Men hur ska du ha det?

Lady Dahmer:

Ena stunden skriker du om att du minsann köper vad du vill för de pengar du fick in och i nästa stund skriver du så här?

Så om blomjäveln nu inte var köpt för de pengar folk swishade till dig – varför sa du bara inte det?
Eller har det här med någon typ av kamp att göra som jag inte riktigt förstår men som måste ha varit väldigt viktig för dig att ta?

Det hade ju varit en ganska enkel glöd att släcka men du valde att inte göra det.
Varför?

199 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså vilken oerhört inkonsekvent människa? Sitter och gnäller i ett instagram-inlägg att du och den här bloggen inte borde lägga energi på att anmäla bloggare för att banker osv fuskar med miljarder? Det är ju samma logik som att man inte ska bry sig om feministiska småproblem som genusfrågor på förskolan för att kvinnor i andra länder blir stenade till döds…

  Och gåvor är skattefria ja – men är det en gåva som ska motsvara arbete (som i lady dahmers fall då hon ska jobba med feministiska texter mm på datorn hon ville ha bidrag till) SKA det skattas på. https://www.svd.se/nar-gavan-inte-ar-en-gava

  Svara

   Hon själv har plockat konsekvent väldigt många russin ur sin feministiska kaka, men säger också att man kan kritisera enskilda kvinnor om dom plockar för många russin och kallar sig feminister. Hon säger sig också vara socialist men där vill hon heller inte riktigt äta upp kakan som den är.

   Vem är det som definierar kakan och russinen? Hon ska liksom utbilda folk i feminism så jag antar att hon står där med dom rätta svaren också. Blir jag utbildad i nånting, vad som helst, så vill jag ju veta att jag får korrekt information under utbildningens gång.

   Svara

   ”Sitter och gnäller” Här är en som gnäller.
   http://veryfunnypics.eu/?s=i+said+a+trim

   Svara

   Det är rent bullshit från Natasha’s aka Lady Dahmers sida. Hon bad om pengar till specifikt EN DATOR. Inget annat. Det var därför hennes läsare swishade, de swishade inte för att hon skulle gå och köpa dyra krukväxter för överskottet.

   När hon köpt datorn borde hon ha swishat tillbaka resten men nej, då blir hon greedy och konsumerar upp pengarna! Fult och äckligt gjort av henne! De människorna som swishade dom pengarna hade antagligen behövt dom till att klara deras vardag och inte stödja Lady Dahmers lyxkrukväxtkonsumtion!

   Svara

  Du kunde lika väl frågat LD om hon använde överskottet av pengarna till att köpa en blomma INNAN du valde att skriva ett blogginlägg om just det? Haha….

  Svara

   👍

   Svara

   👌🏿👌🏿👌🏿👌🏿

   Svara

   Men gjorde hon inte det indirekt när hon skrev inlägget?

   Om LD inte tar från huskassan för en dator gör man väl inte det heller för en blomma på 1000+ kr?

   Eller är jag korkad som antar det?

   Svara

   👌🏻👏🏻👌🏻👏🏻👌🏻👏🏻

   Svara

   👍

   Svara

  Hon är väl en dramaqueen!

  Svara

   …Lady Drahmer?

   Svara

  Varit ett fan av henne länge men nu börjar jag tveka. Gör en pudel snälla så du slipper förlora fler följare!

  Till CAM CAM 🙂 bra att du ifrågasätter ❤️

  Svara

   Exakt vad blev ifrågasatt?

   Svara

    LD’s förstånd

    Svara

     Vill du utveckla och var det verkligen där det började?

     PS Just nu skrattar CamCam hela vägen till banken för sidan är så välbesökt att den inte kan ta emot alla.

     Just a thougt!

     Svara

      Möjligt. Men hon gör det ärligt och har tidigare sagt att hon får betalt cpm. Hon har inte tiggt, struntat i att redovisa summan och sedan köpt lyxprylar. Ser du skillnaden?

      Svara

      Nej det är riktigt att hon gjorde något annat.

      Svara

  Är inte det här ett lite märkligt sätt att kommunicera på? Förstår ju att du känner att du vill ”bevaka händelsen”, men blir det inte lite pajigt att skriva blogginlägg förmildrade direkt till en person.

  Svara

   *förmildrade = riktade… (trött och autocorrect vilk inte sammarbeta)

   Svara

  Men det var väl inte riktigt det folk reagerade på, utan snarare hur man kan köpa en f-ing blomma för över 1000 kronor, vilket för många motsvarar en hel månads matbudget och en ren lyx, för gemensamma (mannens) pengar men inte en dator som hon faktiskt behöver för att arbeta via?

  Svara

   Var är du, gillaknappen?

   Svara

    exakt

    Svara

   Exakt så!

   Svara

   👍

   Svara

  Jag undrar om det är av betydelse om datorn används uteslutande till hennes blogg. Isåfall är den direkt ansluten till hennes inkomst och det borde ju hjälpa till vad gäller argumentet om att hon ska beskattas. LD säger ju själv att den är till för att hon ska kunna sköta sin blogg (sitt arbete) bättre. Det rör sig om en motprestation, om än lite luddig. Ena stunden menar LD att det är för att kunna sköta bloggen bättre men när hon får kritik så är det plötsligt inte alls så längre. Blir förvirrad.

  Är juriststudent men kan inte minnas att jag läst om en liknande situation. Tankar?

  Svara

   Du som kan, får man ta emot hur stora gåvor som helst?
   Jag tror att LD är i en gråzon mellan vad som är ok och ej. Kan mycket väl tolkas av läsarna som att de ”stöttar” för att hon gör ett bra jobb och vill läsa mer från henne = motprestation dvs skattepliktigt.

   Svara

    Det är inte bara en tolkning av läsarna eftersom LD själv skriver att hon vill att läsarna ser det som en sponsring (hennes eget ord) av hennes arbete (alltså, bloggen), som ett tack för de texter hon har skrivit och kommer skriva där, och datorn kommer att vara hennes verktyg för detta. Hon är långt inne i gråzonen.

    Svara

    Nej det kan man inte men det där blir intressant först när man fastställt om LD ska skattas eller ej. Grejen är den att LD är i gråzonen, det är luddigt att luska här! Gåvor mellan privatpersoner är ju skattefria ofc, men saken är ju som så att LD är sin blogg och alltså ett företag. Hennes uttalande om att datorn kommer hjälpa hennes bloggande tolkar jag som att det sker en motprestation i form av arbete = skattepliktigt.

    Hon borde väl rimligtvis skatta för datorn men inte bröstoperationen och växten eftersom de inte är anknutna till hennes arbete.

    Aa jag svamlar märker jag. Summan av kardemumman: Räknas LDs löfte om framtida och förbättrat bloggande som en arbetsprestation, ja eller nej?

    Svara

     Detta är faktiskt intressant. Tack för din insyn. Alltså LD slingrar sig ganska ordentligt när det kommer till att skriva uttryckligen att datorn kommer att bidra till bloggen (motprestation), men detta är det tydligaste jag har hittat, i en kommentar på instagram där hon skriver: ”(…) Eller så kan man tycka att wow tack Natashja för att du i åtta års tid skrivit texter och utbildat svenska folket helt gratis klart du ska få hjälp att köpa en dator så du kan fortsätta skriva”

     Svara

      Detta är alltså LD/Natasja själv som skriver i ett svar till en annan person varför hon bör få pengar till en dator, om det var otydligt (förlåt jag är trött nu!)

      Svara

      Har hon utbildat svenska folket om feminism i åtta år!? *skrattar så jag gråter*

      Den hybrisen. Kan garantera att utanför Stockholmsbubblan är det inte många som vet vem LD är och vi är många, många kvinnor i hela landet som genom både erfarenhet och riktig utbildning vet mångdubbelt mer om feminism än vad hon gör.

      Till sakfrågan: Att LD har förmätenheten att tigga pengar av sina följare är lika absurt som om hon ställt sig med barnen i sina märkeskläder (som många säger att de har) utanför Systemet en fredag eftermiddag och tigger pengar med en knycklig pappmugg i handen. Att folk sen faller för tricket och skänker henne pengar är likaledes vansinnigt.

      Sen använder hon en del av de skänkta pengarna till lyxkonsumtion när premissen för tiggandet var att hon var så fattig att hon inte hade råd att köpa en billig skräp-pc för att inte ta pengar ur hushållskassan (implicit beröva sina barn maten på bordet). Det är klart att många blir provocerade!

      Svara

   Tack för att du tar upp detta! Har funderat på samma sak. Och LD är givetvis inte ensam, finns andra bloggare och poddare som tar mot pengar på liknande vis. Blir nåt märkligt mecenat-system som utvecklas där vissa inte skattar på sin arbetsinkomst. Hm.

   Svara

   Det här är ju faktiskt den enda intressanta (och sakliga) delen av diskussionen. Det är givetvis helt oväsentligt för vilken kassa hon köpte blomman så hon har ingen anledning att svara på det. När det gäller gåvan håller jag med om gråzonen, orkar inte leta upp kommentarer som styrker just nu men tror också hon sagt att bloggen ej kommer bli bättre/uppdateras oftare så hon verkar komma lite från båda hållen här med tanke på att hon också ber om gåvor för att fortsätta hålla plattformen reklamfri. Som du sa kan det nog vara så att datorpengarna bör skattas, fast å andra sidan drar bloggen in såpass lite pengar att det kan räknas som ideellt eller kan det inte göra det pga att den ändå drar in dessa 1-2000/mån? Ev bolagsform borde vara intressant här men det borde ju röra sig om enskild firma.

   Svara

   Finns ett fall från skatterättsnämnden angående frivilliga donationer till person (i förevarande fall förvisso ett bolag/privatperson, men skulle tro att det behandlas lika) som skapar content på internet. Där ansåg man att donationerna var att likställa med dricks, och därmed var föremål för inkomstbeskattning. Dricks är dock momsfritt!

   Svara

  ”Pdotter” skänkte en goodiebag med dyra krämer till en tiggare, heja henne och välgörenheten! Inte alls förminskande mot någon som knappt har tak över huvudet och mat på bordet.

  Svara

  ”Enkel glöd att släcka”? Det var ju du som slängde in veden och tjoffade på en herrans massa tändvätska och fick det att brinna. Du är smart,Camcam. Du visste precis hur mycket hatiska kommentarer som skulle följa med ditt tidigare inlägg.

  Svara

   Å sedan dukade upp ketchup och senap, trädde en korv på spättet och satte sig tillrätta. Varmt och gött vid din brasa CamCam?

   Svara

  Skiter som regel i vad folk lägger sina pengar på, alla gör vi våra val, men detta känns som ett hån mot de som varit givmilda.

  Svara

   Det är inte ett dugg hånfullt mot mig som givare. Och tydligen inte ett dugg hånfullt mot någon annan givare heller. Förutom CamCam – den enda som uttryckt missnöje över vad LD gjort med pengar som hon fått i gåva. Säger inte det något?!

   Svara

    Det säger nog mycket att LD attackerar som en ilsken tjur om någon vågar ifrågasätter henne. Vem vill klaga då?

    Svara

     Lustigt då att människor skänker mer pengar

     Svara

  Vad är ditt driv? Varför denna totala lynchning av LD? Hon kommer aldrig kunna göra rätt i dina ögon gällande denna fråga eller hur? Det är väldigt bittert och beskt i din bubbla just nu. Hur mår du egentligen? Så många frågor….

  Svara

   Konstigt att du skriver så, för förut har folk skrivit att LD är Camcams lilla gullegris som behandlas med silkesvantar.

   Svara

    Konstigt av mig att skriva så? Eh.. Eh… Hehe… Jag ser inte några silkesvantar just för tillfället nej…? ? ? ?

    Svara

   Hon kritiseras, med all rätt, det är inte nån jävla lynchning från CamCams sida.

   Det suger att bli ifrågasatt visst. LD är medveten om vilken grej detta har blivit och jag tror hon visste det innan också. Men det är inte synd om henne, hon får stå sitt kast.

   Svara

    Nähä… Det tycker ju jag att det är. Lynchning. Fyra inlägg om blomjäveln. The neverending story. Du kallar det kritik och ifrågasättande. Jag kallar det lynchning. ”Får stå sitt kast”. Lustigt. Så offret får alltid skylla sig själv då? Frääääsch människosyn du har…

    Svara

     Var fan är LD ett offer.

     LD är inte ett offer oavsett hur hon vill att det ska framställas som det med hennes snyftiga uppväxt och förtryck. En kvinna som lever ett gott liv på bekostnad av sin man och väljer att inte ha annonser på sin blogg ”för att hon inte vill”, eftersom de har tillräckligt god ekonomi… En kvinna som tigger till sig pengar till en dator för att hon inte ville ta av gemensamma kassan.. Men istället köper en dyr växt för de där pengarna (ja..logiken..)… Och så får hon kritik wow surprise.

     Hon är inte ett offer. Hon har virkat sin offerkofta själv och har ingen annan än sig själv att skylla på. Så många grodor hon har kväkt ur sig genom åren så är jag glad att folk har fått upp ögonen för henne nu och ser vad för slags människa hon är.

     Svara

      Jag ser ingen offerkofta på LD alls faktiskt. Däremot är hon ikväll utsatt för en jävla massa hat. Det gör henne utsatt. Men det menar ju du då att hon får skylla sig själv för. Att bli hatad. Hon skulle ju ha rättat sig i leden helt enkelt. Dumma flicka.

      Känner du henne väl eftersom du vet så mycket om hennes ekonomi och liv i stort? Jag känner inte henne. Kan således inte uttrycka mig om huruvuda hon betalat blomman med kreditkort eller kontant. Avbetalning kanske? Att inte vilja ha sponsorer eller reklam på sin blogg handlar om att inte vilja behöva sälja sig till marknadens krafter och på det sättet bli styrd av reklam/budskap med mera. Utan ekonomiskt ”stöd” i den formen är personen mer fri. LD vill inte bära munkavel och censurera sig själv. Googla sellout. Tips.

      Vi kan ha den här diskussionen i evighet. Du tycker som du tycker och jag tycker du är dum i huvudet och jag tycker som jag tycker och du tycker jag är dum i huvudet. Jag bidrog till hennes nya dator. Swishade 50 spänn. Så jävla värt och hellre att de pengarna går till hennes dator/blomma/bröst än att jag ska behöva jagas av person med block och penna och färgglad väst nere på stan. Idell verksamhet behöver medel. Fördumma icke mig son givare. Jag ger till vad jag vill.

      Här, du får sista ordet, du verkar vilja ha det. Jag lägger ner denna diskussion nu. Den är liksom inte så… vass. Allt gott.

      Svara

      LD har inte köpt en blomma istället för en dator. LD beställde sin dator och meddelade när hon så gjorde, det fortsatte ramla in pengar från individer som helt självmant givit henne dessa. LD skrev att överskottet skulle sparas till en bröstoperation. Folk svarade ”gör vad du vill med pengarna”.

      Detta är ett så stort ickeproblem…

      Svara

      Flertalet personer här har gått till personangrepp mot LD. Är det okej, anser du? Är det att vara saklig? Ifrågasättande?

      Svara

  Det hela är bara jättekonstigt, vem sitter i timmar och försvarar (…försvarar, hånar och häcklar kanske man bör säga) sina redan upprörda meningsmotståndare för att SEN minsann tala om att nej, pengarna för växten kommer inte från någon datadonation utan från den berömda gemensamma familjekassan? Varför inte spotta ur sig det på en gång? I call bullshit.

  Börjar förövrigt se ett ganska intressant mönster i LDs mediestrategi; det skrivs inlägg om feminism, familjeliv och konst, etc. Sen händer något, LD sticker ut hakan på ett mer eller mindre kontroversiellt sett. Kritik uppstår och riktas mot LD, stundom ganska intensiv sådan men denna kritik eldas effektivt på inte minst på av LD själv som bemöter den barnsligt och hätskt. Sen kommer inläggen om hur det ”drevas” mot henne. Om feminismens fula ansikte, om kvinnohat kvinnor emellan, och om hur ledsen hon är och hur förjävligt folk bemöter henne. Hat, hot, och helvete. Detta pågår en kortare tid, sen går det långsamt tillbaka till vanliga inlägg om feminism, familj, mat och konst innan det är dags för nästa själv-iscensatta skandal som leder till ny kritik som hon återigen hanterar pissdåligt och så är det berömda ”drevet” igång igen. Allt som allt känns det som att det leder det till att LD får mer och mer publicitet, uppmärksamhet, och att hon och hennes många vapendragare blir tajtare och mer sammansvetsade.

  Svara

   Klockrent skrivet.

   Svara

    Tack det var snällt sagt :). Obs jag har inget emot LD. Har inte speciellt mycket till övers för henne heller, men det är ju skitsamma vad jag tycker egentligen. Jag tycker däremot att det är intressant att observera hur hon hanterar kritik. Hon får en jäkla massa skit men hon vet s.a.n.n.e.r.l.i.g.e.n hur man delar ut skit också. På gott och ont.

    Svara

   Mycket intressant observation, Gåsen! Hon verkar veta ett och annat om hur man får sina minions minsann…

   Jag hade blivit imponerad om det inte var så att jag inte står för hennes syn på feminism och tycker att hennes instagramtiggeri var vedervärdigt to say the least.

   Svara

   @gåsen 🙌🏻

   Svara

  Det mest komiska är ju ändå att Cissi och Lady D kallar denna blogg för hatisk och bidrar till mobbning. Undrar om de själva tänkt vad som kommer hända med deras fanclub som just nu sitter och spyr ur sig galla om denna blogg (och läsare) på deras instagram. Men det är kanske en okej form av mobbning? Så länge man står på deras sida liksom?

  Svara

   Precis min tanke efter CWs senaste Instagraminlägg. Det är alltså hemskt och förfärligt att CamCam skriver om LD men att de båda hänger ut denna blogg och skickar folk hit är…INTE detsamma HUR?! Åh vad jag blir trött! Dessutom har denna blogg först börjat bli hemsk, enligt CW, när folk började skriva skit om henne. Har hon tidigare missat vad folk skrivit om typ Tyra här inne eller andra som varit mer utsatta? Ska CamCam verkligen ansvara för varenda kommentar här inne? Hoppas attNöjesguiden står på sig för det lär komma en jävla massa mail från LD-fantaster som i sann Tyra-anda försöker stänga ner bloggen.

   Svara

  Förövrigt är det jäkligt intressant hur hon konsekvent vägrar svara på hur mycket pengar hon fått in. Jag gissar att det blev en jäkla massa riksdaler som hon inte hade väntat sig.

  Svara

   …håller med.

   Svara

   Hon får fortf in pengar. Ska hon varje dag redovisa för sin dagliga inkomst?

   Svara

    ….det är inte inkomst. Den ska man skatta för! 😉

    Svara

  Sjukt onödigt inlägg. Du kan väl bara fråga henne direkt istället för att skapa en hatstorm till någon som redan får väldigt mycket skit.

  Svara

   👍🏻👌🏻👏🏻

   Svara

   Syftet med denna blogg är just att bevaka, inte att ha en personlig frågestund med alla som är delaktiga i den här världen, då hade bloggen fullständigt tappat sitt syfte.

   #camcamforthewin

   Svara

  Jag tycker det är jättebra att privatpersoner anmäler bloggare som beter sig fishy, till skatteverket. Det är just genom att vara uppmärksam och ”lägga sig i andras business” som man kan stoppa att folk och företag fifflar och inte gör rätt för sig.

  Om alla bara skötte sitt skulle kriminalitet och fusk frodas som mögel. Dessutom – det är skatteverkets beslut som spelar roll i slutändan. Har du inte gjort fel har du inte heller något att oroa dig över.

  Svara

   Haha eller hur, ”sluta göra anmälningar till skv bara för att ni vill mig illaaa” låter som nåt Catten skulle fräsa om.

   Svara

    Ha ha ha, eller som alla dem som förstör Kissies bil. Hon låter ju som Catten när hon berättar om det, för inte är det någon som vill Kissie illa. 🙄

    Svara

   Alltså här håller jag egentligen med dig, men….

   Blir det inte lite ”lustigt” att först skänka pengar (CamCam) och sedan ifrågasätta ifall det var kortekt att be om dem?

   Svara

    Jo det var lite bakvänt tycker jag.. CamCam hade ju kunnat analysera LDs inlägg om hjälp till ny dator först och sen bestämma sig för om hon ville swisha eller ej. Fast grejen var ju den att den här blomhistorien kom upp i efterhand. Har jag tolkat din kommentar rätt?

    Svara

     Du har tolkat den rätt men frågan om blomman är ju rätt irrelevant då LD aldrig sa vad hon ska göra med överskottet. I förväg alltså.

     Det här är för mig klockrent CamCam som ger efter för kritiken att dissa även LD och att hon enkelt kunde frågat först om kritiken om blomman stämde, även om jag aldrig tyckte den kritiken var korrekt ifall det stämt om misstankarna om blomman.

     Svara

      Nej jag håller med dig, det står ingenstans att blomman betalats med pengarna från doneringen, CamCam utgick från det och så blev det den här soppan.Det tycker jag att hon ska stå för och även be om ursäkt.

      Men jag måste säga att det är konstigt att LD fösvarade sig själv med näbbar och klor ang. plantan – när den inte ens finansierats genom swisharna? Det låter lite som en efterkonstruktion faktiskt.

      Svara

      Det kan vara en efterkonstruktion men det hade hon blivit anklagad för även om det var det första hon sa i saken, tror du inte?

      LD är van vid orimliga anklagelser och att det inte spelar någon roll ifall hon bemött det med fakta så jag gissar på att hon bemötte det utifrån att anklagelsen var sann.

      Tycker jag att hon har en bra retorik? Nej. Kan jag till viss del förstå henne? Ja. Jag har inte varit mycket bättre i hennes kommentarsfält när jag blev hårt ansatt för att vara liberal. När jag blev pådyvlad åsikter och handlingar jag inte har så har jag också exploderat.

      Svara

  Alltså. Det är märkligt oavsett. Om de hade råd att köpa en växt för 1200 kr (minst) nog hade hon rimligtvis kunnat köpa en dator utan att behöva ha dåligt samvete över det. Hon skriver att hon är värd pengarna och ja, i mina ögon är i princip alla värda att få tusentals kronor skickade till sig. Jag kan dock tycka att de som överhuvdtaget inte har någon familjekassa, är i större behov av att få pengar skänkta till sig.

  Hon väljer dessutom själv att inte tjäna (skattade) pengar på det hon gör. Och hon väljer att inte jobba för att det ”är jobbigt”. Det är klart att människor som sliter varje dag för sin lön, som betalar skatt, blir provocerade.

  Svara

   LD har aldrig valt att inte jobba pga ”det är jobbigt”. LD jobbar och författar texter och gör podd, samt har ett spädbarn hemma.

   Svara

    Fast jo. Hon har själv sagt det på sin live ett flertal gånger. Hon har möjlighet att välja bort att jobba då hennes man tjänar så pass mycket.
    Hon har inte jobbat sen hon fick Ninja.
    Att skriva en text nån gång i månaden är inget jobb. Jobb tar man betalat för, vilket hon väljer att inte göra.

    Svara

    Spädbarn ?? Alltså ursäkta spädbarn är det inte oavsett HAN hänger fortfarande på tutten LD utnyttjar sitt situation med barnet för att slippa ta upp sitt arslet och jobba istället tigger hon pengar från sina följare…. No jard feelings

    Svara

     Spädbarn är ett barn under 12 månader, så LD’s son är i allra högsta grad ett spädbarn.

     Svara

  Varför skulle hon det Camcam, har hon någon redovisningsplikt inför dig och dina 500 kronor? (som du visserligen fick tillbaka, med ränta!)

  Det var du som drog igång hela den här cirkusen och du visste nog precis vad som skulle hända.
  Jag läser på LD:s Instagram att folk i detta nu sitter och swishar till henne, för att de vill och kan.
  Tror bannemig att jag ska swisheliswisha en slant jag med, fler Monstreror åt folket!

  Svara

   😘😘😘

   Svara

  Catrin Hedlund hyllar köttbulleturken:

  https://catrinhedlund.com/2017/04/06/tack-for-allt-du-gor/

  (Lugn nu, Ida.)

  Svara

  kåt på uppmärksamhet såklart!!!!!

  Svara

  Alltså hon tigger ju pengar som ”lön”, då borde hon ju också skatta på det. Tänk om tex Kenza också skulle göra så. Sen att hon inte vill ha reklam på sin blogg, vad kul att hon kan välja att inte ha en inkomst!

  Svara

   Pengarna ges till henne som gåvor.

   Svara

  Och det enda jag vill ha svar på är: HUR FAN KAN MAN KÖPA EN BLOMMA FÖR 1200 SPÄNN?!

  Svara

   För att man vill det!!

   Svara

    👌🏻❤

    Svara

   Det undrar jag fan med hur i.helvete kan man betala för en j…a blomma 1200 o varför tror ni att hon har fått pengarna för blomman från följare en fråga bara ?

   Svara

  CamCam, längst ned i inläggen om LD´s ”dator-bröstförminsknings-storgröndyrväxt” härva kan du dela en länk till Skatteverkets tipssida. Då kan alla de som funderar om allt gått rätt till tipsa SV.

  Länk:
  https://www.skatteverket.se/omoss/kontaktaoss/mejla/tipsaomskattefusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html

  Övrig fundering.. NÄÄÄR kommer gillaknappen tillbaka? Dessutom vill jag ha en ogillaknapp till NG som inte har fixat den än 😉 .

  Svara

  Jag trodde kritiken handlade om att hon tog pengar ur hushållskassan för att köpa en blomma istället för att ta pengar därifrån för att köpa en dator? Inte att ni faktiskt trodde att hon hade köpt blomman för pengarna hon fick av er?

  Svara

  Här samlas alla hemska skvallerkäringar och har härliga stunder. Du borde skämmas Camcam, du tänker alltså försörja dig på att driva Sveriges största mobbningsblogg. Du hetsar upp dina följare och hatet bara flödar, och det tillåter du. Du tom njuter, eller hur? Fler läsare, till vilket pris som helst. Det du håller på med är oförsvarligt och förtjänar inget annat än förakt. Fy fan för såna som dig och dina följare.

  Svara

   Och ändå är du här och läser, Babs. Om du inte mailat CamCam om detta upprepade ggr och satt ner foten och varit rättvisekämpe, så är du precis som alla andra skvallerkärringar bara att du håller dig i skuggan.

   Svara

    Det vet du inget om!

    Svara

     Blev du arg Babsan? 🙂

     Svara

      Konstig fråga. Inget Barbro skrev tydde på att hon blev arg.

      Min fråga till dig skulle isf bli, fick du slut på argument?

      Tyckte du kritiserade LD ton. Din var inte mycket bättre här.

      Svara

   Men att LD och hennes patriarkatfeminister sitter på LD’s ig och piskar upp manshatet är ok?

   Svara

    Berätta gärna om vilket manshat LD och andra feminister har piskat upp och som påverkar män? Berätta gärna hur just detta manshat påverkar män? Blir dom häcklade på gatan? Slagna? Trakasserade? Mördade?

    Nej justeja, jag kom precis på att det här manshatet påverkar ingen mer än att vissa män blir kränkta. Kvinnohat däremot, det drabbar kvinnor i form av ovanstående hemska saker.

    Svara

     Sofi: Två fel gör inte ett rätt.

     P: Jo vi kan börja se verkningar av propagandan för manshatet idag gör illa. Kommer inte utveckla mer här. Har redan gjort det inne hos LD.

     Svara

      på vilket sätt?

      Svara

      hej: Vad frågar du ang?

      Om det är det sista så läs hela min kommentar till P.

      Svara

      Jo jag läste hela, men frågade ändå. Har inte koll på dina kommentarer i andra inlägg och var nyfiken på hur du ser ”verkningar av propagandan för manshatet” eftersom du skrev det här inne

      Svara

      hej: Ok. Vi kan ta det en annan dag. Det kommer sväva bort för mycket i det här inlägget annars så att det kommer handla om något det inte gjorde från början.

      Och så klart så förväntar jag mig inte att du ska sett vad jag skrivit. Det var inte därför jag skrev så. 🙂

      Svara

      Nej jag vill också veta konsekvenser av manshatet! Jag är helt emot strukturellt hatande av en grupp, oavsett om man sparkar uppåt eller nedåt. Hat är hat. Kan du inte utveckla lite?

      Svara

      Absolut. En annan dag. 🙂

      Svara

   Jajamän här snaskas det 😀

   Svara

  Akta fröken femnist hänger ut alla i opassande situationer men att tigga pengar till en data går bra ??

  Svara

   Hur är dessa saker relaterade?

   Och att du blev uthängd kan ju bero på att du i kommentar efter kommentar skulle tala om för en kvinna att hon inte fick amma sitt barn offentligt. År 2017 förtjänar varenda individ som vill hämma kvinnors rätt så en rejäl uthängning.

   Svara

  Vet ej vem denna lady är, men blev nyfiken då hon orsakar sånt rabalder här så bloggen ligger nere någon/ra timmar. Om man betalar 1200:- för en krukväxt så har man råd att köpa en ny eller begagnad dator/laptop också! Slutdiskuterat!!!

  Svara

   Alltså det är myycket mer komplicerat än sådär, du kan inte bara avfärda det med ”slutdiskuterat”.

   Svara

   LD har aldrig sagt sig inte ha råd med en dator, eller nåt annat.

   Svara

    Ha ha ha!! Du vaknade precis va?

    Svara

  Va i helskotta har lady ångest dam tillfört till detta samhälla nån idiot tar upp Catrin Hedlund vad har hon med detta att göra din åsna

  Svara

   Jisses, glömde mamma att ge dig din adhd medicin i morse?

   Svara

    Tur för mig att jag tog min ADHD-medicin idag så att jag slipper sitta här med dreggel i mungipan och rabbla nonsens med ohämmad spasmer i armarna…

    Svara

   Vad har du rökt?

   Svara

  Ladydahmers minions öser beröm och hjärtan över henne på instagram. Det är ju såå synd om henne.

  Svara

   Stående ovationer tydligen 🙈

   Svara

   Å vilket människoförakt som här lyser igenom. Mysigt.

   Svara

  Det här var intressant angående om gåvor kan klassas som skattepliktiga eller inte.

  http://www.lawline.se/answers/patreon-remuneratoriska-gavor

  Svara

   Mycket intressant! Borde visa detta för LD.

   Svara

    Har inte inte Instagram men någon annan kanske kan påpeka detta för henne. Eller Skatteverket.
    Ska hon samla fuck-you-kapital på detta sätt i flera år och kanske få in stora summor till operationer och så, så lär det vara intressant för Skatteverket tillslut.

    Svara

     Jag har inte heller instagram så jag kan inte göra det. Och kommentaren lär inte godkännas på hennes blogg.

     Det där du länkade är i allra högsta grad relevant, finns mycket likheter mellan henne och musikern. Sprid vetja 🙂

     Svara

      Jag tycker att det är en klockren jämförelse. Byta musiken mot blogginnehåll bara så har vi LD:s skattepliktiga donationer av okända. Utan bloggen och instagram skulle hon inte få donationer alls, då dessa människor skulle inte ens veta vem LD är.

      Svara

      ABCD: LD moderar inte sin blogg och så länge du inte går till personangrepp och håller dig saklig så kommer du inte bli raderad.

      Svara

   Jätteintressant, tack!

   Svara

   Mycket intressant, med det resonemanget borde alltså hela summan skattas på oavsett vad pengarna sedan går till.

   Svara

  Hon verkar ju inte förlora några direkta följare på insta så någonting verkar ju löna LD

  Svara

  Förstår inte ens varför man ska tigga till sig pengar om det uppenbarligen finns pengar. Det är verkligen inte snällt någonstans!

  Svara

   Att tigga/be om ekonomiskt hjälp oavsett inkomst är alltså elakt? Elakt vore om den som tiggde ljög om orsak till tiggeriet. Detta har LD ej gjort.

   Svara

  Gissar på att folk kommer skicka ännu mer pengar för att ”stötta henne” så ni gör henne bara en tjänst med detta dramat.

  Btw, ingen som reagerar på hennes instagram-profil där hon skrivit sitt nummer så man kan swischa pengar till henne?! Var det inte bara pengar till en datorn först? Hon kanske fick rejäla summor så hon fortsätter tigga om pengar till annat kul… det smakar bra antar jag.

  Hade aldrig skickat ett öre till henne när världen ser ut som den gör idag, snacka om att prioritera helt fel! Hon kam tjäna pengar på reklam och en massa annat som alla andra bloggare eller public figures. Jag hade fan mått illa om folk hade skickat så mycket pengar till mig när jag i verkligheten har det bra ställt.

  Svara

   Ja, numret finns där för att man ska kunna fortsätta ”sponsra” henne, som hon säger. Det har hon sagt upprepade gånger, att det gick så bra att få pengar för datorn, så hon kan lika gärna fortsätta be om mer.

   Svara

    Precis som många andra bloggare gör.

    Svara

     …har aldrig tidigare läst om en bloggare som tiggt pengsr via swish, vilka tänker du på?

     Svara

      Joachim Lamotte har väl sitt nummer med i varenda inlägg på fb. För att få bidrag till sin journalistik. Då kan väl LD be om pengar för sitt skrivande? Ingen tvingas ju att skänka pengar. Jag swishade en hunka och kan tänka mig att göra det igen. Läser mkt av LD. Vad hon gör med pengarn kunde jag inte bry mig mindre om. Hon har ju inte sagt att man ska swisha för att hon ska donera till hjälporganisationer och sen köpt privata sker istället.

      Svara

      @AnnaF

      Lamotte skattar för det. Det funkar inte som gåva mellan privatperson och företag och han har frilansat som journalist typ alltid. Även på SVT. Inte konstigare än att ta betalt för att han föreläser, skriver saker etc.

      Annars hade ju alla anställda kunna få gåvor istället för lön. Sjukt praktiskt sätt att komma undan sociala avgifter för företag och för den anställde att slippa betala skatt. 🤑🤑 Det säger sig själv att det inte finns sådana simpla kryphål.

      Svara

      @FitterBittan

      (osäker på om detta svar hamnar rätt)

      Du har säkert rätt att Joachim Lamotte skattar på pengarna. Jag har ingen aning. För mig som bara ser hans inlägg i mitt fb flöde så tolkar jag det som ett telefonnummer man kan swisha till. Precis till LD. Men jag tycker i alla fall att vem som helst får väl be om pengar och får man pengar så får man väl göra vad man vill med dem. Jag känner mig inte ett dugg lurad av LD. Hon ville ha pengar till dator. Hon fick pengar till dator. Köpte en dator. Pengar kvar – använde pengarna till annat.

      Svara

      @AnnaF

      Har inte heller koll på var svaren hamnar så jag sejfar 😂

      Och jag bryr mig inte heller om var någons pengar hamnar, det var inte det jag menade, men jag inser att det kan misstolkas. Alla har möjlighet att skattefuska om det är där det kniper för många, men är man såpass känd hade jag inte vågat och utgår därmed från att även LD listar ut det/tar reda på det. Jag har noll koll på hennes bolagsform, men är hon intresserad finns det ju tex folk som har betalt för att ha järnkoll på hur det skall utföras. Tex revisorer, som antagligen inte får lön via Swish 😁

      I övrigt är det ungefär lika intressant som att fråga gemene man vad de gör med sin lön.

      Om jag ensam hade pyntat 20 papp för att hon skulle köpa en dator hade jag säkerligen lackat ur. Eller, det vet jag att jag hade. Sådana nitar har jag ju gått på.

      Men jag tycker inte att hon skall sitta lugnt och känna sig som den goda i sammanhanget. Jag läser inte allt och regelbundet, men jag har sett taskiga uthängningar tagna ur luften. Det mest elaka var flera år sedan när jag såg ett inlägg om en 17-årig tjej som skrev ett inlägg om sin kropp. Ett fantastiskt inlägg, ffa av en 17-åring, där LD outtade tjejen och bombastiskt talade om för världen att tjejen inte hade rätt att skriva så för att hon tillhörde normen (vit, smal, heteronormativ och allt det där). Det reagerade jag över och tyckte var ren och skär mobbing. Kommentarerna brukar inte vara ett dugg bättre.

      Kasta första stenen och allt det där?

      PS: letade upp inlägget som jag reagerade så starkt på.

      http://ladydahmer.nu/att-en-smal-snygg-kvinna-alskar-sin-kropp-ar-inte-speciellt-revolutionerande-eller-modigt/

      Läste även den unga tjejens blogg efter det, och vilken tjej!

      Jag ber om ursäkt på förhand för rörig kommentar, min hjärna har stängt av pga sömnbrist så jag vet inte om jag öht mejkar sense.

      Svara

  Det är ju helt fantastiskt hur många av er kan ta detta så oerhört seriöst.. Anmäla till skatteverket! Really? Slappna av lite haha!

  Svara

   Hon ska skatta som alla andra om det finns någonting att skatta.
   Jag kommer tipsa SV imorgon när jag fått screenshotsen i ordning och kommer referera till remuneratoriska gåvor som är skattepliktiga.
   Sen är det upp till SV att ta ställning, dom vet nog bäst.

   Svara

    Tycker jag man ska skatta om reglerna säger så? Jajamensan. Så absolut värt en prövning.

    Men i din screen shot, glöm inte att få med dessa ord från LD.

    ”Jag erbjuder ingenting i gengäld, blogga och skriva och bråka kommer jag fortsätta med i precis samma utsträckning ändå! Helt gratis”

    Svara

     PS Fallet du hittade så hade han en donationsknapp på sin webbsida. Kan tänka mig det var avgörande.

     PS 2 Du kan väll iaf erkänna att du anmäler pga att det är just LD det gäller i ditt fall? Eller?

     Svara

      Jag tror att det viktigaste i det här fallet är att donationerna kommer in pga LD:s mediala innehåll, det hon producerar. Om hon inte producerar och lägger ner bloggen och insta så upphör donationerna. Hon har ingen personlig förhållande med alla hennes följare och fans, hon känner dom inte. Det är inga kompisgåvor vi pratar om.

      Och ja, jag hjälper LD så att hon kan bidra till samhället. Hon verkar må dåligt över att inte göra det.

      Svara

      Ah, här tror jag inte de kommer hålla med dig…

      ” Hon har ingen personlig förhållande med alla hennes följare och fans, hon känner dom inte.”

      Sen, vad tycker du om att någon ombedd ”hjälper” dig?
      Var det det verkligen ärligt sagt av dig?

      Svara

      Eftersom att jag tycker du och ABCD har en intressant fråga så hade jag tänkt hjälpa dig i vilket fall att hitta den ursprungliga texten, med brasklappen att ni kommer få det svårt du ursprungstexten är raderad och att visa på äkthet i en kopia blir svårt, men efter att ha läst uspungstexten så inser jag att ni kommer få det oerhört svårt att väcka er tanke.

      Här är ursprungstexten…

      http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/03/lady-dahmer-ber-om-pengar-till-en-ny-dator

      Svara

      Ja men då kan hon bara bevisa till SV att hon vet vem som har donerat vad, vilka personerna är. Lätt ju.
      Skatteverket är nog inte intresserad av varför jag anmäler LD, det enda dom vill jaga är pengar. Allra helst från privatpersoner och småföretagare.
      Varken du eller jag vet hur stora summor hon fått in och kan få in allt som allt i framtiden.

      Svara

      Frågan om varför du vill anmäla LD var bara för mig och kanske också lite för dig. Bara därför jag frågade.

      Fast du är inte skyldig att skatta för en gåva från okänd donator heller.

      Om det blir dömt som skattskyldigt pga upprepningen av gåvor så kommer det öppna en hel burk med maskar och frågor om hur det ska göras med tiggarna på gatan också.

      Utöver det så har du ju ett fribelopp varje år som du får tjäna innan du börjar betala skatt…

      Svara

      Vill du verkligen anmäla någon för att väcka saken så vet jag en rad med bloggar som borde komma före på tanke.

      Tex LaMotte.

      Svara

      Jag lämnar frågan obesvarad.
      Som sagt, jag tycker Skatteverket får titta på det här. Jag bistår dom med lite material bara.
      Vad dom kommer fram till lär knappast revolutionera min värld.

      Svara

     Jag är mer intresserad av att hitta texten där hon beskriver varför hon behöver en ny dator. Den allra första tiggarposten.
     LD får själv yttra sig till SV vid förfrågan.

     Svara

      Den finns på Instagram.

      Svara

      Bloggbevakning tog en screenshot på ursprungliga inlägget, sök här så finns det. Och under det, på hennes insta, finns kommentarer kvar som hon själv skrivit om hur datorn är kopplad till hennes skrivande, tex: ladydahmers@karrekaninen ja så kan man tycka. Eller så kan man tycka att wow tack Natashja för att du i åtta års tid skrivit texter och utbildat svenska folket helt gratis klart du ska få hjälp att köpa en dator så du kan fortsätta skriva.
      och:
      ladydahmers@- ja jag är fett privilegierad. Jag har dock jobbar gratis i åtta år så tycker du jag är värd kompensation för detta så skänker du en slant.
      och:
      ladydahmers@- Donationen jag ber om ska läggas på en dator ja men jag ber om det som ”tack för allt du gjort”. Att du väljer att avfölja pga jag ber om pengar för nåt du fått gratis under flera år säger mer om dig än mig.
      samt detta:
      ladydahmers@- kom gärna med fler förslag för framtiden! Tycker detta var great success dock o kommer nog starta nåt slags patreon eller månadsgrej.
      osv.

      Svara

    Med tanke på att slösa med skattepengar menar du? Jämför lite snabbt vad en utredning skulle kosta och med den uppskattade summan som LD ska ha fått, men även den faktiska tid som DU lägger ner på ärendet.Verkar det proportionerligt tycker du? Om du nu är så väldigt orolig för att den oerhört lilla summan i sammanhanget skulle gå till skatt, så finns det andra att söka efter. Leta upp politiker och företagsjättar om du verkligen vill göra en insats för samhället. Du verkar ju uppenbarligen ha tiden hör det… Tack å hej!

    Svara

  Tror också att det inte handlar om själva blomman i sig, klart hon får köpa en blomma bäst hon vill. Det handlar väl om att insinuera att hon inte har råd med så mycket på sin lilla inkomst, men sen på nåt sätt ändå hitta pengar till någonting som kan klassas som lyx.

  Lite som de i lyxfällan som ”måste ta lån från vänner för annars klarar de inte sig” och ändå köper dyra kläder, röker ett paket cigg om dagen eller dricker 45 liter oboy i månaden. Det finns liksom nånting de kunde gjort för att försöka fixa sin egna situation innan de involverar andra i sin ekonomi.

  Eller lite som min inneboende kompis jag hade som inte ”hade råd med halva hyran” så jag var schysst och betalade två tredjedelar. Det kändes bra först men sen blev det lite bittert när det köptes nya prylar och kom paket i brevlådan varje dag, varje måltid åts ute och det jag räknade som lyxkonsumtion skedde på min bekostnad. Klart som tusan jag hjälper till om jag kan, men det är inte kul att känna sig utnyttjad.

  Svara

   Hon har aldrig insinuerat att hon inte har råd med saker alls.

   Svara

    Tycker det är att inte ha råd om man ber sina följare swisha. Varför be dem swisha om det inte verkligen behövs? Det kan man ju i och för sig göra om man vill, men då blir det ju mer en fråga om egna prioriteringar, sug efter pengar och kanske etik/moral.

    Svara

  Jag hoppas så innerligt att du skäms över vad din blogg blivit på senaste Camilla. Tyckte så mycket om den innan men det här är så ledsamt att se. En mobbnings-blogg med ett kommentarsfält man blir mörkrädd av.
  Jag har gått in på den dagligen men nu hoppas jag faktiskt och tyvärr att den stängs ner för såhär får det bara inte gå till.

  Svara

   HAHAHA.

   Svara

  LD har varken ljugit om hur bra ställt hon har det eller tvingat någon att swisha till henne. De som valt att så göra har gjort så pga tacksamma över hennes texter och hennes tid, att döma av kommentarsfältet. LD talade om för sina följare att hon beställt datorn, trots det fortsatte folk swisha pga ovan nämnda orsaker. Det swishas än idag, helt frivilligt. LD skrev att överskottet skulle sparas till bröstoperation, eller nåt. Ingen hemlighet med att överskott fanns och finns eller att hon tänker använda det till vad hon vill.

  Att fundera på för egen del bör vara:
  – Varför provocerar ”tiggeri” mig?
  – Varföe tror jag att jag har rätt att bestämma över pengar jag utan tvång givit bort?

  OBS! LD har alltså fortf inte sagt ”skänk mig pengar jag har inte råd med en dator” och sen köpt knark för pengarna istället för en dator.

  Dessa inlägg är så fruktansvärt onödiga pga du fyller ditt kommentarsfält med hat, ren och skär hat. LD’s fällt är fyllda med kärlek. Att dina läsare är så ledsna inombords att man förminskar LD’s följare till huvudlösa idioter får stå för dom. LD har ett gäng tänkande, analyserande och reflekterande kvinnor som följare trots dina läsares människosyn. Följer man debatterna och texterna hos LD kan man se att det inte är ja-sägande idioter som slickar hennes röv. LD får ofta kritik och har inga problem alls att bemöta den, om den är saklig. Man behöver inte bemöta sånt här sakligt.

  Du fick din peng åter. LD har bemött ”kritiken” (så jävla märkligt att skänka bort pengar och sen vara arg). Hela grejen här är så urbota korkad.

  Denna blogg började så jävla bra. Nu känns den bara arg, fel. Och nej, den känslan har inte varit bara pga inlägg om LD.

  Svara

   Intressant, där har vi väldigt olika bild. Min bild är att om man inte bäddar in kritiken i fjäsk/alt är bundis med LD(då får man tycka olika) så är hon inte alls särskilt saklig vid kritik. LD struntar dessutom ofta i att bemöta relevanta argument överhuvutaget. Nu har jag slutat läsa hennes inlägg så det kan ju ha ändrats.

   Svara

  Fy fan för hela jävla mänskligheten.

  Tyvärr har håg Dessie liknande känslor för denna blogg. Vill inte läsa längre, men är så intresserad av vad som händer sen/vad ska hon göra etc. Så kan verkligen inte låta bli. Ah, lord give mW strength!

  Svara

  Lite lustigt, på LDs Insta och blogg fördöms hatet som härjar i denna blogg, dels i form av inlägg men också i form av kommentarer. Jag tycker LD hatar på rätt bra själv både på sin blogg och Insta, hennes svar till läsare som inte håller med henne är inte av den trevliga sorten, och hennes mest trogna följare kopierar hennes sätt att svara.

  Och som någon påpekade i hennes eget svarsfält, om LD lönearbetat för att ombesörja sina utgifter och kostnader, istället för att bedriva tiggeriverksamhet hade ingen kommit på tanken att ifrågasätta vad hon gjorde med sina pengar. Det är det som är så härligt med egna intjänade pengar, som är synliga i systemet. Jag både bidrar till välfärden och kan göra precis vad jag vill med dem.

  Svara

  Hoppas du inte har barn ?? För Din blogg och du är en dålig förebild. Sluta ge dig på andra
  Människor enbart i syfte för att plocka läsare.. har Du ingen talang du kan använda dig av och måste vara en mobbare för att få pengar? Ja då är det synd om dig. Skärp dig!

  Svara

  Blir så provocerad av att LD väljer att inte arbeta för att hon har råd att stanna hemma och sedan tigger om en billig dator och köper sen en jävla planta. Själv sliter jag dag ut och dag in på mitt jobb för att försörja mig och mitt barn, ändå går det inte ihop sig. Har varken råd med dator eller växt. Och så skickar folk henne pengar?? Vem i sitt sinnes fulla bruk skulle göra det?

  Svara

   Hon är föräldrarledig.

   Svara

    Arbetade hon innan?

    Svara

     Nej, hon har inte arbetet sedan hon fick sitt första barn. Runt 9 år sedan.

     Svara

  Team Camcam❤!!

  Svara

  Det här tar priset som det tramsigaste jag läst på länge!
  För det första: vem sjutton tigger pengar på detta sett?? För det andra; vem f-n kommer ens på tanken att ge å sen klaga??

  Svara

  Backar dig Camcam!

  Svara

  Förklara för en oförstående varför man inte vill betala skatt när man kallar sig socialist och feminist? Inte ens de mest konservativa feministerna vill ta bort skatten helt. De flesta fattar ju att vi måste betala om vi ska ha en skola och sjukvård i världsklass.
  Hur är det ok att skänka pengar till någon som ser det som sin blogglön? Samma människor som väl skulle döma en rejält hårt om man betalade någon svart för att fixa ett badrum.
  Är det såhär vi ska bygga nya jobb och karriärer i framtiden? Vi kallar jobbet en ”gåva” och hepp kan man betala en privat sjukförsäkring och sätta barnet i en privat friskola osv?
  Ja, jag drar lite höga växlar. Men jag fattar inte hur man kan försvara detta med att det är ett ”jobb” och att hon måste få betalt men samtidigt slippa betala skatt?

  Svara

   Jag håller med dig. Bloggen bedrivs som näringsverksamhet och genom att få gåvor för sitt skrivande undviker hon att betala skatt. Utan en sådan stor plattform skulle hon inte komma upp i så stora summor som gåvorna rimligtvis ger. Hon får alltså gåvor för en motprestation (=att skriva). Jag förstår inte hur det kan ses som något positivt. Din jämförelse med att renovera svart är en bra jämförelse.

   Svara

   Det är häftigt att betala skatt säger socialisten för att sen skita i det och dessutom bo gratis på fackets hotell. 🙈👍

   Svara

  Första gången jag är inne på den här bloggen… Och tror helt ärligt inte mina ögon!!! Mobbing överallt både i inläggen och kommentarerna?! Finns det ingen hyfs bland folk längre? Värre än skolgården på mellanstadiet liksom 🙁

  Svara

   Du vet tydligen inte ens vad mobbning är?

   Svara

  Suverän blogg det här. Wigwag poppar popcorn. Inläggen om LD:s förehavanden är i högsta grad relevanta. Främst på ett moraliskt plan. Juridiskt tveksamt är det också. Klart är dock att det kvittar vad LD eller givarna kallar pengatransaktionerna utan vad som kommer ligga till grund för en bedömning är självfallet om bloggen aktivt anses användas för att få tillstånd överföringar. Kostnaden för själva dat
  orn kan LD sedan dra av i deklarationen.

  Ser förövrigt varken någon mobbing eller näthat här. Mobbing är en gruppdynamisk sociostrukturell över/underordning och LD är i detta sammanhang en av bloggosfärens klart fetaste lysande stjärnor som tar sig rättigheter i uttryck, aggressivitet och hat på underordnades bekostnad. Så den ende mobbare jag ser här är LD själv. Camcam skulle kunna vara mobbare också men är det inte. Har position för det men utnyttjar det inte. Utom när det raljera lite väl friskt om 15-16 åriga hästtjejer typ.

  Svara

   Tumme upp

   Svara

  Om jag hade varit LD och bett om pengar till dator och det öst in pengar, hade jag köpt min dator. Jag hade hade köpt datorn och sen skänkt överskottet till någon form av välgörenhet. Jag hade visat upp kvitto på själva insättningen. Jag hade inte roffat åt mig allt, i sann kapitalistisk anda.

  För det var ju en dator som var ju målet för insamlingen och inget annat.

  Om sen människor, i fortsättningen, vill skänka till henne, är det en helt annan sak. Men just i detta fallet, var det en dator. BARA!

  Svara

  LD är drottningen av skenhelighet och det är på tiden att någon synar henne. De ”gåvor” hon fått är solklart så kallade remuneratoriska gåvor med underförstådd motprestation.

  LD må ha blivit ordentligt kölhalad här men att kalla det för mobbning är lika absurt som att kalla henne för socialist. Stackars LD, jobbigt när ens tendens att gapa högst biter en i röven…

  Svara

  Det finns en orsak till att det sägs att de som säger sig vara brutalt ärliga älskar brutaliteten mer än ärligheten, och den här bloggen stinker verkligen av det.
  Jag gillade faktiskt bloggen skarpt i början, men fan anamma vad det har gått utför. Psykiskt sjuka häcklas och det piskas konstant upp till häxjakt mot enskilda kvinnor. Kommentarsfälten dryper av rasism, kvinnohat, funkofobi och klassförakt, jag har sett högerextrema trådar på Flashback med godare ton än vad som återfinns här. ”Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas”, detta är fan årets största skämt. Fast, det är väl svårt att rensa ur kommentarerna det som redan finns i inläggen. Uppenbarligen är det väldigt många individer som ofta tas upp här som mår väldigt dåligt över bloggens existens. Är det värt det, CamCam? Är det värt att få människor att må dåligt över den konstiga sorts ”tough love” du tror att du kör med?
  Unket. Sjukt unket.

  Svara

   Har du tittat på kommentarerna hos LD? Är de ”hatkommentarerna” helt OK?
   Jag måste säga att kommentarerna här är extremt mjuka i förhållande till vad som skrivs hos LD.
   Det verkar som att vissa bloggare är ofelbara och får inte ifrågasättas och då är det helt OK att ”hata” ifrågasättarna.

   Svara

   Vore intressant att se exempel på alla de här kommentarerna som innehåller rasism, kvinnohat, funkofobi och klassförakt. Som inte är skrivna av LD själv alltså. Länka?

   Svara

    Avundsjuka, inte står riktigt rätt till i huvudet, ensam, inga vänner o.s.v.
    Dock hittar jag inga rasistiska kommentarer här. Det är något ”hittepå”.
    Kvinnofientligt? Att människor reagerar på att någon ber om pengar till dator. Det öser in pengar, mycket mer än vad datorn kostar och hon tar allt.
    Hade LD varit öppen med att behålla överskottet, hade det inte blivit sådant här rabalder.
    Detta rabalder hade skett, oavsett kön!

    Svara

     Alltså allt som skrivits om Camcam på LD:s sida om Camcam.

     *virriga jag

     Svara

    Riktad till Elinvo…. nånting.

    Svara

  Ärligt talat så förstår jag inte hur folk kan skicka pengar till någon som inte är handikappad eller har en sjukdom som förhindrar henne att arbeta.

  Svara

  Det är läskigt när det kallas för mobbing, hatstorm, drev och att vi vill henne illa.
  Jag erkänner att de få som skrivit att LD är äcklig och annat skit är små vider som inte har något att komma med MEN det är inte att hata för att man tyckt att någon ska granskas när den ligger i gråzonen.
  Det är inte kvinnohat för att man undrar och påpekar det, det gör inte heller mig till dum i huvudet, ensam, sjuk eller elak.

  Det är inte heller någon som hetsar till att det ska anmälas.
  Skatteverket har en tipssida för just såna här gråzoner och det kommer inte ta alla våra skattepengar att utreda detta om någon nu anmält LD.

  Är det någon som drevar så är det ta mig fan LD som själv går in och piskar på stämningen för att sen vända sig till sina 44000 följare på instagram för att berätta hur synd det är om henne.

  Jag fattar inte ens grejen, om man nu får ge gåvor skattefritt så är det väl inget att tjafsa om och LD kan skratta åt alla som tror att hon gör fel och alla hennes följare kan i lugn och ro fortsätta skänka.

  Svara

   Jag undrar var någonstans i kommentarerna här det står att hon är äcklig, hemsk, fet osv. som hon påstår på sin insta. Det stämmer ju inte! Däremot finns det ganska mycket befogad kritik av hur hon har valt att hantera hela den här historien, men det väljer hon såklart att inte låtsas om. Intressant. Jag undrar vem som egentligen piskar upp stämningen, när man läser kommentarerna till hennes instagram…

   Svara

  Det första jag tänkte när jag läste inlägget var ”hon skriver inget om när hon fått pengarna för vad datorn kostar, att hon stoppar insamlingen eller vad som händer då. Alltså möjligt att folk swishar när det redan finns alla pengar till datorn, som var det hon bad om pengar till”. Därav ingen swish

  Svara

  Hade velat fråga detta på LD:s blogg eller Insta istället, men vågar ärligt talat inte då jag inte pallar påhopp eller att de facto bli blockad. Upplever inte någon ärlig intention om att hålla en bra kritiserande diskussion.

  Vad är det som gör att hon inte vill inkassera en skattad inkomst för det arbetet hon lägger ned på bloggen? En skattad inkomst som framför allt är pensionsgrundande och inte sätter henne på pottkanten den dagen hon ska pensioneras eller för den delen skulle behöva leva utan sin man. Ska hon fortfarande leva på bloggläsares goda vilja även då?

  Har detta någon gång diskuterats på hennes blogg/Insta?

  Hoppas att någon kan ge mig svar.

  Svara

   Jag frågade vid ett tillfälle varför hon inte arbetar (uppriktigt nyfiken, inte för att ”sätta dit”), eftersom hon sa att hon ”valt” att inte arbeta. Då dumförklarade hon mig först genom att säga ungefär, fattar du inte att alla inte kan jobba. Jo, men nu frågade jag varför DU valt att inte ha ett jobb. Då drog hon hela sin uppväxt med alla möjliga sorters problem osv. Dock gav hon inget svar på frågan, men du kan ju försöka igen om du vill, men räkna med att bli utskälld.

   Svara

    Jättetack för ditt svar, och bra fråga till henne, att du stod på dig! Jag får väl själv fråga, får se hur motreaktionen blir…

    Svara

  Debatten här är lika absurd som när människor har åsikter om romska tiggares val av inköp för sina tiggarpengar. När jag väljer att ge en annan människa pengar, gör jag det av egen fri vilja och när pengarna övergått till den andres ägo angår det inte mig vad pengarna går till. Hänga på nätet och försöka hitta ngn stackare att mobba går bra, men när det gäller skattesmitare i mångmiljonbelopp el banker som tigger skattepengar när affärerna inte går bra men delar ut enorma aktievinster när det regnar manna – det bryr man sig inte om. Få lite perspektiv på tillvaron och sluta med dreven på privatpersoner.

  Svara

   Var är logiken i ditt inlägg människa? Att jämföra det ena med det andra är inte logiskt. Har man startat en insamling och sagt att pengarna skall gå till A och B så bör väl pengarna gå till A och B och inte till C, D och E?

   Svara

  ”Socialisten” LD vill att andra skall föra över pengar till henne. Men hon vet inte riktigt vad pengarna skall gå till. Socialism i ett nötskal!

  Svara

  Bloggaren Toklandet har en mapp om Lady Dahmer, samlade inlägg från hennes första inlägg och lite framåt. Jag blir på riktigt mörkrädd när jag läser, och hon har dessutom 44tusen följare??

  Svara

   Kände inte till LD innan. Orkade bara läsa ”Första inlägget”. Oj, vilket hat hon ger uttryck för. Hon hatar alla män?! Man kan bara ta sig för pannan. Extremvänsters och extremhögerns hets mot varandra gör inget bra för samhället. Var det inte så herr Hitler kom fram?

   Svara

  Oj oj oj, vilken moralpanik på båda sidor…
  Man må ha synpunkter på hur familjen Dahmer sköter sin privatekonomi. (Jag tycker själv det var konstig att hon inte tyckte att hon kunde ta pengar från sparkontot till en billig dator, men men.)
  Lady Dahmer blir försörjd av sin make och har väl inget direkt behov av donerade pengar för sin överlevnad, men hon och/eller kan inte få någon form av egen inkomst annat än crowdfunding via patreon o dyl. Klart den tiggande romen utanför Ica har större behov av den där 50- eller 500-lappen än LD, men om man nu väljer att hellre ge till LD måste hon väl för fasen få göra vad hon vill med pengarna. Jag gav själv inte pengar pga provocerad (av anledning jag inte riktigt kan klargöra nu), men inte kan man kräva att LD aldrig mer ska få köpa nåt efter att hon köpt den där datorn är ju absurt.

  Sen sticker det lite i ögonen att LD känner sig så utsatt här. Alltså det fattar jag att hon gör, för fan vad folk är hysteriska, men hon är själv inte direkt främmande för att ta selektiva screenshot även av saklig kritik, för att sedan låta sina följare göra totalt åtlöje av postaren. Nu menar jag inte rena hatinlägg typ ”du borde sluta frossa din tjockis” utan inlägg där folk helt enkelt inte håller med. Om LD tycker att åsikten är tillräckligt korkad så har hon inga problem med att hennes kommentarsfält fylls av förlöjliganden. Jag tycker hon säger mycket vettigt, men hon är inte världsbäst på att hantera oliktyckare.

  Svara

  Oj… skriver på telefonen, svårt med små knappar… det ska stå ”kan och/eller VILL inte skaffa sig nån annan form av egen inkomst…”

  Svara

  Hon har aldrig sagt att hon haft dåligt med pengar. Men eftersom hon är hemma med J, och pga andra personliga skäl. Så varför ite? Hon TIGGER inte pengar åt sig, hon sa att kan/vill man så får man skänka. Hon har varit ärlig sen början med vad hon gör. Skulle ni inte gjort samma, eller iaf testa? Om ni hade lika mycket följare. Ni får tycka vad ni vill om hennes feminism, men hon har hjälpt em hel del kvinnor att inte känna sig ensamma. Hur mycket tid hon lägger ner och kämpar för vår skull, och våra rättigheter. Osv! Man kan alltid ha olika åsikter om hur dom delar upp ekonomin, hur hon hanterar hat, vi är alla människor. Men hon har inte stabbat eller tvingat nån till nånting! Är det okej att det finns sponsorer istället som hyllar fel och ohälsosamma saker? Som hetsar? Men nä, det är ok bara det är sponsrat! Och jobb, hon har ju klart en livsstil som hemmafru och trivs så, är det så hemskt? tar hand om familjen, och kämpar för vår skull så gott hon kan. Vi är alla olika och det får vi respektera. Och hon hanterar sin hat lika bra som ni alla skulle hantera den. Kan vi inte bara va glada för andras skull istället?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.