En man som heter Ove.

Lady Dahmer:

Den här kommentaren lämnades på Lady Dahmers blogg och jag får omedelbart upp en bild på näthinnan av den ”Ove” som författat den.
Jag tror ni känner igenom typen, han, den putslustige – som drar bögskämt vid kaffeautomaten, som kallar känsliga killar för ”fjollor” och som anser att feminister har fått för lite kuk och nog bara skulle må bra av en rejäl omgång, gärna av ”Ove” själv. (Bilden av Tobbe från Malmö som sexuellt trakasserade Cissi Wallin dyker upp som ett brev på posten.)

Den här sortens förälder eller, om jag ska vara krass – den här sortens man utgör ett av de mer tragiska skikten av vår befolkning. Mannen, vars största rädsla i livet är att hans barn – och då framför allt hans son – skulle visa sig vara homosexuell skulle förmodligen ses som ett större nederlag än slaget vid Poltava.

Om man klär sin pojke som är mellan 0-10 år i klänning så är det för ens egen skull och inte för barnets bästa.//Ove

Hm…
Wait a minute!
Bilden här nedan föreställer min gudson ”Lilla Korv” som dagen till ära klätt upp sig i storebrors(!) tyllkjol och änglavingar eftersom det i hans värld är bland det finaste som finns att tillgå.
Har tittar på sin storebror och gör som han gör – han visar sin lillebror att man får ha på sig precis vad man vill oavsett vilken könstillhörighet du tillhör. Jag har tappat räkningen över hur många gånger storebror ”Lill Palt” rasslar omkring på förskolan i en Elsa-klänning och dansat till ”Let it go” när jag kommit för att hämta honom.

Han älskar nämligen Frost, Elsa-klänningar, glitter, enhörningar, regnbågsfärger, sin tågbana, Köttgänget(dinosaurier), Hello Kitty, Bamse, Lego och brandbilar i en enda salig blandning, och inget av det här gillar han för sina föräldrars skull utan för sin egen skull – det HAN tycker är kul!
Jag tror inte att han ens vet om att det finns en kill- respektive tjejavdelning i affären utan han vill ha de kläder som han tycker är fina. Och om det är ett par tights med My little Pony på eller en brandmanströja – det varierar från dag till dag helt enkelt.

Han går sin egen väg och kommer förhoppningsvis aldrig bli en av dessa framtidens ”Ovar” vars största skräck i livet är att få en son som struntar i allt vad könsnormer heter, trots pappas stränga förmaningar om att ”sluta vara en så fjolla”,” vilket jävla tjejkaaast”, de påtvingade tröjorna med monster trucks på framsidan och kommentarer som ”Vem är pappas tuffa kille?!?!?!”.

#TeamOve eller #TeamGlitterkorv

Sen vet jag att dessa ”Ove-killar” har barn på förskolor runt om i vårt avlånga land som kommer tala om för alla glittriga ”Paltar” att ditten och datten minsann är tjejkläder mm men jag hoppas och ber att de inte ska bry sig utan våga fortsätta vara precis som de är! Det gör mig arg att det är så men jag lever på hoppet!

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man ska få kl sig hur man vill. Ett problem är dock att det hurras för att pojkar ska få ha rosa och leka med dockor. Men när flickor gillar rosa o gull då är det ”fel” då pratar man om könsneutrala färger o leksaker. Hm..

      Jag förstår vad du menar och jag håller med, men jag tror att samhället sköter en stor del av att flickor ska gilla rosa och gull rätt bra själv. Därför är det viktigt att annat uppmuntras också. Sen är det ju såklart inte ”fel” att flickor gillar steriotypiska ”flickgrejer”, men är ju trevligt om barn kan få bli presenterade för sånt som de inte steriotypiskt sett ”ska” gilla.
      Sen tror jag också (jag kan absolut ha fel) att det är djupare inrotat och mindre accepterat att pojkar inte ska ha ”flick-kläder” och leka med ”flick-leksaker” än tvärtom. Därför är det ju också extra viktigt att det hurras lite extra tänker jag 🙂
      Intressant diskussion är det i vilket fall!

      Åh, jag håller med. Det är så knepigt det där. När min dotter föddes hade hon alla möjliga färger på kläderna. Men nu älskar hon rosa och lila, samt allt med prinsessor. Det är svårt att veta om jag påverkat henne till det, eller om samhället gjort det eller om det kort och gott bara är det hon vill – av egen fri vilja. Jag får lite dåligt samvete att hon klär sig endast i stereotypiska flickkläder, men samtidigt vet jag ju med mig att jag har erbjudit henne alla möjligheter och vad mer kan man begära? 🙂

        Varför dåligt samvete? 🙁
        Låter som att din dotter mår super och skulle hon tycka om något annat imorgon så blir det också accepterat.

        Får du dåligt samvete att hon klär sej i flickkläder fattar ingenting? Vad menar du.

      Håller med.
      Avdramatisera det hela. Varken hurra eller bua det ena eller det andra.
      Om ens pojke bara vill ha blått och lastbilar eller ens flicka bara vill ha rosa och glitter, så kvittar det.

      I vår familj tycker vi föräldrar att det är viktigt att kläderna är bekväma och lekvänliga, allt annat är för oss oviktigt. (Dock har vi en liten som vill ha badkläder på sig när det är soligt oavsett årstid, hahaha. Och då får vi säga stopp)

      Dock vill jag tillägga att våra barn inte än börjat välja och bestämma dagens kläder.
      Och vi har inte aktivt klätt vår söner i kjol, men vill dom ha på sig det är det ok med oss. Men vi klär inte våra döttrar i kjol heller, känns inte alltid lekvänligt. Men igen, vad vet jag.

      Jag har ett jätte bra tips för er angående typiska pojk- och flickfärger och leksaker! Läs Fanny Ambjörnssons bok Rosa, den farliga färgen 🙂 hon förklarar jätte bra i den!

      Självklart ska man klä sig som man känner, kanske som kanin? På samma sätt som att jag använder cykelhjälm när jag cyklar (föregår med gått exempel) så tar jag , som man, på mig klänningen och går till jobbet ifall min son har klänning i skolan. Inget fel med det.
      Kämpa, Kämpa Lady D och åt låt Ove brinna i helvetet!

        Var jobbar du någonstans?

    Team glitterkorv såklart 🙂

    Förstår dock inte hur Lady D ska kunna förändra och föra någonting framåt när hon aldrig tar en diskussion med de som inte tycker som hon utan alltid kommer med nåt typ ”stoppa upp dig i röven” och blockerar dem.

      Det gör hon dock inte. Hon diskuterar mer än gärna SAKFRÅGAN. Ove gav sig på hennes föräldraskap rätt hårt. Ove är en Rövhatt och förtjänade en block.

    Team whateverfloatsyourboat??

      Hear hear!!!!

    Men Ove skrev ju faktiskt att det finns pojkar som själva vill klä sig så, och då givetvis ska få göra det. Jag tror att Ove menar att det finns föräldrar som ”tvingar på” sina pojkar att klä sig så eftersom barnen själva kanske inte väljer vilka kläder som köps till dem.

      Ja, så är det ju med allt. Kläder, mat, leksaker, böcker, boende. Föräldrar bestämmer det mesta innan barnet kan själv

        Absolut är det så, men jag tror att det i samtliga punkter du nämner finns folk som kommer höja på ögonbrynen och vara tveksamma om du bryter normen där med. Ex om du sätter ditt barn på en diet som du själv tror på, bor på ett sätt som inte är enligt norm etc etc.

    Shaaas Ove shaaaaas!

      Hahahaha!

    Kommer ihåg när jag var på jakt efter leggings till min då 1 åriga son pga bästa byxorna när man har mönstrade tröjor. Gick in i varenda affär och kollade på ”killavdelningen” men hitta bara mjukisbyxor. Sista butiken gick jag till ”tjejavdelningen” för jag orkade inte gå runt mer. Där fanns dom, överallt i alla regnbågens färger.

    More leggings to the peopleeee!!

    Får för övrigt höra att jag har en fin dotter pga sonens långa, lockiga blonda hår ? ?

      Leggings på småbarn är super tycker jag, sitter på plats men är lätta att röra sig i. Köpte på lindex när sonen var mindre men nu när han har strl 98 är det som du säger väldigt svårt att hitta

      Åh i Love leggings! Men ja, köper bara på flickavdelningen till min lille kille. Hur löjligt.

      Polarn O pyret har superbra leggings tycker jag, känns könsneutrala och de har inte separata avdelningar för pojkar och flickor. Lite dyrare än de största kedjorna men håller betydligt bättre så prisvärt om man frågar mig. Tips!

    Jag tycker Oves kommentar var bra. Lugn, sansad, kommunikativ och med en tanke bakom.

    Tror han menade att barnen inte ska behöva utkämpa föräldrarnas kamp. Och att man som förälder har ett ansvar för barnet då man är den vuxna och att barnen litar på oss till hundra procent.

    Så tycker nog du tog i lite väl hårt.

      Väldigt bra formulerat. Jag håller med till 100%.

      +1

      Ove skrev att LD utnyttjar sina barn för sin blogg och att hon inte bryr sig om barnens välmående, bland annat. Det är inte sakligt någonstans.

    TeamGlitterkorv.

    Team klä dig hur fan du vill….

    Apropå inget, skilsmässa är bra för business, Bellas Instagram har fick över 1500 nya följare i går….

    Tycker Ove har en poäng i att man som förälder har ansvar för att guida barnet i den riktning man själv anser vara rätt och för barnets bästa.

    Det jag tror han vänder sig mot är när föräldrar använder sina barn för att göra något slags politiskt statement. Tror dock inte det är särskilt vanligt, men det förekommer säkert.

    De flesta som låter killar gå i klänning gör det nog för att killen själv vill.

      Det märkliga är att debatten bara dyker upp när det är småpojkar som ”tvingas” gå i ”tjejkläder”. Vad med alla gånger föräldrar tvingar sina barn att se ut på ett visst sätt bara för att samhället bestämt att små flickor har långt hår och rosa kläder och pojkar ska ha kort hår och blå kläder?

      Föräldrar styr alltid sina barn i en viss riktigt men bara när det går emot normen uppstår diskussionen om att vissa föräldrar tvingar sina barn att klä sig för att spegla föräldrarnas politiska åsikter.

      Eller de föräldrar som kallar sitt barn för hen och inte berättar ens för barnet om de är en pojke eller flicka för att inte styra in dem på ena eller andra banan.

      Visst ska barnen få klä sig som de vill (fast inte badkläder på lekplatsen en solig februaridag – haha!).

    Det jag undrar är hur barn idag shoppar så mycket och själv bestämmer vad som finns i deras garderober. Jag minns inte när min mamma första gången tog mig till en shoppingtur och när jag själv fick bestämma vad som köptes. Jag tror inte att jag som tvååring hade så mycket att säga till om. Jag minns inte att jag som 5 år gammal brydde mig om kläder, utan tog på mig det som fanns rent i garderoben.
    Har inte ens tänkt på att kläder har så stor betydelse.

      Min fyraåring visar gärna tydligt vad han gillar och inte gillar. Har han gjort ett bra tag, säkerligen nåt år. Den andra ongen bryr sig inte ett skvatt.

      Kids är olika.

    Vilken tur, känner jag, att vi som tycker som Ove fortfarande finns kvar!

    Jag och min älskade mamma hade en diskussion om just detta för ett tag sedan. Jag är av åsikten att alla ska få ha på sig vad de vill så länge de inte är nakna, medans min mamma delvis håller med men är så orolig för hur andra människor ska reagera på te.x en kille i klänning, att han utsätts för hat, hot och attacker, vilket hon givetvis tycker är förjävligt, men hon är en sådan som vill skydda alla från allting, och då heter det att man ”måste anpassa sig till samhället”.

    Både hon och jag hoppas på en framtid där alla får se ut hur de vill utan rädsla för att bli attackerade! 🙂

      När min son gick till förskolan i klänning så var det ett barn som sa att pojkar inte kan ha klänning. Min son svarade tydligen ”jo, det kan de ju, titta!” och sen berättade han stolt att han hade lärt det barnet något som det inte visste.

      Så jag ser absolut en stor vinning i att man normaliserar sånt här tidigt. Klart man tror att pojkar inte kan ha klänning om man aldrig ser en pojke i klänning!

        Du låter som en fantastisk mamma! 🙂 Och vilken härlig son, fantastic! 😀 Jag och mina syskon har alltid fått ha på oss vad vi vill också, men jag tror inte min bror någonsin velat ha klänning, men tycker absolut att alla barn som vill klä upp sig i klänning ska få göra det, det är himla gulligt att se alla barn glada i klänning.

          Åh, tack, blev löjligt stolt och glad av det du skrev <3

          Det är ju precis som du skriver så det ska vara, man ska låta kidsen klä sig som de vill, sen om det är en tigerpyjamas eller tyllkjol är av mindre betydelse. Inom rimliga gränser (läs: overall och stor tyllkjol är svårburet ihop, liksaså bara ben och vinterhalvår) såklart, men det upptäcker de ofta själva…

    Jag tror att det är ganska bra att chilla lite med att pracka på sina barn sina politiska kamper/religioner/whatever innan barnen själva är mogna för det och då visar eget intresse.

      Det är också politik att göra ingenting, att acceptera normen som den är. Och ateism är ju en livsåskådning som prackas på, på samma sätt som en religion.

      Är inte det bästa bara att föräldrar får uppfostra sina barn på det sätt de tror är bäst, så länge de inte t.ex. misshandlar barnet psykiskt eller fysiskt eller gör annat som är olagligt?

        Jo, fast jag tycker nog att det är en viss form av hjärntvätt att just pracka på. Jag tycker att man kan visa barnen sina värderingar utan att blanda in dem i det hela. Min mamma är aktiv inom politik, vi röstar inte på samma parti och hon har aldrig försökt få mig att göra det heller 🙂

    Mina föräldrar utförande något sorts experiment på mig och min bror när vi var små. De klädde mig i blått och min bror i rosa, inte varje dag men ofta som jag förstår det. Uppmuntrade mig till att leka med ”manliga” leksaker och brorsan med dockor osv… Blev ingen skillnad på mig som vuxen och de tjejer som växte upp med rosetter i håret och rosa klänningar.

    Nu är ju det bara ett exempel men hur som, förstår inte varför det är så viktigt hur barn klär sig? Tror inga kläder oavsett färg eller form kommer lämna men för livet direkt

    Jobbar på förskola och vet en familj som klär pojken uteslutande i klänningar och glitter och flickan i mörkblått och gubbakeps. Detta sen de var så små att de inte valt själv. Vet inte hur jag ska förklara men det känns som man missar målet med detta agerande. Vad tycker ni??

      Skulle kunna vara mina barnbarn du har på förskolan!
      Barnen kläs alltid i ”tvärtom” och min dotter hävdar att barnen bestämmer själva men nej det tror jag inte alls.
      Har varit och handlat med flickan flera gånger – utan mamman – och hon har fått välja kläder eller leksaker själv.
      Hon väljer rosa,glittrigt, söta små dockor osv….. och det är utan min inblandning. Hon säger också att i gentligen tycker inte mamma om att jag gillar rosa…..så jag känner inte att hon får välja precis.

      Men varför. Hade mina föräldrar gjort så jag blivit knäckt. Vilka knepiga föräldrar det verkar finnas. Tar dom inte hänsyn till sina barns känslor?

      Orsaken kan vara bemötandet man får beroende på vilket kön mottagaren anser att barnet har. När mina grabbar är rosa bemöts dom mjukt och förväntas inte stöka och böka. När det syns att dom är grannar bemöts dom hårdare och förväntas vara stökiga och bökiga. Jag ser gärna att dom ofta som möjligt bemöts mjukt pga det där hårda kommer dom matas med ändå.

    Utan påverkan från mig eller sin pappa är vår pojke alldeles galen i alla slags motorfordon. Vid bondgårdsbesök vill han bara titta på traktorn, eller ännu hellre, stå kvar på parkeringen och titta på bilar. Han är nästan 1,5 och går inte på förskola ännu och har kläder och leksaker i alla möjliga färger. Numera har han mest leksaker som passar hans intresse, men dem har vi köpt i efterhand eftersom han inte vill leka med något annat. När han springer runt och pekar på alla brum brum är jag nästan rädd för att människor ska tro att vi är föräldrar som begränsat och format hans intresse. Finns säkert någon som kommer påstå att vi/andra omedvetet påverkat honom men nä, så är det inte.

    Min poäng är absolut inte att intresse är genetiskt för det tror jag inte, men han är verkligen genuint intresserad av just motorfordon och jag hoppas att ingen dömer oss för det. 😉

      Du påverkar honom omedvetet. Och tror du att du inte påverkar honom omedvetet är det för att du är styrd av patriarkatet och påverkar honom omedvetet.

      Kön är en socialkonstruktion och:
      © Död åt familjen

        Alltså. Man ska ju hålla sig utanför sånt här men. Omöjligt.
        Finner det SÅ fascinerade att du Gudrun VET att ”En ny A” påverkar sitt barn omedvetet till att gilla bilar. Du har ju på ett oerhört intuitivt sätt läst mellan raderna och förstår på ett sätt som gått mig helt förbi, att En ny A gillar bilar. Och om nu En ny A är osäker på om hon/han påverkar sin son men tror att hon/han kanske inte gör det då VET du dessutom att JO det gör hon/han på grund av att då är denne En ny A påverkad av patriarkatet och därmed påverkar sin son på grund av det (?). Imponerande.
        Lämnar en brasklapp dock! Jag förstår inte alltid ironi så ja, jag kan ju ha missförstått allt.

        Visste att kommentaren skulle komma, men du har fel, och det vet jag. Jag köpte byxor på flickavdelningen till min son igår och han har en rosa blommig filt i sin vita vagn. Han har ett leksakskök fullt med roliga grejer i alla möjliga färger och dockor och gosedjur. Jag har varit hemma med honom sedan han föddes, så tro mig när jag vet han har inte påverkats, styrts, sett något TV-program eller haft mor- och farföräldrar som uppmuntrar honom till att leka med just bilar. Han gör det ändå! 🙂 Jag vet att du förmodligen fortfarande är helt bombsäker på att du har rätt och att jag bara är okunnig/obildad, men det spelar ingen roll, för du har inte koll på alla detaljer av hur våra liv ser ut. Jag tänkte för övrigt precis som du innan jag själv fick barn. 🙂

    Du känner inte Ove märker jag.

    Oves snart 5-åriga son var över 3 innan han visste att människor gjorde skillnad på pojkar och flickor. När han var 3 började han nämligen på förskolan, här hemma har Ove medvetet undvikit att lägga vikt vid könstillhörighet.

    Oves son förklarade förra veckan för sin bästa kompis att ”man kan vara pojke och känna sig som en flicka, eller flicka och känna sig som en pojke… Det är en känsla liksom”. Han säger själv att han ”känner sig” som en pojke och vet att kön är något man ”känner”, inte något man ”är”.

    Oves son hade tills nyligen hår som vuxit sig långt ner över ryggen. Långt och lockigt. Han ville en dag gå till frisören för att klippa sig, och självklart fick han det. Nu vill han spara till långt igen. Som sin pappa.

    Oves son bryr sig inte om vad han klär sig i. Eftersom Ove inte vill att barn ska tycka kläder är något annat än praktiskt och skönt har han nämligen undvikit att kommentera sonens kläder alls. Tro det eller ej, Oves son har också haft klänningar i garderoben. Nästan alla hans kläder är nämligen ärvda av hans äldre kusiner, pojkar som flickor. Ove bryr sig inte om plaggen i sig, utan ifrågasätter det utstuderade användandet av stereotypa tjejkläder till pojkar som ett slags statement från föräldrarnas håll.

    Ove har även en dotter. Dottern är fem månader. Även hon ska genom Ove bli fostrad till att förstå att det är hon som person, inte hennes könstillhörighet eller hennes utseende, som är det viktiga. Även hon kommer ärva en garderob av blandade kläder, kläder som Ove inte heller tänker kommentera. För han vill inte att hon ska bry sig om vad hon har på sig. Även hon kommer själv bestämma över sitt hår. Gå till frisören då hon ber om det. För det spelar ingen roll för Ove vad hon har för frisyr.

    Efter flera år av fysisk och psykisk misshandel under skoltiden blev Ove skeptisk till andra människor i allmänhet. Överhet i synnerhet (lärare, politiker…) och definitivt till dem som av olika anledningar fått stor makt och har möjlighet att påverka många. Bara för att många lyssnar betyder det inte att talaren har rätt. Ove har genom livet ifrågasatt allt som verkar oklart, för att söka tillfredställande svar. Även hos Lady D. Ove förstår det positiva i budskapet att pojkar kan bära klänning. Som jag nämnde har hans egen son haft flera stycken. Det Ove uttryckte oro över var vad konsekvenserna kan bli för ett barn som på egen hand ska bryta mot normer och hans största poäng var DU KAN VARA EN FÖREBILD SJÄLV FÖR DITT BARN.

    Barn gör som vi gör och inte som vi säger, går talesättet.

    Be kind. Always.

    Oves fru

      Jag tycker både du och Ove verkar vara väldigt vettiga människor! Trevlig helg!

      Alltså, AMEN å Hurra till Ove å hans fru! ?

        Skrev Heja Ove! efter Oves frus kommentar i LD:s blogg. Då blockade hon mig ??

      Vad fint skrivet! Lady Dagmer går inte att diskutera med så det är ingen idé att ge sig in i det. Ni verkar ha 100 ggr mer vettiga och sunda åsikter kring barnuppfostran än vad hon har. Kram till er!

    Nej. Nej. Jag skulle aldrig köpa en klänning till min son. Vi är väldigt toleranta i min familj men att köpa en klänning till min son? Nej!

      Vad händer då? Kommer han att dööööö om han sätter på sig en klänning?

      Det låter inte så tolerant. Varför inte? Hur ska du förklara det?

        När köpte du en klänning till din man senast?

          Min man köper sina egna kläder, vad menar du?

            Okej, de köper han själv.

      När din son frågar varför vad blir då ditt svar?

    Tycker det är fullständigt obegripligt hur du kan tolka in i Oves kommentar att han är typen som tycker att feminister skulle må bra av mer kuk etc. Det kan jag för mitt liv inte förstå. Vad är det jag missar?

      Hjärntvättning bara tyvärr.

    Bloggbevakning:nej, du sköt helt över målet här. Det är så absolut självklart att det finns en politisk agenda bakom att klä barn i motsatta könkläder. Hade varit absolut förödande för LD om hennes barn uppfört sig könsnormativt. Bara namnen på barnen indikerar hennes vilja att marknadsföra sitt varumärke. Barn gör som föräldrar/vuxna verkar vilja att de skall (behöver bara se på de förfärliga videorna från Kevinfallet, hur är det ens möjligt?) Ove och hans fru uttryckte sig sansat, vettigt och bemöttes med ren aggression, det var sorgligt att se. Den stora frågan är också:hur kan någon vuxen människa tro att det spelar roll om pojkar bär rosa, flickor leker med bilar etc? De är barn, de leker. Om man som förälder får vettiga äldre barn/tonåringar/unga vuxna med bra värderingar så har man gjort det jobb man skall. Men det beror inte på rosa kläder. Oves poäng, att själv föregå med exempel, ta fighten med normer, är perfekt, han verkar vara långt ifrån din utmålade nidbild. Låt mig också säga att varken LD eller Cissi Wallin kommer att hålla i längden, för låg nivå och inget vettigt media vill a dem med – så att hålla sig vän med dem i tron att det skall regna på dig är meningslöst.
    Jag blev ärligt ledsen över diskussionen hos LD. Ofta är det så argsint och onyanserat att man häpnar. Skulle aldrig kommentera där.

      Håller helt med. Lady D skrev ju själv häromdagen ”Det var så länge sen man debatterade med människor på andra sidan så att säga. Jag blockar sånt nuförtiden. Jag vill ha samtal som går framåt, inte behöva uppfinna hjulet på nytt varje gång jag ska ha ett samtal.” (”Man” förresten??? Trodde det var en dödssynd i hennes kretsar att inte byta ut mot ”en”) Med andra ord: är du inte radikalfeminist och öppet säger att du hatar män så kommer allt du kommenterar på hennes sida att: 1. Missförstås 2. Utsättas för aggressivt påhopp 3. Och sen blir du blockad. Och då är det absolut inte fråga om att man skriver något otrevligt.

      Nu finns ju forskning som tydligt visar att vi bemöts olika beroende på vilket kön den vi möter tror att vi har.

      Ska genast börja fundera på den agenda jag har i och med att min son ÄLSKAR rosa och gled ner och tittade på tv i en klänning igår. Nu klär ju han sig själv men det brukar inte folk ”på andra sidan” riktigt förstå.

      ”Det är så absolut självklart att det finns en politisk agenda bakom att klä barn i motsatta könkläder.”

      Vilken politisk agenda är det? Vad är könkläder?

    Ove har helt rätt. Feminister är världens mest självgoda människor och allt på denna jord är underordnat deras egen känsla av präktighet och möjligheten att skriva andra på näsan. Att Ove och hans likar skulle vara ett av samhällets mest tragiska skikt är dels en pinsamt usel härskareknik, dels ett provocerande hån mot verkligt tragiska grupper.

      Tipsar om Aron Flams podd Dekonstruktiv kritik. I senaste avsnittet Könsmaktordningen samtalar han med överläkaren David Eberhard och med hjälp av riktig forskning och fakta debunkar de bluffen som är genusteori.

        Alltså att dra in David Eberhard skulle jag nog inte göra om man vill diskutera sansat. Han är nyliberalernas LD, dvs politiskt emot feminism etc. Fascinerande att han är överläkare i psykiatri.

          Det är inte fascinerande. Han har pluggat och forskat och blivit psykiater och överläkare. I hans argument finns ingen politisk ideologi utan kalla fakta. Det är oerhört provocerande för feminister som är vana vid att kunna dra fram argument ur röven och bli oemotsagda för att ingen vågar rycka av offerkoftan.

            Nja, jag menade mer att han kanske inte föreföll vara den mest empatiska psykiater jag sett när jag läst/hört honom lägga ut texten. Och fakta, nja, han tolkar/väljer liksom alla andra utefter vad som passar honom. Det är det som är forskning. Jag har förstått att han provocerar feminister. Men inte mig, bau, som jag brukar säga, business as usual.

            Finns många högutbildade skitstövlar inom psykiatrin som är läkare, säger inte att han är det, bara att en läkarutbildning inte är synonymt med humanistiska värderingar och en bra människosyn och att alltid ha rätt i sina frågor.

            V Solana, nej, det är inte det som är forskning. Möjligtvis är det det som feminister anser vara forskning, eftersom de inte kan stödja sina teorier på fakta. Så de tvingas ”tolka” fakta så att det passar deras världsbild. Detta är dock raka motsatsen till forskning och vetenskap.

            Vad exakt är kalla fakta?

            Kollade lite vad han skriver, han blandar ihop sexualitet och könsidentitet på vissa ställen, har fel i vissa påståenden och ja. Finns ju massa. Vad gör en psykiatrer expert på feminism och genusfrågor?

            Jag har träffat MÅNGA som har ”pluggat och forskat” under min tid på uni men det betyder inte att de faktiskt är smarta/insiktsfulla/värda att lyssna på ?

          David verkar vara en sådan som har mycket att uttala sej om. Man måste ha mycket livserfarenhet för att förstå och Sätta sej in i andras människor trauman. Är du själv förskonad från det kan du aldrig riktigt veta hur det känns. Så då blir det lättkränkhet istället för hur stort traumat är för patienten som blivit utsatt.

      Håller med fullständigt!

      För alla feminister är likadana? Med din logik borde alla män då vara våldtäktsmän.

    Jag vill också tillägga, re LD efter att ha hört två Penntricket:hon är mycket bättre på att prata än att skriva. Hon saknar känsla för ordens valör när hon sitter vid tangentbordet. Funkar bättre muntligt, rätt vanligt att vara endera, Wallin är tvärtom bättre på att skriva.

    TeamGlitterKorv absolut 🙂 på föris så leker pojkarna i bland tt de är prinsessor har på sig klänning. Ser inget fel med det. Man få ha på sig vad som helst.

    Ett intressant faktum är att när man är fri att göra sina egna val väljer man ofta könsstereotypt.

      Frihet är en illusion.

    Jag skulle inte klä min son i klänning innan han är stor nog att välja själv men vill han ha klänning, ja då får han ha det 🙂 hur eller hur så är det bara ett klädesplagg och både praktiskt och skönt varma sommardagar tex.
    Väntar mitt första barn och det är nästan helt säkert en flicka men det är samma där.. vill hon bara ha mörkblått, leka med bilar och hatar klänningar, ja då gör hon ju det! 🙂 inte fan skulle jag bry mig! Sålänge hon leker med det hon tycker är kul, har kläder hon trivs i och är lycklig så skiter jag fullständigt i vad hon ”borde” tycka om.

    Tycker att LD svarar sjukt otrevligt. Tycker Ove verkade jätte vettig och bara genuint oroad över ev. mobbning då han själv blivit utsatt. Förstår inte varför LD måste svara så defensivt och fult? Inte särskilt konstruktivt, tycker jag.

    Läste du bara halva inlägget eller läser du vad du själv vill att det skall stå? Snyggt påhopp på ett sansat och sakligt inlägg. Jag säger som Catten af tälje; “hur tänkte du nu?”.

    #teamove

      Håller inte med!

    Nej Ove var inte trevlig. Han var dömande och rent ut sagt taskig. Att hoppa på en förälder och säga att den e självisk och int tänker på ungarna utan på sin egna agena är inte att vara trevlig och saklig. Ove kan hålla käften tycker jag.

      Läste du ens Oves första inlägg?

    #teamwhatever

    Fast Ove i boken En man som heter Ove är ju inte alls den där homofobbrölsnubben som du pratar om så det känns rätt märkligt att använda den titeln.. Ove är en fin gubbe. ❤

    Och personligen ser jag inte vad som är så hemskt med kommentaren. Han säger ju att folk får klä sig precis hur de vill? Jag är till och med beredd att hålla med honom. Får ibland känslan att en del föräldrar är helt besatta av genusteori och klär pojkar i ”tjejkläder” som något jäkla statement typ. De klär liksom barnen i sina åsikter.

    Jävligt ofta klär föräldrar på sina barn kläder överhuvudtaget för sin egna skull, inte för att barnet vill. Om någon missat det så kan barn vilja göra lite allt möjligt utan att vara vidare smart direkt.

    Det enda jag vet… är att Palt och Korv gillar färger… starka färger. Helst i de mest otroliga mönster och färger.

    Camcam fick klä sig som hon ville, när hon var liten. Ibland blev jag mörkrädd… men hon tyckte hon var fin… i rutigt, randigt, blommigt, leopardmönstrat. Gärna byxor, klänning, stråhatt, jacka och ”klackskor” ( kilklack på 1centimeter)

    Jag har foto någonstans. 🙂

      Åh, klackisarna! I lack! Jag var SÅ fin!!!!

      Alla barn gillar mkt färg och mönster. Är dock bara en del barn som får ha det så ☺️

    I min värld handlar det inte om att klä pojkar som flickor (och vice versa), utan om att erbjuda alla barn alla möjligheter/kläder/färger/aktiviteter och känslor.

    Sååå dagens boktips: Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2 av Kristina Henkel och Marie Tomicic. Bästa bästa!

    Har en kusin som är sådär härligt genusmedveten. När hennes son föddes skrev hon på facebook att hon knappt kom ihåg om hon hennes son var en hon eller han, det var tydligen lätt att blanda ihop. Detta är klart att hon gjorde bara för att visa hur himla präktigt genusneutral hon är. Antar att hon inte skulle uppskatta om hennes man började klä sig i klänning och sminka sig. Konstigt det där när kön ändå inte spelar någon roll förutom när det gäller vuxna personer.

      Bär Lady Dahmers man klänning? Och om han inte gör det, varför inte i så fall? Är ganska säker på att han inte gör det. Han borde ju verkligen föregå med gott exempel i en genusneutral familj och framförallt visa sina barn den rätta vägen.

    Uppskattar inte dessa inlägg som egentligen är helt irrelevanta i blogg-skvaller sammanhang. Det finns nog många av dina läsare som både håller med dig och inte håller med dig i denna fråga, men skulle tro att de flesta av dina läsare inte besöker din blogg för att ta del av den feministiska genus debatten.

      Ehh…joo. Tycker verkligen inte det är irrelevant i bloggsammanhang att diskutera innehållet på påstådda feministers bloggar.

    Men snälla! – det är klart inga pojkar ska ha klänning! INGEN borde ha klänning, i alla fall inte fel sorts klänning eftersom jag har hört att det leder till våldtäkter ? Tar man på sig klänning är det ju som att smörja in sig i nektar på en biodling – farligt! Vi måste skydda ALLA för den farliga klänningen ??? *obs innehåller ironi*

    Sluta göra inlägg om LD som bara slickar hennes röv. Mer skvaller och bloggbevakning.

    Gör precis som ni vill, klä barnen i hela & rena kläder – det är viktigast.
    Kalla barnet han, hon eller hen.

    Men, vi som vill klä våra barn stereotypiskt och endast använda han eller hon – vi ska få lov att göra det.
    Precis som ni inte vill bli ifrågasatta så vill inte vi bli det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.