Del 3 – På djupet med Nemo Hedén.

Intervju:

Bakgrund:
I januari 2011 fälldes den då 23 åriga Nemo Hedén till skyddstillsyn med föreskrift att genomgå kriminalvårdens relations- och samlevnadsprogram samt att betala 12 300 kr i skadestånd till målsägaren för brottet ”sexuellt utnyttjande av barn”. Målsägande var vid brottets begående 14 år gammal och Nemo Hedén var 22 år.
I samma veva som åtalet föll hade Nemo Hedén precis slagit igenom som över en natt i skandalsåpan ”Kungarna av Tylösand” och löpsedlarna skrev ut ”NEMO HEDÉN ÅTALAD FÖR VÅLDTÄKT MOR BARN!”, ett åtal som senare skrevs ner till ”sexuellt utnyttjande av barn”.
Uppgifterna har gått isär, framför allt från Nemo själv. Visste han om flickans ålder? Ibland säger han nej, ibland ja. Hans egen ålder har också varierat från gång till gång. Från 20 år upp till 22  år, så vad hände egentligen och hur kommer det sig att uppgifterna är så spretiga? Frågorna är många och den kanske mest framträdande av dem alla:
Är hans ledsen för vad han gjort och tar han fullt ansvar för det eller försöker han skylla på den 14 åriga tjejen som faktiskt ”ville”?

För att få svar på dessa frågor och många mer – från er läsare och från mig själv efter att ha läst domen – så satte jag mig ner med Nemo för att gå till botten med det här.
Normalt sett är det Nemo som ställer frågorna men idag vänder vi på rollerna där jag är den som frågan och han den som svarar.

Det här är en intervju i fyra delar som kommer ta upp olika delar av Nemos liv:
– Del 1 – Barndom/missbruk som ni hittar HÄR.
– Del 2 – Kungarna av Tylösand som ni hittar HÄR.
– Del 3 – Domen
– Del 4 – Framtiden/Podden

Alla fyra delarna kommer publiceras under dagen.

Domen:


”Min advokat uppmanade mig att ljuga om att jag inte kände till hennes ålder”. – Nemo Hedén

 

Nemo har kritiserats många gånger för att ha givit ganska spretiga uppgifter. Ibland var han 20 när han hade sex med den då 14 åriga tjejen, vilket inte stämmer, och ibland medger han att han faktiskt var 22 år. Visste han eller visste han inte om hennes ålder när han hoppade i säng med henne? Förundersökningen säger en sak, domen en annan – han visste men brydde sig inte –  så vad stämmer egentligen och varför har han inte hållit sig till sanningen? Jag ställde frågan rakt ut till honom eftersom det är en av de saker jag reagerat mest på i hans fall: Varför är det så himla många olika uppgifter från dig?

(Från och med nu kommer intervjun bli transkriberad för jag vill inte sammanfatta eller lägga någon värdering i Nemos ord utan detta är hans ord till 100%.)

Nemo: För att det är så himla mycket skam i det. Det är svårt att förhålla sig till en sådan historia utan att låta som att…dels är det svårt att prata om utan att låta som att jag skyller ifrån mig och det vill jag verkligen inte göra. Jag tar mitt fulla ansvar för vad jag gjorde och vet att det är en extremt klantig och hemsk grej som jag gjort. Varför uppgifterna går isär är tudelat. När det kommer upp så börjar jag skaka för att det är så jobbigt att prata om så jag har sagt fel ålder.
Men anledningen till varför jag först sa att jag inte visste om hennes ålder är för att min advokat uppmanade mig att ljuga.* Han sa till mig att ”Det är din enda chans att bli friad, om du säger att du inte visste om hennes ålder. Så LJUG!” Så det gjorde jag först under förhören men inför rättegången så pratade jag med min mamma och min syster och de stöttade mig i att säga sanningen. För min egen skull och för tjejens skull. Jag ville vara ärlig.
Men det är sju år sedan och fortfarande tycker jag att det är jobbigt att prata om och då pratar jag ändå om det på varje föreläsning och ändå börjar jag skaka.
Jag vet hur mycket ilska det finns där ute från folk och jag skäms över det jag gjort.
Men det känns som att hur jag än svarar så kommer folk inte bli nöjda och som vi pratat om tidigare idag, allt jag vill är att folk ska tycka om mig. Jag tror inte att jag är en dålig människa. Jag vill tro att jag är en ganska bra människa…idag i alla fall, men den här grejen är ju hemsk och jag har aldrig lagt någon skuld på henne. Det skulle jag aldrig göra.
Men jag har haft mycket självömkan och jag har försökt skylla ifrån mig tidigare och det är nog anledningen till att uppgifterna om min ålder gått isär lite.
Jag tyckte synd om mig själv eftersom, varje jobb jag kom till, avsett hur väl jag än skötte mig så var det någon som googlade fram domen och så fick jag sparken. Det har hänt fyra, fem gånger de sista åren och jag har mest velat skuffa det under mattan. Prata inte om det till varje pris. Därför är det så skönt idag med föreläsningarna och så att faktiskt prata om det och vara öppen med vad jag gjort. Det har blivit som en slags terapi för mig att lägga alla korten på bordet. Men jag fattar ju att folk blir upprörda att jag givit olika besked genom åren.

Cam: Ja, jag tror att det är det som gör att folk blir upprörda för det känns som att du inte står för vad du gjort. Att det är bättre att säga 20 än snart 23 för då är åldersskillnaden inte lika stor.

Nemo: Jag var 22, skulle fylla 23. Jag visste om hennes ålder. Jag var bara berusad och var bara…jag vet inte vad jag ska säga. Jag har ingen riktig förklaring. Men jag är skitledsen för det här och jag skäms otroligt mycket för det. Det är en otrolig skuld och skam i det jag gjort. Hela min energi förändras när jag pratar om det. Jag fylla av en stor skamklump bara…

Cam: Men tänker du någonsin på henne och hur det här kan ha påverkat henne?

Nemo: Absolut! Det här har jag aldrig pratar om men jag har försökt kontakta henne flera gånger eftersom att en del i tolvstegsprogrammet är att gottgöra människor som man skadat men hon är inte riktigt redo att träffa mig än men jag har hört från annat håll att hon eventuellt kan ställa sig positiv till det i framtiden, men hon är inte redo ännu. Så när hon är redo så vill jag gärna träffa henne och prata om det och framförallt be om ursäkt för vad jag gjort mot henne. För det är klart att det  var fett jobbigt för henne, hon var ju bara fjorton och det blev ju en jävla mediastorm eftersom jag  var med i Kungarna av Tylösand samtidigt, och oavsett om hennes namn läckte ut eller inte så är det klart att det var skitjobbigt för henne med alla förhör och skit. Jag är verkligen jätteledsen för hur det blev och hur omskakade det blev för henne.
Jag har aldrig känt någon ilska mot henne. Jag har bara känt uppgivenhet, sorg och förtvivlan för hela den här grejen.

Cam: Har du känt någon ilska mot hennes föräldrar som valde att anmäla dig?

Nemo: Hennes pappa var jag arg på ett tag. Jag blev arg på honom för att han samma dag krävde skadestånd. Först hade de inte gjort det och sen samma dag som domen kom så krävde han maximalt skadestånd och jag tänkte att ”Varför det”, men samtidigt…
Ju mer perspektiv jag får till det där så fattar jag ju att han bara ville skydda sin dotter och det köper jag helt idag. Jag har ingen ilska mot någon av dem idag men jag minns att jag var lite irriterad på honom DÅ.

Cam: Den här kommentaren fick jag in på bloggen och jag kommer läsa den i sin helhet för dig:
Om du nu vill inspirera ungdomar genom att prata om dina egna erfarenheter, borde du inte till 100% ta ansvar för det du är dömd för? Sexuellt utnyttjande av barn. Borde du inte inspirera dom här tjejerna istället för att rättfärdiga det du gjort? Varför försöker du inte att få unga tjejer att förstå att bekräftelse i form av äldre killar är destruktivt, varför berättar du inte att många äldre killar söker sig till unga osäkra tjejer, för dom vet att dom inte vågar säga nej. Du borde berätta att det inte är fjortonåringens ansvar att agera rätt, att det spelar ingen roll att en fjortonårig tjej säger ja, ingen vuxen man ska få röra dig ändå.
Tjejerna som sitter på din föreläsning, som du vill inspirera, många av dom går igenom precis samma sak som jag. Vad tror du att du sänder ut för budskap när du sju år efter det inträffat fortfarande inte ser problemet med att som vuxen ligga med en fjortonåring? 

Nemo: Fast det där stämmer inte ens. Jag ser visst problemet med det. Herregud, jag ser absolut problemet med det.
Om jag inte såg problemet med det så skulle jag inte erkänt att jag visste om hennes ålder.
Fan, nu låter det som att jag skyller ifrån mig och det vill jag inte göra.

Cam: Kan man säga som så…. Du sket i att hon var fjorton?

Nemo: Ja. Det kan man säga… Jag var i en plats i livet där jag sket i andra människor, jag sket ju till och med i mig själv. Jag var inte kapabel till att ens bry mig om andra människor.
Jag vet ju att gränsen går vid femton, jag är ju inte dum i huvudet, jag vet ju det men jag var ju attraherad av henne. Hur ska jag prata om det här utan att låta sjuk? Jag var ju attraherad av henne. Hon såg ju ut som en vuxen kvinna, det är ju inte som att det var en fyraårig flicka jag tände på. Rent kroppsligt sätt var hon ju fullt utvecklad och jag var berusad och attraherades av henne. I huvudet var hon ju klart inte en vuxen kvinna, det förstår jag ju men jag var attraherad av henne och hon av mig.
Om det får mig att låta som en sjuk människa so be it. Jag har haft skeva ideal, jag är uppvuxen i en skev tillvaro där folk inte har förklarat för mig vad som är rätt och fel. Jag är jätteledsen om jag trampar folk på tårna men det var så mitt liv såg ut då.
Jag hoppas att jag idag, sju år senare, har bättre ideal. Jag jobbar med det hela tiden i form av relationskurser, tolvstegsprogrammet, i form av alla möjliga hjälpmedel.
jag vet att jag gjort fel men det enda jag kan göra idag är att sträva efter att bli bättre och få bättre ideal. Jag har gjort bort mig, absolut och det är ingenting jag försvara någonstans. Jag har gjort många fel och kommer förmodligen göra fler fel men allt jag kan sträva efter är att bli en bättre människa.

Cam: Så du låg med henne för att du tyckte hon var snygg?

Nemo: Nej, jag låg med henne för att hon tyckte att jag var snygg. Jag har alltid varit så himla svag för komplimangen och har alltid varit. Det har räckt med att någon säger att jag är snygg för att jag ska ligga med den. Så mycket betyder sex för mig. Tragiskt va?

Cam: Hur kom det fram?

Nemo: Vi pratade på Facebook dagen efter då jag nyktrat till och förstod att det jag hade gjort var brottsligt, och hon råkade lämna den i inloggat läge så hennes pappa såg hela konversationen. Så jag var ju rökt. Han anmälde mig och där fanns ju alla bevisen.

Cam: Jag har fått intrycket i din intervju i Morgonpasset att du tycker att ”det var inte tjejen som ville anmäla, det var pappan och att du nästan tyckte att det var lite onödigt och löjligt”. Stämmer det?

Nemo: Nej, absolut inte. Det är nog för att jag tycker att det är så jobbigt att prata om tror jag.

Cam: Visste du om att domen skulle komma upp i den intervjun?

Nemo: Inte en aning. Vi hade till och med gjort en förintervju där de inte hade nämnt ett ord om det så jag blev tagen på sängen kan man säga. Live i radio.

”Jaha, har du våldtagit någon?!?!?” Jag blev helt perplex och fick en black out typ.

Cam: Nu har ju du en egen dotter. Hur skulle du agerat om någon gjort så mot henne när hon är fjorton? Skulle du vifta bort det med att ”hon ville” och ”hon ser äldre ut” eller skulle du agera som den här tjejens pappa gjorde?

Nemo: Det är så himla svårt att svara på det, perspektiven har ju definitivt ändrats eftersom jag nu har en dotter, så klart, och jag tycker ju inte idag att pappan har gjort något fel eller var löjlig. Han ville bara skydda sin dotter. Men att hon sa i alla förhör att hon inte ville anmäla och att det fanns samtycke, det tycker jag ändå spelar in någonstans. Det hade ju varit en annan ska om jag faktiskt tvingat mig på henne, skadat henne och faktiskt våldtagit henne. Det hade jag nog inte kunnat leva med om jag gjort det.
Men det är nog anledningen till att åtalet skrevs ner från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn.
Våldtäkt av barn skrivs nästan aldrig ner, en på tusen kanske skrivs ner och detta gjorde faktiskt det. De allra lindrigaste fallen skrivs ner och det här skrevs faktiskt ner på grund av just det. Men det är klart att jag vill skydda min dotter från allt i hela världen men jag tror på att prata med henne när hon blir större och ha lite fingertoppskänsla hur luddigt det än låter.
Min mamma är socialsekreterare där hon sett fall där tjejen är fjorton och killen är femton, de har sex, han blir anmäld och dömd. Han kan vara fem dagar äldre än henne men han är femton och en dag. Blir dömd. Är det rätt? Så jag tror på att prata med Nova när hon blir äldre helt enkelt.
Men det finns en lag och den är till för att skydda barn och det är bra att den finns.

Cam: Det är ju ganska aktuellt nu i och med den sk ”handbollspedofilen” där tjejen var 13 och i beroende ställning till honom när de började ha sex. Hur känns det att lite ”klumpas ihop” med den typen av brottslingar? Eller vuxna män som faktiskt förgripit sig på små, små barn men som ändå heter typ samma sak som det brott du dömts för?

Nemo: Jag kommer ihåg det så väl, när åtalet föll. När det stod på löpsedlarna: ”Nemo Hedén är åtalad för våldtäkt mot barn.” Det låter ju som att jag gått in på en förskola och tagit på en treåring. Så låter det ju. Och det var ju väldigt många människor som bara såg löpsedlarna och som aldrig tog reda på mer information eller läste någon förundersökning… För de flesta, de flesta människor var det ju så och än i dag så finns det ju folk som tror att jag är en pedofil våldtäktsman. Det kommer kommentarer då och då om det, ja, du såg ju bland dina kommentarer.
Och jag får ju helt enkelt bara mala i mig det för jag kan inte hålla på att förklara för alla hela tiden hur det ligger till och det är jättesvårt. Och att buntas ihop med folk som faktiskt har våldtagit och fysiskt skadat människor på riktigt, det är jätteplågsamt för mig och åren efter det här och efter Tylösand så grävde jag ner mig så mycket i självömkan över det här. Men nu idag, när mitt liv har ordnat upp sig och allt går väldigt bra så är det ju enklare att snacka om det här och någonstans förklara. För jag mår bra, alla mina nära och kära vet vad som har hänt och det är först nu faktiskt, i ditt kommentarsfält som jag hör de här orden på flera, flera år. Så längesen är det. Och då vet jag någonstans att, de finns kvar, de här människorna som tycker att jag är en jävla sexbrottsling som inte borde få se dagens ljus.
Hur ska jag göra för att bli förlåten?
Jag har sonat mitt brott. Jag försöker be om ursäkt till henne, jag försöker städa upp i mitt liv så mycket jag bara kan på alla håll, jag försöker gottgöra alla de människor jag har skadat i mitt liv. Vad mer ska jag göra för att få någon slags ”okej” av de människorna som hatar mig?
Jag hoppas att den här intervjun kan hjälpa till med det för jag har svarat 100% ärligt på allt du frågat.

Cam: Så du tycker inte att du åkte dit på en teknikalitet? Att hon inte fyllt 15 än?

Nemo: Nej, absolut inte. En av de viktigaste grejerna i mitt liv just nu är att en dag få prata med henne, gå igenom allt det här och be henne om ursäkt. Jag tror att det kommer hända, jag vet inte när men jag tror att det kommer hända. Jag hoppas det. För jag står för hela grejen. Så klart.

Cam: Om du inte blivit drogfri, var hade du varit då idag?
Nemo: Dårhus eller bårhus. Sista året innan jag blev ren hade jag flera psykoser och jag fick en blodpropp i benet. Jag kunde gå fyra, fem dagar utan varken mat eller sömn så jag tror att det hade gått åt helvete om jag inte fått hjälp.
Och det är det farliga med ett missbruk. Man skjuter upp gränserna hela tiden. De moraliska gränserna. Man talar om ett etiskt och moraliskt förfall och så var det verkligen för mig. Jag lovade till exempel att jag aldrig skulle knarka själv exempelvis, men det gjorde jag ju. Till slut sitter man där med en spruta i armen och jag är övertygad om att jag hade hamnat där om jag inte fått hjälp. Man gör ju det för man måste ju öka…Mera, mera, mera…

(* Jag har försökt kontakta Nemos dåvarande advokat som valt att inte återkomma till mig med en kommentar.)

Skärmdump från domen.

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men vad fan är det här ?

   Detta ger massor av klick och denna blogg har länge sysslat med mobbning just för att få klick. Att synas till vilket pris som helst, är kanske den gemensamma egenskap som svetsar samman de till synes goda vännerna C och N?

   Den 22:a juni kommer för alltid kommas ihåg som Bloggbevaknings Stora Nemo Hedén-dag, eller Dagen-då-vi-alla-bara-matades-med-en-avdankad-våldtäktsmans-genomskinliga-livshistoria. Tjoho!

  Jag vill bara flika in att man begära skadestånd under utredningens gång eller vid rättegången. Pappan gjorde ingenting märkligt eller fel som begärde skadestånd vid rättegången.

   *man kan

  Det här är som kass journalistisk. Du har inte kompetens för det här.

  Blogga om tofshållare och skopetare istället, det är mer på din nivå.

   Läs journalistik någon annanstans då?

    Fast jag menade inte så. Jag kom inte in hit och hoppades på grävande journalistik och blev besviken, jag menar att det hon sysslar med här är pinsamt inkompetent och att hon borde hålla sig till det hon gör.

    Jag läser gärna tramsiga inlägg där hon skämtar om blondinbellas asgarv, det är därför jag går in här, för lite enkelt trams liksom. Inte för att se pinsamma försök till ”opartiskhet” som bara genererar en sexdömds chans att få oemotsagt spy ut sin ömkande version i en stor blogg.

  Nej. Bara nej.

  sjukt respektlöst att han vill kontakta henne för att lätta sitt eget samvete! Låt henne va! Usch! Självupptagen 4-ever

   Och vadå ledande och urskuldande fråga:” hur känns det att klumpas ihop med handbollsprofilen”. Handbollsprofilen har väl exakt samma ursäkter som Nemo? Och vad är den stora skillnaden? 13 år vs 14 år. Båda tjejerna var i beroendeställning. En 14-årig tjej har automatiskt mindre makt än en vuxen manlig kändis. Även om kändisen bara är känd för att bete sig sunkigt.

    Att vara lärare, tränare samt pusha hårt under flera års tid kaninte bara jämställas med att någon är ”kändis”. Det är inte respektfullt mot vad offret för handbollspedofilen utsatts för.

     Sant att läraren/tränaren hade mer makt. Så jag vill förtydliga mig: Med vad är den stora skillnaden menar jag inte mellan tjejernas upplevelser eller mellan de konkreta händelserna. Jag menar att frågan hade formulerats som att Nemo inte gjort ngt ”riktigt brott” och inte utnyttjat sin position på ett empatilöst sätt. Vilket han ju till o med själv medger att han gjort. Han sket i att hon var 14. Det är alltså frågan som jag tyckte var ledande och oproffsig. Men du har en poäng, tack för påpekandet

      Jo sant, jag försår hur du menar! Handbollspedofilen tycker väl inte heller han gjort något riktigt brott eftersom det var ”samtycke” och hon var tonåring, precis som Nemo. Ursäkter som måste bort.

      Att handbollspedofilen är ännu mycket värre (upprepade handlingar, beroende och smiter från rättegången är värre) spelar mindre rolll, finns alltid värre sexbrottslingar.

    Detta hände INNAN Nemo blev ”känd”.

     Jaha tack för info. Men han var fortfarande en äldre snubbe och har samma ansvar som en kändis att ej ligga med kids. Jag vidhåller att han var i en maktposition pga äldre och det finns skäl till att lagen lägger ansvaret på den vuxna.

   L: Men precis, det viktigaste för Nemo är att kontakta tjejen, men hallå tänk på vad som är bäst för tjejen istället…

  Det var min fråga det där. AHHHHAa vad less jag blir på den här mannen!

  Ur hans blogg:

  Efter möten med Frivården
  10 februari 2011
  Jag var nervös och nojig på förhand. Jag var nervös för att programmet skulle kännas fel och opassande. Men det känns faktiskt lite bättre nu såhär i efterhand. Kvinnan förklarade att väldigt många som gör detta program är rädda för samma sak som jag. Faktum är att det är väldigt få av de som gör detta program som är riktiga sexbrottslingar. Det är få som har snedvriden sexuell drift. De flesta är folk som jag. Folk som har ett riskfylld och destruktivt leverne och som gjort ett snesteg. Ett snesteg som i sin tur räckte för att få dom att hamna i en rättegång.
  nemo.myshowroomse /hemma-fran-mote/

  17 februari 2011
  Hon är nog van vid förnekelse. Hon är nog van vid folk som vägrar öppna sig. Hon är nog van vid okunniga ignoranta vilsna själar som varken vet ut eller inte. Usch, nu låter detta helt plötsligt som något slags hyllningsinlägg för mig själv men så är inte fallet. Faktum är att hon uttryckte mycket på det här sättet. Och hon har säkert en vettig poäng i det hela. Jag ser mig varken som en kriminell eller dålig människa. Jag har inte skadat någon och mitt samvete är rent. Men ändå så sitter jag här i väntan på en lång resa tillbaka och mitt projekt är väl snarare att ta reda på hur jag kunde låta det hända…
  nemo.myshowroomse /it´s-like-this/

  Medberoendepodden. 4 oktober, 2016
  25 minuter in
  podomaticcom /podcasts/medberoendepodden/episodes/2016-10-04T04_01_50-07_00

  ”Problemet var ju, jag hade ju gjort bort mig innan. Såhär, i mars 2010 så låg jag med den här fjortonåriga tjejen, som du ändå kanske skulle komma in på. Det spelar ingen roll, jag har inga hemligheter längre.

  ///
  jag gick från populär bland kidsen och få allt jag ville lite överallt såhär till latt bli liksom såhär. han vill ingen röra med tång, han är en sexbrottsling liksom. och jag vet inte, för dom som inte är så insatta jag låg med en tjej som var fjorton år på en fest, och eh på fyllan och. ja. det blev dömd för det liksom, och eeh… det var extremt tungt när den domen kom.

  jag minns att, det viktigaste för mig var att den här tjejen, hon sa ju det som det var, hon sa att det var en vanlig fest, vi var fulla, jag söp ner nemo, jag kröp ner i sängen bredvid honom och vi låg och jag ville, hon ville inte anmäla det var hennes pappa som ville anmäla, det var viktigast för mig. för jag hade ju inte gjort, alltså, rent moraliskt gentemot gud så gjorde jag inget fel, jag skadade ingen såhär, det var klumpigt.
  ///
  alla kvällstidningarna hängde ut mig helt grovt överallt och jag tror det var löpsedlar till och med såhär ”nemo heden åtalad för våldtäkt av barn” stod det. och folk skrek efter mig på gatan och, det var helt bisarrt alltså. för jag fick ju en depression då. gick på antidepressiva i drygt sex månader och låg under täcket i princip
  -Du var inte ute och festade då, under tiden?
  – Nä, nä nej jag gömde mig bara. Jag var så jävla rädd för människor alltså

  ///
  Jag får passa mig för att låta som jag självömkan nu, för det gör jag verkligen inte, men jag visste ju vad som hände med den här tjejen. och hon, vi, det var väldigt tydligt, om man skulle läsa liksom såhär på förhören och rättegången så skulle det bli tydligt att det bara var en jävla blunder liksom och att. hon, var den som var förande till sexet och att hon inte ville anmäla liksom. och allt det är väldigt tydligt, men det. det folk ser på löpsedeln det är nåt helt annat. och jag förväntar mig inte, jag kan inte kräva av människor att dom ska läsa hela protokollen liksom, det kan jag inte förvänta mig.
  ///
  jag har inte skadat nån människa, och jag har sonat liksom för det jag liksom fick mitt straff. villkorlig dom och gå ett relatonsprogram på frivården som hette ros vilket också var helt surrealistiskt, det var jag och fem stycken gubbar som verkligen hade gjort sexbrott, riktiga sexbrott om man säger så. så äh, bara det. bara att prata om det så får jag kväljningar
  ///
  Jag har känt såhär, hur ska jag ta mig ur det här? Hur många år kommer det här vara i min ryggsäck? Jag har mejlat till Aftonbladet, Expressen jag ba, kan ni ta bort dom här artiklarna? Ni måste, det funkar inte för mig. Jag vet inte vad jag ska göra, jag kommer inte ur det här”

  2011 sa han att han inte var någon riktig sexbrottsling, han hävdar till och med att det är VÄLDIGT FÅ som är riktiga sexbrottslingar på Frivårdens program! Kriminalvården själva skriver på sin hemsida Ros står för Relation och samlevnadsprogrammet och riktar sig till män dömda för alla typer av sexualbrott. Det låter faktiskt som ett passande program för en person som blivit dömd för sexuellt utnyttjande av barn

  2016 säger han samma sak. Det var en blunder, det var inget riktigt brott vilket man skulle fatta om man bara läste domen. Han vet att han inte gjort något fel. Ingen direkt insikt över sitt beteende 5 år senare. Men, nu hävdar han plötsligt att han var en av få som inte var en riktig sexbrottsling på programmet

  Hans bloggarkiv finns kvar på myshowroom, han låg inte alls under täcket i ett halvår. Han mådde säkert dåligt, men det finns väldigt mycket festande under den där perioden. Såhär håller han på i intervjuer, säger olika saker baserat på vem han pratar med, smålögner. Olika historier beroende på hur mycket medhåll han får, oftast är han helt oemotsagd och får prata på bäst han vill. Och angående tidningarna som hängde ut honom så grovt, så löd åtalet från början: Våldtäkt mot barn. Det omrubricerades sedan till sexuellt utnyttjande mot barn. Löpsedlarna var inga påhopp, det var inte att hänga ut. Det var fakta om en offentlig person. Hur som helst, så här ser alla hans intervjuer ut, allt han säger är sanningen och det hela var bara en jävligt dum grej. Han skyller alltid ifrån sig, han får aldrig några kritiska frågor. Förutom i Morgonpasset då, men då var Hanna en ”hatare” som dragit upp all gammal skit. Stackarn.. och han som inte ens vill vara självömkande!

  En till aslång kommentar om hans bortförklaringar

  bloggngse/ bloggbevakning/2017/06/nu-har-ni-chansen-att-stalla-era-fragor-till-nemo#comment-338300

   Fast det där stämmer inte ens. Jag ser visst problemet med det. Herregud, jag ser absolut problemet med det. Om jag inte såg problemet med det så skulle jag inte erkänt att jag visste om hennes ålder. Fan, nu låter det som att jag skyller ifrån mig och det vill jag inte göra.

   Det stämmer visst. Du ser inte problemet, det är det enda du har pratat om i sju år. Herregud! Och du har inte erkänt att du visste hennes ålder heller, senast i mars sa du i Morgonpasset

   Hanna frågar: ”Men visste du om hon att hon var 14?”
   Nemo: ”Jag? Jag, eh, asså. Jag tror det.

    Visste du att hon var fjorton?
    – Ja, jag tror det. Men jag var väldigt berusad och hade verkligen ingen koll.
    Vad hände?
    – Hon var två månader från att fylla femton. Dagen efter vi haft sex skrev hon på Facebook till mig att hon var fjorton. Jag fick panik när jag insåg allvaret och att det faktiskt var ett brott.

    Expressen 24 okt 2016

    Hur stämmer inte det jag skrev? Att du inte tar ansvar? Hur stämmer det här med vad Nemo säger, ”Om jag inte såg problemet med det så skulle jag inte erkänt att jag visste om hennes ålder.” Kan någon visa mig en enda intervju där han erkänner, utan att ljuga, att han visste?

    Det här med att skylla på advokaten var dock en helt ny sak! I dokumentet The Real Hmm länkade till så står det så här bland annat

    1.3 Advokaten får inte främja orätt

    1.4 Advokatens sanningsplikt

    undrar vad advokat Jan Freij som var hans försvarare tycker om att han uttrycker sig så? Det här kan väl skada hans rykte? Skulle det kunna bli konsekvenser för Nemo eftersom han skyller på sin advokat helt plötsligt?

     Hon fyllde 15 i augusti, det här hände i maj. Två månader stämmer inte heller

     ”Jaha, har du våldtagit någon?!?!?” Jag blev helt perplex och fick en black out typ.

     Såhär sades det, på riktigt

     David: Men vi började i Kungarna i Tylösand när vi började prata med dig för för ca fyrtio minuter sen och gått igenom det och nu är vi på nån slags barturné efter produktionen, efterspelet av det och där nånstans, där och du blev du åtalad för våldtäkt mot barn men dömdes senare för sexuellt utnyttjande av barn. Vad är det som har hänt?

     Nemo: Det här incidenten sker ju tidigare, i maj innan Tylesandsinspelningen och det var, på en fest så hamnade jag i säng med en tjej. Och det var, otroligt klumpigt och idiotiskt gjort

     Hanna: Hur gammal var hon?

     Nemo: Hon var 14 år och jag var.. 20… Sommaren kommer och det här förslaget om Tylösand kommer, och nånstans i huvudet så vet jag, jag har den har anmälningen på mig

     Hanna: Men visste du om hon att hon var 14?

     Nemo: Jag? Jag, eh, asså. Jag tror det. Jag tror att jag var medveten om det, men jag var riktigt berusad och jag var, jag tänkte egentligen inte bara. Jag har tidigare sagt att jag inte visste det för att jag skämdes så mycket över det. Men nu när jag föreläser om det här och det är en del av min historia så vill jag vara ärlig över hela mitt liv liksom

     Hanna: Men du var 20 år och du låg med en fjortonåring. Var det .. våldtäkt?

     Nemo: Nej, det var det inte. (säger till Hanna, försöker skämta till det) du ser ut på mig som jag är psykad i huvudet kan jag få berätta utan att du dödar mig med blicken?

     Hanna: Jag dödar inte, jamen vadå? Du är dömd för sexuellt ofredande mot barn, då måste jag få ställa frågor. Jag har ingen särskild blick

     Nemo: Ja, nej det var det inte, om du tvivlar kan du läsa domen och förhören om du vill.

     När Hanna frågar om det var våldtäkt så har Nemo redan ljugit, samt sedan säger han exakt samma saker som i alla hans tidigare intervjuer. Så jag förstår inte vad den här blackouten skulle förorsakat? Ingenting han sitter och säger stämmer. Det är jätteenkelt att kolla upp. Är det för att han tycker det är så jobbigt att prata om han tidigare sagt att det var hon som söp ner honom, att han inte har gjort ett riktigt sexbrott, osv osv?

   Wow du har gjort det jobb som Bloggbevakning borde ha gjort istället för det skämt som denna blogg publicerat. Tack för bra rapport! Fy fan vilken självgod människa.

   Så vidrigt!

   hej: det är den här typen av bakgrundsfakta Camilla borde gjort innan intervjun/ inläggen på bloggen.

   Älskar dig hej! Hör av dig när du startar egen blogg.

    <333

  ?

  Fy jag mår riktigt illa av att läsa det här. Han inser ju fortfarande inte att det finns anledningar till att det finns lagar som skyddar barn från att utsättas för sexuella övergrepp av vuxna. Barn är barn även om en man blir attraherad av dem. Barn är barn även om de säger att de vill. Fy fan Camilla, ta bort det här våldtäktsförsvaret!

   Tanken slog mig efter att jag hade klagat på de två första inläggen att eftersom du skrev egna tolkningar där och drog slutsatser och daltade, så kanske du skulle göra likadant, egna tolkningar fast med kritik, i inlägget om brottet. Men tyvärr. Där han uppenbart har gjort fel vill du inte tolka själv. Bara där han är offret. Det är väldigt olyckligt
   men kanske ett nybörjar-misstag.

    Hoppsan detta skulle ju inte va svar under nåns kommentar – sorry! ”Du” i min kommentar är alltså = Bloggbevakning.

  ”Cam: Det är ju ganska aktuellt nu i och med den sk ”handbollspedofilen” där tjejen var 13 och i beroende ställning till honom när de började ha sex. Hur känns det att lite ”klumpas ihop” med den typen av brottslingar? Eller vuxna män som faktiskt förgripit sig på små, små barn men som ändå heter typ samma sak som det brott du dömts för?”

  Spyr. Vafan är det för fråga? Stackars Nemo som låg med ett barn och därför måste klumpas ihop med andra som legat med barn. Hans svar är också vidrigt men det förvånar ändå mindre.

  MEN VAD SYSSLAR DU MED

  Gud, jag kommer nog aldrig sluta skriva i den här tråden

  Min mamma är socialsekreterare där hon sett fall där tjejen är fjorton och killen är femton, de har sex, han blir anmäld och dömd. Han kan vara fem dagar äldre än henne men han är femton och en dag. Blir dömd. Är det rätt?

  Om han blev dömd handlar det inte om att hon var under femton, då har han begått ett annat brott mot henne. Så är lagen utformad

  14 § Den som har begått en gärning enligt 5 § eller 6 § första stycket mot ett barn under femton år eller enligt 8 § första stycket eller 10 § första stycket, ska inte dömas till ansvar om det är uppenbart att gärningen inte inneburit något övergrepp mot barnet med hänsyn till den ringa skillnaden i ålder och utveckling mellan den som har begått gärningen och barnet samt omständigheterna i övrigt.

   Jo precis. Nemo var inte en 15-åring som hade sex med en 14-åring, utan en 22- åring. Sex mellan 14-15-åringar har inget med hans brott satt göra. Har ju varit flera fall där 15 åringar frikänts efter att haft sex med någon lite yngre, så det är bara dumheter.

   Tror också att detta är en grov överdrift, i syfte att minimera sin egen gärning. Jag är också socialsekreterare men har aldrig på snart tio år stött på fall där 15-åringar blir dömda för utnyttjande när ålderskillnaden är tre dagar och båda är med på det. Va fan? Han klarar helt klart inte av att ta ansvar fullt ut för vad han gjorde, han liksom börjar i rätt ände och sedan kommer alla bortförklaringar och försvar i en strid ström.

  Han är alldeles för ointressant för såhär mycket text och såhär många tecken. Sorry not sorry.

  Hur många här tror att sista delen kommer 21:00 ikväll? Herregud

   Helena – Den lär komma. Andra o tredje kom ju, trots kommentarerna på den första. Hon förstår lika lite, som hon anser att de bloggare som hon hånar/skriver om hela dagarna, gör.

    Inläggen är ju tidsinställda eftersom hon är på utlandssemester.

   JAG VILL LÄSA SISTA DELEN

  Jag får uppfattningen att han tar ansvar för det han gjorde, men inte förstår varför lagen finns.

  Hur som helst är det bättre att han tar tag i sitt liv och försöker göra bättre, än att dras med det och förutsätta i samma spår.

  Finns det nån som ens läser allt detta ?

  Nu kommer jag säkert få jätte mycket skit för den här kommentaren och jag kan börja med att säga att jag är alldeles för dåligt insatt i den här historien men när man läser domen så var det enligt båda ömsesidigt. Sen ja, det är hemskt att hon bara var 14 år och klassas som ett barn, fruktansvärt. Men ni som skriker våldtäkt tycker jag är lite väl hårda.
  Jag blev av med min oskuld när jag var 14 med en som var äldre än mig, vi båda ville och det är jätte bra att det finns en lag som skyddar barn. Står fullt bakom den lagen, även om jag själv bröt mot den tillsammans med han jag hade sex med och jag tycker synd om tjejen pga allt hon varit med om i och med rättegång och media. Men att peka ut Nemo till våldtäktsman som vissa har kommenterat under dessa blogginlägg? Jag vill ha lite mer argument för det i så fall om jag ska hålla med. Jag försvarar verkligen inte vad Nemo gjort men jag skulle inte klassa det som våldtäkt utan håller med domen att det är sexuellt utnyttjande.

  Och för att vara helt ärlig (törs knappt skriva det) men om min mamma hade anmält killen som jag hade ömsesidigt sex med vid 14 års ålder hade jag mått skit dåligt och tyckt att hela situationen varit mycket jobbig. Att behöva gå igenom en rättegång och i detta fall också läsa om det i tidningarna för något jag också ville. Om hon valt att anmäla och ångrat sig efter det var gjort då hade jag haft mer förståelse för er som är så arga över det här men jag tycker ändå att han verkar sons för det han gjort och nu står för det.

  och jag tycker inte att detta går att jämföra med handbollstränaren.

   Angelica – Jag kan hålla med dig, till VISS del. Lagen finns av en anledning o jag står bakom den helt o fullt. Det är värre om det är ett yngre barn, men det är fortfarande fel, även om en är 14..

    Ja alltså jag tycker att lagen ska finnas, den är väldigt väldigt viktig och den finns där av en anledning. Men det jag tycker är lite svårt och som gör att jag inte kan se det som antingen svart eller vitt är just den ömsesidiga biten. Men sen är jag uppvuxen med att vi var många (både tjejer och killar kan tilläggas) som hade sex från 13 års ålder med äldre killar/tjejer. Men så är jag uppvuxen ute på vischan och detta var ju under början av 00 talet så det var kanske lite annat då, ingen av oss såg det som olagligt. Men sen drack vi ju hembränt också 🙂

    PS försöker absolut inte förminska denna 14 åriga tjejs upplevelse men om det nu stämmer att hon inte ville anmäla men att hennes föräldrar ville det och att hon säger att det var ömsesidigt så tycker jag att folk borde beakta det innan man skriver våldtäktsman. Men sexuellt utnyttjade enligt lagen absolut.

     Har du någon gång reflekterat över varför du ville och tyckte det var helt naturligt att ha sex med en äldre kille? Det här är ingen kritik mot dig men en intressant reflektion om vilken sjuk värld vi lever i där detta är så pass normaliserat för unga tjejer att det inte ens känns fel.

      Det är en bra fråga och jag tar det inte som kritik. Vid vuxen ålder skulle jag absolut säga att en del av anledning var för att det är normaliserat, jag såg inget fel med det eftersom andra gjorde det. Jag tänkte inte ens på att det var olagligt.
      Nu var killen 17 så han var inte lika gammal som Nemo. But still..
      Men just där och då, vi var kära. Han var mer mogen än jämnåriga killar och jag kände mig trygg med honom, så pass trygg att jag ville ha sex med honom. Kände mig aldrig tvingad. Jag var 14, kär och jag är en rätt sexuell person av mig och sex intresserade mig tidigt.

      ? Preach!

      PS vill också lägga till att det var alltså inte bara vi tjejer som gjorde detta, utan det fanns även 14 åriga som hade äldre tjejer.

   Jag tycker exakt samma sak. Jag säger inte att det är föräldrarnas ansvar eller flickans för ingen ska ta eller ha sex med någon mot dennes vilja!
   Men jag undrar lite vad sjutton en 14 åring gör ute bland massa 20+are?

    Vad sjutton gör ett gäng 22+are med ett gäng fjortonåringar?

     Inte sjutton. Sex. Du borde prova någon gång. Det är skönt

     Tjillevippen!

     Ja det är samma där. Vad sjutton gör ett gäng 20+är med tonåringar.
     Men och andra sidan så är de som är under 18 under sina vårdnadshavares beskydd så där borde ju föräldrarna ta ett större ansvar att se till att deras flickor och pojkar inte umgås med så pass äldre.
     Och att de äldre inte ska dras till tonåringarna

      Det går inte/ är inte rimligt att kontrollera en 14-åring dygnets alla timmar. Vill man ha sex med äldre personer kan man ha det kl 14 en fredag också. Det är fantasier från föräldrarnas sida att man skulle kunna kontrollera helt vad ens tonåringar gör. Man kan tvinga dem att komma hem i tid oSb med hur ska man hindra att en 14-åring har sex? Man hinner ha sex även om man kommer hem kl 21, eller 19 (däremot kan man såklart försöka övertyga sin 14-åring om att de tär fel, men Nemo fattar ju knappt själv att det är fel, så jag tycker inte de tär så förvånande att 14-åringar anser sig mogna att fatta beslutet själv).

      lägg skulden där den hör hemma. Inte hos tjejen, inte hos föräldrarna utan hos den vuxna mannen.

    Du har inte växt upp på landet misstänker jag (landet=all övrig plats i Sverige förutom Stockholm) Där hänger 14-åringar med 27-åringar. Jag växte upp på landet och där festar 14-åringar med vuxna.

     Uppvuxen utanför Jönköping om det spelar någon roll. Och där umgicks man inte med äldre. Dejtade, ja men vi festade inte eller hängde med äldre killar.

  Oj, här kommer de permakränkta radikalfeministerna att rasa i dagar. Själv går jag nu till Riche och äter middag.

  Glad midsommar!

  Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om CamCam när hon läser alla kommentarer till Nemo-inläggen. Jösses vilka sågningar! ?

   Anonym – Tycker du synd om alla som hon skriver om o triggar igång liknande kommentarer?

   Känner man till henne och bloggen så kan jag garantera dig att hon ger blanka fan i kritik. 😉 hon läser men har väl aldrig tagit åt sig förr? Tror inte hennes semester förstörs av att 99% av läsarna är förbannade och får panik av dessa inlägg. (Tyvärr?)
   Skrattar nog hela vägen till banken av att kommentarer och sidvisningar ökat efter detta försök till journalistik som gör att jag som utbildad journalist skäms.

  Hade inte alla sex med äldre killar när dom var 14 år? Tydligen så fanns det inga såna här lagar på 90-talet för som jag minns det hade dom flesta 13-14-åriga tjejer sex med killar som var 18, 19, 20 år. Alla tjejer i min klass hade iallafall det. Och dom visade helt öppet att dom var ihop. Det var ingen som tyckte det var konstigt på 90-talet. Tror dom lagarna tillkommit på senare år.

   Jodå jag låg med killar i åldrarna 18-23 när jag var 14-15

   Det gjorde alla jag kände.

   Samma här. Det var i princip norm. Jaga efter jämngamla var jätte tråkigt. De ville ju bara skatea och spela datorspel. Född 93 så var tween och teen under början av 2000.

   Tror absolut att jag som 14-åring hade sex med en äldre kille men då hade jag en relation med den personen. Han satte inte på mig på min första fylla och drog. Viss skillnad kan jag tycka

    Fast var står det att det var hennes första fylla? Vi har inte att göra med hur många gånger hon druckit eller inte druckit, hur full eller icke full hon var. Det hon sagt enligt domen var att det var ömsesidigt.

   Men geez, säg inte alla. Jag var sjutton första gången, och det var med en annan sjuttonårig kille.

   Samma här, det var de äldre killarna de flesta ville ha och det var helt ok med omgivningen.

   Men vad var det för sorgliga killar som låg med er småflickor ?? Blir seriöst äcklad, är ju bara att gå förbi ett högstadium och kolla in dem som är 14, dem är ju barn !!!!
   Alltså när jag va 14 så ansåg jag ju mig själv va vuxen så jag förstår ju absolut tjejerna, men en kille på över 18, kan dem inte hitta någon i sin egna ålder ?

    Tänk på en tretton eller fjortonåring ni känner. Tänk på en arton- eller nittonåring i känner. Fundera sedan på hur lämpligt det skulle vara att dessa två inledde en sexuell relation?

    Man känner sig vuxnes osv som tonåring, och självklart vill man ha sex med äldre pga statusen det medför. Men man är inte så vuxen som man tror.

     Det sjukaste är ju att unga kvinnor uppfostras till att det är normalt att söka sexuell bekräftelse av äldre män för att få status… Kolla valfri film, tv-serie, reklam osv så idealiseras det och basuneras ut. Att vi vuxna inte reagerat och ifrågasatt är ännu sjukare! Jag var själv 15 (skulle fylla 16) och min dåvarande pojkvän var 19. Det var en STOR åldersskillnad! De flesta av mina vänner däremot var under 15 år (i 13 års åldern i flera fall) och killarna var äldre. Närmre 30.. vissa samtyckte definitivt inte men eftersom de först sagt ja och sen blivit rädda och inte tydligt sagt nej räknades det inte. Vem fan har sex med en snart 14-årig tjej som gömmer sig bakom en kudde och snyftar?!!? Alltså dessa män äcklar mig!!? Vem fan bryr sig om du vill ha sex med någon som ser ut som en kvinna när det är ett barn! Vem fan dricker ens sprit ihop med barn? Vi umgicks ofta med äldre killar och det var ju häftigt och spännande men vad tusan fick de ut av oss?? Nemo är ett äckel som bara bryr sig om sig själv och skiter i vad som är bäst för tjejen.. ävkligt jävla mans as.

   Ja, vad ska man säga. Sjuk värld vi lever i. Intressant att se dessa kommentarer och reflektera över varför man som yngre minderårig tjej vill och tycker det är helt naturligt att ha sex med äldre killar och vice versa. Sjuk värld vi lever i där detta är så pass normaliserat för unga tjejer och äldre killar att det inte ens känns fel. För någon.

  Det här blir det sista jag skriver i detta kommentarsfält för nu. Jag tycker det är helt förkastligt att du, Camilla, kan ge en dömd sexförbrytare såhär mycket utrymme på din plattform. Mitt förtroende för dig har fått sig en rejäl törn.

  Nemo har väl för tusan en egen plattform där han kan spotta ur sig anekdoter ur sin barndom eller detta försvarstal? Hur kunde du tolka dina läsare så fel att du trodde att vi ville ha en lång (subjektiv) redogörelse om Nemo och hans liv? Vi ville på sin höjd få ut delar ur domen och vad som faktiskt var sant och inte. Oavsett vem Nemo är idag så kvarstår det faktum att han har förgripit sig på en minderårig. Punkt.

  Och jag tänker fortfarande på tjejen. Offret. Som sitter kan se hur hennes förbrytare får publicitet för massa gullgull på din stora plattform. Katastrof. Vem är nästa sexförbrytare du ska intervjua? Handbollsstränaren?

  Du borde radera denna serie för det här är riktigt bissart.

   Väl rutet! Håller med till 100%.

   Exakt, kunde inte sagt det bättre själv!

   Håller med till 200% #handbollatränarennästa

  Min sexdebut skedde med min första pojkvän. Han var ett år yngre. Han 14 jag 15. Så antingen våldtog eller utnyttjade jag ett barn enligt lag.

   Nej

   Nej det döms inte på samma sätt som när en 23-åring ligger med en som är 14. Och det har sina uppenbara skäl

  Jag kan inte säga att jag är särskilt förtjust i Nemo. Har heller aldrig lyssnat på hans podd.

  Är det han gjort oförlåtligt? När har han sonat sitt brott? Tycker ärligt talat att vi har ett rättsystem där man får sitt straff och sen förtjänar att få gå vidare. Det finns brott som är oförlåtliga, mord och våldtäkt till exempel, men nej, jag tycker inte att detta är våldtäkt, det är precis det han blev dömd för.

  Jag tycker inte om Nemo, inte heller det han har gjort. Men jag tycker inte heller att det är oförlåtligt. Han verkar ganska infantil som person, och jag tror aldrig han kommer uttrycka sin ånger så som ni vill. Han har inte förmågan helt enkelt. Men låt honom gå vidare, jag tror inte att han kommer göra om det.

  Tycker man borde sänka åldern till 12 år. 0-12 år är ett barn. Från 13 år är man ju tonåring och ungdom och vill ha sex. Det ligger i naturen att vi blir könsmogna då. Förstår inte hur man kan klassa en 14-åring som ett barn (!) Man var ju jättekåt när man var 14 år.

   Jag var 14 och låg med en kille som var 8 år äldre, alltså 22? Fan, tänker på han än idag. 8 år senare ?

   Att dra alla över en ka bör man inte göra oavsett situation. Jag var 18 när jag blev av med oskulden, var inte ett dugg sugen på att ligga innan dess.. absolut inte när jag var 13-14!

   För att åldern slutar på -ton eller var är det för magiskt som händer vid 13? Nu mer får ju många ungar vid 10 -11, och antagligen även andra med puberteten tillhörande lustar, betyder inte att de är mogna att fatta beslut själva om sex med vuxna.

  jag tycker som motsats till vad andra skrivit att det är intressant med självmotsägelserna i hans berättelse och det är tydligt att han försöker göra ett arbete med sig själv för att må bättre och bli bättre men det här är inte rätt form för det. Jag förstår att han vill vara öppen med det men tror inte det är rätt sätt. För mig framstår han som en nykter missbrukare som inte är framme än, han behöver verkligen komma bort från rampljuset helt och hitta en annan mening. Det är så ofiltrerat. Jag känner igen mig i det och är extremt glad att jag inte är en person som fått bekräftelse genom något kändisskap.

  Appropå svin så har jag fråga kring allas vår Calle S. Är det någon som vet vad sidan där man kolla hur en person får/förlorar(/köper) följare på Insta heter? Tror Cam har använt den som källa tidigare? Såg att han helt plötsligt har över 200k följare, hade inte han typ 30k nyss? Är på lite kränka-Calle-humör ?

   Socialblade, det går raskt nedför för Callis.
   https://socialblade.com/instagram/user/calleschulman

   Han har gått från att ha ca 222 000 följare för ca 2-3 månader sedan till att nu ha snart 202 000 följare så det säger ju en hel del om hans ”popularitet”.

  Nemo: Absolut! Det här har jag aldrig pratar om men jag har försökt kontakta henne flera gånger eftersom att en del i tolvstegsprogrammet är att gottgöra människor som man skadat men hon är inte riktigt redo att träffa mig än men jag har hört från annat håll att hon eventuellt kan ställa sig positiv till det i framtiden, men hon är inte redo ännu. Så när hon är redo så vill jag gärna träffa henne och prata om det och framförallt be om ursäkt för vad jag gjort mot henne. För det är klart att det var fett jobbigt för henne, hon var ju bara fjorton och det blev ju en jävla mediastorm eftersom jag var med i Kungarna av Tylösand samtidigt, och oavsett om hennes namn läckte ut eller inte så är det klart att det var skitjobbigt för henne med alla förhör och skit. Jag är verkligen jätteledsen för hur det blev och hur omskakade det blev för henne.
  Jag har aldrig känt någon ilska mot henne. Jag har bara känt uppgivenhet, sorg och förtvivlan för hela den här grejen.

  Hur i helvete är det att ta ansvar genom att säga att det som var skitjobbigt för henne var mediastormen som uppkom på grund av detta? Inget nämns om själva övergreppet. Hur många fler övergrepp och våldtäkter som inte anmälts är han ansvarig för?

  Camilla – vad sänder det för signaler när du postar något sånt här för följare? Att det är synd om förövaren vid övergrepp? Att förövaren mår dåligt? Så jävla oansvarigt av dig att låta någon som Nemo få ta plats.

   Jag har aldrig känt någon ilska mot henne.

   ???????? Så mycket som han säger som borde ha ifrågasatts!

    Det är därför en som inte är utbildad eller åtminstone erfaren journalist inte borde göra såna här intervjuer!!!! Katastrofalt konsekvenstänk, något cam älskar att klaga på att andra bloggarna saknar 😉 kanske är detta ett medvetet val för att få så mycket kommentarer och visningar som möjligt

  MEN VAD HÅLLER DU PÅ MED CAMILLA SLUTA

   Sansa dig människa

    ALDRIG

  Men hallå!

  Är det ingen som ifrågasätter det uppenbara?

  Att en advokat säger till honom att ljuga!

  Det finns bara inte. Ingen skulle riskera sin legitimation för att fria någon. Framförallt inte när han är skyldig. ‼️

   Bloggbevakning har gjort en * där och längst ner under texten ligger en fotnot om att advokaten ej har svarat henne ang detta.

    Ja. Men det är fortfarande ingen som har ifrågasatt påståendet.

     Ah du menar så. Ja, skumt!

      He he, vi skrev samtidigt. 🙂

     Eller detta och detta. Det står att han inte har någon kommentar inte något ang en specifik fråga, tex min fråga.

     jag önskar även att fler ifrågasatte detta att han är på tjejen om att få träffa henne trots att hon ej vill det. Låt. Henne. Vara. Så uppenbart att det är för hans egen skull. Vad 12-stegsprogrammet säger ang att be folk om ursäkt är inte samma sak som att man ska söka upp och pressa tjejer som man utnyttjat sexuellt när de var 14! Nemo kan trigga eventuella trauman om han gör så. Han kan omöjligt ha fått det rådet från ngn expert.

    Advokaten har väl tystnadsplikt och kan varken säga bu eller bä om de diskussioner han har haft med sin klient?

     Alltså förmodligen ja, men det jag undrar över att ingen ifrågasätter att han påstår att advokaten uppmanat honom till att ljuga. Ifrågasätta Nemo alltså för själva påståendet kommer från honom, Nemo, och är så otroligt orimligt.

     Advokaten har inte påstått något alls, och finns inget att ifrågasätta hen om.

      Nej jag håller med, det påståendet kan säkert vara ännu en version av Nemos egen ”sanning”. Min kommentar var inte ett ifrågasättande av advokaten alls utan snarare av att ens söka denne för en kommentar. Vad ska människan svara liksom? Det är ju en uppgift som varken kan dementeras eller verifieras.

   Alltså jo. Advokater berättar visst för sina klienter hur dessa ska undvika att bli dömda, ibland ingår att ljuga i de tipsen. Av egen erfarenhet tycker jag inte alls det är märkligt. Olagligt och moraliskt fel ja, men inte märkligt.

    På riktigt! De riskar sitt yrke och levebröd? Ja om man inte heter Leif Silbersky alltså.

    Det är ju inte klokt isf.

     Nej fel fel. En avokat kan helt lagligt råda sin klient att ljuga. De finns inget olagligt i att som åtalad ljuga. En försvars advokats jobb är att se till att klienten inte blir fälld.

     Som vittne får man inte ljuga, då avlägger man vittnesed.

      Nope Johanna.

      En försvarsadvokat enligt rättegångsbalken ”verka för sakens riktiga belysning”. Sen finns det ju regler om god advokatsed som sanktioneras av advokatsamfundet. En advokat får bland annat inte ”främja orätt”, enligt dessa regler.

      Så enligt de regler som finns hos advokatsamfundet får man inte uppmana sin klient att ljuga.

      Däremot får man råda sin klient att inte svara på frågor, eller att lägga fram sin berättelse med försiktighet.

      Men att säga till klienten att det är okej att ljuga i rätten får man inte.

  och jag har aldrig lagt någon skuld på henne. Det skulle jag aldrig göra.

  – Varför jag känner mig lurad? Förmodligen för att det var tjejen i fråga som var initiativtagare till alltihop… Vilket hon också sagt i förhör

  – Det viktigaste för mig var att den här tjejen, hon sa ju det som det var, hon sa att det var en vanlig fest, vi var fulla, jag söp ner nemo, jag kröp ner i sängen bredvid honom

  – det bara var en jävla blunder liksom och att. hon, var den som var förande till sexet

   Du skriver så bra och tydliga kommentarer och frustrationen lättar aningen tack vare dina bidrag i tråden. ?

    tack!

   Känner precis som ”L”. Hade inte personer som du ”hej” orkat kommentera hade jag låtit bli att läsa kommentarsfältet alls. Du skriver alltid så bra oavsett diskussion <3

   Du är ljuset i mörkret här, hej ❤

    Tack Margit, tack Andj!!!

  Varför ger du honom utrymme att ens synas? :/

  Men ärligt talat kan ni lugna ner er. 14-åringen var med på det. Jag hade också sex när jag var 14. För att jag ville.
  Våldtäckt är aldrig okej, jag försvarar inte det. Men detta blev en dom endast pga hennes ålder. Det var inte hon som anmälde och dem båda var med på det. Tycker verkligen synd om Nemo som har fått genomgå allt det här pga den här händelsen.
  Ja det var dåligt att han sket i hur ung hon var, för där borde förnuftet varit bättre. Men det är inte ovanligt eller konstigt att folk under 15 vill ha sex, och också har sex.
  Nemo har fått sitt straff för detta och det är dags att folk går vidare.

   Nej det är inte märkligt att 14-åringar vill ha sex. Det märkliga är att 22-åringar vill ha sex med 14-åringar.

    Håller med. DET är märkligt. Inte märkligt att vilja ha sex när man är 14. Men märkligt att man som 14-årig tjej vill ha sex med mycket ÄLDRE killar och tycker det är helt naturligt. INGEN skam på tjejer för det. Men SKAM på samhället vi lever i där detta normaliseras så att man som yngre minderårig tjej inte förstår det sjuka i detta.

  å nemo promotar ”intervjun” i alla sina kanaler, att det ska räta ut alla eventuella frågetecken kring honom.

  Men alltså, jag blir alldeles chockad över mänskligheten utifrån dessa kommentarer. Är hans brott så oförlåtligt att han inte förtjänar att komma till tals? Känns ungefär lika ologiskt som att anamma dödsstraff. Har vi inte alla gjort misstag, stora eller små, under krisiga tider i livet? Han har uppenbarligen analyserat sitt liv, sitt agerande och sitt brott. Vad ska han göra för att ni ska bli nöjda?

  Menar ni att han aldrig någonsin bör få komma till tals? Och varför är detta forum så absolut fel?

  (Försvarar inte alls det brottsliga han gjort, men herregud, utan en andra chans är vi många som hade varit bortdömda)

   Har du ens läst kommentarerna? Problemet är att han skyller ifrån sig, han ljuger och så har han hållt på i sju år

    Ja. Och jag tycker de flesta berör att han inte bör få komma till tals på denna blogg.
    Så vad ska han säga/inte säga för att göra rätt och ha sonat sitt brott?

     Håller med.

     Nja. Så här är det: Bloggbevakning skriver väldigt hårt och kritiskt om vissa personer men väldigt beskyddande om andra. Några läsare reagerade på att Bloggbevakning inte granskade Nemo på samma sätt som andra bloggare utan uppfattades som smörig typ. Varför lägga ut gamla domslut om vissa bloggare men inte om andra, typ. Så de bad Bloggbevakning att ta upp detta med att Nemo är dömd.

     Något som han absolut kommer till tals om massor btw eftersom han har massor av följare + föreläser om händelsen. I alla fall. Istället för ett skarpt inlägg med samma nivå av granskning som mot andra, så publicerar Bloggbevakning en uppenbart vinklad text i fyra delar, får det att framstå som att texten är opartisk men har lagt upp den på ett sätt som ska väcka sympatier med Nemo. Läsarna som bad om granskning är förvånade över att de istället fick sju mil långa texter om hur synd det är om Nemo.

     Läs kommentarerna från ”hej”.

      Jag har väldigt dålig koll på Nemo och hur han genom åren uttalat sig. Vet ungefär ingenting om honom utan bara det jag nu läst och där framkommer att han jobbat mycket med sig själv. Vilket är mer än vad man kan säga om många som utfört kriminella handlingar.
      Angående blogginläggen; visst var det så att Nemo själv kontaktat Cam och hon tog tillfället att intervjua honom? Jag tror nog hon skulle göra detsamma om Anna Book, Tyra, My o s v ville tala ut och ge sin sida av historier. Tycker inte inlägget uppvisar partiskhet, utan återger en intervju med en person som läsarna uppenbarligen var nyfikna på.
      Väntar dock på en vass intervju med GabJoss angående ”busringningen”.

  Någon mer som såg Anna Books live i bilen utanför Elgiganten?
  Hon kändes hög eller full :/

  Min uppfattning om de flesta som kommenterar är att ingen tycker att brottet är helt oförlåtligt, utan det faktum att han är en hal, slingrig jävla ål, som vägrar ta ansvar, ljuger hela tiden och stundtals skyller det mesta på offret är det som är problemet med den här lökiga intervjuserien.

  Camilla, du älskar ju att peta på folks offerkoftor? Vad har hänt?

  Ps. Är det bara jag som tycker att hans podd är svindålig? Han pratar ju bara om sig själv. Och så pinsamt när han försökte få scoopet på Amanda Schulmans graviditet, som om hon skulle ge honom det. Han är så otroligt dum i huvudet.

  Allvarligt talat så kvittar det om hon var med på det eller inte. Hon var ett barn. Han var vuxen. De allra flesta är fan inte mogna nog att fatta beslut kring sex när de är 14. Han var vuxen och borde ha stoppat. Punkt.

  Herregud vad pinsamt detta är

  Fruktansvärt illa berörd av denna så kallade intervju med en dömd sexualbrottsling.
  Mår fysiskt illa av att läsa hur han skyller ifrån sig och inte tar ansvar.
  Fy fan.

  Har väl aldrig sett på maken ett liknande rövslickeri som detta. Och hade det åtminstone inte räckt med ETT evighetslångt inlägg istället för en massa evighetslånga inlägg? Är du kär i honom eller vad är det frågan om? Fattar fasiken ingenting. ?

  Blir nästa månads special en ”handbollstränaren talar ut?” Fy fan så osmakligt att ge Nemo denna chans att prata bort sitt övergrepp. Ja, enligt lag är det sexuellt utnyttjande!! Av en minderårig!! Finns ingen jävla ursäkt i världen som kan fria honom från det. Vad blir nästa? ” hon hade bröst?” Vissa flickor får bröst vid 11-12 år!! Fy fan blir så äcklad av allt det här..

   Är så pass upprörd att jag kommenterar igen. Camilla rannsaka dig själv efter det här och försök lista ut på vilken sida du står. Nemo borde INTE få tala ut. Förutom i en rättegång. Där han står som anklagad.

  Jag förstår inte plbelns uppståndelse över dessa inlägg. JAG hade iaf ingen aning om denna Nemo och tyckte detta var intressant. Vill man inte läsa – move on till nästa inlägg. Tycker man att det skrivits okritiskt – skriv själv. Herregud ni är sjukt pinsamma i hur arga ni är. Har ni verkligen inget bättre för er än att va så arga över (en ganska bra) intervju såhär dagen innan midsommar?

  Sen gällande fallet förstår jag INTE heller uppståndelsen. Han var 22 hin va 14 SO WHAT? BIG FUCKING DEAL? Hon var ju med på det, ni tror på riktigt hennes agerande hade varit annorlunda om hon hade varit 15? Och jag förstår faktiskt inte papoan. Uppfostra din dotter bättre om du tycker det är fel att hon har sex vid 14års åldern.

  Många av er verkar va såna big ass loosers här inne genom att bli upprörd över detta. Kan vi koncentrera oss på de riktiga fallen istället? När jag var i den åldern var det ganska vanligt att tjejkompisar kunde va med en 20-åring. Och det gjorde dem för att de klassades som coola. Själv blev jag äcklad av det och förstod inte alls hur deras föräldrar kunde gå med på det. En tjejkompis (hon gick i 8:an) hade även henbes 21-årige kille boendes hemma hos sig.

   W coolt eller inte det är fortfarande våldtäkt ev utnyttjande av minderårig enligt lag.

    Jag skrev inte att JAG tycker det är coolt. Jag beskrev hur ungdomskulturen såg ut då. Blir man upprörd över sånt här så uppfostra era lössläppta ungdomar. Och ja enligt mig var hon en tonåring, inget barn. Men whatever…

    Nemo inser ju att det HAN gjorde var fel och det tycker jag är det viktiga här. Orka leka att ni alla andra är så felfria.

     Jag håller med – nemos föräldrar borde ha uppfostrat honom bättre.

     Mic drop.

    Det är inte våldtäkt om det är ömsesidigt. Håll dig till sexuellt utnyttjande istället för att föringa folk som faktiskt blir/blivit våldtagna!

     4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.

     Seriöst, Angelica. Lagar finns till för en anledning.

      Men han dömdes inte för våldtäkt Hann oavsett dina sökningar på Google

      Absolut Hann, lagar finns av en anledning och här kommer nästa paragraf.

      5 § Är ett brott som avses i 4 § första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre allvarligt, döms för sexuellt utnyttjande av barn till fängelse i högst fyra år. Lag (2005:90).

      Han dömdes för sexuellt utnyttjande av barn och inte våldtäkt. På grund av omständigheterna, då det enligt domen var ömsesidigt. Lika fel! Absolut!
      Men dömd våldtäktsman? N e j.

      Hann svarade på det W skrev.

      ”W coolt eller inte det är fortfarande våldtäkt ev utnyttjande av minderårig enligt lag.”

   Superbra inlägg W! Håller med i ALLT du skriver!!

  Han var ju en ung vuxen själv. Båda ville ha sex så vad är problemet? Varför skulle det vara hemskt och äckligt bara för att svensk lag har 15-års gräns. Om det vore brott inblandat eller att flickan far illa hade det väl varit en helt annan sak? Om situationen vore samma fast tjejen var 17 år och killen 26 hade ni tyckt det var LIKA JÄVLA HEMSKT då bara för att lagen säger 18år?
  Här har ni lagar i andra länder när man kan börja ha sex lagligt.
  In some parts of the United States and Egypt – age 18 UK and Namibia (and many other countries) – age 16 Sweden – age 15
  Canada – age 16
  Korea – age 13
  Mexico – age 12.3

  När förlorade ni er oskuld? Ni vet ju själv hur man var som tonåring. Skärp er! Sedan blir man ju lika dum i huvudet oavsett viken ålder om man dricker. Hjärnan är inte fullvuxen förrän vid 25 års ålder. Vetenskapligt bevisat. Nä. Flickan ville ha sex och hade ju uppenbarligen en bra natt.

  Men kära nån!
  Runt 2000-talet när jag själv var i den åldern tävlade jag och mina tjejkompisar om vem som raggade upp flest killar 20+
  Ibland hade vi sex med dom och mer än en gång lyckades jag lura dom att jag var 18 år och inte fjorton.
  Många av mina dåvarande tjejkompisar känner jag fortfarande och vi har allihop vuxit upp och haft fungerande relationer och ett normalt sexliv i vuxen ålder.

  Visst har jag lite svårt att se det intressanta med så mycket yngre tjejer men det lagens syn på det är inte så väl överensstämmande med verkligheten.
  Det finns många 14-åringar som har sex för att de vill ha det och det är i den åldern inget man ser som onormalt att killen är betydligt äldre.

  Men nu är lagen som den är och därmed självklart att han åkte dit för det.
  Men därifrån till att jämföras med våldtäktsmän som just våldtagit sina offer mot deras vilja!?

   Usch vilken obehag kommentar. Att man som 14-åting inte inser det problematiska med att ha sex med äldre män fine… Att män attrahetas av barn???!! Åk förbi en högstadieskola och se hur gamla barnen där är. De är BARN! Att du i vuxen ålder inte kan se det problematiska är ju bara sorgligt..

  Det här är så jävla vidrigt så jag vet fan inte vad jag ska säga. Du Camilla är vidrig i din syn på människan. Jag tänkte göra ett inlägg om detta på instagram men du kanske vill kontakta mig innan jag lägger ut det så du kan vinkla det som du själv behagar?

  ZillaOconnor

  Hade det varit i Spanien ellet Kroatien hade det inte ens varit olagligt. Vem säger att Sverige har den rimligaste lagstiftningen? M3n visst, fortsätt lek detektiver ni. Rätt underhållande ändå hur man kan lägga sig i så pass mycket! (y)

   The age of consent in Spain is 16, under a new law which came into effect on 1 July 2015.

   Spanish Criminal Code Article 183:
   Whoever performs sexual acts with a minor under sixteen years, shall be punished for sexual abuse of a minor with imprisonment of two to six years.

   The age of consent for all sexual conduct in Croatia under the new Criminal Code in force since 1 January 2013 is 15, regardless of sexual orientation or gender, regulated by Article 158.

   (1) Whoever performs sexual intercourse with a child under fifteen years of age or induces a child to commit sexual intercourse with a third person, shall be liable to a term of imprisonment of one to ten years.

   (2) Whoever commits lewd act with a child under fifteen years of age or induces a child to commit lewd act on itself or with a third person, shall be punished by imprisonment for a term between six months and five years.
   However, there is a close-in-age exemption of three years.

  What. The. Fuck.

  Alltså… Många har redan rutit ifrån så bra så tänker inte ens gå in på det.

  Det ingen nämnt här (skumläst kommentarsfältet så kan ha missat) är hur sjukt det är att han försöker kontakta henne för att be om förlåt.

  JA det är en del av tolvstegsprogrammet att be om förlåt. Men det är INTE en del att SÖKA UPP OCH KONTAKTA folk man skadar grovt för länge sedan. Just det här har jag suttit och diskutterat med ledare och 12stegare. Poängen är att be om förlåt och rannsaka vad man behöver be om förlåt för och varför. En del handledare kräver att man skriver ner det, andra bara muntligt sen ska en läsa upp det för sin handledare/mentor.
  12stegs programmet är mycket noga med att man ofta inte öht bör söka upp den man skadat. För det är skadligt och egoistiskt att kräva förlåt av dem. I sådana situationer ber man bara om förlåt för sin egen skull. Det mår inte den utsatta bra av och ska inte ta i. Därför de säger sitt förlåt till någon annan för att inte skada de utsatta ytterligare.

  Självklart händer det att de kan/bör vända sig till personen de skadat. Men vad jag lärt mig är det mer undanag än regel. Tvärt om skulle det som jag redan skrivit skada den utsatta mer än det skulle hjälpa.

  Arghhhh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *