Odd söker kattungar.

Odd Spångberg:

Oj, oj, oj, hur ska det nu gå med Bellas pälsallergi och astma om barnen kommer hem alldeles fulla av missekatthår när det är dags att byta förälder?
Kommer ungarna behöva saneras på uppfarten med hjälp av högtryckssprutan innan de får kliva över tröskeln?
Det känns lite som att Odd vill hitta sätt för barnen att vilja vara hos honom mest nu när Bella blir den som bor kvar i huset med alla deras saker, minnen, grannvänner mm och vad är det bästa sättet att blidka småbarn med? Kattungar! Det vet ju alla!

Tack för tips, Sara!

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns väl kanske lite förhastat, eller? Han har precis blivit ensamstående pappa på deltid, kanske läge att fokusera på att få koll på det först..

   Precis, har han ens lyckat fixa sig en lägenhet än?

    Har Odd inte möjlighet att på egen hand skaffa boende så får han säkert social förtur till en hyreslägenhet på Lidingö. Han har delad vårdnad om två små barn och de kan ju inte bo utomhus halva veckan.

     Tiderna när man får social förtur till lägenheter för att man är förälder är förbi sedan länge. Socialtjänsten har inga lägenheter att dela ut och de personer som kan komma ifråga för social förtur tillhör grupper som man tänker är särskilt utsatta; de som utsatts för våld i nära relation, om man står helt utanför bostads- och arbetsmarknad, personer med psykiska funktionsnedsättningar etcetera. Nyseparerade föräldrar med god ekonomi och egna tillgångar förväntas lösa sin bostadssituation själva. Om ena föräldern inte kan det får barnen helt enkelt på heltid hos den andre föräldern.

   Å andra sidan var han ju nästa ensamstående pappa innan…

  Eller så bara tycker han om sina barn och vill göra dom glada!?!

  Med tanke på Isabellas schema behöver han nog inte kämpa så hårt för att få ha barnen tänker jag..

  Haha! Sådär var mina föräldrar också. Inte med just kattungar men det blev en del exotiska resor, den ena ”värre” än den andra.

   Haha! Min mamma skaffade katter och pappa ett play station.
   Pappa är väldigt allergisk så hon markerade ganska väl att det var helt slut.

  Känner spontant att kattungar kanske inte är det bästa att skaffa när barnen är små. Lite äldre katter, kanske i samma åldrar, är nog bättre? Jag är ingen kattuppfödare, så jag vet inte. Men den jag köpte ifrån upplevde att kattungar hade problem med mindre barn.

   Beror väl på. Har fött upp Maine Coon. Varken kattungar eller mamman hade problem med små barn. (mina barn var då: 11 månaders bebis samt en 4 åring och 6 åring).
   Hade inte sålt till någon som är helt ny på katt och samtidigt skulle vara ensamstående med 2 kids dock. Katter tar tid, kattungar är vilda kvällstid och det behövs mkt koll. Så även om katt och barn går bra ihop är inte situationen ideal.

   Jag skulle säga tvärtom. Bättre med kattungar som växer upp med barnen. Som är lika busiga som de är och vänjer sig vid ståhej från barn. Svårt med en vuxen katt som inte känner människorna och barnen. Då blir det lätt klofajt och bett.

   //Crazy cat lady med två barn 🙂

    Instämmer!!

  Eller så har han alltid velat ha katt och nu finns det ingen Bella ivägen som stoppar det.

  Han kanske älskar katter ? Så enkelt ? Förstår inte varför folk är på odd så mycket i mina ögon har inte han gjort något fel alls ?

  Då får väl Isabella ta tabletter eller injektioner mot sin allergi. Odd verkar vara den som vill sina barn väl så låt honom. Förstår inte varför han ska hånas så mycket – han verkar vara en bra kille.

  Men allvarligt, det här är väl ändå att gå över gränsen? Håna någon som vill göra sina barn och sig själv lycklig? Som dessutom inte ens själv valt rampljuset!
  För övrigt: att ha husdjur är givande, nyttigt och underbart för barn.. brukar ha hög toleransnivå men det här inlägget lämnar dålig eftersmak.

   Hånar? Det är väl i så fall Bella som hånas i det här inlägget?

    Varför ska någon överhuvudtaget hånas?

  Alltså. Är det bara jag som känner att det här är rätt utstuderat från Odds sida? Varför skriva på fb att han söker kattungar som ska få ”oändligt med kärlek”?
  Hela blocket kryllar ju av katter.

  Det hela är ju bara en dåligt passad känga till Isabella.

   Precis min tanke! Han hade kunnat ringa på en av alla tusentals annonser som redan finns.

   Fast jag tolkar det som att katterna kommer få ”obegränsat med kärlek” av Sally och Gillis.

    Jo. Det är så han skriver och vill att folk ska tro. Jag tänker lite utanför ”tro på allt du läser”-boxen och menar att det är, som sagt, en lite småful känga till Bella

     Okej. Själv skulle jag kalla det att tro det värsta om folk

   Han kanske inte vill ta kontakt via Blocket då djur den vägen är väldigt oseriöst i många fall och han vill ha friska små kattungar.

    Men va? Hur är Facebook mer seriöst?

   Håller med!! Blir nog en skilsmässa på sandlådenivå av det här tillslut tyvärr. Hoppas att dom båda har vett att inte börja försöka ”köpa sina barns kärlek” bara.

  Vet inte hur jag ska formulera detta utan att låta dum men hur lyckas man bli så gravt överviktig som Felicia Bergström när man bara är 22år? Hennes föräldrar är ju ”normalsmala” så tvivlar på att det är genetiskt, har hon nån sjukdom?

   Varför undrar du det? Hur ska någon här kunna veta det?
   Om du känner ett behov av att veta det så får du väl fråga henne?

    Uppenbarligen var det ju flera här som visste.

   Om du verkligen är intresserad har hon lagt ut videos om det. Jag kanske missminner mig men tror det hade att göra något med bland annat ämnesomsättningen och ett problematiskt knä (eller var det höft?). Minns som sagt inte riktigt, men vet att hon la ut en förklarande video för en tid sedan 🙂

    Okej tack, får kolla på den 😊

     Hon har något form av fel på skelettet och har bland annat krossat höftbenen och fått höftproteser inopererade pga det, om jag minns rätt. Rekommenderar att se henens videos där hon pratar om operationer och vikt.

      Okej tack! 👍🏻

  Odd är en stor djurvän. Det märktes med Christian. Så med Odd och barnen så får en katt ett bra hem. Men jag tycker nog att han ska vänta lite tills han har allt i ordning.

  Ni som klagar över detta: Kan Odd göra någonting rätt i era ögon?

   Tänkte samma som du. Han verkar inte kunna göra något rätt. Odd har väl tagit allt ansvar över barnen och det vardagliga göromålen. Till och med fått tiden med sin fru planerad av en annan man…… klart han sätter barnen först och vill dom väl.

  Tycker det känns som om Odd faktiskt gör vad han vill nu. Ganska vanligt när man har brutit upp med en partner? Att man lever ut lite och försöker hitta sig själv igen. Oddan verkar iaf vara en riktigt bra pappa.

   Håller med! Dessutom älskar ju barn djur och kommer att lära sig hur kattungar ska hanteras, de är ju inga småbarn längre. Förmodligen vill de extremt mycket ha husdjur. Samt att Odd kommer också få ge och få kärlek av kattungarna när barnen är hos Bella.

   Ja speciellt eftersom han mest hållt sig hemma sista åren. Min sambos kusin ligger i skilsmässa just nu och har gått och skaffat sig en boy-toy att trösta sig med.Inget fel med det om det inte vore så att det råkar vara min gamla pojkvän från gymnasiet 😂 var otrogen mot honom med min nuvarande sambo, inget jag är stolt över men det råkade bli så. Detta hände för snart 10år sedan och han har förlåtit mig och så men jag hoppas att det inte håller annars kan det bli ganska många pinsamma familjemiddagar här framöver😅

  Bella gick inte att tämja, better luck with the kittens 😬

  Men va f-n man skaffar inte kattungar till sina 2 och 3-åriga barn! Katter är inga leksaker!!!

   Nej, kattungar är inga leksaker, såklart. Men med en närvarande vuxen som kan sätta tydliga gränser är katter ett fantastisk husdjur. Det är bra för barn att tidigt lära sig respekt för djur, och kärlek.

    Ja, han är ju hemma en hel del, nu i alla fall.

    Men hur går det sedan för kattunge och barn är Odd lyckas få fatt på ett jobb? En kattunge, beroende på ras, kräver ju väldigt mycket uppmärksamhet och energi under flera år. Om han sedan jobbar i alla fall 75% och är ensamstående pappa blir det ju vissa dagar ganska ont om tid att aktivera katt och barn. Ja, självklart kan de leka tillsammans om de kommer överens, men även det kräver övervakning.

     VÄLDIGT mycket tid är väl en ganska stor överdrift? Jag har själv två ragdolls som jag älskar men att säga att katter kräver väldigt mkt tid är en överdrift..

      Och jag har en sibirisk som kräver en hel del uppmärksamhet.

      Alla katter är inte lika.

   Min 2åring och 3åring har aldrig sett varken vår kattunge eller valp som leksaker. Why? För att dom är uppfostrade med att visa djuren respekt.

  Tycker Svenskabloggare är dålig som skriver om Kissies pojkvän som inte verkar ha nå problem med att vara offentlig. Skriver samtidigt om Odd som nu sagt att han vill bort ”rampljuset” och att vara offentlig. Här vänder man tydligen kappan efter vinden och dubbelmoralen står på topp. 🙄🙄

   Kunde inte sagt det bättre.

  Jag tänker att han får skaffa kattungar bäst han vill, bara de kastreras, vaccineras och chippas! 🙂

  Ser inte vad problemet är?
  Katten kanske också är för Odds egen skull. Ett husdjur kan vara just vad man behöver när man känner sig ensam.

  Varför inte ta hem och ta ansvar för Christian nu när förutsättningarna har ändrats?

   Det var ju Bellas hund, inte Odds.. Dessutom har den ju fått bo hos polaren nu ett bra tag så varför göra det krångligt för alla, inklusive hunden själv?

  Nackdelen när man gifter sig ung och nyförälskad och varken har riktig koll på sin partner eller sig själv. Så Odd ville ha husdjur, grilla kött och ha ett stillsammare och privatare liv? Bella var visst allergisk, ville inte längre äta kött och trivs bra när det är fart och glam. Det är inte fel på någon av dem, de visste bara inte att de skulle bli som de blev när de blev vuxna. Det är nog bra att de delade på sig.

  Alltså uteliv? Vette katten om jag tycker man är en vidare smart människa om man låter katter få knalla runt ute mtp all skit som de råkar ut för hela tiden. Nää, håll de små liven inne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *