På tal om insamlingar..

Det här inlägget skulle egentligen komma upp i morgon men jag publicerar det NU då varje dag är viktig för den här tjejen! 


Anledning till att jag tog med att jag själv donerat är för att jag inte tänker be er donera till något jag inte själv stöder. Att min summa är dold är för att alla summor är lika viktiga och även om man bara kan donera 5 kr så ska man göra det stolt. Det är ingen tävling!

Igår Idag skrev jag ett inlägg om insamlingar på olika bloggar och frågade hur ni ställer er till dem.
Idag är det jag som kommer skriva om en insamling men den handlar varken om mig eller någon jag känner utan jag läste om den här lilla tjejen i Aftonbladet som behöver hjälp.

Emma, 4 år, lider av aggressiva tumörer i hjärnan och det enda som kan hjälpa henne är en behandling i Mexico som kommer kosta familjen runt 250 000 USD och de ber nu om allmänhetens hjälp för att kunna rädda sin dotter.

Den som vill och framför allt kan hjälpa familjen med finansiellt stöd kan göra det genom att klicka på länkarna här nedan – och annars kan man alltid hjälpa till genom att dela deras sida på sociala medier så att budskapet sprids till fler människor.
Emmas familj har skapat upp en blogg som ni hittar HÄR där man även kan swisha ett bidrag till nummer 0767-608 360 och vill man gå direkt till donationssidan så kan man klicka HÄR.

 

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På bloggen finns swish, kanske skriv det i inlägget också? 🙂

      Det står även på donationssidan! 🙂

      Hjälp lilla Emma nu alla!

      ????

    OT men kolla Sandra Beijers senaste samarbete. Ironiskt nog handlar det om att ta avstånd från våld etc I klubbmiljö. Undra om vinkastning inte ses som något negativt då eller? Men man får kanske göra som man vill om man är sårad? 🙂 🙂

      Scrolla ner några inlägg så ser du att Camcam och kommentatorer redan tagit upp detta

        Sorry såg ej.

    Vad glad jag blir att du skriver om detta, ville skriva om det i kommentarerna men vågade inte ta mig den friheten.
    Hoppas alla fina människor här hjälper till med detta, så sorgligt.

      Tack för att alla som inte kan eller vill är dåliga människor…

    Ger hellre pengar till något som hjälper fler människor och i längre tidsperspektiv. Detta låter dödsdömt tyvärr.

      ??

      Fast bara genom att genomgå en behandling så bidrar man till forskning kring det. Leukemi hade 100 % dödlig utgång för 50 år sedan, idag blir 80 % av barnen friska. Leukemi är ju dock den vanligaste cancerformen.

      Men oavsett cancerform så behövs behandlingarna för forskningen, även om barnet dör. Och ju ovanligare det är, desto större bidrag utgör det enskilda barnet för forskning.

      Jag hoppas det där gick att förstå

      Jag har skänkt en liten summa trots att jag som du inte tror att det kommer att fungera. Som flera medan har skrivit. Insamlingen kan bidra till forskning. Ju mer vi vet om cancer desto närmare kommer vi att finna hållbara behandlingar och botemedel.

    Jag ska Swisha och även skänka en lite större summa genom mitt företag. Ska bara kolla med revisorn hur det funkar, någon som vet? Tänkte om Skatteverket har synpunkter? Kommer skänka oavsett men ja alltid bättre göra rätt.

      Gåvor klassas som en ej avdragsgill kostnad så i bokföringen blir det 22 % skatt på gåvobeloppet.

    Swishade en slant nyss ❤️❤️❤️. Cancer är djävulens påfund och det är så fruktansvärt speciellt när barn blir sjuka och dör. De har så mycket framför sig, så mycket som kanske aldrig får upplevas. Jag hoppas att de får in nog med pengar snart och att operationen lyckas! Lilltjejen ❤️

    ”Och det är så fruktansvärt, speciellt när”

    Det finns 300 barn som i år insjuknat i cancer
    Ska vi starta en insamling för var och en?
    Varför ska ETT sjukt barn få hjälp men inte de andra 299?
    Såklart att man vill hjälpa ett barn men det finns många att rädda. Är det inte vettigare att skänka pengarna till Barncancerfonden?

      Där blandas en slags cocktail av tio olika sorters cellgifter som sprutas rakt in i tumören via kateter. Dessutom ”coachas” patientens vita blodkroppar för att kunna attackera tumören.

      Är det här ens sant?

      Är helt på din linje.
      Låter som hittepå och är antagligen en sista desperat utväg föräldrarna greppar efter.

      Att skänka till barncancerfonden är väl ett bra initiativ av dig men vi är nog många, hoppas jag, som vill stötta barn med sjukdom som inte behandlas i Sverige.

      ”VI” startar väl sällan insamlingar till barnen med DIPG. Det görs nog oftast av släkt eller vänner?

      Lite fakta om forskning och behandling

      https://www.barncancerfonden.se/om-oss/tidningen-barn-och-cancer/reportage/forskning/nya-pengar-ska-radda-fler/

    Kommer ge en peng. Men jag känner ett visst motstånd till hur etiskt det är?

    Jag är oerhört tveksam till mirakelbehandlingar i Mexico. Mexicos sjukvård och forskning är inte alls lika reglerad som Europas eller Usas. Man kan definitivt skänka en slant för att familjer och deeas sjuka barn har det drägligt under sjukdomen eller skänka till barncancerfonden.

      Jag har läst din kommentar flera gånger nu (då jag uppdaterat sidan ofta för att läsa ifall nya kommentarer tillkommit) och varje gång har jag läst ”Jag är oerhört tacksam till mirakelbehandlingar i Mexico”. Tänk så fel man kan läsa. Visst, jag är tveksam också men jag känner att om man har gjort allt och det finns en sista chans, tar man den inte? Om dom inte gjort det så tror jag att dom hade gått genom hela livet och tänkt ”tänk om”.

    Jag har skänkt pengar men undrar hur dessa redovisas? Står att dom har fått in massa pengar på insamlingssidan men är det även swish medräknat där? Går det att se någonstans hur mkt dom fått in genom Swish?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.