam?”

     Om Jennies kommentar är översitteri, vad är då din? ? ?‍♀️

      Du får väl fundera på det. Du kommer säkert på något förr eller senare.

      Åh herregud…

   Lisa du har en ganska taskig attityd mot folk som ställer en nyfiken fråga till dig. Sen svarar du lite med översittarfasoner. Varför inte bara vara trevligt? Plus du kan inte skriva på din första kommentar om att det är skit att jobba med henne men kan inte svara på varför.

    Här har ju like-funktionen en given funktion. Tycker LISA ska fundera på varför ingen håller med henne ?

     Bara så du vet det så är det en like per session per kommentar. Alltså kan du lika väldigt många gånger per dygn både dina egna och andras kommentarer. Vem gör det? Typ samma människor som deltar i diskussioner med flera olika namn. Så likes har inte en sådan funktion som du försöker få det till. Rakt av har någon eller några tryckt på gillakappen ett antal gånger. That’s it.

  Det enda jag kan tänka på är… kunde hon inte valt bättre bilder för att förstärka sin text: ”Jag är stark, sexig, smart, rolig, driven, vacker, känslig och mycket mer. ”

  Jag förknippar inte en stark individ med en hand över tuttarna och texten ”am I fat?”
  Sänder så många dubbla budskap det här..

  jag vet inte hur jag ska skriva detta utan att låta som en idiot. Men om du får ett modellkontrakt ett år när du väger 55kg och nästa år väger 65kg så måste du själv inse att du inte längre är aktuell för kampanjer. Det innebär inte att du ÄR tjock- bara att du inte ser lika ut. Samma om du klipper håret/opererar tuttarna/gör filler eller på annat sätt förändrar dig. Utseendet är det enda som är viktigt- tyvärr men så ser det ut.

   ”…måste du själv inse att du inte längre är aktuell för kampanjer.”

   Du hör inte hur skevt det där låter?

    Gillar du inte branschen – get out. Företag och agenturer har rätt att ha krav på sina modellers utseenden. Ingen tvingas att bli modell, inte vad jag vet åtminstone.

     Jag förstår ditt resonemang, men samtidigt kommer skönhetsindustrin aldrig att ändras om inte någon protesterar. För det kommer alltid att finnas någon annan människa som är beredd att svälta sig för att ta över jobbet. Behåller de däremot modeller med en sund vikt kanske fler modeller som tidigare svält sig ”vågar” gå upp till normalvikt utan att vara rädda att bli av med jobbet. Detta påverkar i sin tur kroppshetsen hos vanliga människor, eftersom ”det blir okej” att vara normalviktig.

    Branschen är sjuk men det är trots allt ett fritt val att välja att arbeta som modell.

  Men vad fan. Calzedonia är ju känt för sina sjukt sexistiska reklamer. De har väl blivit fällda och förbjudna massor med gånger. Varför samarbetar hon ens med de?

  Tänker bara på alla unga tjejer som läser hennes blogg och kommer tänka ”om hon är för tjock, vad fan är jag då?”

  Ikke fet ikke!

  very natural and conveying one..  best way to foster goodwill and a do a good deed then to pass on an idea, free to anyone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.