Socker i potatismos?

Anna Book:

EDIT!!

Tydligen så är detta det sista inlägget som många av er ser – vilket är tråkigt när jag suttit och knapprat på här som en tok hela morgonen.
Kanske om jag länkar till alla mina andra inlägg så kan ni komma in på dem medan Nöjesguiden hittar vad som är fel.

Nyligen publicerat

Den hetaste av potatisar(!)  just nu är frågan om sockrets vara eller icke vara i Anna Books potatismos.
Anna berättar om hur hon tillagar rätten Lapskojs – något som ger mig otroliga flashbacks till min barndom då vår grannes mamma ofta lagade det till oss och nu är det någon som påpekar att man inte ska tillsätta socker i mat.

Att tala om för Anna hur hon ska agera i köket är som att svära i kyrkan, blanda vigvattnet med tequila, shotta upp det för att avslutningsvis kräkas i dopfunten.
Man GÖR det bara inte så vida man inte vill bli utsatt för det som på fackspråk kommit att kallas för ”the beating of the Book” vilket kort och gott innebär en skärmdump i själva brottsögonblicket, en offentlig utskällning med en efterföljande blockering som inte ens påven själv kan häva om han så kom på personligt besök.

Socker i potatismoset?
Är inte det som att blanda ut den finaste av whiskeysorter med en slatt Jack Daniels?

Jag om någon brukar tindra med ögonen som ett barn på julafton när Boken drar igång nått av sina korståg ute på nätet men den här gången kände jag mig inte lika säker på att jag skulle kunna tindra helt obehindrat. Jag tindrade lite med ena ögat i smyg men det var också allt.
Som barn uppvuxen i ett restaurangkök så har en del av min minnesbank ofrivilligt upptagits av totalt meningslös och onödig fakta som jag snappat upp genom åren och aldrig någonsin behövt förut.
Förrän idag.

Anna Book. Socker. Potatismos.
Visst kan man?

Jag var inte helt säker och vågade inte chansa utan jag tog en av mina livlinor och ringde min mamma. Att fråga publiken som bestod av Tjocka Hetsätarkatten och 9-åringen kändes inte som det bästa valet just då.

-Mamma, sa jag.
– Ja, mitt barn, sa hon.
– Anna Book, sa jag.
– Socker? sa hon.
– Ja, sa jag.
– Det går, sa hon.
– Verkligen? sa jag.
– Ja, sa hon. Och även lite muskot, sa hon.
– Och pappa? sa jag.
– Han med, sa hon.
 -Även i pannbiff, sa han. Och i köttbullar.

Så där har ni det. 
Anna Book hade rätt.
Hade nog på fötterna för att skälla ut en följare så till den milda grad att hela Instagram skallrade.
Nu kommer det dröja ungefär lika länge som för transiteringen av Venus innan det händer igen – 100 år.

Väl mött och på återseende

Tack för tips, Emma!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tindrar ju alltid p.g.a. Anna totala överreaktioner 😉

    Men visst kan man ha en gnutta socker i mat, gärna ifall resten är väldigt salt (som lapskojs) eller väldigt kryddig.

    Folks sockerfobi börjar bli jobbig. Självklart är det dåligt att leva på halvfabrikat med dolt socker och har man ett sockerberoende så bör man ju undvika det. Helt vanliga människor kan gärna få göra sin mat godare med en matsked socker i grytan 🙂

    Men förslag till Anna, gör potatismos på sötpotatis så kan man annars få sötman naturligt!

    Det roligaste är ju hur hon avslutar med ”Bara en vänlig fundering, inget annat” samtidigt som hon tuggar fradga 🙂

    Socker där det är salt
    Salt där det är sött.

    Gammal köksregel. Allt blir godare med en nypa socker.

      Ja Mary Poppins sjunger ju även en sång om det ☺

      Jag klarar mig utan socker i det mesta, men när det är köttfärssås (till spaghetti) MÅSTE jag ha i iallafall en tesked socker. Det blir en sån jävla skillnad, höjer smaken så mycket 🙂

    ”Bara en vänlig fundering” – och sen kommer blockfingret och skickar följaren ut i världsrymden 🙂

      Varit där ute i världsrymden. O det var kallt o ruggigt. O ingen hörde när jag skrek onej!!!

        I’m there too…..

    Jag skulle aldrig ha socker i mat men tror att det är ganska så ovanligt. Är helt övertygad om att de flesta kockar gärna sockrar lite för en bättre smak 🙂

      Förutom i rödvinssåsen! Gud nåde den som har socker i rödvinssåsen!

      Jag tänkte också- socker i mat, va fan? Men sen kom jag på att jag ibland har coca cola i marinaden och alltid har en tesked socker i sushi-ris.

    Denna gången förstår jag faktiskt Anna, ok om läsaren själv vill hoppa över sockret men vad har hon att göra med vad Anna har i sin mat? Eller någon annan för den delen. Jag känner själv ett litet behov av att börja raljera över sockerfobiker men jag ska gå och dricka kaffe ist.

    Brukar slänga i lite socker i tomatbaserade såser, aldrig funderat på att göra det i potatismos. Där satsar jag på mycket fett och mindre potatis istället. Smör och grädde är lika med gott. Men varför skrev hon att man skulle tillsätta kött i potatismos? Fattade inte rätten, den kanske ska vara ett kött- och potatisgojs ?
    /vegetarianen

      Ja det är ju det det är, lapskojs ?

        Kollade en gång till, det framgick ju att det var lapkojs som du skrev. Ser ut som passerad barnmat? Håller mig till grönsaker….

          Menade inte att låta dryg, skulle va en smiley där också ? Menade liksom att du hade rätt, lapskojs ÄR ju typ kött- och potatisgegga… ? (Är också vego och håller mig till det…) ??

    Socker funkar även i tomatbaserade såser för att balansera syran. Men oavsett rätt eller fel så är det ju en överreaktion det där svaret från AB.

    Alltså Boken har ju rätt men herre min gud vad hon överreagerar. Ja menar, en halv roman som svar-på-tal till några ord. Chilla Anna Book!

      Insåg nu att jag tydligen är blockad av Anna Book (eller jag kommer inte in på hennes insta). Har varit inne på hennes instagram typ 2 ggr senaste halvåret (tänkte nu kolla en tredje gång) och aldrig kommenterat. Möjligen att jag likeat nån bild

        Hon gjorde den privat för några månader sedan men hon verkar godkänna alla som inte har uppenbart falska konton. Jag har ett alternativt konto som fick följa henne utan problem när jag ”ansökte”.

          Varför har man ett alternativt konto…

            Ja, vilka konspirationsteorier kan du komma på?! Använd lilla hjärnan så kan du säkert komma på någon. Du kan få lite hjälp på traven; man har en hobby man gärna tar bilder på men man vill inte tråka ut vänner och familj med femtioelva bilder på sin hobby….

            För att man gillar att snoka, och ibland händer det ju att man råkar lika något för 34 veckor sen, då gör det inte så mycket om det är från ett anonymt andra konto.

    Enligt Leif mannerström får man ju icke ens ha socker i rödvinssås! Jag litar mer på honom i köket än Anna bookis.

      Socker i rödvinssås, det är en styggelse det

    Min mormor hade alltid socker i moset och likaså min mamma, därav även jag. ?

    Alltid en nypa socker i potatismoset och i mina stuvade makaroner. Ger liksom det där sista lilla lyftet. Våga prova.

      Jag ska våga prova! 😀

    Jag fattar inte varför hon väljer att bemöta en sådan kommentar överhuvudtaget. Folk skriver så himla mycket till henne, det måste ju vara jättejobbigt för henne, psykiskt, att hålla dessa raljeringar över en sådan liten kommentar. Men det måste ha träffat en väldigt väldigt öm tå…

    Sjävklart ska det vara lite socker i moset Och tomatsåsen ska ha sin ”skvätt” socker, Sedan om det är bra för hälsan är en annan sak. Finns hur många som helst ohälsosamma saker man gör och använder sig av dagligen.

    Kan ju förstå att Anna blir irriterad, det är ju hon som lagar sockrig ”Lapskojs” (sjukt namn). Klart ingen ska komma med pekpinnar. Sen är ju dock Annas reaktion utöver det vanliga men det är ju inget nytt. Hon borde verkligen lära sig om självdistans samt bli belagd med långa kommentarer-förbud.

    Själv har jag lite honung i potatismoset, och det blir förjäkla gott!

    Eftersom jag är sockerberoende så försöker jag undvika så mycket tillsatt socker som möjligt, och använder därför sötströ istället när jag lagar mat. Perfekt om du vill förbättra smaken på maten utan att tillsätta socker!

    Men vafan! Jag förstår Anna i den här. vad fan är det för en liten polis som ska bestämma om hon har en liten sked socker i maten? VArför ens ta upp det här som en överreaktion. Hon har ju rätt. sluta följ om det inte passar!

      Jag är ”ida” med litet i – hon son folk kallar Dessie.. Du får fan skriva med stort I 😉

    Kan vi förresten prata om hennes otroligt flitiga användande av ~ (bara att hitta den på iPhone är jobbigt ju)? Varför använder hon den? Vad betyder den ens ”på riktig”. Ungefär, va?
    Efter flera år som följare av Anna Books instagram är min teori att hon använder det som en blandning av mellanrum och kommatecken. Alltså hon sätter i den när hon själv tar ny sats, hon brukar ju skriva ”ikväll vart det ~ fiskpinnar med mitt hemlagade mos”

    Däremot i den fåniga taggen hon har, ”Casa Toledano~Book (som om hon nånsin är någon annanstans? Skulle väl vara Mall of scandinavia isf) använder hon den som ett bindestreck. Kanske har Anna bara upptäckt ett härligt streck med en liten våg i och använder den där hon vill. Blir roligt att läsa bara, undrar om hon alltid skrivit så? Alltså även om hon skriver för hand.

    Ingen kritik ~ bara en vänlig fundering!

      Haha, jag har också tänkt på det. Jag tror det är lite som du säger ~ att det bara är hon som förstår betydelsen. ”Ungefär lika med” betyder det väl egentligen.

      Kul att hon i slutet av hennes rabiatsvar säger att man inte ska ta åt sig…

    Det är ju detta vi försöker nämna härinne om Annas totala explosion när någon ställer ”fel” fråga.
    Socker el inte. Det är liksom inte poängen här. Det är svaret. Hade det inte bara gått att skriva: ”Ingen fara med lite socker i maten, det förhöjer smaken men det går att utesluta om man vill.”
    Det måste man väl ändå få ha åsikter om utan att man då är en elak o bitter hater…

      Jo du är en hater som ältar det om och om igen. Hon får vara hur hon vill. Inget som du har med att göra.
      Cirkulera. Finns inget att se här.

        Jo finns massor att se här!!!

          Fattigt liv du har när du tycker det.

            Nää jag har ett riktigt fint liv tycker jag o ju mer man tycker är roligt desto mer finns det ju att glädjas åt eller hur?

      Chili~explosion!

    Sockerdricka i potatismos blir smaskens!

    Gud vad jag hatade den rätten. O nu ibland kan jag känna mej sugen på den. Som spenat förut blä nu gottigitti.

    En tesked socker i riskoket säger min kompis från Japan.

    Oj vad Tyra hatar på dig i Malou.. när skrev du att du inte trodde på hennes skador? ?

    Inget konstigt med lite socker i mos måååånga som har de spec den äldre generation

    Matlagning handlar ju om att balansera smaker så att tillsätta socker är egentligen inte konstigare än att salta.
    Har dock aldrig kommit på tanken att sockra potatismoset men en gnutta sött i köttfärssåsen är fantastiskt!

    Har alltid i socker i gräddsåsen mmh!

    CamCam, vart har du tagit vägen idag? Har du fått åka tillbaka till sjukan? Att bloggen står tom är inte likt dig.. 🙂

    Haha älskar detta. btw har ni sett att http://www.fnulan.se dotter är med i Ex on the beach?

    Alltså såg någon Tyra imorse? HELT osammanhängande! HELT!

      Hon satt ju och tittade i golvet typ heeeela tiden?

    Är det något fel på bloggen idag? Den står still ju

      Ja, jag fattar inte.. jag uppdaterar men den knasar,,

    Vart tog inlägget om Sindys gubbe vägen???

      Det ligger uppe fortfarande…

        Skrev precis en kommentar till dig CamCam under det inlägget.

        Saker har kommit och gått. gäller även kommentarer.

        Jag kan inte se din kod så jag kan inte gissa på vad som gått snett men mycket är det.

        Nu kan jag se! Det var vips borta ett tag 🙂

    Hallå Camcam hur är det? Inga inlägg förutom tidsinställt? Hoppas du mår bra, och att det snart kommer ett inlägg.

      Jag har publicerat inlägg hela dagen men tydligen kommer de inte upp… The Real Hmm uppmärksammade mig på det precis så jag har skrivit till redaktionen.

        Jag kan se alla inlägg på datorn (t.o.m ”för att” inlägget) men på mobilen är detta sista inlägget…

          Tack för input! Ska vidarebefodra det.

    Hallå ”the real hmm” var är du med dina ständiga förklaringar?! Vi behöver ditt eviga tuggande! Det är någon som behöver veta vad Bookens ” ~ ” betyder!

      Du är ju här. Fixar inte du biffen? :mrgreen:

    Jag läste i Expressen att Anna Book är på Noppe Lewenhaupts begravning.
    Hur kände hon honom…..

    SUTTIT HELA DAGEN HELT FÖRKROSSAD OCH UNDRAT OM DU ÅKT IN TILL SJUKAN IGEN – välkommen ”tillbaka” 😉

      TACK!! <3

    Hur många är dem i familjen?
    3KG(!?) potatis?

    Fråga…. är det något jag missat ang Noppes bortgång? Ingenstans i media hittar jag uppgifter om att han VALT att avsluta sitt liv utan bara att han tragiskt dött. Men i Anna Books live nu på kvällen säger hon att hon just varit på en nära väns begravning där vännen valt att avsluta sitt eget liv. !!! Outade hon just ett självmord eller sa hon fel i sorgens förvirrelse eller är detta något som är öppen känt som bara jag missat ?

    Potatismosen ser ut att vara klister. Gott.

    Btw så tycker jag att det är konstigt hur hon äter så mycket socker och kolhydrater när hon har PCOS. Vi med PCOS bör gå på en lågkolhydratskost för att kolhydrater kan göra oss väldigt trötta men vi har även lättare att gå upp i vikt. Man ska även undvika mat som innehåller mycket kolhydrater för att vi har även lättare att få typ 2 diabetes och hjärt o kärlsjukdomar.
    Sen att hon gråter ut om att hon ej kan gå ner i vikt tycker jag är konstigt för det verkar som om hon faktiskt inte ens försöker. Men jag gissar på att det är lättare att gråta ut och tycka synd om sig själv än att ta sig i kragen och göra något åt saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.