Nu är tydligen männen med på tåget!

Ponnymamman:

Hela den här jakten på Sveriges handbollspedofil blev publik i och med att Uppdrag Granskning gjorde sitt djupdykande reportage (klicka på länken för att se programmet) där bland annat Ponnymamman medverkade.
Så här skriver hon nu – några veckor efter att programmet sänts:

Men nu händer något, och inte bara inom ridsporten. Många män är jättetrötta på sexuella trakasserier och på att kvinnorna i deras närhet och i hela samhället inte kan få slippa sådant.
Helt plötsligt står de också upp och skriker STOPP! Nu får det vara nog!

Jag ser dem på tävlingar och träningar: ponnypapporna och hästpapporna. De som kör sina döttrar land och rike runt och lägger ner sin själ i deras fritid.
Som finns där för sina barn.

De har skrivit till mig. Oj vad de har skrivit. De är så trötta på skitstövlar och de har delgivit mig fler fall, fler namn.

Jag är glad att männen nu går med oss i kriget mot sexuellt utnyttjande, för män lyssnar på andra män.//Ponnymamman

De har alltså fått med sig männen!
Till slut! Det är inte bara bråkiga kärringar som skriker sig hesa längre utan det är även alla de män som kan hålla tankar, händer, ord och könsorgan i styr – de som är i hästvärlden av rätt skäl – som reagerat!
Äntligen!

Hon uttrycker dock en oro för att allting kommer rinna ut i sanden nu när det är sommar och att förbundet inte kommer reagera men det FÅR inte ske!
Jag tror och hoppas att arbetet mot pedofiler/hebefiler i våra idrottsföreningar fortsätter även under och efter sommaren och om det finns någonting jag kan göra för att hjälpa det framåt så gör jag det med glädje!

I det här fallet är sociala medier oslagbara och jag är stolt att vara en del av kampen mot övergrepp på barn inom idrott. Eller överallt för den delen!

 

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Katrin Z har skippat bältet på Ringo i bilen på dagens story på Insta..

      Eller nej, Rambo menar jag såklart.

    Jag bad dig förut när det var mer aktuellt i sociala medier via både Ponnymamman och Sophie J att skriva om Sophie Js berättelse om hur det varit att växa upp med en far som är dömd pedofil och misshandlat sin familj. Än idag driver han ridskola där bla barn rider. Han har ingen laglig rätt att bo på gården eller driva verksamheten. Men ingen myndighet avlyser honom trots att ägaren av gård och djur vill ha tillbaks sin egendom för att skydda barn och djur.
    Vill du hjälpa gör du klokt i att skriva om Sophies blogg.

      Kan du inte länka ?

    Sociala medier när de är som bäst! Hoppas fler kräk blir offentliggjorda så att de måste skämmas resten av sina liv precis som deras offer har fått göra då de har trott att de är de som gjort något fel.

    Nu ska jag vara lite kritisk, men hur menar du att du är en del av den kampen? Tycker mest du lägger in det som andra redan skrivit på din blogg om sociala medier?

    Har följt ponnymamman ett tag, och hon gör verkligen ett stort jobb när hon granskar och lyfter fram allt detta i ljuset. Men inte tycker jag att just bloggbevakning gör speciellt mycket för de utsatta barnen.

      Genom att jag delar och lyfter fram deras projekt och kamp! Jag hade lika gärna kunna låtit bli och bara skrivit om Anna Book och hennes tänder.

        Alltså, jag förstår hur du menar, men samtidigt så är det ju så ( eller bör vara) att du lyfter sådant som det surras om på sociala medier. Däribland detta ( och för den delen Anna Book) Vad gäller utsattheten så sticker du inte ut hakan på något sätt( vilket tex ponnymamman är duktig på, hon får ibland ta skit, men hon står upp för det hon tror på), du gräver inte djupare i något, organiserar inget ((till skillnad från tex Elaine som samlar in pengar) och samtidigt så klappar du dig själv på axeln och tycker att du är en del av det. Det är väl mest det jag reagerar på. Äras den som är as bör, typ.

        En enkel grej som du skulle kunna göra är att ha en kategori som handlar om just utsatta unga, i det här inlägget ser jag bara ”ponnymamman” och ”bloggare” tex. Lägg gärna till en tagg som gör att den här typen av inlägg sammanbinds, för att göra det ännu tydligare. Man skulle ju också kunna tänka sig ett samarbete med tex BRIS eller annan organisation, ja det finns nog en hel del.

          * äras givetvis, inte är as, hehe:)

          Intressant tanke! Jag har liksom fokuserat på att skriva om det som redan andra skrivit om – det var liksom hela tanken med bloggen – men jag ska absolut fundera vidare på det du skriver! Tack!

      Jag kan tycka att hon lyfter det på det vis att hon länkar till inlägg, bloggar o personer som kanske inte alla läser o därav kan missa en del. Jag exempelvis är ingen hästmänniska o läser inga sådana bloggar o vet inte direkt vem dom är. Men här igenom har jag fått en inblick kring det, samt den äckliga handbollstränaren ?
      Tummen upp till camcam för sådana här inlägg! ?

    Hejja Ponnymamman!

    OT

    Snälla CamCam, det vore helt fantastiskt om du ville gå in på Bookens IG och titta på senaste bilden och göra ett inlägg om det ?

    Herreminjävlagud!

    Det här med ponnymamman är en ”interesant” historia för mig.

    Nu minns jag inte var eller vilken blogg det var som avhandlade henne, men hon beskrevs som en paranoid rättshaverist som bara söker uppmärksamhet och att hon inte hade något bevis alls för vad hon sade. Detta var allt jag kom i kontakt med ang henne innan hon uppmärksammades här på BB.

    Önskar lite att jag kom ihåg var det skrevs om henne för att kunna visa er på exempel hur många bara är fiskar som flyter med strömmen och om tillräckligt många eller populära röster säger något så köper den stora massan det rakt av som sanning. Framförallt när det kommer till att ogilla någon och berätta att de är dåliga. Då VILL många tro på att det är sant.

    Så min önskan är att fler blir skeptiska till alla personbeskrivningar som de kommer i kontakt med vare sig det är på en blogg som tex här på BB eller i fikarummet på jobbet.

      Ponnymamman har ju kritiserat nellie och hennes familj vilket fick Berntssons att dra igång drevet och hänga ut för fullt. Även Linn Olsson försökte sig på liknande vill jag minnas

        Ja, det handlade ju om att ponnymamman inte tyckte det var så trevligt av föräldrarna att exponera och sälja sitt avklädda, hårdsminkade, sexuellt poserande småbarn för egen vinning. Linn och Tyra hängde väl på för att de kände sig träffade. Dessutom flängde Nellie fram på ett rätt livsfarligt sätt på en B-ponny under en period så folk riskerade att bli översprungna och allvarligt skadade på tävlingar.
        Kan f.ö bara hålla med ponnymamman…
        http://stoppapressarna.se/svenskabloggare/platning-med-paow-0
        Nellie, 13, i orange.

          Exakt så vad det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.