– Våga –

Lady Dahmer:

Jag orkar inte.
Jag orkar inte, inte för att jag är tjock och inte orkar röra mig utan för att jag är tjock och den enda tjocka som kommer vara där. Bland alla smala snygga fräscha hurtbullar. Jag kommer vara den tjocka.
[…] 
Så jag avstår. Jag vågar alltså inte. Jag känner skam bara vid tanken. Jag skäms. Och jag skulle skämmas där. För första gången på länge så slår den insikten ner som en bomb rakt i magen.
Skit också.//Lady Dahmer
Åh, vad jag blir ledsen i magen av att läsa det här på Lady Dahmers blogg när hennes man föreslog att hon skulle kunna haka på en träningsgrupp där de bor.
Personligen tror jag inte att någon skulle skratta åt henne eller döma henne, jag blir snarare imponerad av att se otränade människor träna eftersom det krävs en jävla massa pannben att sätta igång.
De nya medlemmarna var de jag gladdes mest åt att se på gymmet när jag jobbade där.

Åh, här har ju Lady Dahmer ett ypperligt tillfälle att vara ett riktigt jäkla föredöme, både för sina barn men också för andra människor som tänker precis som hon. 
Våga! Våga, våga, våga!!
Låt inte en rädsla bestämma vad du ska och inte ska göra. DO IT!
Jag har också ett kasst flås eftersom jag mest bara kan gå på promenader och träna lugn sjukgymnastisk styrketräning så jag låter som en blåsbälg så fort jag cyklar eller tvingas springa. (Jag, till skillnad från LD hatar löpning med en passion)
Jag kan hänga på dig så kan vi vara två flåsande kvinnor ihop på träningen.

Och helt ärligt.
Är inte ALLA så jävlulusiskt självupptagna och nojiga kring sin egen kropp, hur man ser och ut och rör sig när man tränar att man helt enkelt inte har tid att titta på någon annan? Så upplever jag det i alla fall.

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    mycket LD här, nästan så man slipper gå in på hennes blogg när man är inne på din

    Min teori: Hon vågar inte för det skulle vara en situation där hon inte kan skaffa sig en överlägsen position genom att hata på andra omgiven av sina trogna nickedockor. Klart det känns ångestfyllt för henne då.

      Mår du bra av att vara så dömande och otrevlig?

      Tänk så olika man läser och förstår Lady Dahmer. Jag ser aldrig något hat mot andra på hennes blogg eller på hennes instagramkonto. Utom mot män förstås (obs på ett strukturellt plan, inte på ett individuellt).

        Är det okej att hata strukturellt? Får män hata kvinnor strukturellt då också eller hur funktar det?

          Kvinnor hatas redan strukturellt, hur kan du ha missat det? Någonsin hört talas om kvinnohat?

            Ja, jag har hört talas om det, men aldrig upplevt det. Frågan kvarstår dock: Får man hata strukturellt?

            Det där är bullshit. Det existerar inget ”strukturellt kvinnohat”, anekdotiska exempel man drar ur röven gills inte. Det finns absolut ingenting i den svenska samhällsstrukturen som förtrycker kvinnor. Men det är såklart bekvämare att räkna mikroaggressioner och genusnavelskåderi än att ägna sig åt att bekämpa verkligt kvinnoförtryck.

            Siri, män är mångfalt mer utsatta för misshandel, rån, mord, självmord, arbetsplatsolyckor inkl dödsfall, m.m m.m. Låt oss då prata om det strukturella manshatet och/eller självhatet hos män! Eller så släpper vi dessa idiotiska hittepåanalyser och angriper problemen på riktigt. Men det skulle förstås innebära mer jobb och tankeverksamhet än vad valfri feminist ”orkar” lägga ner.

            Anonym: utsatta av vilka? Feminister? Kvinnor? Eller kanske män? Hade du varit det minsta insatt i feminism så hade du vetat att dom här problemen också uppstår på grund av patriarkatet. Vad har du för lösning på problemet då? Problemet så är mäns våld alltså.

            Åh, jag är insatt. Det är därför jag tycker det är bullshit.

            Du ÄR insatt, ok, vilka är det som i högsta grad utsätter männen för dessa brott du nämnde? På vilket sätt skadar feminismen samhället mer än män? Ett exempel tack.

            Varför vill du ha svar på saker jag inte har påstått? Typiskt feminister, dra ett påstående ur röven och kräva motbevis på det.
            Män som grupp skadar f ö inte samhället mer än kvinnor. Särskilt inte om man tar hänsyn till hur mycket män som grupp bygger samhället. Men med hus, vägar, teknologi och ekonomi som främst tänkts och tagits fram samt byggts av män är väl inte så viktigt för en bortskämd i-landsfeminist. Allt det har bara magiskt uppenbarat sig genom genusteori och queeranslys.

          ”Får män också hata…” ???

            Strukturellt hat är ju tydligen okej, så varför käbblas det om kvinnohat då? Eller är det okej med visst hat, men inte annat?

            Men vadå får hata? Att hata män för att de förtrycker oss är inte riktigt samma sak som att kvinnor hatas till den grad att vi våldtas, misshandlas, mördas?!

            Siri: Varför skulle hat någonsin vara bra???

        Kvinnor som hatar män strukturellt har all rätt till det då män står för majoriteten av startade krig, våldtäckter, mord, våld etc. Hur kan man inte hata män strukturellt? Män generellt sätt verkar ju hata både kvinnor och varandra ? Men glöm ej: Inte alla män.

          Så hat legitimerar hat? Bra, då är cirkel sluten och vi kommer aldrig komma längre.
          Men nu då? Nu står vi här och trampar, och kommer aldrig komma längre. Inte särskilt produktivt, eller hur?

    En fd klasskompis till mig jobbade extra på gymmet där jag tränade. En dag såg jag att hon lagt upp en bild på sin Twitter, där hon tagit en smygbild på en mycket stor man som satt på träningscykeln och svettades, med texten ”Haha fin utsikt man har på gymmet ?” typ. Så länge såna människor finns, som dessutom kan komma så långt som att få jobba på gymmet, så kommer jag aldrig mer känna mig trygg med att gå dit. Usch..

      Det ska du visa för gymet så får personen sparken. Sånt beteende är inte okej.

    Håller med dig, tror ingen på ett pass där minsta lilla koordination har tid att titta på någon annan ? Säger en liten relativit vältränad tjej som har ramlat på body balance ?

    Jag skiter käpprätt i hur jag ser ut. Det är befriande. När folk tror att jag tränar och äter nyttigt men förstår att så inte är fallet får jag oftast höra ”lätt att säga så när man har bra gener”. Jag använder inte smink, färgar inte håret, äter inte kvarg. Däremot är jag lycklig och tillfreds. Jag tror det skiner genom.

      Vore nice att känna så. Hur kom du dit?

        Tröttnade en dag. Tränade på gym, red hästarna, sprang innan jobbet och åt LCHF. En morgon kände jag fuck this. Efter det är jag lycklig och nöjd. Magrutorna försvann men kroppen är nice ändå. Själen ändå mer nice. Vill inte leva en dag till med matångest.

      Så du har haft tur? Bryr dig inte men ändå fräsch som en nyponros… ?

        Kanske det. Inga rynkor eller gråa hår. Snäll kropp efter fyra tunga graviditeter. Fin hud pga osmink. Naturligt är vackert. Tycker jag.

    Min psykolog sa faktiskt en riktigt bra grej till mig när jag berättade om min ångest:
    ”Men är det inte lite egoistiskt tänk av dig? Att tro att människor inte har något bättre för sig än att tänka negativa saker om dig. De har fullt upp med sig själva och analyserar inte dig i småbitar som du gör med dig själv.”

    Våga, Natasja! Alla är så upptagna med sitt egna självförakt att de inte ens kommer märka av dig. På riktigt.

    Låt inte något så dumt som några extra kilon hindra dig från något du vill göra.

    Nja, hon är bara lat. Hon har byggt upp en bild av att vara kroppsaktivist, hur skulle det då se ut om hon började träna och komma i form?

      Vad vet du om Lady Dahmers träning? Jag som följt henne länge vet att hon varit väldigt aktiv på gym osv under perioder, men att hon gjort ett aktivt val att inte skriva om vare sig träning eller kostval för att inte trigga. Jag har aldrig fått intrycket att hon är lat.

        Varför i helsike skulle nyttig mat och gym vara trigger?!
        Som med alla djur, är vår kropp designad för muskler och för att orka mycket.

        Blir rädd när något positivt och naturligt (som att ta hand om hälsan) blir en trigger. Går det inte lite väl mycket åt fel håll?

          Kanske för att hon har beslutat att hennes konto ska vara en fredad zon från hälsohets (hur man nu väljer att definiera det) och istället vill inrikta sig på andra, otroligt mycket viktigare saker. Som feminism.

          För mig är det en trigger. Jag väljer medvetet bort alla influencers och onlinevänner som skyltar med gym och kvarg för att det triggar min ångest. Jag är ganska smal naturligt men i rätt dålig form då jag hatar, hatar att svettas och träna, samt älskar potatis, choklad och röker. Fast jag ser okej ut och aldrig får utstå skit för min vikt (som exv LD) jämför jag med andra, smalare, varje dag. Kämpar dagligen med att acceptera mig själv och även om det går framåt går det långsamt. Räcker inte det? Jag är oerhört medveten om jag vad jag BORDE göra men vill verkligen inte. Kan inte jag då få leva fredat när jag scrollar igenom insta och Facebook?

    Förstår hennes känsla. Men allt det LD jobbar mot och ständigt försöker förbättra i vårt normsamhälle falled lite pladask när hon titulerar ”de smala” som just smala, snygga och fräscha. Om dessa attribut faller under ”det bra” innebär det att hon inte själv anser sig själv eller andra som är lika henne bra? Poängen kanske var att det är så andra tänker, men i hur hon skriver låter det som hennes egna tankar och då anser jag att det låter paradoxalt med vad hon försöker förmedla vanligtvis.

      Nej. Hon använder de beskrivningarna som idag finns bara. Smal = snygg och fräsch. Fet = ful och äcklig. Så definierar människor dessa saker.

        Fast där håller jag inte med dig M, hon behöver inte använda samma defineringar om hon inte tycker att de orden stämmer. Det finns inget i hela världen som säger att bara för att man smal är man snygg och fet lika med äcklig. Det ligger i betraktarens ögon vad man tycker är vackert och när LD använder begreppen på det viset tycker jag nästan att det blir ännu värre eftersom hon är en sån förespråkare att fet inte är lika med ful eller äcklig. Jag definierar inte vad som är vackert utifrån vikt och jag har inte trott att LD gör det heller…

          Kvinnorna i denna by är inte snygga enbart för att de är smala, de är snygga OCH smala. Och fräscha. Och poppiga och välklädda och piffade. Och smala.

          Sen är det ingen hemlighet liksom att vi alla lärt oss att se smalt som snyggare, smala kroppar som attraktivare, smala ansikten som snyggare osv, jag är inget undantag, jag är lika hjärntvättade som alla andra. Trist men sant. Jag tycker inte det är bra och försöker ju såklart öppna ögonen för detta på mig själv och min publik så vi kan lära om, men jag skriver även mycket utifrån mina egna känslor och där ingår det problematiska och fula också.

          Men A, det där handlar knappast om vad du eller någon annan tycker utan det är en normativ syn på kvinnokroppen. Naturligtvis ligger det i betraktarens ögon men det är fortfarande så att vara smal är något som föredras i strukturell mening. T.ex. inom modellvärlden, modevärlden, kändiseliten, osv. Alltså grupper av individer som vi matas med varenda dag.
          Jag förstår LD helt men jag tror precis som en del andra att det snarare ligger inom en själv.
          /Linda

    Lite OT, men jag vet att det finns kunniga människor här som vill hjälpa..

    De senaste åren har jag gått upp väldigt mycket i vikt (varit normalviktig tidigare, 160 cm, 55 kilo). Har nu gått upp till ca 80 kilo. Dvs inte bara ”fem kilo för mycket”. Jag mår dåligt av detta, både fysiskt och psykiskt. Diabetes typ 2 finns i släkten plus alla möjliga andra sjukdomar som kan relateras till dålig kosthållning/övervikt..

    Jag äter Levaxin pga hypotyreos, dosen är väl justerad. Äter inga övriga läkemedel, använder inga preventivmedel. Kvinna, 29 år.

    Någon som har tips på vad jag ska göra? Klarar inte av att leva med denna övervikt. Har ett sockerberoende som heter duga dessutom. Inte bara lite sötsug utan ett sötsug som är överväldigande att jag inte kan tänka på annat förrän jag fått min sockerdos. Jag äter socker varje dag, flera gånger om dagen.. Det är inte normalt och det är inte hållbart..

      Kolla upp antligensockerfri på instagram! Hon har inspirerat mig massor.

      Kör lchf, iaf ett tag till du fått bort sockersuget. Suger ARSLE i början men det är otroligt skönt att inte vara sugen på socker längre.

        LCHF är en pseudovetenskap som förgiftar kroppen med tillväxthormon, igentäppande fetter och bidrar till cancer. Mest ohälsosamma och miljöförstörande dieten som finns. Och vidrig.

        Vill en gå ner i vikt äter en så mycket grönt och fullkorn som bara går OCH räknar kalorier.

          Haha, 1980-talet ringde och ville ha tillbaka sina bantningsråd …

          Snällla du lägg ned med dina pseudovetenskaper.

          Jag har för ett kort tag sedan fått det tråkiga beskedet att min vän fått ALS. Det finns typ få värre diagnoser att få.

          Hen har varit vegan större delen av sitt liv. Vet du vad man tror är största orsaken till att folk får ALS? Jo genom för stor exponering av besprutade grönsaker.

          Så, ska vi snacka på riktigt nu om helt felaktiga påstående om tilltäppta porer etc?

            Mitt svar var till V.

            The Real Hmm: Var har du läst det, att man sett att ALS orsakas av besprutade grönsaker? Min farmor dog av ALS så jag är intresserad av att ta del av forskningen på området!

            Ksmb: Jag fick bokstavligt talat det tråkiga beskedet för bara ett par veckor sedan så jag har inte orkat läsa annat kort på wiki om ALS och på ett par andra ställen som jag inte minns, men på wiki så finns lite länkar till forsking som visar på toxiner.

            Beklagar din förlust.

            ”Flera vetenskapliga studier [3][4][5][6] har funnit statistiska samband mellan ALS och bekämpningsmedel i vissa jordbruksprodukter.”

            https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Amyotrofisk_lateralskleros

            Ät inte besprutade grönsaker, för det första, för det andra – ALS tros komma från cyonbakterier.

            Men att motarbeta vegansim som du ständigt gör ”the reeeal hmmmbug” är så patetiskt. Skylla ALS på besprutade grönsaker och veganism när den reella orsaken ligger i annat. Ät du ditt förgiftade kött och tungmetallfisk och skyll sen på grönsakerna, haha…

            Visst, vi säger så V.

          Hmm. Måste jag börja kalla mig The real V nu?

      Börja med att läsa Bitten Jonssons bok Sockerbomben 3.0. Där får du en massa insikter om sjukdomen sockerberoende samt tips om hur diú kan hantera den. Sök dig till en sockerberoendeterapeut (du hittar en lista över sådana på Bittens hemsida) och få en matplan. Se om det finns FAA-möten i din närhet. Annars kan du ringa in på möten. Sockerberoende är en jävlig sjukdom men den går att leva med. Lycka till!

      Jag började äta helvegetariskt (dvs veganskt) för ett år sedan och har sedan dess gått ner 18 kg samt fått ett minskat sötsug. Rör mig dessutom varken mer eller mindre än innan och äter fortfarande stora portioner för att bli mätt (jag äääääälskar mat!). Det fungerade alltså för mig iaf. Vill absolut inte propsa på dig att bli vegan eller få dig att sluta med kött helt och hållet (det är ditt val och ditt beslut), men jag vet även andra som också gått ner i vikt av att äta en mer vegetarisk kost 🙂

        Vegetarisk kost och vegankost är 2 vitt skilda koster. Det är stor skillnad på dem

          Vegetarisk kost = det alla kallar vegan kost, d.v.s. Plantbaserad kost. Vegan = en livsstil.
          ”Vegetarian” som äter mejeriprodukter=flexitarian.

            Lakto ovo vegetarisk kost
            Lakto vegetarisk kost
            Vegan kost
            Det är 3 olika kosthållningar.
            Hälsar hon som jobbar med mat,sedan 1986?

            Nej, flexetarian = någon som äter kött och fisk ibland.

            Googla gärna eller gå in på Livsmedelsverket,ni som är osäkra på vad som är vad. Källkritik,ngn?!
            Gör en koll innan likes?

          Anonym 16:37: Enligt SAOL är en vegetarian en ”person som endast äter föda från växtriket”. Det finns inget som heter vegankost, veganism är en livsstil och man äter då en vegetariskt 🙂

            Jesus Amalia. Passa på att slå upp ordet vegan när du ändå är inne på tillförlitliga källor. Ok?

            Jag som faktiskt jobbar med mat blir så trött på de urvattnade begreppen som förekommer idag,tex:
            Jag är vegetarian men äter kyckling/fisk
            Jag är vegan men äter smör/grädde
            Det är så crazybananas att säga så.
            Är du vegetarian/lakto ovo/vegan så innebär det olika koster. Punkt.

            Anonym 20:10: Så du menar att Svenska Akademins ordlista inte är en tillförlitlig källa? 😉

            Enligt SAOL så finns vegankost

            Apropå SAOL,jo det är en tillförlitlig källa. Slå upp ordet vegan,vips så vet du hur det ligger till. Ok?

            Nämen se där ja! Måste trillat över en gammal version av SAOL först, ser nu samma definition som du gör. Den jag tittade på innan hade den definitionen som jag angav på vegetarian. Grattis anonym, du vann den här diskussionen (även om min personliga åsikt om vad det innebär att vara vegetarian/vegan skiljer sig). Dock släpper jag den här diskussionen nu efter att ha blivit motbevisad och önskar dig en trevlig kväll! 🙂

            Handlar ej om att vinna ngn diskussion. Handlar ej heller om ens personliga åsikt om vad ordet vegetarian/vegan innebär. Orden finns och står för ngt. Thats it.
            Önskar dig en fin kväll också!

      Tack för era tips!
      Jag har tittat lite på LCHF tidigare men det ligger inpräntat någonstans att fett gör en fet.. Ska definitivt köpa boken Sockerbomben 3.0, verkar vara intressant (plus att jag gillar att läsa böcker).
      Tar gärna emot fler tips/böcker/bloggar/etc.

        Bok: Vitt begär av Gunilla Sahlin
        Webbsidor: bittensaddiction.com, arteget.se
        Bloggar: lchfingenjoren
        Instagramkonton: antligensockerfri, inaina73, sockernykter, sockerfri_halsa
        Podd: sockersystrar

          Sluta tipsa om cancermat och miljöförstörarmat.

            Sluta prata om saker du inte vet något om. Har du ingen beroendesjukdom själv ska du bara hålla käften.

          Blogg: martinajohansson.se
          Instagram: http://www.instagram.com/highfatfitness

          Svingrym, svinsnygg FORSKARE som äter högfettkost, bloggar om bla sockerberoende osv. Hon e ej fet å ser väldigt fräsch ut, typ perfekt.

        Du kanske blir smal av lchf men det är inte hälsosamt för dig eller snällt mot djuren och miljön. Om du däremot skippar alla animalier så kommer du gå ned massor i vikt av enbart den förändringen. Hur lätt som helst att veganisera köttrecept (bara byta ut ex.vis mejeriprodukter till veganska alternativen till dessa osv) och om du vill vara ännu nyttigare så byter du ut fejkköttet till olika sorters bönor och linser. Bönor hjälper dig bevisat dessutom att gå ner ännu mer i vikt. Du kan alltså bli både smal, snäll och hälsosam genom att börja äta helt vegetariskt <3 Och drick mycket vatten! Sötsug har ofta med egentlig törst att göra.

      Jag tänker att du ska ta bort fokus från att gå ner i vikt och istället rikta in dig på att leva mer ”hälsosamt” eller hur jag ska uttrycka mig. Du minskar t ex risken för diabetes typ 2 genom att vara fysiskt aktiv, oavsett om du går ner i vikt eller eller ej.

      Sen vilken kosthållning som funkar är så olika för olika människor. Jag personligen fixar inte lchf, mår skit av det, plus att jag har gamla ätstörningar som triggas igång av att vara förbjuden att äta vissa typer av mat. Jag försöker istället att äta allsidig kost gjord på bra råvaror och få i mig frukt och grönsaker. Av miljöskäl äter jag gärna vegetariskt, plus att jag tycker om vegomat. Men det finns ju många som mår jättebra av lchf så det kan ju vara värt ett försök!

      Mitt sockersug försvann när jag blev vegan, men jag vet att det är en livsstil och kosthållning som inte passar alla. Stort lycka till, vilken väg du än väljer!

      För mig är det så här; klarar jag att stå över sockret i 3-4 dagar så försvinner det mesta suget. De där 3-4 dagarna är inte roliga men tar jag mig igenom dem så blir det så mycket lättare att låta bli.

      Tips på vad du ska göra??? Jamen, du förstår ju själv att du måste dra ner på sockret. Räcker nog bra som tips. Försök/kämpa – att vara disciplinerad i ca 2 veckor, sedan har det värsta sockersuget försvunnit.
      Lycka till.

        Absolut, jag vet att sockret är en stor bov. Grejen är att det inte är så lätt som många kan tro. Jag är sockerBEROENDE. Jag MISSBRUKAR socker. Likställ det med någon som är alkoholmissbrukare, eller droger/tobak/etc. Att sluta bara sådär är inte något som görs i en handvändning. Jag har försökt att sluta många gånger men det är jättesvårt.

          Ok Men folk lyckas sluta röka. Folk lyckas sluta dricka. Folk lyckas sluta knarka. Så det är inte omöjligt. Tro på dig själv!

          Bah. Farmor slutade röka efter 50 år bara sådär. Mormor efter 40. Du kan om du vill. Ge inte upp så lätt.

          Nej man kan INTE likställa ”sockerberoende” med alkohol- eller drogmissbruk. Önskar folk kunde sluta med det tramset. Finns inga hemlösa på gatan som sluddrar fram att deras missbruk började med tablettaskar och tutti-fruttiklubbor…

            Bara någon som själv inte lider av beroendesjukdomen kan skriva något så dumt. Beroendet är detsamma, utloppen olika.

      Jag följde programmet på iquitsugar.com för att bli av med mitt sockerberoende. Det funkade jättebra för mig, man får inköpslistor och måltidsplanering i 8 veckor jättebra för mig med varken tid eller ork att sätta ihop sånt själv. Programinnehållet är på engelska dock, också är det ju inte gratis 🙂

      Gå en KBT-behandling. Har visat sig vara supereffektivt, och särskilt vid beroendeproblematik. Inga dieter eller någonting, utan du lär dig att se ditt ätmönster, förstå varför du äter som du gör, och bli av med beroendet/det (undermedvetna?) destruktiva tankesättet. Lycka till <3

      Du har ju ändå kommit fram till att det inte är hållbart, det är första steget. Nu krävs att du bestämmer dig och tar tag i det. Gör upp ett schema på hur mycket socker du äter idag och använd det att påminna dig om att du blir bättre, sen när du gör framsteg. Kör inte allt på en gång, då kommer abstinensen vara fruktansvärd, byt ut sockret i omgångar. Istället för värsta godispåsen kan man byta till 4 klubbor, eller tårta kan bli fruktsallad med smaksatt grädde till. Socker men mindre till en start.

    Jag brukar tänka att andra människor inte har tid att bry sig om mig utan är självupptagna med att tänka på sig själva. Tror den tanken är ganska sund och realistisk. För seriöst, vem fan har inte flåsat ihjäl sig på ett gym i tron om att man ska dö, skakat celluliter på stranden iförd en bikini som kanske är för liten för Fiffi eller halkat framför andra? Tror inte folk går och pratar om mig för det, det är folk för självupptagna för…

      Jag upplever det snarare som att folk behöver klaga och hitta fel på andra för att känna sig bättre själva.

        Ärligt? Tja, jag lägger väl inte märke till dem heller isf. 😉

    Varför måste hon träna i grupp? Börja med raska promenader, som sedan görs allt längre. Övergå sedan till löpning. Kör styrketräning hemma – armhävningar och sit ups. Allt blir bättre när kroppen mår bra – sömn, ork, humör.

      Precis. Hon har väl barn så det är bara att ut med barnvagnen och köra på i raskt tempo. Har kompisar som började med att gå vanligt, sedan raskare och raskare, sedan småjogga och efter en månad så sprang med med vagnen! Kanske bra om det är plant bara så att barnet kan sova…

    Jag är konstant självmedveten när jag är på gym. Jag är inte tjock men inte heller smal eller superstark.
    En dag stod tjejens biff och hånlog åt alla tjejer som körde ett crossfitinspirerat pass och hon dundrade på med som stång och flabbade ihop med sina killpolare.
    När hon hade glott på mig en stund så orkade jag inte känna mig sämst så jag knatade åt hennes håll, fick förbi och släppte av en brakskit.
    Omoget ja men fan så gött.

    MVG
    En fegis i vanliga fall

      Hahahaha! De få gånger någon stirrat på mig så har jag frågat om personen vill något. Men jag är en rätt bitig tjej (fd soldat!) som ser skitarg ut när jag är koncentrerad (jag är jättesnäll!) så de brukar alltid pipa nej och gå. Märker jag att ngn beter sig illa mot någon mindre så säger jag ifrån. Gymmet är för alla!!

      Hahaha, heja dig!! ??

      BÄSTA JAG LÄST! Mer brakskitar åt elak folk!

      Skit ska skit ha 😛
      Himla oförskämt att stirra och skratta på gymmet! Så gör man bara inte. Jag tränar på Friskis och upplever ingenting sådant. Det är blandat med åldrar och fitnessnivå och alla vill bara ha det kul.
      Jag hoppas att jag inte bara är naiv, utan att det faktiskt ÄR så

        Tränar också på F&S, och har varit runt på flera anläggningar runt om i landet under åren. Aldrig upplevt att folk stirrar eller utesluter andra. Det är något med Friskis, alltså 🙂

        För övrigt stör väl sig folk mest på människor som kommer i otvättade träningskläder som luktar sur, gammal svett. Inte okej.

          Jag tränar också på Friskis (i Stockholm) och är väldigt nöjd med atmosfären. Gillar även att det är så blandat ålders-och kroppsmässigt. Jag började där när jag var närmare 80 kg (är 160 cm lång), och ingen har nånsin stirrat på mig eller varit otrevlig eller dylikt.

    Kan du inte bara sluta skriva om Lady Dahmer?! Du vet ju så väl att vartenda inlägg om henne, oavsett vad det handlar om, kommer att generera nedvärderande och rentav hatiska kommentarer om henne och framför allt hennes kropp. Hon har fan inte förtjänat att reduceras till det! Hon har genom sin blogg inspirerat många kvinnor och väckt deras intresse för feminism, däribland mitt.

      Ja. Låt henne bara vara. Folk här inne är inte mänskliga alls.

      Kan du inte bara sluta gnälla och scrolla!?

        ???

    med tanke på tonen här inne ibland, när det skrattas åt baddräkter o tänder bland annat, så kan jag garantera er att det absolut finns folk som tittar på andra på gymmet o tänker ”haha fyfan vad ful” o liknande. att folk är för upptagna med att tänka på ifall nån tittar på dem o pga det är för upptagen med att skratta inombords åt andra, är naiv bullshit.

      Jag tror tyvärr du har rätt. ?

      Man kan ju aldrig kontrollera vad andra tänker, men man kan kontrollera hur man själv hanterar det. Sa min psykolog till mig och det känns alltud lite bättre när hag tänker på det. Folk får väl fan tänka vad dom vill, det skiter väl jag i, typ

      Jag tror också tyvärr att du har rätt, folk skrattar och hånar helatiden.

      Dock så tror jag inte att tjocka är i centrum av allas hat , minst opopulära i världen eller är ensam om att få hån och skratt mot sig . Tror också det finns många som inte reagerar negativt på tjocka med, som kanske inte ens reflekterade hur den såg ut… men så kanske dom satt upptagen med att håna och skratta åt något annat / någon annan typ istället , så därför dom inte ?

      tyvärr kan man inte tvinga folk heller att gilla alla eller tycka alla är fina. Och man kommer nog aldrig riktigt kunna få bort att folk tycker och tänker saker om allt möjligt, och även om dom inte hånar en rakt ut för saken så kanske det kommer skina igenom ibland vad dom egentligen tycker istället osv

    Folk är oftast inte så intresserade av en som man inbillar sig..

    Jag tycker att sånthär beror väldigt mycket på gym. Jag tyckte t.ex att det var superjobbigt att träna på ett gym där jag bodde eftersom alla där alltid var supersnygga, välfixade, hade svindyra träningskläder och utstrålade ”jag tränar 90% av min vakna tid”. Själv ser jag ut som en liten ofixad tonårstjej på gymmet och då var jag dessutom sjukt spinkig och otränad och hade inte en aning om vad jag pysslade med. Bytte nyligen till en annan gymkedja och där hänger många fler ”normala motionärer”. Är i och för sig vältränad nu men blir alltid så glad över att se hur alla typer av helt vanligt motionerande människor oavsett kroppstyp och träningsform vågar vara och träna där.

    Är tillfrågad om att följa med på en resa med några tjejkompisar. Har bara ångest pga är tjock och kommer vara den enda i gänget som är det..

      Åk! Alla är för upptagna med sina egna bekymmer!

      Åk! Jag har varit i den situationen massor. De andra tänker att de är den enda som har spinkiga ben/är blek/fult hår/fula kläder etc. Alla har nåt de tänker om sig själva och ingen bryr sig om din eventuella tjockhet. Vad är alternativet? Vara hemma och följa dem på instagram?

      Åh fy. Den känslan är hemsk. Och jag skulle känna samma. Det värsta är när dom klämmer på sina obefintliga valkar och klagar över det ena eller andra med sina kroppar. Ibland säger jag ifrån, ibland går jag därifrån. Man orkar bara strida ibland. Hoppas vännerna dina är fina och att du kan följa med och må bra iaf. Kram!

      Kan relatera, men skulle nog säga: åk! Har själv gjort det och aldrig ångrat det. Det är definitivt bättre än att sitta hemma.

    De gånger jag sett någon som är väldigt överviktig på gymmet brukar jag snarare beundra personen i fråga för mig själv. Jag är genetiskt smal i mig själv och har aldrig behövt fundera över om folk kommer stirra på mig på gymmet för att jag är tjock men jag kan tänka mig att just tanka som de LD beskriver finns. Därför blir jag imponerad och tycker det är jävligt strongt och grymt att gå dit ändå och bara skita i vilket.
    För övrigt tror jag att det är som många är inne på, folk har så fullt upp av sig själv att de inte bryr sig om andra egentligen.

    Jag tycker hon ska våga men oj vad jag känner igen mig. Har inte vågat själv utan tränar hemma istället. Det finns inget som är med skuld och skambelagt än tjockisar, speciellt när de gör något som folk tycker sig ha rätt att tycka till om (äter, gymmar, dejtar, andas, existerar…). Klarar inte av allt hat mer, utan stannar hellre hemma.

    Trist att behöva känna sig för ”fet för att träna !!!
    Man tränar väl för att må bättre, bli starkare och en del dör att gå ner i vikt! Tror faktiskt de flesta inte tittar snett och föraktfullt på en kraftig person som tränar på ett gym utan tycker de är duktiga som gör det. Ett tips … min syrra var väldigt överviktigt hon skaffade sig en personlig tränare ( hon ville inte träna i grupp) perfekt då hon såg resultat blev peppad så vart hon starkare i sig själv och fullkomligt struntade i om någon glodde eller sa nåt ?

    Vet vad hon menar om men på gymmet kör alla sitt egna race verkligen!!! Be personalen visa dig runt första gången 🙂

    Alla ni som anser er tjocka, har ni blivit utsatta så att ni känner att ”ni inte passar in” eller har ni läst till er att folk tycker så som ni beskriver? Jag blir typ chockad för jag skulle aldrig kolla på en stor människa och tycka denna är ful eller äcklig för att denna är tjock. Fula människor finns väl i alla former? Är man ful så är man, är man fin så är man, oavsett storlek? Sedan har jag aldrig varit intresserad av utseende heller, jag tycker inte jag är speciellt fin eller så men försöker inte störa mig på det, sen har jag vissa dagar då jag känner mig som den fulaste varelsen ever, så mycket handlar väl om självförtroende? Att bara skita i vad alla andra tycker.

    Men bara så ni vet, ni som ansser er vara fula bara för ni är tjocka. Jag tycker inte det och många andra tycker inte det, tjock är inte lika med ful! Fuck alla andra 🙂

      Som min tjejkompis säger: mer o älska bara! ?

        Usch avskyr när folk säger så om överviktiga. ”Bara mer att älska!”. Förminskande enligt mig. Jepp tjockisförakt är illa men tycker inte heller en ska vifta bort fetma och låtsats som den inte finns. Personen i fråga är högst medveten om sin egna vikt och kanske vill göra något åt den, eller inte. Hade en överviktig person sagt till mig ”jag vill gå ner i vikt” hade jag inte svarat ”men vadå det är ju bara mer att älska!” utan hade svarat, ”träna är gött, ska vi gymma ihop?”.

          Nej alltså vännen min är själv väldigt överviktig, så hon säger det om sig själv liksom inte om andra överviktiga 🙂

    Jag hatar att vara på gymmet. Undrar alltid vad andra tänker om mig (som överviktig). Försöker intala mig att de som tänker något alls är vänligt sinnade och tänker hejarop och pepp. Hatar det. Men jag gör det. Inte för att bli smal (vill bli smal men träningen kommer inte hjälpa mig) utan för att orka bära min övervikt. Vara stark för att orka med mina barn. Jag tränar för att bli stark. Jag måste. Men jag hatar det.

      Jag hatar också det. Jag är inte överviktig men väldigt otränad. Jag vet knappt vad jag gör hälften av tiden och måste ofta fråga hur en ska använda maskiner/vikterna. Men jag skiter i att jag inte är starkast eller har plattast mage på gymmet. Jag bröt foten för 7 månader sen och jag är fan glad att jag ens kan gå dit överhuvudtaget.

    Tror LD driver lite med sina läsare i detta inlägg… och alla gick på det…

      Spelar ingen roll om LD personligen känner så eller ej, då det finns tillräckligt många som verkligen känner igen sig i det hon skriver.

      Hon driver aldrig med sina läsare. Varför skulle hon göra det?

        Jag tänker också att hon driver. Mest för att hon är så bra på att uttrycka sig och skulle nog aldrig ogenomtänkt skriva ”alla smala snygga”. Vilket ju helt går emot allt hon skrivit innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.