Nu har jag läst ”Himlen kan vänta” av Lotta Gray.

Lotta Gray/Vimmelmamman:

Efter det kommentarsdispyten inne på Mys blogg gällande Vimmelmamman Lotta Grays bok ”Himlen kan vänta” så beslutade jag mig för att läsa den själv för att bilda mig en uppfattning om den efter att hennes exman skrivit ett riktigt argt inlägg på sin Facebooksida om boken. Mer om det här!

Så! Vems ringhörna ställer jag mig i? Team Lotta eller Team Threst?
Ingen faktiskt. Eller bådas – beror på hur man ser det.

Jag hade förväntat mig en smutskastning av sällan skådat slag innan jag började läsa boken med tanke på vad Threst skrivit på sin Facebooksida, men jag tycker inte riktigt att boken innehåller det.
Däremot kan jag förstå att han känner sig djupt sårad, kränkt och överraskad av det som framkommer i boken eftersom kommunikationen mellan dessa två människor verkar ha varit lika obefintlig som Catrin Hedlunds rättspatos.
Ingen människa kan läsa en annan människas tankar och om det stämmer som Lotta skriver – att hon hela tiden ljög för honom, låtsades vara stark och aldrig sa någonting om hur hon kände – så förstår jag att den här boken slog ned som en bomb i hans huvud.
Ja, i den bästa av världar så kanske man kan kräva att ens partner ska förstå varenda ett av ens behov när någonting som cancer drabbar en men så funkar det inte. Av boken att döma så släppte hon inte in honom alls i sitt liv och sitt mörker.

Samtidigt så förstår jag Lotta och hennes känslor. Hon gick igenom ett helvete på jorden och hon kände sig som den mest ensamma människan i hela världen och det har satt djupa spår i henne. Hon berättar sin sida av situationen och det har hon all rätt till.
Däremot – min åsikt – så borde hon satt sig ner med sin exman och sin son och pratat med dem båda om innehållet i i boken så att pappan också kunnat få komma till tals. Gemensamt gått igenom det här med sin son så att det inte blir att han nu kommer hem med tårar i ögon till sin pappa och frågar varför han gjort mamma ledsen. Att sitta och läsa högt ur boken för honom när han är hos Lotta tycker jag är fruktansvärt.

DET förstår jag att Threst är vansinnig på Lotta för – att hon undanhållit boken från honom och sätter deras son i den här sitsen. Sonen som alltid skulle komma först! Det här tycker jag inte är okej.
Så nej, boken innehåller inte skandaler utan mer sådant som händer i ett förhållande/äktenskap när man slutar prata med varandra och går runt och gissar vad den andra tänker och hoppas att de i sin tur kan läsa ens tankar.
Och hade det inte funnits ett barn med i bilden så tvivlar jag på att Threst ens orkat bry sig nämnvärt om den här boken, men nu finns det ett barn med i bilden och det är han som i slutänden drabbas av detta.
Det hade Lotta kunnat sköta betydligt snyggare!
Betydligt!

17 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men om de diskuterat detta innan hade han ju inte skrivit ett argt offentligt på Facebook och intresset för boken inte alls tagit de här proportionerna…. Tror att det var tänkt att komma som en kalldusch. Herregud hon jobbar ju på Hänt i Veckan och vet hur man ska skapa drama och intresse.

    Läste det om Blondinbella på dejt i Lund. I Lund? När var hon ens i Skåne senast? Dock fick jag dåliga vibbar då jag vet att hon och en kille i Lund haft kontakt…

      Varför dåliga vibbar?

        Vet inte riktigt. Kändes bara inte rätt i magen..men antagligen började de träffas efter Odd&Bella kommit överens om att skiljas.

          Bella har väl inte ens varit i Lund?

    Så hon ljög för honom och ville visa sig stark och ville inte släppa in honom och sen klagar hon på att han inte fanns där? Men hur skulle han kunna finnas där för henne när hon inte visade nåt och inte släppte in honom? Låter som typiskt kvinnligt. Säger en sak till mannen och förväntar sig att han ska förstå tvärtemot-språket och göra precis tvärtom.

    Annica och Marcelo separerar

    Inte lätt vara allvarligt sjuk eller att vara den som står bredvid. Att försöka visa sig stark och stänga inne sina känslor är varken manligt eller kvinnligt, anser jag. däremot är det ingen bra väg gå… men det är ju lätt vara efterklok.

    Men visst borde hon diskuterat innehållet i boken med threst.

    Tänker icke köpa boken. Varför högläser hon detta för sin son?? Tycker hon beter sig riktigt fisigt.

      Hon är en prutt!

    Så det är Threst fel att hon spelade och fejkade stark? Vilken normal människa gör det i ett äktenskap? Vilket ytligt och kallt förhållande de båda måste ha nöjt sig med. Fattar inte hur folk är funtade som orkar visa upp lyckliga fasaden utåt och sedan har det som ishotellet inomhus. Inte ett dugg synd om henne, hon fick tillbaka det hon själv gav ut – distans och glättighet.

      Fast nu var hon ju ’ganska’ sjuk. Tror det är vanligt att man försöker spela stark fast man har panik inombords. Om man låtsas allt är som vanligt kanske det blir det…..

      ”Fejkade och spelade stark”

      Men för i helvete, vad är medelåldern på er härinne, 15 år? Eller är så förtappade att ni inte förstår att en dödlig sjukdom har allvarliga konsekvenser?

      Jag vet att man inte kan förstå exakt hur man mår, men försök bara låtsas veta att du kanske kommer att dö, men ändå måste ta hand om ditt jobb, ditt(dina) barn och äktenskap.

      Tror ni alls man orkar? Det enda man vill göra är att stänga in sig i ett mörkt rum, och komma ut efter fem år, om man lever.

      Men eftersom en människa har självbevarelsedrift så försöker man ta hand om allt som hamnar under kategorin ’måsten’. Då är man inte uppriktig till 100% inför sin familj, eftersom det går bara inte.

      Jag har själv nästan tre år kvar av kontroller innan jag kan slappna av. Av kommentarerna här att döma känns det som det är ett måste för att förstå..

    Det enda som stör mig i detta vimmel är att hon läser högt för sonen o att det kommer att skada hans relation m pappan. Threst skrev en status på FB för att han var sårad. Jag förstår honom. Han har ett citat på FB och hon har en bok…forever.

      Fast det kan ju också vara så att Lotta läser högt för sonen för att kunna förklara för honom och resonera kring varför hon skriver som hon gör. Har man läst Lottas blogg vet man att hon sätter sonen främst i alla lägen, vilket inkluderar att sonen ska ha bästa relation med sin pappa.

    Jag tyckte att hon inte fördömde honom så illa som det låtit i kommentarerna. Hennes sanning är det ju. Jag tyckte om boken och jag kan ju bara ana hur hon mått (är onkosyrra och anhörig till en numera frisk cancerpatient) men inte förstå allt. Att hon läser för Lennox är ju hennes val och hennes son.

    Jag håller med dig. Jag har också nyss läst ut boken och skrivit en recension på min bokblogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.