Bara att skaka av sig?

Catrin Hedlund:

Det är nämligen så att idag om 8v så är det dags för min rättegång. Äntligen ska denna historia få ett slut, och åklagaren ska få mata på med frågor, och domaren ska avgöra om en skyldig/ej skyldig – dom ska sättas. Det tar ju dock ca 2v tills man får domen, och även det är en lååång tid. (Iaf när man står som åtalad).
[…] Jag längtar verkligen tills denna historia är över, och man kan skaka av sig allt skit (nu är det inte så lätt att bara skaka av sig allt), och blicka framåt.//Catrin

Catten ser fram emot att bara få skaka av sig allt skit som hon dragit på sig. Jag undrar hur man gör  det? Bara skakar av sig en, eventuellt två fällande domar, skadestånd och skulder i miljonklassen och oförmågan att ens kunna signa ett telefonabonnemang på egen hand?
Det krävs en special kind of iskall människa till det.

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kolla in kissis blogg med killen som drar upp tröjan haha??

      ”Finn ett fel på bilderna” – low hanging fruit det där ? Tycker inte att det är photobombaren som är fel där om man säger så

        Menar du att hon ska ha hängpattar? Det har hon verkligen inte.

          Tänk om och tänk rätt..

          HAHAHA ?

    Jag hoppas på riktigt, för hennes skull och för brottsoffrens samt samhällets skull att hon dyker upp på rättegången, så det kan få ett slut.

    Jag hoppas även att du har beslutat dig för att aldrig mer lura folk Catrin, främst för dina barns skull. Var en fin förebild för dem, och utsätt inte dem för att leva utan en mamma, som åker in och ut ur fängelse. Du kommer missa så mycket av dina söta barns uppväxt. Till och med 6 månader – 1 år som du riskerar nu är en lång tid, särskild i ett barns värld.

    Du måste inse att folk inte ogillar dig för att de är avundsjuka, men för att de inte ser att du någonsin gett ett uppriktigt uttryck för att vilja sluta med bedrägerierna. Om inte för brottsoffrens skull, så gör det åtminstone för dina två (tre) barns skull. De har endast dig som föräldrar i sin vardag, som både får agera mamma och pappa åt dem.

      ?

    Det är väl helt enkelt så att det är en överlevnadsinstinkt.

    Låter som att hon tror att hon kommer att förklaras oskyldig på alla åtalspunkter ?

    Skaka av sig?
    Hon har ju för fan försatt sig själv i den här situationen

    Hon måste ju må mycket sämre än vad hon ger sken av! Fy fan vilken ångest, kan knappt ens sätta mig in i hennes situation. Hon har verkligen satt sig i skiten. Blir intressant o se hur hennes liv ser ut om 10-20 år.

      OBS försvarar henne inte!!!

        Försvarar inte henne*. Har nog fått solsting…

        Det är korrekt att skriva på båda sätten ?

          Tack, då vet jag! ?

      Håller med. Kan inte föreställa mig hur det är att förbereda sig för ett fängelsestraff, speciellt om man har barn. Oavsett vad man tycker om Catrin så är det en hemskt sorglig situation för barnen.

      Exakt vad jag tänker. Jag tror Catrin vinner mycket mer på att visa en mer ödmjuk sida och erkänna att hennes värld håller på att rasa totalt. Det är ju helt fruktansvärt att stå inför ett fängelsesstraff på cirka 1 år med begränsade besökstider när man är mamma till två små och gravid. Det hade kunnat tära på vilken mamma som helst – oavsett hur mycket man försöker motbevisa och ljuga om det i sina sociala medier.

      Varför inte bara erkänna att hon är sjukt rädd men att hon aldrig mer kommer att utsätta andra och (främst!) sina barn för sånt här någonsin igen? Jag tror på riktigt att hon kan få börja om och till och med få allt vad hon någonsin drömt om (resor, bloggkändis, vänner, pojkvän) ifall hon blir mer ödmjuk.

      Dvs: Gör ej om dina misstag, ljug ej ihop historier som ej stämmer, ljug INTE alls om uppenbara saker, lura inte andra människor, håna inte andra, provocera inte folk som ändå bara vill se dig misslyckas, ta ditt straff och prioritera dina barn över allt annat!

        Därför att hon troligen inte har några som helst planer på att ändra sin livsstil = att hon kommer fortsätta lura folk på pengar.
        Hon anpasssar bloggen efter vad som skriva här och på FB. Catrin kan förmodligen inte ens stava till ordet samvete.

    Karmahuset fortsätter att leverera,Monas U har fått lite mer problem.

      Har ingen koll på MonasU. Vad är det som gör att hon förtjänar problem? Camcam verkade uppriktigt glad över hennes vattenläcka eller vad det var. Är hon så hemsk? :’)

        Glad åt vattenläckan var väl att ta i?
        Följer inte direkt Mona själv, men har fattat att hon brukar gapa om karma.
        Ironiskt nog tror hon aldrig att hon själv har dålig karma, vilket är ganska ironiskt.

    Vad är det för rättegång som endast har en domare som dömer? Trodde det fanns några nämndemän med som knappast friar henne.

      Hon kanske får vara beredd på att andra än bara åklagaren matar på med frågor också. Det är som att ett barn beskriver hur en rättegång går till.

    Nån som har förslag på någon intressant juridiskt fråga/problem att utreda? Är till en uppsats.

      De absurt höga beviskraven vid sexuallbrott.

        Nja, alltså beviskraven är ju inte högre vid just sexualbrott än vid andra brott (du kan med fördel läsa de välkända avgörandena NJA 2009 s. 447 I och II där HD satte ner foten). En mer akademiskt och teoretiskt intressant fråga är därför snarare om, och eventuellt varför, beviskraven bör vara mindre strikta vid vissa typer av brott än andra.

        Det finns många juridiska frågor som är oerhört intressanta och som lämpar sig för uppsatsskrivande. Det är dock lättare att hjälpa dig med förslag om du berättar vilken typ av uppsats du ska skriva (gymnasieuppsats, juridiskt PM under juristprogrammet eller uppsats i någon särskild juridisk kurs på universitetet?) och dess omfattning. Återkom gärna med input om det är något specifikt rättsområde du är intresserad av (straffrätt, associatonsrätt, familjerätt, skatterätt, avtalsrätt osv).

        På rak arm föreslår jag rättsliga analyser kring något följande ämnen (en blandad kompott):
        – barnkonventionen som lag
        – budplikt och närståendeförhållanden
        – förhållandet mellan direkt och indirekt förlust/skada (eventuellt i förhållande till garantikatalogen vid bolagsöverlåtelser)
        – vinstutdelningar vs förtäckta värdeöverföringar i aktiebolag
        – ”kringresanderegistret”
        – bevisprövning (det finns mycket intressant kring detta såsom hur det fungerar, och hur det borde fungera, vid ord mot ord situationer mellan tilltalad och målsägande i brottmål)

        Det har även kommit många intressanta avgöranden från HD den senaste tiden som definitivt har skapat utrymme för analys (exempelvis T3034-15 som berör frågan kring ansvarsbegränsningar vid grov vårdslöshet).

        Som sagt, vill du ha mer ämnesspecifika förslag får du hojta till!

          Point taken! Du har bevisat att du läst juridik. Tror, mtp ditt val av namn, att du:
          1. Är ganska ung.
          2. Du har ditt yrkesval som identitet.
          3. Tatueringen ”Jurist – javisst” är väl synlig. Antingen på vaden eller underarmen.
          ?

            Tjena Kalle! Det skulle man absolut kunna tro. Har gått under mitt nick på ett par andra, främst juridiska, forum tidigare. Ett tag använde jag istället mitt förnamn när jag kommenterade på ”vanliga” bloggar, men blev trött på det eftersom ingen annan än jag själv fattade när jag hade diskussioner med samma personer i olika trådar. I brist på fantasi återanvände jag därför mitt andra nick, men det har lett till liknande kommentarer som din vid ett par tillfällen nu, så jag kanske borde byta ändå. Svårt det där med namn, får fundera på det ett tag till helt enkelt!

            För övrigt har du en rätt så trist ton när jag försökte vara hjälpsam. Svårt det där med bemötande, du får nog jobba på det ett tag till elt enkelt!

          Hej Matilda: 1 Jag har inte påstått att det är högre beviskrav än vid andra brott bara att de är absurt höga.

          2 Jag är inte ute efter att här idag diskutera orsaker eller konsekvensen bakom.

          3 He he, det är ju lite kul att Kalle har samma reaktion på ditt nick som jag haft. 😉

            Tjena Hmm!

            1. Det har jag inte heller påstått. Jag framförde att ditt förslag på ämne behöver justeras för att vara ett bra ämne eftersom sexualbrott inte sticker ut i ett beviskravshänseende. Intressant område, men som tips till hen som frågade efter förslag så borde just ditt förslag tweakas.

            2. Förstår det. Skrev min kommentar riktad mot personen som bad om förslag, inte dig.

            3. JAG VET. Ni är dessutom inte de enda. Som jag svarade Kalle är det fan inte lätt med namn. Borde för övrigt numera benämnas ”f.d. Hovrättsassessorn” eftersom jag bytt bana, men det finns det redan en annan som kallar sig på ett av de andra forumen jag hänger på. Har ju förstått på reaktionen mot dina copycats att det inte uppskattas att sno nick. Får helt enkelt fortsätta framstå som oskön eller stanna kvar i andra (torrare) forum.

            Matilda: 1,2 Ok, men bra, det lät lite så bara men ingen fara. 🙂

            Alltså jag reagera på alla som sätter in titel som nick så och inte bara dig som du kanske kommer ihåg. 🙂

            Du kommer nog komma på något bra nick. Skojar nu bara lite med dig. <3

            PS Hoppas det är något som du tycker är skoj som du ska syssla med nu istället. 🙂

            Tack, Hmm! Det nya jobbet betalar bättre, jag behöver inte längre förhålla mig objektiv jämt och jag slipper hantera onödiga och infekterade tvister (särskilt vårdnadstvisterna) som ofta är ett rent slöseri på allmänna medel.

            Jag har en genuint nyfiken fråga till dig Hmm eftersom du skriver att du skulle reagera på alla som använder sin titel som nick. Hade du verkligen liknat mig vid en tom, skramlande tunna (jag tyckte visserligen liknelsen var rätt rolig) om jag hade haft ett annat jobb och därför använt en annan yrkestitel som nick? Exempelvis ”lokalvårdaren”, ”snickaren” eller ”läraren”? Jag vill understryka att jag inte frågar detta med en syrlig underton utan för att jag tycker att det är intressant och tvivlar på att bemötandet hade varit detsamma.

            Då säger jag grattis till det! 🙂

            Jag förstår din fråga och jag var nog tydligare förra gången jag tog upp det.

            Så det blir både jag och nej på den frågan men det blir det även i ditt fall.

            När jag reagerar så är det när någon uttalar sig i en fråga/ämne som rör ens profession och då tillsammans antingen med nick som ditt eller med..

            /Mvh sjuksköterska, snickare etc

            …tex

            Så hade du här pratat om hård rock med ditt nick eller något annat som inte alls är samhällsrelaterat så hade jag inte reagerat alls.

            När jag reagerar på titel så är det alltid när den används i samband med ämne som avhandlas. Det ser för mycket ut som ett shutt upp jag sitter på sanningen och få vågar gå emot någon som slänger fram sin titel och än fler köper vad som sägs med hull och hår pga den.

            Förstår du hur jag tänker?

            Däremot så erkänner jag att jag är mindre snabb med att hugga på dem som drar fram en vanligare titel eller med färre högskolepoäng då fler oftare är snabbare i de fallen att ifrågasätta vad det är som sägs när de ”enklare” titlarna slängs fram. 🙂

            Yes, jag förstår absolut vad du menar. Vill dock fräscha upp ditt minne med att din ”tunnkommentar” kom som svar på en kommentar jag skrev angående raderade kritiserande kommentarer (av andra, inte mig) hos Elaine och hade ingenting med juridik att göra. I princip förstår jag dock vad du menar och vi hade ju diskuterat i andra trådar tidigare, varav din kommentar kanske skrevs mor bakgrund av de diskussionerna – vad vet jag. Jag kan dock inte sticka under stolen med att jag tror att ”hovrättsassessor”, ”advokat”, ”managementkonsult”, ”investment banker” eller liknande sticker mer i mångas ögon än vissa andra jobbrelaterade titlar.

            Nu ska jag fortsätta läsa innan jag släcker lampan och förhoppningsvis slipper drömma om alternativa nicknamn! God natt!

            Kommer inte ihåg just vad du refererar till men jag misstänker att du gjort rätt slutsats om det inte var en samhällsfråga vi diskuterade, mao att jag under vår förra diskussion lade i fatet vad som sagt tidigare mellan oss.

            Jag tror att du har rätt ang många vad som ”sticker i ögonen” men kan garantera dig att det inte gäller just mig. (Om du bara visste…. 😉 )

            Och sov gott! 🙂

          Du var grym!! Har du en blogg?

            Vet inte om detta var riktat till mig, Zzoo. Jag väljer dock att tro att det var det eftersom jag gillar komplimanger! Någon blogg har jag dessvärre inte.

      Hur kan det vara mängdrabatt på brott? Borde det inte vara åt andra hållet, ju fler brott du begått ju längre straff för varje brott.

        Fast den frågan har tyvärr redan ett svar. Dålig ekonomi. Det är dyrt att ha folk i fängelse. 👿

      +1 på Hmms förslag, kanske också kan kolla närmre på preskriptionstiden gällande sexbrott (som nu senast med handbollstränaren).

    Alltså VARFÖR taggar hon alla sina bilder med ”vimedbarn”, ”finestse” och ”nouw”? Tror hon att de ska vilja ha henne som bloggerska på deras portaler?

      Jag tror att hon har haft bloggar på alla tre portaler, men blivit kickad från åtminstone ett av ställena. Varför hon fortsätter med hashtagsen är en gåta

        Haha nu såg ja att du hann före.. Man tycker ju inte att det skulle vara nåt att stoltsera med. ??

      Jaa ?? Är det inte t.o.m. så att hon kicken från de ovannämnda portalerna?!

        fått*

    OT men lol på att Egoina ska ”dra ner på tempot” på semestern? Hon postar ju i dagsläget i genomsnitt 1 inlägg om dagen?

      Precis min tanke…

      Haha ja eller hur! Hon tar alltid sovmorgon, lägger upp typ 1 inlägg om dagen som oftast ändå är återanvänd skit eller reklam och nu behöver hon alltså semester? ?

    Borde hon inte skaka galler istället?

    Fascinerande att hon som mår så dåligt så att hon behöver vara sjukskriven orkar hänga på stranden med inte bara sina ungar utan även vara barnvakt till K1s kompisar.

    Det är inte detta jag betalar skatt för att kunna subventionera.

      Mmm men så väljer man ju inte vad skattepengarna ska gå till, eller hur? Tänk att dina pengar går till att någon med sjukdom får stanna på sjukhuset för en hundring så känns det bättre!

      Kom tillbaka när du sj varit sjukskriven o kanske haft folk som pekat med stora fingret vad som är ok/inte ok. Sjukskrivna vill oftast ta sig tillbaka a.s.a.p vissa jobb låter en person ”jobba” (ta sig dit o hem i princip) för att det ska rätta till sig med tiden. ? Endel företag tar in folk med handikapp på arbetsträning o ser hur personen kan vara till nytta- och anställer! ? ju längre tid folk varit borta,desto svårare blir det att ta sig tillbaka. 3-vlig statistik,eller hur? Läste just ett inlägg på Facebook där en person lyfte det där ”men hur kan/orkar du göra det o det då… Hoppas verkligen inte att du på ditt jobb möter folk som ”glidit ur spår” personen kanske trampar runt o knappt har råd att ta en fika m vänner. När den väl gör det så kanske den blir upptäckt av dig -då attans paprika! Dina subventionerade kulor, rakt i fickan på nån som funderar på cheesecake eller kladdkaka på caféet.

        Catten har väl aldrig haft ett riktigt jobb att vilja återgå till asap??! Eller har jag missat att toalettselfiefotograf eller Facebook-bedragare är en ny ärorik titel…? ?

      Eh. Det är i de flesta fall jättebra om en sjukskriven kan ta sig till stranden + klarar att umgås med folk. Man går inte direkt från sängläge till att vara tillbaka på jobbet. Sprid inte myter om sjukskrivna tycker jag. Har en sjukskriven nära vän som uppmanas göra just sånt! Rehabilitering.

      Att du vill kritisera en brottslings brott är ok. Eller en bloggares blogg (på ett sakligt sätt) men du misstroendeförklarar många oskyldiga människor med din kommentar, indirekt. Det är så myter om sjukskrivna sprids.

        Visste inte strsndbesök botade illamående ?

    Hon har raderat inlagget nu 🙂

      Nä? Det finns där?

    Fast hon ljuger ju. Hon kommer inte dyka upp till den här rättegången heller.

    Jag tror inte att Catrin NÅNSIN kommer att må dåligt över vad hon utsatt/utsätter andra människor för. Hon kommer alltid bara att tycka synd om sig själv, för att hon blivit avslöjad. Ingen ide att vänta på mognad & insikt, vissa människor saknar förmågan o det är tyvärr bara för oss andra att tugga i oss. Det enda man kan göra är att hålla sig undan vid första ”bränningen”. ”Fool me once, shame on you” MEN ”Fool me twice, shame on me”. Vissa saknar moral o bortsett brottsoffer, dåtida/nutida/framtida så är det ändå allra mest synd om hennes barn!! Åh, så fruktansvärt synd jag tycker om dessa arma ungar med en mamma som hon!!

    Kolla camcam vem som bondar med LD. Först ser man kommentarer från catten hos My och Tyra och nu här, de kanske är medlemmar i den där hemliga gruppen på fejjan…. ?
    https://instagram.com/p/BWsNxUQj0Ui/

    Skaka av sig? Mer ta tag i va.

    Samma inlägg som inför förra rättegången och då höll hon som bäst på med nya bedrägerier!
    Catten e helt åt skogen!
    Vad det gäller sjukskrivning, såklart var den planerad, hur annars ha sommarlov???
    Fast den tar väl slut den 20/7 enligt intyg hon la upp????
    Med andra ord kommer hon idag säkert börja må mycket sämre, kaskad spy och ett kraftigt illamående så ännu en tur till vårdcentralen????
    Och resan?
    Va hände med resan, om den ens existerar????

    Jag roade mig med att kolla lite på hennes fb igårkväll. Hon verkar vara inget om inte en fena på att åka till akuten. Det är eventuella sprickor i fot, eventuella proppar i lungan, eventuella panikångestattacker och så såklart njurbäckeninflammation. Inget är någonsin nåt dock. Kan man inte flaggas på något sätt inom vårdapparaten för sånt här beteende? Det är dessutom AKUTEN varje gång. Existerar det inga vc:s i Järna? Eller jo det gör det ju för det var ju därifrån hon fick sitt frikort från förra rättegången. Jag tänker bara att bortsett från bedrägerierna så kostar denna kvinna så. mycket. pengar och hon genererar absolut ingenting till samhället. Hur kan det bli så jäkla illa och snett? Den där mamsomaten har i sanning djupgående problem som drivit upp en så in i grunden självisk människa, och som dessutom fortsätter att underblåsa det trots trettioårsålder.

      Mûnchhausen ?

        Nja, snarare hypokondri.

          Symptom:
          Till skillnad från hypokondrikern, där personen faktiskt tror att han eller hon är sjuk, är en person med Münchhausens syndrom fullt medveten om att han/hon far med osanning, och därför räknas sjukdomen som närmare besläktad med mytomani. Den drabbade i fråga besöker som följd av syndromet vårdinstitutioner, sjukhus eller andra platser där denna kan få medicinsk uppmärksamhet varpå där drabbade säger sig lida av en viss typ av sjukdom.
          Den drabbade får ofta initialt gehör för sina påstående innan dessa ofta uppdagas vid en närmare undersökning varpå patienten i regel skrivs ut. Den drabbade besöker därefter sedan en annan vårdmottagning där beteendet upprepas.
          Den drabbade kan också berätta om sina upplevelser för familjemedlemmar för att ytterligare få gehör för syndromet.
          Bakom beteendet ligger ofta en personlighetsstörning av borderlinetyp. Inom psykiatrin klassificeras Münchhausens syndrom som factitia, det vill säga sjukdomsimitering. En person med Münchhausens syndrom söker uppmärksamhet från sin omgivning genom uppvisande av en inlärd sjukdomsbild, detta i medvetet syfte att föra sjukvårdspersonal bakom ljuset.
          Syndromet är också skilt från simulering, där patienten förfalskar ett ohälsotillstånd med ett konkret vinstsyfte, till exempel för att få ekonomisk ersättning, befrias från arbete, eller kunna skaffa sig droger.

            Dock passar sista stycket in allra bäst på catten:
            ”Syndromet är också skilt från simulering, där patienten förfalskar ett ohälsotillstånd med ett konkret vinstsyfte, till exempel för att få ekonomisk ersättning, befrias från arbete, eller kunna skaffa sig droger.”

      Vården kan inte göra något åt folk som åker in till akuten ofta. Och med tanke på hur allvarliga sjukdomar hon påstår sig ha så kan de ju knappast skicka hem henne.

      Har själv problem med panikångest och det kan förväxlas med fysiska sjukdomar. De gånger jag blivit rädd så har jag bara ringt sjukvårdsupplysning. Är man öppen med sin sjukdomshistoria kan de ofta avgöra om värk i bröst/lungor, skakningar etc är relaterat till panikångest eller något fysiskt fel. Speciellt om man är ung är chansen att det är något fysiskt allvarligt extremt liten.

      En enda gång har jag hamnat på akuten när panikångest förväxlat med fysiskt besvär. Och då hade jag kramper i hela kroppen, kunde knappt andas och tom
      personalen reagerade på hur dåligt skick jag var i… tack och lov var det som sagt ”bara” en extremt stark ångestattack.

      Finns dock ett exempel på en kille som ringde 112 pga hade svårt och andas och yrsel och larmoperatören vägrade skicka ut ambulans då hon trodde han hade panikångest. Han bad och bönade. Hon vägrade. Han avled hemma på golvet av sprucken mjälte.
      Så jag tycker nog inte man godtyckligt ska vägra ta emot folk på akuten när de upplever symptom på allvarliga sjukdomar.

    Är rätt säker på att hon kommer erkänna i rättegången. Finns väl ingen människa som förbereder sig för ett fängelsestraff om man nu har massa bevis på att man är oskyldig? Och man är väl mera upprörd än ”vi får se vad domaren bestämmer”?

    Ingen kommentar ännu från huvudpersonen själv?
    #förvånadsombaraden #jagärvälbaraenhaterochavundsjuk

    Hög igenkänningsfaktor i den här artikeln om kvinnliga psykopater:

    http://illvet.se/manniskan/hjarnan/psykopat/sa-kanner-du-igen-en-kvinnlig-psykopat

      Attans! Kanske ska du söka hjälp?

      ???

    Skaka av sig, inte skaka galler då? ?

    Får hoppas att Catten inte har beställt sin resa på Resevaruhuset, de gick i konkurs idag.

    Cirkusen fortsätter. Jag tror inte hon dyker upp på sin rättegång denna gång heller. Och karln tror jag är ute ur bilden.

    CH verkar plockat bort sitt officiella konto på iG, hittar iaf det inte…

      Du är förmodligen blockad. Jag är det också utan att ha skrivit ngt. Hon ser ju vilka som tittat på sina instastories och blockar hejvilt.

        Okey, har inte skrivit ngt ngn gng men kanske ändå är blockad, undra varför? Har iof sig skickat förfrågan på hennes privata och nu nga gamla profiler, kanske är det anledningen.

          Ngn annan som kommer in på hennes iG?

      Min tjejkompis som är vän med Catten har skickat bilder från Cattens privata Instagram som hon lagt ut, så allt e i sin ordning!
      Catten gillar att leka bara o att öppna och stänga olika instagramkonto.

    Nej, jag är också blockad isf. Utan att ha skrivit till henne eller outat hennes inlägg.

      Hon är på samma strand, i samma bikini, med barn som alla hennes semesterdagar!
      Catten e bara uttråkad å vill ha lite mer action och göra ”haters” förvirrade….

      ???

      Inget tropiskt badlandskap för killarna, ingen resa utomlands utan samma gamla sjö å skäggige sitter inte med på stranden idag heller!!!

    Finns intressanta skärmdumpar på FB…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.