Fräscht?

Paow:

Igår var jag på ett event där jag bland annat sprang på de här två turturduvorna som givit sitt förhållande ännu en chans.
Säga vad man vill om av och på-förhållanden men de såg så kära ut igår att man nästan blev lite illamående av sötchocken.

Men, det är faktiskt inte det jag vill diskutera i det här inlägget – utan någonting som hände på eventet. Kanske hör detta hemma på min privata blogg men ni är så himla sunda och bra på att diskutera här inne att jag väljer att lägga det här. Vill ni se fler bilder och så från gårdagen så kan ni klicka er in HÄR.

Eventet handlade om releasen av en ny låt och allting var bra uppstyrt.
Eventet – bra.
Låten – bra.
Sångerskan Margaret har en röst som både är tonsäker och unik så som gammal musikskribent så kan jag inte vara annat än positiv till alltsammans… om det inte var för en liten detalj.
”Dansarna”.

Varför slänger man upp två lättklädda tjejer på ett bord för att ha någon typ av ”twerk-battle” medan låten framförs? (Inget ont om tjejerna – det gjorde bara sitt jobb, därav pixlingen. Det handlar inte om dem eller om någon typ av ”shaming”…)
Vem fattar ett sådant beslut?
Ska vi gissa på en man? En man som vill plocka enkla patriarkat-poäng genom att använda sig av den äldsta och mest uttjatade klyschan i världshistorien – sexiga brudar.
Varför förstöra en bra och fräsch låt med ett så här ofräscht inslag?
Kom igen liksom..det är 2017. Kom in i matchen!

Är det jag som är känslig eller hade ni också reagerat?

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner en av dansarna 🙂 Det är så de dansar helt enkelt. Kolla in johannaenough på insta. Hon är jätteduktig

      Inlägget handlade ju inte om just dansarna.

    Så Nicki Minaj, Beyoncé och Iggy Azalea som har liknande dansare/danser, är alla patriarkatets lakejer?
    Har så svårt att ta in denna postmoderna nyprydhet som florerar i samhället idag.

      Fast när det kommer till dessa artister som du precis nämnde handlar det om att de tar tillbaka sin sexualitet och gör den till sin egen och det går på deras termer inte på vad en man tycker! Det är där skillnaden ligger!

        Du vet inte om inte den här sångerskan har exakt samma inställning till den här dansen.

      Men som allt annat så är det inte vad de gör utan sammanhanget som det utförs i.

      På en bardisk a la Coyote Ugly, är mer som att sälja tjejerna för billiga pengar än om de stått på en scen eller ett dansgolv.

      Det är skillnad och ja, jag hade reagerat.

        Var inte meningen att bombardera dig med svar. Visste inte att någon annan skrev samtidigt.

        Vi säger ungefär samma men med lite olika infallsvinklar dock. ??

          Vi vet ju inte om inte sångerskan hade exakt samma inställning till den här dansen.

            Hur menar du, eller var din kommentar menat till Sara? 🙂

        Håller med hade inte reagerat positivt too much för me!

    Jag personligen tycker bara det här känns ofräscht och jäkligt passé.

    Men blää, det finns så mycket annat man kunde ha haft än två twerkande tjejer på ett bord. Känns ganska fantasilöst och tråkigt att detta är vad de kommit fram till att passar fint.

    Håller med dig, reagerar likadant. Usch!

    Kul att Paow och Mattias är tillsammans igen, så fina ihop, de ser kära ut på bilderna. Paow är fin i sin nya frisyr.

    Jag håller med! Känns sjukt förlegat och b att använda kvinnors kroppar för att plocka pluspoäng som du skrev.

    Nej, det är inte ofräscht med dansare. Men dagens feminister hade nog trivts bättre i Saudiarabien än i Sverige.

      Din kommentar är dock mest ofräsch av allt.

        Oj vad sanningen svider 🙂 Ni får då äntligen leva separerade från de hemska farliga männen ni hatar så mycket. Inget mer ”ofräscht” snusk får förekomma. Och så kan man fritt döma alla som inte är exakt som ni. Tjockast burka vinner liksom.

          Anonym, det låter som att du är en kränkt vit man. Stackars!

            Baserat på ditt sexistiska och rasistiska uttalande skulle du också stortrivas i Saudi 🙂

            Anonym, du tror på riktigt inte att din kommentar om burka, sverige och saudiariabien var rasistiskt coh sexistiskt?

            Och tjata inte ut ordet ”rasistiskt”. Vita människor, som jag, ÄR prelivigerade och oftast så blir vita män kränkta när kvinnor säger ”män” då de känner sig träffade och vill säga ”men inte alla män”. Därav skrev jag ”vit man”, eftersom det oftast är de vita männen som blir kränkta av faktumet av man inte har råd att tänka ”inte alla män”.

            Anni, nej. Att det råder ett enormt förtryck i Saudi är inte rasism eller sexism. Jag tycker dagens radikalfeminister har mycket mer gemensamt med salafister än med vanliga svenskar med sunda förnuftet i behåll. Det är heller inte rasistiskt eller sexistiskt.

            Fast Anonym, din kommentar där du skrev ”Nej, det är inte ofräscht med dansare. Men dagens feminister hade nog trivts bättre i Saudiarabien än i Sverige.” så menar du att bara för att man ifrågasätter varför kvinnorna dansade så klyschigt på bordet så borde man flytta till Saudiarabien (där du antagligen menar Saudiarabien för att kvinnor där inte har rättigheter?). Jag förstår inte hur ”dagens feminister” skulle trivas bättre i Sauiarabien där man lever i ett sånt ofeministiskt land?

            Du drar alla för en kam när du säger ”dagens feminister”, ”Sverige” och ”Saudi”.

          det verkar vara du som passar in i saudi eftersom du stör dig så extremt på att kvinnor har åsikter, du kommer även slippa bli kränkt av taskiga feminister.
          Kvinnor i saudi/Afghanistan/valfritt land i Mellanöstern har verkligen blivit nya ”barnen i Afrika”. Synd att det inte finns någon motsvarighet att tillämpa på män bara, ni har det bäst oavsett var i världen ni befinner er och ni har mage att anse att VI ska vara tacksamma ??‍♀️
          Håll bara käften.

            Man behöver varken vara vit, man, priviligerad eller några andra saker ni använder som skällsord för att djupt förkasta er tokiga sektliknande och fullständigt verklighetsfrånvända, fanatiska ideologi.

            För att ogilla generaliseringar så drar du på väldigt stora växlar när det gäller feminister, men inte alla män men alla feminister, visst? ?

            Hysteriskt roligt skrivet av den som antar att en som inte håller med i de rabiatfeministiska tongångarna bara kan vara en vit man ? men nu ska jag de facto hålla käften för min make och jag ska ägna oss åt lite hederligt patriarkalt förtryck i sänghalmen ?

            Vad har jag skrivit något som är rabiatfeministiskt?

    Jag trivs aldrig med kvinnor som sexualiseras såhär – vare sig de har valt det eller inte. Det samma gäller kvinnor runtom i USA som enbart får servera om de knappt har något på sig som på Hooters.

    Nu tycker jag att ni besöker johannaenough och lindaenough – de två dansarna, på Instagram innan ni skapar er en uppfattning kring detta. Det är två företagande, dansande _individer_ ni talar om. Båda med egen vilja. Äckligt när man talar över huvudet på kvinnor på det här sättet.

      Done ✅

      Tycker tex det här inlägget från henne representerar det absolut sämsta från rappen med pengar och sprit som insinuerar på billiga kvinnor.

      https://www.instagram.com/p/BUSABjtF3JI/?taken-by=johannaenough&hl=sv

    Var tvungen att kolla upp johannaenough och wow. Denna slår margauchs video med hästlängder https://www.instagram.com/p/BTE4gY0F9ff/?hl=en

    Jag tycker att du är bra.
    Fråga. Man tänker till då.

    Det slutgiltiga beslutet fattas så klart av kvinnorna som väljer att göra det. Twerk är en kul och jäävligt svår dansstil. Måste man ha en mans godkännande för att göra det, eller kan man (brave yourself!!) kanske bara tycka att det är kul????

    Eftersom några skrivit att dansarna är från enough teamet, antar jag att det är dancehall de kört. En dansstil med mycket twerkande, numera finns danskurser i de flesta städer. Margeret har liknande dansare i någon av hennes tidigare musik videos. Så för min del läser jag inte in något annat än att man har velat synka lanseringen av låten med artistens image.

    Älskar f.ö förminskningen: ”inget ont om tjejerna, de gjorde bara sitt jobb”. Som om de inte själva kan avgöra vad de själva finner opassande, eller ej. Nä, självklart inte! Camcam måste berätta! Som om brudar kan tänka själva? Lol!
    Seriöst, är detta feminism? ” Åh, de dumma brudarna förstod inte bättre, men nu ska jag förklara!” Låt kvinnor göra vad fan de vill, oavsett om det passar in i din låtsasfeministiska agenda eller ej.

      Haha ja, det har du fan rätt i. Tack för att du la fram det så självklart. Camcam gjorde en tydlig womasplaining.. Systraskapet som hon pratat om gäller väl inte alltid!

        Nej, det handlar inte om tjejerna utan om den – förmodade mannen – som tyckte att det här var en classy idé.

          Men vad får dig att tro att det är män som bestämt detta?

          Ok så om det är en man så var detta inte classy…men det är classy om det var en tjejs påfund???
          AAAARGGHHHH. Ser ni inte dubbelmoralen?
          Bra dansat och jag hade INTE börjat fundera på om det var en gubbes påfund om jag sett dessa två tjejer dansa på ett barbord.

        Fast jag kan dock tänka mig att ibland så är det svårt för dansar, man eller kvinna, att våga och få sin vilja igenom. Det är nog ofta som artisten/managern avgör (och kan då avgöra om dansarna ska t ex twerka, och det känns ofräscht).

      Håller med! Otroligt förminskande av dessa grymma tjejer!!’ Synd att ni skriver såna här inlägg utan bakgrunds koll.

    Kollade också in dansarna nu och wow vad duktiga! Ser faktiskt inte något problematiskt förutom möjligtvis att de hade förtjänat att ha en scen att dansa på istället för bardisk eftersom just den delen faktiskt ger lite shady vibbar.
    Men eftersom detta är deras jobb, det är vuxna människor och detta är en etablerad dansstil gissar jag att de själva kan avgöra om detta kändes bra för dem.

    För min del känner jag att problemet ligger i när kvinnor blir sexualiserade MOT SIN VILJA. För kvinnor kommer alltid ha en egen sexualitet också som är deras egen att bestämma hur den ska användas. Sen kan man ju även tycka att de är jäkligt duktiga utan att tänka en enda sexuell tanke förutom att de rör sin kropp snyggt.

    Sen kanske jag är partisk och driven av egna erfarenheter då jag själv tränar poledance och är medveten om att det är något folk antingen sexualiserar eller ser ner på (för att de tror att man gör de eftersom man är offer för samhället). Och båda de åsikterna hatar jag lika mycket.

    Vissa kommentarer här är löjliga!!! Ni får de o nästan låta som om dessa tjejer skulle blivit tvingade till o dansa sådär att dom inte äger sina kroppar mm mm.
    Men snälla nån.
    Och sen såklart måste de även in en nypa femenism i det hela?? Näää det håller inte.
    Snälla vuxna kvinnor ,som väl medvetna om vad de är för typ av dans de visar upp som dom oxå antagliga tränat ett ex antal timmar på.
    Nä haha orkar ej förklara ni med lite hjärna förstår nog vart jag vill komma med detta.

      Men du förstår ju att i grund och botten så är det någon elak sexistisk man som påtvingat dessa arma flickor utan vilje till att dansa såhär.. ?
      Det kan ABSOOOOLUUUUT INTE vara något tjejerna kommit på själva.
      Stort suck…

      ”Varför slänger man upp två lättklädda tjejer på ett bord för att ha någon typ av ”twerk-battle” medan låten framförs? (Inget ont om tjejerna – det gjorde bara sitt jobb, därav pixlingen. Det handlar inte om dem eller om någon typ av ”shaming”…)
      Vem fattar ett sådant beslut?
      Ska vi gissa på en man? En man som vill plocka enkla patriarkat-poäng genom att använda sig av den äldsta och mest uttjatade klyschan i världshistorien – sexiga brudar.
      Varför förstöra en bra och fräsch låt med ett så här ofräscht inslag?”

      Vaddå förstöra?? Du tycker att tjejernas dans förstörde låten??
      Så om jag ställer mig i ett hörn med min kortkorta kjol och urringade top och dansar till en låt så är jag inte classy? Och jag dansar då sexigt för att det är någon man som vill att jag dansar erotiskt??

      Har du hört talas om bakgrundsdansare?? El får man numer inte dansa lättklädd för att då placeras man i ”trash” hörnet. Det känns onekligen väldigt saudi arabiskt som någon annan här uppe skrev.
      SLUTA bete er illa mot kvinnor och släng med att allt är männens fel och patriarkatet hit och dit!!!!

    Är inte den mörka tjejen hon som var med i Talang och dansade med rumpan? Jag reagerade mer på det gäng med unga tonårstjejer som dansade porrigt och visade upp sina rumpor i string i tv-programmet Talang DET kändes bara helt fel, hur kunde det ens få vara med där..i ett familje/barnprogram?! Skrämmande hur det blivit…

    Hur är det att mingla runt på sådana event med diverse bloggare du bevakar, är de flesta trevliga eller får du snea blickar? Berätta gärna lite om bemötandet, är sjukt nyfiken!

    För jävla mycket fritid är vad folk har!

    Det är bara att kolla upp Dancehall! Lär er om kulturen och se hur dom dansar så ska ni se att dessa brudarna är i världsklass! Om du inte vet vad det är, ta reda på info innan du uttalar dig.

    Haha så du har till och med sjunkit så lågt i din desperation att få bli en ”influencer” att du går på bloggevent och hänger med pack som Paow? Naw.

      Nä, jag gick dit för att hänga med min kompis Alex som anordnade eventet och Paow var där. Vi har känt varandra sen 2011 så det var liksom inget konstigt att prata med henne. =)

    Måste bara tillägga att dessa tjejer är sjukt grymma dansare som absolut har valt själva vad de vill visa upp och inte. Som vissa skrivit ovan så sök upp dancehall o inte bara vanlig dancehall utan också grenen dancehall Queen. Det är så de dansar och att twerka och whinea ingår där. Om någon vill boka dem för den dansstilen de kör så är det väl bra för dem. Ska de börja dansa något annat än den stilen de kör bara för att det ska visas upp på ett event? Det känns bara löjligt. Höj upp tjejerna för de grymmma dansarna de är istället för att klanka ner på varandra om vi ska snacka feminism! Kan säga att en del improviserades också där o va absolut inte bestämt av någon ”vit man”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.