Det här är humor!

Lady Dahmer:

För visst är det blom-fan hon har där i bakgrunden? 

Men jag gillar det här upplägget bättre – ospecificerad insamling till det feministiska arbetet – som jag till mångt och mycket stöttar.
Jag tycker podden är fantastisk och har lärt mig SÅ mycket från den. Att jag sen tycker att Dahmerskan är ute och bråkar mer än vad jag skulle gjort är kanske del av en kamp jag inte riktigt förstår än.
Men kan Lamotte så kan hon!
Allt annat vore åt helvete!

Och en vänlig påminnelse – tänk på tonen bland kommentarerna. 
Jag kommer börja radera betydligt fler om de spårar ur!

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gillar att du påminner om tonen i kommentarerna. Det visar att du bryr dig. ?

      Instämmer. En av sakerna som gjort bloggen bättre de senaste dagarna. ?

        ?

          ?

    Och på självaste löningsdagen. The businesswoman is strong with this one!
    (Håller mig till Creepypodden)

    Bättre än Monas Universums insamling där hon har en ”hittepå” Moa som vi ska skänka pengar till. Väldigt finurligt tänkt. Själv tror jag inte ett dugg på att denna Moa finns och att shopaholicmona behöver lite extra veckopeng nu i vår men motbevisa mig gärna.

      Usch vilken hemsk tanke 🙁 jag tror inte hon skulle göra så… det är bara för hemskt

      Varför tror du det? :O Tanken har inte slagit mig att det skulle kunna vara fejk men nu när du säger det blir jag nojig. Inte för att jag gav så stor summa men det spelar ju egentligen ingen roll, hemskt om det gått till en lögn!

      Näääää….. jag tycker Mona verkar vara en obehaglig falsk människa som ljuger som det passar henne men det vill jag inte tro…. Det är väl dessutom mest saker som de skänkt?

      Varför skulle hon ljuga om det??

      Tror verkligen inte Moa är fejk.

    Dahmer säger nu att hon kommer betala skatt på dom pengarna hon får in.
    Somliga förbannade kvinnor tigger också på sin Instagram och fick nyligen ihop en summa till godis och en ny dator. Undrar om det också kan klassas som remuneratoriska gåvor…

      Det kan jag inte tänka mig. Hon har ingen blogg längre utan kör enbart insta.

        Hur är det relevant? Det spelar väl ingen roll vilka kanaler man använder för att sprida sitt material. Dessutom är Instagram mångas heltidsarbete idag.

        Hon har en blogg !

        http://ladydahmer.nu/

          De syftade på Somliga Förbannade Kvinnor

            SFK har en blogg. Hon skriver skönlitteratur.

      Ja nu lär hon ju verkligen skatta. Funderar på att be min chef ”stötta” mitt fenomenala arbete annars ?

        Det ska hon ju göra. Alla gåvor som grundas på att man har gjort en insats som gåvogivaren vill belöna, är skattepliktiga. Så ja, om du inte gör någonting på din arbetsplats och din arbetsgivare vill ge dig en månatlig gåva ändå bara för att du…existerar…så är dom skattefria. Oklart dock om hen får kalla sig som en arbetsgivare då.

    Om denna Moa finns eller inte vill jag inte ta ställning till oavsett det hur många gånger ska det swishas pengar till Moa i dag ”tigger” Mona pengar så Moa kan gå på gym!!!! Ok om hon behöver möbler och annan inredning men gymkort. Mona har ju dessutom lovat redovisa pengarna men det har vi inte sett

      Läste inlägget, alltså vad kan ett gymkort kosta varje månad? Max 300kr så varför kan inte Mona stå för det då? Verka lite konstigt att tigga till en sån utgift.

        ”Max 300kr så varför kan inte Mona stå för det då?”

        Japp, låter hon bli att köpa ett klädesplagg/en accessoar mindre alt. skippar ett par utemat per månad så har hon 300 kr att sänka till ”Moa”.

        Mona köper och konsumerar så maniskt att hon om nån borde kunna fixa det. Och inte tigga, ”om du inte har råd, ge en 20-lapp”.

        Scrollade fram lite kontext till det här:

        http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/en-hjalpande-hand

        Strax över 400 för mig. Tränar på SATS med studentrabatt 🙂

          Sats är väl en av dom dyraste kedjorna? Jag betalar 199kr på fitness24

            Jag betalar 279 kr/månad, då inger både gym och gruppträning (Friskis & Svettis Stockholm).

            True! Man kan ju också träna gratis i naturen, men det är inte särskilt glamoröst ?

        I många kommuner kan man få träning på recept (FAR) och då kostar ett gymkort ännu mindre. Här i Göteborgsområdet 199 kr/mån.

        Tycker att Mona kan sponsra ”sin” Moa med detta genom nåt av alla sina företag där hon och maken (och numera bestien Wendy) säljer skitsaker till hennes bloggläsare.

        Tror inte att Moa är fejk. Monas livsmål är att bli såpass ekonomiskt oberoende att hon kan shoppa och idka välgörenhet 24/7. Det har hon sagt många gånger.

        Betalar 0 kr för ”gymkort”. Tränar hemma 🙂

      ”Och du som inte har råd; tänk på att en 20-lapp räcker långt när man är flera.”

      Om man inte har råd, har man inte. Inte ens den där 20-lappen.

      Moa är väl hennes dotter tror jag, men rätta mig om jag har fel. Om det är dottern så kanske det är dags att sluta curla och låta dottern skramla ihop pengarna själv.

        Moa är inte dottern utan en misshandlad kvinna som glömmer sig för sitt ex. Mona har hjälpt henne med att få möbler till sin nya lgh

        Apropå dottern så fattar jag inte riktigt hennes boendesituation. Har förstått att hon flyttar runt ganska frekvent.

        Det var i våras Mona bad läsarna om hjälp för att hitta en hyreslägenhet åt dottern. Nån föreslog att Mona skulle köpa lägenheten/vara medlåntagare men det gick inte för deras eget hus var så belånat, sa Mona. Men iaf, dottern lyckades få tag i en hyreslägenhet (en tvåa) i Bromma i slutet av april 2016. Det var en förstahandskontrakt och Mona var så lyrisk över hyresvärden som kunde erbjuda lägenheten åt dottern.

        Jag trodde att dottern bodde i den lägenheten men inte. För några dagar sen länkade Mona till en Hemnet-annons på dotterns lägenhet då dottern ”flyttade till södra sidan om Stockholm i höstas men har ångrat sig”. Lägenhet är en tvåa, priset startar på 2 495 000 kr.

        Snabba (och konstiga) puckar, säger jag bara.

          Ja, det reagerade jag på med. Lustigt.

          Det har väl delvis haft med pappan att göra , om jag inte fattat fel. Iaf var det så förut, att Johanna inte kunde bo hos Mona eftersom de inte ville att pappan skulle veta exakt var hon bodde.

          Jag är inget jättefan av Mona, men dottern har varit utsatt för något fruktansvärt och att hon mår uselt är väl inte så konstigt. Då fattar man ibland irrationella beslut, och det känns fel att döma henne för att hon tex byter bostad.

      Som student ville jag inte lägga mina CSN-pengar på dyra gymkort utan sprang ute och körde workouts hemma i sovrummet med hjälp av youtube, yogamatta och hantlar. När jag tog examen hade jag gått ner 30kg och var starkare än någonsin… helt gratis. Gymkort för mig är en lyxgrej som man har när man har pengar till det. Det är ju inte som hyra eller något man inte kan fixa på annat sätt.

      Såg också bland kommentarerna att Moa också behöver en cykel/elcykel/moped och flera stycken skriver att Mona själv har en moped som hon inte använder. Men då skriver Mona att det går inte och har flera olika anledningar till varför hon inte kan skänka bort den

        Jag läste det också, lite roligt att så fort man ber nåt av henne så går det inte. (Det var nån som skrev att läsarna kunde skramla till och köpa Monas moppe åt Moa, så hon hade inte ens behövt ge den gratis). Mona har tidigare skrivit hur hon använt moppen typ två gånger och ingen annan använder den.

        Sen såg jag att det var nån som tyckte att de skulle fixa en hund från Hundstallet till ”Moa”. Intressant att se allt de kommer/planerar ge till henne och hur länge Mona kommer att fortsätta tigga pengar/grejer till ”Moa”.

      Det var ju inte gymmet som var det viktiga utan det sociala som kommer med gymmet. Får lite ont i magen av kommentarerna här där det är sådana påhopp på Mona som ju gör något bra och fint. Vi pratar om hjälp till en sönderslagen och mordhotad kvinna. Allt som kan hjälpa (gym eller en säng är sak samma för mig) är bra. Nu kanske min bakgrund gör mig extra känslig när det kommer till just kvinnomisshandel och jag vet att jag är långt ifrån ensam om att ha upplevt det (typ 30 % av min kvinnliga umgängeskrets har tvingats uppleva fysisk misshandel i ngn form) men tänk på denna stackars kvinna. Om ett gym hjälper fysiskt och psykiskt och socialt är väl det asbra?

      Jag tror att ”Moa” finns men jag tycker att det är lite tråkigt att Mona och några andra bloggerskor har personer som de plockar fram en gång var 14:e dag, berättar lite, tigger pengar och ber om hälsningar. Dessa bloggerskor får sedan massor av klick och otroligt många kommentarer om hur fiiiiiiina och generösa medmänniskor de är när det i själva verket är läsarna som samlar ihop det mesta och bloggerskorna tjänar ännu mer pengar på sina bloggar som de kan lägga på sina ytligheter.
      Ja det är fruktansvärt synd om dessa personer, misshandel och sjukdomar och annat men jag blir lite avtrubbad när det blir följetonger och det känns för mig som ”bloggkändisarna” använder personerna för att få egna sympatier. Typ vi kan ju inte tycka Mona är ytlig med 1234 par skor för hon hjälper minsann en misshandlad kvinna

    Tycker detta inlägg av lady Dahmer är mycket rakt och tydligt än det förra som var mer ursäktade liksom. Bra.

    Tips till alla som bad CamCam om hjälp för att samla ihop pengar:

    Gå in på Lady Dahmers instagram och skriv ert swishnummer där och varför ni behöver pengarna, enligt LD läsare så räcker det med att vara lite godis och fikasugen som skäl nog för att de ska skänka.

      Det kanske räcker med att vara kvinna?

        Och ett extra plus om man har orakade ben och armhålor. Eller? ??

      Det är fritt för all att tigga pengar. Några individer erhöll en slant från LD’s läsare pga uttryckte behov bland kommentarer.

      Lycka till!

    Men ser ni inte? Först klagar ni på att LD bråkar för mycket och sen ber att hålla god ton ?:)
    Alla inlägg om LD leder till hatkommentarer, LD försvarar sig och sen klagas det på att hon är för aggressiv?
    Om ni håller god ton ska ni bog se att hon också gör det 🙂

    Lady D är fan så jäkla mäktig! Love her!

    Alltså VEM vill swisha denna sura, bittra, aggressiva, otrevliga kvinna? Jag fattar inte? Det räcker med att man inte håller med i vad hon säger, och man dessutom förklarar Varför för att kunna ha en diskussion, men 99% av gångerna är svaret;

    Din dumma jävel!
    Ditt PUCKO!
    Men är du helt jävla dum i huvudet!?
    Din tröga Fan.
    Är du helt jävla körd i huvudet?
    Idiot.

    Ja listan kan ju göras oändligt lång. Väldigt mycket utrymme för diskussion (NOT).

      Håller med i ALLT.

      Vad är det du skriver eller känner att du måste tala om för henne och få henne att förstå så att hon tar emot det ödmjukt? Handlar det om hennes vikt eller hälsa?

      Kommer ihåg att LD svarade en läsare med att gå och dö. Fräscht.

    Händer grejer i lagergrenarnas bloggar!

      Vaaaad? ?

      Inte ett skit händer det. De tycker att läsare ska skämmes (sic) och att folk bara vill gotta sig i privata saker. Och det kan jag ju hålla med om… om de själva inte överträffat de värsta skvallertidningarna i rubriksättningen.

      Men annars är de precis lika tråkiga som vanligt.

        Tycker systrarna Lagergren ser ut som förvuxna fjortisar ?

      Gah, det gör mig så irriterad att de vill maximera antalet klick genom att skriva spänningshöjande saker och använder rubriker som ”Därför tog vi en paus” och sedan blir arga när läsarna undrar. Alltså fine, håll det privat, men skriv då för Guds skull inte om det på era bloggar?! Att skriva att nåt hänt inom förhållandet och att ingenting är som förut osv uppmuntrar onekligen till spekulation.

        Håller helt med. Hade de på ett seriöst sätt verkligen velat hålla detta privat hade de skrivit en vit lögn på bloggen: ”Just nu är jobbet väldigt hektiskt och jag känner att jag behöver en liten paus från bloggen för min egen skull. Hoppas på förståelse och på återseende”. Tror att alla hade accepterat detta och de hade kunnat hanterat det som EGENTLIGEN hade hänt privat och utan spekulationer.

    Folk får swisha om de vill. Man får göra vad man vill med sina pengar. Men som steg ett i LDs feministiska arbete så kan hon ju skaffa ett jobb och sluta leva på sin man (och tiggeri).

      Amen!

        Var vänlig säg amen helst i kyrkan.??

          Ber inte prästen tex bordsbön? Eller menar prästen att hen äter i kyrkan?

          Och fyyyy faaan va less jag är på den där jävla ”du postar för snabbt”-texten!

          Jag gör det också. Men det är inte ett ord som är exklusivt för kyrkan (även om det används oftast där). Om du är präst så borde du veta att det härstammar från ett hebreiskt ord med roten a-m-n med grundbetydelsen ”sanning”. Amen kan därför användas för att instämma i något, ungefär som att säga ”det är sant”, eller ”ja, så är det”. Här använde jag det precis så. Det blir kraftfullare än att bara säga ”jag håller med”. Men som sagt, detta vet du ju redan…

            Amen!

      Men hon tänker betala skatt för varje krona hon får in via dessa donationer, säger hon själv, så då blir det som att hon jobbar. Med oregelbunden lön typ, men ändå.
      En klar förbättring.

        Hur fungerar det rent skattemässigt? eftersom hennes swishnummer är hennes privata och inte ett 123-företagsnummer. För hon över alla pengar på något konto som hon sen typ deklarerar
        för? Gåvoskatt då eller? Räknas donation som inkomst? Kan inget alls om sån här ekonomi

          Jag har ingen aning hur hon tänker göra det helt praktiskt. Du måste nog fråga henne.

          Jag vet inte mer än det jag läst på nätet om remuneratoriska gåvor, vilket jag tyckte passade in i Dahmers tiggeriverksamhet.

          Ja, gåvor skal man betala skatt på. Spelar ingen roll hur de trillade in liksom. LD kommer att behöva gå tillbaka till sin kontoöversikt när det är dags att deklarera för att redovisa gåvorna.

            Nej, alla gåvor ska en inte betala skatt på.

            Nej, alla gåvor är inte skattepliktiga men hur är det med Somliga förbannade kvinnor och hennes Insta, och gåvor hon får via Swish?
            Hon får pengar från Försäkringskassan som jag förstått. Får hon ha annan inkomst då?
            Hon producerar ju material som en bok, någon karaktär som hon spelar…Agneta från vårdcentralen eller nåt, feministisk analys osv.

            En gåva som just ses som en gåva räknas inte som inkomst hos FK. Varför skulle det?

            Ja hon får tjäna upp till 40′ om året.

            Men i vilket fall så blir det nog svårt att klassa hennes insta på samma vis som någon som driver sin insta som ett varumärke eller en blogg som producerar regelbundna inlägg.

            nina.lonn: Swishar ett bidrag strax som tack för det hårda arbete du lägger ner på ditt insta-konto. Det kontot hat förändrat min världsbild till det bättre. Köp vad du vill! En stor och dyr krukväxt kanske?

            sarasfina: Jag läser ju din bok, och älskar den. Vill swisha dig lite pengar, och önskar då att du lägger dem på nåt lite extra ”lyxigt”, eftersom det verkar som att ni fått ihop till det nödvändigaste. Typ en bukett blommor, favoritchokladen eller glass.

            Några kommentarer som Somliga förbannade kvinnor fick när hon bad om pengar.
            Är inte deras gåvor direkt kopplade till materialet SFK producerar? Alltså skulle dom kunna vara skattepliktiga.

            Vet inte. Du får fråga Skatteverket. Men det tror jag inte. Du kan ju ha en insta som en hobby. Du får lägga hårt arbete på din hobby. Det är dessutom subjektivt vad det är.

            Du får dessutom ha en hobby även om du är sjukskriven.

            Jag misstänker att det hela koker ner till regelbundenhet. Publicerar du regelbundet och får du gåvor i samma periodicitet.

            Detta har diskuterats förut (i samband med LD’s ”tiggande”). Då hittade någon detta, vilket var mycket intressant i sammanhanget: http://lawline.se/answers/patreon-remuneratoriska-gavor

            Ja, jag får väl fråga dom då.

            Anonym: Ja jag kommer ihåg det och kag instämde när det kom till LD. Jag tänker att hon producerar på en helt annan nivå än somliga kvinnor… gör.

            Annars så får ju var och en som har en insta och får gåvor ibland skatta. Så tror jag inte det är tänkt.

            Men… jag följer inte insta, har inger konto, så jag reserverar mig för att jag har fel ang somliga feta kvinnor men det är den uppfattningen jag fått från henne och även kommer ihåg från den tiden när jag läste hennes blogg. Synnerligen sporadisk beroende på hur hon mådde för stunden.

            Henrietta : Gör det, men glöm inte att det finns en frisumma som du får tjäna per år innan du behöver skatta. Tror den är 40′ 🙂

            Jag vet inte om du instämde så mycket TRH.
            Vi pratade länge om saken, för det var jag som skulle anmäla LD och tog fram info från lawline.

            Scrolla då tillbak till de inläggen så kan du ”veta” att det gjorde jag. Jag skrev det rakt ut att det borde prövas och att nog tyckte att LD föll under den kategorin. Jag skrev det under mer än ett inlägg vill jag minnas.

            Jag ger mig hellre, du vinner. Orkar inte tjafsa om det.
            Jag tycker att SFK kan också räknas in, men det får SV avgöra själv.

            Henrietta: Du kan fråga CamCam om hon minns. Jag sade det till henne också när jag var mindre glad ang ett av hennes inlägg med medföljande kommentarer. 😉

            Och jag lämnar i min tur utrymme till att du har rätt ang Somliga feta kvinnor. Jag följer som sagt henne inte idag då jag inte har insta.

            Mitt PS blir att jag tycker ditt ordval om tjafsa är fult pga att jag korrigerar en felaktighet om vad jag sagt och inte sagt. Iaf om du anser att jag tjafsades. Vad du själv anser du håller på med är så klart upp till dig.

      Men alltså, så länge hon har kunder (läsare) som vill betala för det hon gör så är det ju ett jobb och inte tiggeri. Det är ju exakt samma sak många gör med tjänsten patreon till exempel.

        Det ÄR tiggeri!. Hon kan välja att utbilda sig och frilansa.

    Frågan är ifall den nyttan hon gör är större eller mindre än skadan?

    Jag personligen ogillar skarpt vad hon framför och hur hon framför det och på den plats hon tar från seriösa kvinnor och tjejer som vill framåt med en debatt som väldigt få kan känna igen sig i.

    Som någon sa ovan så vill hon verkligen göra ett slag för kvinnor så kanske det är dags att faktiskt hitta ett seriöst jobb där hon kan tillföra något till samhället istället för att leva på sin man och tiggeri.

      Hon tillför oss kvinnor något varje dag. Vilka är seriösa nog för dig? Varför spelar det någon roll för dig ifall hon tar plats? Det finns massa utrymme att synas och höras, jag har svårt att se att män har lika trång ”scen” att stå på. Låt dom som vill lyssna och stötta ld göra det och så kan du lyssna och stötta kvinnorna du anser föra den feministiska kampen på rätt sätt.

        Oss kvinnor? Mig tillför hon då inte ett jota. Eller jo, irritation och migrän.

        Du är knappast talesperson för alla kvinnor.

          Håller med! Kamma dig och skaffa ett jobb.Den känslan får jag. Det är typ vad hon tillför mig. Det finns så många olika möjligheter att slä ett slag för feminism. Att sitta hemma(visst hon är mammaledig nu: jättebra) och bara tycka en massa saker när hennes man står för allt…. Näe, det känns skevt.
          Det finns så många med funktionsvariation som arbetar så det finns ingen ursäkt för att just LD inte kan arbeta, hon vill inte. Det är bara så. Det är vad jag tror. Det finns hur mycket som hjälp att få av den kommunnen man bor i för att komma in i arbetslivet igen. Det som gäller är att man söker den hjälpen.

            Sorry, blev så upprörd. Mitt inlägg är inte grammatiskt rätt och det saknas ord här och där.

            Hur skiljer sig hennes jobb från en författares, frilansande journalists, poets eller konstnärs? Så länge det finns personer som betalar för det hon producerar är det ju samma sak.

        Kanske inte för dig personligen men hon kämpar för kvinnor, så ja, ”oss kvinnor”. Precis som alla andra feminister genom tiderna.

          Det finns många feminister jag beundrar, både nu och kanske främst historiskt. LD hör inte till dessa. Ett grundkrav från mig är att man faktiskt lever som man lär. Tex genom att försörja sig själv och inte tigga pengar till snordyr plantor. Så nej, jag anser inte att LD främjar feminismen …

          Lägg av! Hur kan hon kämpa för oss kvinnor när hon inte ens vill jobba? Hon väljer att leva av sin mans lön. För mig är det inte feminism.

            Trodde att man fick bestämma själv ? Då kan ingen med tex rakade ben, smink, bh, klackskor eller som har gjort skönhetsingrepp kalla sig feminist? Är du en hårt arbetande orakad kvinna tex? Inte, tyst då.
            Lustigt att lustigt att man ska leva som man lär men tex få skit för att man inte rakar armarna. Stinker DUBBELMORAL.
            Mvh/ rakad och skönhetsopererad feminist.

        Du kanske är nymornad feminist men jag kan meddela dig att samma tjatiga formuleringar och argument kring feministiska frågor som LD framför dagligen på sina sociala medier fick jag ta del av redan på 90-talet. Och de är äldre än så. Så hon tillför verkligen inget nytt, kanske bara till nya människor då. Jag stötte på samma verklighetsfrånvaro då också, feminister som inte kunde jobba för de var tvungna att viga sina liv åt ”kampen”.

          Jaså, har det blivit bättre då så vi lägga ner kampen? Har du förslag på en feminist som gör ”rätt”? Har någon det? Hör och läser bara massa klagomål men ser inget exempel på en ”vettig feminist”.

      Den största skadan är att mäns hat mot kvinnor förstärks som en motståndsrörelse och alla svenska kvinnor buntats ihop som en slags feminatzis som man inte vill ha något att göra med. Läste det senast i går på Harald Baldrs blogg, skulle vara intressant om Lady Dahmer valde att skriva om sådana män istället för att bara ta upp problem som är relevanta för henne, tjockaktivism och rollen som mamma och fru.

        ”Den största skadan är att mäns hat mot kvinnor förstärks som en motståndsrörelse och alla svenska kvinnor buntats ihop som en slags feminatzis som man inte vill ha något att göra med. ”

        Men snälla nån! Så man ska anpassa sig så att inte män hatar en?! Sluta

          Det skrev jag inte, men själv så mår jag dåligt av de konsekvenserna det ger, för hatet är inte dolt, bara för du själv inte är drabbad så behöver du inte förringa mina känslor, du vet inte vad jag behöver stå ut med varje dag.

            Jo, du skrev ”Den största skadan är att mäns hat mot kvinnor förstärks som en motståndsrörelse och alla svenska kvinnor buntats ihop som en slags feminatzis som man inte vill ha något att göra med.”

            Som att man bör kompromissa för att inte skada feminismen? Som att män hatar kvinnor mer på grund av feminismen och män vill inte ha något att göra med kvinnor? Förklara gärna vad du menar, om du inte skrev så

            Men om man skulle säga att man hatar män på grund av tusentals år av mord, våldtäkter och förtryck samt att feminismen är en reaktion/motståndsrörelse på grund av det, antar att du inte skulle tycka det var rimligt eller? Det brukar ju få folk som argumenterar som du att se svart när man säger så.. men vilka konsekvenser får du utså på grund av feminism? Mord, våldtäkter, misshandel? Du tror inte att jag är drabbad/drabbats av kvinnohat? Ska du verkligen förringa kvinnors känslor på det där sättet?

            Typiskt feminism att gå på en svag kvinna som mår dåligt istället för att rikta kritiken mot män som får en att må dåligt. Du har aldrig tänkt tanken att alla kanske inte är så bra på att uttala sig skriftligt som du gör, jag menade det jag skrev men kanske uttryckte mig med fel ord, jag menar bara att den feminismen som Lady Dahmer står för har bidragit till mer hat riktat mot mig som kvinna och uppenbarligen inte ett till ett stöd från en feministisk gemenskap.

            Öh.. som du gjorde menar du? Gå på feminismen och inte männen? ”Mäns hat mot kvinnor förstärks”. Jättekonstigt uttryckt ja om du menar raka motsatsen

            Hej: jag tror att anonym menar män som buntar ihop feminister till feminazis förstärker hatet och att ld borde kritisera dom männen i stället.
            Tror jag.

            I: ”den feminismen som Lady Dahmer står för har bidragit till mer hat”

            Alltså, LD förstärker mäns hat mot kvinnor. LD borde fokusera på män som Harald Baldr istället (som hatar på svenska kvinnor för att vi är feta feminazist. Vilket hon brukar fokusera på, mäns hat mot kvinnor).

            Anonym, det spelar ingen roll vad kvinnor gör! Män hatar på allt. Det beror inte på feminismen. Fokusera på männen istället

            Jag skulle kanske ha läst alla kommentarer… ?

    Jag ska minsann swisha en slant bara för att hon tog bilden ihop med plantan! Det är humor.

      Faktiskt! Helt underbart! Specificera att slanten ska gå till plantvård!

    Som en som har en lång utbildning i kultur/mediasektorn undrar jag vad hon menar med ”redaktionellt material”? Hon har väl vad jag vet knappast några krav på sig att tex vara hyfsat objektiv, inget utgivningsbevis, mm? Hon verkar grunda allt på vad hon tycker och vill, snarare än fakta.

    Javisst humor och en dos av lite krydda på moset av hennes o be hennes fans om lite dricks till henne. Smart. O visst är det växten. Ja hon kan ta för sej. Tycker jag är bra!

    Vänder mig till er här på bloggbevakning som har koll på en massa saker 😀
    Letar efter denna jackan på ebay/aliexpress: https://www.dmretro.se/klader/black-fluffy-jacket

    Någon som sett eller vet vad jag ska söka på exakt för just denna? Tänker ju aldrig sponsra DM retro, särskilt med det där överpriset!!

      Har du möjlighet så rekommenderar jag dig att besöka någon av hans butiker först(om du har så pass nära vill säga). Bra att kunna prova kläderna innan du beställer:)

      http://preview.tinyurl.com/mthzgz7

      Ser ut som den. Ärmen ser kort ut på DM-modellen så hon har nog på sig en liten storlek. Kolla runt i bilderna där, jag tycker de svarta är slående lika i material och mönster!

        ser ingen bild i din länk 🙁
        Japp prova kan jag, har inte långt till hans butik 😉

          Kör hårt!

          Du behöver alltså trycka på ”proceed to this site” i min länk. Det är en säkerhetsgrej så du ska få chansen att läsa hela länken innan du faktiskt går in på sidan. Sorry om du redan visste det men ändå inte kan se. Det funkar nämligen för mig av någon anledning. Här är exakta rubriken på produkten jag försöker länka: black faux fur coat 2016 Fashion Women Fur Coat Women Clothes Luxurious High Quality Women FAUX Fur Coat Winter Coat Size 6XL

    Googla på Lady Dahmer och familjeliv. Mycket intressanta träffar. För min del kommer jag aldrig att ta LD på allvar med tanke på hur hon härjade där. Så motsägelsefull.
    Så fuck you LD.- Jag är kvinna, jag vet mitt värde, jag jobbar. Jag tar betalt lika mycket som en man.
    Du har inte lärt mig ett dugg, Jag ÄR självständig.

      -jo men om vi separerar så är jag ju inte handikappad. Jag kan faktiskt jobba om det behövs. Jag har jobbat ända tills för två år sedan då ungen föddes. Separerar jag så skaffar jag ett jobb.

      LD på familjeliv.

      WTF gör det typ nu????

        Hej Anchi. Jag är kvinna, högutbildad, vet mitt värde och är hemma med barn där min partner tjänar pengarna till vår familj.

        Vem är du att diktera vad som är värde och inte värde?

        Du verkar bara tycka att en sorts kvinna är värd att leva? Det doftar kvinnohat här.

    En del av mig gillar LD väldigt väldigt mycket, jag är för feminism och jag gillar hennes ”go”, samt att hon är en fantastisk konstnär.
    Men jag är också kritisk till att hon inte ”lever som hon lär” (och, tyvärr, med en drös dåliga ursäkter som försvar).
    Det är lite som att jag, en fet och rökande vit kvinna skulle propagera för ett hälsosamt liv och sen hitta på en massa undanflykter till varför just jag inte står på ett gym två timmar om dagen och käkar kaninmat 24/7.
    Grejen med LD är att hon har en massa åsikter och slåss verkligen för det (cred till henne), men sen när hon får kritik så kan hon inte alls hantera det på ett bra sätt.

      Ja har följt LD i 4,5 år nu. Hur lär hon att leva? Missat de inläggen.

    Förlåt. LDs barn skulle typ aldrig få äta kött. -det är hemskt för att vi har ett VAL. vi kan väja att bidra till lidande och vi kan välja att avstå.
    som djurindustrin ser ut idag (och tro mig för att det överhuvudtaget skulle kunna förbättras så skulle köttpriserna gå upp tiofalt) så är det helt oförsvarligt att fortsätta stödja den. Tror du att djuren ”mår bra” under sina korta onaturliga liv så har du gått på myten om glada arlakor och lyckliga grisar.

    Jaa, jag fattar att detta är gamla inlägg, men det gör inget. Enligt mig visar det på att hon är motsägelsefull.
    De mumsar på kött i dagsläget 🙂 Mår djuren bättre idag? Lider inte djuren på hennes tallrik i dagsläget?

    Kan inte låta bli…LD- .absolut inte. varför skulle det vara så? jag tycker personligen att ALLA bör ha koll på vad de stoppar i sig. så mycket färdigmat, e-nummer, dåliga fetter, för lite grönt, för mycket socker och annat skit som folk proppar i sig idag.
    ..

    I rest my case nu. Tar en giffel och dejtar kudden.
    Fan vad jag hatar dubbelmoral!

      Haha, DETTA är humor!

        Eller så håller man koll på vad man har skrivit innan? Det man skriver på internet stannar liksom där.

          Ja, det är ju det som är roligt, att hon inte har gjort det…

      Det är väl bra att människor kan ändra åsikt samt utvecklas och förändras när de vet bättre? Och att människor inte alltid kan leva som de lär samt frångår sina principer då och då är både normalt ochmänskligt. Jag känner ingen som inte fungerar så. Vi skulle alla om vi kunde. Du också.

    En del av er kan verkligen inte släppa det här med LD och swisheriet, men kom igen nu det börjar bli lite fånigt.
    Låt dem som vill stödja henne göra det, man bestämmer faktiskt själv vad man vill göra med sina pengar.
    Man kan faktiskt vara feminist och inte jobba, ”leva på sin mans pengar” och vara tjock.
    Och man kan faktiskt också ändra åsikt och/eller byta livsstil utan att varesig hyckla eller vara full av dubbelmoral.

      Jag är också tjock. Jag har stora svårigheter med att acceptera och relatera att en människa väljer att vara hemma och typ inte göra någonting , leva på mannens lön och barnen är på förskola.. Det är inte en feminist jag känner igen.
      Det är främmande för mig.
      LD har alla möjligheter att få hjälp och därmed ett jobb.

      Karin:Jag tycker att det är fånigt att du väljer att vara så enkelspårig.
      Precis som LD,
      Jag känner att jag är öppen för influenser. Jag är öppen för diskussion.
      Sååå, berätta för mig hur du tycker att LD som hemmafru som väljer att inte jobba kan influera mig som är kvinna och självförsörjande? Jag är också feminist. Lågavlönad dessutom.

      Åh. Jag glömde att nämna att jag har varit sjukskriven i typ 4 år pga utmattningsdeprepession. En hel massa fakta innan detta Karin(mejla om du vill veta mer) Jag jobbar idag Karin. För att jag vill. Och kan.
      Karin; du ska liksom inte få lov att bestämma vem som ska få lov att vara feminist.
      Vissa vill INTE jobba.

      LD vill INTE jobba. Hon kan jobba men hon vill inte. Jag blir faktiskt ledsen av din kommentar Karin. Jag bedriver ingen häxjakt- jag berättar för dig att du har fel och varför du har fel.

        Hon jobbar ju eftersom alla klagar på att hon inte har betalat skatt för sin ”ersättning”. Jag kan också jobba heltid, men jag vill inte för jag vill vara hemma med barnen och vi har inget ekonomiskt behov.

        Är du full eller vad är ditt problem?
        Min kommentar var INTE ett svar på din och inte riktad enkom till dig så jag förstår inte varför du sprutar ur dig kommentarer med en massa påståenden till mig men jag får väl bemöta dem:

        1. Du verkar ju uppenbarligen inte gilla LD så varför ska jag förklara för dig vad hon kan göra för att influera dig?

        2. Läs vad jag skrev, jag skrev att man KAN vara feminist även om man inte vill jobba, inte att man inte kan det.

        3. Jag försöker inte bestämma vem som får lov att vara feminist eller inte, det är ju ni andra som sysslar med det.

        4. Jag har ingentans anklagat dig eller någon annan för att bedriva häxjakt.

        5. Det är ganska ocharmigt att du ska berätta för mig att du har rätt och jag har fel.

        Camcam bad läsarna hålla tonen, tycker du att du gör det?

          Jaa, Karin. Jag håller god ton.
          Jag är nykterist så din härksarteknik funkar inte på mig..Fler frågor?
          Känns det jobbigt att jag inte håller med dig?

          Håll i hatten nu Karin!
          Nej, man man kan inte försvara och kämpa för kvinnors rätt när man bara sitter hemma och bara skriver på datorn. Och lever på sin mans lön.
          Det LD gör är att hon nästan dagligen skriver vem som har rätt eller fel.
          Precis som du gör nu Karin. Du anklagar mig för att bestämma vad du ska tycka…. Jag vill bara säga: lägg av.
          Jag skiter fullständigt i vad systerskap och bla bla innebär.
          Du är liksom helt ute och cyklar.
          Men du har helt rätt: jag gillar inte LD baserat på ca 10 år av hennes texter.
          Jag har faktiskt rätt till att ogilla henne. Fastän hon är kvinna. 🙂

            Varför kan man inte kämpa för kvinnors rättigheter om man är hemmafru el dyl? Ska inte kvinnor som försörjs av sina män ha samma rättigheter som alla andra? Jag fattar inte riktigt det där, varför egen inkomst är ett krav för att vara feminist. Men någon kanske kan förklara för mig på ett bra sätt. (Sen som sagt, att LD har alla möjliga ursäkter för att inte kunna jobba är en annan sak, men enligt mig kan hon vara feminist oavsett.)

            Anchi, jag tycker du är lite obehaglig. Håll i hatten Anchi.

      Då antar jag också att du skulle vara helt ok med att jag drev en blogg där jag bara skrev om hur alla kvinnor är horor på dagarna. För att därefter på kvällarna kalla mig för feminist. Jag behöver ju inte heller leva som jag lär.

        Nej man behöver inte vara en ensamstående självförsörjande homosexuell kvinna för att vara feminist.

          Att leva på sin man, samtidigt som man skriker högt om att dela på hushålssysslorna och säger sig kritisera mansrollen i samhället är inte heller något som går specielllt bra ihop i min värld.

            LD analyserar och problematiserar samhällsfenomen. Det går bra att diskutera samhällsfenomen trots att man är del av dem.

    Lady Dahmer skrev en debattartilkel i Metro förra året om att dela på föräldraledigheten, men även om ekonomisk trygghet:

    ”Jag värderar definitivt min mans pengar mer än att dela lika på föräldraledigheten. Jag förstår att det sticker i ögonen men jag är faktiskt inte beredd att sänka min levnadsstandard. Jag vill bo i hus i en trygg miljö där barnen kan springa ut och in fritt, slippa kolla prislappar på Ica och ha råd med det som behövs utan att spara och lägga undan och vända på kronor.”

    Familjen Blomberg verkar inte ha det svårt ekonomiskt.
    Länk till hela artikeln:

    http://www.metro.se/artikel/nej-vi-kommer-inte-dela-lika-på-föräldraledigheten-nu-heller-xr

      Ja, den där debattartikeln irriterade mig, precis som alla höginkomsttagare som hävdar att de aldrig skulle ha råd med att låta pappan ta föräldraledigt. Alltså, LD’s man var ju sjukskriven för en tid sen. Dom var knappast tvungna att gå från hus och hem då? Den tredje sonen var planerad så vitt jag vet, så de borde haft möjlighet att spara pengar så att Oskar kunnat vara pappaledig. Jag blir alltid vansinnig på välbeställda som har ekonomin som ursäkt för att inte ha pappan hemma med ungarna i 5 månader. (Nu har ju LD varit tämligen öppen med att hon även tar hela ledigheten just för att hon inte vill släppa ifrån sig några pappamånader till sin man, och det kan man ju också störa sig på om man vill, men det är ju åtminstone ärligt.)

      I övrigt tycker jag LD är knepig. Hon säger mycket vettigt om t ex situationen för tjocka, och hon har uppenbarligen varit viktig för många kvinnor i vårt land. Det som irriterar mig med henne är att hon är så oerhört kategorisk och inte tål att någon tycker annorlunda. Att hon ryter ifrån och är otrevlig när folk börjar tjata om att hon FAKTISKT är ohälsosam när hon äter bullar till lunch, eller när folk trollar på hennes konto, det kan jag förstå. Men det kan räcka med att ha en annan åsikt än hon och uttrycka det för att bli skärmdumpad och uthängd för hån av hennes följare. Så jävla kul är det ju inte att läsa 75 kommentarer om hur dumt ens inlägg var, även om man blir anonymiserad.

      Sen får jag också intrycket av att hon är väldigt bekväm i sin offerkofta. Folk har påpekat att hon har rätt stora möjligheter att skaffa en egen inkomst t ex genom att läsa in sina betyg eller börja frilansa eller sälja sin konst. Hon använder då alltid sin klassbakgrund som ursäkt (”jag är arbetarklass, det fanns inte på kartan att jag skulle kunna läsa vidare”), att det är svårt att få jobb på tidning (”åh men fixa ett jobb som krönikör åt mig då om du tycker att jag ska jobba som det!”) eller att ingen skulle vilja köpa hennes tavlor. Detta är alltså en intelligent kvinna som kan uttrycka sig i skrift, med många många följare på sina plattformar, som blir försörjd av sin man – varför skulle det vara svårare för henne att dra in en hyfsad inkomst som t ex frilansare, än det är för ”vanliga” journalister?

        Mycket bra skrivet!

        Detta ”fixa mig ett jobb på en tidning då” minns jag! Det är väl antifeministiskt om något? Att sitta på rumpan och begära att andra ska fixa saker åt en.

        Själv kämpade jag med studier och sedan gjorde jag allt jag kunde för att få ett jobb. Nu är målet att få upp lönerna i min (kvinnodominerande) bransch så att det matchar männens. Det tycker jag är feministiskt. Inser att jag låter självgod här, det är inte min mening, men för mig är det så mycket mer talande när någon GÖR något, inte bara skriver om vad som ska göras för att förändra samhället.

        Hon skriver krönikor, och får betalt för dom också…

          Vilket visar att hon kan jobba men ändå väljer att ägna sig åt tiggeri.
          Till anonym: Att jag är obehaglig står det fritt att tycka. <3

    Oj, nu får Catrin Hedlund akta sig. Fogden jobbar numera på Sveriges flygplatser:

    https://www.svd.se/kronofogdens-tillslag-betalar-skulder-till-brottsoffer/i/senaste

    ”Har man skulder till brottsoffer ska man inte åka på semester för pengarna, anser Sajida Bergqvist.
    – Man ska göra rätt för sig först, betala sina skulder.”

    …tycker du skriver om samma personer väldigt ofta.

    Blir inte en krona ifrån mig, hon kan jobba som de flesta måste göra.

    Gratis pengar är alltid bäst.. Skulle skämmas om jag vore henne! Usch och fy!
    Skänker hellre pengar till ensamstående föräldrar eller pensionärer! Det hon och den där somligakvinnor eller va tusan den andra heter gör är osmakligt! Men hey, de e min åsikt 🙂

      Jag är pensionär. Sjukpensionär som det hette förr. Kan inte lönearbeta pga psykisk sjukdom. Försäkringskassan samt alla psykiatrer jag varit i kontakt med är överens om detta. En sjukdom jag förutom genetiska faktorer utvecklade efter åratal som ensamstående studerande och sedan heltidsarbetande mamma med ett ex som förföljde mig i 13 år med mordhot av både mig och dottern samt PTSD. Uppmanar både dig och andra här att inte uttala er om enskilda människors livssituation på det sättet ni gör. Att be mig skämmas över en sjukdom jag varken kan rå för eller påverka är det enda osmakliga i sammanhanget. Alla åsikter (random skit som far genom hjärnan) behöver inte uttalas. Faktum är att de oftast gör bäst i att stanna där de hör hemma. Och du behöver inte ge mig en enda krona.

        Ja och jag är ensamstående med 4 barn. Vabbar med ”vård av ALLVARLIGT sjukt barn” får 17000;- totalt i månaden av FK. Jag skulle ALDRIG tigga ( eller vad vi nu ska kalla det för ) pengar! Aldrig någonsin! Jag är 39 år och får leva på FK för resten av mitt arbetsföra liv och det är jobbigt nog! Du ska inte skämmas för din sjukdom, det påstod jag aldrig!

        Men.. ett tips, spara pengar! Jag lyckas som ensamstående 🙂 ❤️

          Fast det är ju inte mitt fel att du inte vill/vågar/kan be om hjälp? Dra inte in mig i det. Så länge samhället tar hand om sina sjuka, svaga och fattiga så dåligt som de gör behöver vi alla hjälp från andra. Det är ingen skam i att be om hjälp även om jag förstår att det kan kännas så. Varken du eller jag har oss själva att skylla för vår situation. De enda som ska skämmas är politikerna som fattar såna usla beslut. Tycker vi alla kan känna tacksamhet istället för den godhet, kärlek, värme och omtänksamhet som trots allt finns i ett samhälle med ett ganska utbrett svaghetsförakt. Ge inte de privilegierade tillfredsställelsen att se de ickeprivilegiera instämma i föraktet för sig själva. Du förtjänar bättre.

            Kolla insta DM . Vill ej gömma mig bakom mitt namn. Bad även om ursäkt för mitt första korkade inlägg. Ber offentligt om ursäkt här också!

            Ingen fara! Bra när man kan mötas. Kram <3

    Lady Dahmer och Cissi Wallin pratar om din blogg i senaste podden som är en mashup mellan lillelördag och pennteicket. Och det är inga vackra ord.

      Chockerande! 🙂

        Ja LD hade ju Bloggbevakning som sin guilty pleasure ända tills hon själv råkade ut för kommentarsfältet här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.