Madeleine Ilmrud anklagas för rasism.

Madeleine Ilmrud:

Madeleine skriver ett inlägg där hon anklagar politiker och Sveriges främlingspolitik för attentatet igår på Drottninggatan.
Hon vill veta hur vi ska övervinna hatet med hjälp av handlingsförlamat flumsnack?

Jag blir ledsen och frustrerad. Sveriges naiva syn på medmänsklighet har gjort att vi acceptera det här. Tragiskt men sant. Självklart ska vi hjälpa, rå om och värna för människan men till vilket pris? Med våra öppna gränser har vi själva valt att ta in oinbjudna gäster. Och kom inte och säg att det inte är så för det är precis. så. det. är. Jag har sett det själv!
[…] Samhället har blivit så skevt och att något så hemskt som det som hände igår ska behöva inträffa för att Sverige ska vakna är ju bara tragiskt och beklagligt! Om vi ens kommer att vakna nu…? Jag är tveksam tyvärr. Terroristerna är här, vi har bjudit in dom. Men en sak är säker, mitt land, mitt Sverige kommer dom aldrig kunna ta ifrån mig! Och mina barn kommer jag göra allt för att skydda, om det så innebär att jag måste stånga mig blodig för att få ett tryggt Sverige igen ♥

Kommentarsfältet inne hos henne är delat, ungefär hälften tycker att det är bra att hon som offentlig person säger ifrån och hälften tycker att hon är smygrasist.

En dag som denna – borde man inte få känna ilska, skräck, tveksamhet och allt annat som kommer med en sån här situation.
Jag hoppas att hennes inlägg är mer en reaktion baserad på rädsla för jag tror inte att detta är vägen framåt.
Jag hoppas i alla fall inte det.

Tack för tips!

Just nu skiter jag i att pytsa ut inlägg med jämna mellanrum utan jag kör ut saker när de kommer. Är det okej?

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Matplatsen la upp ett inlägg (ett filmklipp) på insta igår med henne i fest-outfit. Efter att folk kommenterat om att de inte var på partyhumör direkt efter dagens händelser och att de inte förstod att hon körde på som om ingenting hade hänt så tog hon bort klippet. Efter att folk kommenterat en annan random bild inte hos henne kring detta så försvann även denna bild och kommentarerna med den. Hon viker verkligen inte en tum från sitt vinnande koncept ”vardagslyx, mat, shopping, resor och yta yta yta” och är inte ok med att folk ifrågasätter.

  Vad tkr ni om Biancas lön i lets dance som ska varit över 300 000? ?

   Med tanke på att Flinck fick 600 000 kr så känns det väl rimligt…?

   Så som hon shoppar o äter ute går väll dom pengarna snart. För o vara så ung tycker jag hon stor konsument av dyra väskor och skor

   Är skillnad på att få lön och att fakturera samma summa!

  Camcam katterna i livesändning har drabbat samman!! Jag får abstinens när jag ser det måste ha en kisse snart o vad gosiga dom är. Men THK är nummer ett såklart

  Varför skulle hon skriva detta inlägg bara pga rädsla?

  Det är ju fint att vi står enade och tar hand om varandra men det löser inte problemet med terrorister. Manifestationer, profilbilder med sverigeflaggan på fb eller lullulltaggar är bara boost för det egna jaget. Vi står enade…mot vad? Terrordådet skedde ju iaf…

  Vi kan inte krama ihjäl en terrorist…

   Exakt!

   Bästa jag läst!!!!!!

  I krig o terror gäller det o se verkligheten. För att kunna lösa problemen o få ett tryggt samhälle. Blunda hjälper aldrig. Attentatet i Ryssland på tunnelbanan var ju hemskt. Har själv åkt den tunnelbanan. Drabbas man där så är man ju så fast i vagnarna. Ja som GW Persson så detta var tyvärr väntat. Men jag kan inte leva o gå o vara rädd. Tänker mer på andra o dom drabbade.

   Glöm inte att den värsta terroristen i Norden fortfarande är en vit man från Norge och att en skolskjutning i Trollhättan ägde rum med inspiration från hans dåd. Hoppas du fördömer det lika mycket.

    Ja, men bara för att han är den värsta betyder inte det att han är den enda hemska som vi borde skydda oss mot…

  Tycker att Madeleine kan hålla sig till att skriva om sådant som ligger henne varmast om hjärtat, dvs shopping, prylar och yta.
  Det blir lite patetiskt när ointelligenta bloggerskor ska prata politik.

   Det är patetiskt av dig att påstå att man är ointelligent för att man är bloggerska…..

    Det är inte för att hon är bloggerska, Madeleine Ilmrud är inte speciiellt smart helt enkelt.

    Har inget att göra med att vara bloggerska. Madeleine är bara helt enkelt inte särskilt intelligent.

  ”Just nu skiter jag i att pytsa ut inlägg med jämna mellanrum utan jag kör ut saker när de kommer. Är det okej?”

  Självklart. du behöver inte ens fråga tycker jag. <3

   <3

   Håller absolut med!

   Och tack för ”Like”-knappen. ?

  Madeleine har lagt upp inlägg med tvivelajtigt innehåll innan så tror detta inlägget speglar hennes faktiska åsikter. Hon borde dock skämmas. De människor som flytt hit är med om sådant här varje dag. De kan inte belastas för detta. De människor som vill skada andra finner sätt att ta sig hit ändå. Tror Hans Rosling visade det på ett bra sätt i någon av hans föreläsningar.

  Tycker synd om alla rasifierade människor som inte bara måste vara rädda för attentat utan också för att bli utsatta för hatbrott av rasister som nu ser en chans att sparka nedåt.

   +1

   Japp. Efter varje attack typ skriver hon något likadant, så jag betraktar henne som en (smyg)rasist.

  Personen med avslutet ben sägs nu vara försvunna Ebba 11 år. Lila byxor, blå jacka och blå ryggsäck och brunt hår. Allt är som på bilden

   Sägs av vem? Flashback?

    Efterlysningen på fb säger lila byxor, blå jacka, blå ryggsäck och brunt hår. Personen på den vidriga bilden har detta, polisen har varit hemma hos Ebbas föräldrar idag och tagit DNA och nyss togs fb efterlysningen bort från fb…. hoppas hoppas att hon ”bara” är återfunnen hel och frisk.

   Tänk på hennes familj och hennes vänner. Spekulera inte

  Hur är det rasistiskt att stänga gränserna?

   Ne, det skulle bara vara av omtanke av det svenska folket. Så inget rasistiskt alls!

    Ja, exakt? Det svenska folket – vi som bor i Sverige. Det är väl dem vi ska bry oss om?

     Ja. Åtminstone i första hand kan man tycka.

   Sverige har haft ”stängda gränser” i ett år.

  Jag förstår mig inte på folk som inte kan vänta på att få använda gårdagens attack till sin egen politiska agenda. Redan de första timmarna efter dådet såg jag kommentarer om att det hela ”var väntat” och att vi ”varit naiva”. Det finns gott om tid att vädra politiska åsikter, men när människor fortfarande inte fått tag på anhöriga eller inte kan ta sig hem är det inte rätt tid.

  Att direkt göra paralleller mellan terrordådet och Sveriges migrationspolitik är också väldigt lustigt (för att uttrycka det milt). Terrorister behöver inte vara bosatta i ett land för att utgöra ett hot. Såvida en inte propragerar för totalt stängda gränser där ingen kan röra sig in ELLER ut ur landet finns risken kvar.

  Dessutom är målet för terrorism att söndra och så främlingsfientlighet. Att tvinga nödställda människor att befinna sig i krigsdrabbade territorier ökar risken för att de ska ansluta till terrororganisationer – antingen för att det känns som enda utvägen eller via tvång.

  Igår såg vi både de fulaste delarna av vår omvärld och de allra finaste. Människor öppnade sina hem för främlingar, polis och sjukvård arbetade febrilt och medmänskligheten lyste igenom det vidriga våldet.

   ”Att direkt göra paralleller mellan terrordådet och Sveriges migrationspolitik är också väldigt lustigt (för att uttrycka det milt)” Hur är det ”lustigt”? Den misstänkte mannen som gjorde dådet är en immigrant. Är det verkligen såååå konstigt då att tänka att det kaaaanske har en koppling till migrationspolitiken?

    Ingen idé tyvärrr är jag rädd, att tala inför döva öron. Men vi som har öppnat ögonen för längesen och som insett vad som bör göras finns här också, som ett litet hopp ?

     Ursäkta, men döva öron? Jag lyssnar på åsikter oavsett om jag håller med om dem eller inte. Min poäng är att det fortfarande finns barn som vårdas för allvarliga skador och ändå kan vissa individer inte vänta med att förvandla dem till politiska verktyg.

      Vad har du för lösning på problemet då? Har du något bättre förslag?!

      A – bättre förslag än vad? Jag har inte sett ett enda förslag.

     För att visa att jag inte stänger av för åsikter som är olika mina egna – vad är det som bör göras?

    Lustigt för att han hade kunnat befinna sig i Sverige oavsett var han är bosatt. Lustigt för att han inte begick brottet på grund av att han invandrat till Sverige. Lustigt på grund av att en klar majoritet av de som flytt till Sverige försökt undfly händelser som gårdagens.

     Hur kan du tro det. Spekulationer. Finns experter som är insatta i detta ned terrorbrott. Andras åsikter är personliga o har inte alltid med verkligheten o göra. Man ska inte vara rädd för o se verkligheten. Tyvärr går vi mot tuffare tider. Mer resurser behövs till polis och sjukvård.

      Lite svårt att veta om du riktar din kommentar till mig? Du får gärna precisera och ge exempel på vad du menar, i nuläget vet jag inte vad du menar.

  Linda Thelenius (Rosing) skriver ”bevara Sverige svenskt” på insta :((( blir fan föreBANNAD

   Vilken tur för henne att hennes helsvenska make inte har härjat runt på torget i Enköping med skarpladdat vapen. Inte heller har han drogpåverkad rammat grindarna till Kronobergshäktet med bil, medan yngsta sonen satt i baksätet. Hon kan vara stolt över sin supersvenska familj. Om bara alla vore lugna och fina som Peter och smarta som Linda.

    Word!

  Madeleines hela blogginlägg med svar. är ett prakt exempel på rasitiskt flummsnack.

  Tyvärr inte första (eller sista) gången ilmrud visar sin politiska tillhörighet…
  Hoppas hennes barn får lära sig ett mer öppet synsätt i skolan.

   Jaha?! Ett öppet land så att fler terrorattentat kan begås?! Smart!

    1. Anonym sa öppet synsätt.
    2. Vad får dig att tro att ett öppet synsätt leder till terrorattentat?

    ”A” är du helt verklighetsfrånvänd? Eller kan svenskar inte vara terrorister enligt dig? Hört talas om Mangs eller Pettersson Lundin? Eller norska Breivik för den delen? Terror kommer inte alltid utifrån

     ”A” verkar inte vilja kännas vid något utanför det som bekräftar en otroligt inskränkt världsbild à la Fria Tider och Avpixlat, tyvärr. Ironiskt att denna världsbild och synen på det ideala, homogena samhället ligger mycket nära IS syn på detsamma.

    A, om du tror att öppna gränser leder till terroristattacker bör du gå om årskurs 1 – 9. Lyssna då o ägna dig inte åt vad du ägnade dig åt när du gick där första gången för tydligen fattade du inget alls.

     Om du inte lät dig hjärntvättas av det vänstervridna samhället vi lever i så hade du också kunnat se sanningen utan skygglappar. Så du kan ju svara på om du med handen på hjärtat verkligen tror att detta hade hänt om vi haft stängda gränser?

      Vem är det som bär skygglappar när Sverige haft stängda gränser sedan januari 2016? Det har hänt och det har hänt med stängda gränser.

     Fast… Kan vi inte alla hålla med om att Sverige kändes 100% säkrare för 10-15 år sen än vad det är nu efter den ökande invandringen?

      Nej

    A: lite skillnad på att ha ett öppet synsätt och öppna gränser….
    Det kan ju vara bra om barnen i familjen slipper samma rädsla som mamman har och inser att det finns ganska mycket att uppleva utanför lilla Motala…

  Måste man vara rasist bara för att man tycker de kommer in alldeles för många? Som vi till och med inte kan ta hand om. Nej.. det är bara svennar som inte vågar tänka längre än vad näsan räcker som tycker det. De är skillnad på rasism och åsikter. Men så fort någon säger något så måste man skrika RASIST! Menar inte just till maddes inlägg. Utan till kommentarerna ?

   Åsikter är inte rasism, nej. Rasistiska åsikter är rasism. Självklart ska ingen kallas rasist utan orsak.

    Maria, tack du gör ett jättebra jobb med att försöka argumentera med de inskränkta o outbildade men tyvärr tror jag inte det är lönt. Är man på nivån, de stjäl våra arbeten o tjejer, så är det inte lönt. Jag hade önskat att utbildning o kritiskt tänkande var för alla men tyvärr är det inte så. Du gör skillnad med ditt kämpande trots allt. Kram

     Tack, din kommentar värmde! Jag tror faktiskt att en ibland får ta de ”hopplösa” fighterna också.

   Ja Malin. Man är rasist då!

   Nej Malin. Det måste man inte vara. Jag föredrar ord som främlingsfientlig eller ännu bättre främlingsrädd. Jag är inte ett dugg främlingsrädd. Det beror på att folk från andra kulturer är mer lika än olika oss på ett grundläggande mänskligt plan. Vi är alla oss själva och våra barn närmast och vill leva i en trygg miljö. Det är jag övertygad om. Sen ska vi inte ”ta hand” om dom som kommer hit. Vi behöver ökad invandring och öppna gränser för att själva bli omhändertagna. Skola, vård, omsorg, speciellt äldreomsorg, har vi inte en chans att klara på ett rimligt sätt utan en veritabel mass invandring de närmaste 20-30 åren. Sånt här går att räkna på och det har naturligtvis också gjorts och resultatet är en bred nationalekonomisk samsyn i frågan. Tänk på det!

  Kanske Ilmrud borde ha utbildat sig istället för att klämma ut en massa ungar. Sammanträffande att det är dessa stolpskott som kastar ur sig smygrasistiska ”välmenande” åsikter hela tiden?

  Madde Ilmrud kan väl inte vara rasist, hon har ju utländska vänner.. hennes bästa vänner t.o.m!

  Helt sjukt att folk faktiskt glömmer Trollhättan och terrordådet där som en VIT MAN orsakade. Hur tycker ni härliga SDare vi skulle löst det där? Börjat skicka ut alla svenska män som kan vara en fara för samhället? Att ni inte inser själva hur snea era åsikter är, det för mig kommer alltid vara en gåta

  Var i texten uttrycker hon sig rasistiskt?

  förlåt men den där Ilmrud verkar ju helt tappad

  Hon sorterar ju bort en massa kommentarer också. Mitt godkändes inte. En människa som använder ord som ”hobbyturk” kan omöjligt vara nått annat än rasist!

   Mina kommentarer blir också bortsorterade. Jag är inte otrevlig på något sätt men ifrågasätter saker hon skriver. Hennes åsikter är motsägelsefulla, hon sneglar ofta på kändisars texter och åsikter och försöker efterlikna dem. Tyvärr blir det bara fel och konstigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *