Linn Olsson har fattat galoppen!

Linn Olsson:

Haha…fattat galoppen!
Ibland är jag helt enkelt för rolig för mitt eget bästa! =)


Saxat från Linns blogg.

Om jag ska dela med mig av min strategi för alla dessa åsikter riktade mot mig så är det att alltid förutbestämma mina huvudpersoner. Domare, tränare, människor jag tycker om, andra duktiga ryttare etc. Suga i mig varenda ord och tonläge de använder – låta det lägga grunden och sedan se den stora responsen som en bonus där jag måste sålla lite mer.

För om vi ska vara ärliga; jag hade inte varit en så härlig person om jag sög i mig alla fina ord jag får på sociala medier dagligen och jag hade förmodligen varit nedbruten om jag var hudlös och släppte in all kritik på mig.//Linn

Linn Olsson la upp en video från en dressyrtävling som hon vann och de elaka kommentarerna låter inte vänta på dig. Som en omockad box full med hästskit fylldes kommentarsfältet av några stycken typiska hästmänniskor som attackerade henne från alla håll och likt en bålgeting dök Tyra Sjöstedt upp för att försvara henne och för en gångs skull kan jag tycka att Tyra gjorde i alla fall yttepyttelite rätt som sa ifrån =)
Hon om någon vet hur det är att bli attackerad av hästmänniskor, oavsett vad hon gör. Om det sen är DET hon borde lägga sin energi på, det är en annan sak.

Jag har skrivit om det tidigare – om hur Cornelia fick ”ta över” Tyras kommentarsfält när hon tog över Tyras hästar, och gick från att vara hyllad ryttare till att göra allting fel. Märkligt det där! Hästmänniskor och mammapoliser! Ni är verkligen människor av helt andra kalibrar än oss andra.

Men Linn verkar ha fattat helt rätt beslut om hur hon ska förhålla sig till sociala medier om det är ens jobb – den ENDA sättet om jag ska vara ärlig!
Den dagen man börjar bry sig om vad främlingar bakom en skärm tycker och tänker om en istället för att fokusera på vad de man själv bryr sig om anser – den dagen ska man sluta med sociala medier för man kommer inte komma levande ur den striden.
Det är en strid man inte kan vinna.
Och bär man hjärtat och känslorna utanpå kroppen, ja, då får man stoppa in dem eller skaffa sig ett nytt jobb. Det är sanningen, hur hård den än må verka.

Tack för tips!

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej, hon gjorde inte rätt som lade sig i. Linn bryr sig uppenbarligen inte så varför ska T komma och leka ngt hon inte är?

      Sekundärkränkt?

        ?

    Hur pass stor är Linn Olssons blogg? Har letat efter siffror men inte hittat något.. samt har läsarantalet sjunkit/stigit på sistone?

    Sållar mig till flocken av föregående tyckare som påpekat att kvalitén på svenskan droppat en del på sistone. Inte för att det är värsta grejen, men det stör läsningen och ditt roliga och korrekta skriftspråk var en av anlendningarna att jag började läsa din blogg från första början :). Det stack ut, det där med att du skrev både rätt och roligt.

      Någon som använder ett uttryck som ”värsta grejen” kanske inte ska uttala sig…

        Och det heter inte ”sållar sig till” utan ”sällar sig till”…

          Var inte så sekundärkränkt K, jag menade inget illa ? Bara för att jag själv inte är speciellt duktig på att uttrycka mig i skrift så betyder det inte att jag inte kan uppskatta när någon annan skriver korrekt. För det andra så tycker jag om att blanda högt och lågt när jag skriver, jag tycker det gör språket mer levande och dynamiskt. För det tredje är det rätt jäkla lätt att trycka fel på Ä och Å når man skriver frän mobiltelefonen ?

      Det har ni kanske rätt i. Ska kika tillbaka i tiden och se vad som kan ha ändrats! Tack för feedback, gänget! ??

        En sak Jag ofta blir initialt förvirrad över är när du som här skriver Linn Olsson:
        Där förväntar jag mig citat från hennes egen blogg eller iaf Linn. Men här är det väl dina ord? I kursivt tom. Tänker att det vore mer korrekt att du började med dina egna ord för att sedan Linn Olsson: och där slänga in vad hon sagt eller vad som står på hennes blogg.

    Alltså hästmänniskor är de mest dömande, hatiska människorna jag vet.

    (och jag är hästmänniska myself, och ingen någon blir kränkt – nej, självklart inte alla. Men jag tror alla inom hästvärlden kan hålla med om att det finns så sjukt många besserwissrar, ”jagvetbäst” ”duplågarhästen” människor i hästvärlden)

      Hästfolk, hundfolk, föräldrar, krögare, listan kan göras lång. Särintressen eller kunskaper överlag, folk älskar att vara ”bättre” än andra trots att de egentligen inte är det.

        Helt sant. Uppfattar dock att hästmänniskor ”går på” mer, än vad andra gör. Kanske har med att vi handskas med flera hundra kilos djur dagligen, vad vet jag, haha 😛

          Oj och där kom skrytet ”handskas med flera hundra kilos djur” lol

            Skrytet? Menade mer att när man handskas med hästar (framförallt lite busiga/bråkiga) behöver man ibland vara lite tuff, så då skämtade jag & sade att det kanske är därför många av oss är så som jag beskrev elaka/besserwissiga, just för att det är ibland så vi behöver vara mot hästarna?

            Dessutom är det inget skryt utan snarare fakta. Hästar väger faktiskt flera hundra kilo… :/

            Ber så mycket om ursäkt om det uppfattades som skrytigt förresten – det var inte min mening. 🙂

    Hästbloggar är intressanta. De som är ödmjuka med sina egna brister slipper säkert 99% av de negativa kommentarerna. Tyra som skriver att hennes bästa egenskaper som ryttare är sitsen och mjuka händer får självklart skit när den ridning hon visar på bilder och i filmer visar att hennes största svagheter är just hårda händer och dålig sits. Däremot är hon bra på annat. Linn är ju något mer självkritisk så hon får ingen direkt hatstorm mot sig.

      Så typ jantelagen in absurdum fast inom en förhållandevis liten och trång värld (ridsporten)?

        På ett sätt ja, men jag tycker personligen att stora hästprofiler har ett ansvar gentemot de tusentals unga ryttare som ser upp till deras ridning.

        Tyra har ju själv gått ut med att hon vill lära ut och visar och skriver en massa tips. Väldigt många läsare är för unga eller för oerfarna för att veta/se vad som är bra tips och vad som är direkt felaktigt eller skadligt. Visar man då upp ridning/hantering som går tvärt emot vedertagna metoder/fakta så kan man tyvärr göra mycket mer skada än nytta. Skriver man år ut och år in hur mjuka händer man har samtidigt som man i själva verket har väldigt stumma och hårda händer så är det tyvärr många ryttare utan kunskap som tror att följsamma händer ska såga i hästens mun.

        Många stora ryttarprofiler, bloggare och/eller kändisryttare, är väldigt försiktiga med vad de visar utåt eftersom de vet hur stor påverkan de har. De kanske alltid rider utan ridhjälm, men så fort en kamera är framme så åker hjälmen på.

          Forts. mycket av det som t.ex. Tyra kallat för hatkommentarer har alltså varit när duktiga och erfarna ryttare kommenterat felaktigheter/tokigheter för att förhoppningsvis få oerfarna ryttare att förstå att bloggarens ord inte behöver stämma överens med mer erfarna ryttares kunskaper/erfarenheter eller det som t.ex. lärs ut på hippologprogrammet. DÄRFÖR bör man som hästkändis vara ödmjuk angående sina egna kunskapsluckor och svagheter.

          Kan bara hålla med. Höll på att ramla av stolen när jag läste att Nellie Graman Berntsson har elever varje vecka. För ett år sedan satt tränsen felvända vilket 10-åringarna ödmjukt tipsade henne om.
          Innan Italien skrev hon, typ, idag har jag varit hos en dressyrtränare så nu kan jag rida öppnor, slutor och skänkelvikningar. Kul för Nellie att det tog en halvtimme att lära sig och hästen skolor. Vi vanliga dödliga och t.o.m våra landslagsryttare måste träna åtskilliga timmar per dag på samma saker.

            Hahaha är det sant?

    Tyra driver ju Starrider som vänder sig till just ”de bittra jävla idioterna” som hon kallar dem.

    Kanske inte det bästa sättet att uttycka sig om sina potentiella kunder. Googlar man oseriöst företag borde Starrider dyka upp. Att köpare inte får sina varor, inga eller sena svar från kundtjänst samt en hemsida som ser ut som ett hafsverk gör nog att Starrider snart går samma öde till mötes som Tyras förra företag. Hoppas bara att leverantörerna får betalt denna gången.

    Asså. Ja, bra att Tyra säger ifrån men förstår typ inte alls vad hon snackar om i sin kommentar???

    I det här fallet tror jag faktiskt att det bara handlar om ren och skär avundsjuka. Jag tycker att Linn verkar helt fantastisk. Hon pluggar, jobbar och utbildar en unghäst samtidigt. Visst, hon köper till hjälp men vilka som har möjlighet gör inte det? Ingen kan ta ifrån henne att hon faktiskt lyckats med sitt krutpaket till häst och dessutom hållit den hel och skadefri hela tiden.
    Linn Olsson är väl tjejen som är allt det där som Tyra tror att hon är och vill vara.
    -Tyra som skriver ”jag får ångestattacker av att öppna datorn och se hästar”, ”jag kan inte ens titta på hästar” och ”jag kan inte gå in i ett stall”. Det verkar i alla fall gå bra att hänga och kommentera på hästfolks bloggar, instan, gå på SIHS och att se hästhoppning på TV. ???

      Håller med. Jag tycker att Linn har lyckats alldeles fantastiskt bra även om det för helhetsintrycket såklart hjälper att sitta på en så fin häst som hon har.

      Noterat precis samma sak, i senaste inlägget står det ”kan varken prata om eller träffa en häst”. Varför överdriver hon så himla mycket när det uppenbarligen inte är sant. Suck.

      Duktig i skolan – säkert. Men alltså det vore väl märkligt om det inte gick ”okej” eller enligt åldersnivå med hästen med tanke på hur mycket hjälp hon får? Det är ju som en sorts garanti för att de ska kunna hålla tidslinjen för hästen hennes mamma köpte åt henne.

        Linn har betalt största delen av hästen själv. Pengarna har hon tjänat på bloggen.

          Det låter som att många vet hur mycket Linn köpte sin häst för. Hur vet ni det och vad kostade hon?

            Den låg ute till försäljning ett bra tag med pris angivet.

          Slarvigt av mig, hon betalade en del, hennes mamma en del

    Är Tyras blogg helt död nu? Var inne för ett tag sedan för att kolla om hon uppdaterade igen, av ren nyfikenhet då jag inte riktigt hört någon uppdatering om det, och hon skriver ju noveller varje dag verkar det som, men noll kommentarer på allt? Inte konstigt, tycker jag, men det gick fortare än jag trodde det skulle göra…

      Hon har tagit bort kommenteringen helt men det går väääldigt bra att mejla henne om man har fjäsk, karameller eller hostmedicin att erbjuda!

        Aaaaaaah är det så det ligger till? Åh nu blev jag ju sjukt nyfiken, undrar om hon får mycket mejl? Om inte, lär hon ju sätta på kommentarer igen inom kort ?

          Hahaha ska nog mejla ett ointressant mejl och se om hon svarar, samt ett där jag erbjuder lite Cocillana. För det var det hon var ute efter va? ?

            Japp

    Väldigt dumt att vara oförskämd mot potentiella kunder. När man har eget företag är det bäst att hålla sig undan hetsiga diskussioner, m.m. Men Tyra verkar inte ha insett det än..

    Linn gör helt rätt som väljer att bara lyssna på vad erfarna proffs i hennes närhet säger.
    Vi har ett problem inom hästvärlden som beror på att folk frågar sin stallkompis om råd och hjälp. Sällan kan denne stallkompis så mycket. Och felaktigheter sprids vind för våg.
    Man frågar ju inte sin polare utan utbildning om hjärtkirurgi, banklån eller vad fan som helst.
    Det är lite som att alla mammor som haft en unge blir proffs på barnpsykologi etc.
    Nej, det krävs utbildning för att kunna utbilda andra eller ge expertråd.
    Jag är tränare sen 23 år tillbaks. Jag hade en period då jag kunde allt. Sen lärde jag mig mer. 😉
    Så heja Linn för att ha kommit på ett vinnande koncept som kommer gagna hennes välmående och hjälpa hennes häst bäst.

    När det kommer till Linns häst däremot undrar jag hur hästen är byggd, korset är ju så vasst och spetsigt så den är ju knappast såld på sitt utseende.
    Men den rör sig trevligt!!

      Exteriören bedöms inte i dressyren.

      I övrigt så är ett toppigt kors inte något allvarligt fel. Soraya är ett selektionssto vilket bland annat betyder att hennes exteriör är minst 7/10.

        Trots detta ett av de märkligare kors jag sett, man ser det väldigt tydligt på flera av de stallgångsbilder som funnits på henne på bloggen.

        7,5 på typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.