Myggan flyttar hem till Öland.

My Martens:

Att det var sonens kommande skolgång som legat och gnagt i Myggan behöver man kanske inte vara familjeterapeut för att förstå och nu berättar hon på bloggen vad som komma skall:

Jag ringde min advokat, jag ställde in allt. Veckan innan vi skulle varit i första Tingsrätts förhandlingen. Mitt beslut var taget. Jag VÄLJER att flytta ner och tillbaka till Öland. Inom loppet av en timme en helt vanlig tisdag så hade jag hunnit ställa in tvisten, säga upp lägenheten, skaffa en ny lägenhet och sagt upp mig från vissa jobb och samarbeten.

Nu känns det helt rätt i mamma hjärtat!  Jag och hans pappa är rörande överens om att detta är bäst för Ludvig. ❤//My

Hon väljer alltså att flytta ner till Öland för att sonen ska kunna gå i skolan där nere – trots att hon tidigare gått ut med att hon fått utstå hot och liknande där nere.
Att sätta sonen först är imponerande för kvinna som blivit utsatt för otrohet så vet jag hur svarta ens tankar kan bli men hon verkar ha lagt alla sådana känslor åt sidan för länge sedan.

Jag vet många kvinnor (och män) som skulle använda något sådant som ett ”vapen” eller medel för att få sin vilja igenom eftersom man är sårad, och eftersom det är den som är otrogen som förstört allt och får skylla sig själv men vem är det i slutändan som drabbas? Barnet.

Barn kan så lätt bli en bricka i de vuxnas spel men inte den här gången och det gör mig glad. På riktigt.

Och Myggis kommer pendla upp till Stockholm de veckor hon inte har sonen så hon kommer kunna få sin fix av röda mattor och liknande ändå så ni kan vara lugna. Behövs ingen detox. =)

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ett mycket bra och noga övervägt beslut!
  Barnens välmående ska alltid komma i första hand – även om kärleken tar slut ❤️

  Svara

  Väldigt modigt beslut, speciellt eftersom pappan har en annan familj att ta hänsyn till och därför inte är lika flyttbar som en singelmamma. Jag förstår mig sällan på My, men det känns ändå skönt att veta att hon kan tänka mer rationellt än väldigt många andra ensamstående mammor i en fråga som gäller det viktigaste man har i livet.

  Svara

   *moget

   Svara

  Väldigt moget, vet inte om jag själv hade kunnat ta det beslutet. Trodde faktiskt inte det om Myggis, men det visar ju bara att hon faktiskt är vettig.

  Svara

  Vad jag inte kan förstå är att det blev sån jäkla halabaloo på Myggis blogg, hon är ju inte direkt fastlåst i Sigtuna/Stockholm.
  Tycker mer det känns som hon vill få uppmärksamhet och slå sig för bröstet när hon gör något som är helt naturligt för många andra.

  Svara

   Förstår inte heller varför hon blir så hyllad, men ja bra beslut men vad hade hon för val och det var väl egentligen självklart. Hon flyttar nog lika mkt för sig egen del, tänker på sitt eget rykte, anseende och karriär jag menar hur hade det sett ut i folks ögon om hon bott kvar när hon skrivit så mkt om att sonen alltid går först. Observera hur hon betonar med stora bokstäver att hon ”VÄLJER” att flytta ner när hon i själva verket nog förstod att det skulle bli för jobbigt att synas i sömmarna i tingsrätten och förlora tvisten. Nu blir hon ist hyllad när hon får det att låta fint, kärleksfullt och storsint och som en uppoffring för sonens skull, och bloggen blomstrar (dvs tjänar mer pengar) OCH hon kommer vara barnledig och kunna ha sitt singel/stockholmsliv varannan vecka så win win för henne själv också, det förstod hon och tänkte nog på också. Men bra beslut hon kom fram till eller blev övertalad/övertygad om inte minst för sonens skull men också för hennes egen på alla plan.

   Svara

  Men kan nån förklara vem denna kvinna är? 😀

  Svara

   Hon har varit med i ”Ensam mamma söker”. Vilket år har jag inte koll på.

   Svara

    Tack för infon😊

    Svara

  Dessvärre är det inte självklart för alla föräldrar. För då hade inte tvisterna om barn i tingsrätten ökat, vilket de faktiskt gör idag.

  Svara

  My är starkare än de flesta ”kändismammorna”.

  Svara

   What? Mer kändiskåt menar du? På vilket sätt är hon stark?

   Svara

   Hon är säkert stark men vadå starkare än andra kändismammor?? Finns det andra kändismammor som flyttat långt ifrån sina små barn? Vad är så starkt med att flytta för sitt barns skull, för att bo nära sitt barn? Det borde väl vara en självklarhet!

   Svara

  Hon hade ju ändå inte vunnit en tvist eftersom det är hon som har valt att flytta långt iväg.

  Svara

  Hon hade nog inte vunnit en processen i domstol vilket kanske även hennes ombud förklarade? Sedan är det obegripligt att föräldrar är villiga att överlämna deras barn framtid till en domare som inte känner deras barn. Skulle en okänd person vara bättre lämpad än en förälder? Hoppas att det blir bra för alla.

  Svara

  Jättebra av My att flytta ”hem” igen, men hade jag varit ………… så hade jag också velat komma till tals och berätta hur det egentligen gick till med den sk ”otroheten”. Hela sanningen kommer inte fram nu heller..

  Svara

  Fattas bara annat!
  Man ska göra allt för sina barn

  Svara

  Undrar just hur hon tänker lösa boendefrågan i Stockholm. Slagga hos någon polare?

  Svara

   Slagga hos polare ja förmodligen och det går ju bra och blir skoj för henne. Hon har ju en hel del vänner i Sthlm och Sigtuna som hon säkert kan slagga hos och hälsa på då och då, eller om hon nu har några jobb där att göra. Så många rödamattan-event, kändismingel och galor tror jag inte hon blir inbjuden till längre. Hon har ovänner i sthlm men också många vänner och det finns ju även hotell 😉

   Svara

  Bra beslut klart att det känns bra i mammahjärtat och klart att hon inte ville riskera att förlora i en tvist och förlora i aktning. På detta sätt samlar hon istället pluspoäng, växer och tjänar på alla sätt, och blir tokhyllad ojoj och hon svarar alla och envar så fint ojoj många pluspöäng hon tjänar in nu och får mer sympatier…Men valet/beslutet borde väl varit självklart från början. Tror knappast att hon flyttade fr Kalmar till Sigtuna/Sthlm pga trakasserier på öland några år tidigare..hon flyttade ju, som hon själv sa då, för att vara nära vänner el ”sin familj” som hon kallade det. Märkligt med olika versioner. Det är ju inte så att hon Måste jobba i Sthlm det är ju för att hon Vill det..hon kan ju jobba i kalmar/öland och åka t sthlm ibland. Såg att hon direkt skrev ett inlägg om trakasserier, hot, medmera, självklart med mera också, efter att du skrivit här om att hon ska flytta trots påstådda hoten hrmhrmm…Hon är smart myggan och bra på att dikta ihop. Skönt att hon ändå kunde och fick flytta o bo där till slut. Detta beslut tjänar hon på på alla sätt, trots att hon vill få det att låta som annat, och så bra och härligt för lilla sonen.

  Svara

  Nån som förföljer henne å klipper kablar till värmen ….antingen exet eller i hennes fantasi. Låter som en skräckfilm

  Svara

  Hur är det med försörjningsmöjligheter på Öland när inte blomsteraffären finns? Ölands näringsverksamhet består av bönder och turism. Ok Kalmar finns ju att tillgå.

  Svara

   Hon kan nog tjäna lika mycket pengar på bloggen på Öland som i Sthlm. Säkerligen inga svårigheter för henne att få jobb i t.ex en blomsterbutik eller klädbutik, finns både på Öland och i Kalmar. Eller jobba som pt. Sen jobbar väl hennes pappa på Öland nu med blomförsäljning, kanske ska hon hjälpa han och jobba lite åt honom.

   Svara

    Hennes pappa jobbar i Vadstena, han säljer blommor i butiken bredvid slottet.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.