91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trodde inte att jag skulle skriva den här kommentaren men ärligt nu, är det inte dags att låta Odd vara? Han kan inte ens svara en person som säljer/skänker katter utan att du måste printa och posta det?

   Håller med! Vad för slags bevakning är detta?

    Speciellt eftersom han inte ens har en blogg!

   Håller med. Att han eventuellt fått napp på kattungar är ju ungefär lika intressant som info om hur ofta någon random människa klipper tånaglarna.

   Ingen blogg och är inte ens längre gift med en bloggare. #leaveoddalone

    Eh jo i hela 6 månader till!

  Hjälp vad skevt. När jag i Stockholmsområdet för 1,5 år sen sökte kattunge tog det mig flera veckor att hitta en. Att söka katt hos en seriös uppfödare var nästan otänkbart, de hade väntelistor på mellan 9 och 12 månader. Blev tillslut en äkta bondkatt som jag fick andra tjing på (annonsen på Blocket hade legat uppe i en kvart när jag ringde på den, efter 60 min tog säljaren ner den då trycket från intressenterna blev för stort). Betalade väkdigt mycket för honom och då var han inte ens vaccinerad vilket jag vet är fel men det var den katten eller ingen, han är helt underbar. Men skevt att Odd får erbjudanden frpn säljare när en ”vanlig” ovaccvinerad och ochippad kattunge i Stockholmstrakten går för mellan 500-2500 kr.

   Kan varmt rekommendera Starskys katteri i Vallentuna!

   Ja, katter ska aldrig vara ett spontanköp så att det är väntetid är ju jättebra! Vill man ändå köpa katt utan att vänta finns det massor av överfulla katthem. Köp aldrig en katt på blocket som inte kommer från en seriös uppfödare, det ät att stödja dem som inte tar ansvar för sina djur.

    Vad är en seriös uppfödare? Vårt katt fick kattungar och vi sålde på blocket. Är vi oseriösa då? Tog inte jättemycket betalt (500 kr) men hade massa krav. Sålde iofs bara en på blocket, resten till bekanta.

     Är man en ansvarstagande djurägare låter man inte sin katt ”få” kattungar.
     Om man inte ska bedriva avel på sina djur ser man till att sterelisera dem.
     Den största anledningen till att katter far illa är för att folk inte stereliserar sina djur, låter den få ungar som de sedan ger bort eller säljer väldigt billigt vilket gör att katten behåller sin låga status.
     Hade katter kostat lika mycket som hundar hade folk tagit hand om dem och inte lämnat den vind för våg.

      Om du vill framställa dig som seriös så kan du börja med stavningen. Sterilisera heter det.

      Men åh Hedda! Det var verkligen så relevant i sammanhanget!
      Jag tycker hon har en bra poäng. Det finns alldeles för många hemlösa katter, ett problem som egentligen är enkelt åtgärdat om man som ägare tar sitt ansvar.
      Så fort det gick så såg jag det som en självklarhet att kastrera (och såklart vaccinera och chippa) min hankatt. Vet dom som skaffar hankatt för att slippa gå till veterinären. SÅ oansvarigt!

      @Hedda

      Men nej vad pinsamt!
      Jag råkade stava fel på ett ord, hela andemeningen med mitt inlägg är borta!

      Exakt Karin!
      Antingen har man avelskatter, det vill säga lämpliga, mentalt sunda, kroppsligt välbyggda och dokumenterat friska individer som man bedriver målinriktad och genomtänkt avel med och säljer avkomman till lämpliga, ansvarstagande hem.
      Annars ser man till att knata iväg till veterinären, betala tusingen det kostar och får katten kastrerad. (Har man inte råd med det så har man rent krasst inte råd att ha katt heller. En tusing räcker liksom inte ens till självrisken. Vad händer om katten behöver akutvård? )
      Det är så man är en seriös kattägare.
      Dock behöver man inte ÄGA seriöst framavlade individer för att själv vara seriös. Det finns massvis med mindre optimalt framställda katter som behöver ett hem. Vi har själva adopterat en hankatt som är hipp-som-happ-född i en ladugård och har haft en tuff start i livet.

      Hon fick p-piller tills vi ville att hon skulle få kattungar, då parade vi henne med en norsk skogskatt.Sen kasterade vi henne. Vet inte var man ska säga istället för ”få”?

      Intresset för kattungar är ju extremt stor och man kunde välja och vraka mellan köpare och ställa krav på de som köpte. Så jag är inte det minsta orolig för att det ska bidra till dålig status. Men kanske borde tagit mer betalt, (Kanske dock tog mer betalt när jag tänker efter? Var min mamma som sålde)

      Överväger att låta den nuvarande katten få ungar också, men är inte helt övertygade om era argument till varför vi ska låta bli?

      Varför just husdjur skulle behöva ”avlas” istället för att utvecklas genom vanlig evolution som alla andra djur, förresten? Jag tycker inte avlandet verkar ha lett till så där supermycket bra grejer när get gäller djur generellt? Är väl mer för att folk ska kunna släpa runt sina älsklingar på massa utställningar.

      @Tove
      Anledningen till att folk är extremt intresserade av kattungar är för att katter är billiga att köpa och billiga i drift, och om man tröttnar kan man lämpa av dem någonstans för de klarar ju ändå sig själva!
      Har du funderat på varför det inte finns ”sommarhundar”?
      Att köpa en bondkatt eller annan icke renrasig katt för billig peng som man man sedan låter få ungar är oansvarigt, då bidrar man till den onda cirkeln.
      Hade det istället kostat lika mycket att köpa katt som hund hade vi sluppit sommarkatter och folk hade kanske tänkt efter lite innan köp.

      Jag vill bara lägga till att man nuförtiden i princip aldrig steriliserar honkatter. Man kastrerar både honkatter och hankatter. Skillnaden är att vid sterilisering så kapar man bara äggledarna, vilket innebär att kissen fortfarande löper, har kvar sitt revirtänk och kan para sig (men inte bli dräktig). Vid en kastration opereras allt bort på honkatten, vilket innebär att parningsbeteende och löp också försvinner 🙂

      Kanske värt att nämna att det finns ca 150.000-200.000 hemlösa katter i Sverige, och majoriteten är bondkatter. Alla kan göra en god gärning och istället för att stödja den oseriösa aveln av bondkatter där kattungarna varken vaccineras eller id-märks, ta en kattunge från ett katthem. Man ger en hemlös katt ett hem och ger en ny hemlös katt en chans att få plats på katthemmet! 🙂

   Det är ju toppen det!

   Skojar du? Tänk så många kattungar som slås ihjäl/lämnas för vind pga ägare som inte kastrerar, att det är svårt att få tag i låter i mina ögon helt otroligt! Med andra ord, ni sthlmare, sök er efter katter i övriga landskap och län, ni kommer rädda massa söta katters liv!

  Dessie har lagt upp bilder på vad som liknar en förlovningsring på sig blogg..

   Har hon skrivit ett nytt inlägg? För det sista jag såg i morse var från 27/6…

   Det är ett gammalt inlägg (scrolla ner lite). Dessutom är det inte en förlovningsring, tror bara hon har köpt den till sig själv.

  Vilken blogg är det du bevakar här?

   Den här bloggen handlar om sociala medier – inte bara om bloggar.

    Odd har en öppen Instagram, Andreas (kissies pojkvän) har en öppen Instagram. Enligt dig Camilla är det inte okej att skriva om vad Andreas postar på sin IG men du kan skriva om vad Odd postar? Vad är skillnaden här? Dessutom är ju printen i detta inlägget samt förra katt-printen från en medlemsgrupp på Facebook vilket skulle kunna liknas med ett stängt IG konto och det skulle du ju aldrig basera inlägg på enligt dig själv Camilla. Återigen, vad är skillnaden?

    Vad tycker du, din chef/dina kollegor om att majoriteten av dina inlägg får så mycket kritik i kommentarsfälten?

     Det tycker jag inte att de får.. det är ett fåtal som kritiseras…

      Hm du borde nog få lite självinsikt Camilla :/ om du går tillbaka och tittar så ser du hur mycket kritik som du får.

      Läser enbart för kommentarerna och tycker oftast det är kritik. Kommentarer om ämne, stavning, formulering, bristande självinsikt, hyckleri.

      Håller med Andj, tycker bloggen är så zzz men kommentarerna är det roligaste. Speciellt när en kommentar om Camillas dubbelmoral får typ 250 likes och Camillas svar, typ ”Åh men gulledej” får typ 2.

       Men kul att du ändå hittar något nöje här inne – det är roligt! Men jag håller med dig! Kommentarerna är A och O för den här bloggen! <3

  #LEAVEODDALONE

  Jag ÄLSKAR Odd-bevakning. Jag vet inte varför, men det är något så härligt med att se hans frigörande i realtid. Heja Odd!!!

   Håller med! Jag gillar Odd och läser därför gärna mer om honom. Tack för en bra blogg förresten 🙂

   Bara jag som undrar om barnens ansikten nu kommer visas på hans sociala medier?

  #leaveoddalone serri, han har sagt att han inte vill vara i rampljuset längre.

  Asså seriöst. Jag förstår dig inte. Du påstår att det är fel att bevaka Andreas, Kisses kille men du ger dig på Odd gång på gång som om du hyser nåt slags hat mot honom. Börja ta en titt på såna som Andreas istället som fullkomligt njuter av uppmärksamheten, nu senast på Kissies blogg där han är med i en videoblogg.

  Men låt Odd vara eller var konsekvent i vilka du bevakar.

  Asså detta är löjligt.
  Han har gjort klart o tydligt att han ej vill vara offentlig mer men lik väl ska folk springa runt som värsta skvaller kärrig på gården och höka

   Han har ett öppet Instagram konto med nästan 13’000 följare… Om han på riktigt inte vill vara offentlig stänger han det kontot och skapar ett privat konto.

    Andreas (Kissies pojkvän) har ett öppet IG konto men honom var det inte okej att skriva om enligt Camilla? Dessutom är printen i detta inlägg och i det förra katt-inlägget från en medlemsgrupp på Facebook och inget Odd skrivit ut direkt på sin egen Facebook.

     Mm smått löjligt faktiskt. Man bevakar inte nån som uppenbarligen faktiskt vill synas men bevakar nån som inte vill?

     Men jag är inte Camilla. Jag tycker alla som har ett öppet konto på sociala medier är ”fair game”.

    Jaha och??? Spelar ingen roll. Vad ska han göra
    Radera hela sitt konto då eller?

  Men seriöst, sätt mig på moderering då fegis.

   Ditt inlägg hamnade i moderering eftersom du skrev ordet ”Andrea”(s) – en kommentator som inte är tillåten att kommentera fritt..Ingen ting med dig att göra..

   Hade du någon folkhyfs ”❤️” skulle du be om ursäkt för att du kallade CamCam fegis….

    Haha för det är ju ett väldigt hemskt ord?

  Kattungar ska inte separeras från sin mamma och sina syskon förrän vid 12 veckors ålder. Om de här kattungarna verkligen bara är 3 mån och har hunnit bo hos en annan person tidigare, så är det stor risk att de inte fått med sig allt de behöver från mamman. Verkar ju rätt oseriöst, det här.

   Eller så är det så att kattungarna har hamnat i olika hem på grund av förändrade omständigheter. Det är inget ovanligt och speciellt inte när det kommer till katter och bara för att katterna är gratis behöver det inte vara något negativt. Allt som Odd gör är inte negativt.

    Nu tror jag att du missförstod kommentaren.

    En kattunge ska inte separeras från sin mamma innan tolv veckor. Om kattungarna är 12 veckor nu (3 månader) och redan har hunnit bo hos en annan person, vilket på inlägget inte låter som uppfödaren, har uppfödare och köpare gjort fel. Det är alltså kritik mott uppfödare, inte mot Odd.

     Jag skrev kommentaren samtidigt som jag såg på Dr Jekyll och Mr Hyde så det blev lite för snabbt där haha. Men nu förstår jag vad du menar och vem kritiken är riktad till 🙂

     Verkar absolut oseriöst, även lit dollarturist varför de plötsligt ska säljas, varför köpte de kattungar från början?

     Men jag tycker inte det är särskilt omoraliskt att köpa kattungar från halvdåliga ägare, och ge dem ett bättre liv (verkar ju inte vara någon uppfödning med ekonomiska incitament de ägnar sig åt heller, utan bara ett enstaka fall)

     Har en ridskola där jag naturligtvis har katter pga. 1: älskar katter, 2: de är världens bästa naturliga möss och råttjägare, 3: hästarna tycker om att ha sällskap av katterna i sina boxar och flera av dem har en katt sovandes på ryggen av dem.
     Nåja..mina honkatter har konsekvent ( mycket burdust) tagit avstånd från sina ungar när de varit ganska exakt 8 veckor!
     Vet inte om det är den s.k.. naturens lag om artens fortlevnad i det vilda; producera flera så att generna har större chans att leva vidare. Att uppfödare av raskatter eller liknande kör på 12 veckor tycker jag är utmärkt men det är en helt annan diskussion. Tänkte bara inflika vad vi observerat genom alla dessa år och det är som om katter som lever mer fritt och på sina egna villkor tycks göra ganska ”hårda” beslut.

     Och jo, våra stallkatter blir årligen vaccinerade, avmaskade, får torr- och blötfoder 2 ggr om dagen, alltid tillgång till friskt vatten, fästingdroppar i nacken och steriliserade/kastrerade efter hand 😉

  Att han kan ta emot katterna om en månad måste ju betyda att hans boendesituation löst sig, Eller? 🙂 skönt för honom, det gick fort ju!

  Hoppas det inte är sommarkatter han viml ha! Annars bryr jag mig inte. Låt gossen köpa katt! Håller Bella borta!

   Haha fy fn Vivvi! Vad då håller Bella borta? Ska inte Bella få träffa Odd menar du?? DE har barn ihop och kommer att träffas varje vecka?! BLÄ!

    Det var litr på skoj. Med tanke på att Bellq är allergisk så känns det ju lite komiskt att han går och skaffar katt :p

  …och tänk på att katter kan bli uppåt 15-18 år… Snälla. Det är djur. Inga gosedjur.

  Kan inte du ta reda på varför Isabel Adrian och Rebecca Stella blev ovänner? Verkar så sjukt intressant:)

   Rebecca lånade pengar, och därifrån skar det sig.

    Tell me more!

   Å jag undrar med!

  Kul och bra för honom att han börjar bygga sitt eget liv och hem. Om kattungar är något han vill ska ingå där så good för him!

  Ska det skrivas om Odd tycker jag åtminstone det kan vara peppande och positiva inlägg. Inte dessa hånande och nedlåtande. Bättre än så kan du mi amore Cami! (Haha låter som a crazy fan – And sure, so am I 😉 )

  Hoppas du kan ta emot den här konstruktiva kritiken. Jag tycker att inläggen om Odd kan vara spännande, men absolut inte när man hånar och gör narr av honom. Verkar som att folk i kommentarsfälten här är överens om att han inte förtjänar det! 🙂

  Karln är vuxen och har redan ansvar för två ungar av människosläktet så jag tror nog att han ska klara två kattungar.

   Man skulle kunna tro det, men ser går man till Blocket och hittar alla dessa katter och hundar som söker nya ägare pga tidsbrist, ändrade förhållanden…bristande omdöme…
   Tydligen är det fullt möjligt som vuxen att klara av att ta hand om flera barn men inte ens en katt.

    Sant, hade det inte varit olagligt så hade det garanterat omplacerats några barn och en del äkta män på blocket.

     Mår en katt verkligen så dåligt av en omplacering? Har alltid haft intrycket att de inte är överdrivet känslomässigt anknutna till personerna de bor hos?

     Hade en katt som valde att flytta från oss eftersom den andra katten började ”mobba” henne. Hon flyttade runt hos diverse familjer, innan hon valde en grannfamilj som avgudade henne. Deras lycka var dock kortvarig, för sen tröttnade hon och flyttade hon in till en ny grannfamilj, lika förtjusta i henne, där hon till sist slog sig till ro. Sen flyttade de till Nice och hon spenderade resten av livet med att sola på deras stenmur och jaga ödlor, så man kan säga att kom upp sig.

      Det beror på. Är man en dålig ägare så självklart ska katten få en bättre, men man ska fan vara den bästa jävla ägaren och engagera sig när man skaffar djur!
      Katter är vanedjur som sällan gillar nya livsförändringar. Går dom ute så bildar dom egna revir och har relationer till andra katterna i området. Katter som byter hem och ägare måste också skaffa ett nytt revir som inte sällan är tagen av en annan katt redan. Det är inte så lätt.
      Katter blir fästa vid sina ägare om ägaren lägger ner tid på katten från första början. Jag själv har en katt som är så gosig och uppmärksamhetskrävande, pratig osv. Men jag spenderar också mycket tid med honom. Är man borta en hel dag så visar har att han har saknat en. Det är alltid en obligatorisk gosfest på soffan direkt när jag kommer in. Han sover i sängen och kommer flera gånger under natten på huvudkudden för att spinna och pussas. Samtidigt är han en riktig jaktkatt med fri tillgång till utelivet.
      Att din granne flyttade till Nice och lämnade katten kvar säger fan allt om hur mycket dom egentligen avgudade den… Fy fan.

      Eller så flyttade katten med till Nice och jagade ödlor där… Jag missuppfattade förmodligen. Grymt bra gjort att ta med sig katten när man flyttar utomlands! Det är inte många som gör det.

      Ja visst flyttade katten med till Nice 🙂

      Hat upplevt art de kattungar vi haft och sålt (eller behållt) varit väldigt olika intresserade av att interagera och gosa med oss människor redan från att de var små. Finns ju många som älskar sina katter utan att katterna är särskilt kärleksfulla tillbaka? Katter har ju trots allt använts som nyttodjur snarare än keldjur, så jag tycker inte det ät särskilt konstigt att en del inte är så keliga även om man ger dem massa uppmärksamhet. Personligen är det därför jag gillar katter, för att de har lite integritet och inte tar vilken skit som helst 😉

      Sant att det är jobbigt att flytta, i synnerhet kanske om det är till ett katttätt område. Set borde ju dock hända även vid vanliga familjeflyttar.

      Det kanske är beroende vad det är för ras också. Jag har bara haft sociala, kärleksfulla katter som följer med till kantarellskogen t.ex. och jag har tänkt att det är pga min uppfostran och tiden jag lagt ner på dom, men visst har jag träffat katter som inte bryr sig nämnvärt om varken ägaren eller besökare. Intressant nog har dom varit persier.
      Ja, katter är ju inte så domestiserade som hundar, inte helt tama säger många, och helt fantastiska just därför.

  http://www.isabellalowengrip.se/2016/02/att-bli-lamnad/

  Bara ett år tidigare typ. Det här är så sjukt märkligt alltihop

   Åh gud vad jag saknar den sortens inlägg hos Bella! Djupa och personliga inlägg.

  Kommentarsfältet på Bellas blogg är så otroligt underhållande just nu. Tycka vad man vill om BB men jisses vad mycket oförtjänt kritik hon får (och även Odd).

   Kan du kortfattat förklara vad som sägs? Hennes blogg hackar alltid för mig; så orkar inte läsa kommentarerna.

    Varje gång Bella gör något utan barnen (tex semester med vänner, middag ute, affärsresa) frågar folk gång på gång ”jaha var är barnen då???” och så måste ett Bella-fan alltid svara ”Odd har barnen denna helgen”, alltså poängtera det uppenbara. I övrigt fler idiotiska kommentarer om hur dålig mamma Bella är och hur synd det är om Odd. Men även en del fjäsk. Typ så.

     Då låter det som att hennes kommentarsfält är exakt som detta. Och som Camillas inlägg.

  Lustigt att det bara är Bella som får kritik, ingen som tänker på att odd faktiskt också har levt sitt liv i racerfart och haft projekt som det inte blev något av. Nu ska ha direkt köpa två katter och har redan hunnit dejta en tjej men inget konstigt där? Eller?
  Jag kommer inte att bli förvånad om Odds liv fortsätter i samma takt medan Isabellas liv saktar ner lite. Halvsyskon inom 2 år på odds sida.

   Gällande kärriären nej snarare att han misslyckats med mycket. Men rent privat, ojaaa. Här går det minsan undan. Inget sörjande efter Bella. Tror defintivit på syskon inom 2 år ifall han lyckas hitta tjej.

  Jag älskar Odd! Mer Odd-bevakning!

  Det är väl trevligt med katter? De kommer säkert få det bra.
  Jag menar de här katterna han har chansen till att få, det är väl bättre att de kommer till odd som förhoppningsvis ger dem ett bra hem än till någon som kommer att ta dem som sommarkatter och sen lämna de i skogen?
  Heja odd för att han inte bryr sig om raser och liknande utan vill ha vilka katter som helst 🙂

  Är det bara jag som tycker Odd blivit väldigt…attraktiv sen han separerat? Inte att han
  ser bättre ut, utan att han bara utstrålar något helt plötsligt.
  Har ALDRIG tänkt på honom på det sättet förut. Hade jag varit singel alltså – BAM! 😅

  Men allvarligt, era trökiga småpoliser. Kan ni inte sluta paja stämningen i kommentarstrådar genom att tjuta snett om inläggets innehåll och huvudperson hela tiden? Det löns inte, har ni inte fattat det? Säg ifrån när det är ren mobbning fine, men sluta försöka vara redaktörer över innehåll. NI SUGER PÅ DET. Hon skriver om Odd som nyss tillkännagjorde sin nystart med ett självporträtt på sin öppna Instagram med många följare, get over it.

  I övrigt så önskar jag Odd allt gott med allting, och vill fortsätta följa!

   Allt kan påverkas, men inte så länge man sitter tyst.

  Skulle nog vara bättre om Odd tog tillbaka Christian. De hade ju ett starkt band men var tvungen att flytta då Bella fick allergi. Så jävla smart att skaffa hund när hon visste att hon hade astma och allergi 🙄

   Hon hade inte problem med Christian innan sin graviditet, men efter gillis föddes blev hon väldigt allergisk och var tvungen att ge bort pga andningsproblem. Sånt är ju väldigt svårt att veta att det ska hända i förväg, kroppen förändras!

   Min bror som inte haft några problem med katter och hundar är nu väldigt allergisk mot vår hund och min farmors katter, kom från ingenstans

   Ja för christians nya ägare vill nog bara lämna över honom sådär.
   Allergier kan ändras med tiden och speciellt när en sådan förändring görs i kroppen. Jag blev super allergisk mot mina föräldrars katt efter graviditeten.
   Men det passar inte er Bella hatare.

   Bättre för vem? Inte för hunden i alla fall. Tror hunden trivs bra i sitt nya hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *